Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες χρήσης βιολογικών προιόντων

souzi201

Recommended Posts

Ερώτηση ίσως κουφή... Συγχωρέστε με!:oops:

Αν αλέσω τις νιφάδες βρώμης και τις κάνω σκόνη, μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σαν κρέμα? Θα πρέπει και τότε να την βράζω ή απλά να προσθέσω ζεστό νερό ή γάλα?:?

σε τοσο μικρη ηλικια θελει παντα βρασιμο

μετα ειναι και πιο νοστιμο με το βρασιμο και χωρις αλεσμα,οχι ομως σκετο ,με κανενα φρουτο η λαδι καρυδας π.χ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 523
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σε τοσο μικρη ηλικια θελει παντα βρασιμο

μετα ειναι και πιο νοστημο με το βρασιμο και χωρις αλεσμα,οχι ομως σκετο ,με κανενα φρουτο η λαδι καρυδας π.χ

ok σε ευχαριστώ.

Της είχα δώσει χωρίς άλεσμα με φρούτο αλλά δεν της άρεσε. Το έδωσα μετά βρασμένο σε γάλα αμυγδάλου, που της αρέσει, αλλά και πάλι δεν το έφαγε. Έτσι σκέφτηκα μήπως το προτιμήσει αλεσμένο...;)

Δυστυχώς το λάδι καρύδας δεν το τρώει:(

προχτες καπου διαβασα οτι , το νερο μετα το μουλιασμα καλο ειναι να το κραταμε, γιατι αρκετα απο τα συστατικα "βγαινουν 'σε αυτο,φυσικα πρεπει να πληθουν πρωτου μπουν στο νερο για μουλιασμα

το φυτικο οξυ, που λες,διασπαται η απλα βγαινει στο νερο?

Διασπάται οπότε αν θες δεν ξεπλένεις μετά το μούλιασμα αλλά εγώ το κάνω πάντα γιατί μου φαίνεται ότι "ξυνίζει" λίγο με το μηλόξυδο ή το λεμόνι.

Φυσικά τη βρώμη δεν τη ξεπλένα, απλά στραγγίζω το νερό.

αφου αναφερθηκε το ρυζι ,μπορειτε να μου πειτε ποσα ειδη ρυζιου υπαρχουν,γιατι εχω ενα θεμα μ"αυτο:shock::shock:

Δεν ξέρω, πολλά πάντως!

α ,για το λαδι και βουτυρο καρυδας ?

διαφερουν πολυ στη γευση ? το λαδι το εβαλα αρκετες φορες στο ψωμι και το εφαγε ο μεγαλος ,αλλα τωρα δεν το θελει πια :-(:-(

Ναι, το βούτυρο προέρχεται από ολόκληρη καρύδα μαζί με το λίπος της.

Είναι πιο νόστιμο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

λοιπον ζητησα σε ενα βιολογικο καταστημα βουτυρο καρυδας

μου φερνει το λαδι της biona που ειναι πηχτο σαν βουτυρο

του λεω αφου ειναι λαδι

μου λεει ειναι και βουτυρο .με δουλευε κανονικα :evil::evil::evil: το

εχω πει κιαλλη φορα οτι στα βιολπγαδικα, πολλες φορες ,δεν εχουν ιδεα τι πουλανε

τελος παντων του λεω θα το παρω ως λαδι και θα το χρησιμοποιησω και ως βουτυρο;););)

Διασπάται οπότε αν θες δεν ξεπλένεις μετά το μούλιασμα αλλά εγώ το κάνω πάντα γιατί μου φαίνεται ότι "ξυνίζει" λίγο με το μηλόξυδο ή το λεμόνι.

Φυσικά τη βρώμη δεν τη ξεπλένα, απλά στραγγίζω το νερό.

Δεν ξέρω, πολλά πάντως!

Ναι, το βούτυρο προέρχεται από ολόκληρη καρύδα μαζί με το λίπος της.

Είναι πιο νόστιμο!

Ροσυ μου, σου ξανακανω την προταση , σε εσενα αλλα και στα αλλα κοριτσια....να κνουμε ενα τοπικ με συνταγουλες και σνακς με τα βιολογικα αυτα καλουδια???τι λες???

