Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Σιγά-σιγά κορίτσια να μην αγχώνεστε.

Δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους το ίδιο και αυτό δεν είναι καθόλου κακό! Και τι έγινε που κάποια από μας δεν είναι "καλή" στις δουλειές του σπιτιού? Μήπως θα γίνεις περισσότερο ευτυχισμένη αν έχεις το σπίτι σου σε απόλυτη τάξη??!!! Οχι φυσικά! Οπότε χωρίς άγχος και όλα θα γίνουν!

Φιλικά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αλλο ηθελα να γραψω, αλλα μου κολλησε το συστημα...χα χα!

Η αληθεια ομως βγαινει μπροστα.... εχω προβλημα με την οργανωση, το παραδεχομαι!

Τωρα τελευταια γυριζω συνεχως γυρω απο τον εαυτο μου, και το αποτελεσμα (φυσικα) μηδεν! Το σπιτι, καθαρο μεν... ανω κατω δε!

Ειχα εφαρμοσει το συστημα πριν φυγω για τη δουλεια τακτοποιω, για να το βρω οκ οταν επιστρεψω... αλλα αλλαξα ωραριο, φευγω πολυ νωρις απο το σπιτι οποτε, παει κι αυτο....

Μου εχουν σπασει τα νευρα απο τα πραγματα που χορευουν παντου! Τα νευρα μου!

Η αληθεια ομως βγαινει μπροστα.... εχω προβλημα με την οργανωση, το παραδεχομαι!

Τωρα τελευταια γυριζω συνεχως γυρω απο τον εαυτο μου, και το αποτελεσμα (φυσικα) μηδεν! Το σπιτι, καθαρο μεν... ανω κατω δε!

Ειχα εφαρμοσει το συστημα πριν φυγω για τη δουλεια τακτοποιω, για να το βρω οκ οταν επιστρεψω... αλλα αλλαξα ωραριο, φευγω πολυ νωρις απο το σπιτι οποτε, παει κι αυτο....

σαν να το γραψα εγώ το μήνυμα....

Η μάνα μου συνέχεια λέει΅: μια ζωή θα κουράζεσαι.... δεν έχεις τάξη... (κι έχει δίκιο)

γράφτηκα και στις flyladies αλλά δεν βοήθησαν κι αυτές... Μάλλον πρέπει να καλέσω αυτές που καθαρίζουν και συμμαζεύουν σπίτια....

Διαφημίσεις

Φίλη μου Jena

Το έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να το λέω: όλα τα πράγματα θέλουν τρόπο (και λιγότερο κόπο!) και προσωπικά πιστεύω πως το σπίτι θέλει μόνο 1 ωρίτσα την ημέρα δουλειές ώστε να μένει πάντα καθαρό και τακτοποιημένο. Πέραν την 1 ώρας απλά κουραζόμαστε, μας βγαίνει εκνευρισμός και τελικά χωρίς λόγο.

- Βάλε ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου π.χ. σήμερα θα ξεσκονίσω και μαζέψω το παιδικό και αύριο θα σφουγγαρίσω και θα κάνω το μπαλκόνι. Ένα πρόγραμμα που βολεύει τις ανάγκες του σπιτιού σου. Μην βάζεις στόχους που καταλαβαίνεις πως είναι ανέφικτοι!

- Στρώσε ΠΑΝΤΑ πριν φύγεις από το σπίτι σου τα κρεβάτια. Το να γυρίζεις σπίτι και να βλέπεις τα κρεβάτια άστρωτα σου δημιουργεί μία έντονη αίσθηση ακαταστασίας!

- Μείνε σε ένα δωμάτιο όσο κάνεις τακτοποίηση. Μην πηγαινοέρχεσαι από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μόλις τελείωσεις το συμμάζεμα του ενός δωματίου, τότε και μόνο τότε θα πηγαίνεις στο επόμενο!

