Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανεπαρκής Γαλουχία

Recommended Posts

4 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν μπορώ να μειώσω το συμπλήρωμα για αυτό είμαι απαισιόδοξη..και την έχω πάνω στο στήθος σχεδόν συνέχεια ακόμα και όταν κοιμάται και απλώς πιπιλαει την έχω εκεί. Ευτυχώς ο άνδρας μου με στηρίζει πολύ με όλες τις υπόλοιπες δουλειές και με τον μικρό μας οπότε ουσιαστικά είμαι 24/7 με το μωρό αγκαλιά.

Η σύμβουλος μου έδωσε αρχικά τριγωνελλα και είδα μια σχετική αύξηση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Ήπια για ένα μήνα και μετά το σταμάτησα. Από εχθές έχω αρχίσει μαγιά μπύρας. Θα δοκιμάσω και μπύρα χωρίς αλκοόλ όπως λες..ποιος ξέρει μπορεί να με βοηθήσει και εμένα.

Ο νυχτερινός θηλασμός βοηθά στην διατήρηση κ στην αύξηση της παραγωγης για αυτό σε ρωτησα αν θηλαζεις. 

Το συμπλήρωμα μπορεί να κοπεί κ μειώνοντας τα ml πχ από 100 δίνεις 90 για λίγες μερες παράλληλα θηλαζεις οταν πειναει. Μετά από λίγες μέρες ξανά μειώνεις ml. Έτσι αυξάνεται σταδιακά και ή παραγωγή.

Καταλαβαίνεις πως πίνει γάλα? Νιώθεις το στήθος να ξεπρηζεται? Ακούς να καταπίνει? Είναι ευδιαθετο το μωρό μετά το θηλασμό? 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 237
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Ο νυχτερινός θηλασμός βοηθά στην διατήρηση κ στην αύξηση της παραγωγης για αυτό σε ρωτησα αν θηλαζεις. 

Το συμπλήρωμα μπορεί να κοπεί κ μειώνοντας τα ml πχ από 100 δίνεις 90 για λίγες μερες παράλληλα θηλαζεις οταν πειναει. Μετά από λίγες μέρες ξανά μειώνεις ml. Έτσι αυξάνεται σταδιακά και ή παραγωγή.

Καταλαβαίνεις πως πίνει γάλα? Νιώθεις το στήθος να ξεπρηζεται? Ακούς να καταπίνει? Είναι ευδιαθετο το μωρό μετά το θηλασμό? 

Καταλαβαίνω, ναι το βράδυ συνεχιζουμε να θηλαζουμε μια φορά δεν ξέρω βέβαια πόση ώρα γιατί κάποια στιγμή με παίρνει ο ύπνος αλλά σίγουρα πίνει και από τα 2 στήθη.

Τώρα έχω 2 μέρες που της δίνω 90,από αύριο θα της το παω στα 80. Γενικά πίνει 3 φορές την ημέρα ξένο γάλα αφού θηλάσει και μετά κοιμάται, την υπόλοιπη μέρα είναι στο στήθος. Όταν τρώει από το στήθος φαίνεται να είναι ευχαριστημένη και κοιμάται ελαφριά αλλά μόνο πάνω μου αν την αφήσω συνήθως ξυπνάει.

Ναι το νιώθω το στήθος μετά άδειο, μάλιστα σχετικά γρήγορα από τη στιγμή που ξεκινάει να πίνει. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν νιώθω και ποτέ το στήθος πολύ γεμάτο ή πολύ βαρύ δεν με  ενοχλεί δηλαδή, είναι απλως πιο γεμάτο από ότι μετά το θηλασμό.

Ναι την ακούω να καταπινει.

