Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες χρήσης βιολογικών προιόντων

souzi201

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 523
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στην κορη μας παντως απο τις πρωτες της κρεμες ηταν αυτη με αλεσμενη βρωμη...την εβραζα με νερακι αφου την εκανα σκονη στο μπλεντερ και μετα της την σερβιρα με καποιο φρουτο..ηταν η αγαπημενη της κρεμα.....

Γι' αυτό κι εγώ παίρνω αυτή που είναι ολόκληρος ο σπόρος απλά τεμαχισμένος με ατσαλένιες λεπίδες:

http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Organic-Whole-Grain-Steel-Cut-Oats-24-oz-680-g/10284?at=0

Δεν βρήκα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, μόνο νιφάδες.

Τη μουλιάζω από το προηγούμενο βραδυ για να γίνει γρήγορα, το πρωί την στραγγίζω, βάζω 2 ποτήρια γάλα καρύδας/νερό για ένα ποτήρι βρώμη, λάδι καρύδας και ξηρά φρούτα/αμύγδαλα.

Στο τέλος βάζω και λίγο μέλι και κανέλα.

Μας κρατάει για ώρες ολόκληρες!

΄

Αα! Ωραία! Ευχαριστώ Rosie μου! ;)

Για το γάλα δεν μου απαντήσατε......

...γιατί προτιμάτε άλλα γάλατα και όχι τα ζωικά?

στην κορη μας παντως απο τις πρωτες της κρεμες ηταν αυτη με αλεσμενη βρωμη...την εβραζα με νερακι αφου την εκανα σκονη στο μπλεντερ και μετα της την σερβιρα με καποιο φρουτο..ηταν η αγαπημενη της κρεμα.....

Spyni απο Ελλάδα την έπαιρνες?

Το quaker δεν είναι νομίζω βρώμη??

Spyni απο Ελλάδα την έπαιρνες?

Το quaker δεν είναι νομίζω βρώμη??

ναι απο το σταντ βιολογικων του Σκλαβενιτη, του μεγαλου στη Ν. Χαλκηδονα...

για το γαλα που ρωτας νομιζω το προτιμουν και λογω αλλεργιων, αλλα και επειδη το γαλα το ζωικο μπορει πιο ευκολα να νοθευτει στην παραγωγη του...αλλωστε το αγελαδινο πια θεωρειται τροφη πολυ κατωτερης ποιοτητας, λογω εντατικης χορηγησης αντιβιωτικων και αλλων...υπαρχει ενα βιβλιο Ολη η αληθεια για το γαλα...συγγραφεα συγγνωμη δε θυμαμαι...απο τοτε που μπαινω στο φορουμ-2 χρονια περπου-εχω αλλαξει παντως τη διατροφικη μας ιδεολογια και πραξη...ουτε εγω καιγομαι να πιει η κορη μου γαλα απο τοτε που αποθηλασε, παρολο που στο νεο μας σπιτι υπαρχει ενα μαντρι , με συνειδητιποιημενο τσομπανη-διπλα με κατσικες, που οταν δεν ειναι εγκυες παιρνουμε...

Διαφημίσεις

για το γαλα που ρωτας νομιζω το προτιμουν και λογω αλλεργιων, αλλα και επειδη το γαλα το ζωικο μπορει πιο ευκολα να νοθευτει στην παραγωγη του...αλλωστε το αγελαδινο πια θεωρειται τροφη πολυ κατωτερης ποιοτητας, λογω εντατικης χορηγησης αντιβιωτικων και αλλων...υπαρχει ενα βιβλιο Ολη η αληθεια για το γαλα...συγγραφεα συγγνωμη δε θυμαμαι...απο τοτε που μπαινω στο φορουμ-2 χρονια περπου-εχω αλλαξει παντως τη διατροφικη μας ιδεολογια και πραξη...ουτε εγω καιγομαι να πιει η κορη μου γαλα απο τοτε που αποθηλασε, παρολο που στο νεο μας σπιτι υπαρχει ενα μαντρι , με συνειδητιποιημενο τσομπανη-διπλα με κατσικες, που οταν δεν ειναι εγκυες παιρνουμε...

