Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Και εγω σου λεω το εξης!

Τις εξετασεις τις κανεις μεσω του ταμειο το δικο σου η του αντρα σου!

Την γεννα την κανεις σε ενα δημοσιο νοσοκομειο.. σε παρακολουθει εκει ενας γιατρος.. και αμα δεν εχεις για φακελακι.. πας σε εναν εφημερευοντα γιατρο οταν γεννας και σε ξεγεννα και δεν πληρωνεις τπτ!

Πραγματα του μωρου .. κουνιες..αλλαξιερες καροτσια.. σου δινουν και οι γνωστοι σου!Ξερεις ποσα καθισματακια αυτοκινητου μου προτεινανε να παρω??5!!!Και χωρις να εχω ζητησει απο κανεναν!

Τα εξοδα του μωρου δεν ειναι τραγικα πολλα!Γαλα πλεον εχει και στα σουπερ μαρκετ... με πολυ χαμηλοτερη τιμη!Εμβολια τα κανεις δωρεαν στα ταμεια στο κεντρο μανας και παιδιου και σε παρακολουθειπαιδιατρος και απο εκει.Παραλληλα υπαρχουν και συμβεβλημενοι γιατροι που μπορεις να πας απο το ιατρειο τους και να μην πληρωσεις τπτ!Πανες εχχουν τελειες τα λιντλ και μπορω να σου πω οτι ειναι οι μονες που δεν βρεχεται το μωρο μου.. στη μιση τιμη απο τις αλλες!

Μπορω να σου βρω και αλλα αμα θες!

Δεν ηρθε και το τελος του κοσμου!Οπως ειπε και η προηγουμενη κοπελα αμα θες ολα τα μπορεις!Υγεια να υπαρχει και ολα τα αλλα γινονται!

Mα ολα αυτα δεν πανε σιγα σιγα να μας τα κοψουν; Τα ασφαλιστικα ταμεια πανε κατα διαολου και δεν ειναι αληθεια οτι τωρα πληρωνεις την γεννα και σε δημοσιο;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενα πιάτο φαί μπορούμε να βρούμε..και ρούχα, ο ενας από τομ άλλο και εμβολια κλπ οπως είπε μια κοπελα παραπανω..

Η παιδεία?..όντως ειναι χαλια και δεν βλέπω να φιάχνει!.αλλά εχει καμιά σημασία?

τοσα χρόνια που όλοι σπουδάζανε γίνανε μήπως πιο άνθρωποι????--ΟΧΙ

όλοι αυτοί που μας φτάσανε εδώ με πτυχία ειναι και μεταπτυχιακά και απο όλα.

θα μου πεις βεβαια καλλιεργεια..εμείς που δεν ειμαστε αγραμματροι όπως οι παππούδες μας εχουμε αλλα μυαλά!

ειμαστε ομως καλυτερα βρε κορίτσια??

τι καναμε ? δουλευουμε μερα νυχτα, σταματήσαμε να κανουμε παιδια, το ριξαμε στην καλοπεραση, τα ταξιδια, το ντυσιμο με μαρκες..και???? τι βγηκε??

ηρθε ο καιρος και γυρισε και μας δειχνει πως οσα ζουσαμε δεν

η αξια ειναι στα μικρα , τα καθημερινα, τα παιδια μας, μια βολτα στην εξοχη, η εσωτερικη χαρα.

Ας την βρουμε παλι και μια χαρα θα κανουμε και παιδια και θα επιβιωσουμε της κρίσης και θα ερθουν καλυτερες μέρες

Αλλά όχι με την πρωτη δυσκολια να τα παρατάμε για αν εξασφαλισουμε πάλια τι??την καλοπεραση μας..ε μυαλό δεν βαζουμε νομίζω

ξερετε κατι?? βλεπω φωτογραφιες του χωριου μου (δεν ειναι μικρο) απο πολλα πολλα πολλα χρονια πισω και το μονο που διακρινω ηταν οτι οι ανθρωποι τοτε ηταν αγαπημενοι μεταξυ τους και βοηθουσε ο ενας τον αλλον, με ελαχιστη κακια και ζηλια γιατι ελειπαν απο ολους τα υλικα αγαθα τα οποια μας εκαναν εγωιστες και ανταγωνιστικους και περνουσαν και πολυ πιο καλα, δεν περιμεναν να εχουν στη τσεπη ενα ματσο χαρτονομ ισματα για να χαρουν το οτιδηποτε και εμεις ειμαστε σε σημειο να μη μπορουμε να χαρουμε ουτε τα απλα πραγματα επειδη δεν εχουμε να χαλασουμε χρηματα για ψωναι η για να παμε εκδρομη.

Pitsikoki πολλά πράγματα παιρνεις ως δεδομένα....

να τα εχω εξασφαλιμενα.... εκτός κρίσης εισαι σίγουρη ότι μπορεις να τους δώσεις υγεια, χρηματα, προστασία απο στενοχώριες?

