Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Δεν μπορείς να τα αφήνεις όλα για τελευταια στιγμή λόγω προλήψεων... Ειδικά τα έπιπλα δεν έχουν αμεση παράδοση, οποτε καλό έιναι να τα παραγγείλεις νωρίτερα... Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ξέρεις πότε θα γεννήσεις... Εγώ έιχα ΠΗΤ 10/7 και γέννησα 21/6, κάπου 20 μέρες νωρίτερα... Εξάλλου μη νομίζεις ότι θα τα βρεις όλα με τη μια, θέλει και το σχετικό ψάξιμο ειδικά για τα πιο ακριβά έιδη (έπιπλα, καρότσια κλπ)

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

για τέλος Μαϊου που γεννάω εγώ, και δεν είναι ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνας, πόσα φορμάκια να έχω???

έχω δύο σετ για μωράκια 0-3 της mothercare αμάνικα, (το σετ έχει μέσα 7 κορμάκια! )και έλεγα να αλλάξω το ένα, και να πάρω για 3-6.

έχω και 5-6 ακόμα διάφορα άλλα από jumbo, νούμερα 0-1 κλπ αλλά είναι με κοντό μανικάκι, και μόνο 2 με μακρύ μανίκι. Με μακρύ μανίκι και πόδια έχω 3 μόνο.

έχω αγχωθεί, αλλά σκέφτηκα ότι θα μου φέρουν κιόλας, οπότε μην γεμίζω τον τόπο...

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?

1Iik.png

εγώ Νίκη μου δεν θα τα άλλαζα, σκέψου ότι τα 7 κορμάκια είναι για μια εβδομάδα και θα του αλλάζεις μονό ένα την ημέρα ? (δεν ξέρω λέω εγώ τώρα δεν θα έχουμε και ατυχηματάκια με κακάκια και γουλίτσες?) οπότε θα βάζεις πλυντήριο μόνο τα ρουχαλάκια της εβδομάδας? άδειο θα είναι. Εγώ αγόρασα μία 7άδα με κοντό μανικάκι και άλλα 7 με ραντάκι.

Να κάνω και εγώ την ξανθιά μου ερώτηση μια και αρχίζω να βάζω πλυντήρια σιγά σιγά........ διάβασα ότι τα ρούχα θα πρέπει να σιδερώνονται ανάποδα ισχύει? μήπως ξέρει και καμιά γιατί ? (έτσι για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις)

ναι, μάλλον θα τα κρατήσω όλα τα κορμάκια, και βλέπουμε...

πάντως αυτό με το σιδέρωμα ανάποδα δεν το ήξερα. Και ότι έχω σιδερώσει μέχρι τώρα το έχω σιδερώσει κανονικά!

μήπως για να μην ξεβάψουν -λέω 'γω τώρα :D -

και τώρα που το συζητάμε πάω να βάλω άλλο ένα πλυντήριο διάφορα χρωματιστά -πετσετάκια-σαλιάρες-φορμάκια-

χθες έπλυνα τα ροζ-φούξια! :lol:

1Iik.png

Διαφημίσεις

και τώρα που το συζητάμε πάω να βάλω άλλο ένα πλυντήριο διάφορα χρωματιστά -πετσετάκια-σαλιάρες-φορμάκια-

χθες έπλυνα τα ροζ-φούξια! :lol:

Η χαρά της κοριτσομάνας :lol::lol::lol: και εγώ μία από τα ίδια έχω πάθει το χέρι πάει μόνο του όπου ροζουλοφουξουλι (νέα λέξη) και το χειρότερο από όλα είναι ότι εγώ τα σιχαινόμουν αυτά τα "κοριτσίστικα" :roll::roll::roll::lol::lol::lol::lol:

Ετοιμάζομαι για το δεύτερο μωρό και σχετικά με το ερώτημα για το ανάποδο σιδέρωμα ένα θα σας πω: σιδέρωνα όλα τα ρούχα της κόρης μου ανάποδα μέχρι που έγινε 2 χρονών(το ίδιο κάνω και στα ρουχαλάκια του μπέμπη, χωρίς να μου το έχει πει κανένας. Απλά σκέφτηκα ότι το σίδερο είναι η καλύτερη απολύμανση(αφού τα ρούχα έχουν μείνει εκτεθειμένα στους ρύπους της Αθήνας, και το δερματάκι του νεογέννητου είναι τόσο ευαίσθητο. Εγώ έκανα και το άλλο: επειδή η αλλάξιέρα μου μύριζε(όπως μυρίζει το καινούριο ξύλο, πήρα αυτές τις σακούλες μιας χρήσης για κοστούμια, τις άνοιξα στα δύο και τις έβαλα στα συρτάρια της αλλαξιέρας. Έτσι καλύπτω τα ρουχαλάκια και ούτε μυρίζουν, ούτε σκονίζονται. Παραξενιά? Ίσως...

