Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως συμπαραστεκεσαι σε μια μανα που το παιδι της πεθαινει;


vasfa

Recommended Posts

Μια πολυ κοντινη μου οικογενεια αντιμετωπιζει αυτο το προβλημα. Το 10 ετων κοριτσακι τους ειναι πολυ κοντα στο θανατο απο καρκινο. Δεν ξερω πως να συμπαρασταθω. Ειμαι διακριτικη για να μη γινω φορτικη αλλα δεν θελω να ειμαι απουσα. Αυριο θα παω στο νοσοκομειο να δω το παιδι και να κανω παρεα στη φιλη μου, ομως εχουν παραλυσει τα ποδια μου απο στενοχωρια. Δεν θελω να σκεφτομαι τον εαυτο μου, δεν θελω να το παιξω παρηγορητρα, θελω να της κανω λιγη παρεα και αν μπορω να την κανω να ξεχαστει. Πως; Κι εγω στενοχωριεμαι τοσο πολυ. Η ιδια ειναι δυνατη και αξιοπρεπεστατη και δεν θα με φερει σε δυσκολη θεση με κλαματα και εκφρασεις απογνωσης. Θελω να σταθω στο υψος της περιστασης αλλα και μονο που σκεφτομαι το αγγελουδι κλαιω...Ντρεπομαι για τον εαυτο μου ωρες ωρες. Θα εκτιμουσα καποιες αποψεις.Αν παιζει ρολο, εγω δεν εχω παιδια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοιτα σε καταλαβαινω γιατι εχω αντιμετωπισει και γω κατι παρομοιο στη θεση της φιλης σου. ειχε συμβει κατι και μας ειχαν πει οι γιατροι για 3 μερες το αφηνουμε στα χερια του θεου κ.α. τελος παντων να μη στα πολυλογω ειχε ερθει μια φιλη μου που οπως λες δεν ειχε παιδια. ε λογικα οταν καθησε ρωτησε τι κανω εγω τι κανει το μωρο (ισως χαζες ερωτησεις αλλα τυπικες και διακριτικες) ισα να δειξεις ενδιαφερον. μετα αρχισε σιγα σιγα να μου το γυρναει σε αλλα θεματα δικα της και πιο γενικα. καιγω ομως ανταποκριθηκα και αρχισαμε και μιλουσαμε. κανονικα κουςκους. υπαρχει ο κινδυνος να παρεξηγηθει αυτο και να λεγα πχ ''τι μου λεει τωρα σον πονο μου'' αλλα πιστεψε με και αυτη τοχει αναγκη οπως εγω. προσπαθησε διακριτικα να μιλατε για οτιδηποτε. πες ας πουμε κατι που εγινε στο ταξι που σ επηγε και τετοια. απλα για να ξεκινησεις και να δεις την αντδραση της,

1-2-3MPOMPIRES!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως στις δύσκολες ώρες οι φίλοι μας θέλουν απλά να είμαστε κοντά τους. Πήγαινε απλά να τη δεις και μη σκέφτεσαι τι και πώς. Η φίλη σου σίγουρα θα θέλει παρέα και κουβέντα για να ξεχαστεί. Σίγουρα θα το εκτιμήσει που θα πας. Άστο να κυλήσει μόνο του και μην προϊδεάζεσαι από πριν.

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Νιωθω πολυ χαζη που ρωταω τετοια πραγματα, αλλα πραγματικα η δικη μου στενοχωρια δε μ'αφηνει να δω με ψυχραιμια τα πραγματα. Μου φαινεται οτι τετοιες ωρες δεν πρεπει να λες τιποτα. Πιο τιμιο ειναι να πεις: πω, πω τι σας βρηκε,παρα ολα τα αλλα. Εχω προσωπικη εμπειρια γιατι χασαμε την αδερφη μου στα 26 της σε τροχαιο και η ζωη των γονιων μου σταματησε. Η μαμα μου ακομη δεν το εχει ξεπερασει.

