Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι καθισματάκι αυτοκινήτου να πάρω;

Recommended Posts

Συμφωνω απολυτα μαζι σου σχετικα με το καθισμα οτι πρεπει δηλ. να μπει αναποδα αλλα ο αντρα μου δεν θελει με τιποτα!!!!!!Δεν με προβληματιζει καθολου το γεγονος αν θα πρεπει να μπει στο καθισμα τοσο μικρο αλλα δεν ξερω αν ''παιρνεις'' κλισεις οπως ειναι τα 0-13 καταλαβες?

Μα πως είναι δυνατόν ο άντρας σου να μην θέλει το καλό του παιδιού του? :shock:

Μα είναι δυνατόν να τον αφήσεις να το κάνει!???:shock::shock::shock:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 450
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να τον βἀλεις να δεί βιντεάκια στο you tube για να καταλάβει τί πάει να κάνει!!!Υπάρχει κίνδυνος παράλυσης σε περίπτωση σύγκρουσης για να μήν πώ κάτι χειρότερο. Είναι εγκληματικό αυτό που υποστηρίζει.

Καμιά γνώμη γι' αυτό το κάθισμα? το έχει χρησιμοποιήσει καμιά μανούλα;

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=10402&colID=1882&itmid=3570169

έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρω τι να πάρω

Εχω καρότσι iglesina trip που μου πρότειναν να πάρω ως σούπερ και έκανα την κουταμάρα και το πήρα και δεν πήρα από την αρχή το maclaren που ζαχάρωνα λόγω χρημάτων φυσικά. Σαν μπαστούνι το iglesina δεν ήταν και φθηνό 149 ευρώ πριν 2 χρόνια. Μέσα σε 3 μήνες μας έσπασε το πλαστικό που κουμπώνει στη ζώνη 5 σημείων. Είμασταν σε βόλτα και ξαφνικά βλέπω το παιδί να τσουλάει από τη μία μεριά. Η μέχρι τότε χρήση του καροτσιού ήταν ελάχιστη. Μετά από 4 μήνες σκίστηκαν οι τιράντες σε ένα σημείο και το έστειλα για ακόμα μία φορά στο εργοστάσιο για επισκευή. Τώρα πάλι έχει κάποια βλάβη στην ευθυγράμμησή του οπότε πρέπει πάλι εργοστάσιο. Εγώ δεν την εμπιστευομαι την iglesina. μπορεί το συγκεκριμένο κάθισμα να είναι με καλές κριτικές αλλά εμένα το καρότσι μου έχει βγάλει την ψυχή. Πρόσεχε πριν αγοράσεις.

λεω γιατι οσα εχω δει μου φαινεται οτι αναγκαζουν τα μωρακια να καθονται με το ποπο τους κι αυτο δεν επιτερεπεται στα νεογεννητα!!!!

Το καθισμα αυτοκινητου που εχω δε ειναι το chicco aletta.Αν μπορειτε να βοηθησετε πειτε μου.Δεν θα παρουμε 0-13 γιατι δεν θελει ο αντρας μου να βαλουμε το παιδι αναποδα,οπως θα επρεπε!!Γιατι θελει λεει να βλεπει το παιδι οποτε δεν μπορουμε παρουμε 0-13 γιατι ολα πανε αναποδα απο οτι ξερω.

Καλα βρε Μαρια-Ευγενια σε προβληματιζει το ποσο ανασηκωμενο θα ειναι το μωρο στο καθισματακι και οχι οτι θα εχετε εκτεθειμενο το παιδι σας σε μεγαλυτερο κινδυνο οπως το να σπασει ο αυχενας του????

Να καθεσαι εσυ πισω και να ελεγχεις το παιδι οταν ειστε εν κινησει ή εχει την εντυπωση ο αντρας σου οτι θα εχει καρφωμενο το βλεμμα του συνεχεια στο μωρο??Υπαρχει και ο δρομος!

Τελοσπαντων..προσεξτε πολυ!

Μετά από πολυ ψαξιμο διαπίστωσα ότι αυτό το σύστημα που έχει το Inglesina, είναι πολύ ασφαλές και αυτός είναι ο λόγος που το ψάχνω... Όσο για τα καρότσια που έγραψες πιο πάνω, εγώ είχα το zippy και βγήκε σκυλί!

Επίσης βρήκα αυτό το οποίο φαίνεται ίδιο... αλλά νομίζω έχει καλύτερο σύστημα ασφαλείας, σε περίπτωση τρακαρίσματος. είναι λεει ειδική "πατέντα". και κατασκευάζεται στην Ιταλία!!

