Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

maela είπε:
Χαρλου εφοσον επισημαινεις συνεχεια οτι το θεμα εχει συζητηθει πολλακις δεν χρειαζεται να μπαινεις στον κοπο να απαντας!Τωρα για τα υπολοιπα.. θα συζητησω στο θεμα αυτο αργοτερα γτ τωρα δεν εχω χρονο!

Αν ηταν εξαντλημενο.. θα ηταν και κλειστο αλλωστε!!!

οκ όταν θα έχεις χρόνο θα ήθελα να μου πεις τις απόψεις σου γ'αυτά που παρέθεσα

Παράθεση
Η αναπαραγωγική ικανότητα είναι καθαρά "τεχνικό" θέμα. Η καταλληλότητα ενός ανθρώπου να γίνει γονέας είναι άλλη.

"Γονείς" γίνονται και οι παιδόφιλοι και οι βιαστές και οι κατ'εξακολούθηση κακοποιητές παιδιών.

Μανάδες γίνονται και οι κοπέλες που πάνε σε τράπεζα σπέρματος και δεν έχουν σύζυγο..........και είναι πολλές εδώ μέσα κιόλας.

Κι αυτές αφύσικες είναι να υποθέσω?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Καλό θα ήταν να προσδιορίσουμε τι είναι «φυσιολογικό». Σε άλλα είδη συμβαίνει, να μεγαλώνονται τα παιδιά του κοπαδιού από την κοινότητα των ζώων η οποία περιλαμβάνει και ομοφυλόφιλα άτομα.

Πχ η γέννηση με καισαρική, είναι φυσιολογική; πως την αποδέχεστε τότε;

Το φυσιολογικό καμιά φορά μπλέκεται με το προσωπικά ή κοινωνικά αποδεκτό. Δεν το αντέχω σαν λέξη ή σαν ταμπέλα αυτό το "φυσιολογικό"

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

maela είπε:
Συγνωμη βρε παιδια αλλα τι προσσπαθειτε να περασετε με ολα αυτα.. οτι ειναι φυσιολογικο ενα παιδι να μεγαλωνει με ομοφυλοφυλους γονεις?Ειπαμε να δεχομαστε την διαφορετικοτητα.. αλλα πρεπει οπωςδηποτε να δεχτουμε οτι ειναι νορμαλ διαφορετικα ειμαστε ρατσιστες προς τους γκει?Και με τι κριτηριο .. οτι υπαρχουν και ετεροφυλα ζευγαρια που δεν ειναι σωστοι γονεις οποτε καλυτερα 2 μπαμπαδες?Αν ητααν φυσιολογικο τοτε η φυση θα ειχε προνοησει .. και η αναπαραγωγη θα γινοταν και στα ομοφυλοφυλα ζευγαρια.Η μηπως και η φυση εχει κανει λαθος γτ ειναι ομοφοβικη?

Συμφωνω 100·/. Σκεφτηκα πολυ πριν γραψω γιατι θεωρω οτι σε τετοια θεματα επιδιωκεται να προβαλλεται μονο ο,τι δεν διαφωνει με την υιοθεσια απο γκευ. Δεν διαφωνω, οχι. Αλλα υπο προυποθεσεις, οπως εξαλλου υπαρχουν και προυποθεσεις για τα ετεροφυλλα ζευγαρια. Οταν προκειται απλα για σεξουαλικη προτιμηση, δεν διαφωνω καθολου. Αλλατο να δω καποιον δυο μετρα αντρα, με μουσια, σχεδον στηθος και στριγκακι στην παραλια να μου λεει οτι θελει να γινει πατερας, διαφωνω. Το ειπα και στον θδιο βεβαια..... Ειναι φιλοςμου. Και δεν διαφωνω επειδη του αρεσουν οιαντρες , αλλα επειδη η ολη σταση ζωης του δειχνει οτι ακομη πειραματιζεται σε βασικα θεματα.

Rea_1971 είπε:
Το φυσιολογικό καμιά φορά μπλέκεται με το προσωπικά ή κοινωνικά αποδεκτό. Δεν το αντέχω σαν λέξη ή σαν ταμπέλα αυτό το "φυσιολογικό"

Συμφωνω και εδω.....στο σταδιο λοιπον που βρισκεται σημερα η κοινωνια μας, θεωρω οτι πρεπει πρωτα να χωνεψουμε ολοι οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι διαστροφη ( και θα πρεπει και οι ιδιοι να εχουν καποια συναίσθηση του τι ειναι κοινωνικα αποδεκτο) και οταν αυτο γινει τελικα, να προχωρησουν και στην ευθυνη των παιδιων. Τα παιδια των γκευ, μας αρεσει δεν μας αρεσει, δεν θα ειναι ευτυχισμενα γιατι η κοινωνια δενειναι ετοιμη να τα αποδεκτει. Εκτος αν ο γονιος ειναι ΄κρυφό΄ γκευ.

