Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

ΗΡΩ όταν ένα παιδάκι έχει επίμονα πυρετό και άλλα συμπτώματα ο σωστός γιατρός θέλει ή να το δει ή να έχει διάγνωση παιδιάτρου. Παρατεταμένος πυρετός συνήθως είναι λοίμωξη ή κάτι κακό τελος πάντων. Σίγουρα ο γιατρός που πήγες δεν το χειρίστηκε σωστά και καλό θα ήταν να τον πάρεις να τον ξεχέ*εις αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Καλό θα ήταν φυσικά να μην αφορίζεις την ομοιοπαθητική από αυτό και μόνο το περιστατικό αλλά όπως και να έχει οι προσωπικές μας εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές και καθοριστικές για να το σχηματίσουμε άποψη. Εγω για παράδειγμα ξεκίνησα ομοιοπαθητική γιατί είχα μεγάλο πρόβλημα με ακμή και κάτι ορμονικά αν δεν είχε πετύχει η θεραπεία θα έλεγα φυσικά ότι η ομοιοπαθητική είναι μια μπούρδα ;)

Σιγουρα θα δωσω αλλη μια ευκαιρια ....

Απλα ειμαι στη φαση που σκεφτομαι και προβληματιζομαι και ξαναψαχνομαι ......................................................................... :confused::?::confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σιγουρα θα δωσω αλλη μια ευκαιρια ....

Απλα ειμαι στη φαση που σκεφτομαι και προβληματιζομαι και ξαναψαχνομαι ......................................................................... :confused::?::confused:

Και πολύ καλά κάνεις, δεν παίζουνε με αυτά τα θέματα;)

Εχω μερικες ερωτησεις ???????

1. Ξερει καμια στην ατοπικη δερματιτιδα η γενικα σε δερματιτιδες τα σημαδια στο σωμα του παιδιου γινονται πολυ πιο εντονα και μετα φευγουν ????

Ετσι δηλαδη φαινεται οτι "λειτουργει" το χαπι ?????

2. Τωρα που ο μικρος εκοψε τη θεραπεια και περνει αντιβιωση αυτα θα μεινουν ετσι μεγαλα ??????

Θα του κανουν σημαδια ????

3. Θελω να το ξαναψαξω πολυ σε ποιον ομοιοπαθητικο θα παω θελω να ειναι και κοντα και να απανταει ..... και φοβαμαι και δε ξερω αν πρεπει να συνεχισω τη θεραπεια μετα την αντιβιωση μονη μου ??????

4. Στον επομενο που θα παω να του πω τι εχει γινει με το προηγουμενο κ τι χαπια μου ειχε δωσει πριν μου δωσει θεραπεια η μετα ???????

Μπορω να μιλησω με καποιον τηλεφωνικα να μου πει τι να κανω και πως να συνεχισω μεχρι να αποφασισω που θα παω ?????????

Και εχετε κανεναν που μπορει να με βοηθησει ???????

Μπορω να παω σε επισκεψη χωρις το μικρο ????????

Οποια ξερει και μπορει να μου απαντησει θα ειμαι της ειμαι ευγνωμων

:?::shock::arrow::|:confused::?::idea::shock::idea::|:confused::?::?:

Ηρω γεια σου κ περαστικα στο παιδι!

συμφωνω με τα κοριτσια γενικα κ να σου πω οτι αλλαξα για τον εαυτο μου 3 φορες ομοιοπαθητικο κ τωρα με τον τεταρτο ειμαι αρκετα ευχαριστημενη. για τη μικρη αλλαξαμε 2 φορες παιδιατρο, 1 ομοιοπαθητικο κ εναν κλασικο και τωρα ειμαστε στην τριτη παιδιατρο που ειναι ομοιο και παλι. και φυσικα ποτε δεν εχω τυφλη εμπιστοσυνη σε κανεναν, εμπιστοσυνη ναι, αλλα το ενστικτο της μανας που λενε, ε, ισχυει !δεν ειναι καθολου αμελητεο.

