Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οι Ελληνες ταξιτζήδες!!

Recommended Posts

Nα πω κι εγώ την εμπειρία μου με ταξιτζη -αστέρι; ΣΤις 5 τα ξημερώματα μεταφερόμαστε απο τον ξάδέρφό μου σε στην κεντρική στάση των λεωφορείων στον Πειραια για να πάμε αεροδρόμιο. Εγώ έγκυος στον 5ο. Με το που κατεβαίνουμε με τον αντρα μου στο πεζοδρόμιο έρχεται ταξιτζης και μας λέει : Πάτε αεροδρόμιο; Απαντάμε καταφατικά και μας ξαναλέει..<<Πάω αεροδρόμιο αν θέλετε σας παίρνω δωρεαν καθως είμαι σε <<τιμωρία>> και δεν δικαιουμαι να πάρω κουρσα..μέσω ραδιοταξι( αν δεν κάνω λάθος ) ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων..>> και μας πήγε τσάμπα ως εκεί .Φυσικά του έδωσα 10 ευρώ για το φιλοτιμο του και την ανθρωπιά του...πρώτη φορά τέτοιος ταξιτζης!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 187
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ ακόμα απορώ με αυτήν την κρίση και όλες τις άλλες επιλογές(στην Αθηνα τουλάχιστον) πως αντεχουν να έχουν ακόμα τέτοιες συμπεριφορές και να κάνουν επιλογές.

Θυμάται κανείς τις "χρυσες" τους εποχές που μπαίναμε στο ταξι μετά απο βραδυνη διασκεδαση και μας ζητούσαν λεφτά με το κεφάλι χωρις να βάζουν ταξιμετρο?;)

QqmLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν ειναι η αδυναμια μου οι ταξιτζιδες , σιγουρα ομως υπαρχουνε και καλα παραδειγματα οπου προκειτε για καλους και ευγενικους επαγγελματιες . Τα κακα παραδειγματα δυστηχως ειναι περισσοτερα ομως , ισως επειδη ειναι πολλες ωρες στο δρομο ειναι λιγο κλονισμενα τα νευρα τους , δεν 3ερω. Εχω πολλες ασχημες εμπειριες , σε τοσο μεγαλο βαθμο οπου αποφευγω πλεον να παρω τα3ι , και με τα παιδια μου εδω και 1 χρονο ποτε , πρωτα απο ολα δεν μπορουνε να καθησουνε σε καθημαστακια και γενικως δεν τα βαζω σε αυτοκινητα που δεν υπαρχουνε καθησματακια ουτε για μεχρι την αλλη γωνια και επειτα θα σας πω ενα παραδειγμα που με αιδιασε . Πριν απο 1 χρονο περιπου , θα εφευγα απο την κολητη μου ευοσμο μαζι με την τοτε 1 χρονο και 2 μηνων κορη μου , καλουμε τα3ι , ερχεται και συνιδοτοποιω οτι ο τυπος αρχηζει να μου την πεφτει (εγω με το μωρο αγκαλια ) , μουγκα εγω προσπαθουσα απλα να περιμενω μεχρι να ερθει η ωρα να κατεβω , αμα δεν εβρεχε θα ζητουσα να κατεβω επιτοπου ,το τι λαλακιες και χοντραδες ελεγε δεν περιγραφονται , τεσπα εφτασα στο σπιτι μου , αναγκαστικα να κατεβω και πιο πριν για να μην δει που μενω και απο τοτε ορκιστικα οτι 3ανα με τα παιδια μου δεν ανεβαινω σε τα3ι , μονο εαν προκειτε για αναγκη (Χτυπα ξυλλο ) . Τετοια παραδειγματα εχω και αλλα 3 , ευτυχως δεν ειχα καν παιδια τοτε ., και να πεις οτι ντυνομαι καπως οχι , να πεις οτι τους μιλαω οχι , απλως ειναι αγενεστατοι και προσβλητικοι πολλοι απο αυτους . Εχω τσακωθει επειδη τολμισα να μην εχω ψηλα και με εξυβρισαν χυδαια , μου εχουνε κλεψει βαλιτσα πριν πολλα χρονια επειδη την ξεχασα στο πορτ παγκαζ , μου εχουνε κλεψει κινητο , μου εχουνε κλεψει χρηματα χωρις να εχουνε ανοι3ει ταξιμετρο , αποδειξη οι περισσοτεροι δεν δεινουνε , περνουνε κουρσα που τους βολευει , ειναι γενικως αρκετα προκλητικοι .Και ομως ευτυχως μου εχουνε τυχει και καλοι ανθρωποι οπου καλα κανανε τη δουλεια τους και ηταν ευγενεστατοι .

