Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εισαγωγή στις στερεές - παράλειψη της απογευματινής κρέμας;;;

arleta

Recommended Posts

Μα δεν ειναι οτι μου γραφει συνταγη ή καπου καταγραφετε οτι ο συγκεκριμενος γιατρος προτεινει την συγκεκριμενη κρεμα.......αρα......πως η εταιρια και η καθε εταιρια γνωριζει τι κανει ο γιατρος ουτως ωστε να παρει την μιζα του;;;;

Το σύστημα είναι λίγο πιο ελεύθερο. Οι εταιρείες παρακολουθούν την κίνηση των προϊόντων τους σε μια περιοχή.

Απλα με αγχωνει το γεγονος να κανω του κεφαλιου μου αναιρωντας τις συμβουλες του γιατρου!!!Νομιζω οτι κατι παραπανω ξερει απο μενα!!!

Όταν αυτά που σου λέει δεν έχουν σχέση με την ιατρική και τα σερβίρει σαν ιατρική γνώση, σημαίνει ότι εκμεταλεύεται τον τίτλο σπουδών του και την εξουσία που αντλεί από αυτή εις βάρος του κάθε παιδιού για να πλουτίσει.

Τελικα τι μπορει να ισχυει;;;;;;;;;;

Μπορει ακομη και οι παιδιατροι να πασχουν απο σωστη ενημερωση;;;;;;;

Πάσχουν από ενημέρωση στα θέματα του θηλασμού γιατί αδιαφορούν. Η ύλη του θηλασμού για έναν παιδίατρο είναι όσο ένα μεσαίο εξαμηνιαίο μάθημα.

Επίσης πάσχουν από ήθος και συνέπεια στην επιστήμη τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι ενημερωμένοι, που έχουν ήθος και δεν προωθούν προϊόντα. Είναι στη δική μας ευχαίρεια το να τους βρούμε.

Τελικα κανουν κακο οι κρεμες;;;;εχει αποδειχτει κατι τετοιο;;;;

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και ωφέλιμες. Δεν έχει αποδειχθεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συστατικά όπως η αιθυλοβανιλίνη (συνθετική βανίλια) μπορεί να είναι επιβλαβή, το ίδιο ισχύει και για το αγελαδινό γάλα και για το άμυλο που έχει απογυμνωθεί από όλα τα ωφέλιμα συστατικά του σπόρου.

Μπορείς να ρισκάρεις για κάτι που δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές ή/και ωφέλιμο;

Τι κανουμε ;;;;;

Θελω να νιωθω ασφαλης και ησυχη με τον γιατρο μας!!!Δεν θελω καθε φορα που θα μου λεει κατι να ανατρεχω να δω εαν κανει ή οχι!!!!

Ποιος ξερει στα σιγουρα τι πρεπει και τι οχι;;;;

Όπως διάβασες και παραπάνω, στη Γερμανία οι γιατροί δεν συστήνουν κάν τέτοιες τροφές. Η ιατρική παγκοσμίως είναι μία...

Μπορείς να ψάξεις για κάποιον πιο αξιόπιστο γιατρό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 159
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπορείς να ψάξεις για κάποιον πιο αξιόπιστο γιατρό.

Για πολλές, ανάμεσά τους και εγώ, το να συστήνει ο γιατρός κρέμα για απογευματινό δεν είναι λόγος να τον αλλάξουμε. Μπορεί να θεωρούμε άλλα πράγματα πιο σημαντικά, όπως πόσο καλά εξετάζει το παιδί μας, αν είναι συνενοήσιμος, αν δίνει εύκολα φάρμακα κλπ.

Καλα και για μενα δεν ειναι λογος αυτος να αλλαξω γιατρο!!!Εξαλλου ειμαι πολυ ευχαριστημενη και οι συστασεις που ειχα ειναι εξαιρετικες!!!

Επισης κατι βασικο ......ενω στις αρχες οπως προειπα μου ειχε πει να δωσω συμπληρωμα ξενο.....στις επομενες μετρησεις της ηταν παρα πολυ καλη και οταν του ειπα οτι θηλαζω αποκλειστικα μου ειπε να μην της ξαναδωσω ξενο!!!

