Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη περιοχή της πάνας - Σύγκαμα

Recommended Posts

Τότε, μέχρι να αρχίσει να στέκεται καλά, μπορείς να την καθαρίζεις όσο καλύτερα μπορείς πάνω στην αλλαξιέρα, ώστε να περιορίζεις το χρόνο παραμονής στο νιπτήρα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για τα τοπικά πλυσίματα :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι άλλο ???

Όταν βάζετε κρέμα σε κοριτσάκια, εκτός από τον πωπό, και γύρω γύρω από το "λιλάκι", βάζετε και μέσα στο "λιλάκι" ??

Sorry για την περίεργη ερώτηση, αλλά η κορούλα εδύ και κάποιες μέρες εμφανίζει μια έντονη κοκκινίλα (σαν ερεθισμός μου φαίνεται) μέσα στο "λιλάκι" της !!!!!!!!

Καμμία πρόταση;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Εμένα μου είχε πει ο παιδίατρος ελάχιστη κρέμα και ποτέ μεσα. Είμαστε τυχεροί βέβαια γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει συγκάματα, μόνο κανα δυο φορές έντονη κοκκινήλα, βάλαμε bepanthol και έφυγε.

Ίσως πρέπει να μιλήσεις με τον παιδίατρο, γιατί αν είναι μέσα, μπορεί να είναι ένδειξη ουρολοίμωξης, ή κάποιας μολυνσούλας.

Να μην είναι τίποτα ευχομαι και να φύγει με λίγη κρεμούλα!

kr3fp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμένα συγκάηκε ο μικρός δυο εβδομάδων με τα μωρομάντηλα τα pampers sensitive. Το κατάλαβα αμέσως ότι φταίγανε αυτά και τα σταμάτησα, έβαλα λίγο bepanthol και αμέσως πέρασε.

Τώρα αρκετές μέρες είναι συγκαμένος και όσο περνάγαν οι μέρες χειροτέρευε, η παιδίατρος μου είπε dactador, δεν είδα αποτέλεσμα. Προχθές το Σάββατο παρατήρησα ότι τα πράσινα pampers μωρομάντηλα "βελτιωθήκαν" βάζοντας μέσα αλόη, την οποία είχαν και τα sensitive.

Ο ποπός του μπέμπη δεν έχει ηρεμήσει ακόμα, τον πλένω σε κάθε αλλαγή κατευθείαν χωρίς να τον σκουπίσω πρώτα με μωρομάντηλο. τουλάχιστον φύγαν οι φουσκάλες γύρω από τους όρχεις, την dactador τη σταμάτησα και αύριο θα τον πάω στην παιδίατρο.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Κι εμείς συγκαήκαμε πριν τρεις μέρες και δεν ξέρω αν φταίει το ότι έβγαλε δοντάκια ή το ότι αλλάξαμε μωρομάντηλα από τα sensitive, και πήραμε τα natural (πράσινα) που είναι στεγνά και χάλια σε σχέση με τα sensitive κατά τη γνώμη. Τέλος πάντων στείλαμε το μπαμπά μας στο φαρμακείο και ζήτησε φαρμακευτική μελάνη ή eosin, και μας πρότεινε ανεπιφύλακτα το eosin, τα κάναμε όλα χάλια, λίγο από φουξ, βάφει τρελά και χρησιμοποίησα και γάντια και ήμουν και προσεκτική. Μετά έβαζα bepanthol, την καινούρια συνθεση για μωρά που δεν είναι ρευστή, είναι παχύρευστη και δε λιώνει εύκολα. Αλλά κατά τη γνώμη μου πάλι, είναι πατάτα γιατί εκεί που είχε ξεφλουδιστεί λίγο και είχε κάνει απειροελάχιστα μικρή πληγούλα και μάτωσε, δε μπόρεσε να την επουλώσει και να αναπλαθεί το δέρμα ενώ τώρα που έβαλα sudocrem, είναι πολύ καλύτερα.

