Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γάλα σκόνη ή εβαπορέ (μετά τον πρώτο χρόνο)?

Recommended Posts

Εμας ο παιδιατρος μας ειπε μονο σκονη και ηταν απολυτος. Η Μια ομως δεν το επινε και αναγκαστηκα απο μονη μου να δωσω νουλακ 1+ το οποιο το σκιζει. Η αλλη δεν ειχε προβλημα ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει και ετσι την συνεχιζω με σκονη Humana το 3

Απλα με ολα αυτα που διαβαζω πραγματικα εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι ειναι καλο τελικα

Ισως μετα το καλοκαιρι να γυρισω κι εγω στο Ολυμπος βιολογικο θα δουμε

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 147
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια καλημερα!!

Εγω τον θηλασα 6 μηνες στην συνεχεια επινε το Almiron καποια στιγμη το εκοψε τελειως για ενα μηνα και στην συνεχεια του το αλλαξαμε και απο τοτε πινει το Frisogrow2 o γιατρος μας ειπε οτι μεχρι 2χ προτιμαει να του δινω σκονη και ετσι και θα κανω αλλα επειδη δεν ειναι και πολυ του φαγητου σκεφτηκα κατα την διαρκεια της ημερας να του εδινα γαλα οποτε απο τις εμπειριες σας καλυτερα να του δωσω ΕΒΑΠΟΡΕ Η ΦΡΕΣΚΟ??

Καλημέρα, κ εγώ ξεκίνησα το frisogrow με το σκεπτικό ότι δε μασάμε καλά και τρώμε πολύ λίγο κρέας αρα ας τρώει γάλα εμπλουτισμένο. Όταν πρωτοανοιξαμε το κουτί μας έκανε εντύπωση η μυρωδια.. σα να άνοιγες κουτί από βανίλια ή κάτι τέτοιο. Η μπέμπα το πίνει μονορούφι.... ωραία λεω... Κοιτάω χθες τα συστατικά... το γάλα πρέπει να ειναι τίγκα στη ζάχαρη.. τι φρουκτόζη γράφει, τι πολυσουκρόζη τι σουκρόζη... έφριξα! Έχουν πράγματι τόσο πολύ ζάχαρη? Έχω προβληματιστεί με το θέμα αυτό...

uXGbp3.png

εχω αναφερθει και πιο πανω,το frisogrow μου προτεινε και εμενα πριν χρονισουμε αλλα αρνηθηκα και δεν ηθελα να συνεχισω με σκονη...και επειδη ειχαμε κανει κουβεντα γι αυτο το θεμα γυρω στους εννια μηνες και ηξερε την αποψη μας οταν χρονισαμε εδωσε φρεσκο γαλα στην μπεμπα..τελικα αν τους πιεσεις λιγο,κατι γινεται, αν θεωρεις οτι κατι αλλο απο αυτο που λενε ειναι σωστο για το μωρο σου..αποψη μου χωρις παρεξηγηση..

• 1 month later...

Γεια σας κι από μένα!

Επαναφέρω το θέμα με τα γάλατα γιατί συνέβη το εξής με το Νικόλα μου (9,5 μηνών): Εδώ κι αρκετές μέρες όταν του δίναμε το γάλα του (Frisomel Comfort) αφού έπινε λίγο (40-60 ml) άρχιζε να ουρλιάζει. Με μεγάλη δυσκολία καταφέρναμε να πιει 120-170 ml το πρωί κι άλλο τόσο το βράδυ. Ρώτησα την παιδίατρο για να το αλλάξω και ν'αρχίσω εβαπορέ ή φρέσκο από αυτά που λένε από 6 μηνών. Μου είπε να του δώσω εβαπορέ γιατί είναι πιο θρεπτικά από τα φρέσκα για αυτή την ηλικία. Οπότε πήραμε το Noulac. Εχτές το βράδυ το δοκιμάσαμε πρώτη φορά. Ήπιε 160 ml αλλά χωρίς κλάμμα και το πρωί 170 ml πολύ άνετα. Λογικά είμαστε σε καλό δρόμο. Από αυτά που λέτε όμως μ'έχετε αγχώσει κατά πόσο είναι καλό για το μωρό μου. Τι λέτε;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

οι αποψεις ειναι πολυ διαφορετικες οπως θα διαβασες Δεσποινα..εχω φιλη οπου και εμεις και εκεινη που εχει διδυμα πιναμε frisomel μετα τους εξι μηνες αλλα τα δικα της δεν το ηθελαν με τιποτα οποτε ρωτησε τον παιδιατρο και της εδωσε νουλακ..καταφερε να πινουν 150-170γρ ενω δεν πινανε καθολου την σκονη..εμεις δεν ειχαμε θεμα και οπως προανεφερα απο επιλογη κ επιμονη δικη μου μας εδωσε φρεσκο..η φιλη μαλλον θα προσπαθησει να τους το αλλαξει τωρα(16μηνων) γιατι το προτιμαει και αυτη να δινει φρεσκο...ειναι θεμα παιδιατρου καθαρα!