QRyOp2.png

το καλύτερο απ'όλα είναι ραδιοταξί ή κάποια πατέντα με 1-2 δικούς σου οδηγούς που τους καλείς όταν χρειάζεσαι (από πριν).. έχεις το κεφαλι σου ήσυχο από κάθε άποψη. Προφανώς για τις γυναίκες είναι χειρότερες οι εμπειρίες, αλλά όπως παντού έτσι και με αυτούς δεν ξέρεις σε τι "επαγγλματία" θα μπλέξεις...

• 3 εβδομάδες μετά...

* δεν ξέρω αν ισχύει αλλα άκουσα οτι φέτος δεν θα βάλουν δωρό *

αν ισχύει πάντως μπράβο τους ....

να λέμε και τα καλά απλά επειδή σίγουρα δεν θα είναι όλοι υπέρ αυτης της απόφασης ευελπιστώ μα μην πέσει κανεις σε κάποιον που θα είναι κατα!!!!:mrgreen:

"...ήρθες κι έφερες φως ο δικός μου Θεός

αγκαλιά μου εσύ ξεκινάει η γιορτή

θα΄ναι η τύχη με μας αν εσύ μ΄αγαπάς..."

Διαφημίσεις

με αφορμη το συγκεκριμενο θεμα, θα σας περιγραψω μια εμπειρια που ειχα προχτες το βραδυ.

η ωρα ηταν 11 περιπου το βραδυ και ηθελα να γυρισω απο ενα φιλικο σπιτι , στο δικο μου και επειδη λεοφωρειο δεν περνουσε αποφασισα να παρω ταξι λαμβανοντας υποψιν το απιιιιιστευτο κρυο που ειχε.μπαινω μεσα, λεω τον προορισμο μου και ξεκιναμε. η αποσταση ηταν συνολικα 10 λεπτα υπο κανονικες συνθηκες.στην πορεια και φτανοντας σχεδον στο σπιτι μου, βλεπω πως αντι να στριψει στην καθορισμενη οδο, συνεχιζει ευθεια περνωντας τον προορισμο που του ειπα. το αντιλαμβανομαι πως πηγαινει αλλου και του λεω " τι δουλεια εχουμε εδω? εχουμε ηδη περασει την οδο που σας ειπα" και μου απανταει με ενα απαξιωτικο υφος ¨" α ναι, ξεχαστηκα και συνεχισα". Ας το προσπερασω λεωωωω, με φερνει με τα χιλια ζορια στο σπιτι μου αφου εκανε ολοκληρο κυκλο την περιοχη και φτανει η στιγμη που πρεπει να τον πληρωσω. Φυσικα επειδη κανω συχνα αυτη την διαδρομη, το καθορισμενο ποσο ηταν το ανωτερο 3,60 -3,-70 ευρω. θελετε να ακουσετε το ποσο??? 6,80 παρακαλω!! και οταν ρωτησα οπως ηταν φυσικο προς τι τοσο ακριβα ο εν λογω ταξιτζης γυρναει με υφος και μου κανει " αμα δεν σ αρεσει σε γυρναω τωρα απο εκει που σε πηρα" και κανει κινηση να βαλει μπρος να ξεκινησει. με τα πολλα, τον πληρωσα και εκεινη την στιγμη μεσα στον πανικο της στιγμης δεν προλαβα να κρατησω αριθμο πινακιδας....

Δεν εχω τιποτα με τους φορεις του επαγγελματος αυτου!! ειναι ομως ορισμενοι οπως αυτος που προσβαλλουν το επαγγελμα!! και ναι, μπορει να μην παιρνουν δωρο εορτων αλλα μη μου πειτε πως ο συγκεκριμενος δεν βρηκε τροπο να τα παρει αλλιως!!και με τι αυθαδεια!!!

