Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

2. το θκατουλάκι που στεγνώνεις τα μπιμπερό, όταν τα πλένεις (τα βάζω κατευθείαν στον αποστειρωτή και δε μου πιάνουν χώρο στο πάγκο).

Όταν τελειώσεις όμως με την αποστείρωση θα τα χρειαστείς γιατί τότε που θα βάζεις τα φρεσκοπλυμμένα μπιμπερο για να στεγνώσουν;;;

Εγώ έχω δύο τέτοια να φανταστείς για να τα χρησιμοποιώ εναλλάξ, μόλις πιάσουν άλατα από τα νερα που στραγγίζουν το βάζω στο πλυντήριο και γίνονται καινούρια!

με την αποστείρωση θα αργήσω να τελιώσω, γιατί έχω το θήλαστρο....σε κανά δίμηνο που δεν θα το χρειάζομαι, μπιμπερό και τζατζαλαμάντζαλα, όλα στο κουτί και αποθήκευση :)

καναδύο μπιμπερό που θα αφήσω έξω για νεράκι ή έκτακτη ανάγκη, θα τα αφήνω να στεγνώνουν εκεί που αφήνω και τα πιάτα για στέγνωμα :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βασικα το μονο πολυ αχρηστο που ειχαμε παρει ηταν πολλαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα μπιμπερο λες και θα ετρωγε μπιμπερο ο μπεμπης και οχι γαλα . Επειτα τις απιστευτα πολλες πιπιλες , τα υπερβολικα πολλα ρουχακια . Το ρελαξ απιστευτα χρησιμο για μας , αλλα γενικα ειχαμε ενημερωθει και δεν πηραμε οτι προσπαθουσανε να μας πασαρουνε στα μαγαζια

Από τη μικρή μου εμπειρία μια και η μπέμπα μας είναι μόλις 3 μηνων έχω καταλήξει όπως όλες σας φυσικά, οτι το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες οπότε τα χρήσιμα και τα άρχηστα είναι σχετικά. Πάντως νομίζω ότι ενδιαφέρον για όποιον θέλει να κάνει οικονομία και να μην τρελλαθεί από όλα όσα πασάρουν τα μαγαζιά είναι είτε να πάρει τα τελείως απαραίτητα είτε να δανειστεί απο γνωστούς και φίλους αρχικά τα βασικά και ότι δει ότι τον εξυπηρετεί να το αγοράσει στη συνέχεια. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι η δική μου η μητέρα για πρακτικούς λόγους αλλά και γιατί ήταν άλλες εποχές δεν αγόρασε πάρα πολλά πράγματα, οπότε όταν με πιανει καταναλωτικόι αμοκ αυτά σκέφτομαι ...!!! Δείτε σιγά σιγά τι χρειάζεται το δικό σας παιδάκι!

• 2 εβδομάδες μετά...

Η δικη μου αχρηστη μα εντελως αχρηστη αγορα ηταν μια ενδοεπικοινωνια της Chicco με καμερα που πληρωσα (αν ειναι δυνατον ) 300 ευρω για να την αποκτησω :(:(:(

Μετα βιας λειτουργει στο διπλανο δωματιο.

Οταν ειναι σε λειτουργια δεν εχουμε ιντερνετ ,γιατι εχουμε ασυρματο ιντερνετ σε ολο το σπιτι.

Κανει εναν απιστευτο θορυβο παρασιτων ( παρολο που την ειχα ρυθμισμενη πολυ σιγα) κ δεν εκλεισα ματι ενα βραδυ που επρεπε να βλεπω το παιδι.

Σιγουρα οχι τα μονα πεταμενα λεφτα αλλα ηταν πολλα κ αυτο με πειραζει... :cry:

VBXh.jpg.png.png

Πράγματα που αποδείχθηκαν άχρηστα για μας (και για τα 3 παιδιά):

-Όλα τα φανελάκια και φορμάκια νούμερο 0

-τα πολύ χοντρά φορμάκια

-πλαστικές σαλιάρες

-υπνόσακοι

-πολλά ρούχα του πρώτου χειμώνα

-τα γαντάκια για τα νύχια ( και εγώ τους τα εκοψα μόνη μου απο το μαιευτήριο)

