Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ!

Recommended Posts

Εγώ είμαι χρόνια οπαδός της ομοιοπαθητικής όταν κυριολεκτικά με έσωσε εκεί που όλοι οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια και με είχαν τιγκάρει στην κορτιζόνη. Φανταστείτε σε παιδί 6 μηνών κορτιζόνη!!!

Πλέον, πριν να ξεκινήσουν τα σχολεία, δίνω στα παιδιά μου απόσταγμα Εχινάκεας.

Βάζω μερικές σταγόνες μέσα στο γάλα τους.

Φέτος π.χ. δεν έχουν χάσει ούτε μια μέρα σχολείο. Και είναι η πρώτη φορά που ο μικρός μου πάει παιδικό σταθμό.

Κι εγώ κάθε πρωί του δίνω 2 δισκία(μασώμενα) εχινάκεια! Ξεκίνησε ομοιοπαθητική τον Μάρτιο και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Η μόνη απουσία που έκανε ήταν όταν έβγαζε τραπεζίτη κι ανέβασε πυρετό. Κι αυτό με την Ομοιοπαθητική το ξεπεράσαμε!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 778
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και τέτοια παιδιά...μιας γνωστης μου το παιδί πήγε πέρυσι πρώτη φορά προνήπια και αρρώστησε όλο κι όλο τρεις φορές. Την Κυριακή ήμουν σε ένα πάρτυ και μου έλεγε η μαμά ενός τρίχρονου κορίτσιου ότι μόνο τον Σεπτεμβριο ήταν 3 εβδομάδες άρρωστη κι από τότε τίποτα!

Και τα ακούω αυτά και σκέφτομαι "εμείς δηλαδή στο πηγάδι...ουρήσαμε?"

και εμείς δε χάσαμε μέρα από το σχολείο χωρίς την εχινάκεια..μήπως και χωρίς αυτό το σκεύασμα πάλι τα παιδάκια σας δεν θα αρρώσταιναν ?

Μπορεί να χεις δίκιο. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη οτι οφείλεται μόνο στην εχινάκεια.

Πάντως είναι καθαρά φυτικό, και αφού έχει διαπιστωθεί οτι ενισχύει το ανοσοποιητικό το δίνω άφοβα.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

παιδιά εγώ πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και σε ποια ηλικία ξεκινάνε τα παιδιά τον παιδικό σταθμό..( λογικό είναι ότι όσο μεγαλώνουν αναπτύσουν αντισώματα )

και εγώ που τον ξεκίνησα πέρυσι στα 4 του δηλ., δεν έλειψε ούτε μία μέρα άπό το σχολείο...δεν θα ξεχάσω που για μια βδομάδα ήταν 3-4 μόνο και ο δικός μου τίποτα...

DALIA, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο. Η ηλικία που πάνε παιδικό σταθμό καθορίζει κατά κάποιο τρόπο το ανοσοποιητικό ενός παιδιού. Είναι όμως ένας από τους παράγοντες. Εμείς τον στείλαμε περίπου 2,5 χρονών και διαβάζεις τι έχει γίνει. Ξέρω όμως παιδάκι που πήγε από μωρό, τώρα είναι 7 χρονών κι έχει αρρωστήσει σπάνια. Ενώ η κόρη ενός φίλου μου που πήγε φέτος κατευθείαν νήπιο, μια βδομάδα συνεχόμενα δεν έχει πάει σχολείο.

και εμείς δε χάσαμε μέρα από το σχολείο χωρίς την εχινάκεια..μήπως και χωρίς αυτό το σκεύασμα πάλι τα παιδάκια σας δεν θα αρρώσταιναν ?

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και τέτοια παιδιά...μιας γνωστης μου το παιδί πήγε πέρυσι πρώτη φορά προνήπια και αρρώστησε όλο κι όλο τρεις φορές. Την Κυριακή ήμουν σε ένα πάρτυ και μου έλεγε η μαμά ενός τρίχρονου κορίτσιου ότι μόνο τον Σεπτεμβριο ήταν 3 εβδομάδες άρρωστη κι από τότε τίποτα!