Δεν ξερω εαν τα "παιρνει" απο καποια εταιρια....για τον συγκεκριμενο μου φαινεται δυσκολο γιατι εαν δεν τον ρωτησεις δεν προτεινει απο μονος του!!!

Τελος παντων....το θεμα δεν ειναι ο γιατρος,αλλα τι κανουμε!!!

Δεν μπορω να πω οτι ειμαι και η πιο φανατικη των κρεμων,αλλα δεν ειμαι και τοσο απολυτη!!!

Σιγουρα θελω το καλυτερο για το παιδι μου και θα κανω οτι μπορω!!!

Αυτο που πιστευω παντως (γενικως και στην ζωη) ειναι οτι συνηθως απο αυτο που φοβομαστε και πασχιζουμε να προφυλαξουμε τα παιδια μας....καποια στιγμη θελουμε δεν θελουμε θα το βρουμε μπροστα μας!!!

Καλο θα ειναι σε ολα να εχουμε ενα μετρο!!!

Πολυ φοβαμαι οτι εαν στερησω εντελως πχ. την ζαχαρη απο το διατροφολογιο της(και δεν εννοω τωρα που ειναι μωρο....πιο μεγαλη) καποια στιγμη , μπορει και εν αγνοια μου(παπους,γιαγια,θειος...κτλ) το παιδι μολις το γευτει να πεσει με τα μουτρα!!Και αυτο ειναι χειροτερο!!!

Εχω τρανταχτο παραδειγμα στο αμεσο φιλικο περιβαλλον μου,οπου η μητερα δεν επετρεπε ποτε στο παιδι να τρωει κατι αλλο περαν αυστηρου διατροφικου προγραμματος υγιεινης, με αποτελεσμα το παιδι οταν ξεκινησε να πηγαινει σε καποια παιδικα παρτυ ή ακομα χειροτερα αργοτερα στο σχολειο.....κυριολεκτικα επεσε με τα μουτρα και τωρα δεν συμμαζευεται!!

Ολα με (σχεδον ολα,δηλαδη) με μετρο!!!γνωμη μου!!

Σου το είπα και πιο πριν, εμείς συνεννοούμαστε :P

:D:D:D το έχω διαπιστώσει!!!

Για πολλές, ανάμεσά τους και εγώ, το να συστήνει ο γιατρός κρέμα για απογευματινό δεν είναι λόγος να τον αλλάξουμε. Μπορεί να θεωρούμε άλλα πράγματα πιο σημαντικά, όπως πόσο καλά εξετάζει το παιδί μας, αν είναι συνενοήσιμος, αν δίνει εύκολα φάρμακα κλπ.

η παιδίατρος μου με στήριζε στο θηλασμό μέχρι να γίνει η μικρή 6 μηνών...μετά ξαφνικά το γάλα μου έγινε νερό!

και μου πρότεινε γάλα συγκεκριμένης εταιρείας όπως μου είχε προτείνει και απο τη στιγμή που γέννησα καλλυντικά για τη μικρή συγκεκριμένης εταιρείας...:?

Προφανώς και δεν την άκουσα σε οτι μου έλεγε και αποφάσισα μόνη μου τι θα κάνω...

αλλά δεν το θεωρησα αρκετά σοβαρό ώστε να την αλλάξω...αυτή προτείνει, εγώ αποφασίζω!;) και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

σε φίλη μου που πηγαίνει στην ίδια και θηλάζει αλλά δεν τολμά καν να κρίνει τις συμβουλές της , έχει δώσει απο 5 μηνών βανίλια,κλπ...

Κάτια με το να μη δώσεις σε ένα μωρό ζάχαρη δε σημαίνει οτι την αποκλείεις απο τη διατροφή του και οτι μελλοντικά θα πέσει με τα μούτρα!

