Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Γύμνια μπαμπάς )

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι, εμεις την μικρη την αφηνουμε να μπαινει στο μπανιο οταν κανουμε, οπως επισης κι οταν ντυνομαστε στην κρεβατοκαμαρα κ μερικες φορες κανουμε ντους μαζι, την περνω εγω, η ο μπαμπας της κ κανουμε μαζι μπανιο.εχω διαβασει ολο το κειμενο που εχεις γραψει οτι καλο ειναι μετα τα 2χρονια να σταματησουμε το μπανιο μαζι.Μπορουμε να συνεχισουμε να ντυνομαστε σε συγκεκριμενους χωρους μπροστα της οσα χρονια κι αν περασουν?δηλ ενα παιδακι εαν το μαθεις απο μικρο σε συγκεκριμενους χωρους να βλεπεις τους γονεις του να ντυνονται μπορεις να το συνεχισεις αυτο μεχρι κ την εφηβεια?και το ρωταω αυτο γιατι η μπαμπαδες συνηθως ειναι πιο ντροπαλη κ ειδικα με τα κοριτσακια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό ήθελα να το ρωτήσω και εγώ... επειδή όταν ετοιμαζόμαστε να πάμε κάπου το παιδί είναι στο χώρο μας, είναι οκ να μας βλέπει όταν αλλάζουμε ρούχα στην κρεβατοκάμαρα; Που μοιραία θα τα δει... όλα δηλαδή; :?

απο τα 3- 3.5 πχ αρχίζετε και ελλατώνετε τις στιγμές που σας βλέπει γυμνούς, και έχετε κανει μια εισαγωγή, στην έννοια προσωπικές ζώνες,

(δεν γράφω περισσότερα εδώ καλύτερα να διαβάσει όποιος θέλει όλο το λινκ το άλλο)

ναι αυτο για τις προσωπικές ζώνες είναι πολυ συμαντικό πιστεύω.

Καλό είναι να αντιμετωπίζουμε τα παιδία μας χωρίς "ταμπού"&"προκαταλήψεις" να απαντάμε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις τους & να μην επεκτηνόμαστε περετέρω.....

και μην ξεχνάμε το "οιδιπόδιο σύμπλεγμα" ........

*διαβάστε το άλλο λινκ που λέει η Μαρία , γράφει πολυ συμαντικές πληροφορίες :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αναστασία μου , απο οτι κατάλβα εγω , νομίζω πως δεν ειναι οκ , να μας βλέπουν όταν αλλάζουμε ρούχα απο κάποια ηλικία και μετά [ δεν παίζει και το τικεράκι σου... (ποσο χρονών είναι το παιδάκι σας ;)]

πιστεύω πως δεν εχει να κάνει με το που θα μας δούνε

(π.χ στην κρεβατοκάμαρα) αλλα θα πρέπει σιγά σιγά να απορεύουμε στο να μας βλέπει το παιδί γυμνούς γενικά.

δεν ειναι πάντα εφικτό αυτό βεβαια (ασ πουμε πως είσαι μόνη σου στο σπιτι κ πρέπει να αλλάξεις ή να κανεις μπάνιο...)

Διαφημίσεις

Εγω παλι καταλαβα οτι δεν υπαρχει προβλημα να σε βλεπει γυμνο, αρκει να οριοθετησεις μερικα πραγματα.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι μεχρι ποτε μπορει για το αντιθετο φυλλο.

μπορει η κορη μου να βλεπει στην εφηβεια τον πατερα της ? η εκει πρεπει να σταματησουμε τελειως κ απο τους δυο γονεις?

Vann νομίζω πως η εφηβία είναι πολύυυυυυυυυυ αργά , θα πρέπει πολύ νωρίτερα να σταματησουν να βλεπούν γυμνούς τους γονείς.....

