Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υπαρχουν ορια στη φιλια?

Mara-76

Recommended Posts

και στην ανοιχτομυαλιά και στην καλή διαθεση και στην καλή προαίρεση και γενικά στο να σέβεται κάποιος τις επιλογές του φιλου του?

και δινω κ παράδειγμα.

φιλη μου, κολλητή, καρδιακή, που εχει σταθει η μια στην άλλη και θα μου βαφτίσει το πουκιδι μου πληροφορηθηκα απο τριτο άτομο οτι εχει σχέση με παντρεμενο με 4 παιδια και συζυγο που δυστυχώς έχει καρκίνο που δεν παλεύεται. επιπλέον η σχεση τους ειναι γνωστή στο περιβάλλον του μπαμια και σουρνονται ώς χαρούμενο ζευγαράκι δεξια και αριστερά.

οταν το εμα8α μου επεσε το σαγονι. απο τη μια ηθελα να της ξεριζωσω το μαλλί και απο την άλλη ειπα κατσε μαρα μηοπως συμβαινει και κατι άλλο που δεν το ξέρεις. τελικά το μποτομ λαιν ειναι πως ναι ισχυει το παραπάνω τουρλουμπουκι, η δικιά μου ειναι τρελά ερωτευμένη και ευτυχισμένη κλπ κλπ κλπ

θελω να την στηριξω στην επιλογή της αλλά σκεφτομαι και την άλλη την έρμη τη γυναικα που δεν εφτανε που αρώστησε, η σχέση του αντρα της της στερεί και την αξιοπρέπειά της, την ηρεμία της, το δικαίωμα της να φύγει ήρεμη και να μην ακουει τις μπηχτες και τα κουτσομπολιά για τον ανεπροκοπο της απο την κάθε κυράτσα

τελικά.. τι όρια βάζεις σε τέτοιες περιπτώσεις?

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

Η φιλη σου, η κολλητή,η καρδιακή, που εχει σταθει η μια στην άλλη και θα σου βαφτίσει το πουκιδι σου ΔΕΝ είναι και τόσο κολλητή, καρδιακή κτλ εφόσον δεν σου έχει πει η ίδια ότι κάτι τέτοιο τόσο χοντρό παίζει στη ζωή της. Γιατί άραγε? Μήπως επειδή γνωρίζει την αντίδρασή σου και σε ντρέπεται??

Όπως και να΄χει, εγώ θα της έλεγα ΑΚΡΙΒΩΣ τι πιστεύω για εκείνη και για αυτό που κάνει και μετά θα άφηνα την επιλογή σ'αυτήν να αποφασίσει αν με θέλει δίπλα της σε όλο αυτό ή όχι. Θα της έλεγα πως αυτή είναι η γνώμη μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά επειδή σ'αγαπώ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ, θα είμαι σύμμαχός σου.

Δεν ξέρω πάντως ποια είναι η γνώμη σου, αλλά εμένα μου κάνει πολύ αναίσθητη γαϊδάρα η δικιά σου που δεν σέβεται 4 παιδιά και μια συνάνθρωπό της που πεθαίνει. Και πίστεψέ με, εκείνη η γυναίκα μια χαρά την έχει την αξιοπρέπειά της, η φίλη σου φέρεται σαν το τελευταίο τσόλι.

Η φιλη σου, η κολλητή,η καρδιακή, που εχει σταθει η μια στην άλλη και θα σου βαφτίσει το πουκιδι σου ΔΕΝ είναι και τόσο κολλητή, καρδιακή κτλ εφόσον δεν σου έχει πει η ίδια ότι κάτι τέτοιο τόσο χοντρό παίζει στη ζωή της. Γιατί άραγε? Μήπως επειδή γνωρίζει την αντίδρασή σου και σε ντρέπεται??

Όπως και να΄χει, εγώ θα της έλεγα ΑΚΡΙΒΩΣ τι πιστεύω για εκείνη και για αυτό που κάνει και μετά θα άφηνα την επιλογή σ'αυτήν να αποφασίσει αν με θέλει δίπλα της σε όλο αυτό ή όχι. Θα της έλεγα πως αυτή είναι η γνώμη μου και δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά επειδή σ'αγαπώ, ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ, θα είμαι σύμμαχός σου.