.png.png

Δεν είναι θέμα παραξενιάς νεραϊδομαμά μου και εγώ σιδερώνω όλα μας τα ρούχα (μόνο τις κάλτσες δεν σιδερώνω γιατί ο άντρας μου θα αρχίσει να κουνάει πάλε το κεφάλι :lol::lol: ) άλλα το ανάποδο δεν καταλαβαίνω αφού ο ατμός περνάει και μέσα στο ύφασμα δηλαδή έτσι απολυμαίνονται από την μέσα πλευρά που ακουμπάει το μωρό ? μετά τα γυρίζεις κανονικά και τα ξανασιδερώνεις εε???

(αυτό με το ανάποδο το διάβασα νομίζω και στις ετικέτες του Mothercare) :?:?

Διαφημίσεις

νεραϊδομαμά,

πάρε στεγνωτήριο, να γλιτώσεις τουλάχιστον το ανάποδο.

Εγώ με στεγνωτήριο και τα σιδερώνω όλα, μόνο απέξω εννοείται, εκτός από το πρώτο 3μηνο που σιδέρωνα και από μέσα της μικρής τα ρούχα.

Μπαίνει ωραιότατα πάνω από το πλυντήριο.

Το στεγνωτήριο είναι η επόμενη ηλεκτρική συσκευή που θα αγοράσω. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να περιμένω να αλλάξω σπίτι γιατί σε αυτό που μένω το μπάνιο χωράει μόνο το πλυντήριο που έχει άνοιγμα από πάνω και δεν υπάρχει χώρος ούτε στην κουζίνα... Οπότε θα σιδερώνω για λίγο καιρό ακόμα τα μωρουδιακά μέσα-έξω. Όσο για τον ατμό το ξέρω, το έχω σκεφτεί κι εγώ ότι ειδικά με τη stirella περνάει και μέσα, αλλά δε μου "κάθεται" και τα σιδερώνω διπλά. Εννοείται ότι τα σιδερώνω όλα, ιδιαίτερα εσώρουχα(μέσα-έξω) και κάλτσες(μόνο απέξω αυτές). Ο άντρας μου κοντεύει να φρικάρει...

.png.png

• 1 month later...

Κορίτσια αύριο θα πάω για τα ψώνια του μωρού.

15 ζιπουνάκια και 15 φορμάκια εκ των οποίων κάποια θα τα χρησιμοποιήσω στο μαιευτήριο φτάνουνε ή να πάρω περισσότερα;

Σας παρακαλώ βοήθεια! Με όλα αυτά που διάβασα στο φορουν μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο. Ευχαριστώ!

15 ζιπουνάκια και 15 φορμάκια εκ των οποίων κάποια θα τα χρησιμοποιήσω στο μαιευτήριο φτάνουνε ή να πάρω περισσότερα;

Σας παρακαλώ βοήθεια! Με όλα αυτά που διάβασα στο φορουν μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο. Ευχαριστώ!

ζιπουνακια=κορμακια?

αφου θα γεννησεις κατακαλοκαιρο θα του βαζεις και απο μεσα κορμακι?

το θεωρω περιττο.

παρε μονο φορμακια και ουτως ή αλλιως θα του βαζεις απο πανω την κουβερτουλα του.... :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Haroula και εγώ γεννάω τέλη Ιουλίου αλλά πήρα μόνο 18 ζιπουνάκια κορμάκια άλλα τιραντάκια άλλα με κοντό μανίκι γιατί θα έχει ζέστη έως μέσα σεπτέμβρη και με μια πικέ κουβερτούλα θα είναι εντάξει πιστέυω! Αλλά και να χρειαστείς πετέγεσαι και πέρνεις ή στέλνεις κάποιον άλλο, καλύτερα να σου λέιψουν πράγματα και να συμπληρώσεις παρά να μείνουν άθικτα και να μην τα χρειαστείς.Αλλωστε θα σου φέρουν και δωράκια :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Κορίτσια τελικά πήρα 14 ζιπουνάκια και 6 φανελάκια μακρυμάνικα και θα συμπληρώσω και άλλα. Πήρα ακόμη για σκεπάσματα μία κουβέρτα φλις, μια πολύ ωραία τρυπητή απο το mothercare και ένα πανοσέντονο.

