Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ

dimitris

Recommended Posts

εμένα η μπέμπα μου είναι 3 μηνών και ακόμα κοιμάται μαζί μας. Το πρόβλημα είναι πως έχει παλινδρόμηση και πρέπει να κοιμάται με κλίση - κάτι που δεν έχουμε στο δικό μας κρεββάτι. Στην κούνια της έχουμε δημιουργήσει κλίση αλλά δεν έχει κοιμηθεί εκεί ποτέ.........πως θα την βάλω τώρα που πρέπει????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 390
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ το γιο μου τον έβγαλα από το δωμάτιο μου πριν καλά καλά κλέισει το πρώτο μήνα. Ήμουν βέβαια πολύ τυχερή γιατί από τον πρώτο μήνα κοιμόταν συνεχόμενα 8-9 ώρες τη νύχτα. Οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να κοιμάται μαζί μας.

Iqvfp3.png

αχ κοριτσια

εμενα ειναι 6,5 μηνων κι ενω θα ηθελα να τον βαλω στο κρεβατι του το οποιο εχω μεσα στην κρεβατοκαμαρα μαζι μας εκεινος πλανταζει με θελει διπλα του κοιμαται δυσκολα και λιγο και ψαχνει συνεχεια το στηθος μου....εγω προσωπικα εχω να κοιμηθω 4 ωρες συνεχωμενα απο τοτε που ημουν εγκυος

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Εμεις την Μελίνα μας την βάλαμε στο δωμάτιο της απο 4 μηνών και όλα πάνε μια χαρα. Κοιμάται κανονικά από τότε όλο το βράδυ. Αλλά ακόμα και αν ξυπνήσει σηκωνομαι και την ηρεμω και ξανακοιμαται.

Πσντως οσο αγχος και αγωνια εχουμε εμεις την νιωθουν και αυτα

Γι αυτο καλυτερα να το κανουμε οταν νιωθουμε καλα

Καλησπέρα σας!

Εμεις την Μελίνα μας την βάλαμε στο δωμάτιο της απο 4 μηνών και όλα πάνε μια χαρα. Κοιμάται κανονικά από τότε όλο το βράδυ. Αλλά ακόμα και αν ξυπνήσει σηκωνομαι και την ηρεμω και ξανακοιμαται.

Πσντως οσο αγχος και αγωνια εχουμε εμεις την νιωθουν και αυτα

Γι αυτο καλυτερα να το κανουμε οταν νιωθουμε καλα

Πως την βάλατε; Δεν εκλαιγε; Εμεις προσπαθήσαμε χτες αλλά δεν τα καταφέραμε. Παρόλο που κοιμόταν βαθιά όταν την βάλαμε, μάλλον κατάλαβε ότι είναι μονη της και Μετά απο 10 λεπτά ξύπνησε με μαύρο δάκρυ. Το παιδί σπαραζε στο κλαμμα παρόλο που πήγα αμέσως εκεί. Αφού ήθελα να κλάψω και εγώ! Μετά την ηρεμησα και την κοιμησα και την ξανά έβαλα αλλά πάλι ξύπνησε Μετά απο λίγο και σπαραζε! Δεν αντεξα τριτη φορά και την πήρα μαζί μας! Πως το καταφέρατε Εσείς;

Aν είσαστε εσείς στη θέση του μωρού σας που θα θέλατε να κοιμηθήτε???????

Η ΄ ως μαμάδες μόνη στο δικό μας δωμάτιο ή με την παρέα του άντρα μας??????

http://mamalydia.wordpress.com/2010/09/16/cosleeping-until5/

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Είναι το πρώτο μου παιδί 4,5 μηνών (μετά από 3 αποβολές). Καλώς ή κακώς έμαθε να κοιμάται στην αρχή -πού και πού -μαζί μου. ΤΟν έπαιρνα κοντά μου μπας και κοιμηθώ και εγώ λίγάκι. Συνεχίζει όμως να ξυπνάει τα βράδια και δεν άντεχω άλλο. Νύσταζω. Σημειωτέον πως πάντα δούλευα μέχρι την ημέρα που πήγα να γεννήσω, μετά στο σπίτι, στους 3 μήνες κανονικότατα. Το παιδί μένει με την μαμά μου τα πρωινά. Δεν κοιμάμαι τα μεσημέρια και τώρα έχω θέμα. ΤΟν βάζω το βράδυ να κοιμηθεί και μου ξυπνάει με πρόγραμμα 01:00 για να φάει με το μάτι γαρίδα. Επειδή μάλιστα όσο είμαι στη δουλειά τρώει μπιμπερό, το στήθος το έχει για το χουζούρι. Οπότε το βράδυ κάνει νάζια στο στήθος, το θέλει αλλα ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Έτσι με παίρνει ο ύπνος. Στις 04:00-05:00 το ίδιο, μετά στις 08:00 ξυπνάω είτε μόνη μου για δουλειά ή από φριχτούς πόνους στη μέση.