Βρε κοριτσια να ρωτησω εσεις τις μαμαδες σας δεν τις βλεπατε?πιστευω οτι αυτο μπορει να πονηρεψει πιο πολυ ενα παιδακι οταν αρχιζει ενα κρυφτο μεσα στο σπιτι.Μεχρι τα 4 ελευθερα κ μετα σιγα σιγα το κοβουμε?τι λεμε οχι μην μπαινεις στο μπανιο?

Διαφημίσεις

δεν νομιζω πως εχει να κανει με το φυλλο , την ιδια αντιμετωπηση θα πρεπει να εχουν και τα κοριτσια & τα αγόρια.

και ο δικός μας μπαμπάς (2 αδερφές ειμαστε) πάντα έβγαινε απο το μπάνιο με πετσέτα τυλιγμένη στην μέση του....

...την μαμα τυχαινε να την δούμε ναι , (πάντως και αυτο το απόλυτο "κρυφτό" που είχαν οι δικοι μου γονεις ή το ότι δεν μας μίλησαν ποτε για το σωμα μας , παρα μόνο η μητερα μας όταν πια μας ήρθε περίοδος , ομολογώ πως δεν μου αρέσε) :?

αυτο ακριβως σου λεω, κ αν ρωτησεις τα πιο πολλα κοριτσια εδω εχουν δει την μαμα τους γυμνη αλλα τον πατερα τους οχι ,εγω αυτον τον διαχωρισμο δεν μπορω να καταλαβω κ δεν μιλαω για μεγαλες ηλικιες

Ψυχραιμία βρε παιδιά. Πότε φτάσαμε στην εφηβεία :?::lol::lol::lol:

Αφού γύρω στα 4 μάθουμε ότι υπάρχουν χώροι που μπορεί να είμαστε γυμνοί, ενώ στους άλλους όχι, υποθέτω -ας πουν και οι ειδικοί- ότι σιγά σιγά θα μάθουμε και ότι δεν μπουκάρουμε στο μπάνιο και στα δωμάτια των άλλων...και πάει λέγοντας. :wink:

Επίσης υποθέτω ότι από μια ηλικία και μετά -δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι αυτή- μπαίνουν κανόνες για την ιδιοτικότητα του καθενός (και των παιδιών) που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συνοδεύονται από ντροπή.

Εντάξει, δεν λέω να βάλουμε τις φωνές και να κρυφτούμε στη ντουλάπα :oops: αν ο γιος μας (για τις αγορομάνες) και αντιστοιχα η κόρη για τους πατεράδες, τύχει να μας τσακώσει γυμνούς σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, αλλά δεν θα τα προσκαλούμε κιολας τα παιδιά να μας παρακολουθούν .... :roll:

Και βέβαια όλα αυτά είναι κοινωνικές συμβάσεις. Ίσως σε άλλες κοινωνίες να τα βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

τα ίδια με λέμε με άλλα λόγια μάλλον .... :)

εγώ προσπαθώ λοιπόν μεσα απο την κουβέντα μας να καταλάβω πως θα δείξω στο παιδί μου οτι δεν ειναι ντροπη ουτε για το παιδί ουτε για τους γονεις η γύμνια , αλλα θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι χειρισμοί , ώστε το παιδί να νιώθει καλά με το δικό του σώμα και να μπορεί να το ελένχει το ίδιο ,να το αγαπά , να το φροντηζει.... να μην φοβάτε να πεί αν κάτι δεν του αρέσει .... (σεξ.παρενόχληση ..π.χ)

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Υπάρχουν πτυχές της σεξουλικότητας πολύ προσωπικές και ιδιαίτερες που έχουμε κάθε δικαίωμα να μην νιώθουμε άνετα να τις συζητήσουμε ούτε με το σύντροφό μας,πόσο μάλλον με το παιδί μας.

Η σεμνότητα μας δεν πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι απένατι στο παιδί , ούτε μας βοηθάει να πιέσουμε τον εαυτό μας να συμπεριφέρεται κάπως για χάρη του πιδιού.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν ειναι αποτελεσματικές.