για τα σημαδια που ρωτας δεν εχω ιδεα, αλλα θα σου πω για το θεμα της επιλογης τι καναμε οταν υπηρξε αναγκη, μειναμε στον γιατρο με τον οποιο εδειξε βελτιωση το παιδι κ αργοτερα που ηρεμησαμε καπως ψαξαμε για αλλο παιδιατρο.

οσο πιο αναλυτικη κ παρατηρητικη εισαι τοσο το καλυτερο για τη θεραπεια, οποτε αν συνεχισετε ομοιο, καλο ειναι να πεις ο,τι ακριβως εγινε. επισης οσο μικρο κ να ειναι το παιδι, πρεπει να το δει ο παιδιατρος-ομοιο, πως αλλιως θα κανει διαγνωση;;;

θα ηθελα ομως να σε ρωτησω για τα χαπια που λες, επειδη μου εκανε εντυπωση. εννοεις καψουλες; η μπιλακια; γιατι χαπια με την εννοια του κοινου χαπιου, δεν εχω συναντησει στην ομοιοπαθητικη...

Ηρω γεια σου κ περαστικα στο παιδι!

συμφωνω με τα κοριτσια γενικα κ να σου πω οτι αλλαξα για τον εαυτο μου 3 φορες ομοιοπαθητικο κ τωρα με τον τεταρτο ειμαι αρκετα ευχαριστημενη. για τη μικρη αλλαξαμε 2 φορες παιδιατρο, 1 ομοιοπαθητικο κ εναν κλασικο και τωρα ειμαστε στην τριτη παιδιατρο που ειναι ομοιο και παλι. και φυσικα ποτε δεν εχω τυφλη εμπιστοσυνη σε κανεναν, εμπιστοσυνη ναι, αλλα το ενστικτο της μανας που λενε, ε, ισχυει !δεν ειναι καθολου αμελητεο.

για τα σημαδια που ρωτας δεν εχω ιδεα, αλλα θα σου πω για το θεμα της επιλογης τι καναμε οταν υπηρξε αναγκη, μειναμε στον γιατρο με τον οποιο εδειξε βελτιωση το παιδι κ αργοτερα που ηρεμησαμε καπως ψαξαμε για αλλο παιδιατρο.

οσο πιο αναλυτικη κ παρατηρητικη εισαι τοσο το καλυτερο για τη θεραπεια, οποτε αν συνεχισετε ομοιο, καλο ειναι να πεις ο,τι ακριβως εγινε. επισης οσο μικρο κ να ειναι το παιδι, πρεπει να το δει ο παιδιατρος-ομοιο, πως αλλιως θα κανει διαγνωση;;;

θα ηθελα ομως να σε ρωτησω για τα χαπια που λες, επειδη μου εκανε εντυπωση. εννοεις καψουλες; η μπιλακια; γιατι χαπια με την εννοια του κοινου χαπιου, δεν εχω συναντησει στην ομοιοπαθητικη...

Σορυ είμαι και εδώ καινούργια και στην ομοιοπαθητικη !!

Εννοώ τις καψουλες που τις ανοίγεις ....

Και απλά επειδή εδώ και 2 μήνες ξεκινήσαμε θεραπεια και έχω επισκεφτεί μόνο 2 φορές ομοιοπαθητικο έγω ανησυχούσα αλλά αυτός κάθε μέρα και στο τηλέφωνο και όταν τον επισκέφτηκα να δει το μικρό μου έλεγε ότι δεν είναι τίποτα είναι φυσιολογικά .......

Εσυ τώρα με τον παιδοομοιο είσαι ευχαριστημένη ??

Kαι πριν ποιους είχες για το παιδάκι σου ????

