Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπατήσαμε!

Recommended Posts

εμενα ο γιος μου εκανε βηματακια κανενα μηνα τωρα.αλλα σημερα περπατησε κανονικοτατα.ολη μερα δεν εβαλε κωλο κατω.και εχθες εγινε ακριβως ενος ετους

Να σου ζησει! Χρονια του πολλα και ευτυχισμενα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 253
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

AFRODITH poso kairo ekane vimatakia moni tis prin perpatisei? emena an kai fainete na mporei na kanei vimatakia monos tou molis katalavei oti den ton kratas kathete kato, einai poli prosextikos kai fovitsiaris.

Μια απο τα ιδια κι εμεις... Ολα πηγαιναν μια χαρα μεχρι που εφαγε μια γερη τουμπα και απο τοτε δεν το ξαναεπιχειρησε... :?

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ΑΧ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 12,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ,ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΑΝΑΦΥΛΗΤΑ!!!!!!!!ΑΧ.... ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ;;;;;ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!ΤΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!Μπαίνω κι εγώ στο club μιας κι η μικρή μου έκανε τα πρώτα της βηματάκια εδώ και 2 βδομάδες....από 7,5 μηνών πιανόταν και σηκωνόταν μόνη της,σε ηλικία 8 μηνών επιχειρούσε να σταθεί μόνη της χωρίς να πιάνεται από κάπου και τελικά 9,5 μηνών έκανε τα πρώτα της 2-3 βηματάκια....τώρα προσπαθεί να κάνει περισσότερα αλλά κάπου στα 6-8 βηματάκια νομίζει ότι μπορεί να τρέξει και από την βιασύνη της χάνει την ισορροπία της και κοντεύει να πέσει...καλά που υπάρχει κοντά το χέρι της μανούλας να πιαστεί!!!

Καλά τρεξίματα.....

MRIip3.png

xnmwp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Η μικρή μου, 8 μηνών άρχισε να μπουσουλάει και να σηκώνεται μόνη της στα έπιπλα. Όταν μπήκε στον ενδέκατο μήνα, άρχισε μέρα με την μέρα να κάνει βηματάκια. Τώρα που είναι σχεδόν 11,5 μηνών στέκεται μόνη της χωρίς να πιάνεται από κάπου. Πηγαίνει από έπιπλο σε έπιπλο με μικρά βηματάκια. Κάθε μέρα που περνάει παίρνει και περισσότερο θάρρος.

Μία γνωστή μου που έχει 7 μηνών μωρό μου είπε το εξής...ότι της είπε ο παιδίατρος να μην βάζει το μωρό να στηρίζεται στα πόδια του μέχρι να γίνει 9 μηνών.:shock: Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό, γιατί η κόρη μου 6,5 μηνών στηριζόταν και μάλιστα όταν άκουγε μουσική πήγαινε πάνω κάτω σαν να χόρευε. Κι η γνωστή μου, έχει μονίμως το μωρό ξαπλωμένο και το σηκώνει ίσα ίσα για να φάει και να ρευτεί και δεν το αφήνει να στηρίξει το βάρος στα πόδια του. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ξανά?

Kαι εμεις απο 8 μηνων στεκοταν ορθιος και μπουσουλαγε. 11 μηνων ξαφνικα θελοντας να πιασει μια μπαλα που κραταγα τον ειδαμε να κανει τα πρωτα 4 βηματα και επεσε. 12 μηνων πριν λιγες ημερες πηρε φορα και τωρα γυρναει παντου και διαλυει τα παντα στο περασμα του. Πεφτει συχνα ακομα γιατι βιαζεται αλλα δεν μασαει ξανασηκωνεται και παιρνει φορα. Το κεφαλι του ειναι γεματο μολωπες απο τις τουμπες.

Μία γνωστή μου που έχει 7 μηνών μωρό μου είπε το εξής...ότι της είπε ο παιδίατρος να μην βάζει το μωρό να στηρίζεται στα πόδια του μέχρι να γίνει 9 μηνών.:shock: Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό, γιατί η κόρη μου 6,5 μηνών στηριζόταν και μάλιστα όταν άκουγε μουσική πήγαινε πάνω κάτω σαν να χόρευε. Κι η γνωστή μου, έχει μονίμως το μωρό ξαπλωμένο και το σηκώνει ίσα ίσα για να φάει και να ρευτεί και δεν το αφήνει να στηρίξει το βάρος στα πόδια του. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ξανά?