Και εγώ από τότε που χρόνισαν τις έβαλα στο Noulac. Και τα παιδικά εβαπορέ πλέον είναι εμπλουτισμένα. Οχι μόνο οι σκόνες.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Δέσποινα ο καθε παιδίατρος έχει τα δικα του. Καποιοι μάλιστα προτεινουν συγκεκριμένες μαρκες και είναι απόλυτοι. Ο δικός μου μου είχε πει σκόνη μεχρι τα 2 περίπου (Frisogrow πίναμε) της κουμπαρας μου της έδωσε Noulac στο χρόνο περίπου. Η δικιά μου τώρα πίνει φρέσκο, μόνη της το αποφασισε αφού εντελώς ξαφνικά 15 μηνών έκοψε το Frisogrow το οποίο λάτρευε. Αφού το μωράκι σου πίνει γάλα μην ανησυχείς, το μόνο άσχημο που εγώ βρίσκω στο Noulac είναι ότι έχει γλυκόζη ή κατι γλυκαντικό τελωσπάντων για να έχει ωραία γεύση.To χειρότερο θα ήταν να μην πίνει καθόλου. Άρα όλα καλά. Μετά το χρόνο μπορείς να δοκιμασεις και φρέσκο.

Γεια σας κι από μένα!

Επαναφέρω το θέμα με τα γάλατα γιατί συνέβη το εξής με το Νικόλα μου (9,5 μηνών): Εδώ κι αρκετές μέρες όταν του δίναμε το γάλα του (Frisomel Comfort) αφού έπινε λίγο (40-60 ml) άρχιζε να ουρλιάζει. Με μεγάλη δυσκολία καταφέρναμε να πιει 120-170 ml το πρωί κι άλλο τόσο το βράδυ. Ρώτησα την παιδίατρο για να το αλλάξω και ν'αρχίσω εβαπορέ ή φρέσκο από αυτά που λένε από 6 μηνών. Μου είπε να του δώσω εβαπορέ γιατί είναι πιο θρεπτικά από τα φρέσκα για αυτή την ηλικία. Οπότε πήραμε το Noulac. Εχτές το βράδυ το δοκιμάσαμε πρώτη φορά. Ήπιε 160 ml αλλά χωρίς κλάμμα και το πρωί 170 ml πολύ άνετα. Λογικά είμαστε σε καλό δρόμο. Από αυτά που λέτε όμως μ'έχετε αγχώσει κατά πόσο είναι καλό για το μωρό μου. Τι λέτε;

Μηπως να δοκιμαζες να αλλαξεις μαρκα και να συνεχισεις με σκονη? Εμενα η μικρη ξεκινησε με frisolac και εκανε ακριβως τα ιδια με το ζορι επινε ...απλα δε της αρεσε ....αργησα να το καταλαβω και οταν πηρα το παιδιατρο με τα χιλια ζορια μου το αλλαξε με το Ναν...σε πληροφορω η μικρη ξετρελλαθηκε με αυτο το γαλα ειναι 11 μηνων και πινουμε το 2 πλεον... 230 μλ πρωι βραδυ μαλλον θα συνεχισουμε και με το 3..το καθε παιδι εχει τη δικη του προτιμηση...

να ρωτησω κατι και γω;;; γιατι το βιολογικο το Ολυμπος εχει τοσο μακρινη ημερομηνια ληξης;;; Υποτιθεται οτι τα φρεσκα φρεσκα ληγουν σε 2-3 μερες ετσι δεν ειναι;;; Επειδη το ψαχνω λιγο αφου θα το κοψουμε σε λιγακι το γαλα σκονη, εχω μπερδευτει. Η γιατρος μου ειπε εβαπορε ή φρεσκο. Το εβαπορε δεν το πολυσυμπαθω, για την αληθεια δεν μπορω ουτε τη μυρωδια του, οποτε λεω να κανω προσπαθεια σε φρεσκο και αν δεν το πινει βλεπουμε. Εντωμεταξυ το Ολυμπος επιλεγμενο ληγει σε 2-3 μερες αλλα δεν ειναι βιολογικο. Ξερει καμια τι παιζεται;;;

Διαφημίσεις

κι εμάς η παιδίατρος μας είπε ότι σε ένα μήνα που χρονίζουμε θα πίνουμε φρέσκο γάλα, αφού είμαστε μια χαρά στην ανάπτυξη και δεν χρειαζόμαστε εμπλουτισμένο.

το όλυμπος επιλεγμένο είναι το γάλα που πίνω εγώ.