Διαφημίσεις

ναι με την τωρινη γιατρο που μου τη συστησε μια κοπελα απο το φορουμ ειμαι πολυ ευχαριστημενη μεχρι στιγμης. πριν ειχαμε τον χριστοπουλο που δεν τον βρισκαμε ποτε στο τηλεφωνο (υπαρχει σχετικο θεμα για το γιατρο, οπου θα δεις οτι οι αποψεις διιστανται) κ ετσι ,αναγκαστικα σχεδον, τον αλλαξαμε σε καποια επειγουσα αναγκη κ μετα με τον κλασικο, δεν μας ταιριαζε σαν ανθρωπος...τωρα λοιπον εχουμε τη συκιωτου.

καλο ειναι να δεις τι σας ταιριαζει. αυτο που περιγραφεις παντως, δεν μου φαινεται κ πολυ φυσιολογικο, για κανενα γιατρο φυσικα, οχι μονο ομοιο!

Εσυ ποσο καιρο το σκεφτεσαι κ γιατι δεν κανεις ????

Ενα δυο χρονια, με ελκύει η ιδέα της "ολιστικής αντιμετωπισης" αλλά δεν έχω πειστεί κυρίως για την επιστημονικότητα των μεθόδων κάτι που είναι σημαντικό για μένα.

Κάποια επιχειρήματα υπέρ /εναντίον θα βρεις στο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81548

αλλά δυστυχώς η συζήτηση δεν κρατήθηκε σε "επίπεδο" και το θέμα κλειδώθηκε.

Όμοιοπαθητική δεν κάνω συστηματικά αλλά ούτε φάρμακα παίρνω. Αν κάτι μπορεί να περάσει με φυσικό τρόπο θα το προσπαθήσω και ας παιδευτώ λίγο.

Εκεί που έχω μετανοιώσει είναι που δεν την χρησιμοποίησα στον τοκετό, κυρίως επιεδή δεν το είχα ψάξει πριν. Πιστεύω ότι κατά ένα 80% θα είχα γλιτώσει την καισαρική.Τεσπα.

Στην μικρή μου έχω δώσει 2 φορες για λαρυγγίτιδα (ψιλο-ήπια μορφή) και για την οδοντοφυία που έχω δει θεαματικά αποτελέσματα.

Τώρα για όσους λένε ότι είναι placebo, θα πω ότι οκ το δέχομαι για εμάς τους ενήλικες αλλά στα παιδάκια? Τι μπορούν να καταλάβουν?

Όπως και να έχει όμως και placebo να είναι δεν με νοιάζει αφού βλέπω αποτέλεσμα. Εξαλλου η ομοιο ή καλό μπορεί να σου κάνει ή τπτ. Είναι και πιο φθηνή από τα φάρμακα!!!

Συμφωνώ για το placebo, το έχω ξαναπεί, σαν οικογένεια είμαστε επιρρεπείς στην αυθυποβολή, τόσο που αυθυποβάλλονται και τα παιδιά πλέον :lol::lol::lol::lol:

EVDI, τι κάνει το παιδί ? Συνήλθε ? Να σου πω να γελάσεις ? Από την μιά ήμουν χάλια σήμερα με την μικρή και από την άλλη γελούσα. Λοιπόν, η μικρή εχθές το ξημέρωμα ξύπνησε με πόνο στο αυτί - όχι που δεν θα είχαμε περιστατικό σε αργία ή ΣΚ, τι λέτε τώρα !!!!!!

