Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και εργασιακός χώρος

Recommended Posts

Καλά πας και εσύ, Ασπασία!; Σήμερα από τις 8.05 τελείωσα στις 19.45, σχεδόν 12 ώρες... Η μικρή ξεσάλλωσε κατά το μεσημέρι, κουράστηκε και αυτή... Άσε που τα πόδια μου έγιναν σαν νεροκολοκύθες. Μια ομορφιά... Κανείς δε θα ανυσηχήσει για'σένα αν δεν ανησυχείς πρώτα εσύ... Όσο για τα καψώνια... :idea::idea::idea: Γιατί δεν παίρνεις καμία αναρρωτική να δεί και αυτή πώς είναι;;;

Δεν παίζει αναρρωτική γιατί έχει άμεση επικοινωνία με τον γιατρό μου για να μαθαίνει τα νέα μου :evil: και καλά...

Αρχικά σκεφτόμουν να μην πάρω τους 2 μήνες νωρίτερα αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση μέσα Σεπτέβρη έχετε γειά :lol:

Όσο για τα πόδια τούμπανο πλέον δεν ξεπρήζονται ούτε τα βράδια :cry:

Natexo ακόμα σε περιμένω...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 240
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!

ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!ΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΡΟΦΟ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ!!! :lol: ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΑΜΑΙ..ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΑΤΣΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ.ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ :lol::lol:

ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑΤΡΟ!!!Η' ΒΡΕΣ ΚΠ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Evangelia μου εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο σε ολα οσα γραφεις!!! Οχι απλα ζηλευουν,τα ματια θελουν να μας βγαλουν οταν ειμαστε εγκυες-τουλαχιστον αυτο πιστευω εγω.Αν κατσεις και διαβασεις παλιοτερα posts μου σε αυτο το topic αλλα και στο topic "Αντιμετωπιση εγκυου απο τριτους" και δεις πώς μου ειχαν συμπεριφερθει οσο ημουν εγκυος οι περισσοτερες γυναικες,θα φριξεις!!!

Τις φοβομουν κυριολεκτικα για την κακια που εβγαζαν ωρες-ωρες,κι απο τοτε εχω πει στον εαυτο μου οτι οπου βλεπω εγκυο θα την προστατευω και θα την διευκολυνω οσο μπορω,να μη νιωσει τον αρνητισμο που εισεπραξα εγω απο τις γκιοσσες!!! Κανε το σταυρο σου οταν βλεπεις καμμια απο αυτες στη δουλεια σου ή και αλλου,φορα κι ενα σταυρουδακι κι ασ΄τες να τσιτσιριζονται.Χιλιες φορες καλυτερα φερονται οι αντρες εννοειται.

Όντως ισχύει αυτό. Πριν 1 εβδομάδα "συνάδελφος" (γυναίκα) με έφερε σε κατάσταση υστερίας ενώ ξέρει πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα. Όλα αυτά γιατί; Για τις άδειες..... Στο Θεό σας, το βρίσκετε λογικό να αναμοχλεύει καταστάσεις που έγιναν πρόπερισυ; Να πω ότι την έχουμε αδικήσει ποτέ... Πάντα πρώτη επέλεγε ημερομηνίες... Απ'τα νεύρα μου έτρεμα... Αντί να μου ευχηθεί... Αλλά δε θα γίνει μανούλα; Θα βρεθεί κάποια όμοιά της... Εγώ δεν πέφτω στο επίπεδό της. Άλλωστε τι μου φταίει ένα αγέννητο μωρό. Ενώ με τους άντρες που είμαι στο γραφείο είναι διαφορετικά, μ'έχουν κυριολεκτικά υπό την προστασία τους. Μήπως τελικά αυτοί είναι πιο ευαίσθητοι από εμάς;;; :?:?:?

0kEJp3.pngCsbXp3.png

Μολις μου θυμησες αλλο ενα περιστατικο απαισιας συμπεριφορας απο γυναικα οταν ημουν εγκυος:ειμαι στη δουλεια,8 μηνων με την κοιλια στο στομα,κι επειδη εχω καθυστερησει ελαχιστα να τελειωσω μια δουλεια,εχει ερθει μια συναδερφος-προισταμενη πανω απο το κεφαλι μου και με πιεζει "τελειωνε,τελέιωνε,αντε τελειωνε" ολη την ωρα.Καποια στιγμη λοιπον γυρναω και της λεω "τωρα μωρε,δυο λεπτα!!!" με δυνατη φωνη,κι αυτη μου απανταει "Μπααα,νευρακια εχουμε,νευρακια;" "Δεν εχω καθολου νευρακια"της λεω πολυ ηρεμα"απλα εχω πιεστει αυτη τη στιγμη"."Μπααα,εγω βλεπω νευρακια,πολλααα νευρακια" συνεχιζει αυτη ειρωνικοτατα!!! :mad::mad::mad: Που να δειτε το ειρωνικο χαιρεκακο υφακι της εκεινη τη στιγμη!!!

