Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Γύμνια μπαμπάς )

Recommended Posts

Ετσι εκανε η κορη μου οταν ειδε τον μπαμπα της γυμνο να κανει μπανιο.

Παντα μπανει στην τουαλετα οταν κανουμε μπανιο, κ παντα ερχεται στην κρεβατοκαμαρα που ντυνομαστε, αλλα προφανως ηταν πρωτη φορα που εδωσε σημασια κ προσεξε οτι ο μπαμπας της εχει κατι διαφορετικο, κ ολη την ωρα εκανε ωχ ωχ ωχ.

Ειχε κολλησει κ κοιταγε τον πατερα της κ επειδη εχω διαβασει ολα τα σχετικα που εχει γραψει η Μαρια οτι πρεπει το παιδι να το αφηνουμε να μας βλεπει κ........... απορω με την αντιδραση της, μηπως πρεπει σιγα σιγα να μην την αφηνουμε πλεον?τωρα η κορη μου ειναι 18μηνων δεν μπορω να καταλαβω γιατι ξαφνιαστηκε τοσο κ τις αλλες φορες της ηταν τελειως αδιαφορο?Σας εχει συμβει κατι παρομοιο?

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:lol::lol::lol::lol::lol:

Η δική μου κόρη θέλει και να το πιάσει! :lol:

Δε νομίζω ότι πρέπει να κρύβεστε...Είναι φυσικό να έχει απορίες για το ανθρώπινο σώμα και τι πιο φυσικό να τις λύσει πάνω στο δικό της σώμα και στη συγκριση με των γονιών της!

Εμείς απλά τις λέμε τι είναι αυτό και τι κάνει (...την πιο απλη λειτουργία) και ότι η μαμά και η Μάγια δεν έχουν τέτοιο, ενώ ο μπαμπάς έχει!....

Συνεχίζει να της φαίνεται πολύ συναρπαστικό πάντως!!!! :lol::lol::lol:

....

Συνεχίζει να της φαίνεται πολύ συναρπαστικό πάντως!!!! :lol::lol::lol:

από τώρα ;;; :shock: μπράβο της !!! :lol::lol::lol:

Πάντως κ εμας ο μικρός υπάρχουν φορές που το έχω "πιάσει" να χαζεύει το στήθος μου... και φορές που το "χουφτώνει" (πάνω απο τα ρούχα :lol: ) όταν ειναι στην αλλαξιέρα ...τον βοηθάει η υψωμετρικη αποστάση.... :roll::lol:

για τον μπαμπά δεν έχει εκδηλώσει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Μπορείτε να με παραπέμψετε σε ποια ενότητα συζητήσατε για το αν πρέπει να μας βλέπουν γυμνούς τα μωρά μας? ευχαριστώ!!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1008

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Ο μικρός έχει δει εμένα μόνο να αλλάζω... :D

Το περίεργο είναι (και άντε εξήγησέ το) πως από όοοοολα τα σημεία του σώματος αυτό που "κολλάει" και χαζογελάει πονηρά όταν το βλεπει ειναι το στήθος... απλώνει χεράκι να το πιάσει αλλά... δεν κάνω το λάθος να πλησιάσω. Θελει να το ζουμπίξει και εκεί.... άουτςςςςςςςς!!!!!!!!!!

Το ερμηνεύω ότι του έχει μείνει σα γλυκιά ανάμνηση από το θηλασμό... δεν ξέρω τι άλλο να πω!

Κατα τα άλλα το μπαμπά του δεν τον έχει δει... ασχολείται με το δικό του "γαριδάκι" !!!!

