Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δεν χρησιμοποιησα

• το θηλαστρο.το θεωρησα τελειως αβολο κ βαρβαρο πραγμα. Προτιμησα να μην βγαινω εξω καποιο καιρο για να θηλαζω παρα να παλευω με το θηλαστρο
  • το μαρσιππο. δεν με βολεψε και απ την αρχη δουλεψαμε πολυ το καροτσι
  • γαντακια για νεογεννητο. δεν τα βαλα καθολου γιατι κ του βγαιναν κ μου παν οτι μαζευουν πολλα μικροβια, σκονες κλπ κλπ
  • πανακια για γουλιτσες. δεν πολυεβγαζε κιολας γουλιες
  • θερμομετρο μπανιου. υπολογιζα τη θερμοκρασια του νερου με το χερι

Λιωσαμε απ τη χρηση

• μπανακι μπανιου που στηριζεται στη μπανιερα
  • αλαξιερα που στηριζεται στα καγκελα του κρεβατιου
  • παρκοκρεβατο για μετακινησεις και υπνο στις διακοπες κλπ
  • ενα φανταστικο κρεβατακι-ριλαξακι πολυ μικρο για την παραλια με κουνουπιερα κ αντηλιακη προστασια, ο μικρος ενα καλοκαιρι εκει μεσα το εβγαλε οταν καθομασταν πολλες ωρες στη θαλασσα
  • θηκη που κρεμας στη πλατη του συνοδηγου/οδηγου και βαζεις τα πραγματα του πχ κανα παιχνιδι, καμια πανα κλπ κ δεν λερωνει το καθισμα με τα ποδια του.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και συμπληρωνω: αχρηστα πραγματα:

ο μαρσιπος (ο αντρας μου τον πηρε αλλα ποτε δεν το βαλαμε το παιδι. Βολευτηκαμε με το καροτσι και εγω φοβομουν οτι θα μου πεσει απο εκει)

τα ομορφα τζιν κυριως (αλλα και αλλων υαφσματων) σετακια για νεοεγεννητο. χρειαζονται φορμακια. αυτα τα σετακια απο 6-7 μηνων και μετα

χρησιμα για εμας:

σεντονακια και για κουνια και για κρεβατακι (τα μικρα τα βαζω στο καροτσι, στο καρεκλακι αυτοκινητου και οταν ηταν νεογεννητο στο πορτ μπεμπε) επισης και λιγα σελτεδακια

καρεκλακι φαγητου

παρκο για ολες τις χρησεις (και για ταξιδια, και για παιχνιδι στο σπιτι και για φυλαξη απο 4-8 μηνων) και τωρα αρχισε παλι να μπαινει και βγαινει μονος του για παιχνιδι (εχει κατι σαν πορτουλα με φερμουαρ)

πολλα κοντομανικα φορμακια (ειδικα τωρα το καλοκαιρι με αυτα μονο τα ντυνεις) και καλτσακια γιατι εχουν τοσο μικρα πατουσακια και τοσο ευαισθητα..

"το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι επικίνδυνο όταν χρησιμοποιείται ως ρηλαξ: μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί και το μωρό να βρεθεί με το πρόσωπο στο πάτωμα και πλακωμένο με το κάθισμα"

Το αν το καθισμα αυτοκινητου ειναι επικινδυνο ή οχι για ρηλαξ εξαρταται απο τις προδιαγραφες του. Το δικο μας εχει προδιαγραφες απο την εταιρεια για να χρησιμοποιειται και για ρηλαξ. Προσωπικα, πιο επικινδυνα μου φαινοταν τα ρηλαξ και πολυ πιο ευκολα ανατρεψιμα. Εμεις το καταευχαριστηθηκαμε ενω στην αρχη μας ειχε φανει ψιλοαχρηστη αγορα. ΚΑι τωρα ακομα το χρησιμοποιω εκτος σπιτιου για να τον ταιζω εκει, καθως δεν μπορω ουτε σε επιζκεψη ουτε σε ταξιδι να κουβαλαω καρεκλακι φαγητου. Τωρα δεν το εχει σαν ρηλαξ, ουτε καθεται με τις ωρες. Εινια για το αμαξι και ενιοτε ταισμα. Εξαρταται ομως απο τις προδιαγραφες του προιοντος.