Δεν της εδωσα σημασια,τελειωσα τη δουλεια μου και λιγο μετα ετυχε να βρισκομαι μπροστα σε εναν καυγα συναδελφων.Εκεινη τη στιγμη λοιπον περναει η ηλιθια απο μπροστα και τι μου λεει;"Εσυ ακομη δε γυρισες,προβληματα δημιουργεις;" :mad::mad::mad:

Η γελοια νομιζε οτι ελειπα με αδεια εγκυμοσυνης κι οτι ειχα γυρισει εκεινη την ημερα,αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο!!! Απιστευτη κακια; :shock:

Οσο ημουν εγκυος φοβομουνα το ματι και την κακια της και την απεφευγα οσο μπορουσα.Οταν γεννησα και πηγα καποια μερα να δω τους συναδελφους μου,αυτη ενω με ειδε,ουτε μου μιλησε,ουτε μου ευχηθηκε,ουτε τιποτα,μονο καθοταν και με κοιτουσε με το γνωστο κακο της υφος σε μια γωνια.

Βεβαια με το δικιο σας θα νομισετε οτι με την τυπισσα ειχαμε τα απιστευτα προηγουμενα,οτι ειχαμε σφαχτει για καποιο λογο στο παρελθον και αντιπαθιομασταν ή κατι τετοιο.Λοιπον,καμμια σχεση!!! Δεν ειχε συμβει τιποτα ασχημο μεταξυ μας,σπανια συναντιομασταν γιατι ειχαμε αντιθετα ωραρια και γενικα δεν ειχε κανενα λογο να φερθει οπως φερθηκε!!!

Διαφημίσεις

Στη δική μου περίπτωση πάντως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ίσως επειδή οι περισσότερες γυναίκες έχουν ήδη γίνει μανούλες δεν κουβαλάνε τίποτα απωθημένα! Και όσες δεν έχουν γίνει με προσέχουν πολύ!

Τα γουρούνια είναι μάλλον οι άντρες που δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Ίσως γιατί δεν έχουν ακόμη οι ίδιοι παιδιά, τι να πω!

• 5 εβδομάδες μετά...

Τα νεύρα μου κορίτσια! Γύρισα πριν ενάμιση μήνα στη δουλειά και απο την κούραση και τη βλακεία που δέρνει μερικούς μερικούς πέρασα πολύ δύσκολα (ενώ πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα). Σήμερα τα πήρα πολύυυυ άσχημα με ένα περιστατικό: Μαζί με μένα ήρθαν και άλλες τέσσερις καινούριες κοπέλες...Εγώ βέβαια ήμουν εκεί και πιο παλιά. Η μια που είναι μαζί μου είναι ανυπόφορη απο τη γκρίνια και την κακομοιριά! Με μιζεριάζει συνέχεια! Αφήστε που λέει συνέχεια: "Να μάθω τη δουλειά γιατί εσύ θα φύγεις και τι θα γίνει εδω μέσα;" Της υπενθυμίζω συνεχώς οτι φεύγω αρχές Οκτώβρη κι οτι έχω πολύ καιρό ακόμα, τόσο που καλό θα ήταν να μην μου το θυμίζει...Αυτή τίποτα...Μέχρι που μου είπε σήμερα οτι θα γεννήσω πρόωρα επειδή έχω μεγάλη κοιλιά η φαρμακομύτα! Αμφιβάλλω αν εχω ξαναγνωρίσει άλλον πιο μίζερο άνθρωπο! Τέσπα...Μου λεει το πρωί "θα πληρωθούμε στο τέλος του μήνα;" (γιατί είχαμε κάτι θέματα με τη μισθοδοσία). Της είπα οτι επειδή είχα μια δουλειά στο Λογιστήριο θα ρωτήσω και θα της πω...Όντως πήγα, ρώτησα και η κοπέλα στο Λογιστήριο με ενημέρωσε και για τον μισθό μου (δεν ξέραμε ακόμα). Και κάνω το λάθος η βλαμμένη, μαζί με τα νεα οτι θα πληρωθούμε, να της πω και για τον μισθό...Έβγαλε λοιπόν το συμπέρασμα οτι αυτά τα λίγα λεφτά θα τα παίρνουμε όλες και πήγε και το είπε και στις άλλες καινούριες...Οι άλλες σαν μπέμπες, αντί να περιμένουν να μάθουν, 1ον έπρηξαν τη Λογίστρια και 2ον πήγαν γραμμή στον Διευθυντή, ο οποίος τις ρώτησε ποιός τους το είπε και φυσικά αυτές ΔΕΝ είπαν το όνομα της ανακατώστρας αλλά το δικό μου! Και ο Διευθυντής τα πήρε μαζί μου!!!