:lol::lol::lol::lol:

κοριτσια μιλαμε ειχε πολυ γελιο δηλ επρεπε να βλεπατε την μικρη μου εκανε συνεχεια ωχ ωχ κ το εδειχνε το δε υφος της ηταν αλλο πραγμα.erika συμφωνω κ εγω οτι πρεπει να την αφηνουμε κ αυτο κανουμε,αλλα απο οτι ξερω αυτο πρεπει να γινεται μεχρι καποια ηλικια κ οχι συνεχεια

κοριτσια μιλαμε ειχε πολυ γελιο δηλ επρεπε να βλεπατε την μικρη μου εκανε συνεχεια ωχ ωχ κ το εδειχνε το δε υφος της ηταν αλλο πραγμα.erika συμφωνω κ εγω οτι πρεπει να την αφηνουμε κ αυτο κανουμε,αλλα απο οτι ξερω αυτο πρεπει να γινεται μεχρι καποια ηλικια κ οχι συνεχεια

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol:

τι πλάκα που έχουν !..... :lol::lol::lol:

annastasia μου, σίγουρα ο Κωστάκης έχει τη γλυκιά ανάμνηση του θηλασμού και ασχολείται με το στήθος σου!

Εμένα που θηλάζει ακόμα (1 το πολύ 2 φορές τη μέρα) όποτε γδυνομαι ή φοράω πιο βαθύ ντεκολτέ, έρχεται και λέει "μαμ, καλόοοοοο.." και τα χαιδεύει, που και που τα φιλάει! :lol: Είναι πολύ τρυφερούλα!!!! :)

Μέχρι ποια ηλικία είναι το όριο να μας βλέπουν? :shock: Θα φανταζόμουν ότι είναι πολύ πιο μετά και όχι κάπου εδώ κοντα... (η Μάγια είναι 17 μηνών!)

Μωρέ τι γλυκούλικα που είναι!!!! Δεν είναι να τρελλαίνεσαι μετά; Τι καλή και τρυφερή που είναι η Μάγια... μια γλυκιά επιβεβαίωση για την απόλαυση που της προσφέρεις... :D

Ναι! Αν ξέρει κανείς να μας πει ποιό είναι το όριο, θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε... :D

Τη μικρή την έχω στο μπάνιο πολλές φορές που κάνω εγώ μπάνιο γιατί δεν μπορώ να την αφήσω μόνη της. Στο ριλάξ και με χαζεύει.....

Παρατηρεί και γελάει, νομίζω με τις σαπουνάδες και τα μαλλιά (είναι μακρυά) και κάθεται αρκετή ώρα.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι αλλά νομίζω ότι πρέπει να τα αφήνουμε να μας βλέπουν και να μην τους δημιουργούμε αίσθημα ντροπής. :oops:

Άλλωστε έχω διαβάσει ότι η εξερεύνηση του ανθρώπινου σώματος (όχι μόνο του δικού τους) είναι πολύ σημαντική για τα μωρά.

Αλλά όταν καταλαβαίνουν πρέπει να μάθουν και γιατί φοράμε ρούχα.

Μην μας βγουν και επιδειξίες.. :twisted:

Μήπως κάνω λάθος?

ποσο ειναι η Μαγια???????????????????κ την θηλαζεις ακομα????????????ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ , αφου αντεξες τοσο πολυ, πραγματικα μπραβο σου.

Η Μαρια εχει γραψει σχετικο ποστ θα ψαξω να το βρω κ να το βαλω, γιατι εαν θυμαμαι καλα εγραφε κατι σχετικο με ηλικιες

Διαφημίσεις

Θυμάμαι από άλλο ποστ ότι η Μαρια Στυλιανάκη αναφέρει ως όριο τα 4 χρόνια ή κάτι τέτοιο. Μακράν απέχουμε ακόμα κορίτσια :D:D

Γδύνεστε ελεύθερα :wink::lol::lol::lol:

Μαρία Στυλιανάκη έγραψε

απλώς μετά απο κάποια ηλικία δηλαδή αυτή που ανακαλύπτουν το φύλο τους, δηλ 4 ετών, να χρησιμοποιείται κάπως ζυγισμένα.

δηλ. στο μπάνιο οκ να είσαι γυμνός, αλλά όταν βγαίνεις απο το μπάνιο, (που είναι χώρος προσωπικός), να έχεις πετσέτα γύρω σου πχ.

