Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αυτό που με απασχολεί είναι το εξής

Έχω μια κορούλα 2 ετών, είμαι εργαζομένη και την προσέχει η μητέρα μου, η οποία μητέρα μου παράλληλα προσέχει και τον 88 χρόνο πάππου μου αλλά και τον καρκινοπαθή πατέρα μου. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα απλά είναι στο τρέξιμο. Πρώτα ο θεός σε 2 μήνες θα γεννήσω το 2ο παιδάκι μου. Με τον σύζυγο μου λοιπόν κάναμε την σκέψη μήπως και στείλουμε την κόρη μας σε βρεφονηπιακό ( δεν έχει καθαρίσει) για να ξεκουραστεί λίγο η μαμά μου, μιας και θα την χρειαστούμε πρώτα ο θεός στο 2ο.Σημειοτεον ότι εγώ θα καθίσω από μέσα Σεπτεμβρίου έως και τον Μάρτιο .Προβληματίζομαι…να πάει παιδικό η μικρή μου ή να την κρατήσω στο σπίτι και να την μοιράζομαι λίγο εγώ λίγο η μαμά μου? Τι θα επιλέγατε στην θέση μου?

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Με το καλό να έρθει και το επόμενο παιδάκι.

Πιστεύω πως είναι καλύτερα να την μοιράζεσαι εσύ με την μαμά σου, εκτός και εαν στην πορεία δεις πως είναι κουραστικό όλο αυτό και την στείλεις μετά στο σταθμό.

Σκέψου ότι η μικρή ότι θα κολλάει θα το φέρνει στο σπίτι και μετά θα το κολλάει και το μωράκι.

εγω θα το εστελνα παιδικο.πιο καλα θα ειναι με αλλα παιδακια παρα με 3 γερους.(χωρις παρεξηγηση)αλλα τι θα αποκομοισει απο εκει το παιδι αν καθεται τοσες ωρες με τη γιαγια κ αλλους 2 αρρωστους ηλικιωμενους.

κ γω γενναω σε 2 μηνες κ τα δικα μου πηγαινουν ηδη παιδικο.η μεγαλη 2 χρονια κ ο μικρος τωρα αρχισε.τι να κανω να τα σταματησω?το μωρο θα το προσεχω οσο μπορω.θα το θηλασω για να εχει περισσοτερα αντισωματα αλλα ετσι κιαλλιως δεν εχω κανεναν εδω να τα αφησω αλλα κ να ειχα δε θα τα αφηνα τοσες ωρες την ημερα με γιαγιαδες

καλυτερα να παει παιδικο.αδερφακι θα κανει.πρεπει να μαθει να μοιραζεται με αλλα παιδια κ να συνεργαζεται

Εαν κατι με προβληματιζει ειναι μονο οι ιωσεις.Αλλιως δεν υπαρχει αλλο προβλημα.Ο προπαππους που αναφερω ειναι σε αλλο σπιτι απλα ειναι στην ιδια αυλη.Ο πατερας μου τα παει αρκετα καλα, και απο την αλλη ειναι και μια παρηγορια γι αυτον.Οι ιωσεις και το νεογεννητο με απασχολει.Πρωτα ο θεος σκοπευω να θηλασω.Την κορη μου την θηλασα 14 μηνες αλλα τις ιωσεις δεν τις αποφυγαμε.Τον περασμενο χειμωνα ημασταν με αντιβιωση καθε μηνα λογω αμυγδαλιτιδας που μου κανει συχνα.

6bMYp2.png

εγω θα το εστελνα παιδικο.πιο καλα θα ειναι με αλλα παιδακια παρα με 3 γερους.(χωρις παρεξηγηση)αλλα τι θα αποκομοισει απο εκει το παιδι αν καθεται τοσες ωρες με τη γιαγια κ αλλους 2 αρρωστους ηλικιωμενους.

