Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σε ποιά ηλικία στείλατε το παιδί σας στον Παιδικό Σταθμό?

Σε τί ηλικία ο παιδικός σταθμός?Και γιατί?  

1.319

1. 1. Σε τί ηλικία ο παιδικός σταθμός?Και γιατί?

• Κάτω του ενός έτους
    • Από 12 εώς 18 μηνών
    • Από 19 εώς 24 μηνών
    • Από 25 εώς 31 μηνών
    • Από 31 εώς 36 μηνών
    • Άνω των 3 ετών
    • Δεν πήγα καθόλου το παιδί μου σε παιδικό σταθμό

Recommended Posts

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει για παρόμοιο γεγονός. Νομίζω όμως ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να τρώει, αφού θα βλέπει και τα άλλα παιδάκια που τρώνε και θα ζηλεύει. Η δική μου δεν τρώει και πολύ στο σπίτι, αλλά στο σχολείο τρώει το φαγητό της όλο αφού βλέπει και τα άλλα παιδάκια και έχουν μία τάση να μιμούνται. Μπορείς να της δίνεις και κανένα κουλουράκι ή μπισκοτάκι πριν να πάει στο σχολείο, ή λίγο ψωμάκι και τυρί, τουλάχιστον να μην μένει μόνο με το γάλα μέχρι το μεσημέρι.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 145
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα εγώ έχω δυο παιδιά και είμαι έγκυος το 3 . Και τα 2 μου παιδιά τα πήγα σε ιδιωτικό απο 1,5 χρονων! Έμεινα πολυ ευχαριστημένη τόσο που έκλαιγα όταν τελείωσε το νήπιο κ το δευτερό μου! Εκτός το ότι το επίπεδο τους ως προς τη μάθηση και τον τρόπο δουλειάς τους άγγιζε το άριστο επίπεδο ΄κολεγίου ΄ οι δασκάλες κ η διεύθυνση με έκαναν να νιώσω ασφάλεια , ζεστασιά κ ΑΓΆΠΗ ! Οι γιορτές τους άψογες κ τα παιδιά μου πάντα χαρούμενα και πολυ προχωρημένα σε σχέση με άλλα στο δημοτικό ! για μένα κ τα παιδιά μου το σχολείο αυτο ήταν οικογένεια .. Και με βοήθησαν στο πρώτο μου πολυ .. Σαν καινουρια μανούλα που ήμουν.. Τα Δελφινάκια θα μείνουν πάντα στην καρδιά μας και χαίρομαι πιο πολυ γιατι τα παιδιά μου θυμούνται τα τόσο ευαίσθητα χρόνια τους με αγάπη χαμόγελα κ πολυ γνώση! Τα βοήθησε πολυ! Ευτυχώς .. Έρχεται και η μπέμπα.. !;)

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακούσει για παρόμοιο γεγονός. Νομίζω όμως ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να τρώει, αφού θα βλέπει και τα άλλα παιδάκια που τρώνε και θα ζηλεύει.

Δυστυχως δε μπορεις να στηριζεσαι σαυτο, η μεγαλη μου ειναι τεσσερα κ κατι και δυο χρονια στο σταθμο δεντρωει! Περιμενει να γυρισει σπιτι να φαει στις τεσερις. Ισως γιατι δεν ειναι η ωρα της να τρωει μεσημεριανο στις δωδεκαμιση αφου στις οχτω εχει πιει μια μπουκαλα γαλα και μετα εχει ψηλοτσιμπησει το πρωινο του σχολειου. Μα κι αυτοι μεσημεριανο στις δωδεκαμισι;;;; Ποσο να φανε κι αυτα μεσα σε τρεις ωρες, ενα τοσο δα στομαχακι εχουνε!

Βεβαια κατα τις τεσσερις εχει λυσσαξει στη πεινα καμια φορα την ωρα που την παιρνω ολο κ κατι της εχουν δωσει να μασουλησει... Κουλουρι ψωμι οτιδηποτε...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εμένα τον πρώτο καιρό προσαρμογής ήταν αρνητικοί κ οι δυο μετα απο λίγες μέρες με την βοήθεια της δασκάλας φάγανε.. Και πρωινό τρώγανε κ μεσημεριανό ..!

