Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

ναι ο Κ. δίνει στα μωράκια ντεπόν για να μην ταλαιπωρούνται. Κι εγω μια φορά που είχα υψηλό πυρετό μου άλλαζε κάθε μια ώρα τα φάρμακα μέχρι να βρούμε το σωστό...και κάποιος πηγαινοερχόταν στο φαρμακείο. Αν το σύμπτωμα είναι πολύ γενικό πχ μονο πυρετός μπορεί να πάρει 2-3 προσπάθειες μέχρι να βρούμε την σωστή ουσία

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

παντως ο παιδιατρος που μας πηρε και ιστορικο, ηταν πολυ καλος...ηρεμος ,υπομονετικος...με χαλασε βεβαια που δεν ειχε ζυγαρια...ειχε χαλασει λεει και δεν ειχα αλλη....

κυκλοφορεί όπως φαίνεται στις παιδικές χαρές :)

Μεταφέρεται με τα σταγονίδια του αέρα. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό απλά θέλει σωστή θεραπεία. Στις 10 μερες θα κάνουμε και γενική ούρων γιατί σαν επιπλοκή μπορεί να πειράξει τα νεφρά :(

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα απλά ισως το είχε κάποιες μέρες τώρα και αργήσαμε να πάρουμε είδηση το εξάνθημα..

Περαστικα σας! Ελπιζω να μην εχετε περαιτερω προβληματα!

κυκλοφορεί όπως φαίνεται στις παιδικές χαρές :)

Μεταφέρεται με τα σταγονίδια του αέρα. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό απλά θέλει σωστή θεραπεία. Στις 10 μερες θα κάνουμε και γενική ούρων γιατί σαν επιπλοκή μπορεί να πειράξει τα νεφρά :(

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα απλά ισως το είχε κάποιες μέρες τώρα και αργήσαμε να πάρουμε είδηση το εξάνθημα..

Περαστικά, μην ανησυχεις την ειχαμε περασει και εμεις ..και μαλιστα αργησε πολυ η διαγνωση ...παρολο που εδειχνα στην τοτε παιδιατρο μου το εξανθημα ιωση ελεγε ..στο παιδων τελικα το βρηκανε ..τεσπα..

αυτη την στιγμη κανω την 2η προσπάθεια για ομοιοπαθητική θεραπεία για την κορη μου.

εχει ωτίτιδα κ ο γιατρος μου εδωσε 1 καψουλα camomilla 200.

αν θυμαστε η 1η ηταν με τον μύκητα στο ποδι κ το ξυδι.οσο εβαζα ξυδι οι μύκητες μεγάλωναν τελικα της εβαλα την κρεμα.

η αληθεια ειναι οτι δεν με εχει πείσει ακομα η ομοιοπαθητική κ φοβαμαι πολυ για τα αποτελεσματα της τωρα προσπάθειας που αν δεν, θα ειναι η τελευταία.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

αυτη την στιγμη κανω την 2η προσπάθεια για ομοιοπαθητική θεραπεία για την κορη μου.

εχει ωτίτιδα κ ο γιατρος μου εδωσε 1 καψουλα camomilla 200.

αν θυμαστε η 1η ηταν με τον μύκητα στο ποδι κ το ξυδι.οσο εβαζα ξυδι οι μύκητες μεγάλωναν τελικα της εβαλα την κρεμα.

η αληθεια ειναι οτι δεν με εχει πείσει ακομα η ομοιοπαθητική κ φοβαμαι πολυ για τα αποτελεσματα της τωρα προσπάθειας που αν δεν, θα ειναι η τελευταία.

petalouditsa είπαμε θελει υπομονή και συνεχή επικοινωνία με τον γιατρό μην τα παρατάς .......εμένα ο άντρας μου είχε μεγάλο πρόβλημα μυκητίασης με το νύχι του δείκτη και ακολουθώντας αγωγή για την ισχιαλγία του θεραπεύτηκε και το νύχι αφού είχε φτάσει σχεδόν στη βάση του δακτύλου.δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αλλά είναι αυτό που είδαμε στην πράξη.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

''Προβλήματα με το υπάρχον βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