κ γω γενναω σε 2 μηνες κ τα δικα μου πηγαινουν ηδη παιδικο.η μεγαλη 2 χρονια κ ο μικρος τωρα αρχισε.τι να κανω να τα σταματησω?το μωρο θα το προσεχω οσο μπορω.θα το θηλασω για να εχει περισσοτερα αντισωματα αλλα ετσι κιαλλιως δεν εχω κανεναν εδω να τα αφησω αλλα κ να ειχα δε θα τα αφηνα τοσες ωρες την ημερα με γιαγιαδες

καλυτερα να παει παιδικο.αδερφακι θα κανει.πρεπει να μαθει να μοιραζεται με αλλα παιδια κ να συνεργαζεται

εχεισ δικιο σε αυτα που λες.Απλα για σενα ειναι θα ειναι το 3ο παιδακι και εχεις αποκτησει μια διαφορετικη φιλοσοφια.Εγω παλι εχω ακομα τις φοβιες μου.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Εγω ειτε θα το εστελνα στον παιδικο ειτε θα το κραταγα στο σπιτι.Το να εισαι εσυ σπιτι με το μωρο και να πηγαινεις το παιδακι στη μαμα σου...δεν ξερω...δε μου πολυαρεσει.Το καλυτερο θα ηταν αν μπορουσε να ερχεται εκει η μαμα σου να το προσεχει να σε ξεκουραζει λιγο..οχι να φευγει το παιδι απο το σπιτι.

Επισης συμφωνω και με αυτο που λεει η Δημητρα...τι θα κανει το παιδι τοσες ωρες με παππουδογιαγιαδες.Ενταξει δε λεω το προσεχουν και εχεις το μυαλο σου ησυχο αλλα κι αυτο το κακομοιρακι ολη μερα με ηλικιωμενους θα ειναι?

Τωρα αναφορικα με τον παιδικο και τις ιωσεις...δικιο εχεις που ανησυχεις αλλα να εισαι σιγουρη οτι θα κανει πολυ καλο στο παιδι να βρισκεται με αλλα παιδακια για καποιες ωρες...θα μαθει πολλα και θα το χαιρεται.

εχεισ δικιο σε αυτα που λες.Απλα για σενα ειναι θα ειναι το 3ο παιδακι και εχεις αποκτησει μια διαφορετικη φιλοσοφια.Εγω παλι εχω ακομα τις φοβιες μου.

μα κ τον μικρο οταν εκανα που ηταν το 2ο καλη ωρα οπως εσυ ,η μεγαλη πηγαινε ηδη παιδικο σταθμο.δε μου αρρωστησε βεβαια ο μικρος αν κ η μεγαλη 2-3 συναχακια τα περασε τοτε.αλλα δε τα ειχα σε στενη επαφη για εκεινο το διαστημα.αν πχ το παιδι σου επρεπε να παει δημοτικο δε θα το εστελνες?λεμε τωρα.γνωμη μου παντα.απλα λεω οτι στη θεση σου θα το εστελνα να κανει φιλους να μαθει πραγματα απο ειδικευομενα ατομα να μαθει στο ''οχι'' γιατι οι γιαγιαδες εχουν την ταση να κακομαθενουν τα παιδια κ να τα εχουν ολη μερα με μπουκωμενο στωμα:P:p να μαθει τελος παντων να μοιραζεται να υπακουει σε καποιους κανονες κλπ.

καλη κ η γιαγια για 1-2 ωρες τη μερα,αν ειχα εδω γιαγιαδες να σαι σιγουρη οτι τα σαββατοκυριακα θα τα αφηνα για κανενα 2ωρο τη μερα να ηρεμει το κεφαλι μου!αλλα ποτε σε καθημερινη βαση για τοσες ωρες

εγω δεν ειμαι αντιθετη με τον παιδικο.Εννοειται οτι θα παει.Απλα σκεφτομαι μηπως να παει απο του χρονου που θα εχει κλεισει τα 3 και θα εχει μεγαλωσει και το μελλοντικο μωρακι μου.?Συγνωμη εαν γινομαι κουραστικη, την τελικη αποφαση εγω θα τη παρω, απλα θελω να το συζητησω καπως για να διευρυνω και την σκεψη μου γυρω απο το θεμα.

