Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια.δεν θελω με τιποτα να αγχωσω την εγκυουλα μας απλα λεω οτι για μενα ειναι ευχαριστηση τα ψωνια για τα μωρα.ο καθενας εχει τους ρυθμους του και καλα κανει.gerakina μου 1000 συγνωμη αν σε αγχωσα.

xaos25 μάλλον εσένα εννοούσε η zaira να μην αγχώνουνε.. :wink::D:D

το άγχος κι εγώ χωρίσαμε εδώ και 2 μήνες που σταμάτησα να δουλεύω!! :lol::lol::lol:

Εντάξει λοιπόν με πείσατε!

Αγάπη μουουουουου πάμε Jumpo ΤΩΡΑ!!! :D:D:D

Αχ τι μου κάνετε!Με ξεσηκώσατε!

Εγω παντως με το που μπηκαμε στον 7ο ξεκινησαμε σιγα σιγα τα ψωνια ...

Πλεον ειμαι στον 8ο και δεν εχω καμια εκκρεμοτητα και πιστευω οτι ειναι καλυτερα ετσι μιας και εχω βαρυνει αρκετα και κουραζομαι πολυ πιο ευκολα..

Οποτε κανε λιστα και σιγα σιγα ετοιμασου να εκδραμεις στο τζαμπο!!

Και η joita μάλλον σε 'μένα αναφερόταν για τη λίστα και τα Jumpo..

Αν κατάλαβα καλά! :lol:

Μπέρδεμα! :shock::lol::lol:

Εγω η ζαιρά (άλλαξα όνομα) είπα να μην αγχώνεται το χάος. Με το καλό να μείνει εγκυος και μετα έχει χρόνο και για λίστες και για ψώνια. Εχεί 9 μήνες να σκέφτεται τι θα ψωνίσει και τι θα χρειαστει.

.png

Διαφημίσεις

Λιγο καθυστερημενα αλλα τωρα καταφερα να μπω παλι....Ναι μέσα από Σερρες ειμαι evoulita...xaos25 στο νοσοκομειο θα γεννησω....Δεν θα εδινα τοσα λεφτα για ιδιωτικη...Ασε που το θεωρω και πιο ασφαλες το νοσοκομειο...Επιλογη του καθενος ειναι...Μην περιμενεις ομως μονο απο τον Θεουλη για να μεινεις εγκυος!!!!!!!!Πρεπει να βαλει και ο συζηγος το χερακι του ή καλυτερα κατι αλλο :oops::oops::oops::lol::lol::lol:

Δεν θελει αγχος μονο.......απο ποιο χωριο εισαι?

απο την αναγεννηση ειμαι.εσυ μεσα απο σερρες?και εγω της ιδιας αποψης ειμαι για τις ιδιωτικες κλινικες.επαιρνα χαπια και τωρα τελειωσε η καρτελα,την κυριακη περιμενω περιοδο και μετα βουρρρρρρρ...

νεα ζωη....

Διαφημίσεις

Ειμαι στο γραφειο και ειχα λιγη δουλεια...Αντε με το που τελειωσει η περιοδεια ορμα κατευθειαν!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Εχω το Γιαννη Ξ. αν τον ξερεις...εσυ ποιον εχεις?ειμαι απο το Λιβαδοχωρι αλλα μενω Σερρες....

γεια σου πατριωτακι.πως βρεθηκες εκει?λογω του αντρα φανταζομαι!

Και αυτός Σερραίος και ωραίος είναι :lol::lol::lol: ... οι δουλειές μας έκαναν να αποδημήσουμε για νότο :lol::lol::lol:!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Η δική μου λίστα με τα απαραίτητα:

Καρότσι

Πορτ μπεμπε που εφαρμόζει στο καρότσι

καθισματάκι αυτοκινήτου

Τσάντα αλλαγής, ποδόσακο, ομπρέλα, κάλυμμα βροχής

ή Travel system Καρότσι, πορτ μπεμπε, καθισματάκι αυτοκινήτου με αξεσουαρ

Σετ καλαθούνας/πορτ μπεμπε (2 τεμ Χ κουβερτούλες, σεντόνια, κατωσέντονα με λάστιχο 37 Χ 77)

Καλαθούνα

Βάση καλαθούνας

Προστατευτικό στρώματος πορτ μπεμπε αδιάβροχο

Παιχνίδι για καρότσι

Μεγάλο προστατευτικό ηλίου αυτοκινήτου

Προστατευτικά ηλίου (2τμχ)

Κρεβάτι 80 Χ 150

Στρώμα 70 Χ 140

Κάλυμμα αδιάβροχο 2 τεμ.

