Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Βικάκι μου, είπα σε μια φίλη μου που ο άντρας της δουλεύει σε επιπλάδικο, να μου φτιάξει αν μπορεί ένα "κουτί" που να κουκουλώνει και την πρέσα και το τραπεζάκι. Να είναι από ελαφρύ υλικό, σαν νοβοπαν, για να το σηκώνω με ευκολία. Και σκέφτομαι να το ντύσω με αυτοκόλλητο για να φαίνεται όμορφο!

Μολις μου το φτιάξει, θα το φωτογραφίσω και θα το ποστάρω για να πάρετε ιδέα!

Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον Βικάκι!!!!Ναι....όντως, λές να είχα ανασκουμπωθεί, γιατί ενστικτωδώς ήθελα να συμμαζευτώ, για να είμαι έτοιμη για την μεγάλη αλλαγή;;; :roll::roll::lol::lol:

Επιπλέον, έφτιαξα ένα επιπλέον φύλλο στη ντουλάπα, του τρίτου δωματίου, για να διώξω τον καλόγερο που είχα στη γωνία. Στο φύλλο αυτό, θα βάλω την σκούπα, την σιδερώστρα, την απλώστρα την πτυσσόμενη και θα μπορέσω να τα συμμαζέψω όμορφα χωρίς να τα έχω έξω και να μου φαίνονται άνω κάτω.Είναι στο τρίτο δωμάτιο του σπιτιού, αλλά επειδή το έχω συμμαζεμένο και έχω εκεί το γραφείο δεν θέλω να μου χαλάει το "φενγκ σούι" :lol::lol: οτιδήποτε περιττό!!!! :D:D

Βικάκι ευχαριστώ και πάλι!!!!Εν αναμονή φωτο!!! :wink:

ΤΙΤΗ, ευχαριστούμε για το λίνκ!!!!!Πολύ καλό!!!!!!!!Και όντως είχε συζητηθεί το θέμα του ψυγείου!!!! :wink::D:D

Ναύαρχε... ελύσσαξες βλέπω.. και ορθώς έπραξες!!! :lol::lol:

Μπράβο.. η ιδέα σου ήταν τέλεια γιατί και γω συμφώνησα μαζί σου πως το να ρίξεις κάποιο ύφασμα επάνω ήταν ... κάπως. Μπράβο και πάλι μπράβο!!! :wink:

Ναι Αρχηγέ μου, η ιδέα του υφάσματος θύμιζε....τσαντίρι!!!! :lol::lol::lol:

Και το φύλλο της ντουλάπας, αλλά και την κατασκευή για την πρέσα τα περιμένω!!!!δεν έγιναν ακόμα!

Μόλις τοποθετηθούν θα ποστάρω φωτο να παίρνετε ιδέες!!! :wink::D:D

Φιλιάαααααααααααα!!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μου καλά, για πείτε κανένα καλό εβδομαδιαίο πλάνο για τις δουλειές του σπιτιού, γιατί λόγω της εγκυμοσύνης, πρέπει να αλλάξω πορεία.

Μέχρι τώρα, έκανα λίγες δουλειές την Παρασκευή, και λίγες το Σάββατο το πρωί. Μερικές φορές δεν έκανα Παρασκευή και έτρεχα πανικόβλητη το Σάββατο να κάνω την καθαριότητα.

Τώρα όμως επειδή έχουν μειωθεί οι αντοχές μου, αλλά και δεν θελω να επιβαρύνω τον οργανισμό μου, λέω να τα ρεγουλάρω και να κάνω καθημερινά από λίγο, για να μπορώ το ΣΚ, να ξεουράζομαι.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ξεκουραζόμουν μετα τη δουλειά τα απογεύματα αλλά την πλήρωσα ακριβά αυτή την ξεκούραση.

Το αποτέλεσμα ήταν χθές Κυριακή, μια που το Σάββατο το πρωί δεν είμασταν στο σπίτι, να τρέχω και να μην φτάνω για να καθαρίσω το σπίτι και να έχω να μαγειρέψω κιόλας. Καλά που ήρθε η αδερφή μου και με βοήθησε, αλλιώς θα είχα σαλτάρει.

Μπορεί να κουράστηκα, αλλά αισθάνθηκα ψυχολογικό ξελάφρωμα που το σπίτι καθαρίστηκε καλά.

