Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

χχαχαχαχα εγω εχω της μπλακ εντ ντεκερ μικρο σε "ιπποδύναμη"....ο συζηγος εχει μακιτα μεγάλο χαχαχαχαχαχα Εγω εχω μπλε εργαλειοθηκη ζουλια!

Εμενα ο δικος μου θελει να ξερω για να ειμαι αυτονομη και να μην τον χρειαζομαι συνέχεια λεει και να μπορω και μονη μου να αλλαξω μια βιδα οπως λεει!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χχαχαχαχα εγω εχω της μπλακ εντ ντεκερ μικρο σε "ιπποδύναμη"....ο συζηγος εχει μακιτα μεγάλο χαχαχαχαχαχα Εγω εχω μπλε εργαλειοθηκη ζουλια!

Εμενα ο δικος μου θελει να ξερω για να ειμαι αυτονομη και να μην τον χρειαζομαι συνέχεια λεει και να μπορω και μονη μου να αλλαξω μια βιδα οπως λεει!!!

Μπράβο του και εύγε του και ξαναμπράβο του! Και ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ και ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Α! εγώ αυτό που έχω εφαρμόσει σχετικά με το τακτοποίημα.

Έχω μια λεκάνη μακρόστενη, ξεκινάω από το καθιστικό, βάζω μέσα οτι δεν πρέπει να βρίσκεται στο καθιστικό, την αφήνω στην άκρη, ξεσκονίζω, βάζω ηλεκτρική σφουγγαρίζω, μετά κατά το ίδιο σύστημα κάνω τις κρεββατοκάμαρες και τα μπάνια και αφήνω την κουζίνα για το τέλος, γιατί πάντα έχει την περισσότερη δουλειά. Κάθε μέρα πρέπει να τα κτοποιώ και να καθαρίζω το ψυγείο που μου το κάνουν @#$&%# και έχω ένα κόλλημα, όταν το ανοίγω να τα βλέπω όλα τέλεια.

Επίσης έχω όλα τα απορρυπαντικά τα πανάκια και τα σφουγγαράκια που χρειάζομαι μέσα σε ένα κουβά που το μεταφέρω από δωμάτιο σε δωμάτιο για να μην τρέχω.

Μαγείρεμα: πρόσφατα ανακάλυψα μια καινούργια συσκευή που μαγειρεύει πεντανόστιμα και χωρίς να πρέπει να είσαι πάνω από την κατσαρόλα δείτε τι έχω γράψει εδώ http://www.sintagespareas.gr/forum/8-koubenta-stin-kouzina/393549-enas-swstos-antras-stin-kouzina

Τώρα για το τι να μαγειρεύεις κάθε μέρα εγώ το χω λύσει ως εξής, λες π.χ. Δευτέρα θα τρώμε κοτόπουλο, Τρίτη, λαχανικά, Τετάρτη όσπρια, Πέμπτη κρέας, Παρασκευή ψάρι, Σάββατο μακαρόνια, και Κυριακή τρώμε πάντα έξω.

Αν έχεις προγραμματίσει το "υλικό" της κάθε μέρας το πως θα το μαγειρέψεις γίνεται πιο εύκολο.

Επίσης, καταπληκτικό προιόν είναι και αυτό http://www.supershop.gr/product_info.php?cPath=209_231&products_id=1414 με έχει σώσει κυριολεκτικά, έχω πάρα πολλές γυάλινες επιφάνειες στο σπίτι και 12 πόρτες και παράθυρα! Ούτε azax ούτε εφημερίδες και τα τζάμια λάμπουν, με ένα πέρασμα!

ενδιαφερουσα αυτη η συσκευη απο που την πηρες ειναι βολικη βγαινει ακομα?τιμουλα μηπως ξερεις????πολλα ρωταω ε?μηπως γλυτωσω τιποτα απο δουλειες γιατι με ι παιδι που να τα προλαβω ολα?