Απλά με το να μη δώσεις απο τόσο νωρίς (που δεν χρειάζεται σε καμία περιπτωση), χτίζεις βάσεις για μια καλύτερη διατροφή μεγαλώνοντας!

Εννοείται οτι το παιδί μεγαλώνοντας θα δοκιμάσει απ'όλα! Όμως μετά είναι στο χέρι σου το πόσο συχνά και τι θα καταναλώνει...;)

Η γνώμη μου είναι να ενημερωνόμαστε για τα πάντα και να κρατάμε κριτική στάση σε οτι μας λένε και όπου μας παίρνει φυσικά!

εμένα η απάντηση που δίνουν πολλοί: "μα το είπε ο παιδίατρος" δε με καλύπτει!

καλά για τις εταιρείες μην το ψάχνεις..παίζουν τρελές μίζες προς τους γιατρούς....λαπτοπάκια, δωράκια, ταξιδάκια αναψυχής με τη δικαιολογία "σεμιναρίου" και πάει λέγοντας...

Επίσης να πω οτι άλλο να σε στηρίζει ο παιδίατρος στο θηλασμό και άλλο να γνωρίζει ουσιαστικά πράγματα για το θηλασμό....

Όπως και ο δικός σου....σε στηρίζει στο θηλασμό ωστόσο με μεγάλη ευκολία σου πρότεινε συμπλήρωμα στις 6 μέρες...και όπως έγραψες μόνη σου ενημερώθηκες οτι χρειαζόταν ανεμπόδιστος θηλασμός για να παραχθεί το απαιτούμενο γάλα για το μωρό σου...;)

και μην περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα για το αν κάνουν καλό οι κρέμες ή όχι.

Εσύ θα αποφασίσεις αν θες να δώσεις στο παιδί σου.

Μπορείς να το σκεφτείς κι αλλιώς....εσένα αν σε έβαζαν να διαλέξεις ανάμεσα σε 2 φαγητά, ποιό θα έτρωγες?

το χαμπουργκερ του φαστ φουντ (που στον κατάλογο γράφει οτι είναι φτιαγμένο με φρέσκο κιμά και αγνά υλικά:?:) ή τα κεφτεδάκια της μαμάς σου?????

για μένα σε τέτοια βάση γίνεται η σύγκριση ανάμεσα στις κρέμες και στις φυσικές τροφές....

μιας και στην κουβεντα μπηκε η Αγλαια,και μιας και η κουβεντα πηγε και λιγο πιο περα απο την κρεμα...θα ηθελα να ρωτησω αν λοιπον ενα μωρο που θηλαζει αλλα κι αυτο που τρωει φορμουλα και εχει μπει στο κρεας πρεπει να τρωει κρεατακι καθε μερα.

Επισης σημερα ακουσα οτι το γιδινο-κατσικισιο γαλα μπορει να προκαλεσει αναιμια...

Ξερουμε αν ισχυει κατι τετοιο???

Διαφημίσεις

Επισης σημερα ακουσα οτι το γιδινο-κατσικισιο γαλα μπορει να προκαλεσει αναιμια...

Αυτό που μου είπε η δικιά μου παιδίατρος όταν την ρώτησα αν μπορώ να δώσω και αρνάκι στην μικρή ήταν ότι "δεν το χρειάζεται". Δεν πειράζει αλλά το μοσχάρι είναι πολύ πιο απαραίτητο. Ίσως αν αντικαταστήσεις πλήρως το μοσχάρι να έχεις τέτοια προβλήματα...

Αλλά περίμενε να σου απαντήσει και κάποια πιο έμπειρη από εμένα :P

και μου πρότεινε γάλα συγκεκριμένης εταιρείας όπως μου είχε προτείνει και απο τη στιγμή που γέννησα καλλυντικά για τη μικρή συγκεκριμένης εταιρείας...:?