Διαφημίσεις

εχω πει κιαλλη φορα οτι στα βιολπγαδικα, πολλες φορες ,δεν εχουν ιδεα τι πουλανε

Α καλά, αυτό εγώ έχει χρόνια που το λέω, από τότε που ήρθα από την Αγγλία!

Μαύρα μεσάνυχτα έχουνε οι περισσότεροι καταστηματάρχες βιολογικών στην Ελλάδα!

Αυτό είναι το βούτυρο:

http://www.iherb.com/Artisana-100-Organic-Raw-Coconut-Butter-16-oz-454-g/27155?at=0

Freshly made from whole coconut flesh, this is a whole food, not just oil. Our "cream" melts in your mouth with full coconut taste and aroma, while giving you whole coconut nutrition: oil, dietary fiber, protein, vitamins and minerals.

Ροσυ μου, σου ξανακανω την προταση , σε εσενα αλλα και στα αλλα κοριτσια....να κνουμε ενα τοπικ με συνταγουλες και σνακς με τα βιολογικα αυτα καλουδια???τι λες???

Αυτό το τόπικ δεν κάνει;

Να συμπληρώσω ερώτηση στην παραπάνω? Τις νιφάδες τις αλέθω πριν το μούλιασμα ή μετά?

εμενα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι σου λενε ψεματα χωρις ενδοιασμο

επι τοπου μπορει να σκεφτουν μια απαντηση

για τα βοτανα .βαφες μαλλιων δε , λενε ο¨τι τους κατευει:evil::evil:

πολλες φορες ετυχε να μαθουν απο μενα πληροφοριες για το προιον που πουλανε

μου ετυχαν βαβαια ενας -δυο που ηξεραν πολλα .ευτυχως

ευχαριστω για το βουτυρο:wink:;-)

α,καλα που ειναι η παραθεση που εκανα? της Ροσι

αν δεν καταλαβατε ,μιλαω για τους ιδιοκτητες των βιολογικων καταστηματων

Διαφημίσεις

να σας γραψω και μια συνταγη?

την ειδα εδω http://www.all-diet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=62

ΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες:

3κσ μαργαρίνη η λαδι καρυδας

4κσ κακαο η χαρουπαλευρο

3κσ φρουκτόζη ή μαυρη ζάχαρη

4κσ σταφίδες ξανθές η καρυδοψυχα που μου μενει οταν φτιαχνω γαλα καρυδας η αμυγδαλοψυχα που μενει οταν φτιαχνω αμυγδαλογαλα η ολοκληρα αμυγδαλα

1\2κ.γλ βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσουν και να κάνουν ένα λείο μείγμα.Το κατευάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο.Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει το κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια ή σε 8 λεπτές φετούλες. Σερβίρεται παγωμένο.

1μερίδα ισοδυναμεί με

2κγλ λίπους

2 φρούτα

με τα κοκκινα ειναι αυτα που προσθεσα εγω

εγω εφτιαξα,προς το παρον, με σταφιδα και με καρυδοψυχα

προσεξτε η μαυρη ζαχαρη με μελασσα λιωνει πολυ δυσκολα

θα γλυφεται τα δαχτυλα τα δικα σας και των παιδιων σας ;);)

απο λιγο ομως ε;);)

συγνωμη αλλα κατι γινεται με την μεγεθυνση των :oops::oops:γραμματων

valeri θα το δοκιμάσω σύντομα:wink:

γινεται μεσα σε λιγα λεπτα .ειδικα αν χρησιμοποιησεις ζαχαρη που λιωνει γρηγορα

η αληθεια ειναι οτι με την σταφιδα εγινε πιο νοστιμη

ευχαριστω για το tip valeri....

έχετε να μου προτείνετε κάποιο Site ή βιβλιο σχετικά με τη διατροφή του μωρού, με συνταγές, αν είναι δυνατόν στα ελληνικά??

amande εγω προαφατα εγορασα το Ταισε με http://www.skroutz.gr/books/133198.%CE%A4%CE%AC%CE%B9%CF%83%CE%AD-%CE%BC%CE%B5.html και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη με τις πληροφοριες που δινει, ειχε και κατι συνταγες και για ενηλικες, καναμε μια για κοκκινες φακες και γλυφαμε τα δαχτυλα μας...;)

Αλλα και για τα μωρακια ωραιοτατες συνταγες που λιγο ξεφευγουν απο τις κλασσικες!!