Σήμερα για παράδειγμα ήπιε μια φορά το πρωί κατά τις 12:00 90μλ, μετά στις 18:30 αλλά 90μλ(βέβαια σε αυτή τη φάση υποψιαστηκα ότι μπορεί να της έφτανε και λιγότερο γιατί την είδα να πίνει αρκετά από το στήθος αλλά δεν σταμάτησε μόνη της, συμπλήρωμα δίνω με sns,οπότε την έβγαλα στα 90μλ) μετά έβγαλε πολλές φορές γουλιες ενώ δεν το συνηθίζει και ήταν αναστατωμένη αρκετά), πριν λίγο δηλαδή στις 23:00 της έδωσα πάλι ξένο και ήπιε 80μλ που φαίνεται να της έχουν φτάσει. Βέβαια συνεχίζει να έχει κάποιες ενοχλήσεις αλλά δεν τα να πεινάει.

19 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν νιώθω και ποτέ το στήθος πολύ γεμάτο ή πολύ βαρύ δεν με  ενοχλεί δηλαδή, είναι απλως πιο γεμάτο από ότι μετά το θηλασμό.

Το στήθος συνήθως πρήζεται αν περάσουν πολλές ώρες μεταξύ των θηλασμων ή αν το γάλα είναι περισσότερο απ οσο χρειάζεται το μωρό. Κι εγώ δεν ενιωθα καθόλου βαρύ το στήθος μέσα στην μέρα που θήλαζε κάθε μία ωρα παρά το βράδυ που θηλαζα πιο αραιά.

συμπλήρωμα δίνω με sns,οπότε την έβγαλα στα 90μλ) μετά έβγαλε πολλές φορές γουλιες ενώ δεν το συνηθίζει

Μία χαρά λοιπόν που πίνει με sns το συμπλήρωμα! Έτσι συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής και δεν κινδυνεύει απο σύγχυση θηλών. 

Συνήθως τα μωρά βγάζουν κάποιες γουλιες. Ίσως βοηθούσε να το βάζεις  να ρευτει κ μετά να συνεχίσει το θηλασμό ώστε να απελευθερωθεί ο αέρας που έχει καταπιεί. 

ήταν αναστατωμένη αρκετά

Βέβαια συνεχίζει να έχει κάποιες ενοχλήσεις αλλά δεν τα να πεινάει

Ή αναστάτωση κ το κλάμα τις βραδινές ώρες συνήθως οφείλονται στους κολικους κ όχι στην πεινα. Νομίζω πως είναι το δεύτερο σου παιδάκι οπότε το ξέρεις ήδη! 

Φαίνεται να τα πηγαίνετε πολύ καλά! Ευτυχώς έχεις καθοδήγηση από ειδικούς που σε βοηθάνε πρακτικα. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε μικρό διάστημα θα πετύχεις τον στόχο σου!

On 21/6/2020 at 12:43 ΠΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Το στήθος συνήθως πρήζεται αν περάσουν πολλές ώρες μεταξύ των θηλασμων ή αν το γάλα είναι περισσότερο απ οσο χρειάζεται το μωρό. Κι εγώ δεν ενιωθα καθόλου βαρύ το στήθος μέσα στην μέρα που θήλαζε κάθε μία ωρα παρά το βράδυ που θηλαζα πιο αραιά.

Μία χαρά λοιπόν που πίνει με sns το συμπλήρωμα! Έτσι συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής και δεν κινδυνεύει απο σύγχυση θηλών. 

Συνήθως τα μωρά βγάζουν κάποιες γουλιες. Ίσως βοηθούσε να το βάζεις  να ρευτει κ μετά να συνεχίσει το θηλασμό ώστε να απελευθερωθεί ο αέρας που έχει καταπιεί. 

Ή αναστάτωση κ το κλάμα τις βραδινές ώρες συνήθως οφείλονται στους κολικους κ όχι στην πεινα. Νομίζω πως είναι το δεύτερο σου παιδάκι οπότε το ξέρεις ήδη! 

Φαίνεται να τα πηγαίνετε πολύ καλά! Ευτυχώς έχεις καθοδήγηση από ειδικούς που σε βοηθάνε πρακτικα. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε μικρό διάστημα θα πετύχεις τον στόχο σου!