Σε περιπτώσεις που το παιδί χρειάζεται να πάρει κάποιο φάρμακο ή κάποια καλλυντική κρέμα (ή και ξένο γάλα) είναι απόλυτα λογικό ότι θα σου προτείνει την εταιρεία που συνεργάζεται. Και ποσώς με ενδιαφέρει αν θα μου στυστήσει την αλοιφή της α εταιρείας ή της β αφού και οι 2 κάνουν την ίδια δουλειά. Το θέμα είναι να την χρειάζεται πραγματικα

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και ωφέλιμες. Δεν έχει αποδειχθεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι συστατικά όπως η αιθυλοβανιλίνη (συνθετική βανίλια) μπορεί να είναι επιβλαβή, το ίδιο ισχύει και για το αγελαδινό γάλα και για το άμυλο που έχει απογυμνωθεί από όλα τα ωφέλιμα συστατικά του σπόρου.

Μπορείς να ρισκάρεις για κάτι που δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές ή/και ωφέλιμο;

Δηλαδή το κάπνισμα (που λες πως δεν είναι αντένδειξη ) κατά την περίοδο του θηλασμού έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο δεν πειράζει αλλά είναι ασφαλές και ωφέλιμο? :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

με την λογικη που παραθετεις παραπανω μπορεις να καταναλωνεις αφοβα και ολα τα μεταλλαγμενα μιας και ακομα δεν εχει αποδειχθει ΠΟΣΟ επιβλαβη ειναι για τον οργανισμο μας κ το περιβαλλον...

πιστευω οτι τραβας μια συζητηση στα ακρα και δεν καταλαβαινω και τον λογο, απτην στιγμη που εχεις πει οτι σε γενικες γραμμες συμφωνεις με τα γραφομενα

Διαφημίσεις

θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό μετην απογευματινή κρέμα και ελπίζω να γράφω στο σωστό ποστ...

ο μπέμπης μου είναι 8 μηνών. λόγω του ότι έχει θετικές μάγιερ εδώ και ένα μήνα με κακή πρόσληψη βάρους (70 γρ τον γενάρη) η παιδογαστρεντερολόγος πρότεινε απογευματινή κρέμα υποαλλεργική σαν 3ο γεύμα στερεών ώστε να παίρνει περισσότερες θερμίδες και σίδηρο ο οποίοςείναι χαμηλός καθώς και αιματοκρίτη, φεριτίνη. λόγω υποψία αλλεργίας δε ν τρώει μοσχάρι και ό,τι γαλ/κο όπως ούτε και εγώ. το πρωί τρώει μήλο αχλάδι και το μεσημέρι κοτόπουλο, καρότο, πατάτα, κολοκύθι. τις υπόλοιπες ώρες θηλάζει. έχετε να μου προτείνετε κάποιια εναλλακτική; συμπλήρωμα σιδήρου δεν του δίνω ακόμα γιατί θα ερεθιστεί περισσότερο η ραγάδα που έχει στον πωπό του και μπορεί νΑ δώσει ψευδώς θετική μάγιερ...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό μετην απογευματινή κρέμα και ελπίζω να γράφω στο σωστό ποστ...

ο μπέμπης μου είναι 8 μηνών. λόγω του ότι έχει θετικές μάγιερ εδώ και ένα μήνα με κακή πρόσληψη βάρους (70 γρ τον γενάρη) η παιδογαστρεντερολόγος πρότεινε απογευματινή κρέμα υποαλλεργική σαν 3ο γεύμα στερεών ώστε να παίρνει περισσότερες θερμίδες και σίδηρο ο οποίοςείναι χαμηλός καθώς και αιματοκρίτη, φεριτίνη. λόγω υποψία αλλεργίας δε ν τρώει μοσχάρι και ό,τι γαλ/κο όπως ούτε και εγώ. το πρωί τρώει μήλο αχλάδι και το μεσημέρι κοτόπουλο, καρότο, πατάτα, κολοκύθι. τις υπόλοιπες ώρες θηλάζει. έχετε να μου προτείνετε κάποιια εναλλακτική; συμπλήρωμα σιδήρου δεν του δίνω ακόμα γιατί θα ερεθιστεί περισσότερο η ραγάδα που έχει στον πωπό του και μπορεί νΑ δώσει ψευδώς θετική μάγιερ...

