Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Ειρήνη για πανωφόρια, δεν είναι βολικό το σύστημα αυτό με το κρεμασμα στην αποθήκη. Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο για κάποια μικροπράγματα που δεν θέλω να πιάνουν χώρο στα ράφια.

Irene καλά θα κάνεις να βάλεις τα Χριστουγεννιάτικα στο πατάρι για να ελευθερώσεις χώρο στην άλλη ντουλάπα. Εκεί θα είναι βολικό και χρήσιμο να μπαίνουν πράγματα που τα χρειάζεστε καθημερινά, γιατι τα Χριστουγεννιάτικα τα χρησιμοποιείτε μόνο μια φορά το χρόνο!

:wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα σας!!

διαβαζω το θεμα αρκετο καιρο..μου εχετε δωσει πολλες καλες και πρακτικες ιδεες για οργανωση που θελω να κανω πραξη καποια στιγμη γιατι στο σπιτι μου επικρατει χαος..

καμια ιδεα πως να βρω χρονο εχετε να τα κανω εχετε? :lol::lol::lol::lol::roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν έχω σκεφτεί να βγάλουμε και ένα πρόγραμμα. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να τηρηθεί μια που ο καθένας, έχει διαφορετικά ωράρια, αλλά μήπως....θα μπορούσαμε;;;;;; :roll::roll: Περισσότερο εγώ το σκέφτηκα για να οργανώσουμε και κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και τα ξεχνάμε. Όπως πχ μια μάσκα προσώπου στο σπίτι ή οτιδήποτε άλλο. Τα προγράμματα μπορούν να είναι περισσότερα από ένα για να βολευτεί ο καθένας με αυτό που του ταιριάζει.

Π.χ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ

Ε....τί στο καλό δεν θα βολευτούμε σε κάποιο από αυτά;

Λέω εγώ τώρα.....σαν ιδέα....δεν ξέρω πώς σας φαίνεται....... :roll: μήπως κάποιοι διευκολυνθούν.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Με μεγάλη υπερηφάνια σας ανακοινώνω ότι έκανα το ρημαδοσύρταρο!!!

Βεβαια δεν το καταργησα.Απορω Ειρηνη πως το καταφερες αυτο.Που να τη βαλω τοση χαρτουρα?Απλα αποφασισα οτι δεν θα μαζευω πια τοσα αχρηστα χαρτια.Οι λογαριασμοι θα μπαινουν σ'εναν φακελο που υποσχεθηκα οτι θα ξεσκαρταρω συχνοτερα.Αντε να δουμε αν θα το τηρησω.

Ματα περιμενω εναγωνιως τα προγραμματα Α,Β,Γ.Σαν σχεδια πολεμου ενα πραγμα.Δεν μας εκατσε το σχεδιο Α,προχωραμε στο σχεδιο Β. :)

z1QBp3.png UKB8p3.png

χααχαχαχχαα..ναι σωστα..αλλιως δεν γινεται τιποτα ε?

θα με βγαλουν στα καναλια..κατεστρεψε το σπιτι της για να το φτιαξει.. :lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: ... Αν περιμενεις με παιδι ενος μηνος να βρεις χρονο και να οργανωσεις το σπιτι σου παντως πες το και σε μενα γιατι θα εισαι ηρωιδα :shock::shock:

Ασε την οργανωση για αργοτερα, τωρα προεχει ο υπνος :wink:

Παντως κι εγω πηρα πολλες ιδεες απο σας και τις εχω εφαρμοσει... Εινα τοσο ωραια η αισθηση να ειναι το σπιτι οργανωμενο και τακτοποιημενο :D:D .. Εχω και μια λοξα με την ταξη, ασχετα αν δεν εχω τον χρονο :roll::roll:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ματα περιμενω εναγωνιως τα προγραμματα Α,Β,Γ.Σαν σχεδια πολεμου ενα πραγμα.Δεν μας εκατσε το σχεδιο Α,προχωραμε στο σχεδιο Β. :)

Αααααααααααα μόνη μου δεν μπορώ!!!! :lol::lol: Πρέπει να το βγάλουμε με συζήτηση στο οβάλ γραφείο!!!!!!!! :lol::lol::lol: Και φυσικά βοήθεια από την Αρχηγό! :wink: Μπράβο σου για το συρτάρι!Keep walking!!! :wink::D:D:D