Να υποθέσω πως δεν είναι ακόμα για την κούνια του σε άλλο δωμάτιο???

Πώς να χειριστώ το βράδυ???

beeeeezzzzz

Εγω οταν κοιμηθηκε κανα δυο βραδυα απο τις 10μμ μεχρι τις 5πμ(σε πορτ μπεμπε) τον πηγα στο δωματιο του και την αμεσως επομενη κοιμηθηκε μεχρι τις 8 το πρωι. Απο την μεθεπομενη και μετα το ωραριο του ειναι 8 το βραδυ με 8 το πρωι και ολα αυτα...απο πριν σαραντησει!

Τον θελω κι εγω μαζι μου ομως...κοιμομαστε μαζι το μεσημερι...αλλα σιγα σιγα θα το κοψω και αυτο, για να κοιμαται πιο ανετα το παιδι στο κρεβατακι του....ειναι 6 μηνων τωρα....

Διαφημίσεις

Τον πρώτο γιο μου τον βάλαμε στο δωμάτιό του από 40 ημερών και κοιμότανε άνετα. Τώρα που είναι 5,5 έρχεται καμιά φορά στο κρεβάτι μας και τον ξαναπηγαίνουμε στο δικό του ενώ καθόμαστε λίγο μαζί του. (να είμαι ειλικρινής, ουκ ολίγες φορές μας παίρνει ο ύπνος στο δωμάτιό του όταν τον γύρίζουμε πίσω, και άλλες -λίγες- τον αφήνουμε να κοιμηθεί μαζί μας.) Ο μικρότερός μου γιος 2,5 ετών, πήγε στο δωμάτιό του 9 μηνών. Έρχεται πολύ σπάνια στο κρεβάτι μαζί μας και όταν έρχεται είναι ήδη πρωί, δηλαδή κατά τις 6.30 και συνεχίζει τον ύπνο του εκεί. Βέβαια τα παιδιά μου έχουν το καθένα το δικό του δωμάτιο, μερικές φορές σκέφτομαι ότι αν κοιμόντουσαν μαζί, ίσως να μην ερχόταν κανένας...

Η κα Α. Καππάτου είπε σε μία φίλη που κοιμόταν μαζί με το γιο της ότι είναι ΜΕΓΑ λάθος και να το αποφύγει. Εγώ δεν μπορώ να το δω τόσο τραβηγμένο (βέβαια η γυναίκα κάτι θα ξέρει να το λέει), είμαι πεπεισμένη όμως ότι, στην περίπτωσή μας, δεν πρόκειται για γεγονός που κρύβει κάτι άλλο. Ελπίζω!

wjhKp3.png

c5dop3.png

Γιατι ειπε οτι ειναι μεγα λαθος? Τι εννοουσε?

Της είπε ότι στο μυαλό του γιου, φαίνεται ότι παίρνει τη θέση του μπαμπά, και ότι μπερδεύονται οι ρόλοι και ότι δεν ανεξαρτητοποιείται και κάποια άλλα τέτοια σχετικά θέματα. Τα οποία δεν έχω τις γνώσεις να αντικρούσω, απλά δεν νομίζω ότι είναι πάντα αυτός ο λογος. Μπορεί να είναι κάτι άλλο. Και μπορεί βδομάδα με τη βδομάδα να το κόψει μόνο του το παιδί μαχαίρι. Βέβαια αν δεν μπορεί να κοιμηθεί καθόλου χωρίς το γονέα, τότε ίσως είναι λιγο ζήτημα.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

Α μαλιστα....τα εχω διαβασει κι εγω καπου αυτα...μαλιστα στο χωρο της ψυχολογιας οριζεται ως "σεξουαλικη παρενοχληση". Προς Θεου οχι με την εννοια που γνωριζουμε!

πάντως υπάρχει κι η εντελώς αντίθετη άποψη... ότι τα παιδιά είναι καλό να κοιμούνται με τους γονείς τους.... υπάρχουν γονείς που στηρίζουν την άποψη αυτή...

Προσωπικά, δε θα άκουγα κανένα παιδοψυχολόγο. Μόνο μαμάδες. Μα είναι δυνατό ένας παιδοψυχολόγος (που αρκετοί δεν έχουν παιδιά) να συμμεριστεί αυτό που λέμε?