Δυστυχώς η αναστάτωση είναι από πείνα μπορεί να έχει κι άλλες ενοχλήσεις αλλά είναι κυρίως πείνα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ξεφορτωθώ το συμπλήρωμα :( Ενω επινε επί 3 μέρες 70μλ 3 φορές την ημέρα σήμερα δεν της έφτανε με τίποτα..τελικά της έδωσα 80μλ επιπλέον μετά από 3 ώρες θηλασμού με συνεχής εναλλαγή στήθους.

Μήπως τελικά πραγματικά δεν θα μπορέσω ούτε αυτή τη φορά να καλύψω τις ανάγκες του παιδιού και επιμένω άδικα..κοντεύει 2 μηνών και παρά τους συνεχείς θηλασμόυς εκτός από το βράδυ που δεν ξυπνά και θηλάζει μόνο μια φορά, το θηλαστρο, τριγωνελλα, μαγιά μπύρας βέβαια την τελευταία την ξεκίνησα πριν 4 μέρες.. δεν μπορούμε να διώξουμε το συμπλήρωμα. Δεν ξέρω τι να πω αρχίζω να απελπίζονται.

11 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

Δυστυχώς η αναστάτωση είναι από πείνα μπορεί να έχει κι άλλες ενοχλήσεις αλλά είναι κυρίως πείνα.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να ξεφορτωθώ το συμπλήρωμα :( Ενω επινε επί 3 μέρες 70μλ 3 φορές την ημέρα σήμερα δεν της έφτανε με τίποτα..τελικά της έδωσα 80μλ επιπλέον μετά από 3 ώρες θηλασμού με συνεχής εναλλαγή στήθους.

Μήπως τελικά πραγματικά δεν θα μπορέσω ούτε αυτή τη φορά να καλύψω τις ανάγκες του παιδιού και επιμένω άδικα..κοντεύει 2 μηνών και παρά τους συνεχείς θηλασμόυς εκτός από το βράδυ που δεν ξυπνά και θηλάζει μόνο μια φορά, το θηλαστρο, τριγωνελλα, μαγιά μπύρας βέβαια την τελευταία την ξεκίνησα πριν 4 μέρες.. δεν μπορούμε να διώξουμε το συμπλήρωμα. Δεν ξέρω τι να πω αρχίζω να απελπίζονται.

Καταρχάς και ή μεικτή διατροφή προσφέρει στο μωρό. Πραγματι καποιες φορες ή παραγωγή δεν επαρκεί ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του μωρού. Δεν είναι συχνό αλλα συμβαίνει. 

Κι εγώ έδινα συμπλήρωμα μέχρι είκοσι ημερών δύο τρία μπουκάλια την μέρα. Με βοήθησαν και πραγματικά μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειάζομουν για να συνεχίσω το βάρος που έπαιρνε και οι πανες που έβρεχε ενώ δεν είχε πιει συμπλήρωμα μέσα στην μερα. Σαν πρωτομαμα δεν καταλαβαινα αν καταπίνει και έτσι συνειδητοποιησα πως πίνει τελικα γάλα κι από μένα και το βραδυνό κλάμα οφειλόταν στους κολικους. Έγραψα την εμπειρία μου μήπως και σε βοηθήσει.

Ο θηλασμός πρέπει να γίνεται με εναλλαγές, με το μωρό να ρουφά και να μην είναι νυσταγμενο-ληθαργικο. Εννοείται πως αν είναι ή ώρα του για ύπνο θα νανουριστει στο στήθος αλλά οι υπόλοιποι θηλασμοι πρέπει να είναι αποδοτικοί.

Δεν ξέρω αν δίνεις πιπιλα.

Είναι ανθρώπινο να απελπιζομαστε σε δύσκολες κατάστασεις. Αν νιώθεις πως μπορείς προσπάθησε το. Αν όχι, να εισαι σίγουρη πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες, έχοντας την βοήθεια των ειδικών και την υποστήριξη των δικών σου. 