-λεπτό βαμβακερό σκουφάκι νεογέννητου

-το πετσετέ στήριγμα για το μπάνιο - ευτυχώς, αυτό μου το έδωσαν, δεν το πλήρωσα

-θήκες για πιπίλες

-πουάρ για τις μύξες (σε νοσοκομείο μας συνέστησαν ένα άλλο σύστημα αργότερα που πήραμε από φαρμακείο και βρήκαμε την υγειά μας)

Απεναντίας δεν ξέρω τί θα έκανα χωρίς τις ενδοεπικοινωνίες... Είναι Philips μεγάλης εμβέλειας, πολύ καλές και ανθεκτικές και με πολλές χρήσιμες ρυθμίσεις. Απολύτως απαραίτητα μας ήταν τα καθισματάκια αυτοκινήτου της Chicco μέχρι 11 κιλά που καιτούσαν προς τα πίσω. Τα χρησιμοποιούσαμε σα ριλάξ, καρεκλάκι φαγητού, πορτ μπεμπέ, κούνια και καθισματάκι! Πάρκο και παρκοκρέββατα επίσης πολύ χρήσιμα. Το ίδιο και ο θερμαντήρας.

Θα μου έρθουν κι άλλα...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Πολύ ωραίο θεματάκι και αποδυκνείεται ότι τα χρήσιμα του ενός είναι τα άχρηστα του άλλου :)

Α. ΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΤΑΤΑ - ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ!!

1. ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ (Που ο βλάκας ο πωλητής και ιδιοκτήτης του καταστήματος την έλεγε καλαθούλα!! Ούτε τι πουλούσε δεν ήξερε!!) Χρήση , μόνο μια φορά - από το μαιευτήριο στο σπίτι και βλακεία μου γιατί ήταν επισφαλές!!

2. ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ .Ελπίζω να μας χρησιμέψει αργότερα γιατί πήρα μια ακριβή :cry:

3. ΠΡΟΙΚΑ ΜΩΡΟΥ : Όλα αχρηστούρες του κερατά

4. ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΗΔΕΝ : Είμαστε μεγαλώσωμοι . Να φανταστήτε τώρα που είμαστε πέντε μηνών τα φορμάκια νούμερο 3 (από 6-12 μην.) μας κάνουν οριακά.

5. ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΗΣ NUK. Πήρα ένα σωρό και τελικά βολεύτηκα καλύτερα τα πλαστικά-κυρτά της CHICCO

6. ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ CHICCO ΜΗΧΑΝΙΚΟ. Ο Βασιλιάς της Αχρηστούμπας. Κόντεψε να κόψει το γάλα της μανούλας του μπέμπη μου. Σπάσαμε 3 σε 10 μέρες. Ποιότητα σκατά.

7. ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΜΠΩΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. Μα ποιός τα σχεδίασε αυτά ; Η Φράου Χέλγκα κόρη του Χίτλερ ;

8. ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ : Μπλέκεις με αποστειρώσεις χωρίς λόγο και σε εμάς επηρέασαν αρνητικά την ποσότητα γάλακτος. Είναι ΑΧΡΗΣΤΑ εάν τα παίρνετε για το μέγεθος της θηλής. Η πείρα σε εμάς έδειξε ότι τα μωρά καταφέρνουν να πιάσουν και την πιο επίπεδη θηλή . Φαντάζομαι θα είναι χρήσιμα σε περίπτωση τραυματισμού της θηλής.

Β. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΒΡΗΚΑΝΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΑ

1. ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ : Θεική συσκευή. Το χειμώνα που είχαμε καλοριφέρ στο φούλ , χωρίς αυτή το στόμα γινόνταν πάπούτσι από την ξηρότητα. Με τον ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ σωθήκαμε όλοι!!

2. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ. Ωραίο μηχάνημα λέμε. Κάνω κάθε βδομάδα αποσκληρυνση και είναι σαν καινούργιο. Απορώ πως μερικοί βολεύονται καλύτερα με τα κατσαρόλια!!! Μερσεντές με ποδήλατο!!!

3. ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ ΜΠΙΜΠΕΡΟ. Μερικές φορές βόλεψε πολύ και είναι και πάμφθηνος.

4.ΜΠΕΜΠΕ ΝΥΧΟΚΟΠΤΗΣ. Ωραίο εργαλείο . Του κόβω τα νύχια όταν κοιμάται από 15 ημερών. Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο!!!

5. ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟΝ. Γλιτώνουν χρόνο! Έχω οκτώ ετοιμοπόλεμα μπιμπερά (με το συμπάθειο) ανα πάσα στιγμή. Μαζικές αποστειρώσεις την νύχτα ακούγοντας αηπόντ και είσαι μάγκας.

ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΣΤΗΘΟΣ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ : Μπλέκεις με αποστειρώσεις χωρίς λόγο και σε εμάς επηρέασαν αρνητικά την ποσότητα γάλακτος. Είναι ΑΧΡΗΣΤΑ εάν τα παίρνετε για το μέγεθος της θηλής. Η πείρα σε εμάς έδειξε ότι τα μωρά καταφέρνουν να πιάσουν και την πιο επίπεδη θηλή . Φαντάζομαι θα είναι χρήσιμα σε περίπτωση τραυματισμού της θηλής.

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να κάνω μία μικρή παρατήρηση. Τα επιθέματα στήθους σιλικόνης για θηλασμό είναι πολύ καλύτερα από το θήλαστρο. Και το λέω συτό επειδή στο πρώτο μου παιδί χρησιμοποιούσα επί δύο μήνες γιατί δεν μπορούσε να πιάσει τη θηλή μου.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ χρήσιμα σε περίπτωση τραυματισμού της θηλής απλά έχω μία ένσταση για την τοποθέτηση τπυ συγκεκριμένου προϊόντος στο:

Α. ΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΤΑΤΑ - ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΧΡΗΣΤΑ!!

.png.png

Συμφωνω απολυτα οτι οι θηλες σιλικονης δεν ειναι καθολου αχρηστες.Φυσικα δεν τις αγοραζει κανεις ετσι για να του βρισκονται.Πρωτα βλεπεις οτι εχεις προβλημα κ μετα τις αγοραζεις.

Εγω για 7 μηνες που θηλασα τις χρησιμοποιουσα συνεχεια.Οι δικες μου θηλες ειναι εντελως επιπεδες κ το μωρο δεν μπορουσε να τις πιασει.Οσο για την αποστειρωση τους ενα καλο σαπουνισμα μετα απο καθε θηλασμο κ μιση ωριτσα σε υγρο ειδικο για αποστειρωση ηταν αρκετο(δεν ξερω αν κυκλοφορει στην Ελλαδα,εδω ειναι σε ταμπλετες αναβραζουσες).

Το γαλα μου οχι μονο δεν σταματησε εξαιτιας των σιλικονουχων θηλων αλλα ειχα τοσο πολυ που μπορουσα να ταισω κ δευτερο παιδι αν χρειαζοταν!!!

Σε λιγες μερες περιμενω την αφιξη της κορης μου κ ηδη εχω ετοιμασει τις θηλες για να τις παρω μαζι μου στο μαιευτηριο ωστε να ξεκινησουμε αμεσως μετα την γεννα τον θηλασμο!

VBXh.jpg.png.png

Τελικά κάθε παιδάκι και μια διαφορετική περίπτωση :P

Εμείς αγοράσαμε "δίσκους στήθους" με τον φόβο ότι το μωρό δεν θα πιάσει τις θηλές της μανούλας , αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητοι διότι το μωρό μπόρεσε (με λίγη υπομονή) να πιάσει και τις δύο θηλές (και την "επίπεδη" και την "σωστή")

Συμφωνώ ότι για άλλα μωράκια είναι σωτήριοι :cool: . Έχω ακούσει πολλές μαμάδες να ορκίζονται στο όνομα τους. Απλά εμάς έτυχε να μην μας βολέψουν

daddycool

ενα καλο σαπουνισμα μετα απο καθε θηλασμο κ μιση ωριτσα σε υγρο ειδικο για αποστειρωση ηταν αρκετο

Ωραίο ακούγεται αυτό. Υπάρχει εδώ άραγε ; Ποιές είναι οι προδιαγραφές του ; Βολεύει περισσότερο σε σχέση με τους αποστειρωτές ;

Διαφημίσεις

Εμενα με βολεψαν πολυ αυτες οι ταμπλετες.Βαζω ενα site απο τα πολλα που βρηκα σχετικα με το προιον.(http://www.wherehealthbegins.com/singapore/Product?skuno=1406)

Στο μαιευτηριο μου εδωσαν πρωτη φορα απο το διαλυμα για να βαλω τις θηλες μεσα.Μετα αγορασα απο ενα φαρμακειο κ για το σπιτι.Ειναι πολυ διαδεδομενο εδω.Δεν αποστειρωσα μπιμπερο γιατι δεν χρειαστηκε ,αλλα οτιδηποτε αλλο για το μωρο.Πολυ απλη διαδικασια.Ουτε βρασιμο,ουτε κοπος!