Νομίζω πάντως πως είναι πολύ καλύτερα να τρέχω μέσα στην εβδομάδα λίγο περισσότερο και να ξεκουράζομαι το ΣΚ!

Για πείτε βρε κορίτσια μου πώς τα μοιράζετε εσείς;

n3kPp3.png

zewgp3.png

Eγω είμαι της άποψης να γίνονται καθημερινά καποιες δουλειές,και οχι να ξεπατωνόμαστε το Σάββατο που θα μπορούμε να πάμε και μια βόλτα το βράδυ,προσπαθώ να έχω πάντα μαζεμένο το σπίτι και καθημερινά ασχολούμαι για μια ωρίτσα και με κάτι,τη μια καθαριζω το μπάνιο,την αλλη μερα σφουγγαρίζω τις σκάλες,οπότε δεν συσωρεύονται οι δουλειές,το Σάββατο πάντα ξυπνάω νωρίς,δεν είμαι και πολύ του ύπνου βέβαια,και κάνω γενική σ ένα χωρο,π.χ το προηγούμενο Σαββατο εκανα γενική την αποθήκη,αυτό το Σάββατο εκανα τη κουζίνα,μετα πηγαίνω λαική και μετα μαγείρεμα,σουπερ μάρκετ παω πάντα Παρασκευή βράδυ που έχει λιγότερο κόσμο απ οτι Σαββατο πρωί,και γλιτώνω χρόνο.Κυριακή πρωί φροντίζω τα λουλούδια μου ωστε να ειναι παντα περιποιημένα,και καθε τελευταίο Σάββατο του μήνα πλένω κουρτίνες,καλύματα,αλλάζω πετσετάκια και τέτοια.Και κάτι που κανω πάντα,ποτε δεν αφηνω να μαζεύονται ρούχα για σίδερο,μαζεύω ενα πλυντήριο,τα σιδερώνω αμεσως,είναι θέμα ψυχολογίας.Προσπάθησε να βρεις ενα πλάνο που θα διευκολύνει εσένα και δεν θα είναι εξοντωτικό,αν το συνηθίσεις θα τελειώνεις πολύ γρήγορα τις δουλειές και θα εχεις και χρόνο για την οικογένεια,βολτες και τέτοια.Επίσης καθιέρωσε ένα απόγευμα να κάνεις μποτέ,να κανεις μανικιούρ,μασκες,αφρόλουτρο και να ζεις ποσο ανανεωμένη θα νιώθεις!!

Eγω είμαι της άποψης να γίνονται καθημερινά καποιες δουλειές,και οχι να ξεπατωνόμαστε το Σάββατο που θα μπορούμε να πάμε και μια βόλτα το βράδυ,προσπαθώ να έχω πάντα μαζεμένο το σπίτι και καθημερινά ασχολούμαι για μια ωρίτσα και με κάτι,τη μια καθαριζω το μπάνιο,την αλλη μερα σφουγγαρίζω τις σκάλες,οπότε δεν συσωρεύονται οι δουλειές,το Σάββατο πάντα ξυπνάω νωρίς,δεν είμαι και πολύ του ύπνου βέβαια,και κάνω γενική σ ένα χωρο,π.χ το προηγούμενο Σαββατο εκανα γενική την αποθήκη,αυτό το Σάββατο εκανα τη κουζίνα,μετα πηγαίνω λαική και μετα μαγείρεμα,σουπερ μάρκετ παω πάντα Παρασκευή βράδυ που έχει λιγότερο κόσμο απ οτι Σαββατο πρωί,και γλιτώνω χρόνο.Κυριακή πρωί φροντίζω τα λουλούδια μου ωστε να ειναι παντα περιποιημένα,και καθε τελευταίο Σάββατο του μήνα πλένω κουρτίνες,καλύματα,αλλάζω πετσετάκια και τέτοια.Και κάτι που κανω πάντα,ποτε δεν αφηνω να μαζεύονται ρούχα για σίδερο,μαζεύω ενα πλυντήριο,τα σιδερώνω αμεσως,είναι θέμα ψυχολογίας.Προσπάθησε να βρεις ενα πλάνο που θα διευκολύνει εσένα και δεν θα είναι εξοντωτικό,αν το συνηθίσεις θα τελειώνεις πολύ γρήγορα τις δουλειές και θα εχεις και χρόνο για την οικογένεια,βολτες και τέτοια.Επίσης καθιέρωσε ένα απόγευμα να κάνεις μποτέ,να κανεις μανικιούρ,μασκες,αφρόλουτρο και να ζεις ποσο ανανεωμένη θα νιώθεις!!