Παω και του λεω: "Δεν είπα εγώ τίποτα" "Ναι καλά'μου λεει" έχω καταλάβει μην ανησυχείς!!!" Μου ήρθε κόλπος! Κι επειδή είπα χαμηλόφωνα "Κοιτα να δεις που θα βρω τσάμπα τον μπελά μου" τα πήρε χειρότερα και μου είπε να μην μουρμουράω πίσω του!

Και η Λογίστρια μου την είπε!

Και ολα αυτά χωρίς η πραγματική ανακατώστρα να φανεί στο παραμικρό!

Ευτυχώς αύριο και μεθαύριο θα παρω αναρρωτική γιατί αλλιώς θα γεννούσα στον Κορυδαλλό!!!

ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ! Τόσους μήνες εκεί ποτέ δεν ακούστηκε κάτι εις βάρος μου, γιατί ποτέ δεν ανακάτεψα λόγια ούτε ασχολήθηκα με κανέναν άλλο!!! Και τώρα σε μια μέρα βγήκα ανακατωσούρα!

Η κοιλιά μου όταν έφυγα απο τη δουλειά σημερα είχε γίνει πέτρα απο την σύγχυση!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Παιδι μου μην καθεσαι και σκας για τα παλιογαιδουρια!!! Περιμενεις κι εσυ ν΄ακουσεις καλο απο τη δουλεια σου; Οσο σκιζομαστε και γινομαστε λαστιχα και δουλευουμε υπερωριες κι εχουμε τη δουλεια πανω απ΄ολα,καλα ειναι για τους εργοδοτες και τους διευθυντες,οταν ομως κοιταμε και λιγο την προσωπικη μας ζωη και κανουμε κατι για τον εαυτο μας και τους δικους μας (βλ. εγκυμοσυνη) τοτε ολα ανατρεπονται!!! :mad:

Ξερεις ποιο ειναι το μυστικο; Να τους γραφεις στα παλαιοτερα των υποδηματων σου,κοινως:στα παλια σου τα παπουτσια!!! Οχι να καθεσαι να συγχιζεσαι και να παθαινεις πετρωματα στην κοιλια απο τις μλκιες τους!!!

Οσο για την ηλιθια που σου ειπε οτι θα γεννησεις προωρα επειδη εχεις μεγαλη κοιλια,κανε μου τη χαρη και πες της να παει απο ΄κει που ΄ρθε (για να μην πω καμμια χειροτερη εκφραση!!! ) :o Δεν εχει καμμια σχεση αν ειναι μεγαλη η κοιλια σου με το ποτε θα γεννησεις,αλλα η τυπισσα ειναι τοσο βουρλο που τοσα ξερει τοσα λεει. Εμενα μια συνεδελφος οταν ημουν 6 ή 7 μηνων,δε θυμαμαι ποσο ακριβως,επειδη ειχα χαμηλη κοιλια μου ειχε πει-χωρις να τη ρωτησω και χωρις να εχουμε πολλα πολλα γενικοτερα-οτι θα γεννησω προωρα και να προσεχω πολυ και κατι τετοια,επιτηδες παιδι μου για να με αγχωσει η γελοια.Τελικα οχι μονο δε γεννησα προωρα,αλλα μπηκα με προκληση στην 41η εβδομαδα!!! Μη δινεις σημασια,γειωνε τους οσο μπορεις κι αμα εχεις τη δυνατοτητα μουρλανε τους στις αναρρωτικες-ετσι κι αλλιως για ενα χρονο απο τη μερα που θα γεννησεις δε μπορουνε να σε απολυσουνε. :cool::wink:

Καλημέρα σας...