Και τα ακούω αυτά και σκέφτομαι "εμείς δηλαδή στο πηγάδι...ουρήσαμε?"

Εμείς τυχαίνει νάχουμε στο κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον αρκετά παιδάκια. Πολλά από αυτά έχουν φθάσει δημοτικό με ιωσούλες του ποδιού κι άλλα ...παιδεύονται. Μην το παίρνεις κατάκαρδα Αγγελίνα μου. Αυτά περνάνε! Κι εμείς όλοι εδώ προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να τα περάσουν ευκολότερα και χωρίς ... παράπλευρες απώλειες...! Κι εγώ ήμουνα χτικιάρικο σαν παιδί (φαγητό, ασθένειες, κ.λ.π.) αλλά τώρα είμαι μια γυναικάρα να! Δόξα το Θεό!

Υ.Γ. Κάνω και λίγο χιούμορ για τον εαυτό μου για ν'αλλάξει λίγο η διάθεση... Ξεκίνησαμε πλύσεις-γαργάρες με τη πρόπολη της απιβίτα και αντιβίωση, αφού δεν πέφτει ο πυρετός.

Διαφημίσεις

Κι εγώ κάθε πρωί του δίνω 2 δισκία(μασώμενα) εχινάκεια! Ξεκίνησε ομοιοπαθητική τον Μάρτιο και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Η μόνη απουσία που έκανε ήταν όταν έβγαζε τραπεζίτη κι ανέβασε πυρετό. Κι αυτό με την Ομοιοπαθητική το ξεπεράσαμε!!!

Για την εχινάκεια και τη χρήση της:

Δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 2 μήνες, επειδή χάνει την αποτελεσματικότητά της και μπορεί να έχει την αντίθετη από την επιθυμητή δράση, δηλαδή να ρίξει την άμυνα του οργανισμού. Για το λόγο αυτό, οι συχνοί χρήστες χρειάζονται περιόδους αποχής, ώστε να διατηρείται η τονωτική της δράση. Όσον αφορά τα παιδιά, το βότανο και τα σκευάσματα που δεν περιέχουν αλκοόλη είναι η καλύτερη επιλογή.

http://www.vita.gr/html/ent/433/ent.2433.asp

και από αλλού:

http://kosmaser.pblogs.gr/2009/00/ehinakeia.html

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Τα προιόντα apitherapy είναι ουσιαστικά διάφοροι τύποι μελιών, όπου οι μέλισσες έχουν ετοιμάσει το μέλι καταναλώνοντας διαφορετικούς τύπους φυτων, όπως το μέλι κωνοφόρων με καλύτερο το μέλι ελάτης όπου τα κωνοφόρα κάνουν πολύ καλό στο αναπνευστικό, οπότε τι πιό καλό από μια κουταλιά μελάκι την ημέρα.Επίσης η πρόπολη που κυκλοφορεί σε διάλυμα που το δίνεις στα παιδιά σε σταγόνες είναι εξαίρετο φυσικό αντιβιωτικό που βοηθάει στην καταπολέμηση των ιώσεων και η δοσολογία της τουλάχιστον για αυτή της apivita που κυκλοφορεί στα φαρμακεία είναι 7 σταγόνες πρωί μεσημέρι και βράδυ. Βέβαια η συγκεκριμένη περιέχει λίγο οινόπνευμα αλλά μπορείς να πάρεις και αντίστοιχο σκεύασμα και από κατάστημα βιολογικών προιόντων με ευχάριστη γεύση για τα παιδιά. Εγώ τους την δίνω μαζί με μέλι ή με ζάχαρη και λίγο χυμό γιατί δεν έχει πολύ καλή γεύση.Παράλληλα υπάρχουν στα φαρμακεία από την apivita αλοιφή με βότανα και ευκάλυπτο που ανοίγει την αναπνοή κάτι σαν το vikcs που χρησιμοποιούσαμε παλιότερα και ειδικά σιρόπια με βότανα για το κρυολόγημα που είναι για παιδιά και έχουν και οδηγίεςγια την δοσολογία. Από την άλλη ο βασιλικός πολτός πρέπει να γνωρίζεις οτι είναι το καλύτερο πολυβιταμινούχο σκεύασμα που κυκλοφορεί. Δίνεις κάθε πρωί μια πολύ μικρή ποσότητα στο παιδί για να δυναμώνει έχει μέσα ένα ειδικό πολύ μικρό κουταλάκι που το δίνεις κοφτό και αυτό είναι όλο. Ουσιαστικά όλα αυτά είναι γιατροσόφια αλλά βοηθάνε στο να προλάβεις ένα κρυολόγημα από το να εξελιχθεί σε κάτι που θα θ΄λει ατνιβίωση. Επίσης είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του αλατιού καθώς κάνει τοπική αντισηψία στο λαιμό και σκοτώνει αρκετά μικρόβια προτού εξελιχθούν, εγώ το κάνω πολύ δυνατό με μπόλικο αλάτι και το έχουν δεί σαν παιχνίδι γιατί κάνουν γαργάρες. Με έχει σώσει πολλές φορές γιατί το δίνω πάντοτε σε πρώτο χρόνο και επίσης μπορεί να γίνει και προληπτικά αμέσως μόλις γυρίσει από το σχολείο.Ολα τα προιόντα που σου ανέφερα μπορείς να τα βρείς στο internet ή και στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών. Τώρα για το συγκεκριμένο διαγνωστικό βρίσκεται στην Παλλήνη (δυστυχώς δεν με βολεύει) αν σε βολεύει μπορώ να βρώ το όνομα του. Και η βιταμίνη c είναι πολύ σημαντική και μπορείς να σ΄τιβεις καθημερινά φρέσκους χυμούς όπως επίσης και η βιταμίνη D ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΗ γιατί ενισχύει το ανοσοποιητικό και η καλύτερη πηγή της είναι ο ήλιος τουλάχιστον ΄15 λεπτά την ημέρα.

Σωστα . Τα ξεχασα αυτα.

winder balm με το που κρυωσουν (τρομερες οι εντριβες δοκιμαστε τες:D)

και λιγες σταγονες εχινατσια στο γαλατακι ή στο ζεστο ροφημα . Κυκλοφορεί σε μπουκαλακι απο την propoline.

Για μεγαλυτερα παιδια (χωρις αλλεργια ΤΟΝΙΖΩ) το ελαιο ευκαληπτου για εντριβη κανει θαυματα επισης (λιγο στην αρχη να δειτε αν του κανει αλλεργια - ο Γιαννης πχ σφυραει οποτε εχουμε winder balm σαν εναλλακτικη που κανει το ιδιο)

THEODOSI & elenik,

σας ευχαριστώ για τις συγκεκριμένες πληροφορίες και θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω. Θα δω βέβαια τι θα μου πει κι ο ομοιοπαθητικός την Παρασκευή. Να ρωτήσω μόνο - ξέρετε αν τα πόσιμα τουλάχιστον (γιατί στις αλοιφές μπορείς να κάνεις δοκιμή) κάνουν αλλεργίες?

Και για το κολυμβητήριο - το χλώριο, η καθαριότητα της πισίνας... Τι λέτε?

Το κολυμβητήριο κάνει πολύ καλό γιατί δυναμώνουν οι πνεύμονες με την συγκεκριμένη άσκηση,

αλλά ναι αν εχεις παιδιά με ευαισθησίες μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, εγώ όποτε τα πήρα δοκιμαστικά την επομένη ήταν άρρωστα! Νομίζω τα δικά μου τα πειράζει και το χλώριο σαν αλλεργικό. Τελικά μας έμεινε η εγγραφή ...