Απο ότι κατάλαβα η κρέμα που σου λέει έχει σίδηρο όποτε θα βοηθήσει το μικρό σου.Θα μπορούσες να του δώσεις το μεσημεριανό του σε μικρότερη ποσότητα αλλά το κοτόπουλο δεν έχει σίδηρο.Και φρούτα μπορείς να δώσεις π.χ.

Πολλοί παιδίατροι συστήνουν κρέμα για τα μωράκια που δεν έχουν πάρει αρκετό βάρος.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Δηλαδή το κάπνισμα (που λες πως δεν είναι αντένδειξη ) κατά την περίοδο του θηλασμού έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο δεν πειράζει αλλά είναι ασφαλές και ωφέλιμο? :confused::confused::confused::confused::confused::confused:

:shock::shock::shock:

Είναι εντυπωσιακό! Όταν κάποιος το θέλει, μπορεί να φτάσει σε εντελώς παράλογα συμπεράσματα διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα των άλλων. Μου θύμισες Ιονέσκο και θέατρο του παραλόγου

λόγω υποψία αλλεργίας δε ν τρώει μοσχάρι και ό,τι γαλ/κο όπως ούτε και εγώ. το πρωί τρώει μήλο αχλάδι και το μεσημέρι κοτόπουλο, καρότο, πατάτα, κολοκύθι. τις υπόλοιπες ώρες θηλάζει. έχετε να μου προτείνετε κάποιια εναλλακτική; συμπλήρωμα σιδήρου δεν του δίνω ακόμα γιατί θα ερεθιστεί περισσότερο η ραγάδα που έχει στον πωπό του και μπορεί νΑ δώσει ψευδώς θετική μάγιερ...

Αν θέλεις να ενισχύσεις την διατροφή μου με σίδηρο από τις τροφές, ξέρω ότι το μπούτι του κοτόπουλου θεωρείται κόκκινο κρέας, όχι άσπρο όπως το στήθος, και έχει αρκετό σίδηρο. Επίσης μπορείς να δίνεις και αρνάκι που είναι κόκκινο κρέας, αφού δεν τρώει μοσχάρι.

jv42p3.png

DfUyp2.png

σήμερα θα κάνουμε δοκιμή με κατσίκι που μας είπε και βλέπουμε... μπούτι του πήρα, καλό είναι ή προτείνετε κάτι άλλο; αυτό για το κοτόπουλο δεν το ήξερα... ρε γμτ είμαι ποολύ άσχετη

vyLxp3.pngG7Azp3.png

protoula και palladin δεν ξέρω να κάνω multiquote οπότε απαντάω και στις δυο.

Προφανώς θα έχει αποδειχθεί ότι και το να τρώει μπισκοτόκρεμα το παιδί είναι πιο ωφέλιμο από το να τρώει γαριδάκια. Όμως είναι λιγότερο οφέλιμο από το να τρώει φρέσκ φρούτα και λαχανικά. Όπως το να πίνει μητρικό γάλα ενώ η μητέρα καπνίζει είναι πιο οφέλιμο από το να πίνει φόρμουλα αλλά λιγότερο οφέλιμο από το να πίνει μητρικό χωρίς να καπνίζει η μητέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο δέυτερο παράδειγμα δεχόμαστε την λογική "το μη χείρον βέλτιστο" και δεν την δεχόμαστε στο πρώτο :roll:.

Palladin ποιά είναι τα παράλογα συμπεράσματα που έβγαλα? μήπως εσύ έβγαλες τα δικά σου? Διάβασε τι γράφει πιο πάνω η αγλαϊα και σύγκρινέ τα με αυτά που γραφει περί καπνίσματος και μετά το συζητάμε όσο θες

Διαφημίσεις

αυτό για το κοτόπουλο δεν το ήξερα... ρε γμτ είμαι ποολύ άσχετη

αυτό για το κοτόπουλο το άκουσα από έναν διαιτολόγο, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρη για την αξιοπιστία του. Αν θέλεις ψάξτο λίγο

.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο δέυτερο παράδειγμα δεχόμαστε την λογική "το μη χείρον βέλτιστο" και δεν την δεχόμαστε στο πρώτο :roll:.