Antigoni, σέυχαριστώ για τις ιδέες σου!Τσέκαρα με έντονα γράμματα αυτά που είναι μέρος του πλάνου σου! Βέβαια, θα προσπαθήσω να τα κάνω κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα, για να αφήνω ελεύθερα τα Σάββατα μου. Εκτός από κάποια που ενδεχομένως να μην έχει καλό καιρό και να κάθομαι σπίτι, οπότε τότε θα μπορώ να τα κάνω!

Σέυχαριστώ πάντως, μου φαίνονται καλά μοιρασμένα! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Αυτό το τόπικ είναι παράδεισος για μένα,λατρεύω την τάξη παντού,σε συρτάρια,ντουλάπες,κυριολεκτικά παντού! :) Βρηκα ενα φοβερό μαραγκό που θα μου φτιάξει ενα τραπέζι στη κουζίνα που θα στηρίζεται σε 3!!!ντουλάπια αντί για πόδια,έτσι θα έχω και τραπέζι ,που δεν είχα και επιπλέον χώρο,η κουζίνα μου δεν είναι πολύ μεγάλη και ο προηγούμενος μαραγκός την έκανε σκ@@%$,λιγόστεψε ακόμα το χώρο,αυτός τωρα μου εδωσε απίθανες ιδέες,μολις μαζέψω τα λεφτά μου μου ζήτησε,ΞΕΚΙΝΑΩ!!!!,μετά θα βάψω και το σπίτι,και θα ράψω καινούριες κουρτίνες,βρήκα πάμφτηνα υφάσματα σ ενα μαγαζί,ειναι τοσο ωραίο να είναι ο χώρος μας λειτουργικός και όμορφος! :) Αυτο το μήνα ανανέωσα το μπάνιο μου με 30€ μόνο,αλλο μπάνιο μιλάμε!

Διαφημίσεις

Αντιγονη για πες τι εκανες στο μπανιο σου να παρουμε καμια ιδεα :D

Το μπανιο μου ειναι ενα απο τα δωματια που δεν με ικανοποιει η αισθητικη του, η οικοδομη ειναι 15ετιας αλλα τα πλακακια ειναι ψιλοχαλια και γενικα θελει μια ριζικη ανακαινιση (και στα ειδη υγιεινης μιας και τοσα χρονια νοικιαζοταν και εχουν αρκετη φθορα), που θα γινει καποια στιγμη οταν μαζευτει το αναλογο ποσο :roll::roll:

Ψαχνω λοιπον να βρω τροπους προσωρινα να δειχνει λιγο πιο ωραιο...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ναυαρχάκι μου

Πρώτα-πρώτα την εγκυμοσύνη σου και μετά όλα τα άλλα.

Το έχουμε ξαναπεί: «αν το σπίτι έχει και λίγο σκονίτσα… ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ!!!» xixixi

Παλιότερα, σε προ-Ανδρέα εποχές… που είχα τρελές αντοχές, έκανα το σπίτι γενική κάθε Σάββατο. Και κάθε Σάββατο ήμουν σχεδόν μείον 1 κιλό!!! Φαντάσου!!! Τώρα που… μεγάλωσα και έβαλα μυαλό… είδα πως δεν θέλει κόπο… αλλά τρόπο!

Το πρωί έχω μιάμιση ώρα κενό (περίπου) από την ώρα που θα φύγουν οι άντρες μου από το σπίτι και ώσπου να φύγω και εγώ για το γραφείο. Αυτή λοιπόν η ώρα με έχει σώσει κυριολεκτικά! Το έχουμε ξαναπεί «μόνο μία ώρα καθημερινά χρειάζεται το σπίτι για να παραμένει άψογο!!!» και ʽγω που είμαι clean-freak τόσο του αφιερώνω γιατί έχω και άλλα πράγματα στην ζωή μου! Το παιδί μου, τον άντρα μου… εμένα!