το ματι μου κλεινει, εχουν στεγνωσει κι οι φακοι επαφης, ριχνω μια συμβουλη κι επανερχομαι αλλη φορα.. επειδη εχω τρελα με τα μπιζουδακια.. ειναι χωρισμενα κατα χρωμα σε μικρα τουλινα πουγκακια απο γαμους κλπ.. ετσι φοραω πχ ροζ πουκαμισακι.. τσουπ παιρνω απο το πουγκακι με τα ροζ ενα δαχτυλιδακι η σκουλαρικια να ταιριαζουν ..πριν απο αυτο βαριομουν να τα ψαξω τοσα πολλα που ναι και τελικα εβγαινα ολοσκετη εξω.. καληνυχτα σας..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Η ιδέα με τις φωτογραφίες είναι πολύ καλή!

όταν λέτε τα βάζετε σε καλαθάκια εννοείται ας πούμε όλα μαζί τα κολιέ όλα μαζί τα σκουλαρίκια κ.ο.κ. ??? Γιατί αν βάλω όλα μαζί τα κολιέ και πάω να πάρω ένα θα γίνουν κόμπος! Το πρόβλημα μου είναι κυρίως τα κολιέ, έχω πολλά και τα περισσότερα μακρυά, και από διάφορα υλικά, που μπερδεύονται μεταξύ τους. Σκέφτομαι... μήπως να καρφώσω μικρά γαντζάκια στην από μέσα μεριά της ντουλάπας μου και να τα κρεμάσω εκεί!

Τα σκουλαρίκια τα περνάω πάντα το ένα μέσα στο άλλο και τα βρίσκω.

Μήπως έχει δει κανείς κουτάκια για μπιζού με διάφανο καπάκι? σίγουρα αυτό θα ήταν μια λύση.

στο ικεα εχει κάτι δεντρακια με κλαδια στα οποία κρεμας τα κολιέ και κοστίζουν νομίζω 5 ευρω, μπορεί να σου φανουν χρήσιμα, εκτος αν εχεις παρα πολλά και χρειαστείς ολόκληρο δάσος απο δεντρακια :)

στο ικεα εχει κάτι δεντρακια με κλαδια στα οποία κρεμας τα κολιέ και κοστίζουν νομίζω 5 ευρω, μπορεί να σου φανουν χρήσιμα, εκτος αν εχεις παρα πολλά και χρειαστείς ολόκληρο δάσος απο δεντρακια :)

χα-χα-χα-χα !!!! Καλό!!! ευχαριστώ πολύ!!!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

ενδιαφερουσα αυτη η συσκευη απο που την πηρες ειναι βολικη βγαινει ακομα?τιμουλα μηπως ξερεις????πολλα ρωταω ε?μηπως γλυτωσω τιποτα απο δουλειες γιατι με ι παιδι που να τα προλαβω ολα?

Μόλις πριν 10 μέρες το πήρα, κάνει 72 λίρες από το amazon.co.uk και μπορείς να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ http://www.sintagespareas.gr/forum/8-koubenta-stin-kouzina/393549-enas-swstos-antras-stin-kouzina

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

το ματι μου κλεινει, εχουν στεγνωσει κι οι φακοι επαφης, ριχνω μια συμβουλη κι επανερχομαι αλλη φορα.. επειδη εχω τρελα με τα μπιζουδακια.. ειναι χωρισμενα κατα χρωμα σε μικρα τουλινα πουγκακια απο γαμους κλπ.. ετσι φοραω πχ ροζ πουκαμισακι.. τσουπ παιρνω απο το πουγκακι με τα ροζ ενα δαχτυλιδακι η σκουλαρικια να ταιριαζουν ..πριν απο αυτο βαριομουν να τα ψαξω τοσα πολλα που ναι και τελικα εβγαινα ολοσκετη εξω.. καληνυχτα σας..

ΤΡΟΜΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

και η λυση της ultraviolet φοβερη αλλα να προτεινω κι εγω κατι για μικρα μπιζου...

αν αδειασετε ενα κουτι απο τα γνωστα σοκολατακια με τον πρεσβη...κανει μια χαρα δουλεια...και το διαφανο καπακι του σας επιτρεπει να βλεπετε τα παντα!