Πάντα

Θόλος/κουνουπιέρα

Σύστημα ενδοεπικοινωνίας

Σεντόνια ζέρσεϊ με λάστιχο 120 Χ 140 (2 τεμ)

Πανωσέντονο 120 Χ 155

Σεντόνια βαμβακερά 120 Χ 155 (2 τεμ)

Κουβέρτες βαμβακερές 120 Χ 155

Θήκη για πράγματα κρεμαστή από κούνια

Κρεμαστό πολύχρωμο παιχνίδι κούνιας

Μουσικά παιχνίδια

Παιδικός καθρέφτης

Σετ Παιχνίδια οδοντοφυϊας

Συρταριέρα

Αλλαξιέρα (στρώμα 75 Χ 46 αδιάβροχο με αφρολέξ)

Σελτεδάκια

Πάνες (34 τεμ)

Κρέμα κατά του συγκάματος

Υγρό ταλκ για ανακούφιση από τριβές

Μωρομάντηλα

διακοσμητικό φανάρι από ριζόχαρτο με λουλούδια 35 εκ.

Φωτιστικό δωματίου

Πορτατίφ

Προστατευτικό Εντόμων & Φως νύχτας με πρίζα

Χρώματα μη τοξικά για τοίχους & υλικά

Ύφασμα για κουρτίνα πόρτας 222εκ Χ 90+ εκ

Αυτοκόλλητα φωσφορίζοντα με βάρκα & αστέρια

Αυτοκόλλητα jungle 37τμχ

Γυμναστήριο χαλάκι δραστηριοτήτων

Ριλάξ ουράνιο τόξο με μπάρα

Μπανάκι

Στήριγμα για μπάνιο

Μπουρνουζοπετσέτες (2 τεμ)

Πετσέτες μπάνιου

Διχτάκι για παιχνίδια με βεντούζες

Αφρόλουτρο/σαμπουαν

Παιχνιδάκια μπάνιου

Κρέμα για μετά το μπάνιο

Κορμάκια με κοντό μανίκι (3 τεμ)

Φορμάκια πικέ κοντό μανίκι

Βρεφικό ζακετάκι

Γαντάκια για το ξύσιμο (3 ζεύγη)

Καλτσάκια (5 ζεύγη)

Καπελάκια (2 τεμ)

Θήλαστρο medela

2 μπιμπερό μικρά για νεογέννητα με 2 θηλές αργής ροής

βούρτσα καθαρισμού μπουκαλιού και θηλής

κουτί για πιπίλες

Αποστειρωτής ατμού ή μικροκυμάτων για λίγα μπιμπερό

Πιπίλες για νεογέννητα avent (2 τεμ)

Αν δείτε τίποτα άχρηστο ή κάτι που να λείπει πείτε μου. Γεννάω Ιούνιο

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Η δική μου λίστα με τα απαραίτητα:

Πάνες (34 τεμ)

Πετσέτες μπάνιου

Κορμάκια με κοντό μανίκι (3 τεμ)

Φορμάκια πικέ κοντό μανίκι

Βρεφικό ζακετάκι

Γαντάκια για το ξύσιμο (3 ζεύγη)

Καλτσάκια (5 ζεύγη)

Καπελάκια (2 τεμ)

Λοιπόν... όταν λες πάνες... τι εννοείς? αυτό διευκρίνησε μου λίγο...