Σε αυτή την περίπτωση του λες απλά "δεν έχω τόσα χρήματα μαζί μου μπορείτε να με πάτε λίγο παρακάτω για να πάρω από την ξαδέρφη μου να σας τα δώσω?" και τον πας στο αστυνομικό τμήμα!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

* δεν ξέρω αν ισχύει αλλα άκουσα οτι φέτος δεν θα βάλουν δωρό *

αν ισχύει πάντως μπράβο τους ....

να λέμε και τα καλά απλά επειδή σίγουρα δεν θα είναι όλοι υπέρ αυτης της απόφασης ευελπιστώ μα μην πέσει κανεις σε κάποιον που θα είναι κατα!!!!:mrgreen:

Oντως φετος δεν θα βαλουν δωρο λογω οικονομικης κρισης.Μπραβο παντως.

Διαφημίσεις

Εγω μπαινω σε ταξι πολλα χρονια ,μονο δυο φορες εχω αντιμετωπισει ασχημες καταστασεις.

Οι περισσοτεροι οδηγοι δεν μου εχουν δημιουργησει κανενα προβλημα,μια φορα οταν ημουν πιο μικρη ειχα πεσει σε εναν ψυχακια που ενω του ειπα την διευθυνση αυτος επεμενε οτι δεν επρεπε να παω σπιτι και οτι καλυτερα να πηγαιναμε για καφε. Σε αυτη την περιπτωση ειχα πανικοβληθει γιατι φοβηθηκα μην μου κλεισει τις ασφαλειες και εγκλωβιστω. Δεν του πηγα κοντρα ουτε τον εβρισα γιατι ειχα φοβηθει απλα του ελεγα συνεχως οτι πρεπει να παω σπιτι ευγενικα και χωρις αλλες κουβεντες. Αυτος επεμενε και εκει σκεφτηκα πονηρα και εστειλα μηνυμα σε εναν φιλο μου να με παρει τηλεφωνο και του εξηγουσα τι συνεβαινε, και ετσι αρχισα να μιλαω στο τηλεφωνο και να λεω οτι με περιμενει στο σπιτι και οτι ειμαι στο ταξι και ερχομαι και αλλα τετοια.

Ευτυχως στο τελος παραιτηθηκε απο την προσπαθεια να μου ζηταει να βγουμε και με πηγε σπιτι επιτελους.

Απο τοτε ομως παιρνω μονο ραδιοταξι για να ειμαι πιο σιγουρη.

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη,θα αναφερθώ σε έναν εξαίσιο άνθρωπο-ταξιτζή.

Πριν λίγες μέρες είχα να πάω σε μια συνέντευξη για δουλειά,δεν θυμόμουν ότι ο ηλεκτρικός από Μοναστηράκι είναι κλειστός και αναγκάστηκα να πάρω ταξί.

Από μέσα μου φοβόμουν πού θα πέσω πάλι γιατί μου έχουν τύχει και 'μενα διάφορα!

Πανικός στο κέντρο,τρελή κίνηση και εγώ σε 15' να πρέπει να είμαι Ν.Ιωνία!Ακούει ο άνθρωπος ότι έχω ραντεβού για δουλειά,να ψάχνει απεγνωσμένα τη διεύθυνση που θέλω,να παίρνει τηλέφωνο συναδέλφους του και να προσπαθεί να "κόψει"δρόμο ώστε να κερδίσω χρόνο.

Με τα πολλά κατάλαβε πού ήταν-εγώ δεν ήξερα γιατί θα πήγαινα πρώτη φορά-,ήταν πολύ ευδιάθετος και πρόθυμος,άλλος στη θέση του θα με είχε μια ώρα στη κίνηση και σιγά που θα ενδιαφερόταν να μάθει πού είναι αυτός ο δρόμος ή στη τελική θα είχε γίνει τούρμπο απ'τα νεύρα του!

Μέχρι που μου είπε να ειδοποιήσω την υπεύθυνη ότι θα καθυστερήσω για να μην κάνω κακή εντύπωση και χάσω τη δουλειά!!!

Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας,ενώ ήμασταν απ'το αντίθετο ρεύμα από όπου ήταν το κτίριο,δεν μ'άφησε να κατέβω εκεί για να περάσω απέναντι γιατί ήταν επικίνδυνα και φοβόταν.Έκανε αναστροφή-όχι παράνομη-και με άφησε ακριβώς απ'έξω!