Του Μουρούτη είναι, αυτού που έγραψε και το βιβλίο για τα εμβόλια.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Του Μουρούτη είναι, αυτού που έγραψε και το βιβλίο για τα εμβόλια.

αχ ναι, Ροσυ μου...μπραβο, αυτου ειναι το βιβλιο!!το δικο σου ποτε να το περιμενουμε????παντως πρεπει να το σκεφτεις σιγουρα κοριτσι μου στα σοβαρα...εισαι κινητη βιβλιοθηκη!!!σε ζηλευοθαυμαζω!!!!

ναι απο το σταντ βιολογικων του Σκλαβενιτη, του μεγαλου στη Ν. Χαλκηδονα...

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου,

δεν το έχω διαβάσει βέβαια αυτό το βιβλίο

αλλά φαντάζομαι το τι θα λέει...

...γιαυτό άλλωστε κι εμείς καταναλώνουμε βιολογικό γάλα Ολυμπος.

Θέλω να πιστεύω οτι δεν δίνουν στις αγελαδίτσες αντιβιοτικά και ορμόνες

και οτι τις αφήνουν να βοσκούν σε καταπράσσινα λειβάδια!....

Οσο για το θέμα με τις κατσικούλες στο μαντρί

ήθελα να σου πω οτι σίγουρα θα είναι πολύ πιο αγνό....

....αλλά πρέπει να ξέρεις οτι αυτό το γάλα θέλει οπωσδήποτε βράσιμο

γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αρρώστειες!

Ο άντρας μου είναι χημικός τροφίμων

και δουλεύει σε γνωστή ελληνική γαλακτοκομική βιομηχανία

στον ποιοτικό έλεγχο.

Μου λέει οτι η παστερίωση είναι πολύ καλύτερη απο το βράσιμο.

(η παστερίωση γίνεται στους 72-75 βαθμούς για λίγα δευτερόλεπτα

ενώ το βράσιμο στους 100)

Οσο για το κατσικίσιο γάλα....

....η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει

γιατί έχω ακούσει οτι έχει έντονη γεύση....:?

Θα το δοκιμάσω όμως....

Όλα σε αυτή τη ζωή είναι μια συνήθεια! :D

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου,

δεν το έχω διαβάσει βέβαια αυτό το βιβλίο

αλλά φαντάζομαι το τι θα λέει...

...γιαυτό άλλωστε κι εμείς καταναλώνουμε βιολογικό γάλα Ολυμπος.

Θέλω να πιστεύω οτι δεν δίνουν στις αγελαδίτσες αντιβιοτικά και ορμόνες

και οτι τις αφήνουν να βοσκούν σε καταπράσσινα λειβάδια!....

Οσο για το θέμα με τις κατσικούλες στο μαντρί

ήθελα να σου πω οτι σίγουρα θα είναι πολύ πιο αγνό....

....αλλά πρέπει να ξέρεις οτι αυτό το γάλα θέλει οπωσδήποτε βράσιμο

γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και αρρώστειες!

Ο άντρας μου είναι χημικός τροφίμων

και δουλεύει σε γνωστή ελληνική γαλακτοκομική βιομηχανία

στον ποιοτικό έλεγχο.

Μου λέει οτι η παστερίωση είναι πολύ καλύτερη απο το βράσιμο.

(η παστερίωση γίνεται στους 72-75 βαθμούς για λίγα δευτερόλεπτα

ενώ το βράσιμο στους 100)

Οσο για το κατσικίσιο γάλα....

....η αλήθεια είναι οτι δεν το έχω δοκιμάσει

γιατί έχω ακούσει οτι έχει έντονη γεύση....:?

Θα το δοκιμάσω όμως....