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ορίστε πως οργάνωσα τα μπιζού μου με την βοήθεια σας και τις ιδέες σας!

bizou1.jpg

Πρώτη φορά το συρτάρι αυτό είναι τόσο τακτοποιημένο! Κάθε πράγμα είναι μέσα σε διάφανο κουτί, έφτιαξα δύο σειρές η μία πάνω στην άλλη.Μου φτιάχνει τη διάθεση και μόνο που το ανοίγω! Μοιάζει σαν να είναι όλα καινούργια, εκτός του ό,τι καθώς τα έφτιαχνα καθένα μου έφερνε στο μυαλό συγκεκριμένα πράγματα... Και ενώ πριν δεν είχα χώρο, τώρα περισσεύει κιόλας για να αγοράσω καινούργια από τις διακοπές μου!

Πήρα και αυτό το κουτάκι με τα διαχωριστικά bizou2.jpg από το Jumbo, Kalamaraki μου σε ευχαριστώ!!! και έβαλα όλα τα μικρά κοκαλάκια για τα μαλλιά και τα τσιμπιδάκια που συνέχεια τα έχανα!

Τελικά γλύτωσε η ντουλάπα μου από το "κάρφωμα" !!!! Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου!!!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

χε χε πολυ σε χαιρομαι!!!

Παντω τα εχεις ποιο συμμαζεμένα απο μενα!!

Μπραβο μπραβο!

εμενα τωρα μου εχει μεινει να οργανώσω το πρωτο συρτάρι της κουζινας....που πετάω οτι δεν παει πουθενα αλλου.....

Εχει απο αποδειξεις....εξαρτηματα...μπρελοκ..κτλπ

χε χε πολυ σε χαιρομαι!!!

Παντω τα εχεις ποιο συμμαζεμένα απο μενα!!

Μπραβο μπραβο!

εμενα τωρα μου εχει μεινει να οργανώσω το πρωτο συρτάρι της κουζινας....που πετάω οτι δεν παει πουθενα αλλου.....

Εχει απο αποδειξεις....εξαρτηματα...μπρελοκ..κτλπ

kalamaraki μου, το τι έχω τραβήξει την τελευταία εβδομάδα.... Έβγαλα από το σπίτι τόσα πολλά πράγματα, και όχι δικά μου (χα-χα-χα-χα!!!) τακτοποίησα τα ΠΑΝΤΑ και τώρα φτιάχνω και το γραφείο μου (στη δουλειά) από βάψιμο μέχρι καινούργια έπιπλα κ.λ.π., γενική ανακαίνιση πριν φύγω διακοπές, γυρνώντας θέλω να τα βρω όλα στην εντέλεια! New fresh start !!!

Έγραψα τον μεγάλο μου Αγγλικά, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, και έβαλα τον μικρό μου στον παιδικό σταθμό που ήθελα, είμαι πολύ ευχαριστημένη! Τελικά, τίποτα πιο ανακουφιστικό από ένα γενικό τακτοποίημα!

Τώρα έχω βάλει στο μάτι κάτι κόκκινες βαλιτσούλες, χάρμα!!!!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ !!!!

1965002fcbozkgxcq.gif

1608394tinm8t8mia.png

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

• 1 month later...

Χθες όλη μέρα προσπαθούσα να τακτοποιήσω μια ντουλάπα. Όμως δεν ξέρω πως να τακτοποιήσω τα ρούχα που αν και λίγα μου φαίνονται πάρα πολλά. Δεν ξέρω τι θα κάνετε είτε με φωτογραφίες από τις ντουλάπες σας, είτε με συμβουλές σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας.

Για παράδειγμα, τις μπλούζες τις κρεμάτε ή τις διπλώνετε, το ίδιο και για τα παντελόνια? Πετσέτες, σεντόνια τα βάζετε χώρια ή στην ίδια ντουλάπα, έχετε τον ίδιο χώρο με του συζύγου? έχετε επιπλέον συρταριέρες?

....................................................................................