Αυτό που με προβλημάτησε ήταν τα μακρυμάνικα φορμάκια. Λέτε να σκάσει το παιδί; Έχω ΠΗΤ 10/08. Απο την άλλη η πωλήτρια μου είπε οτι το ζιπουνάκι είναι εσώρουχο και δεν μπορεί να είναι στην κλινική με αυτό. Επίσης έχω ακούσει οτι τα νεογέννητα΄κρυώνουν γιατί δυσκολεύονται να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους. Τι λέτε; Να τα κρατήσω ή να γυρίσω πίσω;

Και κάτι ακόμα. Εσείς πόσες πάνες πήρατε;

Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου . Καλε τι να τα κανεις τα μακρυμανικα κατακαλοκαιρο ? ασε τι ειπε η πωλητρια , τα μωρα ζεσταινονται παραπανω απο μας .Θελουνε ελαφρη ντυσιμο , θεωριτικα θα το εχεις με ενα απο αυτα τα βρακοφανελακια που τα λεω εγω κοντομανικα σκετο μεσα στο σπιτι . Μια χαρα ρυθμιζουνε τη θερμοκρασια του σωματος τους , αυτο που δεν μπορουνε να αντε3ουνε ειναι η ζεστη , εκεινα που κρυωνουνε λιγο παραπανω ειναι τα ακρα τους , δηλαδη τα ποδαρακια πατουσιτσες , φοροντας το ενα ζευγαρακι καλτσουλες μια χαρα θα ειναι αν και ειναι μεσα στο καλοκαιρι και δυσκολα θα ανεχεται και καλτσες . ΣΥΜΒΟΥΛΗ: μην ακους οτι λενε οι ασχετες πωλητριες στα μαγαζια :D

Αυτό που με προβλημάτησε ήταν τα μακρυμάνικα φορμάκια. Λέτε να σκάσει το παιδί; Έχω ΠΗΤ 10/08.

γλυκια μου μεσα αυγουστου και τα ρουχα που φοραμε δεν τα αντεχουμε.. μακρυμανικα παρε ή κρατα 2 το πολυ σε περιπτωση που εχει λιγο ψυχρα το βραδυ (χλωμο για μεσα αυγουστου) ή αρκετη δροσια και θα χρειαζεται να φοραει κατι πιο "χοντρο". και φυσικα να μην παιρνεις ρουχαλακια ακριβως της ηλικιας του αλλα ενα νουμερο πιο μεγαλα.. καλυτερα να του ειναι πιο φαρδια παρα να τα φορεσει μονο 2 φορες.. η αναπτυξη των μικρων ειναι τρομερη τους πρωτους μηνες..

τωρα οσο αφορα τις πανες αρχικα ξεκινα με 1-2 πακετα για να μην χρειαζεται να βγαινεις καθε τρεις και λιγο στο σουπερ μονο για πανες!

• 2 εβδομάδες μετά...

αχ κοριτσια κι εγω σε 12 μερες μπαινω στον 8ο κι εχω ηδη ξεκινησει να παιρνω τα πρωτα πραγματα για το μωρο..κυριως ζιπουνακια για τον πρωτο μηνα...

να ρωτησω κατι χαζο? πηγα χθες στο jumbo και πηρα κατι κουκλιστικα ζιπουνακια, αλλα δε πηρα τα 00 αλλά τα 03. Σκεφτηκα οτι λιγο πολυ θα μπουν στο πλυσιμο, δε ξερω και ποσο μεγαλη θα μου βγει η μπουμπου..

καλα εκανα?

επειδη θα γεννησω σεπτεμβρη, εχω παρει μισα με μανικακι και μισα χωρις. Βεβαια ακομα θα παρω κι αλλα, αλλα τι λετε να παρω περισσοτερα? με μανικακι ε? εξαλλου σιγουρα ο σεπτεμβρης δεν ειναι τοσο ζεστος οσο ο Αυγουστος.

Παντως επειδη πηγα και στα καρφουρ να δω τα βρεφικα, πηρα 2 ζιπουνακια με τον γουινι της σειρας Disney, κοριτσιστικα φυσικα, για 1μηνος, σετ των 2 με 5.90 ευρω. Μου φανηκε πολυ καλη η τιμη και η ποιοτητα σε σχεση με του jumbo που φανηκε καλυτερη. Εχετε παρει κατι αντιστοιχο? Τα ζιπουνακια του jumbo ειχαν απο 2-3 ευρω το ενα.