Θυμάμαι στο μισόυπνο μισοξύπνιο ότι σε ωτίτιδα είχα πάρει πουλσατίλα. Της δίνω 1Μ. Ξανακοιμάται ήσυχα μετά από λίγο. Το πρωί παραπονιέται πάλι, ήπια όμως. Τηλεφωνώ στον Κυβέλλο - ο άνθρωπος θα με ακούει και θα λέει ωχ η μαυρόγατα της αργίας και του ΣΚ - και μου λέει 3 πουλσατίλα 200ch μέχρι το απόγευμα και να ξαναμιλήσουμε. Η μικρή συνέρχεται. Ο πόνος δεν εξαφανίζεται αλλά είναι τόσο ανεκτός ώστε δεν τον αναφέρει παρά μόνο όταν την ρωτώ και δεν παραπονιέται. Το μεσημέρι κοιμάται καλά. Το απόγευμα αρχίζει να ξαναδιαμαρτύρεται. Του ξανατηλεφωνώ, όπως μου είχε πεί - ο άγιος Κυβέλλος - και μου λέει πουλσατίλα 1Μ, δύο χάπια μέχρι το βράδυ. Το άγχος μου στον ουρανό, βλέπετε είμαι βραδυνή απόψε και τα παιδιά θα είναι με την μητέρα μου. Το παιδί είναι πολύ καλύτερα, δεν έχει περάσει αλλά πάει καλά. Τρώει, παίζει και κοιμάται, ότι κάνει δηλ. ένα παιδί που δεν πεθαίνει από τον πόνο. Από την μιά ήμουν μέσα στο άγχος τι θα γίνει το βράδυ που πρέπει να φύγω και από την άλλη με έπιανε γέλιο, λόγω της σύμπτωσης με την πουλσατίλα και την EVDI. Ελπίζω να συνήλθε το μικρό σου.

ΗΡΩ, περαστικά στο μικρούλι σου. Όντως ο γιατρός αντιμετώπισε το θέμα ανεύθυνα θα έλεγα, δεν ξέρω ποιός είναι. Η YOGINI πάντως μου φαίνεται ότι έχει για άλλη μια φορά δίκιο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, άντε και του χρόνου σπίτια μας:lol::lol::lol:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Να ρωτησω κατι? Ειναι de facto οτι ο ομοιπαθητικος απανταει στο τηλεφωνο? Ξερω οτι στην Ελλαδα απαντανε και οι συμβατικοι γιατροι..

Εδω παιδια να δεν εχεις προγραμματισμενο ραντευου μονο στα επιγοντα βρισκεις γιατρο...

Θα με ενδιεφερε να εχω καποια ειδη πρωτης αναγκης οταν εμφανιζουν για δευτερη φορα κατι,το εχω σαν αρχη οταν κατι ειναι καινουργιο να πηγαινουμε στο νοσοκομιο αλλα πχ για αυτα που μας παρουσιαζονται συχνα, λαρυγγιτιδα, ωτιτιδα, μυξα πρασσινη περνω τα φαρμακα που θα μου εδινε η παιδιατρος και παω την συνταγη μετα - γιατι εδω δεν μπορουμε να παρουμε τιποτα χωρις συνταγη..

mmdad σε εμένα απαντάει ο άνθρωπος, και σε αργίες και σε σκ, το ίδιο και η συμβατική παιδίατρος που έχουμε.

Για τα φάρμακα στο εξωτερικό, είναι πρόβλημα έχεις δίκιο. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη να έχεις ένα φαρμακείο για τα συνηθισμένα που αναφέρεις με τον παιδίατρό σας ?

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Ναι οκ

Τότε γιατί πάτε πρώτα στο παιδιατρο να σας κάνει διάγνωση και μετά περνάτε τον ομοιοπαθητικη ??????

Δεν είναι υποχρεωτικό ο ομοιοπαθητικός να είναι και γιατρός. Απλά είναι καλύτερο ο ομοιοπαθητικός που σε παρακολουθεί να είναι γιατρός!!!

Δεν ξέρω τα άλλα μέλη τι κάνουν αλλά επειδή εδώ στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος-ομοιπαθητικός, έχω τον κλασικό γιατρό και την ομοιπαθητικό μου. Για αυτό το λόγο πρέπει να έχω πάρει πρώτα ιατρική διάγνωση και μετά θα μου συστήσει τη κατάλληλη θεραπεία η ομοιοπαθητικός. (ελπίζω να μην σε μπέρδεψα). Αν δεν έχει την ακριβή διάγνωση δεν μπορεί και δεν πρέπει βέβαια να συστήσει τπτ.

Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους και όλες! Chatzico, τι σύμπτωση ήταν αυτή; Ο μικρός μου ευτυχώς συνήλθε - έχει ακόμη λίγο βήχα κι ένα μικρό μπούκωμα αλλά είναι πολύ καλύτερα από την Μ.Παρασκευή... Βέβαια εκτός από το ομοιοπαθητικό που του έδωσα, κάναμε και τις μάσκες που μας είπε ο παιδίατρος (έχει ευαισθησία στο αναπνευστικό).Αυτά τα νέα μας! Περαστικά σε όλα τα παιδάκια και πολλές προσευχές για το αγοράκι που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα την Ανάσταση. Πολύ θλιβερό γεγονός!

G0vpp3.png

9Aq8p3.png

Ναι οκ

Τότε γιατί πάτε πρώτα στο παιδιατρο να σας κάνει διάγνωση και μετά περνάτε τον ομοιοπαθητικη ??????

Ο γιατρός καλό είναι να σου κάνει μια διάγνωση πριν

για να δει εαν είναι πχ αλλεργικό σύμπτωμα ή

ίωση με συνέπεια βρογχίτιδες, αμυγδαλίτιδες κλπ.

ή στην χειρότερη ακροαστικά

που εκεί ακριβως θα σου δωσει αντιβίωση

(αυτα μας εχει πει η δική μας ομοιοπαθητικός)

Ηρω πολύ φοβάμαι οτι πέσατε σε ανεύθυνο ομοιοπαθητικό

και για να το γενικεύσω πέσατε σε ανεύθυνο επιστήμονα

(γιατί και κάποιοι συμβατικοί γιατροί δεν πάνε πίσω)

Η δική μας ομοιοπαθητικός μας έχει πει οτι εαν δεν δούμε βελτίωση

στο παιδί μέσα σε μια με δυο μέρες

μου το φέρνετε αμέσως για να το εξετάσω!

Ηταν απαράδεχτο εκ μέρους του να συνεχίζει να σας δίνει αγωγή

απο το τηλέφωνο!!!

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μας δώσεις κάποια στοιχεία αυτού του "γιατρού"

(εαν δεν θέλεις να μας πεις όνομα)

πχ σε ποια περιοχή βρίσκεται

για να ξέρουμε ποιοι είναι οι "ανεύθυνοι ομοιοπαθητικοί"

για να γλιτώσει κανένας άλλος άνθρωπος?

Αυτό που λέει είναι ότι ο ομοιοπαθητικός εμφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται από ιατρική αλλιώς αν ήξερε τις ασθένειες θα μπορούσε να τις αναγνωρίσει. Από τη στιγμή που δε γνωρίζει τις ασθένειες, και το σε τι μπορούν να εξελιχθούν αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, δεν θα έπρεπε να ασχολείται και με την αντιμετώπιση τους, όχι να γράφει «φάρμακα» παριστάνοντας το γιατρό. Η ωτίτιδα για παράδειγμα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία (βαρηκοΐα), που θα συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή κάνοντας του τη ζωή εξαιρετικά δύσκολη. Γιαυτό γράφει αντιβίωση ο παιδίατρος, όχι γιατί έχει κάποιο βίτσιο να παίρνουν οι ασθενείς του αντιβίωση.

btw, υπάρχει καμία ανεξάρτητη έρευνα που να λέει ότι το οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό σκεύασμα έκανε κάτι για την ωτίτιδα;

...Από τη στιγμή που δε γνωρίζει τις ασθένειες, και το σε τι μπορούν να εξελιχθούν αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά, δεν θα έπρεπε να ασχολείται και με την αντιμετώπιση τους, όχι να γράφει «φάρμακα» παριστάνοντας το γιατρό. Η ωτίτιδα για παράδειγμα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη αναπηρία (βαρηκοΐα), που θα συνοδεύει το παιδί για όλη του τη ζωή κάνοντας του τη ζωή εξαιρετικά δύσκολη. Γιαυτό γράφει αντιβίωση ο παιδίατρος, όχι γιατί έχει κάποιο βίτσιο να παίρνουν οι ασθενείς του αντιβίωση.

btw, υπάρχει καμία ανεξάρτητη έρευνα που να λέει ότι το οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό σκεύασμα έκανε κάτι για την ωτίτιδα;

υπαρχουν και παιδιατροι κλασσικης ιατρικης που συνταγογραφουν φαρμακα,αλλα ουτε αυτοι ξερουν...αυτο δεν αφοριζει ουτε την μια ιατρικη ουτε την αλλη!!!!