Η γνώση είναι η δύναμη.Παιδί σωστά ενημερωμένο ποτέ δεν θα γίνει θυμα ύποπτης σεξουαλικής προσέγγισης από ενήλικο ή άλλο παιδί.Θα είναι πάντοτε σε θέση αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα , ιδιαίτερα στην περίοδο της εφηβίας.Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την άγνοια συνδέεται με το φόβο του παιδιού για τις δικές του φυσιολογικές σεξουαλικές αντιδράσεις που συνοδεύουν την σεξουαλική ωρίμνση του.

Αντίθετα η συζήτηση με το παιδί , όχι μόνο το οπλίζει με τις γνώσεις κι όλα εκείνα τα στοιχεία που διαμορφώνουν τα συναισθήματα και την συμπεριφορά που συνδέονται με το φύλλο και την σεξουαλικότητα του,αλλα ανοίγει και τις πόρτες επικοινωνίας μαζί σας.Είναι σπουδαίο οι συμβουλές που θα παρέχετε στα παδιά σας να συνοδεύονται από αγάπη καθώς και ηθική και ψυχική υποστηριξη σε κάτι καινούριο και διαφορετικό.

Εμείς είμαστε που σκεφτόμαστε "πονηρά".Η σεξουαλική ωρίμανση του παιδιού κι οι ορμές που πηγάζουν απ'αυτή , ούτε θα καθυστερίσουν , ούτε θα επιταχύνθούν από την πληροφόριση του.

Το παιδί ξέρει να σέβεται και την άγνοια και την αδυνμία μας. Μόνο την ανειλικρίνεια μας δεν σέβεται και δεν συγχωρεί.

- Φερθείτε στο παιδί σας όπως νιώθετε και όχι οπως διαβ΄σατε πως πρέπει να νιώθετε.

-Μην πείτε ψέματα στο παιδί.Πείτε καλύτερα "δεν ξέρψ" ή "δεν μπορώ".

-Αποφύγετε την ηθικολογία όταν το παιδί σας ρωτά κάτι.Αν το αφήσετε να σκεφτεί ελέυθερα θα σκεφτεί ηθικά.

-Μην προκαλέσετε ερώτηση.Μην αποφασίσετε ξαφνικά ότι μεγάλωσε και πρέπει να το ενημερώσετε για "ορισμένα πράγματα".Περιμένετε να ρωτήσει μόνο του.

-Προσαρμόστε τηνν απάντηση στην ηλικία του.

-Μην χρησιμοποιείτε διαφορετικές αξίες για τα αγόρια και άλλες για τα κορίτσια

-Μην φανταστείτε πως η ενημέρωση θα ενθαρρύνει το παιδί για πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα , ενω αντίθετα ο φόβος της εγκυμοσύνης , της "αμαρτίας" θα διαφυλάξει την αρετή του.

Το παραπάνω κείμενο μας δώθηκε απο την ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ την ημέρα που κουβεντιάσαμε το θέμα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης.

• 9 months later...

Να μας βλεπουν γυμνους τα παιδι μας?

Ο μικρος μου περασε μια φαση οπου δεν ηθελε καθολου το μπανιο.Ενω το λατρευε ξαφνικα ουρλιαζε και δεν ηθελε καθολου.Ο μονος τροπος που βρηκαμε ηταν να μπουμε μαζι του στο μπανιο(αφου κανουμε ντους εννοειται) και επιασε.

Μια φιλη μου ειπε οτι εχει διαβασει οτι απαγορευεται απο τους ψυχολογους να βλεπουν τα παιδια γυμνους τους γονεις και εχω προβληματιστει.