αχ κοριτσια κι εγω σε 12 μερες μπαινω στον 8ο κι εχω ηδη ξεκινησει να παιρνω τα πρωτα πραγματα για το μωρο..κυριως ζιπουνακια για τον πρωτο μηνα...

να ρωτησω κατι χαζο? πηγα χθες στο jumbo και πηρα κατι κουκλιστικα ζιπουνακια, αλλα δε πηρα τα 00 αλλά τα 03. Σκεφτηκα οτι λιγο πολυ θα μπουν στο πλυσιμο, δε ξερω και ποσο μεγαλη θα μου βγει η μπουμπου..

καλα εκανα?

επειδη θα γεννησω σεπτεμβρη, εχω παρει μισα με μανικακι και μισα χωρις. Βεβαια ακομα θα παρω κι αλλα, αλλα τι λετε να παρω περισσοτερα? με μανικακι ε? εξαλλου σιγουρα ο σεπτεμβρης δεν ειναι τοσο ζεστος οσο ο Αυγουστος.

Παντως επειδη πηγα και στα καρφουρ να δω τα βρεφικα, πηρα 2 ζιπουνακια με τον γουινι της σειρας Disney, κοριτσιστικα φυσικα, για 1μηνος, σετ των 2 με 5.90 ευρω. Μου φανηκε πολυ καλη η τιμη και η ποιοτητα σε σχεση με του jumbo που φανηκε καλυτερη. Εχετε παρει κατι αντιστοιχο? Τα ζιπουνακια του jumbo ειχαν απο 2-3 ευρω το ενα.

Στα M&S και στα Mothercare κοίταξες? έχουν την καλυτερη ποιότητα. Τελευταία φορά μάλιστα που πήγα στο factory outlet είδα ότι τα mothercare έχουν stand με εκπτώσεις ακόμα και στα βρεφικά (αλλά δεν είδα λεπτομέρειες για το ποσό της έκπτωσης κλπ)

καλα εκανα?

ωχ.... κοπελια με αγχωσες τωρα....... γενναμε μαζι, και γω δεν εχω παρει ακομα τιποτα........μ εβαλες στη πριζα, θα παω και γω τ απογευμα!!!

καλα εκανα?

Καλά έκανες :) Μου έστειλαν απο Ελλάδα μερικά ζιπουνακια 03 και κανουν ακριβώς στη μωρουλινίτσα μου . Δυστυχως ομως τα μισα ξεχειλωσαν λιγο και έκαναν με 2 πλυσίματα ήδη κόμπους :( Καλύτερα να παρεις και απο άλλα καταστήματα γιατι δεν ειναι πρωτης ποιότητος αυτά .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλημέρα σας...

Βρε κορίτσια, εγώ που γεννάω ως 6/9.... τι ρουχαλάκια να πάρω στον μπέμπη; Έχω ήδη πάρει καμια 10 κορμάκια...μάλλον έτσι πρέπει να τα λένε....αυτά τα βαμβακερά που έχουν κοντό μανικάκι (όχι αμάνικο...καλύπτει το μπρατσάκι) και έχουν κουμπάκια απο κάτω... Του πηρα και 2-3 πιτζαμάκια κοντομάνικα (μπλουζάκι- σορτσάκι)...καμιά 20αρια καλτσάκια.... αλλά δεν ξέρω τι πρέπει τελικά να του φοράω και τι να αγοράσω... Να του πάρω αυτά τα ολόσωμα που μπαίνουν πόδια και πατουσάκια μέσα και είναι μακρυμάνικα; Θα τα βάλει εξ' αρχής που θα γεννηθεί ή λόγω ζέστης θα τα βάλω αργότερα οπότε να τα πάρω π.χ. για 6 μηνών μωράκι..; Πω πω! Δεν ξέρω την τύφλα μου! Τι ρούχα και πόσο ζεστά ντυμένος πρέπει να είναι τον Σεπτέμβρη; Μέχρι να σαραντήσει το μωρό πρέπει να είναι ζεστά ντυμένο; Μήπως σκάσει; Μήπως να τα παίρνω σε μεγαλύτερο μέγεθος γιατί αυτά τα 0 νούμερο μου φαίνονται πολύ τοσοδούλικα... Με το μπεμπιλίνο κιόλας που φουσκώνει...θα τον ζορίζουν..., ή λεω βλακείες; Θα χρειαστώ κουβέρτα ελαφριά (πικέ) ή να τον σκεπάζω μόνο με σεντονάκι; Πάπλωμα και πιο χοντρούλες κουβέρτες του έχω πάρει..

