Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λουράκι ασφαλείας για ζωηρά παιδιά- ποιά είναι η γνώμη σας?

Recommended Posts

Καλημέρα!Επαναφέρω το θέμα γιατί πραγματικά θέλω την άποψη σας σ αυτό που θα σας περιγράψω. Με κάλεσε χθες φίλη για καφέ να παίξουν και τα παιδιά μας. Το μικρό της 16 μηνών. Η κοπέλα παιδαγωγός σημειωτέον. Την ώρα που μιλούσαμε βλέπω ένα λουρί πάνω στο τραπέζι. Λέω αααα! αυτά τα λουράκια που βάζουν στα παιδιά λες και είναι σκυλάκια. Ευτυχώς δεν είπα κάτι πιο προσβλητικό. Και μου απαντάει ναι το βάζω στη μικρή, αλλά μόνο μέσα στο σπίτι γιατί τώρα που περπατάει φοβάμαι μην πέσει. Την ώρα που μου το λέει η μικρή που εν τω μεταξύ είναι στο πάρκο, θέλει να βγεί. Την βγάζει, την παίρνει αγκαλία.και τηςτο φοράει. Από μέσα μου δαγκώθηκα και είπα σοβαρολογεί. Έκατσα δύο ώρες εκεί. Το παιδί το είχε όλο αυτό το διάστημα με το λουρί αυτό και από πίσω του έιχε ένα σκοινάκι με 30-40 εκατοστά μήκος και το κρατούσε. όπου πήγαινε η μικρή από πίσω και αυτή. Κάποια στιγμή η μπέμπα μου είχε μπεί σ ενα σπιτάκι που είχε και την φώναξε να παίξουν και μπήκε και η φίλη μου μαζί για να μην τηςαφήσει το λουράκι. Σε κάποια φάση κρατούσε με το ένα χέρι το παιδί και με το άλλο ένα κουτάλι η μικρή τραβούσε προς μια κατεύθυνση κι αυτή ήθελε να αφήσει το κουτάλι στο τραπέζι οπότε την τράβηξε κατά λάθος και έπεσε. Επειδή με είχε δει μάλλον ότι δυσανασχέτησα και της το είπα κιόλας πολύ ευγενικά ότι είμαι αντίθετη, μου λέει, να είδες που πέφτει?Και της λέω μα εσύ την τράβηξες και έπεσε. Αν ήταν μόνη θα στεκόταν. Ρε κορίτσια δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά είμαι τελείως κατά της χρήσης του λουριού χωρίς όμως να κατακεραυνώνω μαμάδες που ίσως σε εξωτερικό χώρο επιλέξουν να το χρησιμοποιήσουν για λόγους ασφαλείας, αν και προτιμώ να κουραστώ λίγο παραπάνω, παρά να υποκαταστήσω την απουσία κατοικιδίοτ με το παιδί μου.¨Ομως ρε κορίτσια μέσα στο σπίτι?Και γιατί φοβάται να μην πέσει? Δεν θα το καταντήσει μόμολο το παιδάκι? Δεν του άφηνε καμία πρωτοβουλία κίνησης. Να φανταστείτε ακόμα και η κόρη μου κουράστηκε τόσο πόλύ από τον υπερπροστατευτισμό που όταν της είπα να φύγουμε δέχθηκε τρεχαπετάμενη χωρίς ίχνος αντίδρασης.Ουσιαστικά έπαιζε μόνη της τόση ώρα και βαρέθηκε. Δεν υποτίθεται ότι το σπίτι είναι ένας χώρος που το παιδί πρέπει να νιώθει ασφάλεια και ελευθερία? Έτσι δεν του καλλιεργεί το αίσθημα ότι ούτε στο σπίτι του είναι ασφαλές? Δεν ξέρω απογοητευτηκα και κυρίως ένα παραπάνω γιατί είναι παιδαγωγός και υποτίθεται ότι ξέρει από βασική ψυχολογία. Μπορεί και να είμαι εγώ η υπερβολική και να κάνω λάθος. Τι λέτε κι εσείς?