μα αυτο ειναι το θεμα μου.. οτι δεν ξέρω αν την αγαπω ακομη.. και στεναχωριεμαι που ισως δεν την αγαπάω πια

και ναι εννοειται οτι δεν μ ειπε τιποτα επειδη ντρεπετε.. εδω μου ελεγε τα πανμτα για ολους..κ εγω φυσικά

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Δεν ξέρω πάντως ποια είναι η γνώμη σου, αλλά εμένα μου κάνει πολύ αναίσθητη γαϊδάρα η δικιά σου που δεν σέβεται 4 παιδιά και μια συνάνθρωπό της που πεθαίνει. Και πίστεψέ με, εκείνη η γυναίκα μια χαρά την έχει την αξιοπρέπειά της, η φίλη σου φέρεται σαν το τελευταίο τσόλι.

τις μισες ωρες της μερας απο μεσα μου την λεω τσολι και τις άλλες μισες λεω "σκασε μωρη γιατι μπορει να το ειχες κάνει κ εσυ.. να ερωτευοσουν παραφορα τον παπαροπουλο και να μην σκεφτοσουν τιποτα"

αχχχχχχχχ! και να φανταστεις οτι αν εσυ μου ε8ετες αυτο το πρόβλημα 8α σου ελεγα απλά.. ναι οκ η φιλη σ ειναι τσολι :P

Διαφημίσεις

Έχω κάνει πέρα φίλη για τον ίδιο και συνάμα αντιθετο λόγο...Γιατί αυτη ήταν παντρεμένη με ένα παιδάκι και είχε παραλληλα σχέση με έναν ταρίφα....

Δεν μου το ελεγε μέχρι που το ανακάλυψα και ήταν και η τελευταία φορά που μιλησα και μαζί της.....

Ωχ Μάρα μου, βρέθηκες σε πολύ δύσκολή θέση. Έχω πικρή πείρα από "φιλικές" απογοητεύσεις και σε καταλαβαίνω. Νιώθεις εντελώς ηλίθια όταν κάποιο τόσο κοντινό σου πρόσωπο αποδεικνύεται εντελώς άλλο από ό,τι νόμιζες. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπήρχαν ενδείξεις, απλά εμείς, συνειδητά ή ασυνείδητα, τις προσπερνούσαμε. Τώρα τι να σου πω...αν νομίζεις ότι μπορείς να προσπεράσεις την όλη κατάσταση, χωρίς να επηρεάζεται η συμπεριφορά σου απέναντί της, κάνε αυτό που λες και στήριξέ την.

Καλα και αυτος εχει γυναικα καρκινοπαθη, 4 παιδια, φανταζομαι δουλευει κιολας και προλαβαινει να γκομενιαζει??

Τελοσπαντων, εγω στη θεση σου θα μιλαγα στη φιλη μου, να δω πως την βλεπει την ολη κατασταση, τι ονειρευεται οτι θα γινει και μετα θα προσπαθουσα να της βαλω μυαλο.

Οσο ερωτευμενη και να ειναι ο ανθρωπος αυτος ειναι μεγαλο καθικι (το λεω κομψα!) και δεν της αξιζει. Αν παλι απο την κουβεντα καταλαβαινα οτι η φιλη μου δεν μασαει καθολου με την ανηθικοτητα της καταστασης τοτε θα ξεκοβα μαζι της.

Δεν θα μπορουσα να την εμπιστευομαι ουτε να την σεβομαι μετα απο αυτο...

Καλα και αυτος εχει γυναικα καρκινοπαθη, 4 παιδια, φανταζομαι δουλευει κιολας και προλαβαινει να γκομενιαζει??

Τελοσπαντων, εγω στη θεση σου θα μιλαγα στη φιλη μου, να δω πως την βλεπει την ολη κατασταση, τι ονειρευεται οτι θα γινει και μετα θα προσπαθουσα να της βαλω μυαλο.

Οσο ερωτευμενη και να ειναι ο ανθρωπος αυτος ειναι μεγαλο καθικι (το λεω κομψα!) και δεν της αξιζει. Αν παλι απο την κουβεντα καταλαβαινα οτι η φιλη μου δεν μασαει καθολου με την ανηθικοτητα της καταστασης τοτε θα ξεκοβα μαζι της.

Δεν θα μπορουσα να την εμπιστευομαι ουτε να την σεβομαι μετα απο αυτο...

