Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σφουγγάρισμα πατώματος και καθαριότητα

Recommended Posts

Εγω ζητούσα απο πριν να βγάζουν τα παπούτσια τους στην εισοδο και εδινα ενα ζευγάρι παντόφλες...τώρα δεν το συζητάω καν. κι εμεις δεν φοράμε παπούτσια μεσα στο σπίτι εκτος κι αν πλησιάζει το καθάρισμα.

Εχω πάρει και 2-3 ζευγάρια παραπάνω κι οποιανού αρέσει!

Πάντως το κάνει πλέον ο περισσότερος κόσμος οπότε δεν θα ξενίσει και πολλους

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω ζητούσα απο πριν να βγάζουν τα παπούτσια τους στην εισοδο και εδινα ενα ζευγάρι παντόφλες...τώρα δεν το συζητάω καν. κι εμεις δεν φοράμε παπούτσια μεσα στο σπίτι εκτος κι αν πλησιάζει το καθάρισμα.

εγω οταν το εκανα αυτο με ελεγαν υστερικη... και το αποκορυφομα ηταν οταν η "καλη" μου συνηφαδα το σχολιασε αρνητικα στην πεθερα μου! ελεος! να σχολιασει οτι θελω το χαλι που μπουσουλαει το μωρο καθαρο??? αν δεν σ'αρεσει κοπελια μην ξαναρθεις! και οταν κανεις μωρο ελα πες μου...

me and my men...

• 2 months later...

εγω οταν το εκανα αυτο με ελεγαν υστερικη... και το αποκορυφομα ηταν οταν η "καλη" μου συνηφαδα το σχολιασε αρνητικα στην πεθερα μου! ελεος! να σχολιασει οτι θελω το χαλι που μπουσουλαει το μωρο καθαρο??? αν δεν σ'αρεσει κοπελια μην ξαναρθεις! και οταν κανεις μωρο ελα πες μου...

αχ αυτες οι συνηφαδες!!!μες στη κακια!!!!καλα κανεις κοπελα μου...σπιτι σου ειναι και σε οποιον αρεσει ετσ??!!ι :shock:

2ef2v5u.png

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ (ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ)ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ (ΒΕΒΑΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,5 ΜΗΝΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ) ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ. :o

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ PLANET ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΕΙ .ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ :cool: .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΛΑ ΧΝΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ????????? :?::?::?:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

το θεμα με τα χνουδια με εχει απασχολησει πολυ. Λοιπον οταν στο σπιτι ειχαμε φυσικο αεριο και 25 βαθμους στο σπιτι ειχαμε απιστευτο χνουδι (δεν ειχαμε μωρο και εμενα μ αρεσει πολυ η ζεστη). Τωρα εχουμε καλοριφερ και 23 βαθμους με το μωρο. Παρατηρω οτι οταν ανεβει πιο πολυ η θερμοκρασια τοτε εχουμε πιο πολλα χνουδια. Νομιζω οτι εχει σχεση με τη θερμανση και τη ζεστη-δικο μου συμπερασμα βεβαια. Το πατωμα το σφουγγαριζω με αρκαδι δηλαδη πρασσινο σαπουνι και καθαριζει και μυριζει πολυ ωραια, οσο για το περιβαλλον ειναι καλυτερο απ τα κοινα απορρυπαντικα και αν δεν το παρακανεις με την ποσοτητα νομιζω οτι δεν βλαπτει. Για τα απορρυπαντικα planet το σκεφτηκα και εγω αλλα δεν αντικαθιστω το αρκαδι, το σκεφτηκα για τα υπολοιπα. Νομιζω ομως οτι χρησιμοποιουν χημικα απλα διασπωνται πιο ευκολα και δεν βλαπτουν τοσο το περιβαλλον. Αρα το μωρο ερχεται σε επαφη με καποια χημικα. δεν ξερω ομως τι γραφουν στη συσκευασια και μπορει να κανω λαθος. Παντως θα τα ψαξω για να αντικαταστησω τα συμβατικα.

Η Αναστασια μου γεννηθηκε 07/08/08...