- Μάζευε τα ψώνια της εβδομάδας και πήγαινε μία μόνο φορά στο σούπερ (αλλά να το τηρείς!). Έχε κάπου ένα χαρτάκι και σημείωνε καθημερινά τις ελλείψεις σου ώστε να μην ξεχνάς τίποτα!

Μερικές μικρές συμβουλές που πάντα ακολουθώ και με βοηθούν πολυ!!!

Φιλιά σε όλες!

Αρχηγε Ειρηνη ευχαριστω!

Αυτο με τα ψωνια το τηρω (αν δεν τα εγραφα δεν θα επαιρνα ουτε γαλα του παιδιου!)

Το προβλημα μου ειναι πως φευγω συχνα ενω κοιμαται ο αντρας μου... ο οποιος ΔΕΝ στρωνει κρεββατι, ΔΕΝ μαζευει τα ρουχα του, ΔΕΝ πλενει πιατα, ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ!

Προγραμμα στις δουλειες δεν βαζω, και γυριζω απο το ενα δωματιο στο αλλο....

Ευχαριστω για τις συμβουλες, θα τις ακολουθησω!

Αν ξερεις και κανενα "μαγικο" θα το εκτιμουσα!

κατι άλλο που εμενα με βοηθάει παρα πολύ είναι να κάνω ενα γρήγορο συγύρισμα πριν τη γενική,οταν ειναι τα κρεβάτια στρωμένα,ο νεροχύτης αδειος,και οι καναπέδες μαζεμένοι είμαι ήσυχη,μετα κανω γενική σε ενα χωρο και μολις τελειώσω αρχίζω τον επόμενο.Επίσης η οργάνωση της αποθήκης είναι πολύ σημαντική,γιατι φευγουν τα άχρηστα απο το σπίτι.

Εγώ πάλι ό,τι πρόγραμμα και να βάλω, αν και με ευχαριστεί σε γενικές γραμμές να κάνω δουλειές, ξεδίνω, μία είναι η δουλειά που δεν αντέχω με τίποτα, το σίδερο. Κάθε μέρα λέω, σήμερα θα σιδερώσω οπωσδήποτε! Ναι αμέ, σε λίγο θ'αρχίσουν τα ρούχα να με κυνηγάνε μέσα στο σπίτι.

Α, Jena μου... δύο αυτιά δεν έχει ο άντρας σου??? Μήπως πρέπει να του τραβήξεις το ένα??!!! xixixi

Εντάξει, δεν κάνει δουλειές, αλλά να ψευτο-στρώσει το κρεβάτι, έστω να ρίξει κάπως πιο καλύτερα το πάπλωμα για να μην φαίνεται μπάχαλο το κρεβάτι για σένα που θα γυρίσεις ψώφια... ένα τεταρτημόριο του δευτερολέπτου θα του πάρει (χαχαχαχα), δεν μπορεί να σου κάνει το χατίρι!? Τόσα κάνεις για εκείνον!

Αυτό με το πρόγραμμα των δουλειών μήπως πρέπει να το δουλέψεις λιγάκι στο μυαλό σου ώστε να ηρεμίσεις και κυρίως να μην τρέχεις από το ένα δωμάτιο στο άλλο? Ειλικρινά με 1 ώρα δουλειάς την ημέρα το σπίτι είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο!

Μαγικό.... ΝΑΙ!!! Υπάρχει ένα!!!

Ο άντρας μου ήταν σε αυτό το στυλ του δικού σου. Μια μέρα λοιπόν μου γύρισε 180 μοίρες το κεφάλι σαν του σατανά, άφρισα από το στόμα και μου γύρισαν τα μάτια σε λευκό και... από τότε... τσουπ με βοηθάει και έχει δουλειές που τις κάνει ΜΟΝΟ εκείνος!!! (κατέβασμα σκουπιδιών, μαζεύει το μπάνιο επειδή είναι ο τελευταίος κλπ...) xaxaxaxaa

