Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ασχημη συμπεριφορα σε γιορτη αλλα σπιτι μας

Recommended Posts

Πως αντιδραμε οταν το παιδι μας φαιρεται ασχημα στα αλλα παιδακια αλλα βρισκεται σπιτι μας και δεν μπορουμε να το απομακρυνουμε? Εννοειτε δοκιμασα το μπιρι μπιρι αλλα δεν επιασε. Να τον παρω να φυγουμε (το κλασικο) δεν γινοταν στην προκειμενη περιπτωση....:roll:

Θα αναλυσω το βραδυ αλλα θα με ενδιεφερε η αποψη σας και ιδεες για το πως το χειριζοσαστε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 179
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγώ την απομακρύνω (πχ στην κρεβατοκάμαρά μου) και της εξηγώ οτι αν δεν συμμορφωθεί θα μείνει εκεί μέσα μέχρι να φύγουν τα παιδάκια. συν'ηθως πιάνει, αλλά αν χρειαστεί και καμιά ξανάστροφη δε βλάπτει

εγώ την απομακρύνω (πχ στην κρεβατοκάμαρά μου) και της εξηγώ οτι αν δεν συμμορφωθεί θα μείνει εκεί μέσα μέχρι να φύγουν τα παιδάκια. συν'ηθως πιάνει, αλλά αν χρειαστεί και καμιά ξανάστροφη δε βλάπτει

Πολυ χρησιμη συμβουλη και ωραια διατυπωμενη...:?

Αν ομως το προβλημα ειναι οτι το παιδι χτυπαει αλλα παιδακια μηπως η ξαναστροφη που θα φαει του περναει λαθος μηνυμα??:roll:

Απομακρύνω διακριτικά το παιδί, επαναλαμβάνω τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, αλλά σε κάθε περίπτωση αναζητώ την αιτία και δεν βιάζομαι να επιβάλω τιμωρίες.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Πολυ χρησιμη συμβουλη και ωραια διατυπωμενη...:?

Αν ομως το προβλημα ειναι οτι το παιδι χτυπαει αλλα παιδακια μηπως η ξαναστροφη που θα φαει του περναει λαθος μηνυμα??:roll:

υπάρχουν φάσεις όπου υστεριάζει και δε θέλει να μείνει μέσα στο δωμάτιο εκεί μια ξυλιά για να συνέλθει είναι πολύ αποδοτική πιστέψτε με

Διαφημίσεις

όσες φορές μου έχει τύχει τον απομονώνω σε κάποιο άλλο δωμάτιο και αρχίζω το μπίρι μπίρι και κυρίως του επιστώ την προσοχή στο γεγονός :

αν του αρέσει που είναι εδω οι φίλοι του πρέπει να μη φέρεται έτσι και αν δεν θέλει να έρχονται να μου το πει να μην τους ξανακαλέσουμε...........εκεί κολώνει και συμμορφώνεται.

Απομακρύνω διακριτικά το παιδί, επαναλαμβάνω τους κανόνες καλής συμπεριφοράς, αλλά σε κάθε περίπτωση αναζητώ την αιτία και δεν βιάζομαι να επιβάλω τιμωρίες.

αναζητάς δηλαδή ελαφρυντικά και δεν τιμωρείς? Οι μαμά του "θήματος" πως αισθάνεται? Σε ουδέτερο έδαφος ή και εκτός έδρας έχω και εγώ κάπως διαφορετική αντιμετώπιση, αλλα στο σπίτι μας πρέπει να είμαστε φιλόξενοι και να μη φέρνουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση.

υπάρχουν φάσεις όπου υστεριάζει και δε θέλει να μείνει μέσα στο δωμάτιο εκεί μια ξυλιά για να συνέλθει είναι πολύ αποδοτική πιστέψτε με

Σιγουρα ειναι αποδοτικη δεν αμφεβαλα για αυτο! Κι εγω αν εχω νευρα και βαλω τις φωνες και ξαφνικα φαω ενα χαστουκι θα μεινω καγκελο..

Απλως δεν συμφωνω με τη βια στα παιδια, σιγουρα υπαρχουν στιγμες που φτανουμε στα ορια μας και μπορει να ''φυγει'' το χερι μας αλλα θελω να ελπιζω οτι θα ειναι μετρημενες στα δαχτυλα αυτες οι φορες.