Λοιπόν, αφιερώνουμε μία ωρίτσα (στο περίπου) και το πρώτο που κοιτάμε είναι να είναι τακτοποιημένο το σπίτι. Όχι πεταμένες κάλτσες από ʽδω, βρώμικα ποτήρια από ʽκει, παιχνίδια παντού! Μαζεύουμε λοιπόν το σπίτι και στρώνουμε κρεβάτια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!

Από κει και πέρα, κάνουμε τις διάφορες δουλειές που χρειάζεται το σπίτι για να διατηρηθεί. Ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα κλπ,. με την παραδοχή όμως πως αυτά ΔΕΝ γίνονται κάθε μέρα. Δεν υπάρχει λόγος!!! Εγώ δηλαδή προσέχω πάντα το σπίτι μου να είναι τακτοποιημένο (και πιστέψτε με, φαίνεται ΚΑΙ πάντα καθαρό) και μετά κάνω από μία δουλίτσα… Π.χ. σήμερα έβαλα ένα πλυντήριο να είναι έτοιμο για την νύχτα (έχω νυχτερινό) και ξεσκόνισα. Αύριο, αφού μαζέψω το σπίτι, θα βάλω σκούπα… κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός. Οργανώσου χαλαρά βρες το πρόγραμμα που βολεύει εσένα και μην ζορίζεσαι.

Μάκια στην κοιλίτσα σου! :wink:

Christie μου,

Για γράψε λίγα λόγια για το μπάνιο σου.

Π.χ. έχει πλυντήριο μέσα? Έχει παράθυρο?

Γράψε δύο λογάκια να πάρουμε μια ιδέα!

Μάκια

ααχχχ...ανασανα...

μολις τακτοποιησα μια βιβλιοθηκη που τα 2 πανω ραφια ηταν γεματα μικρα αχρηστα πραγματακια ακαταστατα και το ενα πανω στο αλλο..δεν ειχα που να τα βαλω..ειδικα μερικα μικροπραγματα που πουθενα δεν ειναι η θεση τους αλλα δεν γινεται να τα πεταξω..

πηρα 3 κουτακια αποθηκευσης με καπακι, σε ωραιο σχεδιο και εβαλα μεσα τα πραγματακια, αναλογα με το τι ειναι..

επιτελους το τακτοποιησα!!!

επισης αγορασα και μια θηκη για μπαχαρικα, αυτη με τα πολλα μπουκαλακια να φτιαξω και εκεινο το ντουλαπι, γιατι τα εχω σε σακουλακια και εχουν αρχισει να μου πευτουν στο κεφαλι καθε φορα που το ανοιγω..

δεν μπορειτε να πειτε..μια φορα το τριμηνο με πιανει προκοπη :lol::lol::lol:

Την Κυριακή που μας πέρασε με έπιασε λύσσα!

Πήγα απειλητικά προς την αποθήκη. Εκεί λοιπόν, που γενικά την έχω πολύ τακτοποιημένη, έχω τα μικροπράγματα μέσα σε ψάθινα, σομόν, μεγάλα κουτιά αποθήκευσης, χωρίς καπάκι, έτσι ώστε και να είναι όλα τακτοποιημένα αλλά και να μπορώ να έχω οπτική επαφή για οτιδήποτε χρειάζομαι χωρίς να ψάχνω και να εκνευρίζομαι.

Είναι καλό μία φορά στο 6μηνο να κάνουμε ένα «ντου» και να πετάμε διάφορα γιατί οι ανάγκες μας αλλάζουν. Έτσι και γω λοιπόν, έκανα την 6μηνη εκκαθάριση και ξεφορτώθηκα αρκετά πράγματα που δεν χρειάζομαι πια! Αχ… ανάσανα!

Άσε στα κοσμήματά μου. Αποφάσισα να τα ανανεώσω και να ξεφορτωθώ ότι κομμάτια είναι πιο παλιά και «δεύτερα». Την θείτσα μου την έχω γεμίσει κοσμήματα τελευταία! :lol: Κράτησα λίγα κομμάτια και κάποια τα ανανέωσα. Μερικά κρεμαστά δηλαδή (όπως μικρά χρυσά σταυρουδάκια, χρυσές πεταλουδίτσες κ.α.) τα πήγα χθες σε ένα κοσμηματοπωλείο και μου έβαλε σε άλλα πετονιά (με καλό όμως κούμπωμα) και σε άλλα χρωματιστό κορδόνι (ανάλογα με το τι ταίριαζαν) και έγιναν σούπερ!!! Τα πήρα σήμερα και έπαθα πλάκα παιδιά… κάντε το και θα με θυμηθείτε. Και ξεφορτώθηκα τα παλιά και ανανεώθηκα! :wink:

Διαφημίσεις

ααχχχ...ανασανα...