Το ηλεκτράκι μου ΘΑ αρχίσει παιδικό τον σεπτέμβριο που θα είναι 22 μηνών.

1. Θεωρώ ότι πρέπει να αρχίσει να συναναστρέφεται πλέον παιδιά της ηλικίας της (όχι μόνο ενήλικες και το ξαδερφούλη της 2-3 φορές την εβδομάδα). Στον παιδότοπο συναντά πολλά παιδάκια αλλά δεν είναι σταθερά και δεν κάνει παρέα μαζι τους.

2. Σε λίγες μέρες γεννάω, και τον Ιούλιο θα επιστρέψω στη δουλειά. Η νταντά αν και έχει μεγάλη εμπερία και από δίδυμα δεν μπορώ να φανταστώ πως θα τα καταφέρνει στη βόλτα με 2 παιδιά, το 1 στο καροτσάκι και το άλλο να τρέχει δεξιά-αριστερά. Δηλαδή αν στη παιδική χαρά γίνει κάτι με το Ηλεκτράκι θα πρέπει να παρατήσει το καρότσι και να τρέχει... Και για μένα η βόλτα είναι πολύ σημαντική και δυστυχώς τον χειμώνα περιορίζεται μόνο στις πρωινές ώρες...

Για το θέμα του παιδικού αλλά και άλλα (επερχόμενο νέο μέλος και μετακόμιση) είδα την πέμπτη μια εξαιρετική παιδοψυχολόγο/κλινική ψυχολόγο. Με βοήθησε να δω λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα με τον παιδικό.

Μου εξήγησε ότι δεν είναι απόλυτο το ότι μετά τα 2 τα παιδιά είναι έτοιμα ή ότι σώνει και καλά πρέπει να πανε παιδικό, αλλά η φάση αυτή (θέσης σε ετοιμότητα) βρίσκεται ανάμεσα στα 2 και 3

.

Ότι είναι σημαντικό για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού το τμήμα να είναι ολιγομελές, 6-8 άτομα.

Οπότε ουσιαστικά τον Σεπτέμβρη μεν ξεκινάμε αλλά θα δούμε και πως θα πάει.

Και βέβαια ακόμη είμαι στο ψάξιμο για κατάλληλο παιδικό...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Με το καλο εύχομαι .. Κ εγώ ήθελα μικρά να αρχίσουν γιατί ήταν κολλημένα στη φούστα μου!! Μου το είχε πει ο παιδίατρος ότι πρέπει να πΑει σταθμό, την συμβουλή του ακολούθησα κ στο δεύτερο .. !ο παιδικός θέλει ψάξιμο .. ! Κ εγώ είχα τρελαθεί στο ψάξιμο ! κ τελικά μου συστήσανε έναν κ μου βγήκε ευτυχώς σε καλό!

Συγνωμη αν βγαινω εκτος στα Δελφινακια στην Καστελα πηγαιναν τα παιδια σου? Τον εχω γραψει για του χρονου που θα ειναι κλεισμενα τρια γιαυτο ρωταω.