Όλα σε αυτή τη ζωή είναι μια συνήθεια! :D

Λοιπον το συγκεκριμενο τον εμπιστευομαστε διοτι το γαλα του δεν το εμπορευεται, στην ουσια το μοιραζεται με εμας και την οικογενεια του...μαλιστα ενα διαστημα που εδινε αντιβιωση μας ειχε ενημερωσει...οντως εχει βαρια γευση θα ελεγα και γενικα σε οποιον δεν το εχει συνηθισει μπορει και να του μυριζει....οσο για την παστεριωση, την κανω οπως την εκανε και η γιαγια μου-ειμαι απο χωριο βλεπεις...οσο για το οραμα σου με τις αγελαδες και τα καταπρασινα λειβαδια...μμμ νομιζω σου χρειαζεται μια προσγειωση-ελπιζω δεν παρεξηγεις!!!-καλο μου κοριτσι, εγω και βιολογικα που ψωνιζουμε, τουλαχιστον σε οσα βρισκουμε και μπορουμε, καμιοα φορα σκεφτομαι λες να ειναι τιποτα μεταλλαγμενο???

...οσο για το οραμα σου με τις αγελαδες και τα καταπρασινα λειβαδια...μμμ νομιζω σου χρειαζεται μια προσγειωση-ελπιζω δεν παρεξηγεις!!!-καλο μου κοριτσι, εγω και βιολογικα που ψωνιζουμε, τουλαχιστον σε οσα βρισκουμε και μπορουμε, καμιοα φορα σκεφτομαι λες να ειναι τιποτα μεταλλαγμενο???

Το σκέφτομαι συνέχεια

όποτε απλώνω το χέρι μου να ψωνίσω "βιολογικά".

Θα μπορούσε να συμβαίνει το ίδιο και με την βιολογική μαναβική ας πούμε...

Δεν θέλω να μπω όμως σε μια τέτοια φάση αμφισβήτησης

των πάντων

γιατί θα πέσω σε κατάθλψη! :(

Θα ήμουν πολύ πιο σίγουρη εαν είχα δικές μου αγελάδες,κατσίκες,

αγροκτήματα να καλλιεργώ και να ξέρω εγώ η ίδια τι κάνω....

...αλλά εαν αυτό δεν γίνεται, τότε τι κάνεις?

Όταν ρώτησα την ομοιοπαθητικό

τι γνώμη έχει για τα "βιολογικά" εδώ στην Ελλάδα

η απάντησή της ήταν η εξής (η οποία με ισοπέδωσε :():

"O,τι αγοράζεται και πουλιέται να μην το εμπιστεύεσαι!"

Και τι να κάνω? Να αρχίσω να καταναλώνω συμβατικά?

Με μια ελπίδα ζούμε!!!....

Διαφημίσεις

Τελεια και η συνταγη της Ροζι...θα κανω κι αυτην!!

Εγω εχω βρει ολοκληρο καρπο βρωμη στο βιολογικαδικο στην πολη μας...την βαζω στο μπλεντερ και την κανω σκονη.Πεντανοστιμη....μακαρι να μου την τρωει κι οταν μεγαλωσει...Τωρα παντως την καταβροχθιζει-που να της βαλω και μελακι μετα τον χρονο.Αλλα αυτη απο το iherb πολυ καλη φαινεται επισης!!!

Οι νιφαδες το γνωστο κουακερ ειναι πιο επεξεργασμενες!!

Στην μικρη δινω κατσικισιο Ολυμπος,γιατι μεχρι τωρα την φτιαχνω με γαλα την βρωμη...γινεται σε χρονο dt.

καλα...εγω τρελλαινομαι για προβειο και κατσικισιο....οποτε παω στο χωριο και βρισκω....του δινω και καταλαβαινει κατακρυο απο το ψυγειο!!!

Εγω εχω βρει ολοκληρο καρπο βρωμη στο βιολογικαδικο στην πολη μας...την βαζω στο μπλεντερ και την κανω σκονη.Πεντανοστιμη....μακαρι να μου την τρωει κι οταν μεγαλωσει...Τωρα παντως την καταβροχθιζει-που να της βαλω και μελακι μετα τον χρονο.Αλλα αυτη απο το iherb πολυ καλη φαινεται επισης!!!

Οι νιφαδες το γνωστο κουακερ ειναι πιο επεξεργασμενες!!