Διαφημίσεις

Πειτε μου τη γνωμη σας... Εχω βαλει στο πατωμα τα μαλακα παζλ για το πατωμα απ τα jumbo, αφου τα εχω πλυνει και αερισει στο μπαλκονι (εξακολουθουν να μυριζουν λιγο βεβαια), απο πανω εχω στρωσει ενα σταθερο παλωμα και απο πανω ενα κουβερτακι. εκει παιζει συνεχεια η μπεμπα. Τωρα αναρωτιεμαι πρεπει να τα σηκωνω ολα καθε μερα και να τιναζω? η να τιναζω μονο την πανω κουβερτα και τα υπολοιπα πιο αραια? καθε ποτε να τα σηκωνω και να σκουπιζω και να σφουγγαριζω απο κατω?

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΙΚΙ24 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΠΛΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑΖΩ ΜΕ ΤΙ ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΩ :D:D ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Να προσεξεις μονο το νερο να ειναι ζεστο για να διαλυθει καλα το αρκαδι.Και εγω πλενω τα ρουχα με αρκαδι αλλα μενει καποιες φορες λιγο περισσευμα στο δοχειο και βαζω και λιγοτερο απο τη δοση, μηπως κανω κατι λαθος? Εσυ εχεις αντιμετωπισει κατι τετοιο?

Καλημερα niki24,τα περισσευματα με το αρκαδι στο πλυσιμο τα ειχα και εγω(3 κουταλιες της σουπας βαζω στο πλυντηριο)και εκανα το εξης:1)το χρησιμοποιησα σε θερμοκρασια 50-60 βαθμους celsious,2)ρυθμισα το πλυντηριο στο επιπλεον ξεβγαλμα.Στις χαμηλοτερες θερμοκρασιες 40 βαθμων που πλενω τα φορμακια του μικρου βαζω υγρο proderm.

Παρεπιπτοντως, τα planet εχουν συνθεση απο φυτικα συστατικα

Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Οσον αφορα στα απορρυπαντικα πλανετ, πολυ χαιρομαι που χρησιμοποιουν φυτικα υλικα!! Μηπως ξερεις που μπορω να τα βρω? Σε καταστηματα ή στο ιντερνετ?

Διαφημίσεις

Γεια σας..κοριτσια!!Εγώ δεν το χω δώσει σημασία αυτό το θέμα.Η μπουμπου μου είναι 24 ημερών και συνεχίζω να καθαρίζω όπως πριν..με χλωρίνη το μπανιο και το ίδιο απορυπαντικό που χρησημοποιούσα και πριν για σφουγγάρισμα.Τί πειράζει???

2ef2v5u.png

Γεια σου annoula_sk, να σου ζησει και η κορη! ΟΙ επιστημονες ηδη μιλανε για την ρυπανση των εσωτερικων χωρων απο τα καθαριστικα, τα ναυλον υφασματα(κουρτινες, υφασματα επιλωσεων και ρουχων), απο τα πλαστικα, τα υλικα κατσκευης, το πεπιεσμενο ξυλο και λοιπα... Ολα αυτα εκπεμπουν στον εσωτερικο χωρο σωματιδια τα οποια ειναι επικυνδυνα οπως λενε για την υγεια ολων μας, μικρων μεγαλων (ασθμα, αλλεργιες και αλλα πιο σοβαρα). Γι αυτο λενε οτι ειναι σημαντικο να αεριζουμε συχνα το σπιτι και να αποφευγουμε κατα το δυνατον τα υλικα που προανεφερα. Ιδιαιτερα το πατωμα θα δεις αργοτερα οτι η μικρη σου θα το γλυφει κιολας!!! Απο κει και περα εξαρταται απο τον καθενα πως θα δει το θεμα. Καποιοι μπορει να το θεωρουν υπερβολικο καποιοι αλλοι οχι...

Ξεχασα φυσικα να αναφερω και τις συνεπειες που εχουν ολα αυτα στο περιβαλλον. Τα κοινα απορρυπαντικα ρυπαινουν το νερο με ασχημα αποτελεσματα σε ολους μας (ενα απλο παραδειγμα ειναι τα καθαριστικα που στη συνεχεια απορρεουν στα ποταμια και τις λιμνες, οπου δυστυχως ειναι τοσο ισχυρα που απομακρυνουν το προστατευτικο και αδιαβροχο στρωμα που εχουν οι παπιες για να μπορουν να επιλεουν, με αποτελεσμα να βουλιαζουν. Για να μην αναφερω τα κλασικα). Μπορει ο καθενας μας να κανει κατι μικρο καθημερινο που θα βοηθησει!!

Niki24Εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που μου ανέφερες..οταν 40ντήσω θα ψαχτώ σε απορρυπαντικα οικολογικά!Απλα είχα σηνηθησει με την χλωρίνη που τα αστράφτει όλα βρε παιδι..Thanks!!!