Οχι ρε κοπελα μου εγω δεν το εχω ξανακουσει.....:roll: Περιεργο αλλα γιατρος δεν ειμαι. Τες πα, εμας μας ειπε να την αφησουμε να κανει οτι θελει οποτε θελει και αυτο καναμε απλα να μην της παρουμε στρατα. Ετσι και καναμε. 11 μηνων περπατουσε μεσα στο σπιτι πιανοντας μας τα χερια και προς το τελος του μηνα περπατησε μονη της. Στεκοταν απο 9 μηνων κρατοντας επιπλα και 10 μηνων περπατουσε στο σπιτι σπρωχνοντας μια παλια κοκκινη κουτα. Αυτα. Δεν μας ειπε ποτε μην την βαζετε να στηριζετε. Αντιθετως νομιζω ΜΟΝΟ ετσι δυναμωνουν αρκετα οι μυς της πλατης, κοιλιακοι ΚΑΙ ποδια για να μπορεσει να περπατησει......τι να πω......

MArcopolo!!!!!! Συγχαρητηρια! Σας περιμεναμε εσας καπου εδω γυρω. ΠΟΛΥ χαρηκα...!!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Αρχικό μήνυμα απο spring

Μία γνωστή μου που έχει 7 μηνών μωρό μου είπε το εξής...ότι της είπε ο παιδίατρος να μην βάζει το μωρό να στηρίζεται στα πόδια του μέχρι να γίνει 9 μηνών. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό, γιατί η κόρη μου 6,5 μηνών στηριζόταν και μάλιστα όταν άκουγε μουσική πήγαινε πάνω κάτω σαν να χόρευε. Κι η γνωστή μου, έχει μονίμως το μωρό ξαπλωμένο και το σηκώνει ίσα ίσα για να φάει και να ρευτεί και δεν το αφήνει να στηρίξει το βάρος στα πόδια του. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ξανά?

Αυτό το λένε οι παιδίατροι για να μην πιέζει κάποιος το μωρό να σταθεί αν δεν είναι έτοιμο από μόνο του να σταθεί στα πόδια του. Δεν μπορείς να πιέσεις ένα παιδί να μη σηκωθεί!! Επίσης εξαρτάται και από το βάρος που έχει ένα μωρό. Ένα βαρύ μωρό δεν μπορεί ακόμα να σηκώσει το βάρος του. Εμένα η κόρη μου 6,5 μηνών ήταν όρθια, ούτε στο μπάνιο δεν καθόταν κάτω να την πλύνω. 9 μηνών στεκόταν όρθια χωρίς να κρατιέται πουθενά και έκανε 2-3 βήματα και 11 μηνών έτρεχε. Εεε από τότε, έχουν φυτρώσει αγκάθια στον ποπό μας, και δεν καθόμαστε κάτω με τίποτα παρά μόνο για να δούμε dvd!!

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Αυτό το λένε οι παιδίατροι για να μην πιέζει κάποιος το μωρό να σταθεί αν δεν είναι έτοιμο από μόνο του να σταθεί στα πόδια του. Δεν μπορείς να πιέσεις ένα παιδί να μη σηκωθεί!!

Έτσι ακριβώς. Τα περισσότερα μωρά, ήδη 9 μηνών στηρίζονται πολύ καλά στα πόδια τους κι από πιο νωρίς. Εγώ αυτό που είπα στην γνωστή μου ήταν το εξής... ότι φυσικά κάθε παιδίατρος δίνει τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές. Εγώ ακούω κατά 90% τον γιατρό, αλλά από κει και πέρα θα μάθω και μέσω του παιδιού μου. Το ίδιο θα μου δείξει τις ανάγκες του. Αν θέλει αγκαλιά, θα το αγκαλιάσω, αν πεινάει περισσότερο από την συνηθισμένη ποσότητα, θα του δώσω (με μέτρο πάντα), αν θέλει να μπουσουλήσει θα το αφήσω κάτω και αν θέλει να σηκωθεί να στηριχτεί, θα το κάνει. Δεν θα το αφήσω στο ρηλάξ δεμένο να χτυπάει χέρια πόδια νευρικά, επειδή θέλει να σηκωθεί κι εγώ θα περιμένω να περάσουν άλλοι δύο μήνες μέχρι να γίνει 9 μηνών, μόνο και μόνο επειδή μου το είπε ο παιδίατρος!! Και να πω ότι είναι μια άποψη ευρέως διαδεδομένη, να πω ναι. Αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει πει κάτι τέτοιο. Κάθε άλλο που ο παιδίατρος μας όταν την εξετάζει κάθε μήνα, την σηκώνει όρθια για να δει αν στηρίζεται καλά.