εστειλα τον γιο μου 13 μηνων σε παιδικο σταθμο...προσαρμογη πολυ δυσκολη,ισως γιατι μεχρι τοτε,ειμασταν συνεχεια μαζι ολη μερα...τελικα οπως αποδειχτηκε,ναι μεν η προσαρμογη ηταν δυσκολη,αλλα και η επιλογη του παιδικου απο μερους μας,λαθος, το οποιο διαπιστωσαμε σχετικα σε συντομο χρονικο διαστημα...και αυτο ισως εκανε πιο δυσκολη την προσαρμογη του παιδιου...για να μην τρελλανουμε ομως ενα μωρο παιδακι,καναμε υπομονη και την νεα σχολικη σεζον τον γραψαμε σε αλλον σταθμο(ξεκινησε πρωτη φορα τον μαιο)...λιγο η γνωση του για το πως ειναι το σχολειο,λιγο η τρυφεραδα των νεων δασκαλων,δεν ειχαμε προβλημα με το παιδι στο εξης...αντιθετως,εχει μαθει τοσα πραγματα σε τοσα μικρα χρονικα διαστηματα,που μονο καλο μπορω να πω οτι του κανει η παραμονη του εκει...το μειονεκτημα με εμας,ειναι οτι τον αφηνουμε απο τις επτα το πρωι και τον παιρνουμε γυρω στις τρισημιση το μεσημερι,πολλες ωρες για ενα παιδι να ειναι εκτος του σπιτιου του...αλλα δεν γινεται διαφορετικα...η συμπεριφορα του μικρου ομως,χαλαρωνει λιγο τις τυψεις μου,γιατι πηγαινει στο σχολειο με χαρα και γυρνα επισης...πτωμα βεβαια αλλα παντα χαρουμενος...οσον αφορα τις ιωσεις,ναι υπαρχουν και με το παραπανω,αλλα κανενα παιδακι δεν γλυτωνει απο αυτες...

η προσωπικη μου αποψη ειναι,οτι τα παιδακια κατω των 3,καλο ειναι να μενουν με την μητερα τους,αν υπαρχει δυνατοτητα,αν οχι,επιλογη ο παιδικος...παπουδογιαγιαδες,ναι μεν μπορει να αγαπουν,αλλα δεν προσφερουν στο παιδι κανενα ερεθισμα για το απαραιτητο της ηλικιας του(εκτος και αν μιλαμε για προχωρημενους παπουδογιαγιαδες)εκτος απο την απαραιτητα φροντιδα που επιβαλλεται...αν ειχα την δυνατοτητα,θα χρησιμοποιουσα την γιαγια για να κρατα τον μικρο κανα δυο ωρες,ωστε να γυρνα νωριτερα στο σπιτι,αλλα παιδικο θα επελεγα οπωσδηποτε...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλησπερα σε ολους

εμεις στειλαμε το μικρο μας αστερακι το Σεπ '11 κ ηταν 8μιση μηνων!!

στην αρχη ο αντρας μου ειχε πολλες αντιρησεις αλλα επειδη κ οι 2μας δουλευουμε με βαρδιες δεν ειχαμε πολλες επιλογες κ δεν θα μας τις εδιναν κ απο τη δουλεια μας....Οι γονεις μου που ειναι οι μονοι που μπορουν να μας βοηθησουν δουλευουν πρωι,οποτε πηγε στο βρεφικο σταθμο , κολησε γριπουλα πολλες φορες αλλα δεν τον σταματησα..ετρωγε περισσοτερο εκει παρα στο σπιτι κοιμοταν μονο μετα την φρουτοκρεμα..ηθελα ναναι με τα μεγαλητερα παιδακια κ καμια φορα τον επερναν στη ταξη τους..

ειναι πολυ κοινωνικος κ χαμογελαστο παιδι!:lol: του μαθανε πολλα πραγματα παρολο που ηταν μικρος

Του αρεσε πολυ κ συνεχιζουμε ακομη κ ας ειναι ιδιωτικος μιας κ δημοσιο στη Αρτεμιδα δεν υπαρχει!!

Εδω κ 2μηνες τρωμε αυγο που τους το παω εγω για λογους υγειινης ,ψαρακι κ οσπροια!!Νοn stop στο φαει..κ τωρα περπαταμε κ τον κυνηγανε αλλα δεν εχω παραπονο κανενα κ δεν το μετανιωσα καθολου που πηγε τοσο νωρις!!:-DΕιναι η μασκωτ του σταθμου..(χαζο μαμα)!!

:lol: ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ:-P

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα.Ξεκίνησα τη μικρή μου σε ηλικία 20 μηνών γιατί σε ένα μήνα περιμένω και το δεύτερο μωράκι της οικογένειας. Ηδη η μικρή μου είναι πολύ ζωηρή σε σημείο που εφτανα στα όρια μου με τη 2η εγκυμοσύνη οπότε αποφασισα ότι ήταν καλύτερο και για τις δυο μας να πάει παιδικό. Φυσικά ο αντρας μου όταν καταλαβε ότι οι αντοχες μου είχαν ξεπεραστει συμφωνησε απόλυτα μαζί μου καθότι δουλεύει ωραριο καταστημάτων.