Καταλαβαινω οτι πρεπει να μιλας περι ανεμων και υδατων, για να αποφορτιστει η ατμοσφαιρα. Ελπιζω να μη μου επιτεθουν καποιοι αλλα συνεχως αναρωτιεμαι: υπαρχει Θεος;

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει θεός άστο,υποτίθεται υπάρχει και υποτίθεται μας δοκιμάζει... Είσαι πολύ γλυκό κορίτσι που νοιάζεσαι τόσο πολύ. Η φίλη σου θα το εισπράξει. Πήγαινε ειλικρινά κι αυθόρμητα και θα το πιάσει το νόημα. Είναι κι εκείνη τυχερή που σε έχει.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αυτές οι στιγμές είναι τόσο δύσκολες και τόσο αμήχανες που δεν ξέρεις πως να συμπεριφερθείς χάνεις τα λόγια σου.Από τη στιγμή που είναι φίλη σου και ξέρει ότι σε έχει κοντά της τα λόγια είναι περιττα.Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να βαρύνεις την ατμόσφαιρα(η διακριτικότητα είναι ότι καλύτερο μόλις νιώσει έτοιμη θα σου μιλήσει και τότε θα μπορέσεις να εκφράσεις και εσύ κάποια συναισθήματα).

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites

Αχ, σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση. Ειναι η λεπτοτητα των περιστασεων που δεν μ'αφηνει να ησυχασω. Στενοχωρια ανακατεμενη με διακριτικοτητα. Να ειστε ολες καλα, να χαιρεστε τα παιδακια σας και "αν υπαρχει θεος" να μη σας δοκιμασει με κανεναν τροπο. Η καημενη η φιλη μου ολο σε εκκλησιες και μοναστηρια ηταν-οπως και η μαμα μου- και ποιο ειναι το αποτελεσμα;οι μαμαδες μονο μια απαιτηση εχουν, να ειναι καλα τα παιδια τους. Ελπιζω να μην δοκιμασουν αλλες μαμαδες αυτον τον πονο!

 

pokopiko, τι γλυκο μωρακι, παντα ΥΓΙΕΣ και τυχερο να ειναι!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ να είσαι καλά και να έρθουν τα πράγματα στη ζωή σου όπως επιθυμείς.Οι προσευχές όλων μας θα ακολουθούν το κοριτσάκι της φίλης σου και που ξέρεις καμιά φορά γίνονται και θαύματα.

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites

τι μπορεις να πεις βρε κοπελα μου σε μια τετοια κατασταση?απλα να πας και να της πιασεις το χερι χωρις λογια,μονο η κινηση που θα κανεις θα ειναι σα να τα εχετε πει ολα.θα ξερει οτι εισαι εκει για κεινη οταν τη χρειαστεις.μακαρι να μη συνεβαιναν τετοια πραγματα..

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

Αχ! παναγια μου ποσο αδικο ειναι να τραβανε τοσο μικρα παιδακια τετοιο μαρτυριο,και γενικοτερα αυτη η ατιμη αρρωστεια χτυπαει πολλες πορτες.

Και μονο η παρουσια σου θα της κανει καλο,δεν χρειαζεται να πεις πολλα.

Στις δυσκολες στιγμες θελουμε τους δικους μας ανθρωπους απλα διπλα μας να μας κρατανε το χερι.

Ευχομαι να υπαρχει εστω και μια μικρη ελπιδα για αυτο τον αγγελο,και ο θεος να βαλει το χερι του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΤΟΙΟ καιρο (πρωτοχρονια)μας ενημερωσαν απο το ιπποκρατειο θεσ-νικης οτι σβηνει ο 4 χρονος ξαδερφος μου απο νοσο του χοτσκιν...

περασαμε ενα δραμα ολοι μας..αλλα ημασταν εκει κοντα της..μιλουσαμε για διαφορα,την αλλαζαμε για να κανει και αυτη ενα μπανιο..

