Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σφουγγάρισμα πατώματος και καθαριότητα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!!

Από την Κυριακή και μετά είναι πλέον επίσημο:

γυρνάμε μέσα στο σπίτι (σκουπίζοντας τα πλακάκια), σηκωνόμαστε όρθιες όπου δοθεί η ευκαιρία και δεν καθόμαστε στο πάρκο ούτε 5 λεπτά.

Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι που τη βλέπω να χαίρεται για τους ορίζοντες που ξαφνικά ανοίχτηκαν μπροστά της :):) αλλά ταυτόχρονα ανησυχώ για την υγιεινή της και μου φαίνεται πως θα είμαι με μία σκούπα και μία σφουγγαρίστρα όλη την ώρα!Η ερώτηση μου είναι η εξής....με τί σφουγγαρίζατε το πάτωμα? εννοώ με τί απορρυπαντικό?πλέον να υποθέσω ότι το Cif είναι άκυρο? :roll::roll:

Διαφημίσεις

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νερό και ξύδι πλέον μπιζελάκι!!!!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια στην ρεβυθούλα σου!!! μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!::P Απορρυπαντικά μόνο όταν λείψετε ή κοιμάται!!! :wink:

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Συγχαρητηρια!!!!! Καλες βολτουλες στην κουκλιτσα σου!!!

Θα συμφωνησω με την Σοφια...καλο ειναι να αποφευγεις τωρα τα απορρυπαντικα!!!!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Εγώ πάντως ποτέ δεν σταμάτησα το απορρυπαντικό...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

ξέρεις τί σκέφτομαι σοφία?να το κάνω αυτό με το ξύδι,τουλάχιστον προς το παρόν που μπουσουλάει, γιατί κυριολεκτικά γλύφει το πάτωμα κάποιες φορές εεε και όσο να το κάνεις το άλλο είναι χημικό.

Καταρχήν, ξέχασα να σου πω συγχαρητήρια !!!!

Κατά δεύτερον, αυτό με το ξύδι δεν το έκανα γιατί δεν το ήξερα και δεν το σκέφτηκα κιόλας....

Αλλά να σου πω και κάτι άλλο;;; Τα ίδια δεν κάνει και πάνω στα χαλιά;; Τα χαλιά είναι πολύ πιο βρώμικα από το πάτωμα γιατί μαζεύουν πάνω κι εγώ δεν ξέρω τι...

Δεν ξέρω κι εγώ... σκέψεις κάνω...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλες :oops::oops::oops: (περήφανη χαζομάνα)

έχεις δίκιο βεβαια για τα χαλιά γιατί πεφτει με τα μούτρα παντού :):) ...αλλά για αρχή θα το κάνω αυτό με το ξύδι...στο κάτω-κάτω δεν μου κάνει κόπο, τί να βάζω απορρυπαντικό τί να βάζω ξύδι ε? :roll:

Μια που πιάσαμε συζήτηση για τα απορρυπαντικά, να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μέχρι στιγμής τα ρούχα τα πλένω με proderm. Πότε αρχίσατε να τα πλένετε με κανονικό απορρυπαντικό ???

Δεν θυμάμαι χρονική περίοδο... αλλά μόλις τέλειωσε το πρώτο κουτί με απορρυπαντικό δεν ξαναπήρα άλλο... Τα έπλυνα με κανονικό απορρυπαντικό...

Επίσης να τονίσω ότι στο δεύτερο θα τα πλένω από την αρχή με κανονικό απορρυπαντικό. Κι αυτό γιατί η παιδίατρος που είχαμε κάτω στην Αθήνα όταν τη ρωτήσαμε είπε "Ούτε καν τα μαιευτήρια δεν χρησιμοποιούν ειδικό απορρυπαντικό".

Γενικά νομλιζω ότι στο δεύτερο παιδί θα αλλάξουν πολλά....

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Συγγραφέας Μήνυμα

Sofia

Τα έπλυνα με κανονικό απορρυπαντικό...

Επίσης να τονίσω ότι στο δεύτερο θα τα πλένω από την αρχή με κανονικό απορρυπαντικό.

Και εγω δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζονται τα ειδικά απορρυπαντικά γιατί από τη στιγμή που θα τον παίρνω στο κρεββάτι μου οπου τα σεντόνια θα είναι πλυμένα με απλό απορρυπαντικό και θα ακουμπάει τα ρούχα μου ποιο το νόημα να πάρω κάποιο ειδικό απορρυπαντικό?

Όταν είναι ακόμη βρέφη, θεωρητικά δεν τα ακουμπάς έτσι ούτε στο κρεβάτι σου ακόμη... αλλά στρώνεις μια πάνα και τα ακουμπάς εκεί πάνω.

Και φυσικά ακόμη περισσότερο, αν θέλει κανείς να το πάρει αγκαλιά (εμένα δεν μ' άρεζε να την παίρνουν αγκαλιά) του δίνεις την πάνα και τη βάζει πάνω του για να μην ακουμπάει το μωρό σε ξένα ρούχα κ.τ.λ.