Κάτι άλλο που δεν καταλαμβαίνω,

νομίζω μπλέξαμε την ομοιοπαθητική με τα "φυτικά" /προληπτικά / ενισχυτικά / φυσικά γιατροσόφια. Θέλει να ανοίξει μια κοπέλα ένα τέτοιο θέμα (εννοώ τα δεύτερα και να μαζέψει όλες τις συμβουλές?

Ωωωωχ! (Για το κολυμβητήριο ήταν αυτό jannis)

Συμφωνώ ν' ανοίξει κάποιος θέμα για τα γιατροσόφια αρκεί να μπορεί να μπει σε κάποιες κατηγορίες και να μην γίνει τεράστιο (βλέπε θέμα με οικολογικά-βιολογικά προιόντα). Έτσι ώστε όποιος θέλει μια συμβουλή, να μπορεί σχετικά εύκολα να την βρει, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει όοοολεεες τις σελίδες.

Εμείς τυχαίνει νάχουμε στο κοντινό και ευρύτερο περιβάλλον αρκετά παιδάκια. Πολλά από αυτά έχουν φθάσει δημοτικό με ιωσούλες του ποδιού κι άλλα ...παιδεύονται. Μην το παίρνεις κατάκαρδα Αγγελίνα μου. Αυτά περνάνε! Κι εμείς όλοι εδώ προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να τα περάσουν ευκολότερα και χωρίς ... παράπλευρες απώλειες...! Κι εγώ ήμουνα χτικιάρικο σαν παιδί (φαγητό, ασθένειες, κ.λ.π.) αλλά τώρα είμαι μια γυναικάρα να! Δόξα το Θεό![/COLO

Aααα...απ' τις δικές μας ήσουν κι εσύ, ε?;)

Εμένα να 'βλεπες, μιζέρια και κακό! Και τώρα κάνω δίαιτα! :rolleyes:

Κι ύστερα λέμε...σε ποιον μοιάσανε τα βλαστάρια μας? :roll:

Διαφημίσεις

Συμφωνώ ν' ανοίξει κάποιος θέμα για τα γιατροσόφια αρκεί να μπορεί να μπει σε κάποιες κατηγορίες και να μην γίνει τεράστιο (βλέπε θέμα με οικολογικά-βιολογικά προιόντα). Έτσι ώστε όποιος θέλει μια συμβουλή, να μπορεί σχετικά εύκολα να την βρει, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει όοοολεεες τις σελίδες.

Σωστά, σωστά...γιατί βλέπω να ανακατεύονται μέσα βιταμίνες-εμβόλια-φτ/κτ-θηλασμός και να καταλήγουμε στο τέλος στη θρησκεία! :rolleyes:

Σωστά, σωστά...γιατί βλέπω να ανακατεύονται μέσα βιταμίνες-εμβόλια-φτ/κτ-θηλασμός και να καταλήγουμε στο τέλος στη θρησκεία! :rolleyes:

:lol::lol::lol: χα χα χα χα πολύ καλό :lol::lol::lol:

Καλημέρα κορίτσια!

Ο μικρός είναι με 37,3 τώρα αλλά ο λαιμός είναι χειρότερα (κατακόκκινος - με άσπρα στίγματα - άσπρη γλώσσα) και μάλλον πάμε για στοματίτιδα / αμυγδαλίτιδα που είπε και η παιδίατρος.

Το ερώτημά μου τώρα είναι... Να ξεκινήσει αντιβίωση? Η' να το παλέψουμε με γαργάρες (propolis που αγόρασα από το φαρμακείο)? Η παιδίατρος είχε προτείνει και daktarin gel. Δεν θα είχα δίλημμα εάν δεν είχαμε αυτό το ιστορικό. Θα απέρριπτα την αντιβίωση. Αλλά τώρα φοβάμαι μην εκτροχιαστεί η αμυγδαλίτιδα...

αμυγδαλιτιδα = αντιβιωση ασυζητητη για μενα.

Αλλο ιωσουλα αλλο αυτο.