O Αντώνης Καφάτος, είναι ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής

Το 2003 το υπουργείο Υγείας άλλαξε τις υπάρχουσες κατάλληλες καμπύλες ανάπτυξης των παιδιών με τελείως ακατάλληλες καμπύλες οι οποίες διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Αυτές οι καμπύλες ανάπτυξης είναι ακατάλληλες γιατί έγιναν το 2001, όταν η επιδημία της παχυσαρκίας ήταν σε έξαρση. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν μετακινηθεί προς τα άνω και να αποκρύπτουν το πρόβλημα των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών, ενώ αντίθετα ψευδώς παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό παιδιών με ανεπαρκή ανάπτυξη. (Παιδιατρική, 2007; 70:70-74)

Οι καμπύλες αυτές ανάπτυξης παρόλα αυτά προωθήθηκαν και μπήκαν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού με πρωτοβουλία της Αʼ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει την αυξητική ορμόνη.

Οι καμπύλες αυτές συμβάλουν στο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που παίρνουν αυξητική ορμόνη την οποία πληρώνει το Υπουργείο Υγείας. Όταν ένα παιδί παίρνει για παράδειγμα αυξητική ορμόνη καθημερινά και για 6 χρόνια, απαιτούνται πάνω από 350,000 ευρώ. Εκτός όμως του τεράστιου οικονομικού κόστους, η ζημιά στην υγεία είναι ακόμη πιο σοβαρή, γιατί η αυξητική ορμόνη είναι καρκινογόνος ουσία....''

σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου, ο γιος μας είναι στην τελευταία καμπύλη, χωρίς όμως και να τρώει ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, ανησυχούμε λίγο η αλήθεια είναι αυτή, αλλά με τίποτα δε θέλουμε και δεν πρόκειται να του δώσουμε καμία ορμόνη, σίγουρα δεν είναι ότι πιο αθώο κυκλοφορεί, από τη στιγμή που η νοητική του ανάπτυξη είναι παραπάνω από ικανοποιητική και τρώει πιστεύω από όλα, χωρίς όμως υπερβολές, αυτό για τις καμπύλες με προβληματίζει πολύ και θα το ψάξω σίγουρα κι άλλο, ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική η δημοσίευσή σου,

παρόλο που ήρθα από το άλλο, το έξω από δω τόπικ, ήθελα να ρωτήσω το εξής, ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος δίνει οπωσδήποτε αγωγή στα μωρά; ή θα μπορούσα να τον συμβουλευτώ κυρίως ως προς τη διατροφή του παιδιού, καθώς αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από τις καμπύλες και το βάρος του, είναι το γεγονός πώς φαίνεται να έχει μία ευαισθησία στο έντερο και κάθετί, ακόμη και τα δόντια, τον επηρεάζει εκεί, με διάρροιες ή πολλές κενώσεις,

1FdQp2.png

Ελα εντάξει.....

Δεν πειράζει για μια φορά που θα πάρει αντιβίωση!!....

Εδώ άλλα παιδάκια τις παίρνουν με την σέσουλα σαν καραμέλες!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!

πάντως κι εγώ που δεν κάνω ομοιοπαθητική ως παιδί ελάχιστες φορές είχα πάρει αντιβίωση, είχαμε καταπληκτικό παιδίατρο αλλά και οικογενειακό παθολόγο που την άφηναν κυριολεκτικά ώς έσχατη λύση, και έτσι πρέπει να είναι, γιατί και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι η υπερκατανάλωση αντιβιώσεων ρίχνει την άμυνα του οργανισμού και κάνει πιο επιθετικούς τους ιούς, απλά κάποιες φορές είναι επιβεβλημένα, και μόνο αν δεν έχει προηγηθεί κατάχρηση έχουν αποτέλεσμα, επίσης ως ενήλικη χρειάστηκε να πάρω λίγες περισσότερες λόγω ακροαστικών στην τραχεία, καθώς φοβήθηκε η γιατρός να μην κατέβουν στο κατώτερο αναπνευστικό, και πάλι μου δημιούργησαν ζητήματα μυκητιάσεων καθώς επηρέασαν τη φυσική χλωρίδα της ευαίσθητης περιοχής

όσο για το παιδί μου, μέχρι τώρα ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί παρά μία αγωγή όταν ήταν 7 μηνών με aerolin για μία εβδομάδα,

άρα είναι και θέμα γιατρού, καταλήγω

και μια ερώτηση, μετά από λήψη αντιβίωσης ο ομοιοπαθητικός συμβουλεύει πάλι αγωγή, αλλά με ομοιοπαθητικά για να εξαλειφθουν τα κατάλοιπα της στον οργανισμό, κατάλαβα σωστά?