η έννοια του προσωπικού χώρου στο σπίτι, είναι σημαντική.

στο κρεβάτι και στο μπάνιο μπορούμε να είμαστε γυμνοί πχ. (όταν είναι 4 ετών το παιδί απο εκεί και πέρα μπορεί να γίνει αυτό - γιατί εκεί γύρω είναι που ανακαλύπτουν αυτά τα πράγματα και τα βαθμολογούν πρίν απο αυτό δεν υπάρχει λόγος-καλό αποτέλεσμα)

έτσι θα μάθουν να ξεχωρίζουν ότι ναι, σε κάποιες στιγμές, είμαστε γυμνοί και είναι εντελώς οκ και φυσιολογικό κάνουμε μπάνιο και ακουμπάμε τον εαυτό μας και αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό,(για να κάνουμε πιπί, για να καθαριστούμε) και σε άλλες στιγμές δεν το κάνουμε.

βοηθάει έτσι να καταλάβουν την έννοια του προσωπικού χώρου, της προσωπικής στιγμής και να κατατάξουν με σωστό τρόπο αυτές τις έννοιες που αφορούν το σώμα του καθενός χωρίς να αισθανθούν ντροπή πχ για την γύμνια.

KbCJp2.pngEYukp3.png

ποσο ειναι η Μαγια???????????????????κ την θηλαζεις ακομα????????????ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ , αφου αντεξες τοσο πολυ, πραγματικα μπραβο σου.

:)

Ευχαριστώ! Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να "αντέξει" κανείς πάντως :) ...είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία!

Στο θηλασμό οι πρώτοι 2 μήνες είναι οι δύσκολοι εν γένει. Αν έχεις προβλέψει για τη σωστή ενημέρωση και βρεις κάποια υποστήριξη (φίλη που θηλάζει ή έχει θηλάσει, σύμβουλο, παιδίατρο, La leche league ή κάτι άλλο κτλ.) τα πράγματα τότε είναι ακόμα πιο εύκολα. Και όταν φτάσεις στο σημείο να μπουν στη διατροφή και άλλες τροφές....τοτε πλέον μιλάμε μόνο για ευκολία!

Δηλαδή μέχρι τα 4... μας βλέπουν ελεύθερα κατά κάποιον τρόπο; Στο κείμενο της Μαρίας αναφέρεται στους "χώρους" που μπορούν να το κάνουν αυτό και μετά τα 4, δλδ στο μπάνιο είναι οκ ακόμα και τότε να μας βλέπουν γυμνούς; :?

erica,σε εμενα δυστυχως δεν ηταν ευχαριστη εμπειρια(δυστυχως τα καταφερα 3μηνες μονο) :cry:

Δηλ μεχρι τα 4μας βλεπουν ελευθερα σε συγκεκριμενους χωρους(τουαλετα,κρεβατοκαμαρα)κ μετα τα 4 αρχιζουμε κ το κοβουμε?

erica,σε εμενα δυστυχως δεν ηταν ευχαριστη εμπειρια(δυστυχως τα καταφερα 3μηνες μονο) :cry:

Κρίμα! :cry: Λυπάμαι πολύ που ταλαιπωρηθήκατε!

Σου εύχομαι την επόμενη φορά (αν το θες!) να τα καταφέρετε μιά χαρά!

:D

Θα έχεις και την υποστήριξη του forum τώρα! :wink:

είδα το κείμενο που είχα γράψει, δεν το διατύπωσα πολύ καλά, πχ απο 4 .δεν σημαίνει ότι εννοεί να περιμένετε τα 4. γενέθλια του παιδιού και μετά να αλλάξετε στάση στο πως μεταχειρίζεστε όλο αυτό το θέμα.

απο τα 3- 3.5 πχ αρχίζετε και ελλατώνετε τις στιγμές που σας βλέπει γυμνούς, και έχετε κανει μια εισαγωγή, στην έννοια προσωπικές ζώνες,

(δεν γράφω περισσότερα εδώ καλύτερα να διαβάσει όποιος θέλει όλο το λινκ το άλλο).