κι εγώ φοβάμαι μην πέσει ο μικρός, γιατί ακόμη δεν περπατάει καλά, και παραπατάει και θέλει να φτάσει διάφορα, είμαι όμως συνέχεια από πίσω του, περιμένω να κοιμηθεί ή να έρθει ο μπαμπάς του για να κάνω δουλειές, και σιγά σιγά του δίνω ελευθερίες

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 141
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Παιδαγωγος ε?? αυτη δηλαδη καποια στιγμη θα ειναι νηπιαγωγος στα παιδια μας ? αλοιμονο και στο παιδακι της και σε ολα τα παιδακια που θα την εχουνε στην ταξη τους . Ειμαι μια απο τις μαμαδες που τρεμουνε στην ιδεα η ακομα και στην σκεψη για τα παιδια της , μεχρι και στον υπνο μου εβλεπα εφιαλτικα σεναρια , ομως ποτε μα ποτε ποτε δεν σκεφτικα να βαλω λουρια στα παιδια μου , σε μεγαλα μαγαζια παντα χερι χερι απο διπλα , ή στο καροτσι και ραμενο το χερι μας πανω του . Οταν εχει πολυ κοσμο και τα 2 σε καροτσι ή και παλι το χερι σφηχτα αμα δεν θελει να καθεται στο καροτσι . Δεν ξερω , δεν μου ακουγεται καθολου μα καθολου σωστο να δεσω με λουρι τα παιδια οσο και να φοβαμαι .

QRyOp2.png

Μα τι λέμε τώρα. Ποτέ δεν σκέφτηκα το λουράκι. Για εμένα δεν υπάρχει. Εγώ είχα και 2 που περπάτησαν μαζί. Εκεί να δεις τη μέση μου πως είχε γίνει και τι αεροπλανικά κόλπα έκανα για να τις πιασω όταν και οι 2 περπατούσαν και παραπατούσαν σα μεθυσμένοι ναύτες...!!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Ρε κορίτσια κι εγώ έτσι σκέφτηκα. Βέβαια προς Θεού επειδή την ξέρω δεν το κάνει για να κάθεται να πίνει καφέ από υπερβολικό άγχος και υπερπροστετευτισμό το κάνει για το παιδί, αλλά θα το κατσιάσει στο τέλος. Η αλήθεια είναι ότι και η μητέρα της έτσι την μεγάλωσε κι αυτή και τον αδελφό της και η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ως ενήλικοι έχουν παντελή έλλειψη πρωτοβουλίας. Και δυστυχώς και τώρα με το μωρό η γιαγιά έχει τον πρώτο λόγο σε πολλά. Και ίσως την επηρεάζει και σ αυτό. Πάντως και η πεθερά μου που ήταν δασκάλα όταν της το είπα έφριξε και μου είπε ότι αν της αναφέρει τίποτα η φίλη μας (μένουμε κοντά και βλεπόμαστε οικογενειακώς) οπωσδήποτε θα της κάνει κουβέντα. Και ξαναλέω εγώ είμαι παντελώς κατά του λουριού.ϊσως θα μπορούσα να κατανοήσω την χρήση του από μία μαμά σ ένα πολυσύχναστο μέρος όπως ενα τεράστιο εμπορικό.Στην πόλη μου όμως δεν διαθέτουμε τέτοια μέρη οπότε προτιμώ να κουνήσω τα ποδαράκια μου λίγο. Για μέσα στο σπίτι δεν το συζητάω καν.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Η αλήθεια είναι ότι και η μητέρα της έτσι την μεγάλωσε κι αυτή και τον αδελφό της

Μα το λογικο ειναι να μη κανουμε τα λαθη που καναν οι δικοι μας σε μας!!!!κι εμενα μου βαζανε λουρακι αλλα δε σκεφτηκα ποτε να βαλω στις μικρες μου!