Θελει πιο πολλα βηματακια για να φτασουμε σε αυτο το επιπεδο της αποδοχης, οχι μονο αποτους ετεροφυλλοφιλους αλλα και απο τους ιδιοτς τους ομο.

Λαΐδα είπε:
Τα παιδια των γκευ, μας αρεσει δεν μας αρεσει, δεν θα ειναι ευτυχισμενα γιατι η κοινωνια δενειναι ετοιμη να τα αποδεκτει.

Στην Ελλάδα η κοινωνία είναι έτσι. Στο Πακιστάν είναι έτσι.

Στη Νεα Υόρκη μια χαρά ευτυχισμένα είναι αυτά τα παιδιά, όταν οι γονείς τους ασκούν το γονεϊκό τους ρόλο σωστά (όπως και οι ετερόφυλοι άλλωστε).

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Harlow είπε:
Στην Ελλάδα η κοινωνία είναι έτσι. Στο Πακιστάν είναι έτσι.

Στη Νεα Υόρκη μια χαρά ευτυχισμένα είναι αυτά τα παιδιά, όταν οι γονείς τους ασκούν το γονεϊκό τους ρόλο σωστά (όπως και οι ετερόφυλοι άλλωστε).

Δεν διαφωνω....για την ελλαδα μιλαω. Στη σουηδια κυκλοφορουν ολογυμνοι μεσα στο σπιτι εδω θα μας κρεμασουν κουδουνια αν το κανουμε.

Με γνωμωναπαντα τοσυμφερον των παιδιων (αλλιως ποιοδικαιωμα εχουμε εμεις να ΄απαγορευουμε ΄ ? ), θεωρω οτι στηνΕλλαδα, δεν θα ειναι καλο για τα παιδια.

Ποτε θα ειναι? δεν ξερω.....θελει δουλεια και απο τις δυο πλευρες....

Λαΐδα είπε:
Δεν διαφωνω....για την ελλαδα μιλαω. Στη σουηδια κυκλοφορουν ολογυμνοι μεσα στο σπιτι εδω θα μας κρεμασουν κουδουνια αν το κανουμε.

Με γνωμωναπαντα τοσυμφερον των παιδιων (αλλιως ποιοδικαιωμα εχουμε εμεις να ΄απαγορευουμε ΄ ? ), θεωρω οτι στηνΕλλαδα, δεν θα ειναι καλο για τα παιδια.

Ποτε θα ειναι? δεν ξερω.....θελει δουλεια και απο τις δυο πλευρες....

Συμφωνώ απόλυτα.

Η υιοθεσία δεν μπορεί να προχωρήσει επί του παρόντος, όχι γιατί αμφισβητείται η γονεική ικανότητα των ομο αλλά επειδή η ελληνική κοινωνία θα είναι προκατειλημμένη εναντίον αυτών των παιδιών και (με διάφορους ύπουλους τρόπους) θα τα καταφέρει να τα κάνουν να δυστυχήσουν.

Πρέπει πρώτα να δεχτούμε ως κοινωνία ότι οι όμο δεν είναι κατ΄ επιλογή και "παρά φύση" διεστραμμένοι.

Έστω gay γυναίκα. Ζει μια όμορφη ζωή με τη συμβία της. Εάν μπορούν να προχωρήσουν έκαστη σε τεκνοποίηση γιατί να μην μπορούν να υιοθετήσουν; Εάν ζευγάρι gay ανδρών μπορεί να προχωρήσει σε τεκνοποίηση (μέσω παρένθετης μητέρας) γιατί να μην μπορεί να υιοθετήσει;

κάτι στρεβλό βλέπω στο όλο σκηνικό.

Δηλαδή η κοινωνία θα είναι προκατελημένη έναντι ποιων τέκνων;;;

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν θα ήθελα η κοινωνία να είναι το κριτήριο για την επιλογή της μητρότητας. Για τις όποιες επιλογές, γενικά.