καμιά γνώμη;;;spf1-moka.jpg

Διαφημίσεις

ουφ σόρυ, άκυρο το παραπάνω, βασικά αυτό μ' ενδιαφέρει

http://www.anatello.gr/cart/product.php?productid=1498

ισχύει αυτό που λένε ότι το izi combi x3 είναι το μόνο στην Ελλάδα που κοιτάει προς τα πίσω? Και, υπάρχει περίπτωση, να μην προσαρμόζεται στο αυτοκίνητό μας??????????????

• 2 months later...

Γεια χαρά, κοπελιές-μαμάδες (και όσοι άρρενες "παίζουν" εδώ, σαν εμένα)...

Αρχίζουμε σιγά-σιγά τις "εξορμήσεις" με την 45 ημερών κόρη μου, οπότε φτάσαμε και στο ζήτημα "κάθισμα αυτοκινήτου". Μας έδωσε η κουνιάδα μου ένα κάθισμα που είχαν εκείνη για τα δυο παιδιά τους (πλέον 6 & 11 αντίστοιχα), ένα "ECE R44/03", made in China, έως 13 κιλά.

"Λέει" αυτό το κάθισμα ή μου προτείνετε κάτι άλλο;

Υπόψιν, ότι είμαστε στη κυριολεξία ΦΤΩΧΟΙ (εκείνη άνεργη εδώ και 12 μήνες, εγώ με ημιαπασχόληση και 450 ευρώ το μήνα), οπότε καθισματάκια με ..."πάμφθηνες" τιμές τύπου... 300 ευρώ, μην μπείτε στο κόπο να μου τις γράψετε!

Θέλω κάτι ΚΑΛΟ αλλά και φθηνό, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να βρω να πληρώσω για κάτι πάνω από 150 ευρώ.

Διαφημίσεις

Αρχίζουμε σιγά-σιγά τις "εξορμήσεις" με την 45 ημερών κόρη μου, οπότε φτάσαμε και στο ζήτημα "κάθισμα αυτοκινήτου". Μας έδωσε η κουνιάδα μου ένα κάθισμα που είχαν εκείνη για τα δυο παιδιά τους (πλέον 6 & 11 αντίστοιχα), ένα "ECE R44/03", made in China, έως 13 κιλά.

Υπόψιν, ότι είμαστε στη κυριολεξία ΦΤΩΧΟΙ (εκείνη άνεργη εδώ και 12 μήνες, εγώ με ημιαπασχόληση και 450 ευρώ το μήνα), οπότε καθισματάκια με ..."πάμφθηνες" τιμές τύπου... 300 ευρώ, μην μπείτε στο κόπο να μου τις γράψετε!

Θέλω κάτι ΚΑΛΟ αλλά και φθηνό, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να βρω να πληρώσω για κάτι πάνω από 150 ευρώ.

Οι κωδικοι που εγραψες δεν ειναι η μαρκα,κοιτα μηπως την γραφει πουθενα.

Να ξερεις ομως το εξης:τα καθισματα εχουν ημερομηνια ληξης,συνηθως τα 5 η τα 7 χρονια απο την ημερομηνια παραγωγης.Εαν το χρησιμοποιησε και στα 2 της παιδια γνωμη μου ειναι να αλλαξεις καθισμα.

Εμεις εχουμε αυτο το οποιο ειναι στα χρηματα που θελεις και αναλογα την αναπτυξη του μωρου μπορει να φτασει και σχεδον 2 ετων για να πατε στην αλλη κατηγορια(η κορη μου εκατσε σε αυτο μεχρι 22 μηνων)

http://www.anatello.gr/cart/Inglesina-Huggy-0-13kg-Ibisko.html

και αυτη πολυ καλη μαρκα

http://www.anatello.gr/cart/MAXI-COSI-CABRIO-0-13kg-GOLDEN-OAK.html

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εμείς δίνουμε το δικό μας στα 40ευρώ. Είναι της chicco το 0-13kg. Φωτογραφία εδώ:

https://picasaweb.google.com/115872915300482360973/wEZanE?authkey=Gv1sRgCNzw_uzE7aTA8QE#

Είναι το κόκκινο.

Το άλλο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το Peg Perego με βάση και αυτό το δίνω 80ευρώ αλλά το έχει ζητήσει και μία κοπέλα και αν το θέλει σίγουρα προηγείται. Φιλιά!

azHYp2.png

vwuep3.png

Να ξερεις ομως το εξης:τα καθισματα εχουν ημερομηνια ληξης,συνηθως τα 5 η τα 7 χρονια απο την ημερομηνια παραγωγης.Εαν το χρησιμοποιησε και στα 2 της παιδια γνωμη μου ειναι να αλλαξεις καθισμα.