Πλήρωσα και του είπα χαρακτηριστικά "Να σας έχει καλά ο Θεός,τέτοιοι ταξιτζήδες σπανίζουν!!"και φυσικά παραδέχτηκε την κατάσταση που επικρατεί γύρω απ'το επάγγελμά του και μου είπε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Με συγκίνησε πολύ αυτός ο ΚΥΡΙΟΣ,ειλικρινά να είναι καλά!!!

Και επειδή δεν γίνεται να μην μου συμβεί και κάτι άσχημο.....

Κατεβαίνω προχθές Αγ.Αντώνιο και παίρνω απ΄τη πιάτσα ταξί.Ήθελα Πετρούπολη-περιοχή την οποία δεν ξέρω καθόλου-αλλά είπα στο ταξιτζή τις οδηγίες που μου είχαν δώσει για να πάμε.Δεν ήξερε πώς να πάμε,δεν κατάλαβε,λίγο με ενδιαφέρει.

Του λέω εξ αρχής πως εγώ δεν την ξέρω την περιοχή και παρόλ'αυτά ξεκινάμε.Προχωρήσαμε γύρω στα 200μ.μου λέει εγώ δεν ξέρω πού θες!

Τότε του λέω γιατί ξεκινήσαμε και δεν με αφήσατε να πάρω κάποιον συνάδελφό σας που να γνωρίζει τη διαδρομή;;;Απαντάει,εσύ δεν ξέρεις;;;;;

Ακολούθησε μια παρωδία,φαινόταν πόσο άξεστος είναι,περίμενε εγώ να του δείξω το δρόμο και του λέω μα καλά,από μένα περίμενες να σε οδηγήσω;;

Φώναζε,εγώ είχα χεστεί και με γύρισε πάλι πίσω στη πιάτσα να πάρω άλλο ταξί,οδηγώντας πολύ νευρικά και πραγματικά εκεί φοβήθηκα πολύ!!!Μου είπε "Δεν έχω καμία όρεξη να τσακωθώ" και του απαντάω "Ενώ εγώ βγήκα απ'το σπίτι μου έτοιμη να στήσω καυγά!!!"

Τις προάλλες πάλι,ήμουν με άλλες 2 κοπέλες,κάναμε σήμα από πολύ νωρίς να σταματήσει ένας ελεύθερος αλλά προτίμησε μια άλλη πελάτισσα η οποία μόλις είχε βγει στο δρόμο.

Του φώναξα στο δρόμο "Δεν βλέπεις που τόση ώρα σου κάνουμε σήμα,γελοίε;;;"

Δυστυχώς οι καλοί είναι μειοψηφία και λυπάμαι που οι περισσότεροι δεν ξέρουν να φερθούν και είναι σαν ζώα!!!

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Δεν έχω μείνει καθόλου Αθήνα (ευτυχώς) αλλά η αδερφή μου που σπούδασε εκεί απέκτησε βρωμόστομα εξαιτίας των ταξιτζήδων. Αφού, όποτε πήγαινα, ντρεπόμουν να μπαίνω σε ταξί μαζί της...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

• 11 months later...

Το θέμα είναι τι κάνουμε σε περίπτωση τέτοιων συμπεριφορών. Έστω ότι αντιμετωπίζω μια κατάσταση όπως οι παρακάτω και έχω συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας:

ο οδηγός

1. μου ζητάει ένα ποσό που μου φαίνεται υπερβολικό ή/και διαφέρει από αυτό που αναγράφεται στο ταξίμετρο.

2. αρνείται να με πάει εκεί όπου είχαμε αρχικά συμφωνήσει ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει.

3. δε σταματά να καπνίζει ούτε μετά την παράκλησή μου.

και άλλα...

Τι κάνω; :confused:

697577wcowvfyq3s.gif

Το θέμα είναι τι κάνουμε σε περίπτωση τέτοιων συμπεριφορών. Έστω ότι αντιμετωπίζω μια κατάσταση όπως οι παρακάτω και έχω συγκρατήσει τον αριθμό της πινακίδας:

ο οδηγός

1. μου ζητάει ένα ποσό που μου φαίνεται υπερβολικό ή/και διαφέρει από αυτό που αναγράφεται στο ταξίμετρο.

2. αρνείται να με πάει εκεί όπου είχαμε αρχικά συμφωνήσει ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει.