δεν ξερω να κβοταρω διαφορετικα οποτε εκανα αντιγραφη επικολληση

• 4 εβδομάδες μετά...

Αχρηστα για μας..

Παρκο

σεντονια

ρουχα για 0-3 μηνων

μπουρνουζακια(καλυτερα πετσετες απλες)

γαντακια,σκουφακια

παπουτσια αγκαλιας

περπατουρα(δεν αγορασα,της κουνιαδας μου εχω)

μπανιερα φισερ πραις(καλυτερη η απλη η μεγαλη να μπαινει κ αργοτερα να παιζει)

μομπιλε(φισερ πραις,τον ξυπναγε επισης,οποτε το κατηργησα,τσαμπα τα 70)

μπουκαλια μικρα των 120

πιαστερς για πιπιλες

σαλιαρες μικρες

Ειναι κι αλλα σιγουρα τα οποια δε θυμαμαι:rolleyes:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Αχρηστα για μας..

Παρκο

σεντονια

ρουχα για 0-3 μηνων

μπουρνουζακια(καλυτερα πετσετες απλες)

γαντακια,σκουφακια

παπουτσια αγκαλιας

περπατουρα(δεν αγορασα,της κουνιαδας μου εχω)

μπανιερα φισερ πραις(καλυτερη η απλη η μεγαλη να μπαινει κ αργοτερα να παιζει)

μομπιλε(φισερ πραις,τον ξυπναγε επισης,οποτε το κατηργησα,τσαμπα τα 70)

μπουκαλια μικρα των 120

πιαστερς για πιπιλες

σαλιαρες μικρες

Ειναι κι αλλα σιγουρα τα οποια δε θυμαμαι:rolleyes:

Καλά όλα τα άλλα αλλά και τα σεντόνια άχρηστα; Τί χρησιμοποιούσες αντ' αυτών;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

εγω δεν ειχα παρει παρα πολλα πραγματα πριν, κι ετσι ελαχιστα ηταν εντελως αχρηστα.

λοιπον αχρηστα: -οι πρωτες πιπιλες, μετα τους 3-4 μνες αρχισε να θελει -πιπιλα και επισης οι θηκες για την πιπιλα καθως τις βαζαμε στη δικη τους θηκη.

-το θερμομετρο πιπιλα

-τα γαντακια και τα σκουφακια(ονο την πρωτη μερα στο μαιευτηριο)

-απο την προικα κουνιας (100 ευρουλακια) δε χτησιμοποιησαμε καθολου την κουνουπιερα γιατι εχουμε σιτες, και το παπλωμα μονο δυο μηνες, μετα σταματησε να κοιμαται στην κουνια και βολευτηκε στο διπλο κρεβατι που εχουμε στο γραφειο.

-επισης τα 9 ολοσωμα φορμακια 0-3 (παλι καλα που δεν τα πηρα 00). επειδη γεννηθηκε καλοκαιρι τα φορεσε ελαχιστα το σεπτεμβριο

-2 ζακετακια που επισης δεν τα φορεσε καθολου και μετα τους 3 μηνες δεν της εκαναν

-αυτο που ειναι για να ξεβουλωνουμε η μυτουλα, που εχει το σωληνακι και ρουφας, αν και το αγορασα οταν ηταν 10 μνων που αρρωστσε πρωτη φορα, δεν εκατσε ουτε μια φορα να της καθαρισ τη μυτη μ αυτο

-σφουγγαρακια για το μπανιο, δεν τα ηθελε καθολου

χρησιμα αλλα μπορουσα να τα παρω κ φθηνοτερα

-καλαθουνα με βαση. τη χρησιμοποιησαμε απο το μαιευτηριο στο σπιτι και κοιμοταν εκει μεχρι 1 μηνων, μετα ψηλωσε κ δε χωρουσε και πηραμε κουνια

