Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη περιοχή της πάνας - Σύγκαμα

Recommended Posts

:Dgeia sas!kai egw exw ena antraki 7.5 mhnwn!h dikia mas periptwsh einai h exhs....o mikroulhs gennhthike me problhma sto paxu entero!mexri kai 6 mhnwn htan me sakoulaki...kaname thn apokatastash sto enteraki tou kai afou ola phgan doxa to theo kala,o kakomoirhs talaipwreitai twra apo sugkama sto kwlaraki tou!1ou bathmou sugkama...:oops:.o giatros mou eipe na balw melani alliws na brasw kai na krathsw to nero apo pitoura kai na tou kanw kompreses....bebaia apo monh mou exw balei kenacomb,dalacin alla den kanane tipota apolytws.taktika ton bazw epanw se seltedaki kai aerizetai giati me tis panes kokkinizei polu.twra exei perasei ena diasthma pou h paidiatros mou susthse na xrhsimopoiw thn krema ths mustela thn stelactiv,einai gia sugkama proxwrhmenou bathmou!..ton tsouzei sthn arxh alla meta hremei kai fusika to xrhsimopoiw parallhla me to melani.afhste pou exw bapcei rouxa,xeria,patwmata....:roll:.yparxei kamia apo esas me paromoio problhma;;;;

Διαφημίσεις

loipon xrhsimopoihsa thn krema ths mustela stelactiv kai se syndiasmo me to melani.polu kalh krema gia sobarou bathmou sugkamata gia 2 fores thn hmera.proswpika den ton plenw kathe fora mono ton skoupizw kathe fora pou ekane thn anagkh tou gia na mhn exei polu ygrasia o pwpws tou kai eida apotelesma.me mikra petsetakia ton skoupiza tamponarista kai meta ta ebaza gia pluntirio.mesa se 2 meres o pwpws tou exei hremhsei fobera.hramhse o mpempakos!!!!!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας.

Να ρωτήσω κάτι κάπως χαζό; Την πετσουτούλα που θα σκουπίσουμε τον ποπουδάκο του μωρού θα πρέπει να την βάλουμε στα άπλυτα μετά την πρώτη χρήση και την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσουμε άλλη;

Και αν δεν πλένουμε το μωρό κάτω από τη βρύση αλλά σε λεκανίτσα τι μπορο'υμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από βαμβάκι για να το καθαρίσουμε; Αν χρησιμοποιήσουμε πετσετούλα βουτηγμένη στο νερό της λεκανίτσας πρέπι μετά να τη βάλουμε πάλι στα άπλυτα;

Ευχαριστώ και με συγχωρείτε για τις χαζές ερωτήσεις.

egw proswpika an dw oti den einai polu lerwmwnh h petsetoula tou thn xrhsimopoiw kai 2 fora!!!meta paei aparaithta sto plunthrio....oso gia to pou tha pleneis to ninaki sou...kalutera sth brush katw apo trexoumeno neraki!!!kai oxi polles ugrasies sto pwpoudaki tou giati kanei sugkamata

κοριτσάρες μου, ο μικρός μου εδώ και 2 μέρες έχει εμφανίσει τύπου σύγκαμα στο λαιμό, κάτω από το πηγούνι και γύρω από το στόμα. Πήρα τον γιατρό πριν λίγο, αλλά δεν τον βρήκα. Έχετε καμιά ιδέα; Να χρησιμοποιήσω την κρέμα του πωπού;

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

Γεια σου Μαράκι! Τι κάνεις? Περαστικά στο Νικόλα σου! Κι εμένα είχε κάνει ερεθισμό στο λαιμουδάκι... Θέλει καλό πλύσιμο και στέγνωμα τώρα που τρώνε και φαγάκι και μπορεί να πάει μέχρι το λαιμό (εμένα στην αρχή μέχρι και τα αυτιά του έτρωγαν κρέμα! :lol: ) Επίσης μετά το μπάνιο καλό ξέπλυμα από το σαπουνάκι και στέγνωμα, καμιά φορά εκτός από στέγνωμα με την πετσέτα μπορείς συμπληρωματικά να το στεγνώσεις με πανάκι από βαμβάκι όπως αυτά που βγάζουμε το μακιγιάζ. (είχα βρει στο Τζάμπο μεγάλα τετράγωνα για μωρά της chicco) Εκεί που έχει συγκάψει μπορείς να βάζεις κρέμα. Καλύτερα όχι δυνατή τύπου sudocrem. Εγώ βάζω της nivea την κρέμα για το σύγκαμα κι είναι τέλεια! Καμία άλλη δε με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Στο στόμα κοντά όμως δε θα έβαζα τπτ. Πάρε και το γιατρό σου να τον συμβουλευτείς!