1FdQp2.png

σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου, ο γιος μας είναι στην τελευταία καμπύλη, χωρίς όμως και να τρώει ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, ανησυχούμε λίγο η αλήθεια είναι αυτή, αλλά με τίποτα δε θέλουμε και δεν πρόκειται να του δώσουμε καμία ορμόνη, σίγουρα δεν είναι ότι πιο αθώο κυκλοφορεί, από τη στιγμή που η νοητική του ανάπτυξη είναι παραπάνω από ικανοποιητική και τρώει πιστεύω από όλα, χωρίς όμως υπερβολές, αυτό για τις καμπύλες με προβληματίζει πολύ και θα το ψάξω σίγουρα κι άλλο, ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική η δημοσίευσή σου,

παρόλο που ήρθα από το άλλο, το έξω από δω τόπικ, ήθελα να ρωτήσω το εξής, ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος δίνει οπωσδήποτε αγωγή στα μωρά; ή θα μπορούσα να τον συμβουλευτώ κυρίως ως προς τη διατροφή του παιδιού, καθώς αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από τις καμπύλες και το βάρος του, είναι το γεγονός πώς φαίνεται να έχει μία ευαισθησία στο έντερο και κάθετί, ακόμη και τα δόντια, τον επηρεάζει εκεί, με διάρροιες ή πολλές κενώσεις,

Και πολύ καλά κάνεις και δεν ανησυχείς για το βάρος. Εμείς είχαμε ανησυχήσει όταν πήγε το παιδί στην τελευταία καμπύλη, γιατί ήταν στη μέση και καθε μήνα κατέβαινε γραμμή. Επομένως το ανησυχητικό όπως μου είχε πει και η γιατρός είναι η συνεχόμενη φθίνουσα πορεία και όχι να είσαι σταθερά σε μία χαμηλή καμπύλη.

Εννοείται ότι μπορείς να τον συμβουλευτείς για οτιδήποτε σε απασχολεί σχετικά με το παιδί, αφού είναι παιδίατρος. Αλλά στις ευασθησίες που έχει θα σου προετείνει ομοιοπαθητική αγωγή για να βελτιωθεί η συνολική υγεία του παιδιού.

καταλήγω

και μια ερώτηση, μετά από λήψη αντιβίωσης ο ομοιοπαθητικός συμβουλεύει πάλι αγωγή, αλλά με ομοιοπαθητικά για να εξαλειφθουν τα κατάλοιπα της στον οργανισμό, κατάλαβα σωστά?

Αν έχει πάρει αντιβίωση το παιδί, τότε του ενισχύει το ριγμένο από την αντιβίωση ανοσοποιητικό με ομοιοπαθητική αγωγή. Αυτή η αγωγή πάντα εξαρτάται από τα χημικά φάρμακα που έχει πάρει (αντιβίωση, κορτιζόνη κλπ) το παιδί και από τη διαρκεια που τα πήρε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν μου απάντησε καμία στην ερώτησή μου: :-(

Κορίτσια, θα μου λύσετε μια απορία και σε εμένα

την πρωτάρα?

(Δεν έχω προλάβει ακόμα να τα ψάξω τα πράγματα

τόσο εις βάθος :oops:)

Tι διαφορά έχει η "ολιστική θεραπεία"

απο την "ομοιοπαθητική θεραπεία" ?

(κάπου η Rosie ανέφερε οτι προτιμάει τους "ολιστικούς γιατρούς")

Διαφημίσεις

ε μην μας μείνεις και παραπονεμένη!

http://www.holistic-greece.com/content/olistiki-iatriki-ti-einai-i-olistiki-iatriki

απλά το βρήκα δεν έχω εμπειρία προσωπική αν και την Rosie την εμπιστεύομαι τυφλά :)

βρηκα κι αυτο...:confused::confused:

Τι σημαίνει ότι η Ομοιοπαθητική είναι "Ολιστική ιατρική";

Ολιστική είναι κάθε μέθοδος θεραπείας που κάνει ολόκληρο το συγκεκριμένο οργανισμό πιο υγιή, ψυχικά και σωματικά. (Συγκεκριμένα, όταν κάποιος ασθενής που έχει 3-4 παθήσεις και συμπτώματα ανεξάρτητα μεταξύ τους πηγαίνει στον ομοιοπαθητικό ιατρό, δεν θα λάβει ένα ξεχωριστό φάρμακο για κάθε πάθηση ή σύμπτωμα (όπως γίνεται συνήθως στην κλασσική ιατρική) αλλά θα επιλέξει ένα μόνο φάρμακο, το οποίο προορίζεται να ανακουφίσει το σύνολο των συμπτωμάτων και των παθήσεων από τις οποίες πάσχει.