-χειροκινητο θηλαστρο. δεν μπορουσα να βγαλω καθολου γαλα, το πολυ 30-40 ml και η μονη χρηση του ηταν να τραβαω τις θηλες προς τα εξω πριν αρχισει να θηλαζει η μπεμπα

-παιχνιδια οπως γυμναστηριο, το περιστρεφομεν της κουνιας και πολλα αλλα που τα θυμαται μια στο τοσο, ολα βεβαια ειναι δωρα, αλλα και παλι δεν ειναι και φτηνα

-κρεμες για συγκαμα. μεχρι τωρα εχω αγορασει μονο δυο κουτακια και το πρωτο το πεταξα σχεδον γεματο επειδη το ειχα ανοιχτο καιρο, ελαχιστες φορες ερεθιστηκε απ την πανα και το χρειαστηκαμε.

μας εσωσαν!

-ρηλαξ, απο 3 μεχρι 7 μηνων κοιμοταν αποκλειστικα εκει, αφου το βραδυ την εβαζα οπως ηταν με το ρηλαξ μεσα στην κουνια

-καθισματακι αυτοκινητου 0-1 (0-18 κιλα). αρχισαμε να το χρησιμοποιουμε μετα το μηνα, και μετα ους 7 μηνες εβγαλα το μεσα μαξιλαρι και το χρησιμοποιουμε ακομα. για κοντινες διαδρομες εδω στο χωριο επειδη διαμαρτυρεται πηρα ενα απλο υπερυψωμενο και τη δενω με τη ζωνη του αυτοκινητου, μακρια εννοειται στο αλλο.

-καθισματακι φαγητου. επειδη το καροτσι το ειχα μονιμως κατω, δε μπορουσα να το ανεβοκατεβαζω συνεχεια στις σκαλες το καθισματακι μου ελυσε τα χερια και με το φαγητο αλλα και οταν εχω δουλεια πχ μαγειρευω και δεν ηρεμει με τιποτα της βαζω ενα dvd και καθεται ησυχα και βλεπει.

- καροτσι πηρα το uno της peg-perrego, εχει μεγαλες ροδες πισω και βολευει πολυ εδω στο χωριο που δεν εχει παντου ασφαλτο, αλλα και στις βολτες για να ανεβοκατεβαινουμε απο πεζοδρομια ή κρασπεδα. επισης εχει τραπεζακι μπροστα και με μια κινηση μπορεις να το γυρισεις προς την πλευρα της μαμας. το ειχα βρει στα λητω σχεδον 400 ευρω και τελικα το πηρα απο συνοικιακο μαγαζι εκει που πηρα την κουνια και το καθισματακι μονο 300.

-αλλαξιερα δεν πηρα, πηρα μονο το στρωματακι αλλαξιερα και το εχω πανω στο πλυντηριοκαι με βολευει ακομα μια χαρα. εχω και σ ενα ντουλαπι απο πανω ολα τα "συνεργα" πανες κρεμες κλπ, και οταν τη βγαζω απο το μπανιο της εχω απλωμενη την πετσετα εκει πανω.

-μπανακι και πετσετε βαση με κλιση. στο μπανακι την κανω ακομα μπανιο αι οσο ηταν μικρουλα την εβαζα στη βαση, μετα πηρα μια σφουγγαρενια βαση και αργοτερα που εμαθε να καθεται στον ποπο τη βαζω ετσι. στην αρχη εβαζα το πανακι πανω στη λεκανη της τουαλεττας αλλα αργοτερα που αρχισε να κινειται μονη της το βαζω μεσα στη μπανιερα.

-σελτεδακια για την κουνια, επειδη ειχε στενωση πυλωρου εβγαζε συχνα γαλα μεχρι που το αλλαξαμε με πιο πηχτο.