Γεια σου Μαράκι! Τι κάνεις? Περαστικά στο Νικόλα σου! Κι εμένα είχε κάνει ερεθισμό στο λαιμουδάκι... Θέλει καλό πλύσιμο και στέγνωμα τώρα που τρώνε και φαγάκι και μπορεί να πάει μέχρι το λαιμό (εμένα στην αρχή μέχρι και τα αυτιά του έτρωγαν κρέμα! :lol: ) Επίσης μετά το μπάνιο καλό ξέπλυμα από το σαπουνάκι και στέγνωμα, καμιά φορά εκτός από στέγνωμα με την πετσέτα μπορείς συμπληρωματικά να το στεγνώσεις με πανάκι από βαμβάκι όπως αυτά που βγάζουμε το μακιγιάζ. (είχα βρει στο Τζάμπο μεγάλα τετράγωνα για μωρά της chicco) Εκεί που έχει συγκάψει μπορείς να βάζεις κρέμα. Καλύτερα όχι δυνατή τύπου sudocrem. Εγώ βάζω της nivea την κρέμα για το σύγκαμα κι είναι τέλεια! Καμία άλλη δε με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Στο στόμα κοντά όμως δε θα έβαζα τπτ. Πάρε και το γιατρό σου να τον συμβουλευτείς!

Κρητικοπούλα μου όμορφη! Πως είστε; Ο Γιώργης σου;

Ο Νικόλας μεγαλώνει εν ριπή οφθαλμού γιατί από την λαιμαργία του δαγκώνει και μας! Ειδικά την ώρα που τρώει κάνει σαν τρελλό να φτάσει στο κουτάλι όσο γίνεται πιο γρήγορα, οπότε σωστά κατάλαβες, τρώνε μέχρι και τα αφτιά του (μια μέρα, μέχρι και η πατούσα του βρέθηκε στην πορεία του κουταλιού! :rolleyes:) Αυτά της chicco τα χρησιμοποιώ συνέχεια και για το πωπουδάκι του και είναι όντως πολύ βολικά (και ακριβά συνάμα! :?). sudocream δεν χρησιμοποιώ, έχω την κρέμα της weleda, που τουλάχιστον στο πωπουδάκι κάνει θαύματα. Περιμένω και τηλ. του γιατρού να δούμε τι θα προτείνει...

Φιλιά στον Γιώργη και στην όμορφη μανούλα του :)

Κρητικοπούλα μου όμορφη! Πως είστε; Ο Γιώργης σου;

Ο Νικόλας μεγαλώνει εν ριπή οφθαλμού γιατί από την λαιμαργία του δαγκώνει και μας! Ειδικά την ώρα που τρώει κάνει σαν τρελλό να φτάσει στο κουτάλι όσο γίνεται πιο γρήγορα, οπότε σωστά κατάλαβες, τρώνε μέχρι και τα αφτιά του (μια μέρα, μέχρι και η πατούσα του βρέθηκε στην πορεία του κουταλιού! :rolleyes:) Αυτά της chicco τα χρησιμοποιώ συνέχεια και για το πωπουδάκι του και είναι όντως πολύ βολικά (και ακριβά συνάμα! :?). sudocream δεν χρησιμοποιώ, έχω την κρέμα της weleda, που τουλάχιστον στο πωπουδάκι κάνει θαύματα. Περιμένω και τηλ. του γιατρού να δούμε τι θα προτείνει...

Φιλιά στον Γιώργη και στην όμορφη μανούλα του :)

:lol: Για πότε τα γεννήσαμε και για πότε θα γιορτάσουμε τα πρώτα τους γενέθλια ε? Πώς μεγαλώνουν έτσι? Αντράκια ολόκληρα! Να το χαίρεσαι κοπέλα μου! Μπράβο του που είναι και καλόφαγο και δεν παιδεύει τη μανούλα! Κι εμείς τρώμε προς το παρόν, ελπίζω τώρα που θα μπουν και νέες γεύσεις στο μενού να είναι δεκτικός.