83hKp3.png

spyni όπως και να έχει και αυτοί άνθρωποι είναι και κάποια φορά δεν θα το σηκώσουν. Μέχρι στιγμής τον έχω βρει ΣΚ μέχρι και τις 11 το βράδυ...μετά το έκλεισε....δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά κατανοώ ότι και οι γιατροί (συμβατικοί/ ομοιοπαθητικοί) έχουν οικογένειες κτλ.

Εγώ να σου πω επειδή μας βλέπουν κατα καιρούς και οι συνεργάτες του αν δεν βρω αυτόν που θέλω παίρνω άλλον :)

Διαφημίσεις

ε μην μας μείνεις και παραπονεμένη!

http://www.holistic-greece.com/content/olistiki-iatriki-ti-einai-i-olistiki-iatriki

απλά το βρήκα δεν έχω εμπειρία προσωπική αν και την Rosie την εμπιστεύομαι τυφλά :)

βρηκα κι αυτο...:confused::confused:

Τι σημαίνει ότι η Ομοιοπαθητική είναι "Ολιστική ιατρική";

Ολιστική είναι κάθε μέθοδος θεραπείας που κάνει ολόκληρο το συγκεκριμένο οργανισμό πιο υγιή, ψυχικά και σωματικά. (Συγκεκριμένα, όταν κάποιος ασθενής που έχει 3-4 παθήσεις και συμπτώματα ανεξάρτητα μεταξύ τους πηγαίνει στον ομοιοπαθητικό ιατρό, δεν θα λάβει ένα ξεχωριστό φάρμακο για κάθε πάθηση ή σύμπτωμα (όπως γίνεται συνήθως στην κλασσική ιατρική) αλλά θα επιλέξει ένα μόνο φάρμακο, το οποίο προορίζεται να ανακουφίσει το σύνολο των συμπτωμάτων και των παθήσεων από τις οποίες πάσχει.

Thanks for the info!! :D

Δηλαδή η διαφορά είναι οτι ο "ολιστικός γιατρός"

βασιζεται επιπλέον και στα συμπληρώματα διατροφής,βότανα,γυμναστικές κλπ

Η φιλοσοφία του "ολιστικού" και του "ομοιοπαθητικου" γιατρού

είναι ακριβώς η ίδια!!

προσοαθω απο τις 3 το μεσημερι να βρω τον Κ. σε ενα τηλ. δηθεν αναγκης...ακομη τιποτα...και ο μικρος ψηνεται....καθολου σωστο δεν το βρισκω...

και δεν πηγαμε στο Χριστοπουλο επειδη καποιοι ειπαν οτι δεν τον βρισκεις ευκολα...εεεε την ιδια γνωμη εχω εγω για τον Κυβελλο.....

Κι εγώ απο σήμερα το πρωι ψάχνω τη δικιά μας για να τη ρωτήσω κάτι αλλά...

τζίφος!

Και να φανταστείς είναι και γνωστή μας!!!

Τι να κάνεις....υπομονή!!

yogini μου, συμφωνω σε οσα λες, οτι δηλ. ολοι περαν της επαγγελματικης μας ιδιοτητας ειμαστε ανθρωποι και εχουμε αναγκη να κατεβαζουμε τα ρολα, αλλα στο επαγγελμα των γιατρων θαρρω πως τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι...ουτε και στην κορη μας που ημασταν πρωταρηδες και με βεβαρημενο ιστορικο αλλα ουτε τωρα και στο γιο μας κανω καταχρηση του τηλ. στο γιατρο...τελοσπαντων εδωσα κατι που μου ειπε να δινω οταν το παιδι ειναι αρκετα ανησυχο και ευτυχως τωρα κοιμαται...

οταν εχεις ενα μωρακι 5 μηνων σε γενικες γραμμες αρκετα ησυχο-ακομη και τις υπολοιπες μερες που ανεβασε 39,5-και σημερα επι 3 ωρες γκρινιαζε και δεν επεφτε ο πυρετος, ε θα ηθελα να τον ρωτησω...επειδη μαλιστα εμφανισε σημερα μπουκωμα...