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

• 2 εβδομάδες μετά...
Χθες όλη μέρα προσπαθούσα να τακτοποιήσω μια ντουλάπα. Όμως δεν ξέρω πως να τακτοποιήσω τα ρούχα που αν και λίγα μου φαίνονται πάρα πολλά. Δεν ξέρω τι θα κάνετε είτε με φωτογραφίες από τις ντουλάπες σας, είτε με συμβουλές σας παρακαλώ να μου δώσετε τα φώτα σας.

Για παράδειγμα, τις μπλούζες τις κρεμάτε ή τις διπλώνετε, το ίδιο και για τα παντελόνια? Πετσέτες, σεντόνια τα βάζετε χώρια ή στην ίδια ντουλάπα, έχετε τον ίδιο χώρο με του συζύγου? έχετε επιπλέον συρταριέρες?

....................................................................................

Melita, να σου πώ εγώ πώς τα έχω τακτοποιημένα μήπως και σε βοηθήσει.

Στην ντουλάπα τη δίφυλλη έχω διπλωμένες κάτω τις μπλούζες σε στοίβες. Τις στοίβες τις έχω χωρίσει βάση χρώματος για να μπορώ να διαλέγω μπλούζα πιο γρήγορα.

Στα δύο συρτάρια που έχει από κάτω η ντουλάπα βάζω τα παντελόνια μου που κι αυτά τα έχω διαχωρίσει. Στην μία στοίβα τα μαύρα τα πιο καλά, στην άλλη τα τζήν που φοράω στη δουλειά, στην άλλη τα τζήν που είναι πιο καλά και τα φοράω έξω, και σε άλλη διαφορετικού χρώματος παντελόνια. Οι στοίβες με τα παντελόνια είναι περίπου έξη από τρείς σε κάθε συρτάρι.

Στις κρεμάστρες βάζω φορέματα, φούστες, πουκάμισα και μπλούζες που δεν θέλω να τσαλακωθούν διπλωμένες.

Από πάνω έχω πατάρι που βάζω τα εκτός εποχής μέσα σε θήκες υφασμάτινες.Με βόλεψαν οι θήκες γιατί πρίν κατέβαζα στοίβα - στοίβα και με κούραζε.

Στην συρταριέρα που έχω στην κραβατοκάμαρα τα έχω τακτοποιήσει ώς εξής:

Στο ντουλάπι που υπάρχει στο πλάι υπάρχουν ράφια. Στο πρώτο έχω βάλει μαξιλαροθήκες, στο δεύτερο πετσέτες (αυτές που δεν χωρούν στο έπιπλο του μπάνιο γιατί έχω πολλές), και κάτω κάτω σεντόνια.(όσα χωράνε, γιατί τα υπόλοιπα τα έχω βάλει στο μπουφέ που βρίσκεται μπαίνοντας στο σπίτι)

Στα συρτάρια της συρταριέρας έχω τα εξής:

Στο πρώτο νυχτικές και πιτζάμες

στο δεύτερο σεντόνια παιδικά

στο τρίτο νυχτικάκια και εσώρουχα πιο "καλά", αυτά που είναι σετ....ξέρεις ποιά....αυτά που δεν προλαβαίνουμε να φορέσουμε από το πολύ τρέξιμο...;):oops::roll::lol:(γιατί τα καθημερινά εσώρουχα τα έχω στο κομοδίνο μου)

και στο τελευταίο βάζω τα "σεμεδάκια"- εργόχειρα αυτά που έχω κρατήσει και που πλέον είναι λίγα γιατί έδωσα στη μαμά μου τα περισσότερα. Στα δικά μας σπίτια που είναι μοντέρνα, δεν ταιριάζουν τα περισσότερα που μας έχουν δώσει προίκα. Κράτησα κάποια που είναι πιο μοντέρνα και μου αρέσει να τα στρώνω.

Μέσα στο μπάνιο έχω μια στήλη και βάζω και εκεί πετσέτες(ανακάλυψα ότι είναι βολικό να υπάρχουν μέσα στο μπάνιο γιατί είναι εύκολη η προσβαση). Πρίν όποιος ήθελε πετσέτα...έπρεπε να τρέχω εγώ.