Σε ότι αφορά την γυναικεία κατήφια είμαι απόλυτα σύμφωνη...απλά από προσωπική μου εμπειρία έχω να πω, λόγω του ότι έχω δουλέψει σε εργασία που ήμασταν όλο γυναίκες και εν συγκρίση με το τώρα, που συνεργάζομαι μόνο με άντρες...γενικά το να δουλεύεις με γυναίκες δεν είναι ότι καλύτερο... Είτε είσαι έγκυος είτε όχι..πολύ κουτσομπολιό, πολύ πονηριά, μέγας ανταγωνισμός...

Εν αντιθέση...η συνεργασία με άντρες θεωρώ πως είναι ότι καλύτερο.. Γενικότερα σε προσέχουν...πόσο μάλλον αν είσαι έγκυος... Δεν υπάρχει αυτή η γκρίνια και η μιζέρια που έχουν οι γυναίκες...!

Στην εταιρεία που εργάζομαι ως γραμματέας με έχουν στα όπα οπα... Από το "αφεντικό" μέχρι τον κλητήρα!!! Γενικότερα ίσχυε αυτο..όχι μόνο τώρα που είμαι έγκυος...

χι,χι τί θυμήθηκα τώρα!!έφεραν στην δουλειά από τον μάιο τον αντικαταστάτη μου έναν τύπο, γύρω στα 35,με φοβερές σπουδές και προυπηρεσία.λοπόν, τα πήγα καλά μαζί του μόνο υην πρώτη μέρα που ήρθε!!

από την δεύτερη μου είπε πως δεν δέχεται συστάσεις από εμένα(που είμαι γυναίκα,μόνο 26 'ετων-η δουλειά του ναυπηγού είναι τελείως ρατσιστική ως προς τις γυναίκες)άσχετα αν αντικαθιστώ προιστάμενο τμήματος!!δεν του δίνω σημασία και προσπαθώ μα του πω 5 πράγματα μπας και ξεστραβωθεί!!επιμένει στο ίδιο στυλάκι, τον πιάνω και 2-3 φορές να μου λέει ψέμματα και τον πέρνει και τον σηκώνει μια μέρα :twisted: χειρότερα δεν έχω μιλήσει σε άνθρωπο :shock: μετά με παρακαλούσε να του πω, φυσικά και δεν του έδειξα ποτέ τίποτα και περίμενα να κάνει παράπονα στον προιστάμενο και να με καλέσει σε απολογία, να τα λέγαμε ένα χεράκι.φυσικά η κοτούλα δεν είπε τίποτα&τώρα που αναγκαστικά έφυγα του είπα πως δεν είμαι καλά και να μην τολμήσει να πάρει τηλ. να ρωτήσει γιατί θα του το κλείσω!!

τέτοια κακία απορώ με τον εαυτό μου!!αλλά όμως στην δουλειά πρέπει να προσέχουμε πολυ΄γιατί είναι κρίμα να βρίσκουμε το μπελά μας άνευ λόγου!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Μη δινεις σημασια,γειωνε τους οσο μπορεις κι αμα εχεις τη δυνατοτητα μουρλανε τους στις αναρρωτικες-ετσι κι αλλιως για ενα χρονο απο τη μερα που θα γεννησεις δε μπορουνε να σε απολυσουνε. :cool::wink:

Σε όλα έχεις απόλυτο δίκιο αλλά μια κουβέντα είναι...γιατί είμαι με σύμβαση 8μήνου και δεν με παίρνει να κάνω και πολλά πολλά...Μου την έδωσε επειδή αυτή η μίζερη (μιλάμε για μιζέρια παιδιά, δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο τόσο κλαψιάρη ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ) με ανακάτεψε και απο πάνω δεν ακούστηκε πουθενά η ίδια!

Απο την αρχή που την είχαν φέρει μου την έδινε η μιζέρια της και η κλάψα της, προσπάθησα πολλές φορές να την επαναφέρω στην πραγματικότητα λέγοντάς της οτι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα ν' ασχοληθεί κανείς, αλλά αυτή τίποτα!

Κι απο πάνω, απο την πρώτη μέρα, άρχισε να ζητάει και να πιέζει να έρθει άλλο άτομο μιας και εγώ θα έφευγα (μόλις είχα κλείσει τον 3ο μήνα!!!) και τι θα γινόταν κλπ. Βρε τι να της λεω οτι μέχρι τότε θα έχει μάθει τη δουλειά, τι το ένα τι το άλλο...τίποτα! Με την προηγούμενη κοπέλα που είμασταν εκεί (10 μήνες ήμουν εγώ η άλλη ήταν πιο παλιά) παρόλο που σκιζόμασταν γιατί είχαμε πολλή δουλειά, ποτέ δεν τολμήσαμε να ζητήσουμε άλλο άτομο στον Διευθυντή! Ούτε καν ο μόνιμος που είναι μαζί μας! Και αυτή με την 1η μέρα τα έπρηξε σε όλους...Θράσσος παιδί μου!