αν εννοείς ότι δεν θα χρησιμοποιείς πάμπερς και θα έχεις αυτες τότε οκ.. αν όχι... τι εννοείς? μάλλον δεν σου χρειάζονται

Πετσέτες μπάνιου... δεν ξέρω αν έχεις υπολογίσει μεγάλες και μικρές... πάντως θα σου χρειαστούν σίγουρα οι μικρές

αυτές που είναι των χεριών... είναι μια χαρά για όταν θες να το πλυνεις τοπικά το ποπουδάκι και μετά να το στεγνώσεις

Νομίζω ότι έχεις πολύ λίγα φορμάκια... γιατί φαντάζομαι ότι εννοείς τα εσωρουχάκια τα ζιπουνάκια τα βαμβακερά ε?

τέτοια θα χρειαζεσαι 2 τη μέρα.. άρα υπολόγισε

γαντάκια και καπελάκια δε θα χρειαστείς... τσάμπα θα τα πάρεις όπως όλες μας :lol:

παρόλα αυτα αν θες πάρε αλλά πάρε μόνο από ένα για να δεις αν όντως σου ειναι χρησιμα :wink:

Πότε είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσω να αγοράζω τα πράγματα του μωρού γιατί δεν έχω τίποτα απόλυτος? Τώρα μπήκα στον 7ο, μήπως είναι νωρίς ακόμα? :?:

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

πολλα σου εγραψαν ,δεν χρειαζονται ολα και ειναι σπαταλη τα περισσοτερα

1.εωρουχακια κοντομανικα (χειμωνας),τιραντε(καλοκαιρι)

2.φορμακια βαμβακερα αρκετα (τουλαχιστον 8)-καλτσακια

3.φορμακια βελουτε(εαν ειναι χειμωνας με κρυο)

4.3 σεντονια κατωσεντονα και ε πανωσεντονα (για αρχη)

5.2 κουβερτουλες μια αγκαλιας μικρη τυπου φλις για καροτσι και μια πιο χοντρη και μαλακια για κουνια

6.πανες αγκαλιας (για τον ωμο των ξενων το 1 εξαμηνο μονο,για να στρωνεις πανω στο ρηλαξ,καθισμα αυτοκινητου,πανω στη μαξιλαρα θηλασμου,

7.ενα σελεδακι μεγαλο για τη κουνια.ενα για να το αλλαζεις οταν βγαινεται εξω και ενα για την αλαξιερα)

8.αλαξιερα(θα σε βολεψει πολυ αυτη που προσαρμοζεται πανω στην κουνια-γλυτωνεις τη μεση σου)

9.μπανιερα μια μεγαλη με βαση μεταλικη που κλεινει.εχει δυο πλευρες μια για οταν ειναι νεογεννητο(ακουμπας παντα μια πετσετουλα να ακουμπησει εκει το μωρο) και η αλλη πλευρα για οταν θα στεκεται στο πωπο του .

10.μαξιλαρα θηλασμο(πιανει και τη μεση σου και κρατα το μωρο και ειναι και το ιδιο πιο ανετα)]

11. (3) μπουρνουζια

12. (2 )πετσετες μεσαιες

13.βαμβακερα πανακια μικρα για ταμποναρισμα απο το τοπικο καθαρισμο του μωρου με βαμβακι και χλιαρο νερο τον 1 μηνα (μια 12 αδα)

14.μομπιλ πανω απο τη κουνια με μουσικη

15.κουνουπιερα(εμενα δεν τσιμπηθηκε ποτε με τη κουνουπιερα)

16.σαπουνακι γλυκερινης μετα τον 1 μηνα και μονο μετα απο κακακια(οχι μωρομαντηλα)

17.σαμπουαν χωρις paraben(sebamed welleda)

18.μια βουρτσουλα με φυσικη τριχα για χτενισμα και χτενα (αν κανει νινινα)

19.θερμος με χλιαρο νερο και κανατακι διπλα στην κουνια για το τοπικο πλυσιμο και το βραδι μη τρεχεις

20.κρεμα για συγκαμα bepanthol (στην αρχη συνεχεια μετα τον 3 μηνα μονο πριν να κοιμηθει)

21.λοσιον σωματος sebamed για μετα το μπανιο και καθαρισμα με βαμβακι εμποτισμενο με λοσιον πισω απο τα αυτακια,το λαιμο τις μασχαλες (καθημερινα)

22.παλτο με κουκουλα για εξω ,μια ζακετιτσα,καπελο

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Πότε είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσω να αγοράζω τα πράγματα του μωρού γιατί δεν έχω τίποτα απόλυτος? Τώρα μπήκα στον 7ο, μήπως είναι νωρίς ακόμα? :?:

όχι δεν είναι νωρίς γιατί σε λίγο θα βαρύνεις και δε θα μπορείς να τρέχεις από εδώ κι από κει....