Κάτω από το κρεβάτι της κραβατοκάμαρας έχω κάνει τον γνωστό μηχανισμό, και με μεγάλη ευκολία, αποθηκεύω παπλώματα-κουβέρτες, και πατάκια για την κουζίνα και το μπάνιο που αλλάζω κάθε φορά που καθαρίζω το σπίτι.Πρίν να φτιάξω αυτό το σύστημα στο κρεβάτι, τα έβαζα πάνω στα πατάρια και παιδευόμουν πολύ η αλήθεια. Και ο άντρας μου αγανακτούσε κάθε φορά που χρειαζόμουν κάτι.

Μπαίνοντας στο σπίτι έχω κάνει μια τετράφυλλη, που αποθηκεύω τα πανωφόρια μας, τσάντες, ζώνες (για να τα φοράω και να φεύγω χωρίς πολλά μπες βγές στο δωμάτιο), το ένα φύλλο που είχε ράφια και ήταν ξεχωριστό το μετέτρεψα σε παπουτσοθήκη, προσθέτοντας έξτρα ράφια και στο άλλο έχω κουστούμια και άλλα πανωφόρια που είναι πιο βαριά και δεν τα φοράμε συχνά.

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετές ντουλάπες και χώρους αποθήκευσης...αλλά....έχω πολύ πράγμα και θέλει διαρκώς να αναθεωρώ και να τα αλλάζω όταν βλέπω ότι κα΄τι δεν το βολεύτηκα όπως το έφτιαξα.

Σε όλες τις ντουλάπες, έχω κάνει έξτρα πατάρια σε μαραγκό, γιατί οι ντουλάπες ήταν από Νεοσέτ και δεν έφταναν μέχρι το ταβάνι, με αποτέλεσμα να έχω ανεκμετάλευτο χώρο και μπελά για να καθαρίζω πάνω από τις ντουλάπες.

Στα δωμάτια των παιδιών υπάρχουν ντουλάπες και στο δωμάτιο του μωρού υπάρχουν και δύο επιπλέον συρταριέρες.(τη μία μας την έκαναν δώρο και λυπάμαι να την ξεφορτωθώ προς το παρόν γιατί με εξυπηρετεί, κάποια στιγμή όμως θα το κάνω).

Το πώς θα τα τακτοποιήσεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και να ξέρεις ότι δεν θα είναι κάτι μόνιμο. Αν δείς στην πορεία ότι δεν σε βολεύει, τα αλλάζεις. Οπότε ξεκινάς και βλέπεις!!!Ελπίζω να βοήθησα κάπως....με το σεντόνι που έγραψα!!!;):lol::lol::lol::lol::lol:

Σημ: ;Όσο σκέφτομαι τώρα που έχουμε να κατεβάσουμε χειμωνιάτικα ότι θα γίνει της τρελής.......λαχανιάζωωωωωωωω!!!!!:?:???::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Mata σε ευχαριστώ πολύ. Όντως χρειάζεται μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για ένα σπίτι και εγώ δεν τον έχω.

Με την αλλαγή της σεζόν έχει πολλή δουλειά και αναδιοργάνωση.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

• 2 εβδομάδες μετά...

mata, αν και απάντησες στη melita με βοήθησες και εμενα;). Σε λίγες μέρες μετακομίζουμε σε μεγάλο διαμέρισμα από το δυάρι όπου ζούσα με συγκάτοικο αρχικά και μετά με άντρα - γάτο - παιδί (κατά χρονολογική σειρά) και όπου επικρατεί το απόλυτο χάος! Είμαστε όλοι χύμα... Υποψιάζομαι πως στη μετακόμιση τα μισά θα πεταχτουν και θα βρεθούν και χαμένα αντικείμενα της... συγκατοίκου προ δεκαετίας:D!

Αυτά που γράφει η melita για την κατάσταση της οργάνωσης ισχύουν και για μένα.... πελαγώνω!!! Δώστε μου να καθαρίσω, να πλύνω, να σιδερώσω, οκ. Αλλά να τακτοποιήσω και να οργανώσω, με πιάνει πανικός:-(:-(

Αό όσο κατάλαβα, όσο περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους έχεις με πολλά ράφια και καλή πρόσβαση τόσο το καλύτερο. Επίσης οι συχνές εκκαθαρίσεις (ποιος τις κάνει όμως:confused:) κάνουν καλό. Για να δούμε!