μολις τακτοποιησα μια βιβλιοθηκη που τα 2 πανω ραφια ηταν γεματα μικρα αχρηστα πραγματακια ακαταστατα και το ενα πανω στο αλλο..δεν ειχα που να τα βαλω..ειδικα μερικα μικροπραγματα που πουθενα δεν ειναι η θεση τους αλλα δεν γινεται να τα πεταξω..

Πολλά μπράβο φασολάκι! Έκανες πολύ καλά και μάζεψες τα "διάφορα" που σέρνονται !!!

Να σε ρωτήσω όμως κάτι? ΚΑΙ μικρά ΚΑΙ άχρηστα ΚΑΙ δεν γίνεται να τα πετάξεις???? Γιατί? Τι είδους μικροπράγματα είναι αυτά??

αχαχαχχα..καλη ερωτηση...

χμμμ...θελαμε πχ ενα βυσματακι για το τροφοδοτικο του υπολογιστη...αλλα αυτα δεν τα δινουν ενα ενα..αλλα σετ των 10..αλλα εμεις χρησιμοποιουμε 1, αλλα δεν πετας τα υπολοιπα..

η πχ, κατσαβιδια, σουγιαδακια κλπ...που ναι μεν δεν τα χρησιμοποιουμε, αλλα δεν θελουμε και να τα πεταξουμε..

και ενα σωρο παρομοια πραγματακια..

ξερω θα μου πεις πετα τα...:lol::lol::lol: αλλα δεν το παιρνω αποφαση..τουλαχιστον τα συμαζεψα.. :wink:

Λοιπόν πως ανανέωσα το μπάνιο μου:

Αγόρασα ενα επιπλάκι απο το ικεα σε λευκό χρώμα,περίπου ενα μέτρο επι 40 εκ.και εβαλα όλα τα απορυπαντικα και τα καλυντικά μου,μετα αλλαξα τη κουρτίνα του μπάνιου και το πατάκι,ειχα δυο παλιά βάζα,διάφανα που τα είχα κρύψει γιατί μου φαινόνταν πολύ απλά για το σαλόνι και τα γέμισα ποτ πουρί και μαζί με ένα κερί τα εβαλα πάνω απο το επιπλάκι.Διακόσμησα το καλάθι του μπάνιου με πορτοκαλί χαντρες και αστεροειδή γλυκάνισο όπως τα πλακάκια του μπάνιου,κρίμα που δεν ξέρω να βγάζω φωτογραφίες να τα δείτε.Και όλα αυτά με 30 ευρουλάκια

Αρχηγέ μου πές μου ποιά είναι αυτή η μυστήρια αύρα που εκπέμπεις στον αέρα;;;;;; :lol::lol::lol: Μόλις σε διαβάσω νοιώθω το εξής περίεργο αίσθημα: Από τη μια ηρεμώ και νοιώθω ότι όλα μπορώ να τα ρεγουλάρω και ταυτόχρονα νοιώθω την αίσθηση ότι μου ξυπνάει η ανάγκη για τάξη και οργάνωση!!! :D:D:D:D Μα είναι μαγικό...σου λέω!!!

Μία ώρα χρειάζομαι σχεδόν την ημέρα ε; Οπότε, έτσι θα κάνω. Δεν είναι μόνο θέμα εγκυμοσύνης, αλλά γενικότερα σκέφτομαι ότι αν συνεχίσω να τρέχω σαν τρελή κάθε Σάββατο και πολλές φορές ακόμα και την Κυριακή, δεν θα έρθει ΣΚ που να απολαμβάνω ξεκούραση και χαλάρωση! :? Αργότερα θα έχω το μωρό. Με δύο παιδιά στο σπίτι, γιατί να κλείνομαι τα ΣΚ το πρωί στο σπίτι και να μην το εκμεταλεύομαι για βόλτες και καθαρό αέρα και να κάθομαι σπίτι να κυνηγάω τις σκόνες;;; :lol::lol: Το ίδιο πρόβλημα είχα και τα καλοκαίρια και από ένα σημείο και μετά το κατάλαβα και το άλλαξα, αλλά προσωρινά. Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, πηγαίναμε στη θάλασσα, έτσι είχα πάλι θέμα με τις δουλειές.