όλυμπος βιολογικό σκέφτομαι για τη μικρή ή άλλο βιολογικό.

έχετε κάποιο να προτείνετε δοκιμασμένα;

το αμ. γεωργικής σχολής είναι βιολογικό; εβόλ έχει βιολογικό; τρίκκη έχει βιολογικό;

απορίες μιας μάνας!!!!!!

αααααχχχχχχχχ!

κι εμάς η παιδίατρος μας είπε ότι σε ένα μήνα που χρονίζουμε θα πίνουμε φρέσκο γάλα, αφού είμαστε μια χαρά στην ανάπτυξη και δεν χρειαζόμαστε εμπλουτισμένο.

το όλυμπος επιλεγμένο είναι το γάλα που πίνω εγώ.

όλυμπος βιολογικό σκέφτομαι για τη μικρή ή άλλο βιολογικό.

έχετε κάποιο να προτείνετε δοκιμασμένα;

το αμ. γεωργικής σχολής είναι βιολογικό; εβόλ έχει βιολογικό; τρίκκη έχει βιολογικό;

απορίες μιας μάνας!!!!!!

αααααχχχχχχχχ![/QUOT

sevoula ξερω να σου απαντησω για το αμ.γεωργ.σχολης που δινω εγω,ειναι παχυ γαλα και πολυ νοστιμο μικρης παραγωγης,(ο διευθυντης του ειναι φιλος μας)ξερω τι δινω..δεν ειναι βιολογικο.δεν ξερω αν εχετε στην Λαρισα γιατι δεν υπαρχει παντου,εδω στην Θεσσαλονικη ειναι η σχολη οποτε εχουνε οι περισσοτεροι..για τα υπολοιπα δεν ξερω να σου απαντησω.Δινω και το Κουκακη η Αγροκτημα βραχιας αν δεν το βρω...:P:p:p

• 2 months later...

κι εγώ σκεφτόμουνα μετά το χρόνο να του ξεκινήσω φρέσκο αλλά επειδή έκοψε λίγο το φαγητό αποφασίσαμε με βάση και τις οδηγίες της γιατρού να το αναβάλουμε για κανένα εξάμηνο μέχρι να αρχίσει να τρώει όλες τις τροφές, ώστε να έχει μία σίγουρη πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων, επειδή δε είχαμε ξεκινήσει με το aptamil ar για παλινδρόμηση μετά το θηλασμό, συνεχίσαμε με το aptamil 3, το παίρνει καμία μανούλα, είναι ευχαριστημένη, επίσης μήπως ξέρετε κάτι για το frezylac (το γράφω σωστά?)

όσο δε για τα φρέσκα, θα του δίνω ότι προτιμώ κι εγώ δηλ. εβολ (είναι καταπληκτικό, ειδικά αυτό στο πλαστικό χωρίς ετικέτα, αλλά και το βιολογικό σε γυάλινο, ή και κατσικίσιο), όλυμπος, και αμερικάνικη γεωργική σχολή (εξαιρετικό αλλά δυσεύρετο), φάρμα κουκάκη δεν μου πολυάρεσε αν και το προτείνουν κάποια κορίτσια, επειδή όμως είμαι πολύ γαλατού, για μένα το πιο ωραίο είναι της εβολ (ε ρε διαφήμιση)

1FdQp2.png

Eμάς η νεογνολόγος όταν χρόνισε ο μικρός μας είπε μέχρι 15 μηνών να συνεχίσουμε το Humana, οπότε από το 2 που έπαιρνα, τώρα παίρνω το 3. Ξέχασα να τη ρωτήσω γιατί, ίσως έχει να κάνει με την καρδιοπάθεια και τις επιπλέον θερμίδες που είναι καλό να παίρνει. Ο μικρός τρελαίνεται, πίνει κατά μέσο όρο 800 ml το 24ωρο, μερικές φορές και περισσότερο!

Σε δυο μήνες που θα το αλλάξουμε, μάλλον θα πάμε στο Κουκάκη που πίνει κι ο μεγάλος, ή θα κοιτάξω για κανένα βιολογικό, αλλά όταν πρέπει να το παίρνεις μέρα παρά μέρα και πωλείται μόνο σε ένα σημείο σε όλη την πόλη πχ, είναι ένα θέμα. Αυτό το Εβόλ δεν το έχω ξανακούσει, πού παράγεται? Δεν το έχω δει σε δικό μας SM.

εμεις τελικα αλλαξαμε το ναβαλακ 3 που πιναμε, λιγο μετα που εκλεισε τους 15 μηνες, με καθοδηγηση βεβαια της παιδιατρου. Πινουμε τωρα το Ολυμπος το βιολογικο και τρελαινεται...πινει πολυ περισσοτερο απο το νοβαλακ, περιπου 650-700 μλ την ημερα...