τα νεώτερα με αφορμη το ποστ της γειτονισας πιτσι

επειδη ειμαστε και συναδελφοι τρομάρα μας μου εστειλε ενα μαιλ τυπου εχεις κατι μαζι μου? της απαντω ναι με τις επιλογές σου,

μου απαντα δεν ξερω τι σου ειπανε και τι εννοεις αλλά εγώ ειμαι πολύ ευτυχισμένη περνάω υπεροχα ειμαι στην καλυτερη μου φαση κλπ κλπ

της απαντων με ενα μαιλ σεντονι οπου της λεω ακριβώς τι σκεφτομαι κ για εκεινη και για τον σαχλαμαρα της και που ειναι το θεμα μου. δεν το διαβασε διαβασε μονο την αρχη και μου απαντησε επειδη ξερω που το πας μαθε οτι ειναι χωρισμενος εδω και 3 χρονια με διαζευκτήριο κάτι το οποιο δεν ισχύει αλλά δεν προκειται να μπω στην διαδικασια να κάνω και τον σερλοκ χολμς...απο ενα σημειο και μετα το ενδιαφερον παυει να ειναι ενδιαφέρον και γινετε απλή κατινια και κουτσομπολοκυνηγι απλά για το thrill της υποθεσης. οπως και να εχει το υφος της ειναι τυπου "δεν ξερω που ειναι η ενσταση σου"

στο οτι εισαι γελοια ας πουμε μηπως? αναρωτιεμαι εγώ και τελος παντων ειπαμε να το συζητησουμε μετα γιατι εχει πεσει δουλειά

και μου κανει εντυπωση ρε παιδια... σας μιλάω για άτομο σπαθι απέναντι μου. χειρουργημενη ητανε δεν εκανε να οδηγησει κι ομως με πηγε στο νοσοκομειο ενα βραδυ που κλαταρησα. 9 μηνες που ημουν εγκυος εκει μαζι μου διπλα μου και μαλιστα να αγοραζει αηδιουλες για την μικρή να παιρνει τηλ κλπ καλά εννοειται οτι αυτα εχουν κοπεί απο τοτε που γνωρισε τον μπάμια.. και δεν αναφερομαι φυσικα στα δώρα αυτα τα εχω χεσμένα.. αλλά ουτε ενα τηλ ουτε να δει το παιδι τπτ.. αλλά και πάλι λες οκ την εχει συνεπάρει ο έρωτας

νομιζω οτι τελικά απλά θα αποστασιοποιηθω.. γιατι αν της πω ορθα κοφτα ξερεις κατι διαζυγιο δεν υπαρχει και ο,τι χαρτι μου λες οτι ειδες ειτε δεν το ειδες και μου λες ψέματα είτε ο μεσιε γραφει οτι 8έλει 8α μπουμε σε άλλες συζητησεις τυπου ποιος ποια που και μετα χοντραινει... και αν ειναι να το ληξουμε ας το ληξουμε με ηρεμια και οχι ξεκατινιαζομενες...

απλά δεν περίμενα ποτέ πώς θα φτάσω στο σημειο να αναρωτιέμαι ώς που φτάνουν οι αναστολές ενός ανθρώπου..και μάλιστα δικού μου ανθρώπου

και στην ανοιχτομυαλιά και στην καλή διαθεση και στην καλή προαίρεση και γενικά στο να σέβεται κάποιος τις επιλογές του φιλου του?

και δινω κ παράδειγμα.

φιλη μου, κολλητή, καρδιακή, που εχει σταθει η μια στην άλλη και θα μου βαφτίσει το πουκιδι μου πληροφορηθηκα απο τριτο άτομο οτι εχει σχέση με παντρεμενο με 4 παιδια και συζυγο που δυστυχώς έχει καρκίνο που δεν παλεύεται. επιπλέον η σχεση τους ειναι γνωστή στο περιβάλλον του μπαμια και σουρνονται ώς χαρούμενο ζευγαράκι δεξια και αριστερά.

οταν το εμα8α μου επεσε το σαγονι. απο τη μια ηθελα να της ξεριζωσω το μαλλί και απο την άλλη ειπα κατσε μαρα μηοπως συμβαινει και κατι άλλο που δεν το ξέρεις. τελικά το μποτομ λαιν ειναι πως ναι ισχυει το παραπάνω τουρλουμπουκι, η δικιά μου ειναι τρελά ερωτευμένη και ευτυχισμένη κλπ κλπ κλπ

θελω να την στηριξω στην επιλογή της αλλά σκεφτομαι και την άλλη την έρμη τη γυναικα που δεν εφτανε που αρώστησε, η σχέση του αντρα της της στερεί και την αξιοπρέπειά της, την ηρεμία της, το δικαίωμα της να φύγει ήρεμη και να μην ακουει τις μπηχτες και τα κουτσομπολιά για τον ανεπροκοπο της απο την κάθε κυράτσα

..Τα όρια τα αντιλαμβάνεται ο καθένας μας διαφορετικά.