μέχρι τα 4 θεωρώ ότι αυτό θα είναι καλό να έχει σταθεροποιηθεί δηλαδή οι γονείς να έχουν χαράξει μια πορεία και να την έχουν εφαρμόσει, όποια και αν είναι αυτή η πορεία. Μπορεί να επιλέξουν την Α πορεία δηλ τέλος όλοι οι γυμνισμοι απο όλους, ή Β. συνεχίζουμε όπως πρίν απλώς πιο διακριτικά, ανάλογα με την ανατροφή που έχουν.Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια προετοιμασία όπως γράφω πάνω.

(σε χώρες του εξωτερικού η γύμνια είναι κάτι που χειρίζονται οι οικογένειες και η κοινωνία εντελώς διαφορετικά, οι σάουνες πχ είναι και μικτές, ενώ εδώ πχ ούτε κατά διάννοια υπάρχει κατι τέτοιο, όπου άντρες και γυναίκες μαζί, βρίσκονται σε χωρο γυμνοί. εκεί όμως είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό)

Αυτή η ηλικία που γράφω, έχει σχέση με τα όσα γνωρίζω αλλά και το μέσο όρο του Ελληνικού τρόπου σκέψης, ενώ σε άλλες χώρες αυτό το όριο μπορεί να είναι πιο υψηλό (Γερμανία), ή και πιο χαμηλό (νομίζω Αγγλία).

Έτσι λοιπον και ανάλογα σε ποια οικογένεια, μπορεί πάλι αυτό να είναι (και είναι απο ότι ξέρω) πάλι διαφορετικό.

μην αγχώνεστε λοιπόν για αυτό, πάντως εκεί γύρω είναι η ηλικία όπου χρειάζεται η χάραξη μιας γραμμής για αυτά τα θέματα, όποια και αν είναι αυτή.

Το θέμα είναι ότι για να έχει επιτυχία το θέμα της προσωπικής ζώνης, και της ιδιωτικότητας (privacy) αναγκαστικά θα είναι απαραίτητο να εξασκηθεί και αυτό στο σπίτι, για να γίνει κατανοητό απο το παιδί.

Ετσι διαμορφώνεται λοιπον σε ποια ηλικία ξεκινά μια διαφορετική συμπεριφορά ως προς την γύμνια. (το πότε θα συζητήσετε για τις προσωπικές ζώνες και την ιδιωτικότητα με στόχο να προστατέψετε το παιδί σας απο άλλα άτομα αλλά και για να το κοινωνικοποιήσετε σε αυτό το θέμα)

κατα κόρον αυτή η ηλικία απο τα 3,5 -4 όπου το παιδί αποκτά συνειδητή εικόνα για το φύλο του, ότι είναι κατι που δεν αλλάζει, εκεί είναι που πρεπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική απο τους γονείς που θα βοηθήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν σε αυτό το θέμα, και να προστατευτούν κιόλας, να προστατεύουν τις προσωπικές ζώνες κτλ,αλλά και να σέβονται τις προσωπικές ζώνες/στιγμές των άλλων, χωρίς να νιώσουν ντροπές ή ενοχές.

και τέλος εξαιτίας του ότι εγώ απο μητρικής πλευράς είμαι επηρεασμένη απο την γερμανική φιλοσοφία μπορεί να βαζω μεγαλύτερο όριο απο ότι καποιος άλλος επηρεασμένος απο πχ την αγγλική φιλοσοφία.

Πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που κάθε οικογένεια μεταχειρίζεται αυτό το θέμα.

και δεν είναι κακό να ξέρουν τα παιδιά ότι δεν αισθάνονται και όλοι το ίδιο για αυτό. αλλά αυτό θα το μάθουν πιο μετά, πρώτα σημασία έχει να μάθουν καποιους βασικούς κανόνες, και στην πορεία αυτά σίγουρα προκύπτουν και οι γονείς μπορουν να τα αντιμετωπίσουν ένα ένα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.