GJMap2.png

Πέρα από το συχνό ξεκαθάρισμα, που είναι το μισό της καλής οργάνωσης, ένα άλλο μυστικό, κατά τη γνώμη μου είναι η προσβασιμότητα των πραγμάτων μέσα ή έξω από το ντουλάπια, γραφεία, κουζίνες, κλπ.

Δλδ, όταν κάνει χρησιμοποιείται συχνά, πρέπει να βρίσκεται εύκολα και να τοποθετείται σε καλό σημείο. Ότι δεν χρησιμοποιείται συχνά, μπορεί να είναι σε πιο δυσπρόσιτο σημείο. Κάτι άλλο που εφαρμόζω είναι να χαρίζω, πετάω, κλπ οτιδήποτε δεν χρησιμοποιώ για 1 χρόνο. Είτε αυτό είναι ρούχο είτε κάποιο εργαλείο...αφού δεν το χρησιμοποιώ για ένα έτος, δεν θα το χρησιμοποιήσω ούτε το επόμενο.

Στις αλλαγές των εποχών αφιερώνω ένα ράφι για τα πολύ εκτός εποχής και έχω ήδη τοποθετήσει εκεί τα αμάνικα, εξώπλατα, καυτά σορτς (εννοείται της κόρης μου, εγώ είμαι κατηγορία ελέφαντα). Ταυτόχρονα, έχοντας αδειάσει από τα συρτάρια τα πολύ εκτός εποχής, έχω ήδη κατεβάσει τα χειμωνιάτικα, τα έχω αερίσει (αφού τα φυλάω σιδερωμένα) και τα έχω τοποθετήσει στη μέσα πλευρά των συρταριών.

Επίσης, οταν μου αγοράζουν ή χαρίζουν ρούχα για τα παιδιά που τους είναι μεγάλα, τα βάζω με την ίδια λογική στο πιο πάνω ράφι της επάνω ντουλάπας τους και ξεμπερδεύω.

Έχω ήδη ξεμπερδέψει με τα χειμωνιάτικα (και έτσι ξέρω από τώρα τι χρειάζονται τα παιδιά μου για τον χειμώνα που έρχεται), αλλά έχω ξεμπερδέψει και με τα καλοκαιρινά, διότι ξέρω τι δεν θα τους κάνει για του χρόνου. Οπότε φυλάω μόνο αυτά που θα χρειαστούν. Τα υπόλοιπα τα χαρίζω και εγώ με τη σειρά μου.

Αυτά από εμένα.

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Για πείτε καμια ιδεα τι γινεται οταν εχεις μεν ντουλαπες για να αποθηκευσεις πραγματα αλλα χωρις ραφια και συρτάρια;

Για να καταλαβετε, στη κρεββατοκαμαρα εχουμε μια διφυλλη σε μεγεθος τριφυλλης με παταρι χωρις ενα συρταρι και ενα ραφι! Εκει βαζω τις κρεμαστρες μας με τα καθημερινα ρουχα, εχω και μια πανινη συρταριερα απο ικεα για τα μακο του συζυγου.

Εχω και μια διφυλλη κοντη, με ενα μονο ραφι. Εκει βαζω στο κατω μερος σεντονια και πετσετες και στο επανω μερος διαφορα δικα μου, καλλυντικα, αρωματα, τσαντες, καμερες ρολογια κ.α.

Τα μονα συρταρια που υπαρχουν ειναι σε μια συρταριερα ψηλη, 7 συρταρια, αλλα στενα. Εκει εχω μοιρασει τα συρταρια, 3 πανω μπλουζες δικες μου, 3 κατω μπλουζες συζυγου και το τελευταιο για πυζαμες.