Γιατρός δεν είμαι , αλλά αυτή είναι η άποψή μου.

kai emeis pleon kanoume vimatakia eidika pros emena an tou po ela, alla fovatai para poly,den kanei pano apo 2 me 3 vimata an den eimai ego ekei na ton perimeno. vevaia exo ginei kai ego poli fovitsiara thimamai ston megalo mou ton parotrina na perpatisei kai den skeftomouna toso min pesei, twra se ayton ton vlepo na paei na kanei vimata kai trexo na dw an exei meinei kanena aytokinitaki kato apo ton Odyssea gia na min kanei patinaz kai polles fores nomizo pos ton tromazo telika. Pou tha paei kapoia stigmi tha niwsei aytopepithesi fantazomai kai tha figei, ante na doume

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

εγω φοβαμαι τοσο πολυ που δεν τον αφηνω κατω μονο μεσα στο παρκο του.

Μου λεει ο κουμπαρος οτι δεν θα περπατησει αν δεν τον αφησω χαμο.

Αλλα εχει πεσει στο παρελθον οταν πιαστηκε απο ενα επιπλο και επεσε στο πατωμα και ετρεξε αιμα απο το ουλο του και δεν μπορω να τον αφησω.Ελπιζω να μαθει να περπαταει μεσα στο παρκο του......

Μία γνωστή μου που έχει 7 μηνών μωρό μου είπε το εξής...ότι της είπε ο παιδίατρος να μην βάζει το μωρό να στηρίζεται στα πόδια του μέχρι να γίνει 9 μηνών.:shock:

Οι γιατροί είναι ότι να'ναι μου φαίνεται...Εμένα τον μικρό καθότι πρόωρος δεν με άφηνε να τον βάζω να κάθεται μέχρι να γίνει 6 μηνών διορθωμένη (7,5 ημερολογιακά) τώρα που είναι 8,5 μηνών απορεί γιατί δεν κάθεται μόνος του:confused:. Στο τέλος θα χρειαστει και παιδοορθοπαιδικό με τα λεγόμενα του!!!

Ο μικρός εντω μεταξύ δε του αρέσει καθόλου να κάθεται θέλει να είναι όρθιος και να χοροπηδάει, πιο μικρός που ήθελε να κάθεται δεν τον άφηνα, τώρα λοιπόν τον αφήνω να κάνει ότι θέλει και να πάνε να πνιγούν...

Διαφημίσεις

Kαι μενα τις ιδιες χαζομαρες ελεγε η παιδιατρος επειδη ηταν προωρος να μην στεκεται στα ποδια του αλλα ο ιδιος αυτο ηθελε να κανει και τον αφησα στην ησυχια του και ακολουθησα τους ρυθμους του. Τωρα δεν μαζευεται τρεχει σαν το κατσικι ολη την ημερα. Καλες οι γνωμες των παιδιατρων αλλα καλυτερα να ακολουθουμε τα θελω των παιδιων για την εξελιξη τους γιατι καθε ενα ειναι διαφορετικο. Και στην δικη μας περιπτωση βοηθησε πολυ το οτι τον αφηνα εκτος παρκου να παλευει να κανει κινησεις. Εχοντας και ιδιαιτερο αγχος για την κινητικη του εξελιξη λογω προωροτητας του εδινα κινητρα για να κινηται και παλευα με την ανασφαλεια μου καθημερινα μηπως χτυπησει. Αλλα ημουν συνεχεια απο πισω του και τουμπες εφαγε πολλες αλλα μια χαρα ξανασηκωνονταν σαν να μην τρεχει τιποτα γιατι προσπαθουσα να μην τον τρομαζω και να μην εκδηλωνω τον φοβο μου.