3. δε σταματά να καπνίζει ούτε μετά την παράκλησή μου.

και άλλα...

Τι κάνω; :confused:

Ενημέρωσε τον Σ.Α.Τ.Α. www.satataxi.gr κ ρώτα τους πώς πρέπει να πράξεις.

Σε κάτι που είχα πάθει παλία με ταξιτζή κ προφανώς τον τσάντισα επειδή του ζήτησα να πάμε Πικέρμι ξημερώματα, οδηγούσε σαν κάφρος, υπερεβαινε το οριο ταχυτητας κ εκανε παντιλίκια, εδωσα καταθεση ΚΑΙ στην Τροχαια. Αλλα αυτος εθεσε σε κινδυνο την ζωη την δικη μου αλλά κ των διερχομένων

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

α που να αρχισω να περιγραφω!!! ευτυχως που πλεον δεν χρησιμοποιω ταξι...

φοιτητρια στον Πειραια και το σπιτι μου 7 λεπτα χρονομετρημενα απο το λιμανι. φυσικα ημουν παντα με τεραστιες βαλιτσες και προμηθειες απο τη μαμα οποτε υποχρεωτικα επρεπε να παρω ταξι. τι να σας πρωτοπεριγραψω....καταρχην κανεις δεν με επαιρνε στο ταξι γιατι ηθελαν μακρυνες κουρσες και οσοι με επαιρναν ηθελαν να βγαλουν τα χρηματα που θα επαιρναν σε μια μακρυνη διαδρομη και ας ημουν διπλα!!

συμπεριφορα εξαιρετικη....!!!τα θυμαμαι και ξεχειλιζω απο θυμο...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Ειδα φως και μπηκα. Ολα τα νομισματα εχουν 2 οψεις φυσικα. Εγω απεχω απο ταξι. Ή οδηγω ή με τα ποδια/καροτσι/μετρο. Δεν μου αρεσουν γενικα τα ταξι. Απο μικρη που ημουν. Αν και το λιγο που εχω μπει δεν μου εχει τυχει ασχημη φαση εκτος αν εξαιρεσεις το 'δε σε παω στην πορτα σου γιατι εκει που μενεις γινεται της ποπης' και δεν εχουν και αδικο. Εκτος αυτου ομως τπτ σπουδαιο. Επισης ο αντρας μου εχει δουλεψει ταξι χρονια στην Νεα Υορκη. Εκει να δειτε. Παρακαλω πολυ ΤΥΠΟΣ και υπγραμμος ολοι τους. Γιατι? Γιατι με το παραμικρο μου λεει πεφτουν μηνυσεις βροχη και μπορει ο πελατης να του παρει και τα σωβρακα του ταξιτζη ή ακομα και της πολιτειας. Αλλα βλεπεις ετσι ειναι το νομικο τους συστημα. Σου δινει το δικαιωμα να τους γδυσεις. Εδω? Ο αντρας μου που εκει οδηγουσε τυπος και υπγραμμος αμα τον πετυχεις τωρα στον δρομο φευγεις απο την μεση χωρις δευτερη κουβεντα........δεν παιζει ρολο ΜΟΝΟ ο χαρακτηρας, αλλα και οι προδιαγραφες κατω απο τις οποιες ζεις και δουλευεις. Αν βλεπεις οτι 'δε σε παιρνει'.....απλα συμμορφωνεσαι.......τελος. Στο Ελλαντα ομως 'τους παιρνει΄....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