Οντως Christie είναι υπέροχη αίσθηση η τάξη!!!!!!!!Κινείσαι με μια ελαφρότητα στο σπίτι, με μια ηρεμία!Και έχεις όρεξη και για δουλειές. Γιατί όταν υπάρχουν ανω κάτω πράγματα δεν έχεις ΄και πολύ διάθεση για δουλειές!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

mataaaaaaaaaaaaa

θέλω εθελοντή για να μου φτιάξει την παπουτσοθήκηηηηηηηη

Κορίτσια έχω ακόμη πέδιλα στα ράφια της.....αγκαλιά με τα timberland από τα λίγα κρυα του Σεπτέμβρη...αγκαλιά με τις γόβες.....Δίπλα κοίτονται τα παπούτσια του συζύγου...και κάτι σαγιονάρες από το καλοκαίρι...

Ευτυχώς που την έχω σε ένα δωματιάκι σαν αποθήκη...Αλλά σήμερα το πρωί που μπήκα πάλι με έπιασε απελπισία...Κάτι πρέπει να κάνω με τα πατούτσια, έχω παπούτσια σε αυτή την πρόχειρη, σε μια παπουτσοθήκη στο μπαλκόνι, σε 2 ντουλάπες και νομίζω και στο εξοχικό :shock:

Εσείς πως τα πάτε με αυτόν τον εχθρό;;; :lol::lol::lol::lol:

Θέλω ιδέες :wink:

Νανσυ να σου πώ τί έκανα εγώ!Επειδή υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος μπαίνοντας στο σπίτι, όταν αγοράσαμε το σπίτι, μετέφερα την τριφυλλη ντουλάπα στον εξωτερικό χώρο την οποία στο προηγούμενο σπίτι είχα στο παιδικό.

Στα δύο φύλλα έβαλα πανωφόρια και κάτω κατω τσάντες και στα συρτάρια κασκόλ και φουλάρια, (τα οποία και τακτοποιησα πρόσφατα στο υφασμάτινο κουτί με τις θήκες από το ΙΚΕΑ) και το τρίτο φύλλο, το μετέτρεψα σε παπουτσοθήκη, ενώ πρίν είχα μπλούζες.΄Είναι μέχρι το ταβάνι, οπως οι περισσότερες ντουλάπες που συνήθως κάνουμε για το ΄σπίτι όλοι μας, και έτσι με έξτρα ράφια που έβαλα, έχω πολύυυυυυυυυ χώρο για τα παπούτσια πλέον.

Στο πατάρι της ντουλάπας υπάρχουν τα κουτιά με τα εκτός εποχής παπούτσια.Εχω βρεί την υγειά μου.........δεν σας λέω τίποτα!!!!!!!!Επίσης στα ράφια, υπάρχουν ξύλινα αρωματικά μπαλάκια για ευχάριστη μυρωδιά. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

maryp μου δίνεις πραγματικά κουράγιο με την νοικοκυροσύνη σου :lol::lol::lol::lol:

Βρε Mata μου είναι πρακτικό αυτό;;; Εννοείς ότι τα έχεις στα κουτιά τους;;;Γιατί βάζε βγάζε δεν βολεύει ιδιαίτερα :cry:

Αν τα έχεις έτσι...χμ δεν ξέρω,,,τα διπλανα φύλλα τις ντουλάπας δεν μυρίζουν έτσι;;; Να σου πω την αλήθεια έτσι όπως τα έχουμε σε χίλιες μεριές δεν βολεύει αλλά τα περισσότερα είναι μακριά από ρούχα.. Μόνο κάτι καλά δικά μου που τα φοράω 1 φορά στα 5 χρόνια είναι στο κάτω μέρος στις ντουλάπες μέσα σε κουτιά...

Όχι ότι βρωμάνε τα πόδια μας και τα παπούτσια μας :lol::lol::lol::lol:

Λες να φτιάξω μια ντουλάπα μόνο παπούτσια;;;;Και η παπουτσοθήκη έξω που είναι ντουλάπι και βολεύει;;Πέταμα;;;;

Αυτή που λέω στην αποθήκη είναι από ΙΚΕΑ απλή 2 ράφια για τα καθημερινά, βολεύει, αλλά τώρα έχει πάρα πολλά ξεχασμένα από το καλοκαίρι..