Οπότε σκέφτομαι ότι αν βρώ τελικά μια καλή ρέγουλα και κάνω από κάτι κάθε μέρα και κάποιες μέρες αφιερώνω στο να πιάνω ένα ένα δωμάτιο, θα έχω επί μονίμου βάσεως τα ΣΚ free!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Σέυχαριστώ πολύ αρχηγέ μου, και θα ενημερώνω εδώ για εξελίξεις!!!!!!!!! :wink::D:D:D:D:D:D:D:D:D

Μάκια!!!! :D:D:D:D

Φασολάκι, μόλις ενεργοποιήθηκε πάλι το τόπικ, πήρες φόρα!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

Καλά είναι έστω κι αυτά που κάνεις!!Και να δείς όσο παίρνεις φόρα...τόσο θα κάνεις κι άλλα!!! :wink::D:D:D:D

Αντιγόνη, ωραίες ιδέες!!! :wink:

Εγώ για το μπάνιο έχω πάρει μια πολύ καλή υφασμάτινη κουρτίνα από μαγαζί με λευκά είδη που πλένεται και στο πλυντήριο και είναι πιο υγιεινή από τις πλαστικές. Μέχρι τώρα είχα κι εγώ τις πλαστικές βέβαια, αλλά είχα αρχίσει να τις σιχαίνομαι γιατί το πλαστικό ακόμα και στο πλυντήριο να το βάλεις δεν καθαρίζει καλά. Μου κόστισε γύρω στα 20 ευρώ και κάτι αλλά άξιζε τα λεφτά της γιατί την ευχαριστιέμαι καλύτερα τελικά! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Πάνινη κουρτίνα?καλό ακούγεται,δεν εχω δεί πουθενά,θα το ψάξω.Σήμερα θα προσπαθήσω να βάλω καμια φωτο,να το δείτε,γενικά τελευταία προσπάθησα και ανανέωσα μέρη του σπιτιού με ελάχιστα χρήματα και εγιναν πολύ όμορφα,γούστο και λίγος χρόνος χρειάζεται,με λίγα λεφτά μπορούμε να κάνουμε θαύματα αν θέλουμε.Κάθε φορά που κανω εκαθάριση στην αποθήκη,ανανεώνω και το σπίτι.Τη προηγούμενη εβδομάδα που εκανα ντου βρήκα ενα παλιό φωτιστικό και ένα κάδρο που είχε χαλάσει απο υγρασία,λοιπόν επλυνα το καπέλο του φωτιστικού και εβαλα μια λάμπα,άνοιξα το κάδρο,το καθάρισα απ τη μούχλα και εβαλα ενα χαρτόνι στις αποχρώσεις του φωτιστικού και μια φωτογραφία,και τα εβαλα σε μια γωνιά που ηταν άδεια.Εγινε παρα πολύ ωραίο κ δεν μου κόστισε τίποτα.

Διαφημίσεις

Christie μου,

Για γράψε λίγα λόγια για το μπάνιο σου.

Π.χ. έχει πλυντήριο μέσα? Έχει παράθυρο?

Γράψε δύο λογάκια να πάρουμε μια ιδέα!

Μάκια

Σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση, τωρα καταφερω να γραψω :oops::oops:

Λοιπον, το μπανιο μου δεν εχει παραθυρο και εχουμε μεσα και το πλυντηριο γιατι ειναι ευρυχωρο και το χωραει... Εχω βαλει ενα μεγαλο καλαθι για τα απλυτα και οταν μετακομισαμε πηρα κι ενα κρεμαστο ντουλαπι και το εβαλα ψηλα στον τοιχο γιατι δεν ειχε τιποτα μεσα για αποθηκευση :shock: ... Επιπλο δεν εχει κατω απο τον νιπτηρα...