ελεοοος...μαλλον δε το βλεπει σαν λαθος! τι να πεις:confused:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο.Το λογικό αυτό είναι. Μόνο που πρέπει να έχεις αναπτύξει στοιχειώδη πρωτοβουλία και λογική και είπα ότι δυστυχώς η γιαγια και μαμά της δεν το επέτρεψε ποτέ αυτό. Η κοπέλα έχει περάσει και διάφορα, έκανε ήδη μια τεράστια επανάσταση απέναντι στην οικογένειά της για διαφορετικό θέμα και προφανώς εξάντλησε όλα τα αποθέματα θάρρους και αντίδρασης εκεί. Δεν έχει άλλα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ γιατί μιλάμε για το παιδί της. Κι εγώ έχω 3 μήνες να μιλήσω με τους γονείς μου (άλλη πονεμένη ιστορία) μόνο και μόνο για να προστατεύσω το παιδί μου από όλα τα λάθη που μέχρι τώρα έκαναν προς εμένα, έβλεπα να επαναλαμβάνουν στη μικρή και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα το παιδί μου να υποστεί αυτά που υπέστην εγώ, όσο πληγωμένη κι αν νιώθω τώρα. Τέλοσπάντων άλλο θέμα μπήκα και δεν θέλω. Το βασικό είναι να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και για μένα προσωπικά η "κυνοποίηση" τους δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Κοιτα οπτικα ειναι χαλια μαυρα....ετσι? να λεμε και του στραβου το δικιο. Θεωρω επιεικως απαραδεχτο επισης να χρησιμοποιητε ΜΟΝΟ για ενα παιδι. Ενα παιδι ΟΣΟ ζωηρο και αν ειναι μπορεις να το χειριστεις. ή τουλαχιστον να προσπαθησεις με πιο 'αξιοπρεπη τροπο' απο οτι με το λουρι. Αλλα δεν θα ανοιξω πολυ το στομα μου οταν προκειτε για μεγαλες οικογενειες με πολλα μικρα παιδια που εχει τυχει να δω. 4 μικρα να τρεχω προς ολους τους διαδρομους ανεγξελεχτα. Εκει 'ισως' και παλι με πολυ σκεψη να το δικαιολογησω. Αν φυσικα εχουν δοκιμαστει αλλοι τροποι συνεσης και συνεργασιας των παιδιων και εχουν αποτυχει......

ΥΓ: Επειδη ειμαι και σε μεγαλο φορουμ Αμερικανικο να σας πω οτι εκει το δικαιολογουν γιατι υπαρχουν κατα κορον απαγωγες ανηλικων μεσα σε μεγαλα πολυκαταστηματα. Κατι το οποιο 'μολις' που εχει ξεκινησει εδω. Και σου λενε απο το να μου το απαγαγουν για 1 δευτερο που δεν κοιταζα καλυτερα λουρι.......(η αλλη οπτικη).......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

και εγω θα το χρησιμοποιουσα αν ερχομουν αθηνα π.χ που δεν ξερω που παν τα τεσερα

προς το παρων δεν εχει χρειαστει να το χρησιμοποεισω γιατι δουλευει πολυ η αγκαλια

αλλα δεν ειμαι κατα στο λουρακι υπο καποιες προυποθεσεις

για μεσα στο σπιτι το λουρακι ειναι υπερβολικο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

ΥΓ: Επειδη ειμαι και σε μεγαλο φορουμ Αμερικανικο να σας πω οτι εκει το δικαιολογουν γιατι υπαρχουν κατα κορον απαγωγες ανηλικων μεσα σε μεγαλα πολυκαταστηματα. Κατι το οποιο 'μολις' που εχει ξεκινησει εδω. Και σου λενε απο το να μου το απαγαγουν για 1 δευτερο που δεν κοιταζα καλυτερα λουρι.......(η αλλη οπτικη).......

Υποθετω οτι παλι το βλεπουν το παιδι γιατι αλλιως ειναι πολυ ευκολο αν οι γονεις χαζευουν ο απαγωγεας να κοψει το λουρακι και γεια σας...Εννοω οτι με το λουρακι δεν πρεπει να εφησυχαζουν κιολας!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Υποθετω οτι παλι το βλεπουν το παιδι γιατι αλλιως ειναι πολυ ευκολο αν οι γονεις χαζευουν ο απαγωγεας να κοψει το λουρακι και γεια σας...Εννοω οτι με το λουρακι δεν πρεπει να εφησυχαζουν κιολας!

χμμ....δεν εχω ιδεα, αλλα μιλαμε για Αμερικανους εδω. Δεν θα εκοβα και τον λαιμο μου. Εδω δινουν ψυχοφαρμακα σε μωρα 2 χρονων και επιμενουν οτι κανουν το καλυτερο για τα παιδια τους, ή οτι εχουν εισοδηματα 9,000 το μηνα και εξοδα 12,000 και δεν καταλαβαινουν γιατι δεν εχουν λεφτα να φτιαξουν σαντουιτς με γαλοπουλα στα παιδια και γκρινιαζουν.....ουυυυ εχω τετοια ενα σωρο να σας λεω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Μια και κανουμε συζητηση εγω θα υπερασπιστω τα "λουρακια". Εχω παρει ενα που ειναι σαν σακιδιο καμηλοπαρδαλη και εχει μια "ουρα" που την περναω στο χερι μου.