Άλλα όρια έχω εγώ, άλλα εσύ, άλλα η φίλη σου.

Εγώ στη θέση σου θα της έλεγα ακριβώς αυτό που΄έχω στο μυαλό μου, χωρίς να το ωραιοποιήσω..χωρίς να το επεξεργαστώ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε ευθείς με τον άλλο, ειδικά αν τον αγαπάμε και θέλουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τη φιλία μας;)

Πες της λοιπόν ακριβώς ό,τι είπες και σε εμάς εδώ-ακριβώς έτσι..

οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

Διαφημίσεις

Βασικο κομματι της ''ανηθικοτητας'' ειναι το οτι ο τυπος ειναι παντρεμενος,

αν ομως εχει κοροιδεψει την φιλη σου και την εχει πεισει οτι εχει διαζυγιο τοτε αλλαζει το πραγμα...

Τοτε πρεπει νομιζω να της σταθεις και εσυ και να της ανοιξεις τα ματια και ας αρχισουν τα ποιος,που κτλ.. Μπορει να θυμωσει αλλα θα της μπει η ιδεα και θα το ψαξει λιγο..

(Απορια αλα σερλοκ χολμς, αυτος μενει μονος του και την επεισε οτι εχει χωρισει? γιατι 3 χρονια διαζευγμενος και να μενουνε ολοι παρεα λιγο υποπτο το λες..)

Αν εισαι βεβαιη για τις πηγες σου πες της οτι ξερεις. Για το καλο της ειναι..

οι φιλοι ειναι φιλοι..

ακομα και λαθος να κανει ο ενας ο αλλος εχει υποχρεωση να του σταθει..

σε μια φιλια τοσο δεμενη οπως περιγραφεις τη σχεση σας, δεν χωρανε εμποδια..

δε βρισκω το λογο να ληξετε τη φιλικη σας σχεση για τις επιλογες που κανει στην προσωπικη της ζωη..

ειναι η δικη της ζωη και εσυ σαν φιλη της οφειλεις να το σεβαστεις..

επισης η ολη κατασταση δεν αναιρει την αγαπη της για σενα και για το παιδακι σου.

πολυ καλα εκανες και της μιλησες, να ξερει την αποψη σου για ολο αυτο που συμβαινει.

μην ξεχνας με τι ανθρωπο ειναι μαζι..σε λιγο καιρο μαλλον θα σε χρειαστει να την στηριξεις..εχεις την ικανοτητα να αφησεις πισω τον εγωισμο (τυπου:εγω σου τα λεγα) και να σταθεις διπλα της?

( αυτα που λεω δεν σημαινουν πως συμφωνω με αυτα που κανει η φιλη σου...αλλα στο αν υπαρχουν ορια στην φιλια..

οχι, στην αληθινη φιλια δεν βαζεις ορια...)

Κορίτσια να σας πω μια άλλη, αληθινή ιστορία?

Πριν από 12 χρόνια περίπου, μία πρώτη εξαδέλφη της μητέρας μου με δύο παιδιά 6 και 13 ετών, χώρισε με τον άντρα της, παρόλο που τον αγαπούσε πολύ, γιατί την απατούσε ασύστολα και τελευταία είχε ξεμυαλιστεί με μια συγκεκριμένη, με αποτέλεσμα να μην της δίνει καθόλου λεφτά για το σπίτι και τα παιδιά, ώστε να τα τρώει με την άλλη. Η κοπέλα το πάλεψε όσο δεν έπαιρνε. Είχε φτάσει να χρωστάει παντού, της κόψανε το τηλέφωνο, ο διαχειριστής την απειλούσε για τα κοινόχρηστα, ο Κωτσόβολος της πήρε το ψυγείο...στο τέλος της έκανε έξωση και ο σπιτονοικοκύρης και γύρισε με τα παιδιά στο πατρικό της, ένα φτωχόσπιτο όπου ζούσαν οι γέροι γονείς της με μια ξεφτιλοσύνταξη (ο πατέρας της άρρωστος με καρκίνο στα οστά). Σε όλο αυτό το διάστημα η ίδια πήγε δυο φορές στο νοσοκομείο με νευρική κρίση.΄

Στη γειτονιά έμενε ένας παλιός της συμμαθητής, παντρεμένος,η γυναίκα του κατάκοιτη. Είχαν ένα υιοθετημένο παιδάκι πολύ μικρό, γιατί προσπαθούσαν πολλά χρόνια με εξωσωματικές και δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν. Λίγο καιρό μετά την οριστικοποίηση της υιοθεσίας, η γυναίκα έπαθε εγκεφαλικό και έμεινε παράλυτη. Κανείς από τους δύο δεν μπορούσε να φροντίσει το μωρό και το είχε αναλάβει η γριά μάνα του άντρα στο σπίτι της.