Διαφημίσεις

Με μπερδέψατε τώρα με το βούτυρο και το λάδι καρύδας:roll: Κάποιο που είχα πάρει έγραφε coconut oil/butter. Προφανώς ήταν λάδι ε και όχι βούτυρο. Εν τω μεταξύ, τώρα έχω αυτό του Μερκολα και το χρησιμοποιώ και σαν βούτυρο σε ψωμάκι:confused:

Και μια ερώτηση σχετικά με το αλάτι Ιμαλαϊών. Δεν έχει ιώδιο έτσι δεν είναι; Οπότε το ιώδιο που πρέπει να προσλαμβάνουμε, δεδομένου ότι δεν τρώμε και ψάρια λόγω αλλεργιών, από που το παίρνουμε;;

Και μια ερώτηση σχετικά με το αλάτι Ιμαλαϊών. Δεν έχει ιώδιο έτσι δεν είναι; Οπότε το ιώδιο που πρέπει να προσλαμβάνουμε, δεδομένου ότι δεν τρώμε και ψάρια λόγω αλλεργιών, από που το παίρνουμε;;

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο χρησιμοποιώ χοντρό γκρίζο ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι στο μαγείρεμα και των Ιμαλαϊων μόνο για σαλάτες, συμπλήρωμα στο φαγητό κτλ.

Το γκρίζο θαλασσινό αλάτι το βρίσκω σχεδόν σ' όλα τα μαγαζιά με βιολογικά.

να σας γραψω και μια συνταγη?

την ειδα εδω http://www.all-diet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=62

ΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες:

3κσ μαργαρίνη η λαδι καρυδας

4κσ κακαο η χαρουπαλευρο

3κσ φρουκτόζη ή μαυρη ζάχαρη

4κσ σταφίδες ξανθές η καρυδοψυχα που μου μενει οταν φτιαχνω γαλα καρυδας η αμυγδαλοψυχα που μενει οταν φτιαχνω αμυγδαλογαλα η ολοκληρα αμυγδαλα

1\2κ.γλ βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λειώσουν και να κάνουν ένα λείο μείγμα.Το κατευάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο.Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει το κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια ή σε 8 λεπτές φετούλες. Σερβίρεται παγωμένο.

1μερίδα ισοδυναμεί με

2κγλ λίπους

2 φρούτα

με τα κοκκινα ειναι αυτα που προσθεσα εγω

εγω εφτιαξα,προς το παρον, με σταφιδα και με καρυδοψυχα

προσεξτε η μαυρη ζαχαρη με μελασσα λιωνει πολυ δυσκολα

θα γλυφεται τα δαχτυλα τα δικα σας και των παιδιων σας ;);)

απο λιγο ομως ε;);)

συγνωμη αλλα κατι γινεται με την μεγεθυνση των :oops::oops:γραμματων

aaaa τι ωραια ιδεα!!!μπραβο!!θα το κανω το απογευμα...εμεις πριν λιγο καναμεμε την κορη μου τα κλασσικα αλλα πολυ αγαπημενα μας κουλουρακια μελιου...σας τα γραφω..

1. μια μικρη κουπα λαδι...εγω εβαλα ελαιολαδο

2. 2/3 κουπας μελι αθερμο -εγω βαζω μιση

3. 1 κουπα χυμο πορτοκαλι

4. ξυσμα πορτοκαλι

5. ι κ.γ. σοδα

6. ξυσμα κανελα

7. μοσχοκαρυδο

8. βιολογικο αλευρι-μισο κιτρινο, μισο σιμιγδαλενιο, περιπου 3 κουπες...και το ολικης παει, απλα θελει πιο δυνατο πλασιμο

τα πλαθουμε, αφου πρωτα βαλουμε ολα τα υλικα εκτος των αλευρων και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα...η κορη μου τα λατρευει...τα περισσοτερα τα πλαθει μονη της μαλιστα...

Με μπερδέψατε τώρα με το βούτυρο και το λάδι καρύδας:roll: Κάποιο που είχα πάρει έγραφε coconut oil/butter.

To βούτυρο όταν το ζεστάνεις γίνεται λάδι. Αλλά υπάρχουν μάρκες που γράφουν βούτυρο γιατί έχει περισσότερη ψίχα καρύδας μέσα. Εγώ αυτό το κρατάω μόνο για επάλειψη ή για φρουτόκρεμα κλπ, δεν τσιγαρίζω με αυτό.