αχ θυμηθηκα ενα ταξιτζη πω πω παλι νευριασα:evil::evil: δουλευα bar σε ενα μαγαζι και σχολασα γυρω στις 5 το πρωι παω λοιπον στην πιατσα του ευοσμου να παρω ταξι διοτι οπως καταλαβαινεται φοβομουν να παω σπιτι τετοια ωρα με τα ποδια...το σπιτι μου δεν ηταν πολυ μακρυα αλλα δεν περπατιοταν και με τα ποδια ειδικα τετοια ωρα...μπαινω λοιπον στο ταξι του λεω ταδε οδο αφου απομακρυνομαστε απο την πιατσα αρχιζει χωρις υπερβολες να μου τσιριζειιιιιιιι:shock::oops: και δεν μπορεις να περπατησεις και θα σε παω μεχρι εκει για 3 ,5 ευρω και χαθηκε ο κοσμος να μενεις πιο μακρυα??:shock::evil::roll:και κατι τετοιες σαν εσενα υπαρχουν και εμεις πως θα ζησουμε με τα 3,5 ευρω που θα μ δωσεις?? και αρχισαμε να μαλωνουμε του λεω καλα η δουλεια σου ποια ειναι???οπου θελω θα με πας και να τρεχει σαν τρελος πηγαμε 3 φορες να τρακαρουμε του λεω σταματα να κατευω ναι καλα μου λεει:roll::shock:αφου φτασαμε σπιτι βγαζω να τον πληρωσω με κατι νευρα και του δινω 5 ευρω δεν νομιζω να θες και ρεστα μου λεει:shock:εγω σοκ:shock:του λεω ναι θελω!! με νευριασε τοσο πολυ που εφτασα σπιτι και δεν μπορουσα να κοιμηθω ετρεμα....αλλα βλακεια μου πανω στην ταραχη ουτε σκεφτηκα να του παρω το νουμερο πραγματικα απαραδεκτος:evil:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Ελεος βρε κοριτσια μ'αυτα που διαβαζω!!!Δηλαδη προτειμουν να μην βγαλουν τιποτα απο το να βγαλουν εστω 5-10?????Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα....

Παλι καλα εδω οπου και να πας 3,5? σου παιρνουν και αμα το παρεις απο την πιατσια πιο λιγο,μονο αν σε παει εκτος πολης σου βαζει το χρονομετρο.

Παντως θυμαμαι Θεσσαλονικη οταν πηγαιναμε με την μαμα μου και επρεπε να παμε απο το κτελ στον οσε ο ταξιτζης μας χρεωνε και τις βαλιτσες που ειχαμε!!!!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Ελεος βρε κοριτσια μ'αυτα που διαβαζω!!!Δηλαδη προτειμουν να μην βγαλουν τιποτα απο το να βγαλουν εστω 5-10?????Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα....

Παλι καλα εδω οπου και να πας 3,5? σου παιρνουν και αμα το παρεις απο την πιατσια πιο λιγο,μονο αν σε παει εκτος πολης σου βαζει το χρονομετρο.

Παντως θυμαμαι Θεσσαλονικη οταν πηγαιναμε με την μαμα μου και επρεπε να παμε απο το κτελ στον οσε ο ταξιτζης μας χρεωνε και τις βαλιτσες που ειχαμε!!!!

υπαρχη τιμολογιο μεσα στο ταξι ή στο προσκεφαλο του οδηγου-συνοδηγου ή μπροστα απο την εθση του συνοδηγου,παντα σε εμφανες σημειο.

οι βαλιτσες χρεωνονται παντα

http://taxi-agency.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=12〈=el

υπαρχη τιμολογιο μεσα στο ταξι ή στο προσκεφαλο του οδηγου-συνοδηγου ή μπροστα απο την εθση του συνοδηγου,παντα σε εμφανες σημειο.

Οι βαλίτσες χρεώνονται 40 λεπτά η μία μόνο όταν ζυγίζουν πάνω από 10 κιλά ΚΑΙ τις φορτώσει ο οδηγός του ταξί στο καπώ. Αν ζυγίζουν κάτω από 10 κιλά ή τις βάλεις μόνος σου στο καπώ, δεν χρεώνονται. Άσχετο που οι περισσότεροι ταξιτζήδες σου ζητάνε 3-4 ευρουλάκια παραπάνω κάθε φορά που ανοίγουν το καπώ "για τις βαλίτσες" και καλά.

Προσωπικά τους έχω σιχαθεί τόσο πολύ που πλέον μπαίνω σε ταξί μόνο για μικρές αποστάσεις και μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

http://taxi-agency.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=12〈=el

Να ρωτήσω κάτι, όταν από και προς αεροδρόμιο λέει 3,40 τί ακριβώς εννοεί; Ό,τι γράψει συν 3,40; Ξεκινάει η χρέωση από το 3,40 και τρέχει; Τί ακριβώς εννοεί; Δεν πολυμπαίνω σε ταξί αλλά θέλω να ξέρω ειδικα για το αεροδρόμιο...

Μόνο αυτή η χρέωση υπάρχει από και προς αεροδρόμιο; Γιατί εχω ακούσει κάτι για 15 ευρώ έξτρα και κάτι τέτοια...