-ολοσωμο φορμακι μπουφαν, με 15 ευρω απο τα τζαμπο κι εβγαλε ολο το χειμωνα, μπρει να μην πηγαιναμε μακρια αλλα η βολτα με το καροτσι ηαν καθημερινημας συνηθεια!

δεν αγορασα καθολου παρκο και παρκοκρεβατο, οταν πηγαιναμε καπου κοιμοταν στο καροτσι και στο σπιτι της ειχ ενα χαλι με τα παιχνιδια της και καθοταν εκει. δε μπουσουλησε σχεδον καθολου αλλα απ οταν αρχσε να περπαταει δεν σταματαει πουθενα!

επισης δεν αγορασα ενδοεπικοινωνια, μεχρι τους 11 μηνες κοιμοταν στη δικη μας κρεβατοκαμαρα, μετα το σκεφτομουν αλλα την ακουω με το παραμικρο. βεβαια οταν ειαι αρρωστη κοιμαμαι κι εγω μαζι της επειδη φοβαμαι μην κανει εμετο και παθει καμια αναρροφηση

• 1 month later...
Λιωσαμε απ τη χρηση

• ενα φανταστικο κρεβατακι-ριλαξακι πολυ μικρο για την παραλια με κουνουπιερα κ αντηλιακη προστασια, ο μικρος ενα καλοκαιρι εκει μεσα το εβγαλε οταν καθομασταν πολλες ωρες στη θαλασσα

Αυτό το κρεβατάκι-ριλαξάκι με ενδιαφέρει πολύ! Μήπως ξέρει καμία πού μπορώ να το βρω; PASOUMI ακούς;;;;;

• 1 month later...
α......τελικα πολυ σχετικα ειναι ολα....

relax εμεις το χρειαστηκαμε παααααααρα πολυ.

καθισμα αυτοκιμητου ως 9 κιλα ΠΟΤΕ(1 ΦΟΡΑ)

φορμακια ποτε παντα παντελονακια μπλουζακια

σαλιαρες πολλες

παπλωμα απαραιτητα

μαρσιπο Ποτε

γιαυτο ας αφησουμε τις καινουργιες μανουλες να ανακαλυψουν μονες τους τις αναγκες τους..γιατι μπορει να χρειαστουν κατι και ποιος θα βγει να το αγορασει??????στην αρχη ολοι ειναι προθυμοι αλλα οταν αρχισουν τα πρωτα ξενυχτια λακιζουν ολοι.....

Συμφωνω απολυτως μαζι σου..το καθε νινι και η καθε μαμα εχουν διαφορετικες αναγκες!!:lol:

• 5 months later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια! Κοντεύω να γεννήσω και έχω ψωνίσει ό,τι θεώρησα απατραίτητο για αρχή. Όμως έχω μια απορία. Έχω σκοπό τον πρώτο καιρό να κοιμίζω τη μπέμπα στο port-bebe μαζί μου το βράδυ, αλλά την ημέρα να την πηγαίνω στο κρεβατάκι της για να συνηθίζει το χώρο. Πήρα λοιπόν κούνια με προίκα και όλα τα συναφή αλλά δεν πήρα μαξιλαράκι. Είχα την εντύπωση ότι τα μωρά δεν τα κοιμίζουμε σε μαξιλάρι, αλλά ακούω τώρα για μικρά μαξιλαράκια και σφινάκια κλπ.

Διαφωτίστε με pls!

CzyLp3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα κορίτσια! Κοντεύω να γεννήσω και έχω ψωνίσει ό,τι θεώρησα απατραίτητο για αρχή. Όμως έχω μια απορία. Έχω σκοπό τον πρώτο καιρό να κοιμίζω τη μπέμπα στο port-bebe μαζί μου το βράδυ, αλλά την ημέρα να την πηγαίνω στο κρεβατάκι της για να συνηθίζει το χώρο. Πήρα λοιπόν κούνια με προίκα και όλα τα συναφή αλλά δεν πήρα μαξιλαράκι. Είχα την εντύπωση ότι τα μωρά δεν τα κοιμίζουμε σε μαξιλάρι, αλλά ακούω τώρα για μικρά μαξιλαράκια και σφινάκια κλπ.