ΑΧ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 12,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΕΚΕΤΑΙ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΣ,ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΑΝΑΦΥΛΗΤΑ!!!!!!!!ΑΧ.... ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ;;;;;ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!ΤΟΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.

εμας ο μπεμπης μας....σερνεται με κλαματα....δεν μπουσουλαει!! δεν κανει καμια προσπαθεια να κρατηθει απο καπου για να σηκωθει και δεν θελει και να τον πιασουμε απο τα χερια ή απο τις μασχαλιτσες για να κανουμε "στρατα στρατουλα". μουγκριζει....φυσαει ξεφυσαει και κλαιει ψευτικα!!

εμας ο μπεμπης μας....σερνεται με κλαματα....δεν μπουσουλαει!! δεν κανει καμια προσπαθεια να κρατηθει απο καπου για να σηκωθει και δεν θελει και να τον πιασουμε απο τα χερια ή απο τις μασχαλιτσες για να κανουμε "στρατα στρατουλα". μουγκριζει....φυσαει ξεφυσαει και κλαιει ψευτικα!!

οι παιδιατροι λενε οτι μεχρι 18 μηνων ειναι φυσιολογικο να περπατησει.μετα το ψαχνουν το θεμα.εμενα περπαταει απο 12 μηνων και πιστεψεμε και τι δε θα εδεινα να στεκοταν σε μια μερια.τωρα ειναι 13 μηνων και ανεβαινει μονος του στον καναπε και μολις σημερα ανεβηκε στο τραπεζακι του σαλονιου.οπως καταλαβαινεις δεν μπορω να κανω βημα και τουαλετα που παω τον βαζω στο καρεκλακι του.οποτε μην αγχωνεσαι καθολου;)

Καλησπερα!

Ειπα να σημειωσω κι εγω την εμπειρια μου για να ξεαγχωσω λιγακι καποιες μαμαδες!;)

Η κορουλα μου μπουσουλησε οταν ηταν 8 μηνων. Περιμενα κι εγω οταν θα σβηναμε το 1ο μας κερακι πως θα περπαταμε.. Ολα πηγαιναν μια χαρα, πιανοταν απο επιπλα και σηκωνοταν και κρατιοταν π.χ. απο τον τοιχο και περπατουσε -φτανει να ειχε στηριγμα απο καπου-. Γυρω στους 11 μηνες εφαγε μια πολλη γερη τουμπα και χτυπησε στο κεφαλι. Τρομοκρατηθηκε τοσο πολυ που πλεον με τα χιλια ζορια πιανοταν για να περπατησει. Η αληθεια ειναι πως δεν ειχα αγχωθει με το θεμα "περπατημα" μεχρι που ο γιος μιας φιλης μου που ειναι 11 μερες πιο μεγαλος απο τη δικια μου αρχισε να περπαταει ενω το ιδιο εκαναν και τα διδυμα μιας αλλης φιλης μου που ειναι μια εβδομαδα πιο μεγαλα απο τη δικια μου. Εβλεπα δηλαδη πως τα παιδακια που ηταν πανω - κατω στην ηλικια της περπατουσαν ενω η δικια μου δεν...

Το ειπα στο γιατρο και μου ειπε να μην αγχωνομαι, πως κακως συγκρινω το παιδι με αλλα παιδακια και πως θα το κοιταξουμε μονο αν εχει παει 18 μηνων και δεν εχει περπατησει.. Ε, λοιπον με το που πατησε τους 14 μηνες αρχισε να κανει βηματακια απο μονη της αλλα επεφτε συνεχεια (και μαλιστα πολυ αγαρμπα, πολυ ατσουμπαλα και χτυπουσε συνεχως -που αλλου?- στο κεφαλι). Αυτη τη φορα ομως δεν το εβαλε κατω!

Τωρα ειναι 14.5 μηνων και περπαταει κανονικα! Δεν θεωρειται απο τα παιδια που περπατησαν γρηγορα αλλα τουλαχιστον περπαταει!

Γι' αυτο μην αγχωνεστε και μην συγκρινετε τα παιδακια σας με αλλα παιδια! Να ακουτε μονο το γιατρο και το ενστικτο σας! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Αχ, Φαιη μου, να σαι καλα.........