Γιατί η κοινωνία δεν γουστάρει

- τις ανύπαντρες μητέρες

- τους χωρισμένους (ιδίως γυναίκες)

- τους αλλοδαπούς

- τους άσχημους

- τους χοντρούς

- τους γκέι

η κοινωνία άλλωστε δεν αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα-μειονότητα κομπλεξικών, άξεστων αγριανθρώπων. Δεν πρέπει οι "λίγοι" - έχουν σημασία τα εισαγωγικά, να βασιλεύουν στη ζωή μας. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση η κοινωνία δεν πρέπει να μας επιβάλεται. Πρέπει να μάθουμε να επιβάλουμε εαυτόν και αυτό που θεωρούμε ορθό όσον αφορά τις επιλογές μας σε προσωπικό επίπεδο. Εμείς και τα τέκνα μας.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Rea_1971 είπε:
Έστω gay γυναίκα. Ζει μια όμορφη ζωή με τη συμβία της. Εάν μπορούν να προχωρήσουν έκαστη σε τεκνοποίηση γιατί να μην μπορούν να υιοθετήσουν; Εάν ζευγάρι gay ανδρών μπορεί να προχωρήσει σε τεκνοποίηση (μέσω παρένθετης μητέρας) γιατί να μην μπορεί να υιοθετήσει;

κάτι στρεβλό βλέπω στο όλο σκηνικό.

Δηλαδή η κοινωνία θα είναι προκατελημένη έναντι ποιων τέκνων;;;

Πιστευω οτι οι φιλοι, δυμμαθητες, αλλοι γονεις, ακομη και οι ΄συμπεθεροί ΄ (εδω κοτζαμ αμερικη εβγαλε ΄το κλουβι με τις τρελλες ΄) θα εχουν δευτερες σκεψεις και επιφυλλαξεις απεναντι σε αυτα τα παιδια. Και στος γονεις τους. Οι γονεις ισως την εχουν την διαθεση να το παλεψουν ολο αυτο. Γιατι ομως να βαλουν σε αυτην την διαδικασια τα παιδια? θεωρω αδικη για αυτα τα παιδια την αντιμετωπιση και απο τους γονεις τους ( μπορω, αρα θα κανω παιδι) αλλα και την αντιμετωπιση που θα εχουν απο τους τριτους.

Rea_1971 είπε:
Δεν θα ήθελα η κοινωνία να είναι το κριτήριο για την επιλογή της μητρότητας. Για τις όποιες επιλογές, γενικά.

Γιατί η κοινωνία δεν γουστάρει

- τις ανύπαντρες μητέρες

- τους χωρισμένους (ιδίως γυναίκες)

- τους αλλοδαπούς

- τους άσχημους

- τους χοντρούς

- τους γκέι

η κοινωνία άλλωστε δεν αντιπροσωπεύεται από μια ομάδα-μειονότητα κομπλεξικών, άξεστων αγριανθρώπων. Δεν πρέπει οι "λίγοι" - έχουν σημασία τα εισαγωγικά, να βασιλεύουν στη ζωή μας. Άλλωστε σε κάθε περίπτωση η κοινωνία δεν πρέπει να μας επιβάλεται. Πρέπει να μάθουμε να επιβάλουμε εαυτόν και αυτό που θεωρούμε ορθό όσον αφορά τις επιλογές μας σε προσωπικό επίπεδο. Εμείς και τα τέκνα μας.

η απενεχοποιηση καλα κρατει και καλα κανει και κρατει. Θελει ομως να ωριμασει το καθε θεμα. Οι χωρισμενες δεν νομιζω να αντιμετωπιζεται ασχημα πλεον.....πριν μισο αιωνα, ναι. Οι ανυπαντρες, επισης. Πριν εικοσι χρονια, ισως. Καλα για τους χοντρους δεν το συζητω.....αν δεις ποσα τανγκα μαγιο πωλουνται σε 3xl θα συμφωνησεις μαζι μου.:-P

Τι θελω να πω? οι κοινωνιες αλλαζουν. Προσαρμοζονται στα νεα δεδομενα. Η δικη μας δεν ειναι ετοιμη ακομη....αποψη μου παντα.

Τωρα αν αυτο σημαινει κομπλεξισμος ηαμορφωσια, προσωπικα δεν πιστευω οτι σημαινει. Θυμαμαι δεκαετια του 80 που ολεςφωναζαν υπερ του φεμινισμου μεχρι που φτασαμε τα ακρα και τοξαναγυρισαμε στο η γυναικα πρεπει να ειναι πανω απο ολαμαμα. Ολα θελουν μετρο.....και οταν ξεκιναει να αλλαξει κατι μια κοινωνια , το κανει πειραματικα. Ο χρονος θα δειξει αν ηταν σωστη η αλλαγη η οχι.

Δεν μπορω λοιπον απο τωρα να προδικασω οσους διαφωνουν. Θα πω αξεστους οσους θεωρουν οτιη ομοφυλοφιλια ειναι αρρωστεια....αλλα το να μη θελουν καποιοι να αλλαξει η δομη της κοινωνιας, εφ΄ οσον δεν εχει τεκμηρωθει οτι το αποτελεσμα θα ειναι θετικο, το κατανοω.