Οι γονεις ειμαστε προτυπα για τα παιδια μας, εμεις πρεπει να τους μαθουμε τροπους καλης συμπεριφορας. Η σφαλιαρα μπορει να συμορφωσει αμεσως το παιδι αλλα δεν το διδασκει τιποτα.Νομιζω οι κανονες, η συζητηση και οι τιμωριες (οχι βιαιες, πχ δεν θα φας γλυκο και τετοια) μπορουν να το μαθουν να φερεται σωστα.Ειναι πιο δυσκολος τροπος και θελει υπομονη αλλα μπορει να ειναι εξισου αποδοτικος!

Σωστά...οπότε του λες έτσι ότι αυτό (το ξύλο) επιτρέπεται να το κάνει μόνο η μαμά και όχι το παιδί...δηλαδή μη ξαναβαρέσεις το Γιωργάκη και για να σε κάνω να το καταλάβεις θα σε βαρέσω!!!

Elenik θεωρώ ότι είναι δύσκολη κατάσταση ειδικά όταν είσαι σπίτι σου...φαντάζομαι ότι θα την έπαιρνα σε ένα δωμάτιο να είμαστε μόνοι μας, και θα της έλεγα ήρεμα ότι αν θέλει να μείνουν οι φίλοι της μαζί μας θα πρέπει να προσέξει τη συμπεριφορά της...αλλιώς θα πρέπει να χαιρετησουμε τα παιδάκια και να μην τα ξανακαλέσουμε σπίτι μας...

Δε ξέρω υποθέσεις κάνω γιατί εκείνη τη στιγμή δυστυχώς μπορεί να μην αντιδράσω και τόσο ήρεμα...

Συγνώμη κιόλας .... αλλά με οποιονδήποτε άνθρωπο στην ζωή μας που δεν κάνει αυτό που εμεις θεωρούμε σωστό ( και ίσως το γενικά αποδεκτά σωστό) η διαφωνούμε παίζουμε ξύλο ; Έτσι λύνουμε τις διαφωνίες μας ή προάγουμε τις σχέσεις μας ;;; ρίχνουμε καμιά ξυλιά ; ΄Μάλλον μόνο εκεί που μας παίρνει ... στα παιδιά μας. Συγνώμη κορίτσια μπορεί να το παρεξήγησα αλλά δεν μπορώ να ακούω τέτοια χωρίς καμιά αντίδραση. Εγώ προσωπικά σαν μάνα εάν ποτέ σηκώσω το χέρι ( γεγονός που δεν χωράει καμιά δικαιολογία) θα έχω αποτύχει εντελώς ...

Διαφημίσεις

αναζητάς δηλαδή ελαφρυντικά και δεν τιμωρείς? Οι μαμά του "θήματος" πως αισθάνεται? Σε ουδέτερο έδαφος ή και εκτός έδρας έχω και εγώ κάπως διαφορετική αντιμετώπιση, αλλα στο σπίτι μας πρέπει να είμαστε φιλόξενοι και να μη φέρνουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση.

Και γιατί θα πρέπει να είναι φιλόξενο σε ανθρώπους που έχετε καλέσει εσείς το ρωτήσατε αν αυτό έχει όρεξη??????????????

Σε καμία περίπτωση δεν λέω οτι θα μας κανονίζει τις παρέες και ποιον θα καλούμε σπίτι αλλά όχι και να αντιδράσω με ξύλο επειδή δεν φέρεται καλά το παιδί για τον αχψ λόγο

Συγνώμη που παραθέτω και το δικό μου ποστ, αλλά ήθελα να είναι εμφανές ότι παραφράζεις αυτό που είπα.

Κατά τα άλλα δεν μπορούμε να διορθώσουμε μια συμπεριφορά χωρίς να ξέρουμε από που προήρθε. Το πως θα τη διορθώσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η τιμωρία δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Εγώ προσωπικά σαν μάνα εάν ποτέ σηκώσω το χέρι ( γεγονός που δεν χωράει καμιά δικαιολογία) θα έχω αποτύχει εντελώς ...

πολλά συγχαρητήρια να σου δόσουμε, και εύχομαι να μην αποτύχεις. από τη μικρή μου εμπειρία ως μαμά έχω μάθει να μην λέω μεγάλες κουβέντες. Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα! Η κάθε μανούλα κάνει ότι μπορεί για τα παιδιά της και είναι αυτονόητο ότι η κάθε μια θέλει το καλλίτερο για αυτά.Προτιμώ να είμαι αυστηρή με τον ευατό μου από το να θεωρώ μεγάλες κουβέντες το αυτονόητο ότι δεν θα ασκήσω σωματική βία στο παιδί μου. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις και καλά κάνει να τα μεγαλώνει όπως θεωρεί καλλίτερα. Εσύ όπως πιστεύεις και καλά κάνεις. Αντίστοιχα και εγώ .... δεν μπορώ να δεχθώ να ζω με απειλές του τύπου Ποτές μην πεις ποτέ !!! ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο εάν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν βγάζω τον ευατό μου από το χορό ( όλα μπορούν να συμβούν ) απλά παραθέτω την άποψη μου προσωπικά για τον ευατό μου...