Δυστυχως δεν ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην Ελλαδα.Οσο για την τιμη εδω κανει 12 φραγκα οι 30 ταμπλετες (περιπου 7.5 ευρω αν δεν κανω λαθος)

VBXh.jpg.png.png

• 3 months later...

Εμείς δεν αγοράσαμε πολλά πράγματα γιατί τα περισσότερα τα πήραμε από τον ξαδερφούλη μας και τώρα τα διοχετεύουμε στον νεογέννητο ξαδερφούλη. Αυτά όμως που καταβολευτήκαμε είναι:

-Πορτ μπεμπέ, με αυτό φύγαμε από το μαιευτήριο και εκεί κοιμόταν ο γιος μου μέχρι 2 μηνών που πλέον άρχισε να μη χωράει.

-Πολλά μπιμπερό, όλα γυάλινα, για να μην τρέχω να αποστειρώνω κάθε τόσο και αγχωνομαι μήπως ξεμείνω.

-Αποστειρωτής και στεγνωτήρι μπιμπερό. Η λύση της κατσαρόλας είναι ταλαιπώρια σκέτη και κοστίζει περισσότερο σε ρεύμα.

-Θερμός και θήκη για μερίδες γάλα. Ακόμα και τώρα τα παίρνω στο κομοδίνο μου και δεν σηκώνομαι τη νύχτα για να του φτιάξω γάλα.

-Φορμάκια που κλείνουν πίσω και στον καβάλο. Τα περισσότερα μωρά που ξέρω δυσανασχετούν άσχημα αν πρέπει να τους περάσεις το φορμάκι από το κεφάλι.

-Μπανιέρα που στηρίζετε στη μεγάλη μπανιέρα. Έτσι δεν σκύβω πολύ και προστατεύτηκε πολύ η μέση μου.

-Αλλαξιέρα. Επίσης εκπληκτική για την προστασία της μέσης και της πλάτης.

-Υφασμάτινες Σαλιάρες και πανάκια, τα λερώνουμε με απίστευτους ρυθμούς.

-Ριλάξ με δόνηση & μουσική. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται αποκλειστικά εκεί.

-Ειδική συσκευή απώθησης κουνουπιών με υπερήχους. πήραμε από το jumbo μια φορητή και μια ρεύματος με φωτάκι και ξενοιάσαμε από κουνούπια γρήγορα και πάμφθηνα.

Αυτά που ήταν οριακα χρήσιμα ήταν τα πολύ μικρά φορμάκια, κάποια τα έδωσα εντελώς αφόρετα γιατί ο μικρός έχει και πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Επίσης ένα καρότσι-τέρας, πολύ φαρδύ μέσα αλλά πολύ δύσχρηστο ακόμα και στο στρίψιμο, την ενδοεπικοινωνία προς το παρόν τη χρησιμοποιήσαμε ελάχιστα, τώρα που θα πάει στο δωμάτιό του θα δούμε, και τα πάρα πολλά ρούχα που μας έφεραν ή μας έδωσαν. Ειδικά κάποια σετ της Benetton φεύγουν αφόρετα για τον ξάδερφο γιατί δεν μας κάνουν και ήταν ακατάλληλα για αυτή την εποχή.

Συμβουλευτικά, κάτι που έκανα κι εγώ, ρούχα που σας φέρνουν πολύ μικρά αλλάξτε τα με ένα νούμερο μικρότερα. Οι μέλλοντες νονοί του του πήραν ένα χειμωνιάτικο σετ για 6 μηνών - ο μικρός είναι τώρα 3,6 - και το αλλάξαμε με το ίδιο ακριβώς αλλά για 9 μηνών για να το φορέσει και να το ευχαριστηθεί.