Δηλαδή δίνεις μπισκοτόκρεμα επειδή η εναλλακτική σου είναι τα γαριδάκια; Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δηλαδή δίνεις μπισκοτόκρεμα επειδή η εναλλακτική σου είναι τα γαριδάκια; Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

Ωραία, πάμε να σου εξηγήσω από την αρχή τι εννοώ.

Και εγώ και η κάτια υπαστηρίζουμε ότι η έτοιμη κρέμα δεν είναι μεν ότι καλύτερο για ένα μωρό αλλά δεν κάνει και κακό.

Έρχεται η αγλαϊα και λέει πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι απλά δεν κάνουν κακό αλλά και εάν "έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς και ωφέλιμες"

Αυτό που κατάλαβα λοιπόν είναι ότι πρέπει να δίνουμε στο παιδί μας ότι είναι αποδεδειγμένα ωφέλιμο και όχι να "ρισκάρεις για κάτι που δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές ή/και ωφέλιμο"Και ρωτάω λοιπόν: το μητρικό γάλα μιας γυναίκας που καπνίζει ξέρουμε ότι είναι ασφαλές και οφέλιμο ή απλά ότι δεν κάνει κακό?

Ρωτάω γιατί δεχόμαστε την ίδια λογική και στις δυο περιπτώσεις

Ελπίζω τώρα να με κατάλαβες

μιας και στην κουβεντα μπηκε η Αγλαια,και μιας και η κουβεντα πηγε και λιγο πιο περα απο την κρεμα...θα ηθελα να ρωτησω αν λοιπον ενα μωρο που θηλαζει αλλα κι αυτο που τρωει φορμουλα και εχει μπει στο κρεας πρεπει να τρωει κρεατακι καθε μερα.

το κατσικίσιο γάλα, απ'όσο γνωρίζω, μειονεκτεί λόγω του οτι δεν περιέχει φυλλικό οξύ (ναι αυτό που παίρνουμε στην εγκυμοσύνη!).

Οπότε αν κάποιο παιδάκι πίνει κατσικίσιο γάλα θα πρέπει να παίρνει συμπλήρωμα φυλλικό είτε ως σκεύασμα αν είναι πολύ μικρό είτε απο διάφορες τροφές(κυρίως πράσινα λαχανικά) αν έχει περασει στις στερεες.

Το κάθε μέρα κρέας δε νομίζω οτι ισχύει ή τουλάχιστον μπορεί να ισχύει στην αρχή, γιατί αργότερα τα παιδάκια θα πρέπει να τρώνε και ψαράκι και όσπρια,κλπ.

Αυτό που αναφέρθηκε για το κοτόπουλο μου το έχει πει και η παιδίατρος μας. Μόνο μπούτι να δίνουμε γιατί γενικά το σκούρο κρέας περιέχει σίδηρο.

Σε περιπτώσεις που το παιδί χρειάζεται να πάρει κάποιο φάρμακο ή κάποια καλλυντική κρέμα (ή και ξένο γάλα) είναι απόλυτα λογικό ότι θα σου προτείνει την εταιρεία που συνεργάζεται. Και ποσώς με ενδιαφέρει αν θα μου στυστήσει την αλοιφή της α εταιρείας ή της β αφού και οι 2 κάνουν την ίδια δουλειά. Το θέμα είναι να την χρειάζεται πραγματικα

Αν επρόκειτο για φάρμακο εννοείται οτι δε θα το ανέφερα καν!

Αλλά όταν λέω καλλυντικά, εννοώ το σαμπουάν της μικρής,κλπ...

Τι δουλειά έχει η παιδίατρος να μου προτείνει μάρκα?

Και το ίδιο θεωρώ και για το ξένο γάλα....