MAKIA-MAKIA

Διαφημίσεις

κατι άλλο που εμενα με βοηθάει παρα πολύ είναι να κάνω ενα γρήγορο συγύρισμα πριν τη γενική,οταν ειναι τα κρεβάτια στρωμένα,ο νεροχύτης αδειος,και οι καναπέδες μαζεμένοι είμαι ήσυχη,μετα κανω γενική σε ενα χωρο και μολις τελειώσω αρχίζω τον επόμενο.Επίσης η ογάνωση της αποθήκης είναι πολύ σημαντική,γιατι φευγουν τα άχρηστα απο το σπίτι.

Αντιγόνη σωστή πολύ σωστή!

Τα 2 κολλήματα που έχω και 'γω είναι ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΡΩΜΕΝΑ-ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ ΑΔΕΙΟΣ. Μετά από αυτά τα 2 πάω σε άλλες δουλειές και μόνο!

Υ.Γ. Μπράβο! Σου αξίζει τίτλος, αύριο θα τον βρούμε! XIXIXI

Φιλάκια!

- Βάλε ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου π.χ. σήμερα θα ξεσκονίσω και μαζέψω το παιδικό και αύριο θα σφουγγαρίσω και θα κάνω το μπαλκόνι. Ένα πρόγραμμα που βολεύει τις ανάγκες του σπιτιού σου. Μην βάζεις στόχους που καταλαβαίνεις πως είναι ανέφικτοι!

- Στρώσε ΠΑΝΤΑ πριν φύγεις από το σπίτι σου τα κρεβάτια. Το να γυρίζεις σπίτι και να βλέπεις τα κρεβάτια άστρωτα σου δημιουργεί μία έντονη αίσθηση ακαταστασίας!

- Μείνε σε ένα δωμάτιο όσο κάνεις τακτοποίηση. Μην πηγαινοέρχεσαι από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μόλις τελείωσεις το συμμάζεμα του ενός δωματίου, τότε και μόνο τότε θα πηγαίνεις στο επόμενο!

- Μάζευε τα ψώνια της εβδομάδας και πήγαινε μία μόνο φορά στο σούπερ (αλλά να το τηρείς!). Έχε κάπου ένα χαρτάκι και σημείωνε καθημερινά τις ελλείψεις σου ώστε να μην ξεχνάς τίποτα!

Σοφές κουβέντες!!! Θα τις εφαρμόσω κι εγώ οπωσδήποτε!!! Ιδιαίτερα αυτό που έχω μαυρίσει, είναι κάτι που καταστρέφει όποια δουλειά κάνω γιατί πάω σε άλλο δωμάτιο και ξεκινάω εκεί κάτι άλλο και στο τέλος έχω πολλά μέτωπα ανοιχτά και σπίτι χάλια!!!!!

Εγώ πάλι ό,τι πρόγραμμα και να βάλω, αν και με ευχαριστεί σε γενικές γραμμές να κάνω δουλειές, ξεδίνω, μία είναι η δουλειά που δεν αντέχω με τίποτα, το σίδερο. Κάθε μέρα λέω, σήμερα θα σιδερώσω οπωσδήποτε! Ναι αμέ, σε λίγο θ'αρχίσουν τα ρούχα να με κυνηγάνε μέσα στο σπίτι.

Εμένα να σου πω... είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές (ναι, το ξέρω πως είμαι ανώμαλη μου το λένε και οι φίλες μου για το θέμα!! xixixi) αλλά με την προϋπόθεση να να σιδερώνω τα ρούχα μας... βαριέμαι απίστευτα τα σεντόνια, μαξιλαροθήκες.... Μου αρέσει τόσο πολύ η αίσθηση των ρούχων όταν τα σιδερώνω και όταν τα τακτοποιώ μετά στα συρτάρια... το καλύτερό μου!!! (είπαμε, ειμαι ανώμαλη!!!)... Αλλά για το σίδερο έχω γυναίκα κάθε 15 ώστε να ξε-φορτώνομαι αυτά που δεν.. "χωνεύω"!!!