Να μη σας τα πολυλογώ, κάποια στιγμή, ενώ ζούσε ακόμα η γυναίκα, ο άντρας αυτός και η ξαδέλφη της μάνας μου κάνανε σχέση. Άκουσε τα μύρια όσα γι' αυτό. Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το θάνατο της κατάκοιτης, ζούνε μαζί και μεγαλώνουνε το υιοθετημένο παιδάκι και το μικρό γιο της εξαδέλφης.

Είναι άλλο να ακούμε μια ιστορία έτσι ξεκάρφωτα κι άλλο να τη βιώνουμε από κοντα, γι' αυτό ίσως είναι καλύτερα να είμαστε επιφυλακτικοί στις κρίσεις μας μέχρι να εξοικιωθούμε με τις λεπτομέρειες. Τέτοιες ιστορίες δεν είναι ποτέ μονοδιάστατες. Σας διαβεβαιώ πως ούτε η εξαδέλφη της μάνας μου είναι τσούλα ούτε και ο άντρας αυτός κάθαρμα. Δυο πονεμένοι άνθρωποι ήτανε που βρήκανε παρηγοριά ο ένας στον άλλο και σιγά σιγά αγαπηθήκανε. Άνθρωποι είμαστε όλοι μας και ποτέ δεν ξέρουμε πώς θα μας τα φέρει η ζωή.

Οι επιλογές της φίλης μας είναι δική της ευθύνη και όχι δική μας.

Εφόσον είναι φίλη μας, οφείλουμε να τις σεβαστούμε ΟΠΟΙΕΣ κι αν είναι αυτές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ΑΝ ρωτηθούμε ή ΑΝ μας "παίρνει" λέμε τη γνώμη μας. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι καθαρά θέμα της φίλης. Και φυσικά στηρίζουμε τη φίλη μας παρέχοντας τη φιλία μας.

π.χ.

Είμαι κατά της άμβλωσης (εκτός ιατρικού λόγου). Η φίλη μου επέλεξε να κάνει άμβλωση. Όταν με ρώτησε της είπα τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα όμως της έκανα ξεκάθαρο πως μπορεί να βασίζεται πάνω μου ΟΠΟΙΑ απόφαση κι αν πάρει. Εκείνη επέλεξε να μην το κρατήσει. Δεν είναι στο δικό μου χέρι η απόφασή της. Στηρίζω όμως τη φίλη μου σε όλη την πορεία της δύσκολης αυτής απόφασής της 100% χωρίς να αναφέρω ξανά την προσωπική μου θέση για το θέμα. Λειτουργώ ως φίλη και όχι ως κριτής.

Έτσι νομίζω πως η δικαιοδοσία της φιλίας σταματά στη "συμβουλευτική". Αλλά πρέπει να υφίσταται ως ψυχολογική στήριξη σε όποια απόφαση.

Τώρα αν μιλάμε για ακραία πράγματα... π.χ. εγκλήματα ή ποινικά αδικήματα.... εεε εκεί αλλάζω φίλους! (Δε μου έχει τύχει ευτυχώς τέτοιο πράγμα).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

oyffff τελικά το προβλημα παιζει και να μην ειναι δικο της.. αλλά δικό ΜΟΥ

ΣΥΝΤΗΡΙΚΟΠΟΙΟΥΜΑΙ! ΧΆΝΩ ΤΟ ΦΟΚΟΥΣ ΜΟΥ! ΧΕΛΠ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΛΛΗ!

υγ, μωρε οτι 8α της σταθω 8α της σταθώ δεν τιθεται ζήτημα επ αυτού... αλλα τελικά.. καλο κάνει η ονλαιν ψυχοθεραπεία.. βγάζεις μια άκρη!