για εμας η περιπετεια ειχε αισιο τελος διοτι αψηφησε ο αλεξανδρος τις πιθανοτητες..παλεψε νικησε και με συνοδευσε ΑΥΤΟς στην εκκλησια ως νυφη..Κουκλι ,πανυψηλος(ελεγαν οτι δεν θα ψηλωσει)

μην απογοητευεστε..Μα το θεο ξερω τι περνατε ΑΛΛΑ ακομα και αν δεν ερθουν καλως τα πραγματα απλα να εισαι εκει σε εχει αναγκη...τωρα που μιλαω με την μαμα του παιδιου μου λεει οτι δεν ξερω τι θα εκανα αν σεν ησασταν εκει...

Link to comment
Share on other sites

αν θες στειλε με πμ το οναμα του παιδιου μονο το μικρο φυσικα να το δωσουμε στην εκκλησια να το διαβασουν υπερ υγειας...

και οποια κοπελα μπορει ας κανει το ιδιο..ειναι πολυ σημαντικο και συναμα ευκολο...

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ περνάω κάτι παρόμοιο..

 

μιας φίλης μου το ένα από τα δίδυμα αγοράκια 5 ετών βρίσκεται στο Παιδων με λευχαιμία..

 

της είπα να περάσω απο εκεί να την δω ,αλλά δεν θέλουν και πολλές επισκέψεις γιατί φοβούνται τις ιώσεις...

 

τι να κάνω δεν ξέρω....

 και αποθηλασε επιτελους!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να συμβαινουν Θεε μου τετοια πραγματα? Γιατι να υποφερουν παιδακια? Γιατι οι μανουλες τους να πρεπει να περασουν αυτον τον Γολγοθα?

 

Απλα δεν εχω λογια.... να βαλει ο Θεολυς το χερι του, να βοηθησει ολα αυτα τα παιδακια...

 

Εχω την αισθηση πως η διακριτικη παρουσια στην φιλη σου θα ηταν βαλσαμο για την ψυχουλα της... χωρις πολλα λογια, απλα προσπαθησε να την στηριξεις, οσο ειναι δυνατο....

 

Δεν ξερω αν ημουν στην θεση της, αν ηθελα να κουβεντιαζω για οτιδηποτε αλλο, περα απο το... προβλημα μου.

 

Θεε μου, σε παρακαλω, μην δοκιμαζεις παιδακια και μανουλες μ' αυτον τον τροπο....

 

Χαρισε τους την υγεια τους...

 

Καλο κουραγιο

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας κοριτσια. Δεν υπαρχει ελπιδα γι' αυτο το παιδακι, το κεφαλακι της εχει γεμισει ογκους, ηταν μια πολυ επιθετικη και καλπαζουσα μορφη καρκινου. Δεν εγινε η επισκεψη τελικα, αλλα με τις συμβουλες σας και τα λογια σας πηρα ενα μηνυμα. Κι αυτοι δεν θελουν πολλες επισκεψεις αλλα ειναι πολυ στενοι μας φιλοι και δεν θα ηθελα να λειπω απο διπλα τους. Καλες γιορτες σε ολους σας, υγεια για τις οικογενειες σας και μονο υγεια να σας φερουν τα επομενα χρονια!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τι να πω αυτες ειναι οι τραγωδιες της ζωης. Ολα τα αλλα παλευονται. Διακριτικοτητα και αγαπη τιποτα αλλο δεν μπορεις να δωσεις. Στις περισσοτερες φορες που τα παιδακια κανουν χημειοθεραπειες κινδυνευουν οντως απο τις επισκεψεις οποτε καλυτερα να τις αποφευγετε γιατι μπορει αθελα σας να τα βαλετε σε κινδυνο. Απο την χημειοθεραπεια πεφτουν τα λευκα και κολλανε οτιδηποτε απο χιλιομετρο οποτε δεν βοηθουν οι επισκεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Oταν υπαρχουν και αλλα παιδια στην οικογενεια πιστευω η μεγαλυτερη βοηθεια που μπορεις να προσφερεις ειναι να βοηθησεις σε αυτο. Να απασχολησεις τα αλλα.