Συγνώμη που παραθέτω και το δικό μου ποστ, αλλά ήθελα να είναι εμφανές ότι παραφράζεις αυτό που είπα.

Κατά τα άλλα δεν μπορούμε να διορθώσουμε μια συμπεριφορά χωρίς να ξέρουμε από που προήρθε. Το πως θα τη διορθώσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η τιμωρία δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

δεν διαφωνούμε κάπου. Μία συμπεριφορά χτίζεται μέρα με τη μέρα, οταν όμως θέλεις άμεσο αποτέλεσμα γιατί το παιδί σου παραφέρεται γιατί να μην τιμωρηθεί άμεσα?! και αυτο το "πολιτισμένο" {θα πρέπει να χαιρετησουμε τα παιδάκια και να μην τα ξανακαλέσουμε σπίτι μας}, πιάνει στα δικά σας παιδιά ή μιλατε θεωρητικά? Και αν δηλαδή ακόμα και να φταίει το άλλο παιδάκι, επιδοκιμάζεται το δικό σας που το χτύπησε? Ετσι μαθαίνει να διαχειρίζεται τις σχεσεις του?

Για να μην παρεξηγούμαι δεν ξυλοφορτώνω τα παιδιά μου, και ούτε νιώθω βολικά με τέτοιες συμπεριφορές, αλλά έχω ρήξει ξυλιά και δεν το αρνούμαι. Και με όσες μαμαδες μιλάω live καμιά δεν το αρνείται, οτι μπορεί και να συμβει! Μάλλον είμαστε από άλλο πλανήτη:rolleyes:

Διαφημίσεις

.... δεν μπορώ να δεχθώ να ζω με απειλές του τύπου Ποτές μην πεις ποτέ !!! ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο εάν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν είναι απειλή...Πόσο χρονών ειναι το παιδι σου? (αν επιτρέπεται)

Δεν σε πιστευω....οχι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ο Γιώργος είναι στα 2. Συγνώμη εάν οι απόψεις μου είναι απόλυτες αλλά αυτές είναι και μάλλον έτσι είμαι στην ζωή μου : τηρώ πάντα αυτά που πιστεύω. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή που δεν θα μπορώ να βρω εναλλακτική αντιμετώπισης

Εχεις δικιο αλλα εκεινη την ημερα εισαι και η οικοδεσποινα και αν ειναι και πολυς ο κοσμος..... τι να πρωτοκανεις? :roll::roll:

Το σωστο ομως θα ηταν οντως να κατσω να δω τι γινεται (ολο αυτο γινοταν στο δωματιο τους οπου ηταν ολα τα παιδακια εκει ενω εγω ημουνα στο σαλονι και εστρωνα μπουφε ) και προκαλει ολο αυτο (η μαμα μου σημερα μου ειπε οτι το αλλο παιδακι τσιγκλαγε τον Βασιλη :?) . Αυτο ηταν η αφορμη.

Οι αιτιες : 1α γεννεθλια αδερφου οπου ειναι ενεργα συμμετεχον μελος (οταν εγινε 1 δεν ηταν τοσο μεγαλη η συμμετοχη του) . Χωρια που ειχε γεμισει δωρα ο μικρος και ζηλεψε..

Επισης κοντρα με το συγκεκριμενο κοριτσακι. Δεν ηθελε να την καλεσουμε αλλα πως καλεις ολα τα παιδια και εκεινο οχι? Να τονισω οτι ειναι οι κολητη του αλλα περνανε μια φαση αυτη την περιοδο.

Οι μαμά του "θήματος" πως αισθάνεται?

Εχεις δικιο σε αυτο . Εκει κολαγα πολυ. Ντραπηκα τοσο που ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει.

όσες φορές μου έχει τύχει τον απομονώνω σε κάποιο άλλο δωμάτιο και αρχίζω το μπίρι μπίρι και κυρίως του επιστώ την προσοχή στο γεγονός :

αν του αρέσει που είναι εδω οι φίλοι του πρέπει να μη φέρεται έτσι και αν δεν θέλει να έρχονται να μου το πει να μην τους ξανακαλέσουμε...........εκεί κολώνει και συμμορφώνεται.