αν δε θήλαζα, δε θα ήθελα να μου πει να πάρω ένα συγκεκριμένο....ας μου έλεγε οτι υπάρχουν αυτά τα 4-5 και διάλεξε εσύ.

Και το τονίζω, εννοείται οτι δεν αναφέρομαι σε περίπτώσεις φαρμάκου ή αλοιφής που σχετίζεται με την υγεία του παιδιού μου.

Αν επρόκειτο για φάρμακο εννοείται οτι δε θα το ανέφερα καν!

Αλλά όταν λέω καλλυντικά, εννοώ το σαμπουάν της μικρής,κλπ...

Τι δουλειά έχει η παιδίατρος να μου προτείνει μάρκα?

Και το ίδιο θεωρώ και για το ξένο γάλα....

αν δε θήλαζα, δε θα ήθελα να μου πει να πάρω ένα συγκεκριμένο....ας μου έλεγε οτι υπάρχουν αυτά τα 4-5 και διάλεξε εσύ.

Και το τονίζω, εννοείται οτι δεν αναφέρομαι σε περίπτώσεις φαρμάκου ή αλοιφής που σχετίζεται με την υγεία του παιδιού μου.

Στην δικιά μας περιπτωση η μικρή έκανε λίγη δερματίτιδα, οπότε η γιατρός πρότεινε να βάλουμε μια ενυδατική κρέμα και να χρησιμοποιήσουμε "φαρμακευτικό" σαμπουάν. Έτσι λοιπόν μας πρότεινε την μάρκα. Το ίδιο έκανε και με το αντιηλιακό το καλοκαίρι. Εφόσον δεν είχα ούτε προτίμηση σε κάποια μάρκα αλλα ούτε και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτά που μου έδωσε, πήγα και τα πήρα. Αν μου έλεγε απλά βάλτης μια ενυδατική κρέμα δεν θα με κάλυπτε η απάντησή της. Πού να ξέρω ποιά ενυδατική θα κάλυπτε το θεματάκι που είχα? Αυτή που θα μου έδινε ο φαρμακοποιός? Και αυτός θα προωθούσε την εταιρεία :P

Αυτό που μου είπε η δικιά μου παιδίατρος όταν την ρώτησα αν μπορώ να δώσω και αρνάκι στην μικρή ήταν ότι "δεν το χρειάζεται". Δεν πειράζει αλλά το μοσχάρι είναι πολύ πιο απαραίτητο. Ίσως αν αντικαταστήσεις πλήρως το μοσχάρι να έχεις τέτοια προβλήματα...

Αλλά περίμενε να σου απαντήσει και κάποια πιο έμπειρη από εμένα :P

Α καλάαααααα....η marsolan ρωτάει για γάλα και εγώ απανταω για κρέας....

Ου γαρ έρχεται μονον...:D:D:D

Στην δικιά μας περιπτωση η μικρή έκανε λίγη δερματίτιδα, οπότε η γιατρός πρότεινε να βάλουμε μια ενυδατική κρέμα και να χρησιμοποιήσουμε "φαρμακευτικό" σαμπουάν. Έτσι λοιπόν μας πρότεινε την μάρκα. Το ίδιο έκανε και με το αντιηλιακό το καλοκαίρι. Εφόσον δεν είχα ούτε προτίμηση σε κάποια μάρκα αλλα ούτε και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτά που μου έδωσε, πήγα και τα πήρα. Αν μου έλεγε απλά βάλτης μια ενυδατική κρέμα δεν θα με κάλυπτε η απάντησή της. Πού να ξέρω ποιά ενυδατική θα κάλυπτε το θεματάκι που είχα? Αυτή που θα μου έδινε ο φαρμακοποιός? Και αυτός θα προωθούσε την εταιρεία :P

βρε το ίδιο λέμε!!!

(έλα μην το χάσουμε τώρα! μια χαρα συννενοούμασταν!:D)

κι εγώ όταν είχε θέμα η μικρή με ατοπική, τη ρώτησα τι προτείνει και πήρα αυτό που είπε.