6bMYp2.png

εγω δεν ειμαι αντιθετη με τον παιδικο.Εννοειται οτι θα παει.Απλα σκεφτομαι μηπως να παει απο του χρονου που θα εχει κλεισει τα 3 και θα εχει μεγαλωσει και το μελλοντικο μωρακι μου.?Συγνωμη εαν γινομαι κουραστικη, την τελικη αποφαση εγω θα τη παρω, απλα θελω να το συζητησω καπως για να διευρυνω και την σκεψη μου γυρω απο το θεμα.

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου. Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι 2 χρονών το οποίο θα πάει αναγκαστικά στον παιδικό, αλλά και η παιδίατρος και η ομοιοπαθητικός μου είπανε μετά τα 2,5 και αν είναι δυνατόν μετά τα 3. Είμαι πολύ υπέρ του παιδικού αλλά για να το λένε οι γιατροί κάτι παραπάνω ξέρουν. Είδα ότι θα κάτσεις μόνο 6 μήνες. Γιατι τόσο λίγο; Αν είσαι ιδιωτική υπάλληλος έχεις 1 χρόνο.

AtKRp3.png

γιατι ρε κοριτσια τα αλλα παιδια που πηγαινουν απο τα 2 τι παθαινουν?εχει μανες που τα στελνουν απο βρεφη λογω δουλειας κ μια χαρα ζουνε τα μωρα:P

δηλαδη στα 2 θα κολλησει ιωση κ στα 2.5 οχι?

ο μικρος μου αρχιζει αυριο κ ειναι μεσα στην τρελη χαρα παντως.πως κ πως το περιμενει ο καημενος.εβλεπε κ την μεγαλη τοσο καιρο που πηγαινε κ αυτος εμενε σπιτι κ τωρα δε βλεπει την ωρα!απο τωρα κραταει την τσαντα του:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Αν και με κάλυψε απόλυτα η Δήμητρα....ιδιαίτερα στο σημείο που λεει ότι ένα παιδάκι σ αυτή την ηλικία θα πρέπει να αρχίζει να μοιράζεται,να κοινωνικοποείται με άλλα παιδάκια και όχι να ζει μέσα σε άρρωστους παππούδες.

Επίσης,δεν ξερω τις αντοχές και το κουράγιο (και την ηλικία) της μανούλας σου,αλλά δεν της πέφτουν και λίγα.Μήπως να την ξαλάφρωνες λίγο,αφού έτσι κι αλλιώς παίρνει σειρά στην φροντίδα της ένα καινούριο μωρό;

Όσο για τις ιωσεις κλπ.είναι λίγο ώς πολύ αναπόφευκτες,αλλά καλύτερα τώρα να αποκτήσει το παιδάκι σου αντισώματα.

Θέμα 1ο: ιώσεις.

Πρώτη χρονιά στον παιδικό είναι αναμενόμενο να φέρνουν αρκετές. Άρα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για ταλαιπωρία που αφορά το μεγαλύτερο παιδί και θα αφορά τη φροντίδα του. (Αν και δεν είναι αυτό δεδομένο. Τα παιδιά μου -πρώτη χρονιά στον παιδικό- σχεδόν όλο το χειμώνα ζήτημα να αρρώστησαν 1 ή 2 φορές).

Θέμα 2ο: μετάδωση ιώσεων.

Κι αυτό είναι ένα θέμα. Αν και δεν είναι απόλυτο, και σίγουρα ο θηλασμός προφυλάσσει ως προς τη σφοδρότητα μιας ίωσης. Σίγουρα όμως είναι κι αυτός ένας παράγοντας.

Θέμα 3ο: νέες ισορροπίες.

Με το επόμενο παιδί και το μεγαλύτερο πρέπει να εδραιωθούν νέες ισορροπίες. Οι αλλαγές στη ζωή δεν αφορούν μόνο τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Κι αυτά θέλουν το χρόνο τους για να βρουν το νέο τους ρόλο.