Περαστικουλια σας

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Βρε παιδιά, τι τρεις μέρες και αηδίες τούμπανες? Ετσι μου έλεγαν και εμένα, και πριν 1,5 χρόνο, η μία μικρή μου ανέβασε πυρετό, μου έλεγαν άσε να περάσει το τριήμερο. την δεύτερη μέρα έφτασε 40,2 και την πήγα κατευθείαν νοσοκομείο. Αποτέλεσμα? 8 μέρες εισαγωγή λόγω ουρολοίμωξης. Το κορυφαίο? Βγήκα Σάββατο μεσημέρι. Ηρθε ο άντρας μου να μας πάρει, μαζί με την άλλη μου κόρη. στο αυτοκίνητο μέσα, βάζω το χέρι μου και βλέπω ότι το παιδί καίει. με έζωσαν τα φίδια. μόλις φτάσαμε σπίτι της βάζω θερμόμετρο. 40,4. κατευθεία στον νοσοκομείο πάλι. Λέω δεν μπορεί, κάποιος μου κάνει πλάκα.

Με τόσο υψηλό πυρετό, πάμε κατευθείαν νοσοκομείο. Ούτε καν παιδίατρο. Εκεί θα κάνουν επι τόπου όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί, και επιπλέον ξέρουν όλες τις πιθανές και απίθανες ιώσεις που κυκλοφορούν εξαιτείας του όγκου των περιστατικών.

Σαν "καμμενη" στο θεμα ειναι το πρωτο που κοιταω οταν δω ψιλο πυρετο. Σε σημειο που πια αν ακουσω πυρετο υψηλο ακατέβατο λεω "καλλιεργεια" ακομα και αν δεν ειναι.

Ειναι υπουλη η ατιμη και ο χρονος ειναι εχθρος σου σε αυτην την περιπτωση.

Να ρωτήσω μόνο - ξέρετε αν τα πόσιμα τουλάχιστον (γιατί στις αλοιφές μπορείς να κάνεις δοκιμή) κάνουν αλλεργίες?

Δεν μου εχει τυχει αλλα βρηκα αυτα :

Η δράση της echinacea ως μη-καθορισμένος ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού συστήματος, έχει μελετηθεί εκτενώς και αποδίδεται στους πολυσακχαρίτες που περιέχει. Όταν χορηγείται στις επιτρεπόμενες δόσεις (88,5mg/ημέρα) δεν παρατηρούνται ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, άτομα που πάσχουν από κατά πλάκας σκλήρυνση, λύκο ή αλλεργίες δεν θα πρέπει να προσλαμβάνουν αυτό το βότανο.

http://bibliotl.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html

Πιθανές παρενέργειες

Στις συνιστώμενες δόσεις, η echinacea δεν έχει επιπλοκές. Επίσης δεν έχουν παρατηρηθεί δυσμενείς αντιδράσεις σε εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν. Η πιθανότητα αλλεργίας στο συγκεκριμένο βότανο είναι μικρή. Ωστόσο, οι αλλεργικοί στα άνθη της οικογένειας της μαργαρίτας ίσως είναι αλλεργικοί και στο συγκεκριμένο βότανο. Άτομα που παρουσιάζουν κνησμό ή δύσπνοια πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τον γιατρό τους.

http://www.advancehealth.gr/el/sections/7/articles/337-echinacea-to-louloudi-pou-giatreuei

Οποτε αν ειναι αλεργικος καποιος στις μαργαριτες κλπ ....

Και για το κολυμβητήριο - το χλώριο, η καθαριότητα της πισίνας... Τι λέτε?

Ο παιδιατρος μας ειπε ανοιχτη πισινα μονο γιατι στην κλειστη οι αναθυμιασεις του χλωρίου (σε συνδυασμο με την θερμοτητα του νερου) περισσοτερο κακο παρα καλο θα κανουν.