Προσωπικα αν με ρωτησεις, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να συναναστραφω με γκευ οικογενειες.....κανενα ομως. Αν ομως ημουν ομοφυλοφιλη και ειχα μονιμο και φανερο δεσμο με αλλη γυναικα, δεν θα εκανα παιδι τουλαχιστον προς το παρον. Εκτος αν μετακομιζα σε αλλη χωρα.

Διαφημίσεις

Οι ενστάσεις (κάθε ενός από εσάς) αφορούν το κοινωνικό στίγμα στον ελλαδικό χώρο, η την ικανότητα σαν γονείς;

για το 2ο, εφόσον το δικαστήριο/κοινωνία αναγνωρίζει σε 1 γονιό οποιουδήποτε φύλου την ικανότητα να μεγαλώσει το παιδί, μπορεί να το αναγνωρίσει στον ίδιο γονιό αν έχει και βοήθεια, ανεξαρτήτως προέλευσης της.

για το πρώτο δεν μπορούμε να γινόμαστε μέρος του προβλήματος (Εμπόδιο στην υιοθεσία) επειδή αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα. Αντιθέτως πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να το αποδεχθεί.

Χμμ... για τις χωρισμένες.... Ξέρεις πόσες παντρεμένες θέλουν για φίλες χωρισμένες/ζωντοχήρες;;; 666 κλπ.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

apeleytheros είπε:
το κοινωνικό στίγμα στον ελλαδικό χώρο,

δεν μπορούμε να γινόμαστε μέρος του προβλήματος (Εμπόδιο στην υιοθεσία) επειδή αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα. Αντιθέτως πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης, ενθαρρύνοντας την κοινωνία να το αποδεχθεί.

Συμφωνώ. 1.000.000%:cool:

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαβασα καπως βιαστικα αυτο το θεμα και φυσικα δεν επεσα εξω σε αυτα που περιμενα να δω. Φυσικα και οι ομοφυλοφιλοι εχουν καθε δικαιωμα να ειναι ισοι με τον υπολοιπο πληθυσμο.Να μπορουν να παντρευονται , να εχουν κληρονομικα δικαιωματα σε περιπτωση θανατου του ενος και να ειναι ασφαλισμενοι στον συζυγο τους αν αυτοι δεν δουλευουν. Αλλα δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα γιατι θελουν ολοι οι gay να περασουν την ομοφυλοφιλια σαν κατι φυσιολογικο.Ενας μαλιστα παραπανω λεει " κατι μαιμουδακια που παει το ενα με το αλλο και δεν θελουν τις θηλυκες,αρα αφου αυτα ειναι πλασματα της φυσης ετσι και η ομοφυλοφιλια ειναι κατι φυσιολογικο" . Με αυτη την λογικη οι χιματζηδες που ειναι πραγματικα για μερικα νουκλεοτιδια διαφορετικοι απο τον ανθρωπο στην αφρικη ειναι τα πιο βιαια ζωα.Περνουν κλαδια και πετρες και σκοτωνουν το ενα το αλλο. Αρα ο φονος ειναι μεσα στην φυση αρα και εμεις αν σκοτωνουμε κανεναν θα επρεπε να περναμε βραβειο και να μην πηγαιναμε φυλακη. Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα.Ο καθενας στο κρεβατι του μπορει να κανει οτι θελει φτανει αυτος που ειναι μαζι του να συναινει και να ειναι ενηλικας.Απο εκει και περα ομως να ζητανε να υιοθετησουν παιδια με βρισκει καθετα αντιθετο.Επειδη ειμαι πατερας σε αγορι και κοριτσι εχω δει ποσο σημαντικο για την ψυχικη υγεια του παιδιου ειναι να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον οπου οι ρολοι του πατερα και της μητερας ειναι διακριτοι.Αυτα που βλεπουν με την λιγοστη -λογο ηλικιας- ικανοτητα αντιληψης τους ειναι πολυτιμα για την μετεπειτα ζωη τους. Σε ενα περιβαλλον με γονεις ομοφυλους σιγουρα θα λαμβαναν στοργη,αγαπη και φροντιδα οπως και σε ενα σπιτι ετερο αλλα δεν θα μπορουσαν να διακρινουν καποια πραγματα τοσο σημαντικα και σιγουρα θα μπερδευονταν. Η φυση παντου προνοει ωστε τα μικρα να μεγαλωνουν με μαμα και μπαμπα ....η εστω να ειναι μαμα και μπαμπας αυτοι που τα κανουν.Δεν εχω δει πουθενα να ζευγαρωνει αρσενικο με αρσενικο και να προκυπτουν απογονοι. Ας σταματησει λοιπον να ακουγεται πως η ομοφυλοφιλια ειναι κατι το φυσιολογικο.Οχι δεν ειναι απλα πρεπει να γινεται ανεκτη και να μην αποβαλεται κανεις απο το κοινωνικο συνολο γιατι η προσωπικη ζωη του καθενος ειναι δικο του θεμα.