11 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

Αν δεν της έφτασε το συμπλήρωμα, προσπαθείς να ξαναθηλασεις. Αν δεν κάθεται στο στήθος, μπορείς να δοκιμάσεις και περπατώντας ώστε να καθίσει.

Τρεις ώρες συνεχόμενος θηλασμος? Και έπινε γάλα σε όλη την διάρκεια? Ή κοιμόταν και πιπιλουσε?

Διαφημίσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Καταρχάς και ή μεικτή διατροφή προσφέρει στο μωρό. Πραγματι καποιες φορες ή παραγωγή δεν επαρκεί ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του μωρού. Δεν είναι συχνό αλλα συμβαίνει. 

Κι εγώ έδινα συμπλήρωμα μέχρι είκοσι ημερών δύο τρία μπουκάλια την μέρα. Με βοήθησαν και πραγματικά μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειάζομουν για να συνεχίσω το βάρος που έπαιρνε και οι πανες που έβρεχε ενώ δεν είχε πιει συμπλήρωμα μέσα στην μερα. Σαν πρωτομαμα δεν καταλαβαινα αν καταπίνει και έτσι συνειδητοποιησα πως πίνει τελικα γάλα κι από μένα και το βραδυνό κλάμα οφειλόταν στους κολικους. Έγραψα την εμπειρία μου μήπως και σε βοηθήσει.

Ο θηλασμός πρέπει να γίνεται με εναλλαγές, με το μωρό να ρουφά και να μην είναι νυσταγμενο-ληθαργικο. Εννοείται πως αν είναι ή ώρα του για ύπνο θα νανουριστει στο στήθος αλλά οι υπόλοιποι θηλασμοι πρέπει να είναι αποδοτικοί.

Δεν ξέρω αν δίνεις πιπιλα.

Είναι ανθρώπινο να απελπιζομαστε σε δύσκολες κατάστασεις. Αν νιώθεις πως μπορείς προσπάθησε το. Αν όχι, να εισαι σίγουρη πως έκανες ότι καλύτερο μπορούσες, έχοντας την βοήθεια των ειδικών και την υποστήριξη των δικών σου. 

Αν δεν της έφτασε το συμπλήρωμα, προσπαθείς να ξαναθηλασεις. Αν δεν κάθεται στο στήθος, μπορείς να δοκιμάσεις και περπατώντας ώστε να καθίσει.

Τρεις ώρες συνεχόμενος θηλασμος? Και έπινε γάλα σε όλη την διάρκεια? Ή κοιμόταν και πιπιλουσε?

Σε ευχαριστώ πολυ. Και όταν ερχόντουσαν αυτές οι ημέρες χωρίς συμπλήρωμα το μωράκι σου έκλαιγε στο στήθος σαν να μην έβρισκε γάλα η τελοσπαντων όχι αρκετή ροη η ήταν ηρεμο;

Σαφώς είμαι χαρούμενη που πίνει και αυτό που πίνει απλώς θα ήθελα αυτή τη φορά όντας και πιο έμπειρη από την πρώτη φορά να καταφέρω τον αποκλειστικό θηλασμό χώρις τη βαβούρα των αποστειρωσεων κτλ. Τελοσπαντων αν δεν γίνει δεν έγινε αλλα..καλά θα ήταν.

Την βάζω μετά πάλι στο στήθος αν δεν της φτάνει και για αρκετή ώρα αλλα γκρινιάζει στο τέλος και δείχνει πεινασμένη.

Σήμερα πάλι ήταν καλύτερα την είχα στο μάρσιπο και θηλασε εκεί πιο ήρεμα. Έχει πιει μέχρι τώρα μόνο 70μλ και φαίνεται ευχαριστημένη. 

Αυτό ειναι που με μπερδευει..μια μέρα όλα φαίνονται μια χαρά την επόμενη δεν ευχαριστείται με τίποτα.