Για την καθαροτητα της πισινας τωρα... ευτυχως στις παιδικες ειναι καπως πιο προσεκτικοι στον καθαρισμο και επισης το οτι την χρησιμοποιουν μονο παιδια ισως την κανει πιο "αθωα " . Σιγουρα ενα αγχος το εχεις αλλα οπως και στην θαλασσα πιστευω. Προσωπικα βρηκα πολυ περισσοτερα + παρα - :-D

Διαφημίσεις

Το κολυμβητήριο κάνει πολύ καλό γιατί δυναμώνουν οι πνεύμονες με την συγκεκριμένη άσκηση,

αλλά ναι αν εχεις παιδιά με ευαισθησίες μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, εγώ όποτε τα πήρα δοκιμαστικά την επομένη ήταν άρρωστα! Νομίζω τα δικά μου τα πειράζει και το χλώριο σαν αλλεργικό. Τελικά μας έμεινε η εγγραφή ...

Ηταν κλειστο κολυμβητηριό?

Κάτι άλλο που δεν καταλαμβαίνω,

νομίζω μπλέξαμε την ομοιοπαθητική με τα "φυτικά" /προληπτικά / ενισχυτικά / φυσικά γιατροσόφια. Θέλει να ανοίξει μια κοπέλα ένα τέτοιο θέμα (εννοώ τα δεύτερα και να μαζέψει όλες τις συμβουλές?

Καπου υπηρχε. Ψαχνω ψαχνω αλλα αφαντο :roll::roll:

Για τον ευκαληπτο το βρηκα παντως εδω :lol:

Συνήθως η πρόληψη με τα μασωμενα δισκια εχινάκειας είναι 1 την ημέρα. Δύο δίνεις οταν και αν εμφανισει τα πρώτα συμπτώματα γρίπης.

Είναι ανάλογα την ηλικία και το βάρος του παιδιού και ανάλογα φυσικά την εταιρεία, γιατί δεν έχουν όλα την ίδια περιεκτικότητα!!!

Όσο για το χρονικό διάστημα, ισχύει αυτό που είπαν οι κοπέλες πιο πάνω και το είχα ήδη υπ'όψη μου, δεν πρέπει να λαμβάνεται αδιάκοπα, και μάλιστα στο γιο μου το δίνω 3 εβδομάδες το μήνα, για να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Αυτό ισχύει για όλα τα συμπληρώματα διατροφής, εκτός από τις περιπτώσεις που ο γιατρός έχει συστήσει κάτι άλλο.

Καλησπέρα κοριτσάκια!

Ο γιός μου είναι καλύτερα - απύρετος σήμερα, με όρεξη για φαγητό και... ζωηρός...:-P Αύριο κιόλας θέλει να βγει από το σπίτι. Δεν κρατιέται - έχουν και πρόβες για την παράσταση του σχολείου και των λοιπών δραστηριοτήτων που συμμετέχει, οπότε λέω να τον στείλω...:confused:

Φυσικά, συνεχίζουμε αντιβίωση και γαργάρες με πρόπολη κι αύριο βράδυ έχουμε ραντεβού με τον ομοιοπαθητικό. Ανυπομονώ...

Με την ΩΡΛ που είχαμε συζητήσει το θέμα του παιδιού σφαιρικά (όπως σας είχα γράψει στο πρώτο πρώτο μου μήνυμα), με είχε συμβουλεύσει μέσα στον γενικότερο έλεγχο που θα του κάνω να επισκεφθούμε και ανοσολόγο. Έχω ήδη κλείσει ραντεβού στο Παίδων για τα μέσα Γενάρη. Αναρωτιέμαι όμως (γιατί δεν ξέρω καθόλου την ειδικότητα), μήπως είναι υπερβολικό? Προσωπικά θέλω να τον πάω (για να εξαντλήσουμε την κλασσική ιατρική) αλλά δεν ξέρω εαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει σχέση με την συγκεκριμένη ειδικότητα έστω και στο ελάχιστο. Με άλλα λόγια, να κάνω εξονυχιστικό έλεγχο αλλά να μην φορτωθώ τσάμπα σε "λάθος" γιατρούς, στερώντας πολύτιμο χρόνο από άλλους ασθενείς που πραγματικά θα τον έχουν ανάγκη. Τι λέτε?

elenik, mariazil, aeriko, natty, jannis, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες-διευκρινήσεις. (Αγγελίνα, είσαι καλά?)