Στην μικρη δινω κατσικισιο Ολυμπος,γιατι μεχρι τωρα την φτιαχνω με γαλα την βρωμη...γινεται σε χρονο dt.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως γίνεται: :oops:

Oταν χτυπήσετε την βρώμη στο μπλέντερ και γίνει σκόνη

μετά τι κάνετε;

Την βράζετε μετά,

ή την βάζετε ωμή μέσα στο γάλα να μουλιάσει;´

(όπως τα δημητριακά που τρώγονται με γάλα)

Σοφία η κόρη της marsolan είναι 9 μηνών γι' αυτό και κάνει τη βρώμη αλεύρι (αν και δεν χρειάζεται, εγώ της τη δίνω ως έχει).

Σοφία η κόρη της marsolan είναι 9 μηνών γι' αυτό και κάνει τη βρώμη αλεύρι (αν και δεν χρειάζεται, εγώ της τη δίνω ως έχει).

A! Κατάλαβα...ωμά σαν δημητριακά δηλαδή.

ΟΚ!! ;)

Ευχαριστώ!

Τι εννοείς ωμά;

Η βρώμη πρέπει να βράσει, να γίνει χυλός δηλαδή είτε σε νερό ή γάλα, για να γίνει πιο εύπεπτη.

Διαφημίσεις

Rosie το palm sugar είναι σε υγρή μορφή?

Αυτό το θέμα με τα καλά υποκατάστατα ζάχαρης με έχει απασχολησει πολύ..για την μελάσα διάβασα διφορουμενες απόψεις..άλλοι λένε τα χειρότερα και άλλοι τα καλύτερα

Εγώ ιδανικά θα ήθελα κάτι στην μορφή της ζάχαρης δηλαδή σε σκόνη και όχι σε υγρή μορφή γιατί διαφοροποιείται η δοσολογία στις συνταγές

Ότι έχω βρει εδώ είναι πανάκριβο..θα κοιτάξω στο iherb μήπως βρω κάτι

Το blog που έβαλες rosie έχει σούπερ συνταγές για παγωτό...θα τις τιμήσω το καλοκαίρι...

Ακόμα περιμένω την συνταγή για τσίλι..έχει μία μέσα το blog που έβαλες οπότε άμα δεν μου πεις την δική σου θα κάνω αυτή

FXWyp3.png

Τι εννοείς ωμά;

Η βρώμη πρέπει να βράσει, να γίνει χυλός δηλαδή είτε σε νερό ή γάλα, για να γίνει πιο εύπεπτη.

Oπως τα corn flakes που τα βάζεις ωμά στο γάλα!

Ετσι δηλαδή δεν γίνεται?

Ζιμαρούλη όχι δεν είναι σε υγρή μορφή, μοιάζει σαν ψιλή ζάχαρη και είναι πολύ αρωματική.

Ναι, το τσίλι, το ξέχασα, χθες το έφτιαξα.

Θα βάλω τη συνταγή, αν με αφήσουνε τα παιδιά να κάτσω στον υπολογιστή πάνω από 5 λεπτά!

Σοφία καμία σχέση οι νιφάδες βρώμες με τα κορν φλέικς, τα κορν φλέικς είναι σούπερ επεξεργασμένο δημητριακό (και επομένως βλαβερό) ενώ οι νιφάδες είναι απλά "ισιώμενος" σπόρος βρώμης (rolled oats).

Η βρώμη είναι το κλασικό πρωινό των Άγγλων και των Σκοτσέζων και Ιρλανδών.

Και εγώ από τις αγγλίδες συγκατοίκους μου έμαθα να κάνω χυλό βρώμης.

Είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο::?

http://www.quakeroats.gr/ProductDetails.aspx?id=3&p_id=1&g_id=1

Oπότε Rosie εαν κάνω στη κόρη μου

αυτό που λες παρακάτω θα είναι εντάξει? Χωρίς βράσιμο....

(να υποθέσω οτι το βράσιμο είναι για μικρότερα μωράκια)

Γι' αυτό κι εγώ παίρνω αυτή που είναι ολόκληρος ο σπόρος απλά τεμαχισμένος με ατσαλένιες λεπίδες:

http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Organic-Whole-Grain-Steel-Cut-Oats-24-oz-680-g/10284?at=0

Δεν βρήκα κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, μόνο νιφάδες.