Τις 3 ώρες που αναφέρω έπινε με πολύ συχνές εναλλαγές άλλοτε λίγο άλλοτε συνεχείς μεγάλες γουλιες αλλά παράλληλα γκρινιάζε είχε εξαντληθεί η υπομονή της.Παντως δεν κοιμόταν.

17 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

Και όταν ερχόντουσαν αυτές οι ημέρες χωρίς συμπλήρωμα το μωράκι σου έκλαιγε στο στήθος σαν να μην έβρισκε γάλα η τελοσπαντων όχι αρκετή ροη η ήταν ηρεμο;

Γενικά δεν έκλαιγε στο στήθος αλλά θήλαζε πολύ συχνά δηλαδή κάθε μία ώρα και πολύ σύντομα. Θυμάμαι ετρωγε μέσα σε δέκα λεπτά-ενα τεταρτο όταν έγινε σαράντα ημερών. Υπήρχαν και στιγμές που δεν καθόταν και έτσι ξεκίνησα τον θηλασμό περπατώντας. Ήταν διαφορετικοί οι ρυθμοί του από αλλα θηλαζοντα μωρά.

Μπορεί ή γκρίνια της μικρής σου να μην σχετίζεται με την πείνα. Μπορεί να έχει πονακια, να θέλει να βγάλει τον αέρα, να θέλει αγκαλιά, να θέλει περπάτημα, να θέλει να κοιμηθεί, να έχει υπερενταση, να ζεσταινεται κτλ. 

Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, σίγουρα είσαι έμπειρη μαμά και καταλαβαίνεις τις ανάγκες της κάθε φορά αλλά ίσως καποιες φορες να αμφιβάλλεις υπερβολικα για το γάλα σου όπως όλες οι μαμαδες που παλεψαμε για αποκλειστικό και νιωθαμε ανασφάλεια  για την παραγωγή. 

Τελικά δεν τα καταφεραμε...η σύμβουλος θηλασμού μου είπε πως δυστυχώς η καμπύλη ανάπτυξης δεν είναι καλή και πρέπει να αυξήσω το συμπλήρωμα. Της έδωσα λοιπόν δύο φορές με το sns όσο ήθελε γύρω στα 120μλ τη φορά και έκτοτε δεν κάθεται στο στήθος χωρίς συμπλήρωμα ούτε 2 λεπτά. Εκνευρίζεται και το αφήνει όσες φορές και να την αλλάξω στήθος δεν γίνεται τίποτα. Επιστρέφω λοιπόν το θηλαστρο και τη ζυγαριά και τεράστια απογοήτευση αποδέχομαι την κατάσταση :( Θα της προσφέρω το στήθος έστω να παίρνει κάτι μέχρι να μειωθεί τελείως το μητρικό αλλά όπως φαίνεται παρά τις προσπάθειες και όλη την υποστήριξη δεν είχα ποτέ αρκετό γάλα για το μωράκι μου.

16 ώρες πρίν, Irouki86 είπε:

Τελικά δεν τα καταφεραμε...η σύμβουλος θηλασμού μου είπε πως δυστυχώς η καμπύλη ανάπτυξης δεν είναι καλή και πρέπει να αυξήσω το συμπλήρωμα. Της έδωσα λοιπόν δύο φορές με το sns όσο ήθελε γύρω στα 120μλ τη φορά και έκτοτε δεν κάθεται στο στήθος χωρίς συμπλήρωμα ούτε 2 λεπτά. Εκνευρίζεται και το αφήνει όσες φορές και να την αλλάξω στήθος δεν γίνεται τίποτα. Επιστρέφω λοιπόν το θηλαστρο και τη ζυγαριά και τεράστια απογοήτευση αποδέχομαι την κατάσταση :( Θα της προσφέρω το στήθος έστω να παίρνει κάτι μέχρι να μειωθεί τελείως το μητρικό αλλά όπως φαίνεται παρά τις προσπάθειες και όλη την υποστήριξη δεν είχα ποτέ αρκετό γάλα για το μωράκι μου.