Συμφωνω απολυτα με Nordor.

Θα επαναλλαβω κατι ακομα σχετικα με τα παιδια που υιοθετουνται σε ενα ξεχωριστο μηνυμα , εφοσον η συζητηση προχωρησε.

Οι γονεις που υιοθετουν θα πρεπει να ικανοποιουν πολλες προυποθεσεις οπως εχει ορισει η πολιτεια , ωστε να ειναι ικανοι να παρεχουν σταθερο περιβαλλον και κοινωνικα αποδεκτο, και να ειναι ψυχικα υγιεις και δυνατοι να στηριξουν τα παιδια τους στο υπαρκτο-βασικο προβλημα τους , που ειναη η υιοθεσια. Σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις υπαρχει σημαντικη βοηθεια ψυχολογων τοσο των γονεων οσο και των παιδιων. .

Δεν ειναι ολα τοσο απλα. Μιλαμε για ανθρωπινες ψυχες.

Τα παιδια αυτα εχουν παντα μεσα τους τον πονο της απορριψης των βιολογικων γονιων και εχουν αυξημενη την αναγκη περισσοτερο απο καθε αλλο παιδι , για κοινωνικα αποδεκτο περιβαλλον, ωστε να μην προστιθενται επιπλεον προβληματα στη ψυχη τους.

Ομως ενα παιδι υιοθετημενο απο ομοφυλοφιλους περα απο τα προβληματα αποδοχης του κοινωνικου περιγυρου θα εχει να αντιμετωπισει και τη συγχηση ρολων μεσα του, οπως περιεγραψε ο nordor

Παράθεση
... ποσο σημαντικο για την ψυχικη υγεια του παιδιου ειναι να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον οπου οι ρολοι του πατερα και της μητερας ειναι διακριτοι.Αυτα που βλεπουν με την λιγοστη -λογο ηλικιας- ικανοτητα αντιληψης τους ειναι πολυτιμα για την μετεπειτα ζωη τους. Σε ενα περιβαλλον με γονεις ομοφυλους σιγουρα θα λαμβαναν στοργη,αγαπη και φροντιδα οπως και σε ενα σπιτι ετερο αλλα δεν θα μπορουσαν να διακρινουν καποια πραγματα τοσο σημαντικα και σιγουρα θα μπερδευονταν.

Ετσι τα νιωθω σαν μητερα, αλλα εκτος απο αυτα που πιστευω και νιωθω στο πολυ κοντινο μου περιβαλλον εχω παραδειγματα υιοθετημενων παιδιων. Τωρα στην ηλικια των 40 περιπου τα δυο αδερφια και ενα κοριτσακι στην εφηβεια. Οι γονεις παλευουν σε ολη τους τη ζωη να τα στηριξουν αυτα τα παιδια και τα ιδια παλευουν με τον εαυτο του να πνιξουν τον πονο της απορριψης του βιολογικου γονιου. Οι δε γονεις παντα εχουν την ανασφαλεια οτι μπορουν να τα χασουν.

Ειναι ενα πολυσυνθετο θεμα και δεν ειναι τοσο απλο.

Γιατι σε αυτα τα παιδια θελετε να προσθεσετε επιπλεον προβληματα?

Δεν ειναι νομικο το θεμα, αλλα καθαρα ανθρωπινο και σεβασμο επομενως και στη διαφορετικοτητα αυτων των παιδιων.

Επειδη τους εγκατελειψαν οι γονεις δεν ειναι ερμαια.

Οπως οι ομοφυλοφιλοι ζητουν σεβασμο στην σεξουαλικη διαφορετικοτητα τους , και κανενας δεν βλεπω να εχει αντιρρηση σε αυτο ας σεβαστειτε και την διαφορετικοτητα των παιδιων χωρις γονεις, που ειναι μια πολυ ευαισθητη ομαδα.

Για αυτους τους λογους , που σιγουρα θα εχουν γραφτει παραπανω απο αλλα μελη, αλλα εφοσον το θεμα εξελισσεται εχω το δικαιωμα να γραψω την αποψη μου για οσους δυσανασχετησαν, διαφωνω με την υιοθεσια των παιδιων απο ομοφυλοφιλους και θεωρω την αποψη αυτη εγωιστικη.