Διαφωτίστε με pls!

Ναι,οπως τα ξερεις ειναι..τα μωρα μεχρι ενος ετους δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιουν μαξιλαρι ουτε παπλωμα στον υπνο τους.Και το σφηνακι υπνου κι αυτο επισφαλες θεωρειται γενικα(οχι βεβαια τοσο οσο το μαξιλαρι)και δεν ειναι κι απαραιτητο να το παρεις...

Το τι θα κανει ομως ο καθενας κι αν θα ακολουθησει τις γενικες αυτες οδηγιες ειναι δικο του θεμα και ρισκο...

Και το καθισματακι αυτοκινητου απαραιτητο ειναι αλλα παρα πολλοι αποφασιζουν να εχουν τα μωρα τους αγκαλια... !!

Χμμ για να δούμε..

- Το περιστρεφόμενο πάνω από την κούνια μας!Όσο αστείο και αν ακούγεται όταν το είδα πρώτη φορά καθότανε και το κοιτούσε σαν υπνωτισμένος και δεν κοιμότανε με τίποτα!Όταν σταματούσε να περιστρέφεται ,φώναζε να το ξεκινήσουμε πάλι και έτσι το εξαφανίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες!(κρίμα γιατί ήτανε και από τα πιο ακριβά!)

- Γαντάκια για όταν ήτανε νεογέννητο.Δεν μπορούσα να βλέπω το παιδί με γάντια στα χέρια λες και είχε ανεμοβλογιά!

- Την υφασμάτινη τσάντα εξόδου που πήρα να είναι ασορτί με την πάντα και τα σεντόνια!Είχαν δίκιο όσοι μου έλεγαν ότι α) θα μαυρίσει γιατί είναι λευκή και β) θα χρειαστώ μία αδιάβροχη για τον χειμώνα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Η πιο πιο άχρηστη αγορά μας ήταν το ρηλάξ!!Ναι ναι το παιδί μου δεν κάθισε ΚΑΘΟΛΟΥ σ΄αυτό.Πεταμένα 60 ευρουλάκια!!Αλλά αυτό είναι σίγουρα θέμα παιδιού αφού άλλα μωράκια κάθονται εκεί με τις ώρες!!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

αποστειρωτής (δεν το αγόρασα μου το έδωσαν κι εγώ το έδωσα σε άλλη όπως το πήρα)

μπανάκι (τον έπλενα στο χερι κάτω απο τη βρύση μεχρι που στάθηκε όρθιος)

κουνουπιέρα,

σαλιάρες (μέχρι κεντητές έκανε η γιαγια μας... :shock:)

ρηλάξ (πολύ λίγο έκατσε)

σλινκ (έχω μεγάλο στήθος και κάπου μπέρδευε)

γαντάκια και σκουφάκια (σιγά μην τα ήθελε!)

ssttaa

• 3 months later...

θελω να ρωτησω κατι,μηπως ξερει καμια σας το καρεκλακι αυτοκινητου που ειναι για απο νεογεννητο πως το βαζουμε στο πισω καθησμα?εννοω να κοιταζει μπροστα το μωρο 'η πισω?

Διαφημίσεις

Το μωρό θα πρέπει απαραιτήτως να κοιτάζει προς τα πισω. Για το πότε το γυρνάς να βλέπει μπροστά ας απαντησει κανείς άλλος γιατί δεν θυμάμαι, αλλά σίγουρα μετά τον χρόνο.

καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. κατι αλο τωρα, το εβαλα το καθισματακι αλλα με την κλιση που εχει το πισω καθισμα του αυτοκινητου(την περνει και τα καθισματακι του μωρου) το μωρο δεν καθετε καλα και ειναι στον αερα η μεσουλα του, κατι δεν κανω καλα μαλλον ή φταιει που ειναι πολυ μικρα ακομα,2,5μηνων.