Το θεμα ηταν οτι ειχε πεισμωσει και για να τον παω στο αλλο δωματιο επρεπε να τον παω αγκαλια και να ουρλιαζει. Ντραπηκα να το κανω.:? Το ειχα κανει μια φορα και τελικα βγηκε οτι εκεινος δεν εφταιγε αλλα ηταν πλεον αργα. Ειχαμε γινει θεαμα. :?

Elenik θεωρώ ότι είναι δύσκολη κατάσταση ειδικά όταν είσαι σπίτι σου...φαντάζομαι ότι θα την έπαιρνα σε ένα δωμάτιο να είμαστε μόνοι μας, και θα της έλεγα ήρεμα ότι αν θέλει να μείνουν οι φίλοι της μαζί μας θα πρέπει να προσέξει τη συμπεριφορά της...αλλιώς θα πρέπει να χαιρετησουμε τα παιδάκια και να μην τα ξανακαλέσουμε σπίτι μας...

Αν χρησιμοποιουσα αυτο και φεροταν ξανα ασχημα πως θα το εφαρμοζα? :roll:

Χρησιμοποιησα την τουρτα αλλα μου ειπε "δεν με νοιαζει" . Το ειπα υποχρεωτικα μπροστα στα αλλα παιδακια και σαν κλασικος "περηφανος" ηταν ικανος να μην φαει για να μην φανει οτι τον νοιαζει.. (και ας ψοφαει μεσα του)

Και γιατί θα πρέπει να είναι φιλόξενο σε ανθρώπους που έχετε καλέσει εσείς το ρωτήσατε αν αυτό έχει όρεξη??????????????

Το συγκεκριμενο παιδακι δεν ηθελε να το καλεσουμε και μου το ειχε πει οπως ειπα παραπανω.Εχεις δικιο :? .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Πιστεύω ότι είναι από φόβο που μετά τη ξυλιά πάει με τα νερά σου. Ποιο αποδοτικό και άμεσα και για το μέλλον θα είναι να κάτσεις να του μιλήσεις την ώρα που κάνει κάτι λάθος και αν "υστεριάζει" όπως λες (που δεν είναι υστερία ακριβώς - είναι κρίση θυμού) τότε να το αποπροσανατολίσεις λίγο. Πραγματικά δοκίμασε το μια φορά και πες μου το αποτέλεσμα αλλά pleaseeeeee μην ξαναχρησιμοποιήσεις το ξύλο είναι η εισήγηση μου.

Ο Γιώργος είναι στα 2. Συγνώμη εάν οι απόψεις μου είναι απόλυτες αλλά αυτές είναι και μάλλον έτσι είμαι στην ζωή μου : τηρώ πάντα αυτά που πιστεύω. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έρθει ποτέ η στιγμή που δεν θα μπορώ να βρω εναλλακτική αντιμετώπισης

Και εγώ απόλυτη ήμουν μέχρι τα 2,5 χρ. γι' αυτό πλέον επιμένω στο μεγάλη μουκιά φάε..., ακούω μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά και όσο και να διαφωνώ για όποια θέματα, απλά δεν κρίνω, μονάχα ακούω!

Το να μην ριξεις ξυλια θελει πολυ δουλεια απο την μανα, θελει υπομονη, και τεραστια προσπαθεια καποιες φορες για να διαχειριστεις την καθε κριση. Μακροπροθεσμα ομως λειτουργει και μεγαλωνεις ενα παιδι χωρις να του επιβαλλεις την σωματικη σου δυναμη γιατι απλα μπορεις. Ξεφευγοντας και χτυποντας ενα παιδι του μαθαινεις απλα να μην σεβεται γιατι εσυ το προτυπο του δεν σεβεσαι την προσωπικοτητα του.

Και δεν τα λεω εκ του ασφαλους γιατι ο γιος μου ειναι ενα υπερβολικα ζωηρο αγορι.

Οταν συμβαινει εξω να χτυπησει παιδακι θα εχει αμεση συνεπεια η πραξη του και σιγα σιγα το εχει πιασει το νοημα. Χτυπας παιδακι, στο επισημαινω και συνεχιζεις σταματας να συμμετεχεις και φευγουμε.

Αν το κανει στο σπιτι και του μιλησεις και συνεχιζει να παρεκτρεπεται του εξηγεις οτι θα αναγκαστεις να πεις στο παιδακι να φυγει γιατι δεν συμπεριφερεται σωστα. Και αν χρειαστει το κανεις πραξη. Αν παλι δεν εχεις οικιοτητα για να εξηγησεις στους καλεσμενους τον απομονωνεις μεχρι να ηρεμησει.