Να ρωτήσω κάτι, όταν από και προς αεροδρόμιο λέει 3,40 τί ακριβώς εννοεί; Ό,τι γράψει συν 3,40; Ξεκινάει η χρέωση από το 3,40 και τρέχει; Τί ακριβώς εννοεί; Δεν πολυμπαίνω σε ταξί αλλά θέλω να ξέρω ειδικα για το αεροδρόμιο...

Εννοεί 3,40 + ό,τι γράψει το ταξίμετρο + τα διόδια της Αττικής Οδού (αν πας από Αττική Οδό) + βαλίτσες (αν έχεις βαλίτσες που ζυγίζουν πάνω από 10 κιλά).

Εγώ έχει τύχει να πάρω ταξί σε διάφορα μέρη του κόσμου... Λοιπόν, το χάλι το δικό μας συγκρίνεται μόνο με κάτι μέρη τριτοκοσμικά... Η δήθεν πονηριά τους μου θυμίζει Τουρκία, η καθαριότητά τους από Βενεζουέλα και κάτω και η οδήγηση Ναπολιτάνικη τρέλα...

Μια μέρα μπήκα σε ένα ταξί στον Πειραιά και είδα ένα νέο παιδί, πεντακάθαρο, κατάλευκο πουκάμισο κολλαρισμένο, ευγενέστατο και πολύ εξυπηρετικό και ειλικρινά μόνο που δεν έκανα το σταυρό μου μπροστά του...

Το τί μου έχει τύχει ειδικά όταν ήμουν φοιτήτρια και δεν οδηγούσα και έτρεχα με ταξί κάποιες φορές στην εξεταστική, δεν περιγράφεται... Άγριο πέσιμο σε σημείο να παθαίνω σοκ το 19χρονο και άβγαλτο και να μη μπορώ να σταματήσω γιατί θα έχανα το μάθημα... Επιμονή πχ να μάθουν τί άρωμα φοράω σε σημείο να πάψω εντελώς να μιλώ (μούγκα μιλάμε) μέχρι να βγω... Οδήγηση που να λες "την έκανα τη διαθήκη μου είπαμε;;;" Βρωμόστομα απερίγραπτο!!! Τσιγαριλα και άλλες διάφορες μυρωδιές κλπ...

Πάντως τώρα τελευταία όποτε θα τύχω σε νέο άνθρωπο είναι βελτιωμένη η κατάσταση...

Εννοεί 3,40 + ό,τι γράψει το ταξίμετρο + τα διόδια της Αττικής Οδού (αν πας από Αττική Οδό) + βαλίτσες (αν έχεις βαλίτσες που ζυγίζουν πάνω από 10 κιλά).

Αααα, μάλλον κάπως έτσι βγαίνει το 15 άρι, την ξέχασα την Αττική Οδό, βέβαια, δε μπορούν να τη χρεωθούν οι άνθρωποι και αυτή...

Μια μέρα βγαίνω από τον επιβατικό σταθμο των κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά... Δεκάδες τα ταξί στη σειρά ακριβώς στην έξοδο των επιβατών κι εγώ έπρεπε να πάω Κορυδαλλό και να γυρίσω σε χρόνο μηδέν. Τους λέω να με πάνε και τί μου λένε αφού κοιτάχτηκαν μεταξύ τους;;; Άσε ρε κοπελιά να βγάλουμε κανένα φράγκο, περιμένουμε τους τουρίστες τόσες ώρες να βγουν!!!:shock: Βγες πάρα έξω και πάρε ταξάκι! Και φυσικά ως νέα και ηλίθια που ήμουν κατάπια τη γλώσσα μου και κουβάλησα τη βαλίτσα σε όλη την ανηφόρα μέχρι να βγω στην Ακτή Μιαούλη και εψαχνα να βρω ταξί... Επειδή οι κύριοι ήθελαν να βρουν κορόιδα τουρίστες και να τα οικονομήσουν... Λες και εμένα θα με πηγαιναν τσάμπα!!!:shock: Αλλα σου λεει αυτή πόσο να τη δουλέψουμε; Ενώ στους τουρίστες θα τους πιάσουμε τον κ&%ο μετά συγχωρήσεως!!!:evil:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...