ο δικος σου γιοκας ειναι καλυτερα???

Κι εγώ απο σήμερα το πρωι ψάχνω τη δικιά μας για να τη ρωτήσω κάτι αλλά...

τζίφος!

Και να φανταστείς είναι και γνωστή μας!!!

Τι να κάνεις....υπομονή!!

φαντασου να μην ηταν!!τελοσπαντων μπορει σημερα τα...αστρα να εμποδιζαν την επικοινωνια με τους γιατρους γενικα!!!

ααα ολιστικο γιατρο θα βρεις στη Μεσογειων...δεν εχω καθολου αλλα στοιχεια, καθοτι ειδα τυχαια πριν κανα μηνα την επιγραφη επι της Μεσογειων, περιπου στο υψος της Αγιας Παρασκευης, αν δεν κανω λαθος...

την επομενη φορα θα κρατησω ονομα να στο πω να το γκουγκλαρεις, μπας και βρεις καμια πληροφορια...

Σοφία ένα βασικό χαρακτηριστικό των ολιστικών γιατρών που μ' αρέσει είναι η έμφαση στη βελτίωση της υγείας με σωστή διατροφή.

Δυστυχώς οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί στην Ελλάδα τουλάχιστον έχουνε μεσάνυχτα όσον αφορά τη διατροφή, δεν γνωρίζουνε και τίποτα ιδιαίτερο πέρα από τα κλασικά.

Ένα αγαπημένο μου βιβλίο:

Child Health Guide: Holistic Pediatrics for Parents

Kαι αυτά εξαιρετικά από τον ίδιο συγγραφέα:

The Holistic Baby Guide: Alternative Care for Common Health Problems

Flu: Alternative Treatments and Prevention

The Vaccine Guide: Risks and Benefits for Children and Adults

Ίσως να σας ενδιαφέρουν και αυτά:

http://www.cure-guide.com/

Holistic Pediatric Association

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δυστυχώς οι περισσότεροι ομοιοπαθητικοί στην Ελλάδα τουλάχιστον έχουνε μεσάνυχτα όσον αφορά τη διατροφή, δεν γνωρίζουνε και τίποτα ιδιαίτερο πέρα από τα κλασικά.

νομιζω οτι γενικα στην Ελλαδα , οι περισσοτεροι ιατροι εχουν θεμα με την διατροφη..παρε για παραδειγμα τους παιδιατρους..αλλοι απο αγνοια ,αλλοι απο ''οφελος'' προτεινουν τελειως διαφορετικα πραγματα οταν αρχιζουν οι στερεες..

83hKp3.png

νομιζω οτι γενικα στην Ελλαδα , οι περισσοτεροι ιατροι εχουν θεμα με την διατροφη..παρε για παραδειγμα τους παιδιατρους..αλλοι απο αγνοια ,αλλοι απο ''οφελος'' προτεινουν τελειως διαφορετικα πραγματα οταν αρχιζουν οι στερεες..

Ομοιοπαθητική παιδίατρος είπε σε φίλους μας ν' αρχίσουνε το έξι μηνών μωρό τους με ρυζάλευρο του εμπορίου! :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

βρε κοριτσια μου, πειτε λιγο τη γνωμη-εμπειρια σας...μολις εφυγε ο συμβατικος γιατρος και μου ειπε για ωτιτιδα στο μικρο-5 μηνων- αντιβιωση λεει για 10 μερες,,...εχω σκασει...δεν ξερω τι να κανω...με φοβισε οτι μπορει να του γυρισει μεχρι μηνιγγιτιδα...εχετε θεραπευσει ωτιτιδα με ομοιπαθητικη???

βρε κοριτσια μου, πειτε λιγο τη γνωμη-εμπειρια σας...μολις εφυγε ο συμβατικος γιατρος και μου ειπε για ωτιτιδα στο μικρο-5 μηνων- αντιβιωση λεει για 10 μερες,,...εχω σκασει...δεν ξερω τι να κανω...με φοβισε οτι μπορει να του γυρισει μεχρι μηνιγγιτιδα...εχετε θεραπευσει ωτιτιδα με ομοιπαθητικη???

ο ομοιοπαθητικός θα σου πει στα σίγουρα κοριτσάκι και αν όντως χρίζει αντιβίωσης δεν θα το σκεφτεί καθόλου

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...