8. βιολογικο αλευρι-μισο κιτρινο, μισο σιμιγδαλενιο, περιπου 3 κουπες...και το ολικης παει, απλα θελει πιο δυνατο πλασιμο

Όταν λες κίτρινο αλεύρι εννοείς καλαμποκίσιο? Εναλλακτικά μπορώ να βάλω λευκό? Αλλά τι να είναι, για όλες τις χρήσεις/μαλακό/σκληρό?

Valeri σήμερα παρήγγειλα βανίλια από το biosophy και όταν την παραλάβω θα κάνω αμέσως την συνταγή σου! Φαίνεται τόσο εύκολη!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πήρα σήμερα τηλ την Vegan Hellas να ρωτήσω για την συσκευή που έχει η Rosie για το γάλα από καρπούς κλπ. Μου είπαν ότι τα σταμάτησαν, γιατί έβγαζε πρόβλημα με τις αντιστάσεις και δεν είχαν υποστήριξη από Αμερική. Μάλιστα μου είπαν ότι το θερμαίνει το γάλα και το καλύτερο είναι να το φτιάχνω μόνη μου. Δεν με ρωτήσανε βέβαια αν προλαβαίνω..:mrgreen:

Τεσπα το βρήκα από Γερμανία. Το θέμα είναι το αγοράζω ή θα βγάλει προβλήματα...:confused:

Rosie εσύ πόσο καιρό την έχεις?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

μεχρι να σου απαντησει η αγαπητη Ροσυ, νομιζω απο τον Ιουλιο περιπου...το θυμαμαι διοτι τοτε περιπου ηθελα να την παρω και εγω-ζηλευοντας απο τη Ροσυ- και δεν την ειχε....

οσο για το αλευρι την εχω δοκιμασει με λους τους τυπους...κιτρινο, ναι, εννοω το καλαμποκισιο και το βαζεις περιπου σε ιση ποσοτητα με το αλλο, και μαλακο και σκληρο...το αποτελεσμα απλα θα ειναι αντιστοιχα πιο τραγανο η μαλακο...ααα με το αλεσης παει καλα το μαλακο αλευρι, για να μην ανοιγει η ζυμη....

Πήρα σήμερα τηλ την Vegan Hellas να ρωτήσω για την συσκευή που έχει η Rosie για το γάλα από καρπούς κλπ. Μου είπαν ότι τα σταμάτησαν' date=' γιατί έβγαζε πρόβλημα με τις αντιστάσεις και δεν είχαν υποστήριξη από Αμερική. [b']Μάλιστα μου είπαν ότι το θερμαίνει το γάλα και το καλύτερο είναι να το φτιάχνω μόνη μου.[/b] Δεν με ρωτήσανε βέβαια αν προλαβαίνω..:mrgreen:

Τεσπα το βρήκα από Γερμανία. Το θέμα είναι το αγοράζω ή θα βγάλει προβλήματα...:confused:

Rosie εσύ πόσο καιρό την έχεις?

:shock:

Ντροπή τους να παραπληροφορούνε το κοινό με τέτοιο τρόπο προκειμένου να δικαιολογήσουνε την απόσυρση του προϊόντος!

Εδώ είναι το επίσημο site του Soyabella και μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνες σας ότι κάνει και ωμό γάλα:

http://www.soyabella.com/recipes/rawmilks/index.php

Από τη Γερμανία τα εισάγει μια φίλη μου που έχει κατάστημα με βιολογικά, αν ενδιαφέρεται κάποια μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε πολύ καλή τιμή.

Στείλτε μου πμ, το μαγαζί είναι στην Ηλιούπολη.

Επίσης η κοπέλα αυτή εισάγει στο μαγαζί τους ξηρούς καρπούς της Keimling που φέρνει και το Biosophy σε καλύτερες τιμές απ' αυτό.

Τη Vegan Hellas τη βρίσκω απαράδεκτα ακριβή.

Κάνει τις δικές εισαγωγές γι' αυτό δεν δικαιολογούνται οι τόσο ψηλές τιμές.

Τελευταία είχα πάρει πρωτεϊνη κάνναβης από το iherb (ωμή βιολογική) και μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε πιο φθηνή απ' όσο έχει η Vegan Hellas την αντίστοιχη μισή ποσότητα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...