Και βγαίνει και λάδι...κατάλαβες; Εγώ όπως τα βλέπω τα πράγματα δεν πρόκειται να μου ανανεώσουν την σύμβαση (υποτίθεται είναι για 2 οκτάμηνα, αλλά έχουν δικαίωμα να μην σε καλέσουν απευθείας μετά την παύση των 4 μηνών ανάμεσα στα οκτάμηνα, αλλά μετά απο ένα ακόμα οκτάμηνο δηλαδή 8 μήνες οκ, παύση 4 μηνών, 8 μήνες δεν σε καλούν και ίσως μετά ξανά κλπ.) Υποτίθεται λόγω της σκληρής δουλειάς μου εκεί μέσα τους προηγούμενους 10 μήνες με κάλεσαν, αλλά τώρα ούτε την ψυχολογία έχω ούτε την αντοχή...Ας κάνουν ό,τι θέλουν τέλοσπαντων...δεν ξέρω

Έχω απογοητευτεί πολύ...αλλιώς τα άφησα, αλλιώς τα βρίσκω...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

ΣΤην πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα κανενα προβλημα. οσες φορες χρειαστηκε να λειψω, λογω προβληματων αιμα κυριως, δεν ηθελαν να φερω καν χαρτι απο γιατρο νοσοκομειο τιποτα και δεν μου εκαναν περικοπες μισθου ενσημων. σαν να ημουν στην δουλεια. δουλευα σε φροντηστηριο γερμανικων στην γραμματεια. πηρα την αδεια κανονικα, στο μονο που με επιασαν κοροιδο και αυτο γιατι δεν το ηξερα ηταν οτι μου εφαγαν την καλοκαιρινη αδεια μου.οταν ξαναπηγα ηταν σεπτεμβρης και φυσικα 8+ωρες λογω εγγραφων αλλα τις παραπανω ωρες τις πηρα σε αγραφες αδειες.εκει που τους βρισκω λαθος ειναι οτι οσο ελειπα αλλαξε το καθεστος διοικησης και κατα δεν μπηκε κανεις στον κοπο να με ενημερωσει.το τσιρακι της διοικησης που το επαιζε αφεντικο :evil: κοινως.εφυγα απο την δουλεια για αλλους λογους και αφου εμεινα 1χρονο ανεργη βρηκα!!! αργησα την αναζητηση εργασιας λογο αποκωλησης που ειχα. ειμαι στον 5μηνα και αφου εχασα μια θεση για την οποια εκπαιδευτικα οταν πηγα στο καταστημα οπου θα δουλευα ειπα και εκει οτι ειμαι εγκυος και δεν με προσελαβε!!! εξαρχης η εταιρεια κανει συμβασεις 3μηνες και αν θελουν και οι δυο πλευρες ανανεωνεται. φυσικα και δεν ειχα ουτε εχω καμια απαιτηση.χρειαζομαι τα ενσημα 2 μηνων για να παρω τα επιδοματα απο ικα και να ανεβω ψυχολογικα γιατι δεν αντεχω αλλο να μην δουλευω.απο την δευτερα ξεκινησα σε μια εταιρεια σε τηλ.κεντρο ενημερωσεων πελατων και δεν ειπα τιποτα. δεν την κρυβω την εγκυμοσυνη αλλα δεν το διατυμπανιζω και ολας. αν δεν βλεπουν δεν τους φταιω.εννοειται πως ειμαι συμβαση και οταν ληξει ας κανουν οτι θελουν. φτανουν πια οι διακρισεις εγκυες ειμαστε οχι ανικανες!!!!!!!!!!! :shock:

5Ikbp3.png

as1cCDx0g411210MTA5bGR8MjIzOTM5ZHxpIHN0YWxpdHNhIG1hcw.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγω κοριτσια μου ειμαι απο τις τυχερες διοτι μεχρι και σημερα εχω καταπληκτικη εγκυμοσυνη χωρις προβληματα και δεν χρειαστηκε να λειψω καθολου απο τη δουλεια, παρα μονο για καποια ραντεβου με το γιατρο και εξετασεις για λιγες ωρες...