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Αιντε και να μαθει αισιως να σκαρφαλωνει και στα επιπλα!!!! χεχεχε

Εμεις χρησιμοποιησαμε αρχικα topino αλλα δε καθαριζε

μετά νερο και ξυδι.

Αλλα σκεψου, μπαινουμε, βγαινουμε μεσα εξω απο το σπιτι, πιανει πραγματα στην παιδικη χαρα, στον παιδικο, σε αλλα σπιτια κλπ,,,

εμας δεν επαθε ποτε τιποτα απο αυτα.

Απευαισθητοποιηση λοιπον απο μικροβια. Ασε που ο ροτα λεει ο γιατρος μας ειναι των αναπτυγμενων κοινωνιων (και ουχι ημων).

Δες, το ξυδι ειναι απολυμαντικο, όπως και το βρασμενο νερο με ριγανη ή θυμαρι, αλλα δε καθαριζουν.

Προταση : καθαριστε κανονικα με απορρυπαντικο και μετα καντε κανα δυο χερακια με νερο και κυδι, αλλα βρε παιδια οχι και φανατικα.

Εμεις και οι πριν απο εμας μεγαλωσανε με χωμα και λασπη. τα καημενα τα δικα μας δε ξερουν τι ειναι χωμα.

προσοχη στα παπουτσια!! Μην παρετε ανατομικά. ΣΟΣ

Το παχουλο της καμαρας του παοδιου το χρειαζεται το μπιζελι σας, και θ ατο χρειαζεται για ευσταθεια, μεχρι να φυγει απο μονο του στην ηλικια των 3 ετών. Το παπουτσι πρεπει να πιανει πισω τον αστραγαλο, ολοκληρο και οχι μονο ψηλά, (οχι απαραιτητα μποτακι) και να ειναι επιπεδο μεσα. Θα δυσκολευτειτε αρκετα καιοι πωλητριες με υφος καρδιναλιων θα σας λενε, «μα ολοι αυτα παιρνουν». Δε ξερουν την τυφλα τους!!! Διαβαστε, ψαξτε, ρωτηστε το γιατρο σας Οι οδηγιες που εχω παραπανω ειναι απο το σχετικο βιβλιο των εκδοσεων ποταμος, που προτεινω στο σχετικο θεμα και ειναι της αμερικανικης παιδιατρικης εταιρειας, τσεκαρετε και την παιδιατρικη της κυπρου, εχουν κατι στο site!!!!!

Εμεις αναγκαστηκαμε τα πρωτα παπουτσακια, για να μην εχουν μαξιλαρακι στην καμαρα, να το παρουμε αγοριστικο πεδιλο χεχεχε, αν και ειναι κοριτσακι.

Thanks oh mummy!!! :D

για τα παππούτσια θα δούμε τώρα τί θα κάνουμε γιατί έχει κάτι στο πελματάκι της και μάλλον θα βάλουμε ναρθηκάκι. Την Πέμπτη πάμε στο παίδων για να δούμε τελικά τί θα πεί ο ορθοπαιδικός. Οπότε αν βάλει ναρθηκάκι.. :cry::cry:

Εγώ τις περισσότερες φορές σφουγγαρίζω με σκέτο νερό και μάλιστα όσο το δυνατόν περισσότερο ζεστό για να στεγνώνει εύκολα!

Διαφημίσεις

συγχαρητήρια για την μικρούλα σου BIZELI. εγώ ποτέ δεν χρησιμοποιήσα ειδικό απορρυπαντικό για την μπέμπα παρά μόνο όταν τα προωτοαγόρασα. Σχετικά με το πάτωμα εγώ χρησιμοποιώ απορρυπαντικό και βάζω λίγο, όταν όμως την βάζω ξανά στο πάρκο της πλένω τα χέρια πρώτα κανονικά με σαπουνάδα και της αρέσει πολύ.

Εγώ δεν άλλαξα τις συνήθειες καθαριότητες.

Βεβαια, πλέον τα πατώματα λερώνονται πιο γρήγορα, αλλά και πάλι καθαρίζω όπως συνήθιζα. Απορρυπαντικό, βάζω έτσι και αλλιώς λιγη ποσότητα γιατί ενοχλούσε τον άντρα μου η μυρωδία, οπότε και πάλι δεν άλλαξε τίποτα.

Όσο αναφορά το απορρυπαντικό ρούχων, εξακολουθώ να χρησμοποιώ το μωρουδιακό, γιατί κυρίως μου αρέσει εμένα η μυρωδιά των ρούχων. Κτά τα άλλα δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα αφού ο γιός μας και κοιμάται στα δικά μας σεντόνια, αλλά και με το που άρχισε να βγαίνει έξω από το σπίτι δεν υπήρχε λόγος απολύμανσης. Απλά, πλένουμε τα χεράκια όταν γυρνάμε (και κάποιες φορές τον κάνουμε μπάνιο ολόκληρο γιατί αν πιάσει χώμα γίνεται γουρουνάκι). Φυσικά έχουμε και τα μωρομάντιλα στις εξόδους μαζί μας για παν ενδεχόμενο...