Στα παιδια ειναι καλυτερα τα πραγματα, η ντουλαπα ειναι εξαφυλλη με παταρι αλλα και παλι ραφια μονο στο παταρι. Επανω εχω αποθηκευσει ρουχα του μπεμπη για αργοτερα (αφου εχω του πρωτου μου), κουβερτες και παπλωματα και μαξιλαρια. Καθως και εκτος εποχης, οπως αποκριατικες στολες, μπουφαν. Στο κατω μερος εχω 4 πορτες, το ενα μερος το εχω εκμεταλλευτει για εμας βαζοντας παλτα, φορεματα και κοστουμια του συζυγου. Στο αλλο εχω ρουχα των παιδιων. Ευτυχως υπαρχουν και δυο συρταριερες για τα μικρα και τα καθημερινα ειναι εκει.

Στο αλλο δωματιο εχω μια διφυλλη με μονο παταρι. Στο παταρι εχω αποθηκευσει τα χριστουγεννιατικα-πασχαλιατικα-καλοκαιρινα. Κατω εχω οτι δεν χωραει αλλου, ενα μπαχαλο δηλαδη.

Στο χωλ εχω επισης ενα ντουλαπι για απορρυπαντικα στο οποιο για κακη μου τυχη δεν χωραει σε υψος ουτε η σιδερωστρα ουτε η σκουπα. Εχω ομως τα απορρυπαντικα, κουβαδες, λεκανες.

Στο μπανιο δεν υπαρχει ντουλαπι παρα μονο κατω απο το νεροχυτη, οπου εχω τα χαρτια υγειας και οτι αλλο μπορει να χρειαστει αμεσα.

Αν ειχα αποθηκη και ειχα εκει τα εποχιακα κατευθειαν η μια ντουλαπα θα αδειαζε.

Επισης τωρα λογω αλλαγης εποχης εχω τρεις ανεμιστηρες που δεν ξερω που θα τους βαλω. Εχω μια μεγαλη κουτα σκληρη απο ηχοσυστημα και σκεφτομαι να τους αποσυναρμολογησω και να τους βαλω εκει εστω στο μπαλκονι εξω. Θα δω πως θα βολεψει. Αλλα αυτη η αλλαγη εποχης τωρα με σκοτωνει. Που θα τακτοποιηθουν ολα αυτα; Και οταν το σπιτι το νοικιαζεις ποσα θα κανεις;

Αν σκεφτειτε εσεις ενα καλυτερο τροπο τακτοποιησης παρακαλω βοηθηστε...

Χαιρετώ το επιτελείο μας!

Τι κάνετε φίλες μου? Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω!

Επέστρεψα για περισσότερες κουβέντες, λύσεις, ιδέες και ανταλλαγή πληροφοριών!

Σας φιλώ όλες! :)

Αν σκεφτειτε εσεις ενα καλυτερο τροπο τακτοποιησης παρακαλω βοηθηστε...

Φίλη Athens2006

Δύσκολα τα πράγματα :? και έχεις απόλυτο δίκιο. Και είναι κακο-βαλμένα όλα χωρίς ίχνος οργάνωσης και νοικιάζεις ώστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλήσεις χρήματα για πράγματα που δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου φεύγοντας!

Κατʼ εμέ τα έχεις οργανώσει καλά (τα των ρούχων / σεντονιών), ειδικά σε σχέση με το πόσο σου έχουν δέσει τα χέρια το ότι δεν έχεις καθόλου αποθηκευτικούς χώρους και ράφια!

Για τους ανεμιστήρες θα πήγαιναν αέρα και χωρίς 2η σκέψη για μένα στο πατάρι. Φαντάζομαι πως δεν θα χωρούν στο μήκος τους (αλλά στο πλάτος τους) αλλά θα τους αποθήκευα σίγουρα εκεί γιατί και μόνο που θα τους έβλεπα θα με έπιαναν τα νεύρα μου. Εξαφάνισε τους εκεί αν μπορείς.

Στο μπάνιο δεν έχω και γω ντουλάπια, παρά το ότι είναι δικό μας το σπίτι, τα έξοδα δεν μας έχουν ακόμα αφήσει να φτιάξουμε ένα καλό έπιπλο. Όμως έχω αρκετά ντουλάπια στην κουζίνα που εκμεταλλεύομαι πλήρως. Σκέψου πως ακόμα και τα χαρτιά υγείας τα έχω στην κουζίνα σε ξεχωριστό ράφι που βάζω τα της τουαλέτας (όπως χαρτί υγείας, εφεδρική οδοντόκρεμα, υγρό για τα χέρια).