Εμεις εχουμε αυτο το οποιο ειναι στα χρηματα που θελεις και αναλογα την αναπτυξη του μωρου μπορει να φτασει και σχεδον 2 ετων για να πατε στην αλλη κατηγορια(η κορη μου εκατσε σε αυτο μεχρι 22 μηνων)

και αυτη πολυ καλη μαρκα

Αυτό δεν ισχύει για όλα τα καρεκλάκια! Το ένα δικό μας δε λέει τίποτα (άσε που νομίζω ότι είναι κόλπο των κατασκευαστών).

Το άλλο δικό μας που είναι του 2009 λέει για 5χρόνια.

azHYp2.png

vwuep3.png

Αυτό δεν ισχύει για όλα τα καρεκλάκια! Το ένα δικό μας δε λέει τίποτα (άσε που νομίζω ότι είναι κόλπο των κατασκευαστών).

Το άλλο δικό μας που είναι του 2009 λέει για 5χρόνια.

Δεν ειναι κολπο των κατασκευαστων,εχει βαση ο χρονικος περιορισμος.

Οταν ενα καθισμα χρησιμοποιειται για παραδειγμα για 2 χρονια απο ενα παιδι και αλλα 2 χρονια απο το αλλο και αυτα τα 4 χρονια ειναι μονιμως στο αυτοκινητο,εχει φθορες οι οποιες δεν ειναι ορατες στο ματι.

Car seats are made of plastics. Consider what happens to a plastic toy if it is left outside for some time. The plastic becomes brittle and can develop cracks when stressed. Car seats are subjected to extreme heat and extreme cold while sitting in your vehicle, so the plastics eventually react just like that toy left in the sun.You may not be able to see that the plastic is breaking down, or is more brittle, but that change could be dangerous in a crash when the car seat shell is stressed

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Εμείς δίνουμε το δικό μας στα 40ευρώ. Είναι της chicco το 0-13kg. Φωτογραφία εδώ:

https://picasaweb.google.com/115872915300482360973/wEZanE?authkey=Gv1sRgCNzw_uzE7aTA8QE#

Είναι το κόκκινο.

Το άλλο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το Peg Perego με βάση και αυτό το δίνω 80ευρώ αλλά το έχει ζητήσει και μία κοπέλα και αν το θέλει σίγουρα προηγείται. Φιλιά!

Προσωπικά μ' ενδιαφέρει, θα το δείξω και στην συμβία μου, οκ; Και θα σου πω.

Διαφημίσεις

και αυτη πολυ καλη μαρκα

Μ' ενδιαφέρει, θα το δείξω και θα σου πω κι εσένα, έτσι;

Δεν ειναι κολπο των κατασκευαστων,εχει βαση ο χρονικος περιορισμος.

Οταν ενα καθισμα χρησιμοποιειται για παραδειγμα για 2 χρονια απο ενα παιδι και αλλα 2 χρονια απο το αλλο και αυτα τα 4 χρονια ειναι μονιμως στο αυτοκινητο,εχει φθορες οι οποιες δεν ειναι ορατες στο ματι.

Car seats are made of plastics. Consider what happens to a plastic toy if it is left outside for some time. The plastic becomes brittle and can develop cracks when stressed. Car seats are subjected to extreme heat and extreme cold while sitting in your vehicle, so the plastics eventually react just like that toy left in the sun.You may not be able to see that the plastic is breaking down, or is more brittle, but that change could be dangerous in a crash when the car seat shell is stressed

Άρα δεν έχει να κάνει ο χρόνος κατασκευής αλλά το πόσο έχει χρησιμοποιηθεί. Τα καρεκλάκια αυτά (τα 0-13kg) χρησιμοποιούνται 1 χρόνο περίπου (εμείς τουλάχιστον στο χρόνο πάνω τα γυρίσαμε τα παιδιά μπροστά) οπότε ουσιαστικά το κάθε καρεκλάκι το έχουμε χρησιμοποιήσει 2χρόνια.

Επίσης δεν καταλαβαίνω ... με αυτή τη λογική τα άλλα καρεκλάκια που είναι 9-36kg είναι άχρηστα μετά τα 5χρόνια??? Ποια η λογική τότε? 36κιλά το παιδί σου αργεί να γίνει. Και στο 2ο?? Δεν το χρησιμοποιείς?