ξερω παιδιατρο που πριν κανει εμβολιο -σε μονιμη βαση,ακομα και σε 3 μηνων μωρο- δεν εξεταζει!!:shock: ουτε στηθοσκοπιο,ουτε λαιμο, ουτε αυτια,τιποτα!!!

προφανως ουτε αυτος ξερει τι παρενεργειες μπορει να υπαρξουν εαν το μωρο που του κανει το εμβολιο , ειναι αρρωστο..και τι μπορει να του προκαλεσει για την υπολοιπη ζωη του!!!!

οσο για το βιτσιο,ειναι μια μεγαλη συζητηση..μιλαμε για την ελλαδα, την πρωτη χωρα σε καταναλωση αντιβιωτικων!!!

οσο το να δινεις συνεχεια αντιβιωση για να περναει προσωρινα ο πονος της ωτιτιδας και να επανεμφανιζεται λιγο αργοτερα,δεν το λες και ακριβως θεραπεια...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

υπαρχουν και παιδιατροι κλασσικης ιατρικης που συνταγογραφουν φαρμακα,αλλα ουτε αυτοι ξερουν...αυτο δεν αφοριζει ουτε την μια ιατρικη ουτε την αλλη!!!!

ξερω παιδιατρο που πριν κανει εμβολιο -σε μονιμη βαση,ακομα και σε 3 μηνων μωρο- δεν εξεταζει!!:shock: ουτε στηθοσκοπιο,ουτε λαιμο, ουτε αυτια,τιποτα!!!

προφανως ουτε αυτος ξερει τι παρενεργειες μπορει να υπαρξουν εαν το μωρο που του κανει το εμβολιο , ειναι αρρωστο..και τι μπορει να του προκαλεσει για την υπολοιπη ζωη του!!!!

οσο για το βιτσιο,ειναι μια μεγαλη συζητηση..μιλαμε για την ελλαδα, την πρωτη χωρα σε καταναλωση αντιβιωτικων!!!

οσο το να δινεις συνεχεια αντιβιωση για να περναει προσωρινα ο πονος της ωτιτιδας και να επανεμφανιζεται λιγο αργοτερα,δεν το λες και ακριβως θεραπεια...

αν το μωρό δεν έχει υψηλό πυρετό ή ίωση, το εμβόλιο μπορεί να γίνει κανονικά. το να δει δλδ ο γιατρός το αυτί του παιδιού ερεθισμένο (χωρίσ άλλα συμπτώματα) δεν αποτελεί αντένδειξη

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Φαντάζομαι ότι κατανοείς την ΤΡΑΓΙΚΗ διαφορά του «έχω ένα πτυχίο ιατρικής και ξέρω τι είναι/κάνουν κάποιες ασθένειες» και του «δεν έχω άρα δε ξέρω τίποτα». Από τη στιγμή που πάτε το παιδί στον παιδίατρο προφανώς και το καταλαβαίνετε. Το θέμα είναι ότι ο παιδίατρος ξέρει και το σε τι θα εξελιχθεί η ασθένεια ενώ ο ομοιοπαθητικός όχι, όπως έγινε στο παιδί της ΗΡΩς που της έλεγε «είναι ανακλαστικός ο πόνος».