λάβε επίσης υπόψη σου ότι όλα τα ρουχαλάκια του παιδιού κουβέρτες σεντόνια κλπ θέλουν ΟΛΑ πλύσιμο με το βρεφικό σαπούνι και σίδερο πριν τακτοποιηθουν στα πλυμένα συρτάρια...

λάβε επίσης υπόψη σου ότι οι κούνιες έχουν κανα μήνα χρόνο παράδοσης...

έρχεται και το Πάσχα όπου εκεί υπάρχει μια κοιλιά επειδή είναι κλειστά...

Εγω παντως τα ψωνισα ολα στον 7ο και δεν το μετανιωνω γιατι σε λιγες μερες τελειωνω τον 8ο και δεν εχω τις ιδιες αντοχες με πριν ..

Εγω τωρα ξεκινω σιγα σιγα να πλενω ...

Μερικοι λογω προληψεων τα κανουν ολα στον 9ο εμενα αυτη η αποψη δεν με βρισκει συμφωνη ..

αχ αυτές οι προλήψεις..έτσι την πάτησα κι εγώ, αλλά όχι στον 9ο, στις αρχές..

στο 2ο μήνα μου είχαμε πάει ταξίδι στην Αμερική, όπου εκεί τα πάντα ήταν ΠΑΜΦΘΗΝΑ!!! κι επειδή δεν είχα κάνει ακόμα του πρώτου επιπέδου τις εξετάσεις, το θεώρησα γρουσουζιά και δεν πήρα παρά μόνο 2-3 ρούχα εγκυμοσύνης...

Τώρα μουτζώνομαι γιατί πληρώνω τα φορμάκια 30 ευρώ π.χ., ενώ με τα ίδια λεφτά θα είχα πάρει 3...

γενικά, άρχισε τα ψώνια σιγά σιγά, όπως επίσης και τα πλυντήρια..όταν μαζέψεις αρκετά ρουχαλάκια για ένα πλυντήριο, βάλτο να πλένει :)

• 1 month later...
......Μερικοι λογω προληψεων τα κανουν ολα στον 9ο εμενα αυτη η αποψη δεν με βρισκει συμφωνη ..

καλά ε... αυτό είναι πολύ μεγαλη βλακεία όντως... τις προαλλες πήγα σε μαγαζί με κρεβατάκια / κουνιεσ και όλα τα σχετικά και μου την έδωσε καθώς ολοι έλεγαν ότι είναι το τελευταιο πράγμα που πρέπει να μπεί στο σπίτι και μετά που θα γεννηθεί το μωρό... ναι καλά...

σγα μην τρέχει α αντρας μου τελευταια στιγμή με τη ψυχή στο στόμα να βιδώνει κούνιες.......... :shock::shock::shock::shock:

Aphrodite_k

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΓΟΥΡΣΟΥΖΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ... ΕΩ ΕΔΩ ΣΕ 10 ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ 8 ! ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑΚΙΑ :wink: ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ.... ΣΩΣΤΑ! ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!

5om2p2.png

sCPfp2.png

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΓΟΥΡΣΟΥΖΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΑΣ... ΕΩ ΕΔΩ ΣΕ 10 ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ 8 ! ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑΚΙΑ :wink: ! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ.... ΣΩΣΤΑ! ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!

Κι εμενα ολοι ετσι μου λεγαν και πηρα καλαθουνα αντι για κρεβατακι πριν να γεννησω και τεληκα το παιδι δεν βολευτηκε στην καλαθουνα καθολου και τωρα που παραγγειλα το κρεβατακι του θαρθει σε ενα μηνα και ο μικρος μου χει καβατζωσει την κρεββατοκαμαρα μας, :D:D .

κανε οτι θελεις εσυ και οτι σου λεει η καρδια σου κοπελα μου,ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...