Ολο αυτο βεβαια θελει χρονο και κοπο ενω η ξηλια κραταει δευτερολεπτα και νομιζεις οτι ετσι το συνετιζεις αλλα επι της ουσιας κανεις το ακριβως αντιθετο. Του μαθαινεις οτι μπορει οποτε θελει αυτο να χτυπαει οποιοδηποτε γιατι αυτο του δειχνεις.

Πιστεύω ότι είναι από φόβο που μετά τη ξυλιά πάει με τα νερά σου. Ποιο αποδοτικό και άμεσα και για το μέλλον θα είναι να κάτσεις να του μιλήσεις την ώρα που κάνει κάτι λάθος και αν "υστεριάζει" όπως λες (που δεν είναι υστερία ακριβώς - είναι κρίση θυμού) τότε να το αποπροσανατολίσεις λίγο. Πραγματικά δοκίμασε το μια φορά και πες μου το αποτέλεσμα αλλά pleaseeeeee μην ξαναχρησιμοποιήσεις το ξύλο είναι η εισήγηση μου.

Φιλικά πάντα: Ας μην παιζουμε με τις λέξεις (υστεριάζει-κρίση θυμού). Ενα 5χρονο δεν αποπροσανατολίζεται ευκολα. Τα έκανα όταν ήταν μικρότερης ηλικίας. Δεν μπαίνουν όλα στο ιδιο τσουβάλι...και το ξαναλέω δεν ξυλοφορτώνω τα παιδιά μου!

Τ

Αν το κανει στο σπιτι και του μιλησεις και συνεχιζει να παρεκτρεπεται του εξηγεις οτι θα αναγκαστεις να πεις στο παιδακι να φυγει γιατι δεν συμπεριφερεται σωστα. Και αν χρειαστει το κανεις πραξη. Αν παλι δεν εχεις οικιοτητα για να εξηγησεις στους καλεσμενους τον απομονωνεις μεχρι να ηρεμησει.

Ολο αυτο βεβαια θελει χρονο και κοπο ενω η ξηλια κραταει δευτερολεπτα και νομιζεις οτι ετσι το συνετιζεις αλλα επι της ουσιας κανεις το ακριβως αντιθετο. Του μαθαινεις οτι μπορει οποτε θελει αυτο να χτυπαει οποιοδηποτε γιατι αυτο του δειχνεις.

και διώχνεις τους καλεσμένους?

και αν δεν απομονώνεται και τσιρίζει?

υπάρχουν φορές που θέλεις άμεσο αποτέλεσμα και δεν λέω οτι κατόπιν δεν υπάρχει συζήτηση,συγνώμες,εξηγήσεις...

Εχεις δικιο σε αυτο . Εκει κολαγα πολυ. Ντραπηκα τοσο που ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει.

Επειδή μου έχει τύχει να ορμήξει σε παιδάκι η δικιά μου και να είναι και η μαμά του άλλου παιδιού παρόν, εφάρμοσα κάτι που διάβασα στο φόρουμ:

Γονάτισα κάτω για να είμαι στο ύψος των παιδιών και κράτησα αγκαλιά την κόρη μου και από την άλλη αγκαλιά το άλλο παιδάκι που έκλαιγε και είπα Εριέττα μου, ο Ανδρέας πόνεσε και πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη. Η δικιά μου με έβλεπε με ένοχο βλέμμα και είπε όχι. Κρατώντας και τα 2 αγκαλιά γύρισα και είπα στο παιδάκι ότι η Εριέττα δεν το ήθελε και σου ζητάμε συγνώμη και το φίλησα. Την ίδια στιγμή η δικιά μου το αγκάλιασε. Ζήτησα βέβαια συγνώμη και από την μητέρα του θύματος.

Σε περιπτώσεις που στο σπίτι μας γίνεται τσαμπουκάς και το μπίρι μπίρι δεν πιάνει την αποπροσανατολίζω λίγο. Αντιλαμβάνομαι ότι ο γιος σου είναι μεγαλύτερος και δεν παίζει αποπροσανατολισμός. Να του βάλεις υπευθυνότητες γίνεται? Την ώρα του πάρτυ θα αναλάβει αυτό και αυτό. Σε ένα πάρτυ που πήγαμε το περασμένο ΣΚ το παιδάκι που είχε γενέθλια ήταν 2 και το αδερφάκι του 4μιση και έτρεχε συνέχεια να βοηθήσει, πράγμα που φαντάζομαι του είπαν οι γονείς από πριν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...