Ευτυχία είναι το κλάμα του τη στιγμή της γέννησής του!

628b95974e.png

Η πιο χρησιμες αγορες ηταν:

-το ριλαξ που ενσωματωνοταν στο καροτσι για τις βολτες,ηταν ριλαξ για τις επισκεψεις μας και καθισματακι για το αυτοκινητο μεχρι που ξεκινησε να καθετε και να διαμαρτυρετε.το μονο ελατωμμα ειναι οτι εινια λιγο βαρυ για τα σκαλια κατα τα αλλα πρακτικοτατο

-η αλλαξιερα που εμπανε στα καγκελα τις κουνιας και δεν ειχαμε ακομα ενα περιτω επιπλο.

ΑΧΡΗΣΤΑ

-τα μπιμπερο τα γυαλινα μια και τελικα δεν τα χρησιμοποιησαμε

- ο βραστηρας >> >> >>

- οι μικρες κουβερτουλες(ευτυχως ηταν δωρα αλλα χωρις καρτες αλλαγης)

-η καμερα για ενδοεπικοινωνια ( δωρο ) ο θορυβος ηταν πολυ κουραστικος που εκανε κατι σαν χιονια στηντηλεοραση

-

Ευχαριστούμε πολύ κορίτσια για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας δίνετε :)

Τουλάχιστον στην φάση που είμαι εγώ είμαι ψιλοπελαγωμένη για να μην πω χοντρό :lol:

Αλλή μια χάρη θα ήθελα αν γίνετε... επειδή ενδιαφέρομαι για ενδοεπικοινωνία, εσείς που τις έχετε αναφέρει είτε ως καλές είτε ως άχρηστες, μπορεί να γράψετε για ποιες μιλάτε?

Ευχαριστώ και πάλι :)

uAq4.jpgMqhPp2.png

Kατερινα εμενα μου φερανε 2 ενδοεπικοινωνιες, μια απο τα lapin και μια chicco τις δοκιμασα και τις δυο και απο τα lapin ητανε πολυ καλυτερη. Επισης πολυ χρησιμο ειναι το ρηλαξ τα μπουρνουζάκια και τα πανακια για τις γουλιτσες. Αν δεν θηλασεις πολλα γυάλινα μπιμπερο τα chicco συνήθως προτιμάνε και πιπιλες αν δώσεις τις nuk (απο προσωπικη εμπειρια και απο φιλες μου). Αποστειρωτης και οπωσδήποτε βραστήρας.Να προσέξεις τι νουμερο θα είναι τα ρουχαλακια που θα σου φέρουνε γιατί εγώ γέννησα άνοιξη και μου φέρνανε καλοκαιρινά για 9 μηνών πάνω στη χαρά μου τα επλενα όλα και μετά κατάλαβα ότι δεν προκειτε να τα φοραγε.

Διαφημίσεις

Επειδή έτσι την πάτησα και εγώ πήγα και πήρα μόνο chicco μπιμπερό ως γενιά που μεγάλωσε με αυτά , η μπέμπα μου ούτε να τα φτύσει!! Δεν της αρέσει το φτύνει!! (Εχει και προτιμήσεις) Ενώ ένα μπουκάλι ΝUK που μου έφερε ο αντρούλης μου - του είχε αρέσει το σχέδιο της θηλής- το καταβροχθίζει το τρώει λάιμαργα και το έχω τσεκάρει την ίδια στιγμή με δυο μπουκάλια και προτιμάει το ΝUK με την φαρδιά θηλή σιλικονάτη κιόλας!! Για αυτό πάρε από δυο μάρκες μπιμπερό και δοκίμασε ποιο του αρέσει και από ποιο τρώει ποιο ευχάριστα. Επίσης έχουμε μια προτίμηση στις Avent τα μπιμπερό

Αλλά μιλάμε για πολύ φτύσιμο στα chicco μπιμπερό ενώ στις πιπίλες μόνο την καουτσούκ της chicco δέχεται στο στόμα της :shock::shock::shock: Εχω το παιδί βιολί

• 3 εβδομάδες μετά...