Με μεγάλη υπερηφάνια σας ανακοινώνω ότι έκανα το ρημαδοσύρταρο!!!

Βεβαια δεν το καταργησα.Απορω Ειρηνη πως το καταφερες αυτο.Που να τη βαλω τοση χαρτουρα?Απλα αποφασισα οτι δεν θα μαζευω πια τοσα αχρηστα χαρτια.Οι λογαριασμοι θα μπαινουν σ'εναν φακελο που υποσχεθηκα οτι θα ξεσκαρταρω συχνοτερα.Αντε να δουμε αν θα το τηρησω.

Κάτσε, να τα πιάσουμε ένα-ένα.

- Μπράβο που μάζεψες και τακτοποίησες το ΡΗΜΑΔΟ-ΣΥΡΤΑΡΟ! Εύγε τέκνον!

- Μπράβο που θα βάζεις ξεχωριστά τους λογ/σμούς! Θα βοηθήσει σίγουρα!

- Τι λοιπή χαρτούρα σου έμεινε μέσα? Για γράψε μερικά για να το λύσουμε και αυτό! Μήπως υπάρχει καμία ιδεούλα / λύση να κάνουμε κάτι.

Θα το τηρήσεις, για την δική σου ψυχολογική ηρεμία, θα το τηρήσεις!! :lol::lol:

Διαφημίσεις

Όχι βρε Νάνσυ δεν τα έχω στα κουτιά, στα ράφια είναι κανονικά.

Στα κουτιά είναι τα εκτός εποχής στο πατάρι της ντουλάπας! Όσο για μυρωδιά, τίποτα δεν πάει στα πανωφορια. Αφού είναι ξεχωριστό φύλλο! :wink: Πολύ με βολεψε! :wink::wink::wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Στο δικό μου ΡΗΜΑΔΟ-ΣΥΡΤΑΡΟ υπάρχουν τα εξής και εντελώς τακτοποιημένα:

Ένα ντοσιεδάκι μικρό και λεπτό (γιατί το έχω ξαπλωμένο όχι όρθιο), στο οποίο βάζουμε 6-7 φυλλάδια από τσεκαρισμένα delivery!

Ένα κουτάκι που μέσα έχω «διάφορα» εκνευριστικά, που δεν μπορούν να μπουν αλλού (όπως 1-2 κλειδοθήκες, 1 extra hands-free και κάτι τέτοια).

Δύο τράπουλες στα κουτιά τους.

Ένα κομπιουτεράκι για υπολογισμούς.

Δύο τηλεφωνικές ατζέντες.

Αυτά και μόνο αυτά επιτρέπω να υπάρχουν γιατί τα συρτάρι παραμονεύει και περιμένει αφορμή, να γίνει ΡΗΜΑΔΟ-ΣΥΡΤΑΡΟ… και δεν θα το αφήσω ποτέ!!! :lol::lol:

Ένα κουτάκι που μέσα έχω «διάφορα» εκνευριστικά, που δεν μπορούν να μπουν αλλού (όπως 1-2 κλειδοθήκες, 1 extra hands-free και κάτι τέτοια).

Ααααααααααα στην εκκαθάριση είχα διάφορα τέτοια εκνευριστικά μεταξύ άλλων και ένα σωρό μπρελόκ...και άλλα πολλά!!!!!!!Αλλά για το κουτί δεν το σκέφτκα!

Χμμμμ θα το εφαρμόσω άμεσαααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λοιπόν επειδή μου μου φώναξε η αγαπημένη και τρελά οργανωτική mata σας υπόσχομαι ότι το απόγευμα θα κάνω προσπάθεια να συμμαζεψω τα παπούτσια. Πρώτα θα τα συγκεντρώσω και μετά θα σκεφτώ τις εναλλακτικές :lol::lol::lol:

Αύριο θα έχεται νέα από το μέτωπο :lol::lol::lol:

Ααααααααααα στην εκκαθάριση είχα διάφορα τέτοια εκνευριστικά μεταξύ άλλων και ένα σωρό μπρελόκ...και άλλα πολλά!!!!!!!Αλλά για το κουτί δεν το σκέφτκα!