Διαφημίσεις

O μεγαλος μου γιος είναι 26 μηνών και δε θελει με τιποτα να αλλάξουμε το γάλα , πίνει το frisogrow και δε θελει τιποτα άλλο

Πιστευω πως γι αυτό ευθυνεται το γεγονος ότι αργησαμε να κανουμε τη μεταβαση λόγω του παιδιατρου που επέμενε να μρινουμε στη σκόνη μεχρι 18 μηνων

Παντως για το δευτερο του δηλωσα( του γιατρου) πως θα το αλλαξω στο χρόνο

Στο μεταξύ η μανα μου και η γιαγια μου μου λένε καθε φορά "ακόμα πίνει σκόνη ο Δημητρης ;;;Τι είναι μωρό ;;" Μα τι να κάνω, από το να μη πινει καθόλου γάλα καλύτερα να πίνει σκόνη Πιστευω αμα δει το Στελακο να πίνει κατι άλλο να ξεσυνεριστει , τι να πω !

Στο μεταξυ το frisogrov εχει όντως αρωμα βανιλιας όπως είπε και μια άλλη κοπέλα ( και νόμιζα ότι ειναι ιδεα μου) και γι αυτό δε θελει να τα αλλάζει Φαινεται οτι του αρεσει το γάλα με αρωμα ( "καλα ρε μαμά τι γάλα είναι αυτό;" - "βανίλια") :lol::lol::lol:

Οι δυο ερωτες της ζωής μου :

:DΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ 12-08-08 :DΣΤΕΛΙΟΣ 05-03-10

κοριτσια ξερετε γιατι οι παιδιατροι επιμενουν στην σκονη και οχι στο φρεσκο?

εχετε ιδεα τι κανει η υψηλη παστεριωση στο γαλα?δεν υπαρχει σχεδον κανενα θρεπτικο συστατικο..ειναι σαν να πινουμε νερακι!

Ρωτηστε αν εχετε γνωστο καποιο χημικο τροφιμων και θα σας πει!

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Εμάς η παιδίατρος μας αλλαξε τη σκόνη στους 21 μήνες, μου είχε πει ότι όσο πιο πολύ πιει τη σκόνη τόσο το καλύτερο. Τώρα πίνουμε μόνο Ολυμπος φρέσκο (δεν του αρέσει κανένα άλλο). Μου το άλλαξε που θα πηγαίναμε διακοπές για πιο ευκολία επειδή είμαι και έγκυος να μην έχουμε βράσιμο νερό κλπ.

• 3 εβδομάδες μετά...

Μόλις χρόνισε πήρα της μικρούλας μου το Almiron 1-3 αλλά δεν δείχνει να το πολυσυμπαθεί και κατόπιν συζήτησης με τον γιατρό μου είπε να της δώσω είτε Noulac είτε Advance, ότι της αρέσει και βλέπουμε.......

aYVcp2.png

• 2 months later...

Βρε κοριτσια εμενα που χρονισε και ξυπναει ακομα τη νυχτα για γαλα λετε με το εβαπορε νουλακ να χορταινει καλυτερα απ οτι με τη σκονη; ο παιδιατρος μου ειπε να συνεχισω σκονη αλλα μηπως το εβαπορε ειναι πιο χορταστικο και δω κι εγω επιτελους ασπρη νυχτα;;;;:lol:

Βρε κοριτσια εμενα που χρονισε και ξυπναει ακομα τη νυχτα για γαλα λετε με το εβαπορε νουλακ να χορταινει καλυτερα απ οτι με τη σκονη; ο παιδιατρος μου ειπε να συνεχισω σκονη αλλα μηπως το εβαπορε ειναι πιο χορταστικο και δω κι εγω επιτελους ασπρη νυχτα;;;;:lol:

Καλημερα Mary.Δεν εχω προσωπικη εμπειρια δεν εχω για το βραδυνο ξυπνημα αλλα ο βαφτιστηρας μου που απο 6 μηνων επινε εβαπορε εκοψε το βραδυνο ξυπνημα 5 χρονων , η αδερφη του με το ιδιο γαλα ειναι 3 ετων και ακομη ξυπναει και πινει γαλα.Ειναι στο παιδι.Ευχομαι εσυ να εισαι πιο τυχερη και να το κοψει το μωρακι σου συντομα αλλιως θα κανεις καιρο να δεις ασπρη νυχτα!!8-)8-):cool:

nSRtp3.png

Καλημερα elen! Μεχρι 5;;;:shock::shock::shock: Χαρα στο κουραγιο της μανας! Σκεφτομαι να το δοκιμασω...ειναι η τελευταια μου ελπιδα! Αλλιως θα επανελθω παλι στη σκονη γιατι το εβαπορε δεν ξερω κατα ποσο βολευει να το ετοιμαζω τη νυχτα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...