• 2 εβδομάδες μετά...
καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. κατι αλο τωρα, το εβαλα το καθισματακι αλλα με την κλιση που εχει το πισω καθισμα του αυτοκινητου(την περνει και τα καθισματακι του μωρου) το μωρο δεν καθετε καλα και ειναι στον αερα η μεσουλα του, κατι δεν κανω καλα μαλλον ή φταιει που ειναι πολυ μικρα ακομα,2,5μηνων.

δεν γνωριζει κανενας ??????

Ποιο καθισμα εχεις??Σου το εδωσαν η το αγορασες?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

αποστειρωτής (δεν το αγόρασα μου το έδωσαν κι εγώ το έδωσα σε άλλη όπως το πήρα)

μπανάκι (τον έπλενα στο χερι κάτω απο τη βρύση μεχρι που στάθηκε όρθιος)

κουνουπιέρα,

σαλιάρες (μέχρι κεντητές έκανε η γιαγια μας... :shock:)

ρηλάξ (πολύ λίγο έκατσε)

σλινκ (έχω μεγάλο στήθος και κάπου μπέρδευε)

γαντάκια και σκουφάκια (σιγά μην τα ήθελε!)

το σλινγκ σας δεν θελετε να μας το πουλησετε????????:)

Xc60p3.png ghL0p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλαθούνα καθώς γέννησα καλοκαίρι και το λυπόμουν το παιδί να ανάβει μέσα στην καλαθούνα. Την πρώτη κιόλας εβδομάδα άρχισε να κοιμάται στην κούνια του που ήταν στο δωμάτιό του. Τώρα στο δεύτερο που θα γεννήσω χειμώνα θα την χρησιμοποιήσω...πιστεύω...

Θερμαντήρας: Ακόμα δεν έχω καταλάβει την χρήση του. Μια δυο φορές τον χρησιμοποίησα και στο υπόγειο. Βέβαια να διευκρινήσω οτι θήλαζα 4 μηνες (δεν χρησιμοποίησα θήλαστρο) και μετά αρχίσαμε να πίνουμε ξένο. Άρα δεν μου χρειάστηκε καθόλου.

Θήλαστρο: Ταλαιπωρία σκέτη έστω κι αν είχα τον ηλεκτροκίνητο. 2 φορές τον χρησιμοποίησα όλο κι όλο και τον επέστρεψα στην φίλη μου που μου τον είχε δανείσει.

Αποστειρωτής:Για μια μανούλα που θηλάζει τους πρώτους 6 μήνες είναι παντελώς άχρηστος. Εγώ τον χρησιμοποίησα 2 μήνες και δεν έχω μετανιώσει που τον πήρα έστω και για τόσο λίγο.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ με τον θερμαντήρα δεν κατάλαβα τι παίζει.

Αν έχεις ζεστό νερό σε θερμός, το να φτιάξεις το γάλα είναι 5-6 λεπτά το πολύ. Βράζω ένα κατσαρόλι με νερό 2 φορές τη μέρα (δεν κρατάει 24 ώρες ζεστό, αλλιώς θα έβραζα μία φορά μόνο), το βάζω στο θερμός και αυτό είναι.

Ο θερμαντήρας που μας χάρισε μια φίλη, παίρνει περισσότερη ώρα. Άσε που πρέπει να το έχεις φτιάξει απο πριν και να το έχεις στο ψυγείο (απ' ότι κατάλαβα). Δηλαδή και έξτρα δουλειά και περισσότερη καθυστέρηση.... Κάτι μου διαφεύγει μάλλον.

Τέλος πάντων τουλάχιστον ήταν δώρο :)

• 2 months later...