Τη μουλιάζω από το προηγούμενο βραδυ για να γίνει γρήγορα, το πρωί την στραγγίζω, βάζω 2 ποτήρια γάλα καρύδας/νερό για ένα ποτήρι βρώμη, λάδι καρύδας και ξηρά φρούτα/αμύγδαλα.

Στο τέλος βάζω και λίγο μέλι και κανέλα.

Μας κρατάει για ώρες ολόκληρες!

Soevan μου...εμενα η μικρη ειναι 9 μηνων βρε και μονο με 2 δοντια ακομη γι αυτο αλεθω..καλα σου λεει η Ροζι...εσυ δεν χρειαζεται να τα αλεσεις...εκτος αν θες να της τα δινεις σαν "κρεμα"..

Η βρωμη ειτε με νερο ειτε με γαλα θελει βρασιμο για να γινει ευπεπτη..

Απλα η Ροζι μουλιαζει τον καρπο ολοβραδις για να μαλακωσει παραπανω!!

Ροζι..η μικρη μου δεν ειναι πολυ δεκτικη στα πιο μεγαλα κομματια...αν και τρωει μπισκοτακι μονη της και μια χαρα το καταφερνει...επισης τον τραχανα το τρωμε χωρις εξτρα αλεσμα, μπανανα-πατατες-λαχανικα χοντροπατημενα αλλα καποια αλλα φαγητα οπως η βρωμη την ψιλοξενιζουν αν δεν ειναι smooth!!

Soevan μου...εμενα η μικρη ειναι 9 μηνων βρε και μονο με 2 δοντια ακομη γι αυτο αλεθω..καλα σου λεει η Ροζι...εσυ δεν χρειαζεται να τα αλεσεις...εκτος αν θες να της τα δινεις σαν "κρεμα"..

Η βρωμη ειτε με νερο ειτε με γαλα θελει βρασιμο για να γινει ευπεπτη..

Xι-χι! Σας έχω μπλέξει λίγο! :mrgreen:

Δεν αναφέρομαι τόσο στο άλεσμα

(άσε που της κόρης μου της αρέσουν ακόμα τα "παπαριασμένα".....

για να καταλάβετε για πρωινό της αρέσει να τρώει

γάλα με λιωμένα μπισκότα μέσα.

Απλά θα ήθελα να της έβαζα κάτι πιο υγιεινό απο τα μπισκότα

-κι ας είναι βιολογικά αυτά που της βάζω...)

Εγώ έχω μπλέξει για το

αν πρέπει να την βράσω την βρώμη ή όχι!!

(η Rosie με μπέρδεψε με το post της που λέει οτι τα μουλιάζει μόνο :mrgreen:)

Όχι, είπα ότι τη μουλιάζω όλο το βράδυ και την άλλη μέρα την κάνω χυλό!

Kαι μετά το βράζεις ??????...........:mrgreen:

(καλά έχω κολλήσει απίστευτα ρε κορίτσια!!!!......

για στόκος μιλάμε!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Τ

Βάλερι γιατί ανησυχείς τόσο για το ασβέστιο;

Ο γιος μου από τότε που αποθήλασε στους 28 μήνες δεν ήπιε ποτέ του ζωικό γάλα και όπως γνωρίζεις τρώει ελάχιστα γαλακτοκομικά.

Αλλά η διατροφή του είναι πολύ καλή ισορροπημένη, δεν ανησύχησα ποτέ για μεμωνομένα θρεπτικά συστατικά.

ο δικος μου εχει πιο περιορισμενη διατροφη εδψ και 4 μηνες .για αυτο θελω να ξερω ακριβως τι εχει η καθε τροφη για να ειμαι σιγουρη

οταν λετε καρπο εννοειτε τους σπορους ετσι?

γενικα η βρωνη ειναι με τις εξης μορφες

αλεσμενη, ως αλευρι δηλ.

νιφαδες λεπτες για βρασιμο,χοντρες για ωμη καταναλωση

σποροι

χτες εφτιαξα γαλα απο καρυδα ,το δυσκολοτερο ηταν να την σπασουμε ,κατα τα αλλα πεντανοστημο :lol::lol::lol:

απο οτι ειδα στο βιολογικο ενα μικρο κουτακι κοστιζει 3 ευρω ,πανακριβο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...