Α, εχω παρει εδω και 2 μηνες κατι ραφακια για το μπανιο και ο αντρας μου ακομα δεν μουθ εχει ανοιξει τις τρυπες με το τρυπανι αφου εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω :twisted: ...

Καλα οχι οτι και το υπολοιπο σπιτι ειναι κομπλε, λοιπουν πολλα κυριως απο θεμα διακοσμησης :oops::oops:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Σήμερα φεύγοντας για τη δουλειά έριξα μια ματια στο σπιτι και ενιωσα πραγματικα υπέροχα.

Εβαλα στοιχημα την προηγουμενη εβδομαδα οτι ολα θα μπουν στη θεση τους και το σπιτι θα σταματησει να ειναι βομβαρδισμένο οχι μονο απο παιχνιδια αλλα και απο ασιδερωτα, στο μπανιο απλυτα, στα δωματια ρουχα σιδερωμενα...

Και το καταφερα. Την προηγουμενη Πεμπτη τα πηρα με τον εαυτο μου, εκανα κοπάνα από τη δουλειά, όλοι ελειπαν, ο μικρος στο παιδικο, μέχρι τις 4 το σπίτι ελαμπε μεσα και εξω. Καθαρισα, σιδερωσα, τα παντα. Ε, από την Πέμπτη αποφάσισα οτι δεν θα αφηνω τιποτα το βραδυ για την αλλη μέρα, και αν δεν σιδερωσω δεν θα ξαναβαλω πλυντηριο!

Μεχρι στιγμης παει καλά, να σκεφτειται οτι το Σαββατο το βραδυ ειχαμε κοσμο, εκανα τραπεζι, και επειδη ειχαμε παιδακια ολα τα παιχνιδια μετακομισαν στο σαλονι. Ε, λοιπον, το πιστευετε οτι μεσα σε 30΄το σπιτι ηταν τακτοποιημενο πληρως;

Μου αρεσει να γυριζω σε ενα σπιτι συμμαζεμενο. Αποφασισα να κανω καθε μερα ενα δωματιο, το μπανιο, και να αφιερωνω μιση ωρα στον εαυτο μου καθε βραδυ πριν ξαπλωσω... ε, και λίγη παραπανω με το συζυγο οταν ξαπλωσω.... ειπαμε να χαλαρωσω...

Μπράβο Ειρηνη!Εγω αν δεν είναι όλα τακτοποιημένα δεν μπορώ,επηρεάζεται πολύ η ψυχολογία μου,αν ασχολούμαστε καθημερινά για μισή ωρίτσα με το σπίτι είναι πάντα μαζεμένο,οσο για το σιδερο που θεωρώ μεγάλο μπελά και μου έπαιρνε απίστευτο χρόνο,εκανα κάτι αλλο,επαψα να σιδερώνω τα πάντα,σιδερώνω μόνο τα ρούχα,σεντόνια,πετσέτες και σεμεν τα διπλώνω και κάνω ενα ελαφρό πάτημα απο πάνω,επίσης στο καλάθι τα βάζω διπλωμένα,μου φαίνονται λιγότερα,οσο για τα πουκάμισα,εχω για σίδερο 7!καθε βδομάδα,όσα εχουν δύσκολο ύφασμα τα απλώνω με κρεμάστρα,θελουν πολύ λιγότερο χρόνο,γενικά ενα τίναγμα πριν τ απλώσω μειώνει το τσαλάκωμα.Δοκιμάστε το.Επισης κάνω κ κάτι άλλο οταν σιδερώνω,προσθέτω 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο στο ατμοσίδερο,μυρίζουν τέλεια και τα ρούχα και το σπίτι :wink:

Irene έτσι σε θέλω!!!!!!!!!!!Μπράβο βρε παιδί!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Μόνο που σε διαβασα ξεσηκώθηκα. Τελικά αν διατηρείς αυτό το συστημα, θέλει πολυ λιγότερο χρόνο για όλα, και εξασφαλίζεις και την ηρεμία σου. Γιατί κακά τα ψέμματα, άλλο να μην τα κάνεις και να το ευχαριστιέσαι, και άλλο να μην τα κάνεις και να σε τρώει.