Υ.Γ. Επειδή μου ξεκίνησε μπούκωμα και λίγο πονεμένος λαιμός, λέω να ξεκινήσω νέο θέμα με τίτλο "ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΑ"...:lol:

Αν καταλαβαίνω σωστά ο Ανοσολόγος είναι αυτός που θα εξετάσει το Ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Είναι αυτός για παράδειγμα που προτείνει ή όχι τις ενέσεις ηπαρίνης στην εγκυμοσύνη. Οπότε εφόσον το παιδί αρρωσταίνει συχνά είναι καλό να το δει.

edit: Σωστά κατάλαβα. Δες:

http://allkids.gr/

Νοσήματα όπως αλλεργικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, χρόνια ιγμορίτιδα, τροφικές και φαρμακευτικές αλλεργίες όπως και δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος(ανοσοανεπάρκειες )ανήκουν στο φάσμα νοσημάτων εξειδίκευσης του ιατρού Αλλεργιολόγου / Ανοσολόγου.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Και εδώ http://allkids.gr/?cat=41 γενικά για τις ανοσοανεπάρκειες (πότε πρέπει να το ψάξουμε).

(Λορέτα Ποντικίνα)

aeriko,

Είσαι φοβερή! Πότε πρόλαβες και βρήκες τα sites και τα παράθεσες?

Τώρα...από τα λίγα που διάβασα... Με ζώσανε λίγο τα φίδια...

zopiron,

το ιντερνετ είναι φίλος μας ;) (κατά το "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας" :lol: )

Γιατί σε ζώσανε τα φίδια;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Δες κι εδώ για την ανοσοθεραπεία και πώς ακριβώς γίνεται

http://www.allergy.org.gr/patients_info/anosotherapybasic.asp

και όντως ναι, γιατί σε ζώσανε τα φίδια; Έχει κάποια από αυτά τα συμπτώματα το παιδί;

elenik,

ναι ήταν κλειστό το κολυμβητήριο - το καλοκαίρι τους πηγαίνω θάλασσα πολύ έτσι δεν έχει νόημα και για ανοικτό χειμωνιάτικα δεν το συζητώ με τις ευαισθησίες τους...

zopiron, πέρσι είχα πάρει την κόρη μου στο νοσοκομείο (παίδο-αιματολόγο) γιατι είχε κάτι "ανωμαλίες" σε αιματολογικές εξετάσεις (η παιδίατρος το εισηγήθηκε) και τις κάνανε πολλές εξετάσεις, κάποιες ήταν "ανοσοιολογικός έλεγχος" και κάποιες άλλες "βιοχημικός". Ήταν εντάξει, ο ανοσοιολογικός έδειξε κάποια πράγματα οριακά τα οποία η παιδίατρος είπε ότι φαίνονται και στην γενική και ότι είναι παιδί "με τάση" για αλλεργίες - το ξέραμε και αυτό- ε, αφού δεν έδειξε τίποτα πολύ κακό δεν ασχολήθηκα.

Συμβουλή - ηρέμησε! Δεν λέω να μην τα ψάχνεις αλλά μην τρελαίνεσαι - και επειδή έχω τρελλάθεί πολλές φορές για διάφορα και μου έρχεται μετά από εκει που δεν το περιμένω...

Στο νοσοκομείο αν τύχεις σε καλό γιατρό μπορεί να είναι καλά γιατί σου κάνουν ολοκληρωμένο έλεγχο, εμένα την είδαν με προσοχή μπορώ να πω και μετά μου είπαν να μην ανησυχώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...