Η κορη μου ειναι 12 μηνων, ετσι οπως τα περιγραφεις, εφαγε μια τουμπα οταν ηταν 9 μηνων και απο τοτε εγινε μεγαλη κοτα.......

Μονο αν της κραταμε και τα 2 χερακια περπαταει.

Αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι δεν εχει καλη σταση, βαζει την κοιλια της μπροστα και τα ποδια ειναι πιο πισω.

Εχω αρχισει να την κραταω απο τον κορμο, αλλα πολλες φορες δεν περπαταει ετσι, θελει να της κραταω τα χεραι.

Καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω?

και εμεις μια απο τα ιδια..ειμαστε 12,5μηνων και πιανομαστε απο τα επιπλα και περπαταμε στο πλαι η αν βρει να στηριχτει καπου πχ σε καποιο τοιχο η το ψυγειο κανει δειλα βηματακια..αν την κρατας με τα δυο χερακια κανει βηματα ενω με το ενα χερι αρχισε απο προχθες..δεν μπουσουλαμε μονο θελουμε να περπαταμε ολη μερα με τα χερακια να τα πιανουμε εννοειται..εμεις ποτε αραγε?δεν μπορει να παει οπου θελει και γκρινιαζει σχεδον ολη μερα..στηριζεται στον καναπε η στο τραπεζακι και παιζει και αν βαρεθει αρχιζει την γκρινια..

fridoula αυτή η φάση που θέλουν κάποιον να τους πηγαίνει βόλτα με το χεράκι μπορεί να κρατήσει λίγο αλλά μπορεί να κρατήσει και πολύ, ακόμα και μήνες. Εμένα στον πρώτο μου γιο κράτησε περίπου 1 με 1,5 μήνα αλλά περπάτησε νωρίς 11 μηνών, τώρα στο δεύτερο αυτό έχει κρατήσει πολύ (από 11 μηνών) γιατί ενώ κάνει βηματάκια μόνος του, πάει μόνο μικρές αποστάσεις γιατί φοβάται οπότε θέλει χεράκι. Το σίγουρο είναι ότι όλα κάποια στιγμή μαγικά αρχίζουν να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και αρχίζουν να περπάτανε, τώρα για πριν θέλει λίγο υπομονή όχι τίποτα άλλο αλλά δεν προλαβαίνεις να κάνεις καμιά δουλειά. Εμένα μπουσουλάει κιόλας και μάλιστα με εξαιρετική ταχύτητα αλλά πλέον δεν τον καλύπτει θέλει να πηγαίνει περπατώντας.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

ετσι ακριβως οπως τα λες τα βιωνω mikaela..φοβαται μονη της ακομα,στο πλαι αν βρει στηριγμα μπορει και διανυει καποια αποσταση αλλα βηματακια μονη της χωρις εστω το ενα χερι με τιποτα ακομα οπως επισης οταν κουραζεται θελει να την εχεις αγκαλια και σου δειχνει με το δαχτυλο οτι δει μπροστα της...αχ και πονανε οι ωμοι μου και η πλατη μου απο τις αγκαλιες και τα κρεμασματα πανω μου..υπομονη λοιπον απλα και εγω επηρεασμενη απο την ανιψια μου που ηταν δυσκολο μωρο αφαγο γκρινιαρικο κτλ παρολαυτα εννια μηνων περπατουσε και η δικια μου ουτε καν εχει μπουσουλησει ποτε της παρα μονο τον εναμιση τελευταιο μηνα τωρα που σηκωνεται απο τους καναπεδες και κανει βηματακια...καταλαβαινεις..

• 2 εβδομάδες μετά...

και επανέρχομαι μετά από 13 ημέρες, επιτελους μπορώ να πω από σήμερα ότι περπατάμε!!!! Πριν από μία εβδομάδα άρχισε να ξεθαρέβει και να κάνει αρκετά βήματα μόνος του μέχρι που σήμερα αλλάζουμε δωμάτια, πάω κάπου εγώ και δεν με ακολουθεί παέι σε άλλο δωμάτιο κλπ μιλάμε για πολύ ανεξαρτησία. Με το καλό να περπατήσουν και τα δικά σας παιδάκια

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...