Πήγαινε το σε μηχανικό αυτοκινήτων. Θα σου πεί «πάρε ντεπόν» γιατί έτσι του είπαν αμα πονάει, και άμα δε δουλέψει (την άλλη εβδομάδα) «δωστου πονστάν». Ε οκ μπορεί να πεθάνει το παιδί στην πορεία, αλλά μπορεί και να δουλέψει το παυσίπονο, και να φύγει μόνη της η ασθένεια.. Το ίδιο κάνετε με την ομοιοπαθητική (η τραγική διαφορά είναι ότι ΔΕΝ είναι καν παυσίπονο, νεράκι-πλασίμπο είναι) όπως φάνηκε από τα προηγούμενα post με την ωτίτιδα που το μωρό έδειχνε το αυτί του και έκλαιγε, και στο μεταξύ πετάγονται και τσιτάτα του στιλ «θεραπεύει ασθενείς» αλλά όλο το νήμα είναι γεμάτο με περιστατικά μανάδων που ακολουθούν ομοιοπαθητική αλλά ψάχνουν ομοιοπαθητικό για ασθένειες.

Τι ασθενείς θεραπεύει λοιπόν, που τρέχετε να βρείτε τον ομοιοπαθητικό συνέχεια;! δουλευόσαστε μεταξύ σας μου φαίνεται.

apeleytheros, η ιδιότητα του επιστήμονα (που, επιμένω την έχει και ο ομοιιοπαθητικός, αφού είναι γιατρός, απόφοιτος της ιατρικής κλπ) δεν εμποδίζει κάποιον να είναι ανεύθυνος, επιπόλαιος, αδιάλλακτος, υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του, για να μην πω τίμιος, ηθικός και άλλα πολλά, τα οποία δυστυχώς δεν τα μετράει καμμιά ανεξάρτητη έρευνα και για τα οποία δεν γίνεται κανένα διπλό τυφλό πείραμα.

Τί περίεργο, ε; Αυτές ακριβώς οι ιδιότητες που διαφοροποιούν τους επιστήμονες ως προς την αποτελεσματικότητα των μεθόδων τους δεν διδάσκονται σε κανένα Πανεπιστήμιο.

Ο γιατρός που ανέφερε η φίλη μας, όπως και η κλασική παιδίατρος που φόρτωνε το παιδί μου κορτιζόνες είναι η κλασσική περίπτωση του ξερόλα και τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό!

αυτό λοιπόν τι είναι;

Δεν είναι υποχρεωτικό ο ομοιοπαθητικός να είναι και γιατρός. Απλά είναι καλύτερο ο ομοιοπαθητικός που σε παρακολουθεί να είναι γιατρός!!!

Δεν ξέρω τα άλλα μέλη τι κάνουν αλλά επειδή εδώ στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος-ομοιπαθητικός, έχω τον κλασικό γιατρό και την ομοιοπαθητικό μου.
που όπως υπονοείται από το μήνυμα ΔΕΝ είναι ιατρός.

Το ίδιο κάνετε με την ομοιοπαθητική (η τραγική διαφορά είναι ότι ΔΕΝ είναι καν παυσίπονο, νεράκι-πλασίμπο είναι) όπως φάνηκε από τα προηγούμενα post με την ωτίτιδα που το μωρό έδειχνε το αυτί του και έκλαιγε, και στο μεταξύ πετάγονται και τσιτάτα του στιλ «θεραπεύει ασθενείς» αλλά όλο το νήμα είναι γεμάτο με περιστατικά μανάδων που ακολουθούν ομοιοπαθητική αλλά ψάχνουν ομοιοπαθητικό για ασθένειες.

Τι ασθενείς θεραπεύει λοιπόν, που τρέχετε να βρείτε τον ομοιοπαθητικό συνέχεια;! δουλευόσαστε μεταξύ σας μου φαίνεται.