2ef2v5u.png

Εγω πλεον πλενω τα ρουχα του μωρου με το κανονικο απορρυπαντικό.

Ξερει καμια μανουλα πως μπορω να καθαρισω το πλυντήριο;

Κατι εχω ακουσει για πλυση με ξυδι αλλα πως το κανουν;

Διαφημίσεις

έχω ακούσει πως το πληντύριο καθαρίζει αν βάλεις

να κάνει μια πλύση άδειο κανονικά με απορριπαντικό

πλυντηρίου....τώρα για το ξύδι δεν ξέρω δυστυχώς.

• 2 εβδομάδες μετά...
Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Οσον αφορα στα απορρυπαντικα πλανετ, πολυ χαιρομαι που χρησιμοποιουν φυτικα υλικα!! Μηπως ξερεις που μπορω να τα βρω? Σε καταστηματα ή στο ιντερνετ?

Καλησπέρα και απο μενα!

Τα καθαριστικά planet ειναι πλεον σ ολα τσ σ/μ αλλα εγω που πηρα για τα ρουχα και το σαπουνι και το μαλακτικο απογοητευτικα γιατι τα ρουχα μετα δε μυριζουν καθολου σα πλυμενα.... ουτε ιχνος φρεσκαδας :)

catcatard20090414_-8_My+princess+is.png

xFcPp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω που χρησιμοποιω την σκονη για τα εσωρουχα και καθαριζει καλα και μυριζουν ωραια σε σενα γιατι να συμβαινει αυτο?????(και το ιδιο μαλακτικο βαζω)

το πλυντηριο καθαριζει με γερη δοση απο το calgon για τα αλατα και πιο οικολογικα με μια δοση απο σοδα φαγητου (εννοειται αδειο)

Και μία λύση από μένα για τα χαλιά. Λίγο αργά βέβαια, σε λίγο θα τα βγάλουμε, αλλά...

Προσθέτουμε λίγο ξύδι σε έναν κουβά με χλιαρό νερό και μετά με μία σκληρή βούρτσα τα τρίβουμε (απαλά). Και οι τρίχες και τα χνούδια φεύγουν και είναι και φαίνονται πιο καθαρά!!!

Τελικά το ξύδι είναι σαν την αμερικάνικη αηδία. Πάει με όλα. ;)

• 2 εβδομάδες μετά...

Άρχισα εδώ και λίγο καιρό που οι μικρές σέρνονται στο πάτωμα να σφουγγαρίζω με αρκάδι,και αρχικά είχα ενθουσιαστεί με αυτή τη λύση...αλλά παρατήρησα ότι οι παντόφλες μας πιάνανε μάκα κάθε μέρα από κάτω που τριβόταν και το πάτωμα γέμιζε μαύρα κομματάκια.Υποθέτω πως φταίει το αρκάδι που εφόσον δεν ξεπλένεται μένουν υπολείμματα σαπουνιού.Χρόνος για να κάνω και ξέβγαλμα μετά το σφουγγάρισμα δεν υπάρχει.

Θα καθιερώσω τώρα νερό και ξύδι.

Πάντως για το πλύσιμο των ρούχων χρησιμοποιώ αρκάδι και για τα δικά μας ρούχα.Είναι πολύ πιό οικονομικό,σίγουρα λιγότερο μπορεί και καθόλου βλαβερό και ως προς το αποτέλεσμα δεν είδα καμία διαφορά με τα γνωστα,σκιπ,ντιξάν κλπ.

Βρε κοριτσια,αν σφουγγαρισεις ολο το σπιτι με νερο και ξυδι,δεν θα μυριζει ολο το σπιτι ξυδιλα;:confused:Ε,δεν ειναι και η καλυτερη μυρωδια.:?

Μηπως υπαρχει κανενα δοκιμασμενο κολπακι για να μην μυριζει; :D

• 2 εβδομάδες μετά...
Εγω πλεον πλενω τα ρουχα του μωρου με το κανονικο απορρυπαντικό.

Ξερει καμια μανουλα πως μπορω να καθαρισω το πλυντήριο;

Κατι εχω ακουσει για πλυση με ξυδι αλλα πως το κανουν;

βαζεις μεσα στον καδο ενα ποτηρακι ασπρο ξυδι και θετεις σε λειτουργεια το πλυντηριο με ενα απλο προγραμμα στους 60 βαθμους

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...