Οι συνθηκες εργασιας ειναι αρκετα καλες παρα μονο η ορθοστασια και το σπαστο ωραριο (υπαλληλος σε καταστημα κινητης τηλεφωνιας ειμαι) με ταλαιπωρησαν με κατι πονακια στη μεση και στα ποδια αλλα δοξα το Θεο ολα καλα και οι συναδελφοι μου ειναι υπερπροστατευτικοι...

Περασε και αυτο 9 μερες εμειναν και σταματαω... λογω αδειας!!!!!! Οχι τιποτε αλλο, αλλα για να ετοιμασω το δωματιακι του μικρου μου πριγκηπα...

.png

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΣΕ ΜΑΓΑΛΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΨΑ ΟΥΤΕ 1 ΩΡΑ.ΑΚΟΜΑ Κ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΚΕΙ ΗΜΟΥΝΑ.ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ Κ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 6ΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ Κ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΠ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ Κ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΜΕΣΑ Κ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΓΥΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΦΕΥΓΩ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΧΕΙΑΣ Κ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ 2010.ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΕΙ Κ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Κ ΣΧΕΤΙΚΑ Κ ΤΟ ΜΙΚΡΟ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΟΚ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΣ. :D:D:D

Σημερα ειναι τελευταια μερα μου στη δουλεια....

Αναμεικτα συναισθηματα, απο τη μια χαιρομαι που φευγω για να προετοιμασω το δωματιο του μωρου μου και να προετοιμαστω και εγω...

Αλλα 5 χρονια non stop μου κακοφαινετε... Και θα γυρισω μετα απο 10 μηνες!!!! :roll:

Θα ηθελα να δουλεψω ακομη ενα μηνα αλλα ο αντρας μου ειναι ανενδοτος φοβαται τη μετακινηση μου καθημερινα με το αυτοκινητο (λες και μετα θα καθομαι στο σπιτι καθολου) και επειδη εχω σπαστο ωραριο και ειμαι ολη μερα ορθια φοβατε για το μωρο του!!!!! :shock:

.png

Διαφημίσεις

Τώρα συνειδητοποιώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λείψουμε από τη δουλειά για 10-11 μήνες! (4 άδεια μητρότητας + 6 επιπλέον εξάμηνο + 1 κανονική άδεια)! Το καλό είναι ότι το μωρό θα είναι περίπου 8-9 μηνών οπότε τα πράγματα θα είναι λίγο ευκολότερα για παιδικό ή νταντά...

aggeliki_n σου εύχομαι να ξεκουραστείς τώρα και τα καλύτερα έρχονται...

Όσο για τα ανάμεικτα συναισθήματα σε καταλαβαίνω, νομίζω ότι κάπως έτσι θα είμαι και εγω!

Τώρα συνειδητοποιώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λείψουμε από τη δουλειά για 10-11 μήνες! (4 άδεια μητρότητας + 6 επιπλέον εξάμηνο + 1 κανονική άδεια)! Το καλό είναι ότι το μωρό θα είναι περίπου 8-9 μηνών οπότε τα πράγματα θα είναι λίγο ευκολότερα για παιδικό ή νταντά...

aggeliki_n σου εύχομαι να ξεκουραστείς τώρα και τα καλύτερα έρχονται...

Όσο για τα ανάμεικτα συναισθήματα σε καταλαβαίνω, νομίζω ότι κάπως έτσι θα είμαι και εγω!

Αχ πραγματικα ειναι δυσκολο και οσο περνανε οι ωρες ειναι δυσκολοτερο...

5 χρονια εδω μεσα τα εζησα ολα.. Ακομη και το Test εγκυμοσυνης εδω το εκανα και ανακαλυψα πως ειμαι εγκυος... Ουφ φορτιστηκα λιγακι σημερα αλλα οπως ειπες και εσυ τα καλυτερα ερχονται............. Να σαι καλα και εσενα να ερθει με το καλο η ωρα που θα σταματησεις και θα αποκτησεις το μωρακι σου!!!!!

.png

• 2 months later...