Πρέπει δλδ εγώ τώρα το maxi-cosi καρεκλάκι που έχω μόνιμα στο αμάξι από τότε που η μεγάλη μου έχει γίνει 1έτους (δλδ τέλη του 2008) να το πετάξω και να πάρω άλλο για τη μικρή μου στα τέλη του 2013?? Πέστε τη γνώμη σας και οι άλλες μανούλες αν γνωρίζετε...

azHYp2.png

vwuep3.png

Άρα δεν έχει να κάνει ο χρόνος κατασκευής αλλά το πόσο έχει χρησιμοποιηθεί. Τα καρεκλάκια αυτά (τα 0-13kg) χρησιμοποιούνται 1 χρόνο περίπου (εμείς τουλάχιστον στο χρόνο πάνω τα γυρίσαμε τα παιδιά μπροστά) οπότε ουσιαστικά το κάθε καρεκλάκι το έχουμε χρησιμοποιήσει 2χρόνια.

Ναι παιζει και ρολο το ποσο εχει χρησιμοποιηθει.Εμεις το 0-13 το αλλαξαμε στους 22 μηνες,δηλαδη σχεδον 2 ετων.Και η κοπελα που το χρησιμοποιησε πριν απο εμενα το αλλαξε στους 21 μηνες οποτε ηδη εχει σχεδον 4 χρονια χρησης :wink:

Kht7p2.png

3iVPp3.png

• 1 month later...

Μας έδωσαν ένα καθισματάκι μεταχειρισμένο ελαφρός (είναι σε άριστη κατάσταση βέβαια) αλλά έχουμε ένα θέμα.Δεν έχει τις οδηγίες τοποθέτησης για νεογέννητο.Το καθισματάκι είναι αυτό το βρήκα στο νετ σε φωτογραφία.Μήπως το έχει καμιά σας να μου πει κ εμένα πώς γίνεται να βάλω ένα νεογέννητο εκεί είναι σε πολύ όρθια θέση?Ή τέλος πάντων να με διαφωτίσει με την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο και πώς βάζουμε το μωράκι μέσα.Απλά μου φαίνεται πολύυυ όρθιο όπως είπα και προηγουμένως για ένα νεογέννητο... :?:

Μας έδωσαν ένα καθισματάκι μεταχειρισμένο ελαφρός (είναι σε άριστη κατάσταση βέβαια) αλλά έχουμε ένα θέμα.Δεν έχει τις οδηγίες τοποθέτησης για νεογέννητο.Το καθισματάκι είναι αυτό το βρήκα στο νετ σε φωτογραφία.Μήπως το έχει καμιά σας να μου πει κ εμένα πώς γίνεται να βάλω ένα νεογέννητο εκεί είναι σε πολύ όρθια θέση?Ή τέλος πάντων να με διαφωτίσει με την τοποθέτηση στο αυτοκίνητο και πώς βάζουμε το μωράκι μέσα.Απλά μου φαίνεται πολύυυ όρθιο όπως είπα και προηγουμένως για ένα νεογέννητο... :?:

Μπορει να γραφει οτι ειναι 0-18 κιλα αλλα συστηνεται απο την ηλικια των 4 μηνων και πανω.Δεν κανει για νεογεννητο....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Sofaki και Marirena ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Και εγώ αυτό πίστευα γιατί δεν υπήρχε θέση για να ξαπλώσει αρκετά για νεογέννητο.Ούτε και ειδικό μαξιλαράκι.Οπότε κορίτσια πάμε για άλλο καθισματάκι.Σκέφτομαι αφού έχουμε αυτό και είναι σε πολύ καλή κατάσταση να πάρω ένα καθαρά για νεογέννητο αλλά δεν ξέρω μέχρι τί ηλικία είναι.Τί λέτε κ εσείς?Επίσης διάβασα απο πολλούς γονείς που λένε ότι πήραν καρεκλάκια και καρότσια απο το e-bay και τους βγήκαν πολύ καλά.Αξίζει να το ψάξω? Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Sofiamk σε ευχαριστώ πολύ.Το κοίταξα,αυτό το μοντέλο δεν το έχει αλλά έχει άλλα εξίσου καλά και οικονομικά.Αν έχετε και άλλες προτάσεις πείτε τις μήπως βρούμε κάτι καλό που να συμφέρει περισσότερο και να είναι εννοείται ασφαλές για νεογέννητο. :D

Sofiamk σε ευχαριστώ πολύ.Το κοίταξα,αυτό το μοντέλο δεν το έχει αλλά έχει άλλα εξίσου καλά και οικονομικά.Αν έχετε και άλλες προτάσεις πείτε τις μήπως βρούμε κάτι καλό που να συμφέρει περισσότερο και να είναι εννοείται ασφαλές για νεογέννητο. :D

Για δες εδώ... Καλά ψώνια!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...