Αυτο ειναι το νοημα οτι δεν ρωτηθηκαν αυτα τα παιδια για οσους δεν το ''καταλαβαινουν''.

Διαφημίσεις

Επιμένετε να αναφέρεστε σε «προβλήματα», σε «τέτοια κατάσταση» και άλλα αόριστα πλην υποτιμητικά χωρίς να γίνεστε συγκεκριμένοι. Τα επιχειρήματα που λέτε εφαρμόζονται και σε ετερόφυλους.

Το παράδειγμα που αναφέρεις πιθανόν να είναι ενδεικτικό της ανεπάρκειας της ανάδοχης οικογένειας των 2 παιδιών.

Οι κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, βιολόγοι κλπ έχουν αναγνωρίσει την ομοφυλοφιλία ως φυσιολογική, και ενισχυτική για τη δομή της κοινωνίας. Πρόσφατη έρευνα μεγάλης κλίμακας σε υιοθετημένα παιδιά ομοφυλόφιλων ζευγαριών έδειξαν ότι τα παιδιά μεγαλώνουν εξίσου καλά σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια. Μετά από αυτό με εξοργίζει αυτό το «ταμπούρωμα πίσω από την άποψη» καθώς η απάντηση «αυτή είναι η άποψη μου» φωτογραφίζει αυτό για το οποίο ωρύονται οι ομοφυλόφιλοι: «ομοφοβία χωρίς λόγο και αιτία» που όμως στερεί από τους ίδιους την δυνατότητα να έχουν μια φυσιολογική ζωή, και στερεί από αρκετά παιδιά την δυνατότητα ενός κανονικού σπιτιού με 2 γονείς που θα τα αγαπούν.

Για τη σύγκριση με τους φόνους μεταξύ χιμπαντζίδων, ένα δυο εξάμηνα σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα κοινωνιολογίας ίσως σας βοηθήσουν να διακρίνετε το πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το επιχείρημα σας.

Παράθεση
Η φυση παντου προνοει ωστε τα μικρα να μεγαλωνουν με μαμα και μπαμπα ....η εστω να ειναι μαμα και μπαμπας αυτοι που τα κανουν.
Η φύση δίνει τις τεχνικές οδηγίες για την αναπαραγωγή. Το πως μεγαλώνει κάποιος είναι άλλη υπόθεση.

Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν χάσει τον ένα γονέα (ας πούμε τον πατέρα) και η χήρα μητέρα τα μεγαλώνει π.χ. με την αδερφή της ή μια φίλη της....χωρίς να υπάρχει το θέμα της ομοφυλοφιλίας στη μέση.

Πως ακριβώς θα μπερδευτεί το παιδί επειδή ΟΥΤΕ κι εδώ είναι διακριτοί οι ρόλοι? (αν και διαφωνώ στο τι είναι διακριτό και τι όχι).

Το'πα και πιο πάνω υπάρχουν κοπέλες που έχουν πάει σε τράπεζα σπέρματος και κάνανε παιδί. Δεν είναι gay, αλλά αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν μαζί με την μαμά και την γιαγιά και τη θεια κλπ.

Ποιά η διαφορά αν ήταν gay αυτοί που τα μεγαλώνανε?

Έχω κι άλλη ερώτηση:

Έστω σε μια πάμπλουτη οικογένεια όπου τα παιδιά τα μεγαλώνουν οι νταντάδες (λέμε τώρα)............πως ακριβώς γίνονται διακριτοί οι ρόλοι εκεί?.......μαμά μπαμπάς και 2 φιλιπινέζες νταντάδες ανα 12ωρο η μια?

Harlow είπε:
Ποιος είπε ότι τα παιδιά των gay γονιών είναι πιο ευτυχισμένα, ποιος προσπαθεί να πείσει γι'αυτό??????????? Υπάρχει ζευγάρι ετερόφυλων ή ομοφυλόφιλων που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του?

Εγώ νόμιζα ότι συζητάμε απλά για το δικαίωμα των gay ανθρώπων να γίνονται γονείς.

Το πόσο σωστοί γονείς θα γίνουν αυτό κανείς δεν το ξέρει. Έχουν τις ίδιες πιθανότητες να γίνουν σωστοί γονείς όσο και οι ετερόφυλοι.