Ξερετε κατι σχετικα? Γιατι ειναι κακο?

hGbPp3.png

καλησπερα και χρονια πολλα

δεν ξερω αν ειναι κακο απο ψυχολογικη αποψη ... αλλα δεν νομιζω οτι ειναι καλο απο θεμα υγιεινης ....

Επειτα ειναι και το αλλο. Καλα τωρα που ειναι μικρο . Αν αυτο γινει συνηθεια και μετα δεν θελει να κανει μπανιο μονο του και θελει παντα εσας μεσα στο μπανιο ..... τοτε τι γίνεται ?

Πιστεύω οτι θα πρεπει να βρειτε αλλο κολπο.... Ισως παιχνιδια για το μπανιο ... παπακια , βατραχακια , ψαρακια , ισως και κουβαδακι σαν να ειναι στην θαλασσα και να παιζει με το νερο .... οχι βεβαια για πολυ ,να μην κρυωσει κιολας τωρα ειδικα το χειμωνα .... Το καλοκαιρι ειναι διαφορετικα ..Ολα τα παιδάκια περνουν απο αυτο το σταδιο ..Μην ανησυχεις θα το ξεπερασει ...

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση αλλα το θεμα μου δεν ειναι το μπανιο.Αυτο θα λυθει εν καιρο.Το ερωτημα μου αφορα εν γενει το ζητημα της γυμνιας και της επαφης των παιδιων με το σωμα μας.Εγω τον θηλαζω ακομα και τελειταια με χαιδευει στην κοιλια ή παιζει με το στηθος.Στο μπανιο δε θα λεγα οτι δινει ιδιαιτερη σημασια στο σωμα μου.

hGbPp3.png

το παιδι θελει παντα να αγγιζει γιατι ετσι νιωθει πιο κοντα στους γονεις .

Αυτο σημαινει οτι μπορει να σε αγγιζει και πανω απο τα ρουχα .

Μηπως το καλοκαιρι στην θαλασσα δεν σε βλεπει με το μαγιο?

Απλά πιστεύω ότι το παιδι θα εξοικειωθει σιγα σιγα με το γυμνο σωμα του οταν ερθει η ωρα που απο μονο του θα αγγιζεται . Ετσι δεν υπαρχει λογος να βλεπει τους γονεις του γυμνους γιατι αυτο μπορει καποια στιγμη να σε φερει σε πολυ συσκολη θεση , οταν για παραδειγμα θα θελησει να σε πιασει στο στηθος μπροστα σε αλλους .... Το παιδι δεν θα καταλαβει οτι δεν θα πρεπει να γινονται καποια πραγματα μπροστα σε αλλους ανθρωπους και θα αισθανθει και το ιδιο ασχημα ,νομιζοντας οτι κανει κατι κακο. Πρεπει να μιλησουμε στο παιδι οταν ερθει η στιγμη που θα καταλαβει ,οτι δεν πρεπει να βλεπει ο οποιοσδηποτε το γυμνο κορμι μας , γιατι δυστυχως υπαρχουν και αυτοι που εκμεταλλευονται τα αθωα παιδια .. Ενα παιδακι που θα εχει συνηθισει να βλεπει τους γονεις του γυμνους δεν θα μπορεσει να καταλαβει ποτε καποιος θα το εκμεταλλευτει , θα του κανει κακο και μπορει μια τετοια πραξη να περασει απαρατηρητη και ατιμωρητη.

δεν ξερω αν βοηθησα , αλλα ετσι πιστευω ......

Δεν ειναι πουριτανισμος ,αλλα προσεχω για να εχω οπως λεει και ο λαος . Αν και εχω πει και αλλη φορα στο φορουμ , σου λεω απλα οτι ειμαι μητερα τριων παιδιων Γιωργος 17 ετων -Σταυρος 13 ετων και Ελπιδα 5 ετων . Πιστευω οτι εχω καποια εμπειρια και μεσα απο αυτην την εμπειρια παιρνω το θαρρος να σου απαντησω τα ανωτερω ...