Καλημέρα σας...

Βρε κορίτσια, εγώ που γεννάω ως 6/9.... τι ρουχαλάκια να πάρω στον μπέμπη; Έχω ήδη πάρει καμια 10 κορμάκια...μάλλον έτσι πρέπει να τα λένε....αυτά τα βαμβακερά που έχουν κοντό μανικάκι (όχι αμάνικο...καλύπτει το μπρατσάκι) και έχουν κουμπάκια απο κάτω... Του πηρα και 2-3 πιτζαμάκια κοντομάνικα (μπλουζάκι- σορτσάκι)...καμιά 20αρια καλτσάκια.... αλλά δεν ξέρω τι πρέπει τελικά να του φοράω και τι να αγοράσω... Να του πάρω αυτά τα ολόσωμα που μπαίνουν πόδια και πατουσάκια μέσα και είναι μακρυμάνικα; Θα τα βάλει εξ' αρχής που θα γεννηθεί ή λόγω ζέστης θα τα βάλω αργότερα οπότε να τα πάρω π.χ. για 6 μηνών μωράκι..; Πω πω! Δεν ξέρω την τύφλα μου! Τι ρούχα και πόσο ζεστά ντυμένος πρέπει να είναι τον Σεπτέμβρη; Μέχρι να σαραντήσει το μωρό πρέπει να είναι ζεστά ντυμένο; Μήπως σκάσει; Μήπως να τα παίρνω σε μεγαλύτερο μέγεθος γιατί αυτά τα 0 νούμερο μου φαίνονται πολύ τοσοδούλικα... Με το μπεμπιλίνο κιόλας που φουσκώνει...θα τον ζορίζουν..., ή λεω βλακείες; Θα χρειαστώ κουβέρτα ελαφριά (πικέ) ή να τον σκεπάζω μόνο με σεντονάκι; Πάπλωμα και πιο χοντρούλες κουβέρτες του έχω πάρει..

Λοιπον,σε καταλαβαινω,μεγαλο μπερδεμα!

Πρωτον, μην αγοραζετε παρα πολλα κοριτσια!Θα σας φερουνα απειρα δωρα και θα πανε χαμενα τοσα ρουχα!Ή τουλαχιστον αυτα που θα σας φερουν να τα αλλαζετε με μεγαλυτερα!

Δευτερον,μην παιρνετε τα 0 αλλά τα 3 γιατι καλυτερα να ειναι λιγο μεγαλα να τα φορεσουν αρκετα γιατι τα 0 σε λιγο καιρο δεν θα τους κανουν.

Τον Σεπτεμβρη,ενα σεντονακι στην αρχη και για λιγο αργοτερα ισως μια πικε θα ειναι ενταξει!

Τα κορμακια που λες με το μανικακι ειναι μια χαρα για την εποχη.Και τα πιτζαμακια πανω κατω,επισης μια χαρα!Μολις αρχισει η δροσουλα θα του τα φορας.

Τα ολοσωμα θα τα χρειαστεις κι αυτα λιγο αργοτερα μαλλον,κατα τον Οκτωβρη ισως.Εξαρταται βεβαια και απο το τι ειναι,λεπτα βαμβακερα ή χοντρα βελουτε!Τα πρωτα οταν εχει λιγη δροσουλα ειναι οκ, τα δευτερα ειναι για χειμωνα! :wink: Δεν ξερω και που μενεις,βορρα νοτο?Παντως να παρεις μεγαλα νουμερα μην πανε χαμενα.Και καλυτερα περιμενε να δεις τα δωρα και πεταγεσαι και παιρνεις μετα!

Εγω εχω μαζεψει ήδη ενα σωρο ρουχα σαν καινουρια!

Και εχω και μια τρομερη γκαρνταρομπα για τον επομενο χρονο(απο τα δωρα)! :)

ΤΑ 'ΧΩ ΠΑΙΞΕΙ!!!!!!!! καθομαι σα χαζη και κοιταω προσπεκτους και νιωθω σα χορτοφαγος που δεν εχει φαει ποτε του κρεας και πρεπει να τραπεζωσει 50 καννιβαλους!!!! τι κρεας να διαλεξω??? (ελεεινη παρομοιωση!!!!!)

να περιμενω να γεννησω πρωτα, και μολις γεννηθει η μικρη να της δωσουμε λεφτα να παει να διαλεξει μονη της τι θελει...? ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να αποφασισω!!! η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα!!! :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...