καλημερα κ απο μενα. τον γιο μου τον εστειλα 27 μηνων.(τον περασμενο σεπτεμβριο) τρεις μηνες πιο πριν ειχα γεννησει τη μικρη κ επειδη επρεπε να επιστρεψω στη δουλεια, η πεθερα μου δεν θα τα καταφερνε κ με τα δυο. δυστυχως ομως ο μικρος κολλησε ιωση πανω σε ιωση κ του γυρισε σε λοιμωδη μονοπυρηνωση και νοσυλευτηκε για 10 μερες με ενδοφλεβια αντιβιωση, αναγκαστηκαμε να τον σταματησουμε ακριβως οταν συνηθισε στο σταθμο κ πηγαινε με πολυ ορεξη....

Τωρα θα ξεκινησουμε ξανα μετα το πασχα.

eNortjKzUjI0MzQ3MFWyBlwwFX0C0Q,,23.png

eNortjKzUjI0MzQ3MFOyBlwwFYAC0g,,55.png

• 3 εβδομάδες μετά...

πηγαμε περιπου 31 μηνων στον παιδικο του δημου. δυστυχως αρρωσταινει συνεχεια κι ετσι συνολικα πηγαμε μονο 12 μερες. γενικα της αρεσε, ετρωγε κιολας μονη της καποιες φορες. το αρνητικο για τις μανουλες που δουλευουν ειναι οτι τα κρατανε μονο μεχρι της 1 το μεσημερι και κυριως το προγραμμα περιλαμβανει παιχνιδια και δραστηριοτητες και φαγητο, επικεντρωνονται στην αγωγη και οχι στη φυλαξη. τωρα ξαναπερναει ιωση οποτε σκεφτομε να την ξαναστειλω αργοτερα που θα πιασουν οι ζεστες.

καλημερα κ απο μενα. τον γιο μου τον εστειλα 27 μηνων.(τον περασμενο σεπτεμβριο) τρεις μηνες πιο πριν ειχα γεννησει τη μικρη κ επειδη επρεπε να επιστρεψω στη δουλεια, η πεθερα μου δεν θα τα καταφερνε κ με τα δυο. δυστυχως ομως ο μικρος κολλησε ιωση πανω σε ιωση κ του γυρισε σε λοιμωδη μονοπυρηνωση και νοσυλευτηκε για 10 μερες με ενδοφλεβια αντιβιωση, αναγκαστηκαμε να τον σταματησουμε ακριβως οταν συνηθισε στο σταθμο κ πηγαινε με πολυ ορεξη....

Τωρα θα ξεκινησουμε ξανα μετα το πασχα.

η λοιμωδη μονοπυρηνωση δεν εχει να κανει με τις απλες ιωσεις οπως γαστρεντεριτιδα ή γριπη, ειναι αλλο μικροβιο. παρεπιμπτοντως, στο νοσοκομειο της αρτας εμενα δε μου τη βρισκανε και με φορτωνανε αντιβιωσεις -ενω δεν κανει να παρεις αντιβιωση- και οταν η ωρλ μου εγραψε τις εξετασεις παλι στο νοσοκομειο δεν την εκαναν και πληρωσα 100 ευρω εξω.

• 1 month later...