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Εμένα τα δίδυμα φαίνεται συχνά να έχουν απορίες, τις οποίες δεν μπορούν να εκφράσουν. Όταν κάνω μπάνιο ή είμαι στην τουαλέτα δεν παίρνω και κάποια προφύλαξη για να μη με δουν τα παιδιά. Στο κάτω κάτω... βλέποντας θα μάθουν την τουαλέτα, το ντους, το ντύσιμο κτλ. Διευκρινίζω πως δε λέω όλα φάτσα φόρα... αλλά όταν είμαι π.χ. στο δωμάτιο και ντύνομαι.. εε δε θα του κλείσω την πόρτα, ούτε θα το αποπάρω, ούτε θα του κρυφτώ. Συνεχίζω να κάνω ότι έκανα και εξηγώ αν χρειαστεί και τι κάνω.

Είμαι έγκυος και βλέπουν τις αλλαγές στο σώμα. Μεγάλη κοιλιά, διογκωμένο στήθος. Θέλουν να δουν και να αισθανθούν, να πιάσουν και να κατανοήσουν. Δεν τα εμποδίζω. Τους δείχνω χωρίς να ταράζομαι, χωρίς να αισθάνομαι ότι είναι κάτι παράξενο. Όπως τους έμαθα ποια είναι η μύτη τους, τα μαλλιά τους, έτσι τους δείχνω πως είναι π.χ. το στήθος, τις διαφορές με τα "μικρά παιδάκια" και ότι κάποτε θα γίνουν όπως εγώ...

Μέχρι στιγμής τις βλέπω να τα συζητάνε μεταξύ τους στο παιχνίδι ή να ψάχνουν τις κούκλες τους για να δουν αν μοιάζουν σε εκείνες (παιδάκια, μωράκια κτλ) ή στη μαμά (μεγάλη). Τους λύνεται η περιέργεια... και όλα κυλάνε ομαλά.

Για να αποφύγω ανεπιθύμητες συμπεριφορές (π.χ. ξαφνικό πιάσιμο του στήθους δικού μου ή μη, μπροστά σε άλλους), προσέχω το πως τους μιλάω. Απλά εξηγώ όπως θα εξηγούσα το πιο καθημερινό πράγμα. Δεν κάνω όμως απρεπή αστειάκια τα οποία θα οδηγούσαν τα παιδιά να το δουν ως παιχνίδι με τις αντίστοιχες συνέπειες.

Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δείχνουμε, εξηγούμε, δεν διακομοδούμε, δεν αποπαίρνουμε.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εμένα τα δίδυμα φαίνεται συχνά να έχουν απορίες, τις οποίες δεν μπορούν να εκφράσουν. Όταν κάνω μπάνιο ή είμαι στην τουαλέτα δεν παίρνω και κάποια προφύλαξη για να μη με δουν τα παιδιά. Στο κάτω κάτω... βλέποντας θα μάθουν την τουαλέτα, το ντους, το ντύσιμο κτλ. Διευκρινίζω πως δε λέω όλα φάτσα φόρα... αλλά όταν είμαι π.χ. στο δωμάτιο και ντύνομαι.. εε δε θα του κλείσω την πόρτα, ούτε θα το αποπάρω, ούτε θα του κρυφτώ. Συνεχίζω να κάνω ότι έκανα και εξηγώ αν χρειαστεί και τι κάνω.

Είμαι έγκυος και βλέπουν τις αλλαγές στο σώμα. Μεγάλη κοιλιά, διογκωμένο στήθος. Θέλουν να δουν και να αισθανθούν, να πιάσουν και να κατανοήσουν. Δεν τα εμποδίζω. Τους δείχνω χωρίς να ταράζομαι, χωρίς να αισθάνομαι ότι είναι κάτι παράξενο. Όπως τους έμαθα ποια είναι η μύτη τους, τα μαλλιά τους, έτσι τους δείχνω πως είναι π.χ. το στήθος, τις διαφορές με τα "μικρά παιδάκια" και ότι κάποτε θα γίνουν όπως εγώ...