Το λουρακι δεν αντικαθιστα την ευθυνη του μεγαλου και ουτε ειναι για να το δεσεις στο τραπεζακι και να πιες τον καφε σου. Σε πολυσυχναστα ομως μερη οπως αεροδρομια ή στα μεγαλα παρκα το παιδι περπαταει χωρις να πιανεται το χερι του. Και να σας πω και κατι? Αν ειμαστε στο δρομο και πεταχτει προτιμω να το τραβηξω και να το ριξω στο πεζοδρομιο απο το να το πατησει το αυτοκινητο....

Εγώ σκέφτηκα πολύ σοβαρά να τα χρησιμοποιήσω την πρώτη φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο μόνη μου με 2 τρίχρονα, γιατί φοβομουν μήπως και μου χαθούν! Τελικά κατέφυγα στον εκφοβισμό, φορτωθηκα την τσάντα τους στην πλάτη και τους είπα ότι πρέπει να με κρατούν συνέχεια χεράκι αλιώς μπορεί να τους αρπάξει κανένας ξένος, μόνο στο gate τα αφησα να χαλαρώσουν! Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο! Πάντως το αεροδρόμιο / αεροπλάνο είναι σχετικά περιορισμένα, αν ταξίδευα μόνη μου σε λιμάνι /τρένο μαζί τους σε αυτήν την ηλικία μάλλον θα τα χρησιμοποιούσα.

Όταν άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα ο γιος μου, εγώ ήμουν είδη έγκυος το δεύτερο μας παιδί, και ναι το ''λουράκι'' μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, γιατί έτσι το παιδί είχε την ελευθερία του (έτσι νόμιζε, αφού δεν το κρατούσε κάνεις από τα χέρια)και εγώ δεν ήμουν όλη την ώρα σκυμμένη από πάνω του για να τον κρατάω. Το λουράκι το ξαναχρησιμοποίησα όταν πήγαινα με την κόρη μου για ψώνια. Η μικρή δεν ήθελε να την κρατάμε από το χέρι και φυσικά δεν μπορούσα να την αφήνω να περπατάει μόνη της στο δρόμο. επίσης ήταν χρήσιμο όταν πήγαμε απόκριες να δούμε τα άρματα, όπου υπήρχε κίνδυνος να χαθεί στον κόσμο. Στο εξωτερικό που έζησα αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και γι'αυτό θεωρώ τις αντιδράσεις σας λίγο υπερβολικές.

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια sorry αλλα σας βρισκω υπερβολικες,

Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα το σκεφτομαι σοβαρα.

Μου φαινεται πολυ χρησιμο για μερη με πολυ κοσμο, αλλα και για να πας για ψωνια.

Οπως λεει και η nefeli η μικρή μου δεν θελει να την κρατάμε από το χέρι και φυσικά δεν μπορω να την αφήνω να περπατάει μόνη της στο δρόμο, ασε που θα μπορω να κουβαλαω σακουλες και στα δυο χερια.

Μεχρι τωρα για να παω για ψωνια την εβαζα στο σλινγκ, αλλα και εχει βαρυνει και δεν πολυκαθεται πια. Το καροτσι δεν βολευει καθολου, ειναι ενα εξτρα βαρος, η πολυκατοικια μας εχει εξωτερικα σκαλοπατια και δεν χωραει στο ασανσερ.

Στο κατω κατω τα μικρα εχουν μεγαλυτερη ελευθερια ετσι, μπορουν να περιστρεφονται κανα δυο μετρα γυρω σου, εχουν και τα δυο τους χερια ελευθερα και δεν χρειαζεται να σκυβεις συνεχεια.

Οσον αφορα τους συνειρμους σας περι λουριου και σκυλιου τους βρισκω τελειως ακυρους, γιατι τοτε θα μπορουσαμε αναλογως να πουμε οτι η κουνια/παρκο μοιαζει με κλουβι, ή το καροτσι δεν ενδεικνυται για παιδια που περπατανε.

Θελω να πω οτι τα αντικειμενα ειναι τεχνητα, κατασκευαζονται για να μας διευκολυνουν και εμεις προσδιοριζουμε τις χρησεις τους. Τα αντικειμενα καθαυτα δεν προσδιδουν ιδιοτητες στα προσωπα, αλλιως δεν θα χρησιμοποιουσαμε π.χ. τα σλινγκ γιατι δεν ειμαστε καγκουρο.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

Τί είναι καλύτερο? Να βάλουμε λουράκι στα παιδιά και να τα έχουμε δέσμια ώστε εμείς να είμαστε πιο ήσυχοι ή να τους διδάξουμε κάποια πράγματα και εμείς να επαγρυπνούμε?

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...