Κι εγώ καλά είμαι, πιστεύω ότι θα κόψω σύντομα τα utrogestan και θα σηκωθώ. :D Από Δευτέρα θα ξέρω που θα πάω στο γιατρό! Έχω μεγάλη αγωνία! Περαστικά και πάλι στο Νικολάκη σου! Το πολύ-πολύ να σου προτείνει αλοιφούλα. Βάλαμε κι εμείς μια περίοδο την dactodor για ένα σύγκαμα στα μπουτάκια. Άμα είναι και φαγανούλικα με δίπλες... θα τα έχουμε αυτά! :lol:

:lol: Για πότε τα γεννήσαμε και για πότε θα γιορτάσουμε τα πρώτα τους γενέθλια ε? Πώς μεγαλώνουν έτσι? Αντράκια ολόκληρα! Να το χαίρεσαι κοπέλα μου! Μπράβο του που είναι και καλόφαγο και δεν παιδεύει τη μανούλα! Κι εμείς τρώμε προς το παρόν, ελπίζω τώρα που θα μπουν και νέες γεύσεις στο μενού να είναι δεκτικός.

Κι εγώ καλά είμαι, πιστεύω ότι θα κόψω σύντομα τα utrogestan και θα σηκωθώ. :D Από Δευτέρα θα ξέρω που θα πάω στο γιατρό! Έχω μεγάλη αγωνία! Περαστικά και πάλι στο Νικολάκη σου! Το πολύ-πολύ να σου προτείνει αλοιφούλα. Βάλαμε κι εμείς μια περίοδο την dactodor για ένα σύγκαμα στα μπουτάκια. Άμα είναι και φαγανούλικα με δίπλες... θα τα έχουμε αυτά! :lol:

χαχαχα καλά είδα τικεράκι και μετά χάθηκε και νόμιζα ότι έκαναν πουλάκια τα ματάκια μου και έκανα edit τις ευχές μου :)

ώστε το σκαρώσατε το δεύτερο θαυματάκι ε; :) Με το καλό κοριτσάρα μου, να πάνε όλα όμορφα και να το κρατήσεις γερό και χαμογελαστό στην αγκαλιά σου.

Φιλιά στα μπουτάκια τα λαχταριστά του παίδαρου!

χαχαχα καλά είδα τικεράκι και μετά χάθηκε και νόμιζα ότι έκαναν πουλάκια τα ματάκια μου και έκανα edit τις ευχές μου :)

ώστε το σκαρώσατε το δεύτερο θαυματάκι ε; :) Με το καλό κοριτσάρα μου, να πάνε όλα όμορφα και να το κρατήσεις γερό και χαμογελαστό στην αγκαλιά σου.

Φιλιά στα μπουτάκια τα λαχταριστά του παίδαρου!

Το σκαρώσαμε... ναι! :lol: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κοπέλα μου!!! Και στα δικά σου εύχομαι!! ;)

Διαφημίσεις

ναι να την χρησιμοποιήσεις. το ίδιο μας πρότεινε η παιδίατρός μας, γιατί δεν συμμαζεύεται η κορούλα μου από τα σαλάκια με αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από το στόμα να είναι ερεθισμένη συχνά. Πλύσιμο με αφρολουτράκι, στέγνωμα με καθαρή πετσετούλα ή χαρτί απαλό και κρεμούλα του πωπούλη.

ναι να την χρησιμοποιήσεις. το ίδιο μας πρότεινε η παιδίατρός μας, γιατί δεν συμμαζεύεται η κορούλα μου από τα σαλάκια με αποτέλεσμα η περιοχή γύρω από το στόμα να είναι ερεθισμένη συχνά. Πλύσιμο με αφρολουτράκι, στέγνωμα με καθαρή πετσετούλα ή χαρτί απαλό και κρεμούλα του πωπούλη.

ευχαριστώ sevoula! πριν λίγο μίλησα με τον δικό μας γιατρό και μου είπε να βάλω fucicort η οποία είναι κορτιζονούχα :(

κορτιζόνη; γιατί; δεν έχει τί άλλο να προτείνει;στα δικά του παιδιά ο γιατρός έδινε αβέρτα κουβέρτα τις κορτιζόνες; τί να πω. συγνώμη που τα πήρα, αλλά δεν γίνεται τίποτα με το συχνό πλύσιμο και την κρεμούλα για πωπάκι; ελαιόλαδο παρθένο; δεν είμαι γιατρός, αλλά μήπως να το δοκίμαζες μία φορά; κακό σίγουρα δεν θα κάνει.