αλλά χωρίς λόγο γιατί να μου πει ποιό σαμπουάν θα αγοράσω????

εγώ παντως μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση κατέληξα πως δε θέλω να δώσω κρέμα το απόγευμα....

δε ξέρω αν κάνω καλά ή όχι, αλλά η συνείδηση μου, μου λέει πως μποορώ να την αποφύγω και μια χαρά να την αντικαταστήσω με φρέσκα φρούτα ή λαχανικά και βλέπουμε....

πρώτη φορά θα το εφαρμόσω!!!!!!!!!!!

όσο για τους παιδίατρους έχω γνωρίσει 3 μέσα σε 2 χρόνια.... :rolleyes:

ο πρώτος ήταν ο χειρότερος.... κατά του θηλασμού, μεγάλος πλασαδόρος προιόντων μιας εταιρίας κτλ....

στην μία όμως, που την έχουμε και τώρα της βγάζω το καπέλο....

τη ρωτάω στο δεύτερο μήνα αν πρέπει να δώσω λίγο ξένο γάλα στο μωρό γιατί κλαίει τα απογεύματα κι ίσως πεινάει και μου απαντά... "μια χαρά αναπτύσεται το παιδί! σε καμιά περίπτωση δε δίνεις ξένο γάλα... εαν κι εφόσων χρειαστεί το συζητάμε... το μητρικό γάλα δε μοιάζει με κανένα"....

σε ερώτηση για κρέμα συγκάματος μου απαντά "καμιά κρέμα δεν είναι καλή... συχνό πλύσιμο και λαδάκι μόνο...."

όταν είναι άρρωστο κάποιο παιδί επιμένει να την πάρω τηλ να την ενημερώσω πως πάμε....

όταν κολλήσει σε κάτι που δε ξέρει ή δεν έχει ξανα αντιμετωπίσει (διάρροιες του μεγάλου μου γιου) ανοίγει βιβλία και ψάχνει.....

και δεν παίρνει πάντα λεφτά....

αυτή για μένα είναι σοβαρή επιστήμονας και την ενδιαφέρει αυτό που κάνει!!!! και με καλύπτει απόλυτα.... :-P:-P:-P:-P:-P

βρε το ίδιο λέμε!!!

(έλα μην το χάσουμε τώρα! μια χαρα συννενοούμασταν!:D)

κι εγώ όταν είχε θέμα η μικρή με ατοπική, τη ρώτησα τι προτείνει και πήρα αυτό που είπε.

αλλά χωρίς λόγο γιατί να μου πει ποιό σαμπουάν θα αγοράσω????

Τι λες???? μπορεί αυτό που σου πρότεινε να έχει καλυτερο άρωμα ή να κανει καλυτερο αφρο...πού ξερεις? αλλά αμέσως ο νους σου στο κακο :D:D:D:D

Για να επιστρέψουμε στο θέμα της απογευματινής κρέμας η δικιά μου παιδιατρος είχε προτείνει μια μάρκα επειδή της άρεσε η γευση....τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμύδια? Αλλά ήταν η μοναδική που έγραφε ότι έχει και κρυσταλλική ζάχαρη στα συστατικά της κ έτσι δεν την δοκίμασα ποτε :D (είπαμε να τρώει κάτι γλυκο το παιδί αλλα να μην το παρακάνουμε...)

Τέλος πάντων αυτά τα θεωρώ πταίσματα...

και θα συμφωνήσω πως σε όλα χρειαζεται μέτρο!!!!! :D

και το γλυκό θα φάει τοι παιδί και βλακείες θα δοκιμάσει.... αλλά για μένα έχει σημασία το πότε....:?:

5 μηνών δε θα του δώσω τίποτα γλυκό (κρέμες).... αλλά σιγά σιγά θα φάει κεικ, ρυζόγαλο κτλ.... και μεγαλώνοντας δε θα του αρνηθώ τίποτα... απλά εγώ δε θέλω να το κάνω στο τώρα......

χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα γι αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα στο να το κάνουν.... :-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...