Κορίτσια καλημέρα,εγώ έστειλα τον δικό μου με το που χρόνισε και ευγνωμονώ τον Θεό που πήρα αυτήν τον απόφαση!!Επειδή περάσαμε πολύ δύσκολα και σαν οικογένεια με συνεχείς μετακομίσεις και σχεδόν καθόλου βοήθεια και λόγω του γκρινιάρικου χαρακτήρα του μικρού,δεν έτρωγε,δεν κοιμόταν και κάθε μέρα ήταν κόλαση,όταν επιτέλους εγκατασταθούμε στο χωριό του άντρα μου,βρήκαμε αμέσως έναν ιδιωτικό και τον στείλαμε!!Δεν το μετάνιωσα στιγμή!!Εκτός του ότι μπήκε αμέσως σε σειρά,έγινε άλλο παιδί:ηρέμησε,βολεύτηκε και γενικά έγινε ένας άγγελος!!!Τον παίρνουν το πρωί 8 και τον φέρνουν απόγευμα στις 4 και μισή!!Εκεί τρώει,κοιμάται και έχει μάθει λεξούλες,τραγουδάκια και απλά πράγματα όπως να ντύνεται και να γδύνεται πολύ πιό εύκολα,να αλλάζουμε πάνα χωρίς γκρίνιες και φωνές και άλλα πολλά!!Αφήστε που και η σχέση μας έχει βελτιωθεί στο έπακρο...λόγω του ότι λείπουμε αρκετές ώρες ο ένας από τον άλλο,παίζουμε πιο ήρεμα,συνεννοούμαστε καλύτερα και τα Σαββατοκύριακα είναι πιο ποιοτικά!!Βελτιώθηκαν πολύ οι ισορροπίες και στους τρεις μας και έχουμε περισσότερη όρεξη να ασχοληθούμε ο ένας με τον άλλον!!Σε σχέση με το πώς να τον απασχολώ όλη μέρα κάθε μέρα με γκρίνιες και φωνές και το τίμημα τις αρρώστιες που περάσαμε το χειμώνα,δεν συγκρίνεται!!Στο κάτω-κάτω ας μην είμαστε αχάριστες: ποιά αρνείται βοήθεια και στήριξη όταν μπορεί να την έχει!!Και τα παιδάκια μας ωριμάζουν σιγά-σιγά και εμείς είμαστε πιό ορεξάτες!!Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!:lol::D

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Και εγώ το Σεπτεμβρη θα στείλω τον μεάγλο μου στον παιδικο σταθμό, θα είναι 27 μηνών.

η μάνα μου τα έχει παίξει και με τους δύο!

Είναι και ζωηρά τα αγοράκια μου!

Πιστεύω ότι θα του κάνει πολύ καλό.

κοριτσια γεια σας εγω σταματησα τη δουλεια μου για να μεγαλωσω το γιο μου και εμεις ζοριζομαστε αλλα προτιμησα να ειμαι κοντα στο παιδι μου ετσι ωστε να μην χασω αυτα τα τοσο υπεροχα χρονια του παιδιου γιατι δεν ξαναγυρνανε πισω!εχει χρονο μπροστα του στο σχολειο να τα μαθει ολα! στα σημερινα παιδια λειπει η ξεγνοιασια και το παιχνιδι και οχι η εκπαιδευση.....εμεις τι παθαμε που στα χρονια τους παιζαμε στις αλανες χωρις πρεπει και μη και παιδικους σταθμους εμεις δε μεγαλωσαμε?δεν τον εστειλα παιδικο γιατι δεν ηθελα να τον αφηνω και να σπαραζει στο κλαμα ηθελα να ειναι χαρουμενος και γι αυτο αλλωστε ανυπομονει τωρα που θα παει νηπιαγωγειο!