Aν παρακολουθήσεις τα διεθνή media όταν προβάλλουν σχετικά θέματα, θα δεις ότι υπάρχει μια πολύ έντονη τέτοια τάση. Και στην περίπτωση που ανέφερα παραπάνω, αυτό γινόταν, προβάλλονταν ως οι άψογοι, στοργικοί γονείς από τα ΜΜΕ, όλο αγκαλιές, χαμόγελα και σκηνές τύπου οικογένεια Βιτάμ και μόλις έκλεινε η κάμερα, βίαζαν και εκπόρνευαν το ίδιο τους το παιδί. Αν δεν σοκάρει κανέναν άλλον αυτή η είδηση, εκτός από μένα, τότε φαίνεται πως οι gay γονείς έχουν κάποια έξτρα ελαφρυντικά στη συνείδηση των υπολοίπων, γιατί μόλις ακούμε για τέτοια εγκλήματα από straight, είμαστε έτοιμοι να τους ευνουχίσουμε και να τους κάψουμε ζωντανούς (εσύ πρώτη από όλους, Harlow) - και πολύ καλά κάνουμε.

Η Walt Disney, για παράδειγμα, έχει προβάλλει οικογενειακές σειρές, με πρωταγωνιστές gay γονείς. Ειδικά σε μία πρόσφατη, εμφανίζονται οι κόρες 2 ζευγαριών, ενός gay και ενός straight, γίνονται φίλοι και μέσω αυτών γνωρίζονται και οι γονείς. Οι straight γονείς παρουσιάζονται ως το πληκτικό ζευγάρι με τη ρουτινιάρικη μίζερη ζωή, σε σύγκριση με τις cool, προοδευτικές και ανοιχτόμυαλες λεσβίες μαμάδες. Σε απογευματινή ζώνη, όλα αυτά, με εκατοντάδες χιλιάδες παιδιων από 2 ετών και άνω τηλεθεατές. Προσωπικά, εμένα αυτό μου κάνει προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου.

Το να τους στερείτε αυτό το δικαίωμα γιατί και καλά τα παιδιά τι φταίνε που θα μεγαλώσουν σε "παρά φύση" οικογένεια και αν τα ρώτησε κανείς είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.

Όπως και κανένα παιδί δεν ερωτάται όταν γεννιέται σε ετερόφυλη οικογένεια και το σαπίζουν στο ξύλο κάθε μέρα οι γονείς του.

Τι εννοείς, "να τους στερούμε το δικαίωμα"; Αν θέλει ένας ομοφυλόφιλος άντρας να κάνει παιδί με παρένθετη ή μια λεσβία με σπέρμα δότη, λες να έρθουν να μας πάρουν τη γνώμη; Ή αν αποφασίσουν οι πολιτικοί να νομιμοποιήσουν τις υιοθεσίες, να κάνουν πρώτα δημοψήφισμα; Εδώ δε μας ρώτησαν για άλλα κι άλλα, εκεί θα κολλήσουν; Τη γνώμη μας λέμε εδώ (και χαρακτηριζόμαστε ωραιότατα γι' αυτό, αλλά το αντίθετο θα ήταν μεγάλη έκπληξη). Κανείς δε στερεί από κανέναν τίποτα. Ούτε το δικαίωμα στη γνώμη του (εγώ τουλάχιστον), ούτε το δικαίωμα στις πράξεις του.

Παράθεση
Aν παρακολουθήσεις τα διεθνή media όταν προβάλλουν σχετικά θέματα, θα δεις ότι υπάρχει μια πολύ έντονη τέτοια τάση.

Αγγελίνα δεν με ενδιαφέρει τι προβάλουν τα διεθνή μέσα ούτε τι πλύση κάνει η Disney.

Με ενδιαφέρει η ουσία του θέματος η οποία και βρίσκεται εκτός των media και της Disney.

Μου έκανες μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και σου έδωσα μια συγκεκριμένη απάντηση.

Harlow είπε:
Ποιος είπε ότι τα παιδιά των gay γονιών είναι πιο ευτυχισμένα, ποιος προσπαθεί να πείσει γι'αυτό??????????? Υπάρχει ζευγάρι ετερόφυλων ή ομοφυλόφιλων που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του?

Αν οι ερωτήσεις σου είναι ρητορικές, πες το μας από την αρχή, για να μη χάνουμε χρόνο απαντώντας.

Harlow είπε:
Αγγελίνα δεν με ενδιαφέρει τι προβάλουν τα διεθνή μέσα ούτε τι πλύση κάνει η Disney.

Με ενδιαφέρει η ουσία του θέματος η οποία και βρίσκεται εκτός των media και της Disney.

