Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΣΩΠΟΥ

iro

Recommended Posts

Βασικά κοιτούσα όχι της apivita, αλλά της weleda κάτι καλλυντικά, ξέρεις κρέμα για τα πόδια, το σώμα κτλ και απ'όσο κατάλαβα (γιατί τα γερμανικά μου δεν είναι και τα καλύτερα κι ήταν γερμανικό το σάιτ), κάποια από αυτά περιείχαν και αιθέρια έλαια (σε μικρό ποσοστό). Γι'αυτό ρωτάω. (απλώς είχε τύχει να διαβάσω τα περί μη συμβατότητας αιθερίων ελαίων και θηλασμού σε ένα φυλλάδιο της apivita).

Τώρα για τα parabens, ξέρω ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε, εξ ου και άρχισα να κοιτάζω τα weleda - τουλάχιστον για τη μικρή, και ό,τι μπορώ κι εγώ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι απέχω πολύ ακόμα από το να αποκλείσω όλα τα parabens, όλη την ακτινοβολία κτλ κτλ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Pipi, ευχαριστώ, τώρα είδα ότι μου είχες απαντήσει :oops:

Εψαξα και στο elactancia, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Μετά έκανα ένα google για essential oils και breastfeeding και η γενική άποψη φαίνεται να είναι να χρησιμοποιούνται με φειδώ και μόνο αυτά που δεν είναι βλαβερα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης... φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή. Απλώς σκέφτομαι ότι πχ τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε προϊόντα με parabens χωρίς να ξέρουμε, ας μην πάθουμε το ίδιο και με αλλα συστατικά.

Τεσπα, θα τα παραγγείλω, σε τι ποσοστό θα περιέχουν αιθέρια έλαια πια;

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μια ερώτηση εάν γνωρίζετε.

Μπορώ κατά τον θηλασμό να χρησιμοποιώ μανό (ή όζα για τις θεσσαλονικιές), βαφή μαλλιών, καλλυντικά για μακιγιάζ, αδυνατιστικά προϊόντα?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω αν κατα τη διαρκεια του θηλασμου επιτρεπονται οι βαφες μαλλιων και οι κρεμες για τοπικο αδυνατισμα(θελω να βαλω στην κοιλια) Μεχρι τωρα εκανα ανταυγειες αλλα θα ηθελα τωρα λογω βαφτισης να κανω και βαφη!

• 8 months later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί θα με ενδιέφερε πολύ να χρησιμοποιήσω μια αδυνατιστική κρέμα για την περιοχή των γλουτών. Η πωλήτρια στο κατάστημα καλλυντικών ήταν αρνητική όταν της δήλωσα πώς θηλάζω (έστω και όχι αποκλειστικά). Το θέμα είναι πώς από την εγκυμοσύνη έχει μείνει μια σχετική χαλάρωση και όπως αντιλαμβάνεστε το καλοκαιρί κοντεύει!!!!!!!!!!! Ποια είναι η γνώμη σας;

aYVcp2.png

Διαβάζοντας όλες τις δημοσιεύσεις του συγκεκριμένου topic, συμπέρανα ότι επιτρέπονται όλα τα σχετικά με beute στις θηλάζουσες μανούλες.

Το θυμόμουν απο παλιά, γιατί είχε ξαναγίνει σχετική κουβέντα στο forum...Στο πρώτο παιδί είχα χρησιμοποιήσει αδυνατιστικές κρέμες αλλά τη μικρή την είχε ενοχλήσει η καφείνη και τις σταμάτησα.Σήμερα χρησιμοποίησα δυο λιποδιαλυτικές κρέμες της mastic spa....περιέχουν μαστίχα , κακάο και καφείνη κατά βάση και κάποια άλλα συστατικά όπως εκχυλίσματα φυκιών κτλ., και στη συσκευασία σημειώνεται ότι δεν περιέχονται parabens και άλλα χημικά.

Να σημειώσω ότι θηλάζω αποκλειστικά.