• 1 month later...
Κορίτσια καλημέρα,εγώ έστειλα τον δικό μου με το που χρόνισε και ευγνωμονώ τον Θεό που πήρα αυτήν τον απόφαση!!Επειδή περάσαμε πολύ δύσκολα και σαν οικογένεια με συνεχείς μετακομίσεις και σχεδόν καθόλου βοήθεια και λόγω του γκρινιάρικου χαρακτήρα του μικρού,δεν έτρωγε,δεν κοιμόταν και κάθε μέρα ήταν κόλαση,όταν επιτέλους εγκατασταθούμε στο χωριό του άντρα μου,βρήκαμε αμέσως έναν ιδιωτικό και τον στείλαμε!!Δεν το μετάνιωσα στιγμή!!Εκτός του ότι μπήκε αμέσως σε σειρά,έγινε άλλο παιδί:ηρέμησε,βολεύτηκε και γενικά έγινε ένας άγγελος!!!Τον παίρνουν το πρωί 8 και τον φέρνουν απόγευμα στις 4 και μισή!!Εκεί τρώει,κοιμάται και έχει μάθει λεξούλες,τραγουδάκια και απλά πράγματα όπως να ντύνεται και να γδύνεται πολύ πιό εύκολα,να αλλάζουμε πάνα χωρίς γκρίνιες και φωνές και άλλα πολλά!!Αφήστε που και η σχέση μας έχει βελτιωθεί στο έπακρο...λόγω του ότι λείπουμε αρκετές ώρες ο ένας από τον άλλο,παίζουμε πιο ήρεμα,συνεννοούμαστε καλύτερα και τα Σαββατοκύριακα είναι πιο ποιοτικά!!Βελτιώθηκαν πολύ οι ισορροπίες και στους τρεις μας και έχουμε περισσότερη όρεξη να ασχοληθούμε ο ένας με τον άλλον!!Σε σχέση με το πώς να τον απασχολώ όλη μέρα κάθε μέρα με γκρίνιες και φωνές και το τίμημα τις αρρώστιες που περάσαμε το χειμώνα,δεν συγκρίνεται!!Στο κάτω-κάτω ας μην είμαστε αχάριστες: ποιά αρνείται βοήθεια και στήριξη όταν μπορεί να την έχει!!Και τα παιδάκια μας ωριμάζουν σιγά-σιγά και εμείς είμαστε πιό ορεξάτες!!Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!:lol::D

Συμφωνώ απόλυτα, κι αν έκανα άλλο παιδία, πάλι το ίδιο θα έκανα!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα Κοριτσια το κοριτσακι μου ειναι τωρα 38 ημερων αρχες Νοεμβριου θα γυρισω στην δουλεια γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως ... καταλαβαινετε... το προβλημα μου ειναι τι θα κανω με την νεραιδουλα μου... η πεθερα μου ειναι πολυ μεγαλη και δεν μπορει να μου την κρατησει η μαμα μου δουλευει... ο μισθος μου ειναι μικρος και δεν φτανει για να πληρωνω κοπελα...εδω εχουμε εναν δημοσιο παιδικο σταθμο πολυ καλο (εχω ακουσει πολυ καλες κριτικες)αλλα τα παιρνουν μετα που θα γινουν 8 μηνων αν και εχω και καποιες αντιρρησεις απο τον αντρα μου... Τι να κανω ρε κοριτσια που να αφησω το κοριτσακι μου για να παω στην δουλεια?????? Εχω αγχωθει πολυ...

kuWSp3.png

Καλημέρα Κοριτσια το κοριτσακι μου ειναι τωρα 38 ημερων αρχες Νοεμβριου θα γυρισω στην δουλεια γιατι δεν μπορω να κανω αλλιως ... καταλαβαινετε... το προβλημα μου ειναι τι θα κανω με την νεραιδουλα μου... η πεθερα μου ειναι πολυ μεγαλη και δεν μπορει να μου την κρατησει η μαμα μου δουλευει... ο μισθος μου ειναι μικρος και δεν φτανει για να πληρωνω κοπελα...εδω εχουμε εναν δημοσιο παιδικο σταθμο πολυ καλο (εχω ακουσει πολυ καλες κριτικες)αλλα τα παιρνουν μετα που θα γινουν 8 μηνων αν και εχω και καποιες αντιρρησεις απο τον αντρα μου... Τι να κανω ρε κοριτσια που να αφησω το κοριτσακι μου για να παω στην δουλεια?????? Εχω αγχωθει πολυ...

Καλημέρα neraid απ΄ότι ξέρω και εγώ η σύνηθες ηλικία που παίρνουν οι βρεφικοί σταθμοί είναι από 8 μηνών και πάνω. Έχω ακούσει βέβαια μέσα στο φορουμ ότι υπάρχουν σταθμοί που παίρνουν από τριών μηνών άλλα είναι ιδιωτικοί. Δεν μπορείς να κάνεις χρήση του εξαμήνου από τον ΟΑΕΔ για να κάτσει λίγο ακόμα με το μωράκι σου?