Οι δικές μου ερωτήσεις όμως, είναι πραγματικές και θέλω μια απάντηση σε αυτό:

Harlow είπε:

Πώς το ξέρεις ότι ΟΛΑ τα παιδιά (ή έστω η πλειψηφία) των γκέυ στη Ν.Υ. είναι μια χαρά ευτυχισμένα; Τα ρώτησες ένα ένα; Γνωριζεις έστω και ένα από αυτά;

Γιατί θα συμφωνήσω απόλυτα με τη summer wine ότι τα θετά παιδιά είναι μια "κατηγορία" παιδιών με πολύ ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, κάτι που γνωρίζω από προσωπική γνωριμία με αρκετά και χρειάζονται πολλά, πάρα πολλά πράγματα για να βρουν τις αληθινές ισορροπίες στη ζωή τους...σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ακόμη και "τα πάντα" δεν είναι αρκετά. :-(

Αγγελίνα_2 είπε:

Πώς το ξέρεις ότι ΟΛΑ τα παιδιά (ή έστω η πλειψηφία) των γκέυ στη Ν.Υ. είναι μια χαρά ευτυχισμένα; Τα ρώτησες ένα ένα; Γνωριζεις έστω και ένα από αυτά;

υπάρχουν έρευνες μεγάλης κλίμακας που επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό.

Απελευθερος, ναι μιλαω για τα ελληνικα δεδομενα , χωρα ομως που δεν υποτιμω οσον αφορα τα οφελη του θεσμου της οικογενειας. Εχω ζησει στο εξωτερικο και μπορω να διακρινω τις διαφορες των κοινωνιων. Για την δικη μου κριση, ο θεσμος της οικογενειας, κατι που θεωρωουσιαστικο και σοβαρο, εχει πολλα οφελη στην χωρα μας.

Θα πρεπει να αταματησουμε να θεωρουμε μη καλλιεργημενους οσους διαφωνουν με την υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους. Αυτη η σταση δειχνει μια εμμονη που αν μη τι αλλο δηλωνει μη σοβαρα επιχειρηματα. Το ανειμαι καλλιεργημενη η οχι το ξερωεγω και οι ανθρωποι. Πιυ με συναναστρεφονται. Αν καλλιεργημενος ειναι καποιος που δεν ξερει να ξεχωρισει τα ορια φυσιολογικου, αποδεκτου, κατακριτεου , ε ναι....τοτε δεν ειμαι.

Φυσικα και δεν ειναι κατακριτεο αν εισαι ομοφυλοφιλος...για εμενα ομως. Γιατι το 90 τοις εκτο των πατεραδων ΤΡΕΜΟΥΝ μηπως ο γιος τους ειναι. Θα πρεπει σε καθε οεριπτωση να ειναι αποδεκτος ο οποιοσδηποτε στο κοινωνικοσυνολο, αν δεν δημιουργει προβληματα στην κοινοτητα. Το φυσιολογικο ομως ειναι να γεενιουνται τα παιδια απο γονεις των δυο φυλων. Το αλλο σεναριο ειναι δικο μας δημιουργημα για να προλαβουμε τα σημεια των καιρων.

Δεν μιλαω για νομους ουτε για θεωρια. Γιατι υπο αυτο το πρισμα ΟΛΟΙ μας πρεπει να ζουμε αγαπημενοι, χωρις πολεμους, χωρις πεινα, κλπ κλπ κλπ......Μιλαω για την πεαξη. Μιλαω για τις δυσκολιες που θα αντιμετωπισει το παιδι και η οικογενεια.

Οι μονογοεικες οικογενειες ειναι πολυ διαφορετικες απο τις γκευ οικογενειες. Εκει τα παιδια μαθαινουν, ακουνε για την δομη της οικογενειας που βασιζεται στα δυο φυλα. Μπορει καποιος να πεθανε, να εξαφανιστηκε αλλα οι ψυχολογοι σου λενε οτι αν σε ρωτησει του εξηγεις με απλα λογια οτι ο μπαμπας πχ δεν ειναι μαζι μας.

Οι γκευ οικογενειες ειναι τελειως διαφορετικο θεμα. Εκει πρεπει να παλεψει πολυ το παιδι.

Δεν θα γινομουν πιτε εμποδιο σε καποιον πουηθελε να φερει στον κοσμο ενα παιδι η απλα να του χαρισει τη στοργη και την αγαπη του. Σε κανεναν ομως....αυτο ειναι ΘΕΟΣ απελευθερε :-D....το να γεμιζεις αγαπη και ευτχια την ψυχη ενος παιδιου.

Καμια φορα ομως δεν φτανουν οι δικες μας προθεσεις.....η οι επιθυμιες. Ζουμε σε συνολο, το επηρρεαζουμε και επηρρεαζομαστε απο αυτο.

Δεν υπαρχουν ιδανικες κοινωνιες, δυστυχως. Θα πρεπει να λαμβανουμε υπ οψιν ολες τις παραμετρους.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...