πάω με γοργά βήματα να λυσω το θεμα της συντηρικοποιησης μου και την τάσης που αρχιζω να διαβλεπω να ερχεται της κριτικης ξυνομουρας μαρας... νομιζω οτι απο τοτε που γεννησα γινομαι ΑΛΛΗ σιγά σιγα

Δεν βαζεις κανενα οριο κοριτσι. Ειναι επιλογη της δυστυχως. Τωρα μενει ΕΣΥ αν μπορεις να ζησεις διπλα σε τετοιο ατομο. Το εχω ζησει και εγω με κολλητη. Της την ειπα χοντρα. Απαντηση που με εβαλε στην θεση μου 'Στα λεω γιατι θελω εσυ να τα ακουσεις .....μονο.....ΟΧΙ να με κρινεις. Εισαι φιλη μου και ΟΧΙ η μανα μου για να μου κρινεις τις επιλογες μου. Αν δεν μπορεις πες μου να σταματησω να σου μιλαω για αυτα τα θεματα'..........τελος......δεν της ανεφερα ξανα ποτε τπτ. Ως φιλη παραμενει κορυφη διπλα μου και μου στεκεται εκει που χρειαζεται παντα.........Απο εκει και περα η επιλογες της, επιλογες της.......δεν μπορω ουτε γνωμη να της αλλαξω ουτε να την μεταπεισω. Ξερει πως αισθανομαι και απο εκει και περα στον παγκο μου.........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Σε αυτές τις περιπτώσεις ΑΝ ρωτηθούμε ή ΑΝ μας "παίρνει" λέμε τη γνώμη μας. Από εκεί και πέρα οι αποφάσεις είναι καθαρά θέμα της φίλης. Και φυσικά στηρίζουμε τη φίλη μας παρέχοντας τη φιλία μας.

π.χ.

Είμαι κατά της άμβλωσης (εκτός ιατρικού λόγου). Η φίλη μου επέλεξε να κάνει άμβλωση. Όταν με ρώτησε της είπα τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα όμως της έκανα ξεκάθαρο πως μπορεί να βασίζεται πάνω μου ΟΠΟΙΑ απόφαση κι αν πάρει. Εκείνη επέλεξε να μην το κρατήσει. Δεν είναι στο δικό μου χέρι η απόφασή της. Στηρίζω όμως τη φίλη μου σε όλη την πορεία της δύσκολης αυτής απόφασής της 100% χωρίς να αναφέρω ξανά την προσωπική μου θέση για το θέμα. Λειτουργώ ως φίλη και όχι ως κριτής.

Έτσι νομίζω πως η δικαιοδοσία της φιλίας σταματά στη "συμβουλευτική". Αλλά πρέπει να υφίσταται ως ψυχολογική στήριξη σε όποια απόφαση.

Τώρα αν μιλάμε για ακραία πράγματα... π.χ. εγκλήματα ή ποινικά αδικήματα.... εεε εκεί αλλάζω φίλους! (Δε μου έχει τύχει ευτυχώς τέτοιο πράγμα).

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.Πολλες φορες μπορει να μην εγκρινουμε αυτο που κανουν οι φιλοι μας αλλα ειμαστε εκει για να τους στηριξουμε. Μεγαλοι ανθρωποι ειναι και οι δυο εμεις θα τους το παιξουμε κηδεμονες; Βεβαια θα της μιλουσα γιατι και γω δεν συμφωνω με αυτο και το θεωρω ανηθικο αλλα ως εκει.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Θα συμφωνήσω και εγώ με το ότι την πραγματική φίλη πρέπει να τη στηρίζουμε στις επιλογές της.

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής. Επειδή έχεις ακούσει κάποια πράγματα και μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα, βγείτε οι δυό σας και άκου τη δική της ιστορία!!! Άκουσε την χωρίς διάθεση κριτικής και συζήτησε μαζί της τις ενστάσεις σου.

Εμένα π.χ. σαν φίλη θα με προβλημάτιζε το γεγονός η κολλητή μου να είναι με έναν άνθρωπο που δε σέβεται την ετοιμοθάνατη μητέρα των 4 παιδιών του και κατ' επέκταση τα 4 παιδιά του που υποφέρουν. Δηλαδή αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στη φίλη μου αυτός που θα ήταν???