Συνέχισε έτσι και να μας ενημερώνεις για οοιαδήποτε πατέντα εφευρίσκεις!!!! :wink::D:D:D

antigoni, αυτό με την κρεμάστρα το κάνω κι εγώ. Και επίσης όταν απλώνω στην πτυσόμενη στο τρίτο υπνοδωμάτιο του σπιτιού που δεν κοιμάται κανείς, δεν βάζω μανταλάκια για να μην κάνουν σημαδια τα ρούχα! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Νιώθω πραγματικά ανανεωμένη σε ενα καθαρο σπίτι.

Τώρα εβαλα προγραμμα, αυτή τη βδομάδα θα κάνω ενα δωματιο την ημέρα.

Απο την επόμενη θα αρχίσει η γενική καθαριότητα για το Πάσχα. Μπορεί να ειναι πολύς ο καιρός αλλά δεν θέλω να καθαριζω πολλες ωρες την ημέρα, εχω και το ζουζουνι μου να δω. Και σιγά τις ωρες στις 6 σηκωνομαστε απο το τραπέζι. Οποτε θα κάνω περίπου 1 δωματιο την εβδομάδα αλλά τα πάντα, ντουλάπες, συρτάρια, ξεκαθαρισμα ρουχων,κουρτινες, χαλιά. Εχω ετοιμάσει ενα χρονοδιαγραμμα και ελπίζω να σταθώ τυχερή να τα κανω ολα οπως θέλω και την Μ.Εβδομάδα να μου μείνει μονο να φτιαξω βαλίτσες! Αν καταφέρω να πείσω τον καλό μου...

καλα για Πασχα εχω χιλιες δουλειες,να φτιαξω τ κήπο,γενική καθαριότητα ,μικρομαστορέματα,επισης βρηκα υφάσματα με 1!!!!!!!!!€ το μέτρο και θα ραψω καινούργια καλύματα και κουρτίνες,θα μου κοστίσει το πολύ 60€ για όλα.

λοιπον κορίτσια,προχτες εκανα γενική και ξεσαβούρωσα ενα σωρό ρούχα,όμως βρηκα και κάποια που λυπήθηκα να τα πετάξω και τα μάζεψα σε μια μεριά,το απόγευμα αφού ειχα τελειώσει τη καθαριότητα τους ξαναρίχνω μια ματιά,και λέω θα τα μεταποιήσω και αν δεν κάτσει τα σαβουρώνω και αυτά.Κατι πολύ παλιες φουστες μακριές τις εκανα μικρα φουστάκια να τα φοράω με κολάν,σε κατι παλια φουστανια καλοκαιρινά εκοψα τα μανίκια και τα κόντυνα,για τη θάλασσα οτι πρέπει,δύο παντελόνια τα έκανα φούστες και σε ενα παλιο τζιν εραψα χαντρες και εγινε ενα ωραίο χίπικο παντελόνι,ειλικρινα δεν το πίστευα,ανανέωσα τη γκαρνταρόμπα μου με το τίποτα,παρτε βελόνα και κλωστή,ειναι εύκολο τελικά,επισης κατι παλια λιωμένα σεντονια τα έκοψα και τα έκανα ποτηρόπανα,μια παλιά κουρτίνα που ηταν πολύ μικρή για να γίνει οτιδήποτε την εκανα μαξιλαρακι και με το λίγο υφασμα που έμεινε εντυσα το καπέλο ενός λαμπατέρ και εβαλα το μαξιλάρι σε μια πολυθρονίτσα δίπλα στο λαμπατερ.πραγματικά αξίζει το ράψιμο,ακόμα και ποτε να μην εχει πιασει καποια κοπέλα βελόνα είναι εύκολο,τολμήστε το!

καλα για Πασχα εχω χιλιες δουλειες,να φτιαξω τ κήπο,γενική καθαριότητα ,μικρομαστορέματα,επισης βρηκα υφάσματα με 1!!!!!!!!!€ το μέτρο και θα ραψω καινούργια καλύματα και κουρτίνες,θα μου κοστίσει το πολύ 60€ για όλα.

ειστε πολυ προκομμενες!μπραβο.εγω εχω γυναικα μια φορα το μηνα και θα μου κανει αυτη τα χοντρα.σας ζηλευω ,εγω δεν αντεχω.αντιγονη,που βρηκες τοσο φτηνα υφασματα .θελω να αλλαξω μαξιλαρια στο μπαμπου της βεραντας.δεν αξιζει τα λεφτα που μου ζητανε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...