Είχα διαβασει αυτο το post και οταν αγορασα relax πήρα ένα για να δω αν θα το βολευτούν τα αγορακια μου. Τελικα κοριτσια ειναι στο παιδι ή στη δική μου περίπτωση στα παιδιά. Πήρα ένα της fisher price με δόνηση και ακόμα (8 μηνών) απολαμβάνουν πολύ να κάθονται σε αυτό και να παιζουν. Επίσης τα ταιζω στο relax και δεν έχω πάρι ακόμα καρεκλάκια φαγητού.

Αυτά που δεν χρησιμοποίησα είναι τα σελτεδάκια για την αλλαξιέρα. Συνήθως τους ακουμπάω πάνω στη πετσέτα τους η κατευθείαν στην αλλαξιέρα.

egw pali eixa provlima me tis thiles tis nuk!to paidi roufous roufouse k gala den katevene!pira k ayto pou anoigei tripes k pali tipota.piga k fortothika 10 tetia k anagastika na alaksw se ola tis thiles m chicco!pira k 1 mpimpero chicco to opoio to latrepsa!teleia thili k ektos ayto efarmozei etsi to kapaki tou pou k anapoda na girisei den xiete to gala!enw sti nuk preei n baleis ekeino to pragmataki pws to lene gia na mhn xithei to galataki.

a k kati pou thewrw axristo k fsika den to agorasa einai ayto to marafeti,pws to lene pou vazeis mesa to mpimpero k sou zestenei to gala.mia xara kanei thn doyleia tou ena flitzani me zesto nero k mesa to mpimpero!!!

a k kati pou thewrw axristo k fsika den to agorasa einai ayto to marafeti,pws to lene pou vazeis mesa to mpimpero k sou zestenei to gala.mia xara kanei thn doyleia tou ena flitzani me zesto nero k mesa to mpimpero!!!

Δεν ξερω αν το μπεμπακι σου ξυπνάει και τρωει το βραδύ, λογικά θα το κάνει γιατι είναι ακόμα βρεφάκι.... Δοκίμασε λοιπον να έχεις το νερό έτοιμο στο μπιμπερό του, μέσα στον αναμμένο στην κατάλληλη θερμοκρασία θερμαντήρα (σβήνει αυτόματα μόλις πιάσει τη θερμοκρασία οπότε μη φοβάσαι για βραχυκύκλωμα ή μεγάλη κατανάλωση). Μόλις χρειαστεί να το ταίσεις, ρίχνεις τη σκόνη γάλα ( αν το έχεις και σε έτοιμο δοσομετρητή ακόμα καλύτερα :wink: ) και έχεις γαλατάκι έτοιμο σε χρόνο dt!!! Δοκίμασε το αξίζει τον κόπο ... :D:D:D

1aLup3.png

BtUIp3.png

Δεν ξερω αν το μπεμπακι σου ξυπνάει και τρωει το βραδύ, λογικά θα το κάνει γιατι είναι ακόμα βρεφάκι.... Δοκίμασε λοιπον να έχεις το νερό έτοιμο στο μπιμπερό του, μέσα στον αναμμένο στην κατάλληλη θερμοκρασία θερμαντήρα (σβήνει αυτόματα μόλις πιάσει τη θερμοκρασία οπότε μη φοβάσαι για βραχυκύκλωμα ή μεγάλη κατανάλωση). Μόλις χρειαστεί να το ταίσεις, ρίχνεις τη σκόνη γάλα ( αν το έχεις και σε έτοιμο δοσομετρητή ακόμα καλύτερα :wink: ) και έχεις γαλατάκι έτοιμο σε χρόνο dt!!! Δοκίμασε το αξίζει τον κόπο ... :D:D:D

den einai k toso diskolo na kanw 2 vimata ews thn kouzina k na anapsw ton vrastira re sy.den ton exw gemato mexri panw.isa isa na vgainoun 2-3 mpoukalakia gala.opote se deyterolepta einai etoimo.prin koimithw to vrazw gia na mhn xreiazete oliko vrasimo to vrady.

aaa... epishs kati allo pou eida k travousa tis kotsides mou :lol: htan ena mixer gia na anakateyeis to gala me to nero mesa sto mpoukalaki.pws einai ta mixer xeiros?e akrivos to idio!!!gia mamades pou variountai na kounisoun to mpoukali einai mallon!!!

den einai k toso diskolo na kanw 2 vimata ews thn kouzina k na anapsw ton vrastira re sy.den ton exw gemato mexri panw.isa isa na vgainoun 2-3 mpoukalakia gala.opote se deyterolepta einai etoimo.prin koimithw to vrazw gia na mhn xreiazete oliko vrasimo to vrady.

aaa... epishs kati allo pou eida k travousa tis kotsides mou :lol: htan ena mixer gia na anakateyeis to gala me to nero mesa sto mpoukalaki.pws einai ta mixer xeiros?e akrivos to idio!!!gia mamades pou variountai na kounisoun to mpoukali einai mallon!!!