τις μισες ωρες της μερας απο μεσα μου την λεω τσολι και τις άλλες μισες λεω "σκασε μωρη γιατι μπορει να το ειχες κάνει κ εσυ.. να ερωτευοσουν παραφορα τον παπαροπουλο και να μην σκεφτοσουν τιποτα"

αχχχχχχχχ! και να φανταστεις οτι αν εσυ μου ε8ετες αυτο το πρόβλημα 8α σου ελεγα απλά.. ναι οκ η φιλη σ ειναι τσολι :P

Μάρα, ανήκω στην κατηγορία ηλιθίων που πιστεύουν ότι όπως σκέφτομαι εγώ τις φίλες (σαν κομμάτι του εαυτού μου) και δίνω πολλά, πάρα πολλά, έτσι και αυτές σκέφτονται εμένα. Μέγα λάθος και πλάνη. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον και κανένας δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς όπως εσύ ή εγώ ή ο χ άγνωστος τη φιλία. Σου το έκρυβε επειδή ίσως ξέρει ότι θα της έλεγες αλήθειες αν το μάθενες και πιθανά όταν τη ρωτήσεις να κάνει και την πάπια "θα σου το έλεγα βρε χαζό απλά δεν έτυχε".

Δεν είναι κακό να στηρίξεις την επιλογή της αν εσύ και μόνο εσύ θες και νιώθεις να το κάνεις, αλλά δεν είναι ούτε κακό να επαναπροσδιορίσεις τη φιλία σου μαζί της αν και πάλι το νιώθεις.

Καλημέρα κι από εδώ!Μάρα μου θα σου μιλήσω τι έχω καταλάβει εγώ προσωπικά γι αυτές τις καταστάσεις.

Στα νιάτα μου ήμουν ένας άνθρωπος που έριχνε πολύ εύκολα το ανάθεμα σε ότι θεωρείται ανήθικο, τουλάχιστον για μένα.Και πρώτα πρώτα σε τέτοιες σχέσεις.Τις αφόριζα με τη μία χωρίς να ακούσω το οτιδήποτε.Γενικά υπήρξα πολύ απόλυτη σε τέτοια θέματα.Και αυτό είχε σα συνέπεια φίλη μου που λατρεύω κι είναι σαν αδερφή μου να φοβάται να μου μιλήσει...

Εκεί λοιπόν στα 18 μας, στην τρέλλα μας πάνω, εμείς οι 2 κολλητές κολλάμε και κάνουμε στενή παρέα με μια 3η κοπέλα.Κι αυτή εννοείται φοβόταν να μου μιλήσει για τέτοιες αμαρτίες.Η καρδιακή μου φίλη έμπλεξε με το παντρεμένο αφεντικό της.Η άλλη κοπέλα έμπλεξε με έναν πελάτη παντρεμένο.

Επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, κάποια στιγμή τα έμαθα.Καλά στην 3η της παρέας έκανα ένα απλό κύρηγμα.

Στην κολλητή μου...την έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο την έβριζα και της το έκλεινα για 3 μήνες περίπου.ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ.

Η κολλητή μου είχε αυτόν, ο οποίος ήταν ο πρώτος της και καμμιά δυο ακόμη νορμάλ σχέσεις μέχρι σήμερα που είναι 30.Η άλλη, από τις σχέσεις της οι 8 ήταν παντρεμένοι και οι 2 ελεύθεροι.

Που θέλω να καταλήξω?Ότι δεν έχουν όλα τα ίδια μέτρα και σταθμά.Πρέπει να ζυγίζουμε τα πράγματα.Να βλέπουμε και λίγο πίσω τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος που έκανε το ατόπημα και να αφήνουμε και λίγο χρόνο μπροστά νααποδείξει το γιατί το έκανε.Έτσι νομίζω εγώ.Και ζυγίζουμε κι αν θέλουμε τελικά να συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε με αυτόν τον άνθρωπο.

Η κολλητή μου, απέδειξε με την πορεία της ζωής της ότι ερωτεύτηκε, λίγο που ήταν και μικρή και λίγο άβγαλτη την έκανε τη βλακεία.

Η άλλη μόνο εππάγγελμα που δεν το έκανε.

Την τελευταία την απομάκρυνα γιατί κατάλαβα ότι αντικρύζουμε αλλιώς τη ζωή.Την πρώτη ποτέ.Και έγινα και πιο διαλλακτική και μου μιλάει και άνετα πλέον.

Τέλος θα πρέπει οπωσδήποτε νε είμαστε διαλλακτικοί και να μην έχουμε την πεποίθηση ότι δε θα συμβεί ποτέ σε εμάς.Είμαστε σίγουροι?Βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά?

Εμένα ακόμη δε μου έχει συμβεί, υπήρξα πάντα πιστή στις σχέσεις μου, ακόμη και μικρή και ήμουν και λίγο χαϊβάνι, με κορόιδευαν οι φίλες μου.Ήθελα να ερωτεύομαι για να πάω με κάποιον τίποτα άλλο.Και?Από αυτά που βλέπω γύρω μου προσπαθώ να κατανοώ ότι όλα μπορούν να συμβούν και σε εμένα.