Αν απομακρύνεις το παιδί εξαιτίας της μικρής, μπαίνει το πρώτο λιθαράκι για τη ζήλια. "Ήρθε δηλαδή το μωρό για να διώξει εμένα".... άρα αγαπάνε τώρα το μωρό.... άρα διώχνουμε το μωρό και κερδίζω πίσω τη θέση μου....

Δε θα το συνιστούσα.....

Θέμα 4ο: πολλαπλές αλλαγές.

Αποφεύγουμε οι μεγάλες αλλαγές να γίνονται ταυτόχρονα για να μη τις συνδέσει το παιδί εσφαλμένα. Αν π.χ. πάει το παιδί στον παιδικό ΕΞΑΙΤΙΑΣ του μωρού, υπάρχει ενδεχόμενο να σου βγάλει "άρνηση" για το σχολείο.... (ο λόγος ... όπως στο "θέμα 3").

Αν τελικά αποφασίσεις πως θέλεις να το πας σε παιδικό, να του το παρουσιάσεις ως δικό του κατόρθωμα και να το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ εντελώς από το επερχόμενο νέο μέλος.

Συμπέρασμα:

Κοίτα πρώτα το όφελος από τα μάτια του παιδιού. Μετά θα εδραιωθούν οι ισορροπίες στην οικογένειά σας. Είναι λογικό να έχεις άγχος.... Αλλά αν τολμήσεις.... θα τα καταφέρεις μια χαρά.... :D

Προσωπική γνώμη:

- Να πας το παιδί παιδικό ΜΟΝΟ αν το είχες σκοπό έτσι κι αλλιώς. Αν δεν ήσουν έγκυος... θα το πήγαινες; ΑΝ ναι... τότε πήγαινέ το, αν όχι... τότε καλύτερα να το κρατήσεις κοντά σου, γιατί σίγουρα θα έχεις πολλά να του δώσεις ακόμα.

- Το μωρό έρχεται, αλλά τα πράγματα δε θα είναι όπως με το προηγούμενο. Έχεις την εμπειρία σου την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχεις αντιληφθεί ΠΟΣΟ θα σε βοηθήσει. Είναι πραγματικά πολύτιμη και η πιο σημαντική σύμμαχός σου!

- Είμαι υπέρ του μια οικογένεια να τα βγάζει (τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) πέρα μόνη της... και οι γιαγιάδες-παππούδες να χαίρονται το παιχνίδι με τα εγγόνια τους, χωρίς να τους φορτώνουμε εμείς με ευθύνες (όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό και εξαρτάται ΠΑΝΤΑ από τις συνθήκες....)

Με το καλό να δεχθείς το νέο μέλος.... :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Είδα ότι θα κάτσεις μόνο 6 μήνες. Γιατι τόσο λίγο; Αν είσαι ιδιωτική υπάλληλος έχεις 1 χρόνο.

το γνωριζω...ειναι η φυση της δουλειας μου τετοια και κατοπιν συννενοησεως με το αφεντικο μου θα καθησω συνολικα 7 μηνες.

6bMYp2.png

alcyon ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες να μου απαντησεις.οχι δεν ημουν προετοιμασμενη να παει το παιδι παιδικο.Στο μυαλο μου ειχα οτι και φετος θα ειναι μαζι με την μητερα μου και απο του χρονου που θα γινει 3 θα παει παιδικο.Η τελευταια χημειοθεραπεια ομως του πατερα μου τον εχει ριξει αρκετα και επειδη εχει ακομη να κανει χημειοθεραπειες ο συζυγος μου προτεινε τον παιδικο πριν λιγες μερες.Αντεδρασα εντονα στο ακουσμα του παιδικου απο φετος.Θεωρω οτι ειναι ακομη μικρη, οτι οι αλλαγες θα ειναι μαζεμενες γι αυτην(παιδικος + αδερφακι) και δεν θελω να της ερθουν τα πανω κατω μεσα σε διαστημα 2 μηνων.Βεβαια συζητωντας το θεμα αρχισα να καλμαρω και να βλεπω ολο και πιο θετικα το να παει.Η αντιπροταση η δικη μου ηταν να την εχω μαζι μου εγω με το μωρο στο σπιτι για οσο καθισω, πραγμα που ο ιδιος πιστευει οτι θα με κουρασει πολυ.