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

τα μωρόμάντηλα περιέχουν χημικά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ :!: για το δέρμα του μωρού. Οσο λιγότερο τα χρησιμοποιείται τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχετε. Μόνο όταν βρίσκεστε έξω από το σπίτι και είναι αδύνατο να βρείτε τρεχούμενο νερό.

Αν βάλετε τα συστατικά τους στο http://www.biodizionario.it και θα δείτε τόσα κόκκινα (σημαίνει βλαβέρες πολλές φορές καρκινογόνες ουσίες) που δεν θα τα ξαναχρησιμοποιησετε :wink:

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Και στην περίπτωση που δεν μπορούμε να κάνουμε μπανάκι και έχουμε απορρίψει τα μωρομάντηλα, χρησιμοποιούμε ας πούμε βαμβακάκι και νεράκι ή έχουμε και κάποια καλύτερη επιλογή;

Ευχαριστούμε πάντως για την ενημέρωση, δεν τα είχα και για αθώα αλλά όχι και για τόσο ένοχα... :cry::cry::cry:

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για "αυτοσχέδια μωρομάντηλα" όπως να έχετε πάρει το Boundy (αν δεν κάνω λάθος) το χαρτί κουζίνας που είναι ιδιάιτερα ανθεκτικό (βρεγμένο δεν σχίζεται εύκολα) και να έχετε δίπλα σας ένα δοχείο πχ, με το βιολογικό βοτανόλουτρο καλέντουλας της Weleda διαλυμένο σε νερό δεν κάνει αφρό, δεν θέλει ξέβγαλμα και θρέφει το βρεφικό δέρμα και έτσι να αντικαταστήσετε τουλάχιστον στο σπίτι την χρήση των συμβατικών μωρομάντηλων. Είδικά για τους νυχτερινούς καθαρισμούς που δεν θέλεις να βάλεις το μωρό κάτω από την βρύση και να το ξυπνήσεις όταν είναι 1 ή 2 μηνών.

Επίσης με το βαμβάκι έχετε αντίστοιχο αποτέλεσμα μόνο που δεν πολύβολευει.

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Για εσενα ''μαμι'', εχω μπροστα μου το ''BabyDerm Girl's'' της ''InterMed'' που αγορασα μετα απο συσταση του παιδιατρου γιατι ειχανε κοκκινησει απο μεσα τα κοριτσια μου που συνεχιζω να τη χρησιμοποιω σε παρομιες περιπτωσεις και παντοτε υποχωρουν τα συμπτωματα. Ειναι και για πολυ μικρες ηλικιες. Προκειται για ενα ειδικο υγρο για καθαρισμο των κοριτσιων απο 0-12 χρονων,που κανει σαπουναδα...Απο το φαρμακειο.

Οσο για τα συγκαμματα στον ποπο, δεν ξερω τελικα αν οι λυσεις ειναι επαρκεις, αλλα εγω οταν ηταν ενος χρονου η πρωτη μου, ειχε ερεθιστει στον ποπο τοσο πολυ που ενω ειχε ξεκινησει με ενα μονο σπυρακι, με τις αλοιφες ντακταριν, κ.α. του φαρμακειου, επεκταθηκε σε φουσκαλες, ανοιχτη πληγη τεραστια, ουρλιαζε το παιδι για 1,5 εβδομαδα δεν υποχωρουσε... Αλλα εδω σταθηκα τυχερη.