Μην ξεχνάμε πως ότι κοροϊδεύουμε το λουζόμαστε;)

Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία και άποψη.

π.χ.

Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου alcyon. Για άλλη μια φορά!

Djccp2.png

67KIp2.png

Μαρα διαβάζοντάς σε, σε άλλα θέματα δεν περίμενα από σένα τέτοιες ερωτήσεις! Που είναι καλό μου το ανοικτό μυαλό σου; Τι το έκανες το αλεξίπτωτο; Τράβα στον καθρέφτη και σύνελθε και αμέσως μετά πάρτην τηλέφωνο (τι mail και λαλακίες είναι αυτά; ) και πάτε για γκαϊφέ να της παραπονεθείς που τα έμαθες από αλλού και όχι από την ίδια και να της ζητήσεις την δική της εκδοχή επί του θέματος! Το έχει δεν έχει πάρει διαζύγιο θα το βρει εκείνη... εσύ οφείλεις να της επισημάνεις πως έμαθες ότι δεν έχει... από εκεί και πέρα είναι άτομο ελεύθερο να κάνει επιλογές (και λάθος ακόμα) και διατηρεί την αυτοδιάθεσή της παρά το γεγονός ότι δεν συμφωνείς εσύ με αυτήν :P

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Εμένα πάλι δε μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που μιλάς για την καρδιακή σου, και καλά, φίλη...δεν θα επέτρεπα ποτέ στον ευατό μου να μιλήσω τόσο άσχημα για τις 2 παιδικές μου φίλες και νονές της κόρης μου ειδικά σε ξένους..συγνώμη, άποψη μου αλλά στηρίζω πάντα τους δικούς μου ανθρώπους στους τρίτους και συζητάω μαζί τους τα όποια θέματα έχω είτε είναι για κάτι που με πείραξε ή κάτι που θεωρώ λάθος...

Η φίλη σου είναι μεγάλη κοπέλα και ωριμη αρκετά φαντάζομαι για να κάνει τις επιλογές της... από ό,τι φαίνεται δε στο είπε γιατί φοβόταν την αντίδραση σου κάτι το οποίο το επιβεβαίωσες τελικά με την αντίδραση σου. Συζήτησε ήρεμα μαζί της..μπορεί να φαινεται ευτυχισμένη αλλά μπορεί και να έχει πάρα πολλά να σου πει...γιατί δεν της δίνεις αυτή την ευκαιρία;;

Θα συμφωνήσω και εγώ με το ότι την πραγματική φίλη πρέπει να τη στηρίζουμε στις επιλογές της.

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής. Επειδή έχεις ακούσει κάποια πράγματα και μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα, βγείτε οι δυό σας και άκου τη δική της ιστορία!!! Άκουσε την χωρίς διάθεση κριτικής και συζήτησε μαζί της τις ενστάσεις σου.

Εμένα π.χ. σαν φίλη θα με προβλημάτιζε το γεγονός η κολλητή μου να είναι με έναν άνθρωπο που δε σέβεται την ετοιμοθάνατη μητέρα των 4 παιδιών του και κατ' επέκταση τα 4 παιδιά του που υποφέρουν. Δηλαδή αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στη φίλη μου αυτός που θα ήταν???

Aκριβώς αυτό θα με προβλημάτιζε κι εμένα περισσότερο...

Και κάτι ψιλοάσχετο με το θέμα... εμένα αυτό που μου καρφώθηκε στο μυαλό από όλη την ιστορία είναι τα 4 παιδιά... Πως θα νιώθουν άραγε με μια μανούλα να σβήνει και έναν μπαμπά να αρμενίζει με άλλη γυναίκα??

Δεν αφορίζω τους ανθρώπους εύκολα, αλλά είτε είναι ένας πονεμένος άνθρωπος που βρήκε μια παρηγοριά στο πλευρό της φίλης σου, είτε είναι ένα άκαρδο καθίκι, αυτό πόσο αλλάζει την ψυχολογία αυτών των παιδιών? Είναι τόσο λυπηρό...

Sorry για το of topic αλλά μόλις σκέφτηκα τα παιδάκια μου ήρθαν δάκρυα... :-(:sad:

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Καλά το συγκεκριμένο θέμα στην ουσία του σηκώνει πολύ συζήτηση αλλά πρώτα πρέπει να λύσουμε το θέμα της maras :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...