6bMYp2.png

αν εσυ θες να κρατησεις κ τα 2 παιδια ποιο ειναι το προβλημα του αντρα σου?προσωπικα δε θα εστελνα το μεγαλο παιδι σε αλλο σπιτι για να μη με κουρασει.γιατι οσο κ αν ειναι μικρα τα καταλαβαινουν ολα.αφου εσυ η ιδια θες να το κρατησεις για φετος μαζι σου τοτε κρατα το.αλλα καλυτερα να μη μενει με τη γιαγια εστω κ για καποιες ωρες.για 1-2 ωριτσες οκ αλλα αν ειναι για πολλες ωρες τοτε σιγουρα θα πιασει το νοημα οτι παραγκωνιζεται εξατιας αλλου παιδιου.κατι που δε θα συμβει μαλλον αν παει παιδικο γιατι εκει του εξηγεις οτι θα παει επειδη μεγαλωσε κ ειναι πολυ τυχερη κ ειναι πολυ ωραια κ θα κανει φιλους κλπ κλπ.κ παλι οπως ειπε η αλκυωνη κριμα δεν εινα η καημενη η γιαγια να εχει 2 ηλικιωμενους ενα παιδι κ ενα μωρο μετα???δηλαδη αυτη δε θα κουραζεται που ειναι κ καποιας ηλικιας αλλα εσυ που εισαι κ νεα θα κουραστεις με ενα μωρο παραπανω?δε μπορω να καταλαβω τη λογικη του αντρα σου.σορρυ κιολας.περιμενω το τριτο σε 2 μηνες κ μενουμε γερμανια χωρις κανεναν συγγενη η καποιον να βοηθαει.κ τα βγαζουμε περα χωρις να παθουμε υπερκοπωση.ο αντρας μου 2 ωρες τη μερα τα βλεπει.τις αλλες ωρες δουλευει.κ στις 12 τη νυχτα που σχολαει αυτα εννοειται οτι τα βρισκει να κοιμουνται.και το προγραμμα τους εχουν.8 το βραδυ υπνο.κ προγραμμα στο τι ωρα θα φανε κ τα προλαβαινω κ ολα.κ φυσικα δεν ειναι κατορθωμα!γιατι παρα πολλες γυναικες τα κανουν!η αλκυωνη πχ τα βγαζει περα με 4 !!!κ με μια διαφορα ηλικιας ελαχιστη το καθε ενα μεταξυ τους.

αυτο που εννοω ειναι οτι αν θες τα μπορεις ολα.κ αφου εσυ θες να εχεις το παιδι για φετος μαζι σου,τοτε κρατα το μαζι σου.κριμα ειναι κ αυτο να πηγαινει σε αλλο σπιτι κ για τη γιαγια να εχει τοσα πολλα η καημενη!κ τελος τι εικονες θα παιρνει ενα παιδακι 2 ετων απο 2 αρρωστους ανθρωπους κ μια γιαγια που ττρεχει για ολα .ποια ερεθισματα ?για παιχνιδι?για δημιουργια?για καινουρια πραγματα?

αυτα απο μενα!:D:p

Διαφημίσεις

Δήμητρα θα σε μαλώσω... :)

Προσπάθησε να δεις τη θέση της martha από τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ μάτια και όχι από τα δικά σου ή τα δικά μου... ;)

Το ότι εσύ ή εγώ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να έχουμε τα παιδιά μόνες/σε παιδικό ή όχι..... δε σημαίνει τίποτα... Σκοπός είναι η martha να έχει την καλύτερη επιλογή που να της ταιριάζει, για να νιώθει καλά και επομένως να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της με περισσότερο κέφι.