να τα σπουδασω.... με μεταπτυχιακα..... λες εσυ τώρα....εκείνα τα ρώτησες???

να εχουν το σπιτι τους και να μην ειναι στο ενοικιο... και αν δεν τους αρέσει το σπίτι που εσυ διάλεξες και επιλέξουν το ενοίκιο???

Αγάπη, χαμόγελο και χρόνο μαζί τους είναι αυτά που η ψυχούλα τους ζητά για να σταθούν γερά στα πόδια τους με αυτοπεποίθηση και κουράγιο για ενα καλύτερο αύριο...

Μονο για την υγεια δεν μπορω να ξερω. Αν το σπιτι που της εχω δεν της αρεσει το νοικιαζει ή το πουλαει και μενει σε αυτο που θα της αρεσει.

Χρονο περναω απειρο μαζι της γιατι επελεξα να μην εργαστω για να μεγαλωσει μαζι μου! (αυτο το ηθελα οποσδηποτε γιατι εγω μεγαλωσα με τη γιαγια μου λογω του οτι οι γονεις μου δουλευαν και δεν τους κατηγορω-δεν μπορουσαν να κανουν αλλιως).Εγω ομως μπορουσα να μην δουλεψω και το εκανα για να ειμαι μαζι της.

Οποτε δεν συμφωνω με αυτα που μου ειπες με κοκκινο.

Χωρις παρεξηγηση ετσι κουβεντα κανουμε!

tALVp3.png

Mα ολα αυτα δεν πανε σιγα σιγα να μας τα κοψουν; Τα ασφαλιστικα ταμεια πανε κατα διαολου και δεν ειναι αληθεια οτι τωρα πληρωνεις την γεννα και σε δημοσιο;

Και εκτός απο αυτό που λες, πως είναι δυνατόν να βάλω μπρος για παιδί όταν εγώ δεν θα μπορώ να του προσφέρω ουτε τα απαραίτητα...????

Να περιμένω δηλαδή απο τους γνωστούς αν θα μου δώσουν μια μπλούζα να βάλω στο παιδί μου??

Ωραία τα λέτε, και δεν λέω, ωραίο και το αίσθημα της μάνας που βιώνετε όσες έχετε παιδιά, αλλά μην τα εκμηδανίζουμε όλα. Δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο περιγραφετε.

Εγώ θυμάμαι την ανιψιά μου μέχρι 4 χρονών τραβιόταν συνεχώς στα νοσοκομεία με ουρολήμοξη. Όλα τσάμπα είναι εκεί??? Δεν πληρώνεις τίποτα??? Δεν νομίζω..... άλλο έβλεπα απο την αδερφή μου.

Και όταν έχεις ένα παιδί όλο και κάτι έκτακτο θα σου βγει. Απο που θα τα δίνουμε αυτά?

Και πόσες απο εδώ πήγαν και γέννησαν στην εφημερία ενός δημόσιου νοσοκομείου??? Αν όχι καμία, σίγουρα ελάχιστες!

Αν είχα ένα παιδί τώρα, δεν θα το σκεφτόμουν να κάνω το δεύτερο. Νομίζω είναι πιο εύκολο. Ασε που κούνιες και ένα σωρό άλλα πράγματα τα έχεις ήδη. Αλλά για το πρώτο είναι ήδη δύσκολη η απόφαση!

sj3dp3.png

Τι να πω ρε κοριτσια η καθε μια εχει την αποψη της!Παντως πιστευω .. φιλικα παντα.. οτι η οικονομικη κριση.. ειναι αφορμη στο αν μια γυναικα δεν θελει να κανει παιδια!Δεν νομιζω καποιος που θελει να μην κανει εστω ενα παιδακι μονο και μονο λογω κρισης!Τωρα αν σκεφτουμε αν θα παθει ουρολοιμωξη το παιδι .. ειτε κατι αλλο .. τοτε νομιζω εχει να κανει με τον φοβο της ευθυνης και οχι με τον φοβο των χρηματων!Δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο!Απο εκει και περα ο καθενας κανει τη ζωη του και αποφασιζει αναλογα!Απλα το θεμα ειναι να μην το μετανιωσει αργοτερα.. οταν περασουν τα χρονια!

FvxMp3.png

Διαφημίσεις

Κάνεις λάθος.

Εγώ ας πόύμε, συζούσα με τον άντρα μου πριν το γάμο. Και όταν αποφασίσαμε οτι θέλαμε παιδί παντρευτήκαμε. Ωστόσο είχαμε ελεύθερες επαφές πριν το γάμο και για ένα χρόνο περίπου μετά. Έτσι ανακαλύψαμε διάφορα προβλήματα υπογονημότητας.