Τώρα όσον αφορά στις πωλήτριες, κομμώτριες κτλ, όλες άσχετες είναι καθότι δεν έχουν εμπειρία από θηλασμό και απλώς αναμασάνε ότι βλακεία έχουν ακούσει...δεν τις κατηγορώ, το ίδιο έκανα κι εγώ άλλωστε, πριν ασχοληθώ σοβαρά με το θέμα και ψαχτώ γενικότερα....ότι είχα ακούσει από μαμάδες , θειάδες κτλ, που ποτέ δεν είχαν θηλάσει το πίστευα κι εγώ:cry::cry::cry::cry:....ευτυχώς που μου άνοιξε τα μάτια το forum και η Αγλαία...

Δεν ξερω αν οι κρεμες αδυνατισματος επιτρεπονται ή οχι στον θηλασμο.Η γνωμη μου παντως ειναι οτι ειναι ενα προιον που δινει ελαχιστα αν οχι μηδαμινα αποτελεσματα,ακομα και τα ακριβοτερα του ειδους..Γιατι να φορτωσετε τον οργανισμο σας τσαμπα χημικα?

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...
Δεν ξερω αν οι κρεμες αδυνατισματος επιτρεπονται ή οχι στον θηλασμο.Η γνωμη μου παντως ειναι οτι ειναι ενα προιον που δινει ελαχιστα αν οχι μηδαμινα αποτελεσματα,ακομα και τα ακριβοτερα του ειδους..Γιατι να φορτωσετε τον οργανισμο σας τσαμπα χημικα?

Συμφωνω απολυτα!!!!

Διχως κερδος κερατα!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

• 3 months later...

Κορίτσια καλησπέρα! Εγώ βάζω εδώ και τρεις εβδομάδες ορό και κρέμα για τοπικο πάχος - κυτταρίτιδα και συσφιξη της apivita που είναι χωρίς parabens και ειλικρινά έχω δεί μεγάλη διαφορά και στην υφή του δέρματος αλλά και στην κυτταρίτιδα η οποία παρεπιπτόντως είχε φτάσει γόνατο...!!! Αφού βγαίνω στην παραλία χωρίς να αισθάνομαι άσχημα (και πιστέψτε με, έχω θέμα με την εμφάνισή μου...) Και φυσικά θα την συνεχίσω. Εντωμεταξύ θηλάζω ακόμα (6,5 μηνών η μικρή μου) και δεν θα σταματήσω για αρκετό καιρό ακόμα. Την συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι καθαρά φυτικές.

Κορίτσια καλησπέρα! Εγώ βάζω εδώ και τρεις εβδομάδες ορό και κρέμα για τοπικο πάχος - κυτταρίτιδα και συσφιξη της apivita που είναι χωρίς parabens και ειλικρινά έχω δεί μεγάλη διαφορά και στην υφή του δέρματος αλλά και στην κυτταρίτιδα η οποία παρεπιπτόντως είχε φτάσει γόνατο...!!! Αφού βγαίνω στην παραλία χωρίς να αισθάνομαι άσχημα (και πιστέψτε με, έχω θέμα με την εμφάνισή μου...) Και φυσικά θα την συνεχίσω. Εντωμεταξύ θηλάζω ακόμα (6,5 μηνών η μικρή μου) και δεν θα σταματήσω για αρκετό καιρό ακόμα. Την συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι καθαρά φυτικές.

Ποια ακριβώς παίρνεις;Ενδιαφέρομαι κι εγώ...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Ποια ακριβώς παίρνεις;Ενδιαφέρομαι κι εγώ...

νομιζω οτι χρεισημοποιουμε τα ιδια με την jdr που ειναι Free of: Parabens, Propylene Glycol, Mineral Oil, Ethanolamine, Silicone, Phthalates and PCMs, αν και καλυτερα να ααπαντησει κι η ιδια.

η κρεμα: http://www.apivita.com/body/anticellulite/anti-cellulite-firming-cream.html

και ο ορος που βαζει πριν την κρεμα: http://www.apivita.com/bust-firming-serum.html

ελπιζω να λεμε τα ιδια...

ειναι οντως αποτελεσματικα;)

• 1 χρόνο μετά...