Αχχχχχ,πολύ μεγάλο θέμα....Είμαι από τις άτυχες μάλλον..Μέχρι τώρα δεν έχω λείψει ούτε μία μέρα, ούτε μία ώρα από την δουλειά μου, μάλλον κάνω και υπερωρίες. Η δουλειά μου είναι δύσκολη, με ωράριο από το πρωί ως το βράδυ και με ορθοστασία, έξι μέρες την εβδομάδα. Μέχρι τώρα ήμουν καλή γι'αυτούς. Ακόμη και για δέκα λεπτά που αργούσα το πρωί όταν έκανα εξετάσεις, μου την λέγανε...Και φυσικά ενημέρωνα ότι έστω και 5 λεπτά θα αργήσω.Το θέμα είναι ότι ήμουν πάντα εκεί, για χρόνια, χωρίς να λείπω ποτέ, με ευθύνες, με κούραση. Χτες, ο γιατρός με βρήκε εξαντλημένη και μου σύστησε μία εβδομάδα ξεκούραση με άδεια. Πήρα αναρρωτική άδεια, μιας και την κανονική μου άδεια δύσκολα να την πάρω, ενώ τις προηγούμενες 10 μέρες τους έλεγα ότι δεν είμαι καλά και ότι πονάω. Όταν έσκασα μύτη με το χαρτί του γιατρού, τότε ξέσπασε τρελός καβγάς, ότι τάχα τους απογοητεύω...!!!3 ώρες μαλώναμε!!!!!!!!!!Κλείνω τον 5 μήνα και έχω ανάγκη από ηρεμία.Δεν φαντάζεστε τί ΕΓΙΝΕ!!!!! Τεσπα.φταίω κι εγώ γιατί όπως τους μάθεις είναι...Το ξέρω ότι είμαι χαζή, φιλότιμη, κοινώς ..μα..κας.Το ξέρω αλλά τώρα νιώθω τέτοια αδικία που μου έρχεται να μην ξαναπάω μέχρι να γεννήσω!!!Μακάρι μόνο να είμαι καλά εγώ και το μωράκι μου! Αυτά είχα να σας πω....

Για σας, είμαι καινούρια στο site και πιο συγκεκριμένα γράφω πρώτη φορά σε forum. Ήθελα κι εγώ να πω για το χώρο εργασίας μου που ούτε μου φέρονται και πολύ άσχημα αλλά ούτε και νομίζω πως έχουν πάρει και πολύ στα σοβαρά το γεγονός ότι είμαι έγκυος. Είμαι τώρα στην 14 σχεδόν εβδομάδα και όταν το ανακοίνωσα στον προϊστάμενό μου φάνηκε να χάρηκε αλλά μάλλον ήταν και η μοναδική φορά. Έχω την αίσθηση ότι από εκείνη την ημέρα αυξήθηκαν οι απαιτήσεις στη δουλεία: παραπάνω εργασία, σκληρότερα deadlines και το χειρότερο ήταν που μου ανάθεσαν να κάνω δουλειά προγραμματιστή ενώ είμαι γραφίστρια. Επιπλέον νιώθω ότι έχουν ένα προκατειλημμένο ύφος απέναντί μου. Έχω ζητήσει 2 φορές άδεια από 1 μέρα τη φορά, και έχω λείψει 1 φορά γιατί δεν ήμουν καλά (έχω εμετούς κατά τη διάρκεια της μέρας και όχι μόνο πρωινές ναυτίες). Σε κάθε περίπτωση αντιμετώπισα μια όχι και τόσο καλή διάθεση από την πλευρά των εργοδοτών.

Είναι κρίμα λοιπόν που κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει την ανθρώπινη πλευρά του εαυτού τους και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν σωστά μια έγκυο ακόμα κι αν τα προβλήματα που έχει αυτή δεν είναι και τα σοβαρότερα στον κόσμο. Λίγη ανθρωπιά ρε παιδιά.... 

Γειά σας κορίτσια. Εγώ θα έλεγα οτι είμαι απο τις τυχερες στο θεμα τις δουλειάς. Αν και δουλεύω σε ιδ. επιχειρηση δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα προβλημα. Είναι σίγουρο οτι όλοι οι εργοδότες στραβώνουν οταν μαθαίνουν για εγκυμοσύνη. Αλλά εξαρτάται και απο τον ανθρωπο.Εργάζομαι σε μια εταιρεία με 70 άτομα προσωπικό και με βάρδιες πρωί και απογευμα. Ειμαι στην 28η εβδομάδα και σταματάω στο τέλος του μήνα. εχω πάρει αδεια μονο μια εβδομάδα και αυτό λόγο της μέσης μου και απο τον ορθοπεδικό. Με πήραν 3 φορές απο την δουλεία μου να μάθουν πως είμαι. Είναι ανθρωποι που μπορείς να συννενοηθείς μαζί τους και προσπαθούν να σε διευκολύνουν όσο μπορούν με τα ωράρια και μετά τη γέννα. Βεβαια πρέπει και εσύ να τους φερεσαι εντάξει και να μην εκμεταλεύεσαι την ελαστικότητά τους, εγώ δεν τους έχω αρνηθεί ποτέ κάτι που μου έχουν ζητήσει για αλλαγή βάρδιας για κάλυψει σε μέρα ρεπό κ.ο.κ. Ξέρω όμως οτι και αυτή οταν εγώ τους ζητήσω κάτι θα μου το κάνουν.