Θέλω και εγώ να κοιμηθώ καλύτερα γιατί ξυπνώ σαν ανάποδο 8, αλλά όταν το παιδί ξυπνάει και κλαίει δεν μπορώ να το αφήσω να αναστατώνεται. Και το λέω γιατί το δοκίμασα. Τον άφησα να κλάψει, αλλά όσο τον άφηνα τόσο έκλαιγε πιο πολύ, αναστατωνόταν και μετά δεν κοιμόταν. Λοιπόν, δεν είναι το ίδιο εύκολο από τα λόγια στην πράξη. Σημειωτέον πως για λόγους αυπνίας του πατέρα μου κοιμόμουν με τη μαμά μου. Ούτε μαμάκιας δεν είμαι ούτε αντικατέστησα κανέναν στο μυαλό μου. Όλα δουλεύουν ρολόι, απλώς το παιδάκι μου θέλω να κοιμάται φυσιολογικά και εγώ να αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρη. Μόνο μία μαμά μπορεί να καταλάβει. Εάν το παιδί δεν κοιμάται σερί, πώς να το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο???

beeeeezzzzz

Καλά να κλαίει δεν το αφήνεις με τίποτα! Παιδιά, με τα συμβάντα που βλέπω στο χώρο της δουλειάς μου (παιδιά με εγκεφαλικές παραλύσεις, περιορισμένη κινητικότητα, σοβαρές αναπηρίες...) μόλις βλέπω ένα μικρό "ελάττωμα" των παιδιών μου, τι να πω για παράδειγμα, ο μεγάλος μου που φοβάται το ύψος ή ο μικρός μου που αργεί να μιλήσει, πράγματι, λέω δόξα σοι ο Θεός που έχω να ασχοληθώ με αυτά και όχι με άλλα... Και φυσικά, όσο είναι κάτι ασήμαντο, δεν ασχολούμαι... Και αυτό λέω και σε άλλες μαμάδες.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Προσωπικά, δε θα άκουγα κανένα παιδοψυχολόγο. Μόνο μαμάδες. Μα είναι δυνατό ένας παιδοψυχολόγος (που αρκετοί δεν έχουν παιδιά) να συμμεριστεί αυτό που λέμε?

Θέλω και εγώ να κοιμηθώ καλύτερα γιατί ξυπνώ σαν ανάποδο 8, αλλά όταν το παιδί ξυπνάει και κλαίει δεν μπορώ να το αφήσω να αναστατώνεται. Και το λέω γιατί το δοκίμασα. Τον άφησα να κλάψει, αλλά όσο τον άφηνα τόσο έκλαιγε πιο πολύ, αναστατωνόταν και μετά δεν κοιμόταν. Λοιπόν, δεν είναι το ίδιο εύκολο από τα λόγια στην πράξη. Σημειωτέον πως για λόγους αυπνίας του πατέρα μου κοιμόμουν με τη μαμά μου. Ούτε μαμάκιας δεν είμαι ούτε αντικατέστησα κανέναν στο μυαλό μου. Όλα δουλεύουν ρολόι, απλώς το παιδάκι μου θέλω να κοιμάται φυσιολογικά και εγώ να αισθάνομαι ασφαλής και σίγουρη. Μόνο μία μαμά μπορεί να καταλάβει. Εάν το παιδί δεν κοιμάται σερί, πώς να το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο???

Συμφωνα απολυτα με καλυψες πληρως!

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοπέλες μου καλημέρα.... Επαναφέρω το θέμα γιατί θέλω πιο πολύ ψυχολογική υποστήριξη παρά οτιδήποτε άλλο.....

Το Σάββατο βαφτίσαμε το μικρό μου αγγελάκι που μόλις έκλεισε τριών μηνών...Απόψε θα έρθουν οι κουμπάροι να τον λούσουν και να πλήνουν τα μύρα και είπαμε με τον άντρα μου να τον μεταφέρουμε στο δωμάτιο του....

Θέλω να το κάνω για πολλούς λόγους 1) πιστεύω θα είναι πιο εύκολο για το μωρό τώρα παρά πιο μεγάλο.

2) Σε λίγο επιστρέφω στη δουλειά και επειδή βγάζω και εφημερίες τα βράδια (δηλαδή με παίρνουν τηλ απο την κλινική να πάω μέσα σε επείγοντα περιστατικά) θα μου τον ξυπνάνε.

3) θέλω επιτέλους να κοιμηθώ αγκαλίτσα με τον άντρα μου (προς το παρόν κοιμάμαι ΠΑΝΤΑ γυρισμένη προς το κρεββατάκι του μωρού και πλάτη στον άντρα μου.

Ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι οι ψυχολόγοι λένε ότι μετά τις 40 μέρες είναι εντάξει.....

Το μωρό ως επιτοπλήστων (?) κοιμάται το βράδυ χωρίς να ξυπνήσει...