Αν το ζήτημα είναι οργανικό δεν θα μπορούσες να πράξεις περισσότερα απ όσα έκανες ήδη. Προσπαθησες με όλες τις δυνάμεις σου, έχοντας τις συμβουλές κ υποστήριξη των ειδικών αλλά κ των δικών σου. Να είσαι περήφανη για όσα καταφερες! Έστω κι μία σταγόνα μητρικό γάλα είναι υπέρ του παιδιού. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! 

On 2/7/2020 at 1:35 ΠΜ, Irouki86 είπε:

Ήθελα να σου γράψω για να σου πω ότι έκανες ένα μικρό θαύμα με το σώμα σου, γέννησες ένα μωράκι και είσαι το πρόσωπο που είναι μοναδικό για αυτό στον κόσμο, είσαι η μαμά του!

Δεν πειράζει για το θηλασμό, όσο μπορέσετε, όσο το καταφέρετε, μη σε παίρνει από κάτω! Θηλάζω αποκλειστικά και έφτυσα αίμα να το καταφέρω και να μη το βάλω κάτω , αλλά ξέρεις τι κατάλαβα; Ότι κάπου λίγο το έχασα το νόημα και ήταν πιο σημαντικό για μένα να το καταφέρω και όχι τόσο να είμαι μαμά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, είσαι μαμά, κάνε αγκαλιά το μωράκι σου, ζουληξε το, μυρισε αυτή την υπέροχη μωρουδιστικη μυρωδιά, απόλαυσε αυτές τις στιγμές, γιατί πραγματικά θα περάσουν πολύ γρήγορα και θα γίνει νήπιο και θα τρέχει χαχα! :-)

Πρόσφερε το στήθος σου να θηλασει και όσο σας βγεί, αλλά πάνω απ'όλα να προσφέρεις την αγκαλιά σου, γιατί αυτή θα θυμάται σε όλη του ζωή, η αγκαλίτσα σου σε κάνει την πιο καλή μαμά του κόσμου!

Διαφημίσεις

On 3/7/2020 at 3:53 ΜΜ, Annitamik είπε:

Ήθελα να σου γράψω για να σου πω ότι έκανες ένα μικρό θαύμα με το σώμα σου, γέννησες ένα μωράκι και είσαι το πρόσωπο που είναι μοναδικό για αυτό στον κόσμο, είσαι η μαμά του!

Δεν πειράζει για το θηλασμό, όσο μπορέσετε, όσο το καταφέρετε, μη σε παίρνει από κάτω! Θηλάζω αποκλειστικά και έφτυσα αίμα να το καταφέρω και να μη το βάλω κάτω , αλλά ξέρεις τι κατάλαβα; Ότι κάπου λίγο το έχασα το νόημα και ήταν πιο σημαντικό για μένα να το καταφέρω και όχι τόσο να είμαι μαμά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, είσαι μαμά, κάνε αγκαλιά το μωράκι σου, ζουληξε το, μυρισε αυτή την υπέροχη μωρουδιστικη μυρωδιά, απόλαυσε αυτές τις στιγμές, γιατί πραγματικά θα περάσουν πολύ γρήγορα και θα γίνει νήπιο και θα τρέχει χαχα! :-)

Πρόσφερε το στήθος σου να θηλασει και όσο σας βγεί, αλλά πάνω απ'όλα να προσφέρεις την αγκαλιά σου, γιατί αυτή θα θυμάται σε όλη του ζωή, η αγκαλίτσα σου σε κάνει την πιο καλή μαμά του κόσμου!

Τι όμορφη  προσέγγιση , σίγουρα είσαι η ίδια πολύ καλή μαμά. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη,  αυτό κάνω προσπαθώ να είμαι παρούσα με όλη μου την δύναμη και για τα 2 μου παιδάκια. Μάλλον πάντα θα βουρκωνω όταν μιλάω για το θέμα θηλασμός, αλλά πραγματικά μέσα μου ξέρω ότι έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τα καταφέρω και τέτοια πρωτο μου παιδι και τωρα. Μπορεί πολύ απλά κάποιων γυναικών οργανισμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού, όπως ο δικός μου. Τι να κάνουμε,  τουλάχιστον θα προχωρήσουμε με μεικτό θηλασμό κάτι είναι και αυτό!Ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη!

Δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλα όσα έχεις γράψει, όμως ήθελα να σου πω να μην το βάζεις κάτω γιατί μπορεί αργότερα να τα καταφέρετε κ δεν πειράζει αν πίνει και λίγο ξενο. Δες στο θέμα "θηλασμός τις πρώτες 40 μέρες" που είχα γράψει ένα τεράστιο μήνυμα για το πώς κόψαμε το συμπλήρωμα τριών μηνών κ τώρα είναι 14 κ θηλαζει σαν να μην είχε ποτέ πιει ξένο. Να σκέφτεσαι ότι το ξένο δεν είναι δηλητήριο. Το "όχι ξένο" το λένε όχι επειδή είναι τόσο κακό (δεν είναι τόσο καλό όσο το μητρικό αλλά δεν είναι και βλαβερό), αλλά επειδή έχει το ρίσκο να μη θέλει μετα στήθος, να σου μειωθεί το γάλα κλπ. Αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο, σε εμάς πήγε μια χαρά, όπως θα δεις εκεί που σου είπα.

On 6/7/2020 at 2:04 ΠΜ, Irouki86 είπε:

Τι όμορφη  προσέγγιση , σίγουρα είσαι η ίδια πολύ καλή μαμά. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη,  αυτό κάνω προσπαθώ να είμαι παρούσα με όλη μου την δύναμη και για τα 2 μου παιδάκια. Μάλλον πάντα θα βουρκωνω όταν μιλάω για το θέμα θηλασμός, αλλά πραγματικά μέσα μου ξέρω ότι έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τα καταφέρω και τέτοια πρωτο μου παιδι και τωρα. Μπορεί πολύ απλά κάποιων γυναικών οργανισμος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού, όπως ο δικός μου. Τι να κάνουμε,  τουλάχιστον θα προχωρήσουμε με μεικτό θηλασμό κάτι είναι και αυτό!Ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη!

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, δε ξέρω αν θα γίνω καλή μαμά, θα φανεί στην πορεία, αφού έχει τόσα πολλά στάδια και απρόοπτα :-) Σου έγραψα, όχι τόσο να σε συμβουλέψω ως μαμά γιατί εγώ σίγουρα είμαι πιο άπειρη από εσένα και από άλλα κορίτσια μέσα στο φόρουμ, αλλά επειδή από το κείμενο σου με άγγιξε η στεναχώρια σου και στεναχωρέθηκα και εγώ μαζί σου. Δε χρειάζεται για αυτό το ζήτημα να στεναχωριέσαι, αυτό που έχει σημασία είναι το μωράκι σου . Πάνω από όλα αυτό. Άσε που τα κορίτσια πολύ σωστά σου έγραψαν πιο πάνω να μην εγκαταλείψεις τον μεικτό θηλασμό, γιατί μπορεί και να μη σας επηρεάζει σαν δυάδα. Ξέρω γνωστή, που το μωρό της από την αρχή θήλαζε μεικτά και τώρα είναι ενάμιση χρονών και συνεχίζει. Μπορεί και να δουλέψει και για εσάς που ξέρεις και να μη μειωθεί το γάλα σου! Πάντως, εγώ πολύ θαυμάζω τις μαμάδες που θηλάζουν έστω και μεικτά, γιατί έχουν το κουράγιο να κάνουν και θηλασμό και αποστείρωση και βλέπω ότι δεν το εγκαταλείπουν , επιμένουν στο θηλασμό. Να μη παρεξηγηθω, δε θαυμάζω τον μεικτό θηλασμό , αλλά τις μαμάδες που έχουν τόσο δύναμη και αντοχές. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...