 

Να απαλυνεις τον πονο τους δεν μπορεις κακα τα ψεματα. Αλλα μπορεις να εισαι διπλα τους. Διακριτικοτητα και φιλια σε τετοια θεματα δεν υπαρχει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Αχχχχχ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!

Τωρα τι να σου πω...Ισως αν ξερει πως εισαι παντα εκει για οτιδηποτε...Να ξερει πως αν σηκωσει τηλεφωνο θα εισαι εκει!!!...Τι να πω...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά σε τέτοιες περιστάσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακούς. Τα λόγια που θα της πεις εσύ δεν είναι σίγουρο ότι θα απαλύνουν τον πόνο. Το καλύτερο είναι να κάτσεις να ακούσεις τον πόνο της φίλης σου και να της τείνεις τον ώμο σου να κλάψει. Νομίζω ότι κάτω από τέτοια στενοχώρια το μόνο που θέλει ένας άνθρωπος είναι μια αγκαλιά να αφήσει τα δάκρυά του.

1457745k8p286od3g.gif
Link to comment
Share on other sites

εχω συγκλονιστει πραγματικα..εχω δει πολλα παιδια να φευγουν οσα χρονια ημασταν στο νοσοκομειο με τον Αλεξανδρο...Ακομα και οι γιατροι λυγιζαν και οι νοσηλευτριες που τοσα χρονια εχουν δει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα ματια τους..

υπηρχαν μανες που δεν τα αφηναν απο την αγκαλια τους ..υπηρχαν μανες που το ειχαν παρει αποφαση..διαφορες αντιδρασεις που σοκαρουν και τον πιο σκληρο ανθρωπο..

θυμαμαι οτι τοτε δεν υπηρχε το παπαγεωργιου που εχει ειδικα δωματια για τους φυλακισμενους και με συνοδεια αστυνομικου ο φυλακισμενος πηγαινε στα εφημερευοντα.

υπηρχε ενας ο οποιος ηταν φυλακη για φονο και επαθε γαστροραγια και τον πηγαν στο ιπποκρατειο στο απεναντι νοσοκομειο απο εμας..

οταν εμαθε απο τους φρουρους του οτι ειχε πεθανει ενα παιδακι και η μανα ουρλιαζε εκλαιγε σαν μωρο παιδι.

δεν θα το ξεχασω αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Αχχχχχ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!!!

Τωρα τι να σου πω...Ισως αν ξερει πως εισαι παντα εκει για οτιδηποτε...Να ξερει πως αν σηκωσει τηλεφωνο θα εισαι εκει!!!...Τι να πω...

 

Το ξερει και γι αυτο νιωθω οτι εχω κανει ηδη αρκετα, αλλα παντα θελω να κανω και παραπανω. Τελος παντων σας ευχαριστω για μια ακομα φορα για τις συμβουλες σας, και ο Θεος να σας εχει καλα.

Link to comment
Share on other sites

To έζησα πριν 2χρόνια με τον ανιψιό μου. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο.

Η αναμονή για να "φύγει" , η κηδεία, τα σαράντα , ο χρόνος....

Το βιώσαμε κ με άλλα παιδιά που είχαν την ανιάτη αρρώστια κ φεύγανε....

Μετά από αυτή την δυσάρεστη εμπειρία , νομίζω ότι οι γονείς πρέπει να προσεγγίξουν περισσότερο την εκκλησία, να εξομολογηθούν να γνωρίσουν καλύτερα τον Θεό να ξεκινήσουν μια διαφορετική ζωή πιο άγια, πιο χριστιανική. Γιατί το παιδί τους είναι αγγελούδι κ μια διαφορετική ζωή δεν αρμόζει.