Μου έκαναν και κάτι φίλοι δώρο ένα κουκλάκι που είναι κάμερα και το συνδέεις με την τηλεόραση και βλέπεις το μωρό.... Άρα φαινομενικά όλα καλά ...

Έλα όμως που εγώ δεν νιώθω άνετα με όλο αυτό??? Εννοώ θέλω να πάει στο δωμάτιο του, του αγόρασα και παραμυθάκια να διαβάζουμε πριν τον ύπνο... (κι ας είναι μόνο τριών μηνών) και τα φανταζομαι όλο ονειρεμένα... ΑΛΛΑ θα μπορέσω να κοιμάμαι ανέτα τη νύχτα???

Είδη ανησυχώ μήπως ξυπνήσει και δεν τον ακούσω, μήπως κάνει εμετό, μήπως κρυώνει και δεν το αντιληφθώ, μήπως το ένα και μήπως το άλλο... και για να μαι και ειλικρινής θα μου λείψει....

Περιμένω παρηγορητικά λόγια :?:?:?:?

ο παιδίατρος νομίζω πως δεν είναι το κατάλληλο άτομο να σου πει που θα κοιμάται το μωρό σου, με την έννοια ότι δεν συντρέχει ιατρικός λόγος για να κοιμάται ή όχι μαζί σας. πιστευω πως για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω καλά κάνεις και το βάζεις στο δωμάτιό του, γιατί νοιώθεις τύψεις? έχεις λάβει ολα τα μέτρα ώστε αν το μωρό σε χρειαστεί το βράδυ να το ακούσεις και να πας κοντά του και δίνεις ευκαιρία στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και στη σχέση σας να ξαναγίνει ερωτική (όχι μόνο γονεική). στην τελική δοκίμασέ το σαν τεστ προς τον εαυτό σου, δηλ αν αντέχεις εσύ μακριά αοπό το μωρό σου γιατί εκείνο μια χαρά θα είναι στο δωμάτιό του. άντε και καλή επιτυχία!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

ο παιδίατρος νομίζω πως δεν είναι το κατάλληλο άτομο να σου πει που θα κοιμάται το μωρό σου, με την έννοια ότι δεν συντρέχει ιατρικός λόγος για να κοιμάται ή όχι μαζί σας. πιστευω πως για τους λόγους που ανέφερες παραπάνω καλά κάνεις και το βάζεις στο δωμάτιό του, γιατί νοιώθεις τύψεις? έχεις λάβει ολα τα μέτρα ώστε αν το μωρό σε χρειαστεί το βράδυ να το ακούσεις και να πας κοντά του και δίνεις ευκαιρία στον εαυτό σου να ξεκουραστεί και στη σχέση σας να ξαναγίνει ερωτική (όχι μόνο γονεική). στην τελική δοκίμασέ το σαν τεστ προς τον εαυτό σου, δηλ αν αντέχεις εσύ μακριά αοπό το μωρό σου γιατί εκείνο μια χαρά θα είναι στο δωμάτιό του. άντε και καλή επιτυχία!

Νελίτσα μου ακριβώς το κατάλαβες!!! Το μωρό μια χαρά θα ναι νομίζω, εγώ είναι που έχω το πρόβλημα :oops::oops: Θα δούμε πως θα πάει και αν θα κοιμηθούμε αποψε!!! Ευχαριστώ για τις ευχές!!!

Εγω τον έβαλα στο κρεββατι του 2.5 μηνών.Ο μικρούλης μου την είχε καταβρεί και ευχαριστήθηκε ύπνο εγω απο την 'αλλη το μάτι γαρίδα,η ενδοεπικοινωνία τέρμα ανοιχτή(ακόμα και τώρα που είναι στον 5 μήνα ) και κάθε τρεις και λίγο στο παιδικό.Χάλια το πρώτο βράδυ.

Δήμητρα

1) πιστεύω θα είναι πιο εύκολο για το μωρό τώρα παρά πιο μεγάλο.

Το ιδιο δυσκολο θα ειναι ειτε το κανεις τωρα ειτε αργοτερα. Απλα τωρα το μωρο δεν μπορει να εκφραστει, δεν μπορει να σηκωθει και να ερθει στο δωματιο σου και ειναι πιο αδυναμο οποτε εξαντλειται πιο ευκολα απο το κλαμα και κοιμαται... Ακολουθησε το ενστικτο σου...

Προς ολες τις μαμαδες και μπαμπαδες: μη βαζετε τις συσκευες ενδοεπικοινωνιας και καμερες μεσα στην κουνια. Φροντιζετε να εχουν αρκετοι αποσταση απο το μωρο, ολα αυτα εκπεμπουν ηλεκτρομαγνητικα κυματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...