Μέχρι στιγμής τις βλέπω να τα συζητάνε μεταξύ τους στο παιχνίδι ή να ψάχνουν τις κούκλες τους για να δουν αν μοιάζουν σε εκείνες (παιδάκια, μωράκια κτλ) ή στη μαμά (μεγάλη). Τους λύνεται η περιέργεια... και όλα κυλάνε ομαλά.

Για να αποφύγω ανεπιθύμητες συμπεριφορές (π.χ. ξαφνικό πιάσιμο του στήθους δικού μου ή μη, μπροστά σε άλλους), προσέχω το πως τους μιλάω. Απλά εξηγώ όπως θα εξηγούσα το πιο καθημερινό πράγμα. Δεν κάνω όμως απρεπή αστειάκια τα οποία θα οδηγούσαν τα παιδιά να το δουν ως παιχνίδι με τις αντίστοιχες συνέπειες.

Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δείχνουμε, εξηγούμε, δεν διακομοδούμε, δεν αποπαίρνουμε.

κατι αναλογο κανω και εγω με τη μικρη (που σαφως ειναι πιο μικρη και ακομη δε καταλαβαινει πολλα )

επειδη ειμαι πολλες ωρες μονη μου σπιτι και στο μπανιο να παω θα ειναι ανοιχτη η πορτα και εχω κανει ντους και ειναι στο ιδιο δωματιο με μενα...εχει τυχει να δει και τον πατερα της στο μπανιο και να κανει μπανιο ....νομιζω οτι σε αυτη την ηλικια αν τους αποκλειουμε ή τους κλεινουμε την πορτα ή οτιδηποτε απλα θα τα κανουμε να νοιωθουν ασχημα και θα τα πονηρευουμε χωρις να το θελουμε....με το να μας παρατηρουν μαθαινουν τις διαφορες που υπαρχουν στα φυλα και τις διαφορες των μικρων με τους μεγαλους....ειχα διαβασει οτι μετα απο καποια ηλικια καλο ειναι να μη μας βλεπουν γυμνους ...νομιζω γυρω στα 4-5 οταν πια και τα ιδια θελουν να κανουν μονα μπανιο και μας κλεινουν τη πορτα καταμουτρα (το θυμαμαι αυτο απο τον αδερφο μου (τον περανω 13 χρονια) σε αυτη την ηλικια ηθελα πια να κανει μονος του μπανιο και ειχε αρχισει να ψιλοντρεπεται......νομιζω και ο ασκητης το ελεγε αυτο (ορκο δε παιρνω για το ποια ηλικια εινια ακριβως....

δεν ειπαμε αντε να κυκλοφορουμε γυμνοι αλλα μην το αποκλειουμε τελιεως....οσο για τους ξενους που αναφερθηκε....αν εξηγησιες απο νωρις οπως λενε και οι ειδικοι οτι στο σωμα του ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ (ουτε γνωστοι του ή συγγενεις του γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ανθρωποι του οικογενειακου περιγυρου0 δεν εχει δικαιωμα να κανει κατι που το παιδι νοιωθει αβολα ασχημα κλπ κλπ κλπ το καταλαβαινει....δε νομιζω να θεωρησει φυσιολογικο κατι ασχημο μονο και μονο επειδη εχει δει τους δικους του γυμνους....ειναι 2 διαφορετικα πραγματα....

βασικα κανω οτι και οι γονεις μου....(παραδοξως ) ειδικα η μανα μου δεν κρυβοτανε ποτε....και οταν ειχε περιοδο και ολα τα σχετικα....ετσι εξοικιωθηκα γρηγορα....

οσο για το μπανιο μαζι με τα παιδια ....το θεμα υγιεινης που κολλαει???απορια....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...