Εχουμε ενα φαρμακοποιο στην πολη μας που μου ειπε τοτε ,ο τωρα συνταξιουχος και εμπειρος παιδιατρος μας,ο οποιος φαρμακοποιος πουλαει με 5 ευρω μια αλοιφη θαυματουργη. Σε 3 μερες, ολα ειχαν εξαφανιστει και οποτε τη χρησιμοποιω στην αρχη μιας κοκκινιλας ή ενος σπυριου, αποκλειεται να επεκταθει. Αφου την κανω δωρο και σε φιλη μου που μενει στην Κυπρο, οταν ερχεται στην πολη μου. Δεν κανω διαφημιση, δεν εχω λογο, ειμαι τυχερη ομως. Μηπως κανενας φαρμακοποιος στη δικη σας πολη, παρασκευαζει τετοια αλοιφη και δεν το ψαξατε; Αν μαθετε για χειροποιητα παρασκευασματα απο φαρμακοποιο, δοκιμαστε!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Όντως τα μωρομάντηλα δεν είναι τόσο αθώα. Βέβαια και εγώ τα χρησιμοποιώ όταν ήμαστε κάπου που δεν έχει νερό. Εγώ πάντα τονβ πλένω κατευθείαν με χλιαρό / ζεστό νεράκι. Ακόμα και σε ταβέρνα στην τουαλέτα τον έχω πλύνει με καθόλου υποδομή για μωρά.

Αποτέλεσμα να έχει συγκαεί πάρα πολύ μόνο μια φορά από διάρροια, που του έκανε κοκκινήλες σαν ανοιχτές πληγές. Τις αντιμετώπισα με σουντοκρεμ και του έβαζα πρώτα ένα βαμβακερό βρακάκι και από πάνω την πάνα για να μην έρχεται το υλικό της πάνας κατευθείαν σε επαφή με το δερματάκι του. Σε δύο ημέρες είχαν κλείσει οι πληγές και δεν υπήρχε ούτε σημαδάκι.

Την σουντοκρεμ όμως του την βάζω μόνο όταν δω κάποια κοκκινίλα. Δεν την βάζω σε καθημερινή βάση και δεν την έχει συνιθήσει το δέρμα του.

Αυτό με το εσώρουχο μου το είπε η μαμά μου που το έκανε στον αδερφό μου που ήταν αλεργικός στις πάνες, (πριν 30 χρόνια) και το βρήκα πολύ καλή ιδέα. Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Εγώ χρησιμοποιώ τα Septona Sensitive.Δεν είναι καλά??Κοίταξα το site με τα συστατικά και απο αυτά που βρήκα, δεν εντόπισα κάτι κακό.Ομολογώ οτι με έχουν βολέψει πολύ.Ασε που είναι και φτηνά.Τα 72 έχουν 2 ευρώ.Τα παίρνω απο τον Βασιλόπουλο.Ξέρετε τίποτα??? :shock:

Επίσης, εννόείται οτι δεν αποχωρίζομαι την bepanthol.Δεν έχουμε πάθει ούτε μια φορά σύγκαμα! :D

και εμεις δε συγκαιγομασταν αλλα απο τοτε που αρχισαν τα φαγακια, αρχισαν και τα πρωτα συμπτωματα!

τα κακακια τους ειναι πιο οξινα με τα φαγητα

οσο για τις πανες χρησιμοποιω pampers και Libero

τελικα διαπιστωσα οτι ο (πιο!) ευαισθητος πωπουλης του Βασιλη ψηφιζει Libero! πιο συγκεκριμενα εχει προβλημα με τα active fit pampers

το τσεκαρα, και εχει ενα διχτακι στο μεσον και μαλλον αυτο τον επιρεαζει

το κακο ειναι οτι πιρα πολλα και να δω πως θα τα καταναλωσω. Η μπεμπα ευτυχως δεν εχει τοσο προβλημα αλλα φοραμε διαφορετικο νουμερο λογω μεγεθους!

kKZUp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ ψηφίζω εδώ και χρόνια SEBAMED healing Cream!!!Δεν έιχε συγκαεί ο γιος μου ποτέ και τώρα η κόρη μου είναι μια χαρά με αυτή!