Ντουλάπια στην κουζίνα, που θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς, έχεις?

Φιλιά! :P

Συννονοματη σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρχικα να σου πω πως δεν εχω πατάρι, οπότε δεν χωράνε οι ανεμιστήρες.

Ασε με εχουν πιάσει τα νευρα μου που εχω τοση δουλεια στο γραφειο και δεν προλαβαίνω να ξεκινησω εκκαθαριση.

Οσον αφορα την κουζίνα,δεν εχει τοσα πολλα ντουλαπια, αν και ειναι σε Γ, γιατι ειναι λιγο κουλη η διαρρυθμιση, εχει χωρο και για κουζινα και για πλυντηριο πιατων μεγαλο, εγω ομως εχω μικρο και εβαλα εκει των ρουχων. Τουλαχιστον εχω ολα τα πραγματα στην κουζινα τακτοποιημενα απο τα καθημερινα μεχρι και τα πιο σπανια χρειαζουμενα.

Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω στην ντουλάπα βάζοντας φτηνά ραφάκια ακόμα και πλαστικά. Έχει το ικέα. Ακόμα μπορείς να κρεμάσεις υφασμάτινες θήκες στις ντουλάπες για να συμμαζέψεις μικροπράγματα. Τους ανεμιστήρες και εμείς τους αποσυναρμολογούμε γιατί αλλιώς είναι τελείως άβολο το σχήμα τους και πιάνουν τρομερό χώρο. Έχεις σκεφτεί καμία ντουλάπα στο μπαλκόνι; Επίσης είχα δει μια ιδέα σε κάποιον παλαιότερο κατάλογο του ΙΚΕΑ που είχε ράφια βαλμένα περιμετρικά πολύ ψηλά σε ένα χολ νομίζω και πάνω τους κουτιά, δεν φαινόταν άσχημο.

There is no patch for human stupidity.

Συννονοματη σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αρχικα να σου πω πως δεν εχω πατάρι, οπότε δεν χωράνε οι ανεμιστήρες.

Ασε με εχουν πιάσει τα νευρα μου που εχω τοση δουλεια στο γραφειο και δεν προλαβαίνω να ξεκινησω εκκαθαριση.

Οσον αφορα την κουζίνα,δεν εχει τοσα πολλα ντουλαπια, αν και ειναι σε Γ, γιατι ειναι λιγο κουλη η διαρρυθμιση, εχει χωρο και για κουζινα και για πλυντηριο πιατων μεγαλο, εγω ομως εχω μικρο και εβαλα εκει των ρουχων. Τουλαχιστον εχω ολα τα πραγματα στην κουζινα τακτοποιημενα απο τα καθημερινα μεχρι και τα πιο σπανια χρειαζουμενα.

Δεν εχεις πατάρι!!!!!!!!!! :| Ολο και καλυτερεύει η κατάσταση Ειρηνάκι! :mrgreen::mrgreen:

Χμ.... Τότε η λύση είναι μία... δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θα μπορουσες να δαπανήσεις ένα ποσό κάποια στιγμή, να αγοράσεις μία μεγάλη, πλαστική (την προτιμώ από τις σιδερένιες γιατί δεν σκουριάζει!) ντουλάπα μπαλκονιού? Νομίζω πως θα σου λύσει τα χέρια τουλάχιστον για ανεμιστήρες, σκούπες, φαράσια, λεκάνες και άλλα τέτοια που αν τυχόν και τα δω στο σπίτι εκτός του χώρου που τα έχω βγάζω σπυράκια! Χωράει μια τέτοια ντουλάπα κάπου στο μπαλκόνι σου? Αν ναι, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς γιατί ναι μεν θα δαπανήσεις ένα ποσό αλλά τουλάχιστον θα την πάρεις μαζί σου φεύγοντας και θα βοηθηθείς άμεσα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...