Mariantinos το έχω αυτό το μιξεράκι που λες και δεν είναι καθόλου αχρηστο τουλάχιστον για μένα, γιατί η σκόνη μου με όποιο τρόπο και να την κουνήσω μου κάνει σβόλους και αυτό μου έλυσε τα χέρια γιατί δεν κάνει σβόλους το γάλα και είναι ποιο ευπεπτο για την μπέμπα μου και πίστεψέ με δεν είναι για καποιον που βαριέται... αλλά για κάποιον που έχει χρόνο να σπαταλησει στην προετοιμασία του μπουκαλιού γιατι είναι ποιο μπελαλίδικο (καθώς πρέπει να έιναι πάντα αποστειρωμένο) απο το να το κουνούσα απλά το μπουκάλι πάνω κάτω!! :D:D:D

Εγώ τελικά olg@ το έλυσα το πρόβλημα μου με το ζεστό νερό και άντε ξύπνα και άντε κρύωσε το στην βρύση με τον βραστήρα, πήρα ένα ανοξείδωτο και βραζω το νερό από πριν και όταν ξυπνάει απλά το ζεσταίνω λίγο για δευτερόλεπτα και έιναι έτοιμο! Τον πήρα ανοξείδωτο για να κρατάει λιγο την θερμοκρασία του νερού και από όσο υπολίγισα την κρατάει περίπου μια μιση ώρα κατάλληλο για πόση

Και αν θέλω να το διατηρήσω ζεστό το γάλα απλά βάζω ζεστό προς καυτό νεράκι στο μπρίκι και το μπιμπερό μέσα :D:D

ααα!!1επισησ κατι αλλο εντελωσ αχρηστο που πηρα ηταν ο αποφρακτηρασ μυτησ τησ chicco.δεν κανει δοθλειακ μασ προτεινε ο παιδιατροσ τησ otrisalin και ειναι κορυφαιοσ!!!

Πω Πω τελικα ειμαι πολυ χαζή. Ειχα θερμαντήρα και τον αλλαξα γιατι δεν το ειχα σκεφτει να το κανω ετσι.... Λω και εγω τι αχρηστο πραγμα..τοση ωρα κανει να ζεσταθει το νερο...

Ευτυχως που θηλαζω ακομα και δεν το χρειαζομαι αμεσα..το ειχα χρησιμοποιησει οταν πηγα νοσοκομειο και επρεπε να πιει ξενο και δεν ειχα σκεφτει να το κανω ετσι...

:?:?:?

pBpMp3.png

Θα ήθελα να πω εδώ ότι είναι λάθος να αναμιγνύουμε το γάλα σκόνη με απλά χλιαρό νερό διότι εκ φύσεως η σκόνη αυτή καθεαυτή ΔΕΝ είναι αποστειρωμένη , άρα περιέχει πιθανούς παθογόνους (π.χ εντεροβακτηρίδια). Εάν υπήρχε τρόπος να παρασκευάζεται αποστειρωμένη σκόνη - με όλα της τα θρεπτικά συστατικά θα ήταν μεγάλο breakthrough αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να αναμιγνύεται η σκόνη με νερό κοντά στην θερμοκρασία βρασμού (πχ γύρω στους 70 βαθμούς) και μετά να κρυώνει εώς τους 37-40 είτε με φυσικές μεθόδους (περιβάλλον) είτε με μπεν-μαρί (βύθιση του παρασκευασμένου μπουκαλιού σε νερό)

Είναι μπελαλίδικο σε σχέση με την "πατέντα" σας αλλά είναι και το πλέον ασφαλές...

Σχετικό link από τον έγκυρο Αμερικάνικο FDA (Food and Drug Administration) αν και υπάρχει πακτωλός link έπί του θέματος...

http://www.fda.gov/consumer/updates/infantformula080607.html

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...