Αλλά με τα μωρομάντηλα ομολογώ ότι θορυβήθηκα λιγάκι.Εγώ πάντα μαζεύω τα κακά με μωρομάντηλο και μετά πάω για πλύσιμο.Η αλήθεια είναι ότι όταν κοκκινίζει το πωπουδάκι της κόρης μου είναι είτε γιατί την έχει καθαρίσει ο άντρας μου μόνο με μωρομάντηλο για να την αλλάξει είτε γιατί όταν είμαστε έξω την καθαρίζουμε με Pampers sensitive.

Θα δοκιμάσω και τα Septona Sensitive που λέει και η Almodobar.Έτσι κι αλλιώς τα pampers sensitive ψιλοχάλια φαίνονται!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Τελικα ειμαστε πολυ ευαισθητοι???? Και μελανι και Verdal και λιγο να αεριστουμε και παλι τιποτα. Προσπαθουσα να τα αλλαζω και στο μεσον της νυχτας αλλα δε το ξανακανω μετα τα χθεσινα. Ξυπνησαν και τα 2 στις 4 και καταφεραμε να ξανακοιμηθουμε στις 6. Εδω και δυο μερες τους εκοψα και το πορτοκαλι στη φρουτοκρεμα. Υπαρχει μια διαφορα οντως, αλλα δε λεει να κοψω τα πορτοκαλακια...

Καμια ιδεα?

kKZUp2.png

γεια σας μαμαδες.εχω ενα κοριτσακι 20 ημερων και ο παιδιατρος μου συστησε να μην βαζω κρεμα για το συγκαμα γιατι μπορει να παει η κρεμα στον κολπο και να παθει ουρολοιμωξη.το προβλημα ειναι οτι κανει κακα μετα απο καθε γευμα σχεδον και οταν αποκοιμιεται δεν προλαβαινω παντα να την αλλαξω αμεσως.πολλες φορες βαζω και ελαιολαδο αλλα οταν εχει ηδη γινει κοκκινη της βαζω sudocream για να υπαρχει ενα παχυ στρωμα.Επειτα αναρωτιεμαι τι θα γινει οταν -ελπιζω- αρχισει και κοιμαται περισσοτερες ωρες.Θα πρεπει να την ξυπναω για να την αλλαζω? δεν θελω να το σκεφτομαι!

Εχει ακουσει κανεις αυτο το θεμα με την ουρολοιμωξη?? :!:

Γεια σας. Είμαι καινούριο μέλος και πρώτη φορά γράφω εδώ. Έχω δύο παιδάκια 8 και 5 χρ. και σκέφτηκα να σας δώσω λίγα από τα φώτα μου. Εμένα και τα δύο παιδιά μου συγκαίονταν και το καλύτερο που εφάρμοσα ήταν ο ήλιος και η pepanthol. Όταν έβλεπα κοκκινίλες και είχε λίγο ήλιο έξω πήγαινα κοντά σε ένα παράθυρο και κρατούσα το μωρό μπρούμυτα πάνω στα πόδια μου ώστε να βλέπει ο ήλιος το κοκκινισμένο σημείο. Μετά έβαζα pepanthol και φυσούσα λιγάκι ώστε να στεγνώσει η κρέμα και μετά έβαζα την πάνα. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή Χρονιά σε όλους και να χαίρεστε τα μωράκια σας.

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι τα συστατικά του daktador κ αν το daktador είναι ακριβώς το ίδιο με το dactador και το daktarin. Η βοήθειά σας μου είναι πολύτιμη γιατί βρίσκομαι στο εξωτερικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νομίζω ότι είναι η ίδια αλοιφή.

Απλά εκ παραδρομής μερικές φορές το γράφουμε διαφορετικά.

Αλλά υπάρχει και η Daktarin.

Μουείχε πεί κάποια στιγμή η παιδίατρος αν τον τσούζει η Daktador να του βάλω Daktarin.

Τέλος πάντον ελπίζω να βοήθησα.

k4lbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...