Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου φρέσκο για 6 ώρες όπως λέτε ?

Γάλα που μόλις έχει αντληθεί μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου 6 ώρες αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο. Αν υπάρχει ψυγείο πρέπει να μπαίνει αμέσως στο ψυγείο.

Όλα τα τρόφιμα αλοιώνονται πιο γρήγορα όσο πιο ψηλή είναι η θερμοκρασία και αλοιώνονται πιο αργά όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία.

Γάλα που έχει ζεσταθεί μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και να καταναλωθεί στο επόμενο γεύμα. Αν το επόμενο γεύμα είναι μετά από πολλές ώρες τότε δεν είναι ασφαλές.

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

αντλησα 70ml πριν τρεια 24ωρα..το ειχα στη συντηρηση με την προοπτικη οτι θα το καταναλωνα χτες οπου το συμπληρωσα κ με 80ml ακομα αφου τα εφερα στην ιδια θερμοκρασια...το γαλα σιγουρα θα καταναλωθει αυριο μεσημερι.να το βαλω στην καταψυξη κ να το βγαλω αυριο το πρωι ή ως αυριο αν το αφησω στη συντησηση δε πειραζει? :roll:

• 1 month later...
Σε μπεν μαρι γινεται η αποψυξη;σε μια ωρα αναγκης πως το κανουμε; :roll: δεν θυμαμαι δεν χρειαστηκε να το κανω ποτε...
ξερει καποια;;;; :roll:

Απο οτι θυμαμαι οχι σε μπαιν μαρι αλλά σε κρυο τρεχουμενο νερο αν βιαζεσαι.Αλλιως στο ψυγειο!

Καπου το χει γραψει η Αγλαια,θα ψαξω να το βρω.

Διαφημίσεις

Σε μπεν μαρι γινεται η αποψυξη;σε μια ωρα αναγκης πως το κανουμε; :roll: δεν θυμαμαι δεν χρειαστηκε να το κανω ποτε...
ξερει καποια;;;; :roll:

Απο οτι θυμαμαι οχι σε μπαιν μαρι αλλά σε κρυο τρεχουμενο νερο αν βιαζεσαι.Αλλιως στο ψυγειο!

Καπου το χει γραψει η Αγλαια,θα ψαξω να το βρω.

και εγω απο χθες ψαχνω αλλα ακομη να το βρω....

Ναι αν το χρειαστείς άμεσα το βάζεις κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό-βρύση

θέλει περίπου 20 λεπτά και μετά το ζεσταίνεις κανονικά σε "μπεν μαρι".

Δεν χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί ζεσταίνει ανομοιόμορφα

δημιουργώντας λιγότερο και περισσότερο καυτές περιοχές στο γάλα.

Παντως κοριτσια 20 λεπτα κατω απο τρεχουμενο νερο,μιλαμε για πολλα λιτρα χαμενα...και γιατι να μην το κανεις μπαιν μαρι αλλα με κρυο νερο;;Δεν ειναι το ιδιο;

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 1/2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 6600. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10. ΕΧΩ ΣΤΞΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ 600ML ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩΒ ΙΔΕΑ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΑΣΟΥΝΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? PLEASE........................

Πόσα γευματα κάνει το βράδυ? ξυπνάει ή κοιμάται σερί?

Μου φαίνεται οτι θα σε φτασουν χαλαραααααααααααααααααααα

αλλα πες μας αυτό και θα σου πω...ενα γευμα περιπου ειναι απο 120-200 μλ 150-180 μλ είναι μια κατα μέσο όρο καλή ποσότητα ανα γεύμα...

eNeap2.pngNziDp2.png

GALAT ΕΙΣΑΙ SUPER... ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΜΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4,30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 7 7,30 ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΚΕΦΙΑ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΝ ΜΑΣ ΦΤΑΣΕΙ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ? ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ?

FRENE MOY KAΛΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΠΟΡΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ. ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΣΑΙ, (ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΤΕ ΠΙΠΙΛΑ) ΔΕΝ ΜΠΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΝΕΤΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΙ[ΙΛΑ ΠΗΡΕ ΕΧΕΙ ΕΞΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΝΙΚΗ. FRENE ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ? ΤΑ 600 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ? Η GALAT EIΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ?

Διαφημίσεις

FRENE MOY KAΛΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΜΠΟΡΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ. ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΣΑΙ, (ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΤΕ ΠΙΠΙΛΑ) ΔΕΝ ΜΠΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΝΕΤΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΙ[ΙΛΑ ΠΗΡΕ ΕΧΕΙ ΕΞΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΑΠΟ ΘΕΣΝΙΚΗ. FRENE ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ? ΤΑ 600 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ? Η GALAT EIΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ?

Ειναι σιγουρα καλα η ποσοτητα!Μην σε ανησυχει αυτο!

Τι μπιμπερο εχεις?Αν θες παρε ενα της κικο και ενα της νουκ,αν δεν παρει το ενα ισως παρει το άλλο.Νομιζω επισης οτι οι θηλες με καοτσουκ ειναι πιο μαλακες,ισως τις παρει ευκολοτερα.Εγω χρησιμοποιω τα νουκ,λενε οτι μοιαζουν περισσοτερο με το στηθος.

Ευχομαι να πανε ολα καλα!να μας πεις νεα!

θα συμφωνήσω με τη frene ως προς τις θηλές.

της chicco δεν μπόρεσε να τις "πιάσει" ενώ με της nuk κάτι γίνεται.

ερώτηση: εχθές κράτησε τη μικρή η μαμά μου.Άφησα 150 μλ σε ένα μπιμπερό.

Η μικρή το ακούμπησε αλλά δεν ήπιε.Μερικές σταγόνες ίσως.

Αυτό το γάλα πρέπει να πεταχτεί έτσι δεν είναι?

Μάλλον έτσι είναι αλλά θέλω να το ακούσω κι από εσάς γιατί πολύ λυπάμαι να το πετάξω... :cry:

ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΕΞΥΠΝΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΜΙΚΡΗ 5 ΟΧ1 ΕΝΑ ΑΛΛΑ 5 ΤΗΣ ΚΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗ .............. Η ΕΞΥΠΝΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ...........

Γερακινα μου δυστυχως θα το πεταξεις :cry:

Αλλη φορα ομως καλυτερα μη ζεσταινεις τοσο μεγαλη ποσοτητα.Ζεστανε λιγοτερο και να το πιει ζεσταινεις και το υπολοιπο.Εγω ετσι εκανα στις αρχες που το γαλα δεν περισσευε.

ΚΑΛΗΣΠΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ. ΧΑΛΙΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ... ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΜΑΛΩΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. FRENE ΜΟΥ ΤΖΑΜΠΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΠΕΤΑΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300ΓΡ. ΓΑΝΙΑΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 830 ΗΠΙΕ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ,,,ΩΣΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΒΥΖΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΕ.... Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΜΕΣ... ΕΣΚΑΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΝΙΩΣΑ ΑΠΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ...

Δεν πειραζει Νικη μου....ειναι οντως δυσκολο για ενα μωρο 5 μηνων να παρει πρωτη φορα τωρα μπιμπερο....Σε ενα μηνα ξεκιναν οι στερεες οποτε θα ειναι καλυτερα τα πραγματα! :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...