Χμμμμ θα το εφαρμόσω άμεσαααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Χάρισε τα, στην μαμά σου, στους δικούς σου... ! Κράτα μόνο αυτά που πραγματικά σου αρέσουν και πραγματικά θα χρησιμοποιήσεις μόλις σου χαλάσει αυτό που έχεις ήδη! Είχα τουλάχιστον 6-7 και κράτησα μόνο 2 πολύ καλά. Τα άλλα τα έδωσα.

Επειδή πάντα θα υπάρχουν μικρά και εκνευριστικά, που όμως χρειάζονται, βάλτα σε ένα κουτάκι ώστε και συγκεντρωμένα να είναι και τακτοποιημένα!

Μάκια!

Καταρχήν τρεχω ν'αγοράσω κουτακι για τα μικρα εκνευριστικα που δυστυχως τα'βαλα παλι ετσι μεσα σε μια γωνιτσα :oops:

Λοιπον το δικο μου συρταρι που ειναι και μεγαλο εχει 5 φακελους μεσα παρακαλω, αυτους με τα λαστιχα που εχουν τα εξης:

1)Φακελος Γιαννη με απολυτηρια λυκεια,στρατου,προηγουμενες φορολογικες δηλωσεις, ενσημα

2)Φακελος Σουλας με πτυχια,ιατρικες εξετασεις,ενσημα κλπ

3)Φακελος παιδιων με ληξιαρχικες πραξεις γεννησεις,ιατρικες εξετασεις

4)Φακελος απ'την μετα γαμου εποχη,,συμβολαια σπιτιου,αυτοκινητου κοινες φορολογικες δηλωσεις κλπ

5)Φακελος με σχεδια και εντυπα που εχω ετοιμασει για το εξοχικο που θαααααα φτιαξουμε.

Αυτα!

Ειρηνη περιμενω επισημη προσκληση για συνελευση στο οβαλ γραφειο.Οπως καταλαβες εσυ εισαι ο αρχηγος :wink:

z1QBp3.png UKB8p3.png

Οπλαρχηγέ μου Margio, :lol:

Εντάξει τα έχεις! Μέσα σε φακέλους με λάστιχο και χωρισμένα ανά υπόθεση, είναι μια χαρά! Κάπου πρέπει να έχουμε και τα χαρτιά μας, τι να κάνουμε… ουφ.

Στο σπίτι μας και μετά από ρητή απαγόρευση περί συνύπαρξης ΣΥΡΤΑΡΙΩΝ & ΧΑΡΤΙΩΝ αποφασίσαμε να τα έχουμε ως εξής:

Χαρτιά υπάρχουν μόνο στο κομοδίνο του άντρα μου (δίπλα από το κρεβάτι μας).

Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα 2πλό χώρισμα. Στο πάνω χώρισμα έχουμε 4 κλασέρ («ξαπλωμένα» γιατί όρθια δεν χωρούν), με ετικετούλες, index και όλα τα σέα και μέα τους για την οικογενειακή μας χαρτούρα.

Στο κάτω χώρισμα έχουμε τα βιβλιάρια υγείας μας και τα ένσημά μας (σε μικρό κλασερ).

Οπότε δεν κυκλοφορούν χαρτιά επ' ουδενί! :lol:

Μάκια

Παιδια τα ρουχα καιτα παπουτσια που δεν φορατε χαριστε τα..

Οταν μετακομισα στο καινουργιο σπιτι (εγκυος) πηρα μαζι μου ολα τα ρουχα που ειχα πριν απο τα οποια 2 χρονια μετα δεν μου μπαινει τιποτα.. Γενναω φυλαω ολα τα ρουχα τις εγκυμοσυνης και τα μεγαλα νουμερα που ειχα.. Στον πρωτο χρονο αλλαξα τουλαχιστον 3 νουμερα καθως μαζευα :lol: Και τωρα εδω και κανα 6 μηνω περιπου εχω κολλησει σε ενα νουμερο..

Μαζι με τα παλια που εφερα απο τοσ πιτι μου υπηρχαν καποια καλα κομματια "εποχης" φορεμενα μια φορα ή ακομα και αφορετα..

Απελπισμενη λοιπον οπως ημουν γιατι πλεον δεν μπορουσα να αγορασω ουτε καλτσα αφου δεν ειχα χωρο να τα βαλω εκανα το εξης..