Εγώ για παράδειγμα σκεφτόμουν πως ίσως δεν τα πήγαινα καθόλου παιδικό. Έλεγα να άρχιζαν το νηπιαγωγείο αμέσως... Δηλαδή στα 5 (ούτε καν προνήπιο). Μετά είδα πως η ανάπτυξή τους "τράβαγε" μια τέτοια αλλαγή. Ο γιός μου ήταν 2 ετών όταν τον πήγα. Το έκανα γιατί ήξερα πως είναι ΤΑΡΖΑΝ και θα ένιωθε παραγκωνισμένος αν τον άφηνα εκείνον σπίτι ενώ θα πήγαιναν τα μεγαλύτερα. Έτσι επέλεξα να πάνε όλα (τα 3 μεγαλύτερα).

Όσο για το σύζυγό της.... Σαφώς θα έχει ο άνθρωπος γνώμη για τα παιδιά του... :)

Να κάνω και λίγο το "δικηγόρο του διαβόλου"... Αν η martha είναι κουρασμένη, σε αυτόν θα "γυρίσει" όλο αυτό, είτε από τη συμπεριφορά των παιδιών, είτε από τη συμπεριφορά της martha. Κι εκείνος αναζητά λύσεις για την καλύτερη διαβίωση της οικογένειάς του.

Επίσης... σκέφτηκες πως ένα παιδάκι που το πρωινό του θα το καταναλώνει μακριά από τη μαμά του, θα επιστρέφει σπίτι και ίσως η μαμά του να εξακολουθεί να είναι απασχολημένη με το μωρό.... οπότε να αισθάνεται πως "απομακρύνεται" από αυτή;

Είναι πράγματι δύσκολη η απόφασή της....

Ας ελπίσουμε πως ό,τι κι αν αποφασίσει, θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση, δεδομένων των συνθηκών... :) :) :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

χθες το βραδυ εκανα την εξης σκεψη.Σαφως δεν ημουν προετοιμασμενη να στειλω την κορη μου στον παιδικο αλλα δεν σκεφτομουν και το ενδεχομενο να εχω 2 παιδια ολη μερα στο σπιτι.Αυτο που ειχα στο μυαλο μου ηταν να εχω εγω το μωρο και η μικρη να πηγαινει στη μαμα μου οπως κανει καθε μερα εδω και 1 χρονο.Οταν λοιπον ο συζυγος εθεσε την ιδεα του παιδικου, εγω του εθεσα την ιδεα του να τα εχω εγω και τα 2 με λιγοτερη βοηθεια απο την μαμα (την βοηθεια της την θεωρω αναποφευκτη!!).Οποτε με βαση τα οσα μου γραψατε παραπανω δεν θα αλλαζε κατι στο προγραμμα της μικρης.Απο την στιγμη λοιπον που δεν θα την ειχα εγω ολη την μερα στο σπιτι μηπως θα πρεπει να παει παιδικο?δεν ξερω αν πιασατε το νοημα της σκεψης μου.

6bMYp2.png

α) ακόμα και αν δεν είσαστε αποφασισμένοι για παιδικό, πριν καν ζυγίσετε το θέμα απο την πρακτική του πλευρά, θα συνιστούσα να επισκεφτείτε τους υποψήφιους σταθμούς και να διαβάσετε προηγουμενως το κείμενο με κριτηρια επιλογής παιδικων σταθμών.

αρκετά πιθανό να δυσκολευτείτε να βρείτε τον ιδανικό που θα εχει όλα αυτά τα κριτήρια, αλλά μπορεί να βρείτε κάτι καλό.

αν δε βρείτε κάτι πολύ καλό, τότε θα απέφευγα να πάει σε αυτή την ηλικία (ειδικά εξαιτίας του ερχομού του νέου μέλους),

απλώς σε ένα χώρο όπου υπάρχουν περισσότερο συνθήκες φύλαξης παρά απασχόλησης δημιουργικής.

το ότι η αλλαγή έρχεται σε 2 μήνες σημαίνει ότι όπου και να πάτε, το παιδάκι σου δεν θα΄εχει προλάβει να προσαρμοστεί στον χώρο και καπάκι θα εχει και την μεγάλη αλλαγή της γέννας.