Με το αντηλιακο τι γίνεται?? Θηλάζω τον γιο μου που είναι 3 μηνών και τώρα με το καλοκαίρι σκέφτομαι τι θα κάνω με το αντηλιακό..'Εχω πολύ λευκο και ευαίσθητο δέρμα και γενικα φοράω αντηλιακο και μέσα στην πόλη όχι μόνο στην παραλία..Λέω να βρώ ένα όσο το δυνατόν βιολογικότερο...Επιτρέπεται? Στο στήθος δεν βάζω...έχετε καμια καλή πρόταση??

Με το αντηλιακο τι γίνεται?? Θηλάζω τον γιο μου που είναι 3 μηνών και τώρα με το καλοκαίρι σκέφτομαι τι θα κάνω με το αντηλιακό..'Εχω πολύ λευκο και ευαίσθητο δέρμα και γενικα φοράω αντηλιακο και μέσα στην πόλη όχι μόνο στην παραλία..Λέω να βρώ ένα όσο το δυνατόν βιολογικότερο...Επιτρέπεται? Στο στήθος δεν βάζω...έχετε καμια καλή πρόταση??

Μπορείς να βάλεις οποιο αντηλιακό θέλεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας!!!Γνωρίζει καμμία θηλάζουσα μανούλα αν επιτρέπεται η χρήση αργίλου(σε μορφή μάσκας σε μηρούς,γλουτούς,κοιλιά)κατά τη διάρκεια του θηλασμού;αν όχι,μήπως έχετε καμμία ιδέα για το ποιον να ρωτήσω υπεύθυνα;σύμβουλο θηλασμού μήπως;επίσης αν επιτρέπονται διάφορες κρέμες κυτταρίτιδας κτλ ευχαριστώ!

μπορεις ν τ χρησιμοποιησεις αφοβα, κ εγω αργιλο χρησιμοποιω, κ κρεμες κυτταρίτιδας, η δραση τους είναι καθαρα επιφανειακη,

κ κατι ασχετο καπου πιο κατω αναφέρεται κατι οτι στα περισσοτερα φαρμακα γραφει ότι δεν ενυκνεινται γ εγκυος κ θηλάζουσες, αυτό οντως δεν είναι επιστημινικα τεκμηριωμενο γ τον απλουστατο λογο ότι είναι σχεδόν αδυνατον ν βρεις κλινικο δειγμα από εγκύους κ θηλάζουσες γ ν τ δοκιμασεις, οποτε δεν τ προτεινουν

καλησπερα κοριτσια.αυτο που λεει η iouliana περι φαρμακων ετσι ειναι δεν γινονται πειραματα σε εγκυους η θηλαζουσες και οι φαρμακευτικες οφειλουν να γραφουν τον περιορισμο...και πολλα φαρμακα ειναι συμβατα με τον θηλασμο...υπαρχει ενα sait το lactancia.org που μπορεις να γραψεις το ονομα του φαρμακου η την δραστικη ουσια(ειναι αυτο που ειναι γραμμενο με μικρα γραμματα κατω απο το ονομα του φαρμακου) και σου λεει αν ειναι ασφαλες η οχι....αν σε καποια κρεμα γραφει κατι του τυπου ταδε οξυ κτλ μπορειτε να το τσεκαρετε!αλλα τα καλλυντικα συνηθως δεν εχουν φαρμακευτικες ουσιες μεσα οποτε.....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

• 4 χρόνια μετά...

Κοριτσια εγω προ εγκυμοσυνης εβαζα μια κρεμα προσωπου ειδικη για την ακμη που εχει μεσα βιταμινη α, ισοτρετοινη (καπως ετσι)..αυτη κανει να την χρησιμοποιω κατα τη διαρκεια του θηλασμου;

πρίν από 23 λεπτά , maria_tweety είπε:

Κοριτσια εγω προ εγκυμοσυνης εβαζα μια κρεμα προσωπου ειδικη για την ακμη που εχει μεσα βιταμινη α, ισοτρετοινη (καπως ετσι)..αυτη κανει να την χρησιμοποιω κατα τη διαρκεια του θηλασμου;

η βιταμινη α ειναι ασφαλης.η ισοτρετιονινη οχι.τουλ με βαση το e lactancia

υπαρχουν ομως ουσιες που ειναι ασφαλεις κ λειτουργουν σαν υποκαταστατο,οποτε ρωτα για καποια αλλη κρεμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...