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Καλημέρα neraid απ΄ότι ξέρω και εγώ η σύνηθες ηλικία που παίρνουν οι βρεφικοί σταθμοί είναι από 8 μηνών και πάνω. Έχω ακούσει βέβαια μέσα στο φορουμ ότι υπάρχουν σταθμοί που παίρνουν από τριών μηνών άλλα είναι ιδιωτικοί. Δεν μπορείς να κάνεις χρήση του εξαμήνου από τον ΟΑΕΔ για να κάτσει λίγο ακόμα με το μωράκι σου?

Διστυχως δεν μπορω να κανω χρηση του εξαμηνου... πρεπει να γυρισω οπωσδηποτε στην δουλεια καταλαβαινεις πιστευω τους λογους αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν θα εμενα με το κοριτσακι μου μεχρι να γινει 8 μηνων... εχω απελπιστει...

kuWSp3.png

Διστυχως δεν μπορω να κανω χρηση του εξαμηνου... πρεπει να γυρισω οπωσδηποτε στην δουλεια καταλαβαινεις πιστευω τους λογους αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν θα εμενα με το κοριτσακι μου μεχρι να γινει 8 μηνων... εχω απελπιστει...[/QUOT

Καταλαβαίνω δυστυχώς τους λόγους αλλά πολλές λύσεις δεν έχεις.... Ή χρήση εξαμήνου, ή παιδικό σταθμό που να μπορέσει να ξεκινήσει η μικρή απο 3 μηνών ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο εμπιστοσύνης που να σας κάνει αυτή την εξυπηρέτηση.... Σορρυ μακάρι άλλη κοπέλα να σε βοηθήσει περισσότερο... Να σου ζήσει η μικρούλα σου

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Σε καταλαβαινω απολυτα καλη μου.Κι εγω εστειλα το μωρακι μου παιδικο μιας και τον Οκτωβρη ξεκιναω κι εγω δουλεια...Εμενα ειναι και 11 μηνων και παλι μου κακοφανηκε πολυ!Η αληθεια ειναι οτι δεν εχεις και πολλες επιλογες...Το να εβρισκες μια γυναικα να στο προσεχει θα ηταν νομιζω το καλυτερο μιας και ειναι πολυ μωρακι αφου ομως δεν ειναι δυνατο οικονομικα ψαξε για ενα ιδιωτικο σταθμο που να δεχεται απο τοσο μκρα.Σιγουρα ειναι οικονομικοτερη λυση...

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διστυχως δεν μπορω να κανω χρηση του εξαμηνου... πρεπει να γυρισω οπωσδηποτε στην δουλεια καταλαβαινεις πιστευω τους λογους αλλιως δεν θα το σκεφτομουν καν θα εμενα με το κοριτσακι μου μεχρι να γινει 8 μηνων... εχω απελπιστει...

ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΉΣΕΙ! Κάνε μια πρσπάθεια και μπές στο σαιτ της Τράπεζας Χρόνου. Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα κάποια υπηρεσία που μπορείς να παρέχεις εσύ. Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Καλή τύχη!

Πρωτη φορα ακουω για την τραπεζα χρονου... εγω ομως μενω σε χωριο της Κρητης και χλωμο το κοβω να υπαρχει καποιο διαθεσημο ατομο... τεσπα η αληθεια ειναι οτι οσο περανανε οι μερες τοσο πιο πολυ αγχονομαι η πεθερα μου ουτε μου εχει προτεινει να μου το κρατησει? δεν θα έπρεπε ειμαι παραλογη???????/

kuWSp3.png

Πρωτη φορα ακουω για την τραπεζα χρονου... εγω ομως μενω σε χωριο της Κρητης και χλωμο το κοβω να υπαρχει καποιο διαθεσημο ατομο... τεσπα η αληθεια ειναι οτι οσο περανανε οι μερες τοσο πιο πολυ αγχονομαι η πεθερα μου ουτε μου εχει προτεινει να μου το κρατησει? δεν θα έπρεπε ειμαι παραλογη???????/

Και γιατί δεν της το προτείνεις εσύ? Ίσως να περιμένει εσένα.... λέμε τώρα:cool: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...