θα ξεκινούσα τώρα με το ψάξιμο για παιδικούς σταθμούς, στην θέση σας, τώρα που μπορείτε -μετά θα ανησυχείτε και για το θεμα των μικροβιων οποτε δε θα θελετε να μπαινοβγείνετε σε παιδικούς σταθμούς - (και για το θεμα της παιδαγωγού που αναφέρω πιο κάτω)....!! κ μετά θα περίμενα 6 μήνες μετά τη γέννα, για να δώ τι κ πώς, και μετά θα το ξαναζύγιζα ανάλογα με την προσφορά που είδα σε παιδικούς σταθμούς.

Βάζοντας αυτό στο google κριτήρια επιλογής παιδικού σταθμού parents.gr

βγαίνει

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19378

το οποίο θα σας δώσει μια κατευθυνση,

και για το μέλλον.

γραφει για παιδικό σταθμό όχι για βρεφονηπιακό. όμως και εσείς που είσαστε πάνω απο 2 ετών ήδη θέλετε μια παραπάνω ενασχόληση απο ότι απλώς του βρεφονηπιακού σταθμού. ...

Η αλήθεια έιναι ότι θα κουραστείς αν ειναι μαζί τα δυο παιδιά, αλλά αυτό που θα κερδίσεις εσυ και η κόρη σου θα είναι κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα αξέχαστο!

Προτείνω όμως να διαβάσεις όλα τα θέματα που υπάρχουν εδώ, για να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερα εξοπλισμένη, όσον αφορά την απασχόληση του παιδιού σου,

τις στιγμές που θα έχεις αγκαλιά το μωρό σου κτλ.

Θα βοηθήσουν σίγουρα οι συντονιστές με το να παραθέσουν τα σχετικά λινκ εδώ για να τα δείς.

Θα χρειαστείς μια εργαλειοθήκη, απο συμβουλές για τις διάφορες στιγμές.

Όπως και να έχει, θα ειναι πολύ όμορφο να μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις στιγμές. Για την κόρη σου σίγουρα είναι πιο καθησυχαστικό να έχει επαφή μαζί σας, και να μην αισθάνεται ότι την παραμερίζουν, κάτι που είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνει, εάν το παιδί πριν καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει (γέννηση μωρό) να μην έχει χρονο να ειναι στο σπίτι (πχ σε σταθμό με παρουσία 8 ωρών στον χωρο).

Αν βρείς παιδικό σταθμό ο οποίος έχει τμήματα για μαμάδες και παιδιά, όπου είσαι μαζί, θα συνιστούσα να κάνετε κάτι τέτοιο για να αρχισει να εξοικειώνεται με το τι είναι ο παιδικός σταθμός κ να μην χρειαστεί να σε αποχωριστεί.

Αν ο παιδικός δεν΄εχει κάτι τέτοιο, προτεινέ τους να ξεκινήσουν κάποιο τμήμα, καθώς απο την ζήτηση δημιουργείται κ η προσφορά.

Αυτά τα γκρουπάκια βοηθούν πολύ στο να αποκτήσει ένα νέο σημείο αναφοράς το μεγαλύτερο παιδι, και σίγουρα η προσαρμογή στον παιδικό να είναι λίγο πιο ήπια., όταν πιά έρθει η ώρα.

Εάν, είχατε απο πέρσυ κανει μια εξοικείωση σε τέτοιο γκρουπάκι πχ, φέτος θα ήταν πιο εύκολο να πάει σε παιδικό, για λίγες ώρες σε ελαφρύ πρόγραμμα.

Πρόγραμμα απασχόλησης 4 ωρο, όχι φύλαξης. Δραστηριότητες κάθε μέρα κτλ.

αν βρίσκατε παιδικό που προσφέρει κάτι τέτοιο.