Φωναξα καταρχην την ξαδελφη μου που ειναι πιο χοντρη απο μενα και πηρε ολα τα ρουχα που φορουσα στους πρωτους μηνες της εγκυμοσυνης και μετα που γεννησα.. Η κοπελα κατενθουσιαστηκε γιατι εφτιαξε ολοκληρη καρνταρομπα.. Μου εμειναν μονο 2-3 κλασσικα παντελονια εγκυμοσυνης τα οποια τα φυλαξα αλλα αλλο 3 και αλλο 13.. :lol:

Μετα μαζεψα 2 τεραστιες τσαντες απο τα Τζαμπο με οτι δεν μου εκανε (μικροτερα νουμερα και τα πηγα στην κολλητη μου που ειναι συφλιδα) της ειπα οτι οτι δεν της αρεσει να το δωσει στους φτωχους )

Τα κρατησε ολα και ενα δυο που δεν της εκανα τα εδωσε και αυτη με τη σειρα της στην ξαδελφη της... Το ιδιο εκανα και με τις ζωνες.. Τωρα μου μενει να ξεσκαρταρω τις τσαντες και τα παπουτσια.. Αν τα πραγματα ειναι σε καλη κατασταση τα παιρνουν πολυ ευχαριστως .. Εγω γενικα δε τα πολυφοραω τα ρουχα μου.. Αγοραζω πολλα, τρωω κολλημα ομως με 1-2 και τα υπολοιπα μπορει να μεινουν και με τα καρτελακια. Εχω απο περυσι μποτες αφορετες.. ουτε μια φορα.. και φετος δεν τις θελω :lol:

Το θεμα ειναι οτι τωρα οι ντουλαπες εχουν χωρο και πρεπει να τις ξαναγεμισω :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Nancy μπράβο είσαι καλό κορίτσι!!!!Περιμένουμε νέαααααααααααα!!!!! :wink:

Ειρήνη από τις εκκαθαρίσεις υπολογίζω ότι στο σπίτι της μαμάς μου, έχουν κατευθυνθεί γύρω στις 10 σακούλες!!!!!!!!!!!! :shock::shock::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μέσα σ'αυτές υπήρχαν όχι μόνο μπρελόκ από το ρημαδοσύρταρο, αλλά από κουβέρτες μέχρι νεσεσέρ που πλέον έχουν καταλήψει το σπίτι, βαζα, και πολλά πολλά άλλαααααααα!!! :lol::lol: Δεν χωρούσαμε στο αυτοκίνητο μετά την πρώτη εκκαθάριση όταν την πήγα σπίτι. :lol::lol: Μέχρι και την παπουτσοθήκη που είχα στο 3ο δωμάτιο του σπιτιού, την ξεφορτώθηκα και έφτιαξα επιπλεον ράφια για να χωρέσω όλα τα παπούτσια, στην εξωτερική ντουλάπα. Μόλις έφυγε η παπουτσοθήκη, η οποία ήταν και παράτερη με τα υπόλοιπα έπιπλα και ψηλή στο ύψος, ένοιωσα τέτοια ανακούφιση που ήθελα να κάνω πάρτυ!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol:

Margio κι εγώ σε γωνία τα έχω ¨"κρυμμένα". Οπωσδήποτε θα τα βάλω σε κουτί γιατί τα βλέπω και βιδώνομαι!!!! :wink:

Dora, βάλε φρένο γιατί σε λίγο δεν θα χωράς στο σπίτι και θα κοιμάσαι στο μπαλκόνι!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

Κι εγώ το έκανα κάποιες φορές αυτό όταν ήμουν ελεύθερη και μετά συνειδητοποίησα ότι καλύτερα να έχω λιγότερα και να προλαβαίνω να τα φοράω. Ασε που από τα πολλά που ήταν μέσα στην νντουλάπα δεν τα πολυέβλεπα. Και γενικά δεν παίρνω πολύ extreme και πολύ τελευταία κομμάτια της μόδας, και προτιμώ πιο νορμάλ κομμάτια, να μπορώ να τα ξαναφοράω κι άλλη φορά. Πλέον από παπούτσια πάντως δεν δίνω σχεδόν τίποτα. Γιατί όπως βλέπετε, με την κρίση που υπάρχει στην αγορά, διαρκώς ανακυκλώνουν τα ίδια και τα ίδια.

Στέλνω σε όλες τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...