Εγώ πάλι, έχω την εξής αφελή απορία: ΟΚ, εμείς είμαστε χαζές που κάνουμε ομοιοπαθητική, μπλα-μπλα, εσύ που ασχολείσαι με το να διαβάζεις ένα νήμα όπου διάφορες χαζές γράφουν τα τσιτάτα που θεωρείς χαζά και παρόλο που παρεμβαίνεις δεν βλέπεις να συμφωνεί και κανείς με αυτά που γραφεις, εσύ λέω, τί ακριβώς αποκομίζεις από όλο αυτό;

ΥΓ Δεν μου λέει τίποτε η παράθεση, το ξέρω ότι κυκλοφορούν και μη γιατροί, αλλά εδώ μέσα σε ποσοστό 90% πάμε σε γιατρό. Μην ξεφεύγεις με τέτοια κόλπα.

Πάντως ρε παιδιά, σε ομοιοπαθητικό που δεν είναι γιατρός δε θα πήγαινα ποτέ.

Μαργιώτα, δε φοβάσαι? Σε ρωτάω ειλικρινά. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αφ'ησω οποιονδήποτε δεν είναι γιατρός να δώσει τα οποιαδήποτε φάρμακα στο παιδί μου, ούτε σε μένα. Δλδ, όταν με το καλό του χρόνου πάω και σε ομοιό για τα παιδιά, οπωσδήποτε πρέπει να είναι γιατρός για μένα, και θα ψάξω και παιδίατρο μάλιστα ομοιό.

Djccp2.png

67KIp2.png

αυτό λοιπόν τι είναι;

που όπως υπονοείται από το μήνυμα ΔΕΝ είναι ιατρός.

προσωπικα εχω παιδιατρο - ομοιοπαθητικο και μονο γι' αυτον μπορω να εκφερω αποψη. τοσα χρονια ομοιοπαθητικη οικογενειακως, ειχαμε μονο ιατρους-ομοιοπαθητικους. δεν ειχα καποιον που ηταν μονο ομοιοπαθητικος, οποτε δεν γνωριζω. δεν αποκλειω ομως οτι καποιος που δεν ειναι ιατρος, δεν μπορει να ειναι εξισου καλος!

το να βαζεις ολη την ομοιοπαθητικη σε ενα τσουβαλι, επειδη καποιοι ειναι τσαρλατανοι, χαιρω πολυ το ιδιο ισχυει και στην κλασσικη ιατρικη..να σου θυμισω τον μεγαλοιατρο που χειρουργουσε καρδιες με πλαστα εγγραφα???τι παει να πει λοιπον? τσαρλατανοι υπαρχουν παντου, σε ολα τα επαγγελματα και ειναι με χαρτι ή χωρις..

83hKp3.png

τσαρλατανοι υπαρχουν παντου, σε ολα τα επαγγελματα και ειναι με χαρτι ή χωρις..

Έτσι ακριβώς!!! Επίσης πιστεύω ότι όποιος έχει περάσει από τα θρανία του Ελληνικού Πανεπιστημίου θα ξέρει αρκετούς συμφοιτητές του που πήραν τελικά Πτυχίο παρά τις κοπάνες, τις αντιγραφές και άλλα πλείστα αντιεπιστημονικά. Ε, κι αυτοί επιστήμονες λογαριάζονται...

εσύ λέω, τί ακριβώς αποκομίζεις από όλο αυτό;

Εγώ τίποτα. Εσύ με τα 580 Post σου, στα οποία (για παράδειγμα εδώ, εδώ, εδώ) διαφημίζεις ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ την ομοιοπαθητική, τι κερδίζεις;

Το ίδιο πετάγεσαι και στο νήμα με την Ιαπωνία και μου επιτίθεσαι επειδή λέω την (τεκμηριωμένη) άποψη μου, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος..

Εσείς από την μανία σας είδατε ότι ανήγαγα την αχρηστία του (κατά δήλωση της margiota)ομοιοπαθητικού-μη-ιατρού σε μείον για την ομοιοπαθητική. Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Η ομοιοπαθητική έχει άπειρες έρευνες που δείχνουν ότι δε δουλεύει, μερικοί τσαρλατάνοι είναι το μικρότερο της πρόβλημα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...