MUST Επίσης,

κάτι πολύ σημαντικό,

θα σας βοηθήσει πολύ αν βρείς κάποια παιδαγωγό, η οποία να μπορεί να κανει καποια δημιουργικά πραγματάκια, κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα,

πχ απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Την κοπέλα θα την βρείς πχ απο τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής,

που σίγουρα θέλουν να βοηθήσουν τις παιδαγωγούς τους να έχουν το απόγευμα κάποιο εξτρά βοήθημα οικονομικό.

Αν προγραμματίσεις κάτι τέτοιο, και δεν θα είναι πολύ ακριβό, και θα΄εχεις κάποιες ώρες που η κόρη σου θα εξοικειωθεί με ένα άλλο άτομο,.. κ θα αισθανθεί ότι μπορεί να το κανει αυτο επειδή είναι "μεγάλη".

(πολύ θετικό να έχει ένα καινουριο σημειο αναφοράς το οποίο να μην περιλαμβάνει πολύ αποχωρισμό καθως θα την βλέπει στο σπίτι κ θα πηγαίνει σε κοντινη παιδική χαρά κ θα κανει κανενα ζυμαράκι στο μπαλκόνι -κουζίνα κτλ)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 εβδομάδες μετά...

Στην ίδια θέση βρέθηκα πριν ένα χρόνο ακριβώς με τη γέννηση της μπουμπούς μου. Στην περίπτωση μας δεν υπήρχε η βοήθεια γιαγιάδων αφού και οι 2 μένουν σε άλλη πόλη και ο άνδρας μου επιστρέφει από τη δουλειά μετά τις 8 μμ. Λοιπόν έπρεπε να ή να μείνω σπίτι με τον τότε 2χρόνο γιο μου και τη νεογέννητη κορούλα (και όλες ξέρουμε πόσο δύσκολο και κουραστικό είναι αυτό για ένα 2χρονο) ή να πάει σε παιδικό (εγώ πιο ξεκούραστη, αυτός κάπου να διοχετεύσει όλη την ενέργειά του, να φέρει φυσικά και τις αντίστοιχες ιώσεις κλπ..). Τελικά αποφασίσαμε για να μη νιώσει και ότι ο ερχομός του νέου παιδιού τον διώχνει από το σπίτι να τα κρατήσω και τα 2 με τη βοήθεια μίας γνωστής κοπέλας για 4 με 5 ώρες στην όποια έδινα ότι θα πλήρωνα και στον παιδικό. Έτσι και εγώ πιο ξεκούραστη ήμουν (σχετικό αυτό) και είχα ποιοτικό χρόνο και για τα 2 παιδιά (βόλτες, παιχνίδια πράγματα που δεν θα τα είχα αν ήμουν μόνη). Τώρα ξεκίνησα πάλι δουλειά, ο μικρός πήγε σχετικά εύκολα παιδικό και μικρή στο σπίτι με την αγαπημένη (και δοκιμασμένη ) νταντά.

αν το πρωτοτοκο παιδί ειανι σε ηλικία να παει παιδικό σταθμό πριν τη γεννηση του δευτερου, αν πάει.

αν ξεκινήσει παιδικό σταθμό οταν θα εχει γεννηθει το δευτερο, τοτε αισθάνονται οτι τα διώχνουμε από το σπίτι.

ή δυο, λοιπον, παιδιά σπίτι ή νωριτερα παιδικό σταθμό. σπιτι να ειναι και η γιαγια που θα βοηθάει. οχι να ασχολειται με το παιδί, γιατι παλι αισθανεται οτι η μαμα δεν το θελει...

age.png

Εγω τον Κωνσταντινο τον εστειλα 2 χρονων στον παιδικο. Ηταν αρρωστος απο τον Οκτωβριο μεχρι τον Μαρτη. Λαριγγιτιδες, αμυγδαλιτιδα, μονοπυρηνωση... . Τον Ιουλιο περασε ανεμοβλογια (αν και εμβολιασμενος). Ο Δημητρης δεν κολλησε τιποτα !!!(ηταν 4 μηνων οταν πρωτοπηγε ο Κωνσταντινος στο σταθμο). Φυσικα αρρωστησε μια δυο φορες το χειμωνα απο μια μερα αλλα ισως ηταν και τα εμβολια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...