Καλο κουραγιο και καλη επιτυχια.

Εμπιστευομαι απολυτα το παιδων, όσες φορες πηγαμε, πραγματικα μας γλυτωσαν απο ταλαιπωριες και μας φερθηκαν ενταξυ. Μονο σε περιπτωση που πας με κρυολογημα και πυρετο , που δε θεωρουν οτι ειναι κατι επειγον ταλαιπωρεισαι.

Πηγαμε για ραμα στο χερι (αμεσα μας εξυποηρετησαν)

με τροφικη δηλητηριαση (εφαγε μαντηλακι με αμμωνια, μας εξυπηρετησαν εκτος σειρας, αμεσα)

Με πονο στο αυτακι , μας εξυπηρεστησαν σε 30 λεπτα

Επεφυκιτιδα (μας εστελναν πρωτα στον παιδιατρο- παθολογο για να μας στειλει αυτος στο οφθαλμολογικο, αλλα επιμειναμε και πηγαμε κατευθειαν στον οφθαλμιατρο και τελειωσαμε σε 30 λεπτα)

Nαι μια χαρά είναι τα παίδων, εμείς πάμε στο παίδων πεντέλης γιατί εκεί είναι και ο παιδίατρος της.Σε ευχαριστώ για την ευχή και από ότι μας έχει πει και ο ορθοπαιδικός είναι κάτι απλό και με το ναρθηκάκι θα γίνει 100% καλά, απλά στεναχωριέμαι μήπως της κόψει τη φόρα τώρα που ξεκίνησε τo θηριάκι μου!!!

Χμ, εμείς, όταν ξεκίνησε ο Γιώργος να μπουσουλάει αποφεύγαμε να πατάμε με παπούτσια στο σπίτι και σιγά σιγά φτάσαμε στο σημείο όποιος έρχεται στο σπίτι να βγάζει παπούτσια. Ίσως είναι υπερβολικό, αλλά δεν μπορώ στη σκέψη ο Γιώργος και η μικρή να κυλιούνται στο χαλί που ο άλλος πάτησε με τα παπούτσια του. Δε χρησιμοποιούσα απορρυπαντικό (αλλά μετά τα σημερινά θα χρησιμοποιώ ξύδι με τη μικρή ) αλλά σφουγγάριζα, ειδικά το καλοκαίρι 2 φορές τη μέρα (μου βγήκε ο πάτος, αλλά το ευχαριστιόμουν, γιατί κι εγώ ξυπόλητη περπατώ! )

Σχετικά με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου, τα ρουχαλάκια του Γιώργου τα έπλενα με το PRODERM για αρκετό καιρό, κυρίως γιατί φοβόμουν το ενδεχόμενο δερματικών αλλεργιών (ένα σωρό επικίνδυνες αηδίες έχουν μέσα τα κανονικά απορρυπαντικά ), καθότι κι εμείς (οι γονείς) έχουμε ευαίσθητο δέρμα. Πλέον ησύχασα γιατί χρησιμοποιώ βιολογικά απορρυπαντικά και μαλακτικά για όλους μας!

BIZELI συγχαρητήρια !!Να τη δείτε και μαραθωνοδρόμο!! Η δικιά μας η τεμπέλα πότε θα ξεκινήσει ; :lol:

s-age.pngs-age.png

Bizeli συγχαρητηρια για την κουκλα σου!Αντε και καλο τρεξιμο τωρα!

Ολα καλα να πανε και με το ποδαρακι της για να μη της κοπει η φορα!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Medea πόσο είναι η μικρή σου????

παιδιά 3 μέρες το κάνει αυτό και μου έχει φύγει η μέσηηηηηηη...πολύ κούραση αλλά και πολύ γέλιο...τρώει κάτι τούμπες το γιουβαρλάκι...τρικούβερτες!! :D:D

Η τεμπελούλα μας ; (έτσι τη φωνάζω από χθες) Έκλεισε τους 9 μήνες και προχωράει αισίως στους 10. Ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα χθες! "πρώτα το ένα πόδι, μετά το άλλο... " , αλλά πού ! Γαργαλιέται και γελάει :lol::lol::lol:

s-age.pngs-age.png

Εμεις ειμαστε πεντεμιση και ακόμα χρησιμοποιω παιδικο απορρυπαντικο. δεν ξερω γιατι μαλλον από συνηθεια το κανω.

Οσο για τα πατωματα δεν εχουμε ξεκινησει ακόμα αλλα ουτε ειχα σκεφτει καν να αλλαξω απορρυπαντικο. Αλλωστε οταν το παιδι θα καθησει κατω το πατωμα θα εχει στεγνωσει. Ισως μπορεις να τα περνας και με ενα χερι σκετο νερο ετσι σαν ξεβγαλμα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png