Σίγουρα το κάθε παιδάκι κ η κάθε μανούλα έχουν το δικό τους ρυθμό..Εμείς δόξα το Θεό είμαστε από τους τυχερούς που συγγενείς κ φίλοι με μεγαλύτερα παιδιά μας έδωσαν δανεικά ή χαριστικά πολλά πράγματα κ μεις με τη σειρά μας σε άλλους.Άλλωστε πολλά πραγματάκια αν κ πολύ χρήσιμα λόγω της σύντομης ανάπτυξης μετά από λίγο είναι άχρηστα κ οι καιροί δεν είναι για πεταμένα χρήματα νομίζω..

Μερικά από τα πραγματάκια που μας ''έλυσαν'' τα χέρια ήταν τα εξής:

1.Ο θερμαντήρας Chicco για μπιμπερό (35 Ευρώ) κ σε 3λεπτά έτοιμο το γάλα ή το χαμομήλι ανα πάσα ώρα κ στιγμή!

2.Ένα μάρσιπο που πήραμε από Jumbo μέχρι κ τώρα που είναι 9μηνών ο γιος μας σ'όλες τις κοντινές αποστάσεις τον πέρνουμε έτσι γλιτώνοντας τα κουβαλήματα του καροτσιού(απλά λόγω αυχενικού το κρατά ο άντρας μου κι όχι εγώ) ενώ ένα άλλο που μας έκαναν δώρο της Chicco που υποτίθεται είναι καλύτερης ποιότητας ούτε μια φορα δε μπορέσαμε να το χρησιμοποιήσουμε το παιδί ασφικτιούσε εκεί μέσα ήταν πολύ στενό!

3.Το παρκοκρέβατο που χρησιμοποιούμε από 5,5 μηνών έως κ σήμερα για πολλές ώρες ημερησίως!κ για παιχνίδι αλλά κ για μεσημεριανό υπνάκο

4.Ως νεογέννητο κάτι σφηνάκια που κρατούσαν στο πλάι το μωρό κ δεν είχα άγχος μη βγαλει γάλα στον ύπνο του κ πνιγεί

5.Μια απλή αλλαξιέρα με 1ραφάκι μόνο ίσα-ίσα για τις πάνες κ τα μωρομάντηλα από ΙΚΕΑ (15 ευρώ)-το στρωματάκι από πάνω μας το χάρισαν δικοί μας-αλλά έχει κ με προσιτές τιμές

6.Στράτα την οποία τη χρησιμοποιώ κ για καρεκλάκι φαγητού για την ώρα οπότε έχω γλιτώσει κάποια έξοδα κ τον ταίζω καθιστή

7.Ριλάξ:το καταευχαριστηθήκαμε από 40ημερών ξαπλωτό κ μετά ως καθισματάκι με δόνηση κ μουσική ως 6,5μηνών όσο έμενε ξύπνιος κ δεν μπορούσα να τον έχω αγκαλιά καθόταν εκεί!

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ

1.όσα φορμάκια δεν είχαν κουμπιά στον καβαλο ή κούμπωναν στην πλάτη σου πέρνει απίστευτη ώρα το ντύσιμο κ το μωρό εν τω μεταξύ να κλαίει,να κρυώνει κ.λ.π.

2.τα μακρόστενα μπιμπερό γιατί καθαρίζουν πιο δύσκολα

3.η ενδοεπικοινωνία που ευτυχώς δεν την ειχαμε αγοράσει.Απ'το πρώτο κιόλας βράδυ έως κ σήμερα όταν ξυπνάει το κλάμα του ακούει όλη η πολυκατοικία δε χρειαζόμαστε κ στερεοφωνικό(κ το είχα κ άγχος αν θα ξυπνούσαμε στην αρχή!)το μόνο που την ανάβω μερικές φορές λόγω μια μελωδίας που παίζει ως μουσικό παιχνίδι..

***Κ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΑΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΣΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ!ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ.Τώρα που περιμένουμε το δεύτερο ετοιμάζομαι για αγορά οπωσδήποτε!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

παίζει ρόλο και το κάθισμα που έχεις αλλα μπορείς να βάζεις και μια πετσετουλα στη μεση του για να μην είναι στον αερα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...