Νοικοκυρές του parents ενωθείτε!Πάντος για μενα οι δουλειές του σπιτιού λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά,όσο πιο μπερδεμένα είναι τα προσωπικά μου,τόσο πιο συγυρισμένο είναι το σπίτι μου.Όπως βλέπετε τελευταία είναι στην εντέλεια το σπίτι....

Διαφημίσεις

Εμένα να σου πω... είναι από τις αγαπημένες μου δουλειές (ναι, το ξέρω πως είμαι ανώμαλη μου το λένε και οι φίλες μου για το θέμα!! xixixi) αλλά με την προϋπόθεση να να σιδερώνω τα ρούχα μας... βαριέμαι απίστευτα τα σεντόνια, μαξιλαροθήκες.... Μου αρέσει τόσο πολύ η αίσθηση των ρούχων όταν τα σιδερώνω και όταν τα τακτοποιώ μετά στα συρτάρια... το καλύτερό μου!!! (είπαμε, ειμαι ανώμαλη!!!)... Αλλά για το σίδερο έχω γυναίκα κάθε 15 ώστε να ξε-φορτώνομαι αυτά που δεν.. "χωνεύω"!!!

Εγώ αν συνεχίσω έτσι, βλέπω να φέρνω κι εγώ γυναίκα για το σίδερο. Για τέτοια αντιπάθεια με το αντικείμενο σου λέω. Έχω μια γνωστή, που ήταν πολύ χειρότερη από μένα. Εκείνη δεν μπορούσε με τίποτα τα πουκάμισα του άντρα της. Δεν μπορείς να φανταστείς τι έκανε ...Όταν της μαζευόντουσαν πολλά, πελάγωνε, και πότε πότε πέταγε και κανένα, λέγοντας στον άντρα της μετά όταν το έψαχνε, τι αυτό, πάει, πάλιωσε, ξεθόριασε και το πέταξα, δεν θυμάσαι πόσο χάλια ήταν ?

Χαχαχαχαχα

Βρε λες ν' αρχισω να πετάω και 'γω τα έπιπλά μας ένα-ένα??? (βαριέμαι το ξεσκόνισμα!!!)...

Φοβάμαι ότι στην περίπτωσή σου ο άντρας σου :mrgreen: μάλλον θα το αντιληφθεί χωρίς να σε ρωτήσει πως κάτι λείπει από εκεί μέσα !!

Καλημέρα,πείτε μου τη γνώμη σας,θέλω να στολίσω το μπαλκόνι μου,εχω τραπέζι με καρέκλες και ενα σαλονάκι μπαμπού,σκέφτηκα να ραψω καλύματα στο σαλονάκι για να αλλάξει όψη,θα πάρω μερικές γλάστρες αλλά δεν ξέρω τι,γενικά τι αλλο μπορώ να βάλω??απο διακοσμητικό,απο οτιδήποτε.ακούω ιδέες.

δεν σου κανω πλακα.δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι το μπαλκονι σου.ο αντρας μου οταν τα φτιαξαμε εμενε με τους γονεις του ακομα και επειδη εχει μεγαλο μπαλκονι ειχε παρει απο το λιντλ μια αιωρα.μαλλον θα ξαναβγαλουν οπου να ναι.παρε μια να ρεμβαζεις.ο δικος μου κοιμοτανε και το βραδυ εκει καμια φορα!

Πάρε γυναίκα starfish!

Εγώ την έχω (χρόνια) 2 Σάββατα τον μήνα και μου κάνει ότι βαριέμαι να κάνω εγώ. Δεν υπάρχει καλύτερο φιλενάδα, ειλικρινά σου μιλάω.

Τελικά πήρα γυναίκα για το σίδερο, δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση.

Λίγο ακόμη και δε θα βρίσκαμε ρούχα στην ντουλάπα .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...