Ειχα και γω προβλημα συγκαματος και τα δοκιμασα ΟΛΑ και κορτιζονουχες κρεμες και σπαθολαδα ΟΛΑ....

Ετσι αυτο που εχω να πω ειναι οτι σαν την bepanthol για συγκαμα δεν υπαρχει ..Απλα τελεια ..... Την απλωνα παχια παχια και εκανε αμεσως δουλεια...

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Διαφημίσεις

Ειχα και γω προβλημα συγκαματος και τα δοκιμασα ΟΛΑ και κορτιζονουχες κρεμες και σπαθολαδα ΟΛΑ....

Ετσι αυτο που εχω να πω ειναι οτι σαν την bepanthol για συγκαμα δεν υπαρχει ..Απλα τελεια ..... Την απλωνα παχια παχια και εκανε αμεσως δουλεια...

dokimases kai to melani...kai den ekane tipota;;;;toso sobaro sugkama eixe to mwraki sou;;;;emena o paidoxeirourgos mou eixe pei na tou bazw melani.thn bepanthol gia sugkama thn exw alla den ekane se mas tipota!!:oops::oops:

όταν πήρα τη μικρή μου από την κλινική είχε ένα σύγκαμα τεραστίων διαστάσεων.Κατακκόκινος πωπούλης και κατακκόκινο παπάκι. σφάδαζε το πουλάκι μου από το κλάμα. δεν μπορούσε να ησυχάσει με τίποτα.η παιδίατρος μας σύστησε τα προϊόντα της hydrovit, πλύσιμο σε κάθε αλλαγή της πάνας, και το δυσκολότερο όλων να την ξυπνάω κάθε φορά που την άκουγα να κάνει κακάκια στον ύπνο της. Κόλαση! το μικρό μου υπέφερε! κοιμισμένο το άλλαζα και το έβαζα κάτω από τη βρύση. αλλάξαμε κρέμα, της έβαζα της frezyderm, την sudocream, της έβαζα το εοζήν, νομίζω το λέγανε, ένα κόκκινο υγρό παρασκεύασμα φαρμακευτικό, το μελάνι,και αποτέλεσμα δεν είδα. το πουλάκι μου τσίριζε από τον πόνο.υπέφερε. Υπόψην ότι έφταιγε και η παιδίατρος, γιατί το πρώτο διάστημα, δεν μας είπε να μην χρησιμοποιώ μωρομάντηλα παράλληλα με το πλύσιμο και στην τελική μας πρότεινε κάτι κορτιζονούχες αλοιφές. δεν την άκουσα αυτή τη φορά. τα είχα πάρει στο κρανίο με την αναποτελεσματικότητά της.

γιατρειά βρήκα όταν έφερα μια άλλη παιδίατρο και μου σύστησε το ελαιόλαδο με νισεστέ μετά πό κάθε αλλαγή πάνας και πλύσιμο και φυσικά να μην ξυπνάω το μωρό όταν κοιμάται. ακόμα και όταν κάνει κακά στον ύπνο της, όταν θα ενοχληθεί, θα ξυπνήσει και θα κλάψει. τότε θα την πλύνω και θα την αλλάξω.

Έχουν περάσει οι μήνες, αλλά ακόμα τα θυμάμαι σαν τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής μου.

ακόμη και σήμερα χρησιμοποιώ ελαιόλαδο και δεν το αλλάζω με τίποτα. αντί για μωρομάντηλα έχω χαρτί απαλό, για το στέγνωμα μετά το πλύσιμο σε κάθε αλλαγή πάνας.Με την πετσέτα παίρνω τα πολλά νεράκια και με το χαρτί στεγνώνω την περιοχή σχολαστικά. μετά της βάζω το λαδάκι και το παπάκι και το πωπουδάκι μας είναι τζάμι!

κοριτσια καλησπερα!ο μικρος μου ειναι 4 μηνων και χρησιμοποιω sudocream.τις τελευταιες μερες το πωπουδακι του ηταν ερεθισμενο και του εβαλα με ενα βαμβακακι ελαιολαδο!ηταν πραγματικα πολυ καλο!