Επειδή ,λοιπόν, είχα τον ρόλο της παρηγορήτρας η συζήτηση περιστρεφόταν στα Θεία. Είναι μια δοκιμασία για τους γονείς κ μόνο ο Θεός θα απαλύνει τον πόνο κ αυτό θέλει το χρόνο του. Το παιδί είναι ένα αγγελούδι κλπ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ενα βιβλίο που λέει που πάει ψυχή μετά τον θάνατο αυτό θα τισ το δώσεις όταν φύγει το αγγελούδι απο την ζωη θα μπορέσει να δεχτεί την νέα κατάσταση κα να βοηθήσει το παΙδι τησ για την ουράνια βασιλεία

κ για να είναι κοντά του για πάντα …….

μπορεί να χωρίζουν τώρα μάνουλα κ παιδάκι προσωρινά αλλά παντοτινά θα είναι μαζί .............................

 

κ ξέρεις τι ειναι το παντοτινά μαζί ........?

 

σπουδαίο πράγμα ............

επίσης η φίλη σου ειναι τυχερή ναι είναι τυχερή γιατί έχει παρρησία στον Κύριο μέσο του παιδιού τησ κ ένα παιδί για πάντα ευτυχισμένο

για πάντα…………….

για πάντα .....

κλαίμε όταν πεθαίνει κάποιος ? γιατί? αφού τότε γενιετε κ παει κοντα στην αγκαλιά του Κυρίου μασ

θα έπρεπε να κλαίμε όταν γεννΙετε ενα παιδί αλά είμαστε άνθρωποι κ οχι ατσάλι και αυτός ο προσωρινός ΤΟΝΙΖΩ προσωρινός αποχωρισμός μας τρελάνει

 

αν καταλάβουμε πωσ αν Ακολουθήσουμε τον δρόμο του Κυρίου θα είμαστε για πάντα μαζι με τα παιδία μας

οι οικογένειες που πλήττοντα απο ένα χαμό έχουν την ευκαιρία να πάνε κοντά στο θεό γιαυτο τους θεωρώ τυχερούς

εμείς ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΑ

 

ΚΑΛΟ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

.....

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει ενα βιβλίο που λέει που πάει ψυχή μετά τον θάνατο αυτό θα τισ το δώσεις όταν φύγει το αγγελούδι απο την ζωη θα μπορέσει να δεχτεί την νέα κατάσταση κα να βοηθήσει το παΙδι τησ για την ουράνια βασιλεία

κ για να είναι κοντά του για πάντα …….

μπορεί να χωρίζουν τώρα μάνουλα κ παιδάκι προσωρινά αλλά παντοτινά θα είναι μαζί .............................

 

κ ξέρεις τι ειναι το παντοτινά μαζί ........?

 

σπουδαίο πράγμα ............

επίσης η φίλη σου ειναι τυχερή ναι είναι τυχερή γιατί έχει παρρησία στον Κύριο μέσο του παιδιού τησ κ ένα παιδί για πάντα ευτυχισμένο

για πάντα…………….

για πάντα .....

κλαίμε όταν πεθαίνει κάποιος ? γιατί? αφού τότε γενιετε κ παει κοντα στην αγκαλιά του Κυρίου μασ

θα έπρεπε να κλαίμε όταν γεννΙετε ενα παιδί αλά είμαστε άνθρωποι κ οχι ατσάλι και αυτός ο προσωρινός ΤΟΝΙΖΩ προσωρινός αποχωρισμός μας τρελάνει

 

αν καταλάβουμε πωσ αν Ακολουθήσουμε τον δρόμο του Κυρίου θα είμαστε για πάντα μαζι με τα παιδία μας

οι οικογένειες που πλήττοντα απο ένα χαμό έχουν την ευκαιρία να πάνε κοντά στο θεό γιαυτο τους θεωρώ τυχερούς

εμείς ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΑ

 

ΚΑΛΟ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

μακαρι να ειναι ετσι κοπελα μου οπως τα λες... εδω και εναν χρονο περιπου αυτα σκεφτομαι και μπορω και συνεχιζω...οτι καπου, καπως,καποτε θα ξαναδω το αγαπημενο μου αγορακι... τον Δημητρακη μου! να εισαι παντα καλα!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...