Οσο αφορά το 6μηνο που μπορουμε πλέον να πάρουμε δεν λέω είναι πολύ καλό αλλά κακά τα ψέματα,Οταν τα έξοδα τρέχουν τα 500-600 ευρώ που παίρνεις απο το ΙΚΑ δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. [/img][/url]

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

και γω ειμαι απο τις τυχερες στο θεμα της δουλειας.η εταιρια που δουλευω δεν εχει κανενα προβλημα με τις εγκυες και ολες οι κοπελες φευγουν απο τον πρωτο μηνα με αδεια αναρρωτικη.εγω ειχα και αποκοληση στην 7 εβδομαδα εφυγα απο την δουλεια και θα ξαναγυρισω 4 μηνες μετα την γεννα.βεβαια λογω συμβασης δεν δικαιουμαστε το 6 μηνο του οαεδ αλλα δεν με συμφερει και οικονομικα γιατι χανω πολλα οποτε δεν θα το επερνα ετσι και αλλιως.παντως να ξερετε ολες οι κοπελες οτι αν γραψει την αναρρωτικη ο γιατρος του ικα δεν πα να χτυπαν το κωλο τους κατω οι εργοδοτες ειστε καλυμενες και δεν μπορουν να σας κανουνε τιποτα.η μητροτητα πρεπει να προστατευεται !τα περνω κρανιο οταν ακουω καποιες περιπτωσεις εργοδοτων :evil::evil::evil::evil:

Κι εγω ειμαι απο τις πολυ τυχερες γυναικες. Εχω πέσει σε εργοδότη μάλαμα. Παρ ολο που στην επιχειρηση (τεχνικη εταιρεια) εργαζομαι μονο εγω και δεν υπαρχει αλλο μόνιμο προσωπικό (εκτελω γενικα καθηκοντα) οταν ανακοινωσα την εγκυμοσυνη και συζητησαμε το χρονο απουσιας μου απο την εταιρεια (4 μηνες ΙΚΑ+6μηνο+3 μηνες μειωμενο ωραριο+1 μηνας καλοκαιρινη αδεια) δεν μου εφερε καμια αντίρρηση, αν και θα μπορουσε οταν του ζητησα να παρω μαζεμενες τις ωρες του μειωμενου ωραριου. Για μενα αυτος και η γυναικα του ειναι η δευτερη οικογενεια μου. Ποτε δεν μου εχει φερει αντιρρηση σε οτι του εχω ζητησει. Βεβαια και εγω γινομαι θυσια για την εταιρεια, (οποτε χρειαστει καθομαι παραπανω και ας μην πληρωνομαι), αλλα δεν με νοιαζει γιατι βλεπω οτι αυτα που προσφερω στην εταιρεια εκτιμουνται. Μακαρι ολοι να ειχαν την τυχη την δικη μου. Ειναι σημαντικο να σηκωνεσαι να πας για δουλεια και να μην λες "Ωχ παλι δουλεια". Να σας πω την αληθεια στεναχωριεμαι που θα λειψω για τοσο μεγαλο διαστημα αλλα η κορη μου ειναι πανω απ ολα!!!!!!

κοριτσια ποσο εισασταν οταν το ειπατε στον εργοδοτη σας?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Εγω οπως εχω ξαναγραψει πολλες φορες,το ειπα οταν ημουν 5 μηνων παρα 2 ημερων.Σιγα μην το λεγα νωριτερα!!! Φοβομουνα το κακο τους το ματι,με ολες τις κλωσσες εκει περα!!!Βεβαια στο να το κρυψω βοηθησε το οτι περασα ολον τον 4ο μηνα εκτος γραφειου λογω καλοκαιρινης αδειας,κι ετσι γυρισα κατ΄ευθειαν το Σεπτεμβριο με κοιλια!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...