:-D

καλησπερα!οταν το συγκαμα ειναι πολυ εντονο καλο ειναι να ξεπλενετε τα μωρακια σας με χλιαρο προς το κρυο νερακι!το ζεστο τα κανει χειροτερα!συνταγη της μαμας και της γιαγιας!!!

marigoulio και με γυμνό το χέρι θα σου έλεγα, αρκεί να έχεις πλύνει τα χέρια σου.

εγώ από αύριο θα της βάλω ελαιόλαδο και στο προσωπάκι, εκεί που έχει ερεθισμό από τα σάλια και τα χεράκια που βάζει στο στόμα και στο πρόσωπο.

θα σας γράψω αποτελέσματα.

Πολυ καλο στεγνωμα με πετσετα και μετα ελαιολαδο η αμυγδαλελαιο με βαμβακι. Κοριτσια η SUDOCREΜΕ μου φαινεται πολυ βαρυ προιον για μωρακια. Μου την προτεινε και μενα μια ηλιθια παιδιατρος και το μωρακι εγινε χειροτερα στις πρωτες του μερες. Αν θελετα να βαλετε κρεμα δοκιμαστε veleda (για συγκαμα- σε βιολογικα μαγαζια κ καποια φαρμακεια). Μιλαμε για απιθανο προιον. Εγω βεβαια σωθηκα κ με τις βαμβακερες πανες πολλαπλων χρησεων .

Πολυ καλο στεγνωμα με πετσετα και μετα ελαιολαδο η αμυγδαλελαιο με βαμβακι. Κοριτσια η SUDOCREΜΕ μου φαινεται πολυ βαρυ προιον για μωρακια. Μου την προτεινε και μενα μια ηλιθια παιδιατρος και το μωρακι εγινε χειροτερα στις πρωτες του μερες. Αν θελετα να βαλετε κρεμα δοκιμαστε veleda (για συγκαμα- σε βιολογικα μαγαζια κ καποια φαρμακεια). Μιλαμε για απιθανο προιον. Εγω βεβαια σωθηκα κ με τις βαμβακερες πανες πολλαπλων χρησεων .

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩ!

σαν στοκος εχω ακουσει οτι ειναι η sudocreme.εγω δεν βαζω γενικα στην κορη μου κρεμα συγκαματος προληπτικα,μονο αν την δω λιγο κοκκινη της βαζω weleda.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

dokimases kai to melani...kai den ekane tipota;;;;toso sobaro sugkama eixe to mwraki sou;;;;emena o paidoxeirourgos mou eixe pei na tou bazw melani.thn bepanthol gia sugkama thn exw alla den ekane se mas tipota!!:oops::oops:

Το μελανι ειναι ΠΟΛΥ αποτελεσματικο οταν ειναι περιεκτικοτητας 2%. Αυτο θελει παραγγελια και δε στο φτιαχνουν ολοι οι φαρμακοποιοι.....το ετοιμο που πουλανε ειναι1% και δεν κανει σπουδαια πραγματα.........με το 2% κανεις πολυ καλα τη δουλεια σου και παιρνει τον πονο του παιδιου αμεσως.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

κορίτσια αφήστε τα φάρμακα και τα προϊόντα εμπορίου. βάλτε ελαιόλαδο, φυσικό προϊόν, αγνό, ελληνικό. αυτό και να το φάει, που λέει ο λόγος, το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να του κάνει κακό, το βάζουμε στην ευαίσθητη περιοχή των μωρών. τα άλλα μπορείς να τα φας; όσο βιολογικό κι αν είναι δεν το ρισκάρεις να το φας, τα χημικούλια του θα τα έχει. άσε το μελάνι. σκέτο δηλητήριο. αποτελεσματικό, αλλά όχι φυσικό.αυτό για την κατάποση το είπα για να δείξω ότι δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια πολύ περισσότερο στο δερματάκι του μωρού.

Ελαιόλαδο και πάλι ελαιόλαδο. βάλτε το έστω για μια φορά και θα με θυμηθείτε. πείτε μου αν δεν είδατε αποτέλεσμα, γιατί είναι το καλύτερο με διαφορά.

αν το μωρό έχει σοβαρό σύγκαμα βάλτε άφοβα πάνω από το ελαιόλαδο νισεστέ (αυτό που βάζουμε για να ανοίξουμε φύλλο πίτας), ιδίως στις πτυχώσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...