Στην πορεία όμως όλα ήρθαν τούμπα. Εγώ έμεινα άνεργη, ο σύζυγος σταμάτησε τη μία εκ των δυο εργασιών που έκανε και άλλα πολλά, με αποτέλεσμα τα οικονομικά μας να πιάσουν πάτο. Τόσο που πιο πάτο δεν πάει.

Πως λοιπόν να πάρω τώρα απόφαση να προσπαθήσω???

Σου έφερα την δική μου περίπτωση σαν παράδειγμα για να καταλάβεις πως δε είναι θέμα ευθύνης.

Ο καθένας ξέρει καλύτερα τα οικονομικά του σπιτιού απο οποιονδήποτε, οπότε καλό θα ήταν καλύτερο αντί να κατακρίνουμε έστω και φιλικά ή με έμμεσο τρόπο τις κοπέλες που για τους δικούς της λόγους η κάθεμία, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν παιδί, να τους πούμε μία κουβέντα συμπαράστασης, όπου αυτό στην ουσία αναζητούν γράφοντας σε αυτό το θέμα.

sj3dp3.png

Κάνεις λάθος.

Εγώ ας πόύμε, συζούσα με τον άντρα μου πριν το γάμο. Και όταν αποφασίσαμε οτι θέλαμε παιδί παντρευτήκαμε. Ωστόσο είχαμε ελεύθερες επαφές πριν το γάμο και για ένα χρόνο περίπου μετά. Έτσι ανακαλύψαμε διάφορα προβλήματα υπογονημότητας.

Στην πορεία όμως όλα ήρθαν τούμπα. Εγώ έμεινα άνεργη, ο σύζυγος σταμάτησε τη μία εκ των δυο εργασιών που έκανε και άλλα πολλά, με αποτέλεσμα τα οικονομικά μας να πιάσουν πάτο. Τόσο που πιο πάτο δεν πάει.

Πως λοιπόν να πάρω τώρα απόφαση να προσπαθήσω???

Σου έφερα την δική μου περίπτωση σαν παράδειγμα για να καταλάβεις πως δε είναι θέμα ευθύνης.

Ο καθένας ξέρει καλύτερα τα οικονομικά του σπιτιού απο οποιονδήποτε, οπότε καλό θα ήταν καλύτερο αντί να κατακρίνουμε έστω και φιλικά ή με έμμεσο τρόπο τις κοπέλες που για τους δικούς της λόγους η κάθεμία, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν παιδί, να τους πούμε μία κουβέντα συμπαράστασης, όπου αυτό στην ουσία αναζητούν γράφοντας σε αυτό το θέμα.

Aλλο το δεν θέλω και άλλο το δεν μπορώ!

Όταν δεν θέλεις για πολλούς λόγους έρχεται και ο καιρός που μπορεί να μετανοιώσεις για αυτό..και αυτό είναι που εξηγούν εδώ οι περισσότερες κοπέλες...δεν κατακρίνει καμια..

Οταν τώρα δεν μπορείς και δεν έρχεται ένα παιδάκι αλλάζει το πράγμα...Και εσύ ξέρεις πως προσπαθούσες και ήθελες ,οπότε είναι άλλη η ηρεμία του ανθρώπου...δεν ελιναι και όλα στο ΄χερι μας!Δεν έχεις τυψεις οτι δεν προσπαθησε κλπ..

Από την άλλη , αν όπως λες υπάρχει θέμα γονιμότητας με ενα ζευγαρι , που στις μερες μας ειναι πολύ συχνο, δεν θα ηταν καλύτερα να προσπαθει και όποτε έρθει??...δεν έχει την πολυτέλεια να πει αστο για αργότερα, αν όντως θελει να κανει οτι περνα απο το χερι του για ενα παιδι.

Το ιδιο βεβαια υσχιει και για οσους εχουν παιδι η παιδια..κανείς δεν σου λεει πως το επόμενο θα έρθει όταν το θελήσεις..

Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα, άλλα θέλω να πω ότι αυτές οι σκέψεις με προβληματίζουν τον τελευταίο καιρο. Έχω ένα μωράκι 9 μηνών κ θέλω άμεσα να κάνω κ δεύτερο. Πάντα έλεγα πως θέλω να κάνω απο 2 παιδια κ πάνω για να έχουν στήριγμα το ένα το άλλο. Σίγουρα στην ζωή δεν είναι όλα ιδανικά κ δεν σημαίνει ότι τα πολλα αδέρφια είναι κ αγαπημένα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να φανταστώ πως ο γιος μου δεν θα έχει ένα αδερφάκι... Για παρέα, συμπαράσταση, υποστήριξη, αγάπη... Εγω πχ δεν θα μπορουσα να διανοηθώ την ζωή μου χωρίς την αδερφή μου! Είμαι όμως τόσο αγχωμένη με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας που με έχει πιάσει τρομερό άγχος. Κάποια κοπέλα έδωσε τρόπους για οικονομία... Σε κάποια θα συμφωνήσω, άλλα δεν είναι όλα τόσο απλά... Πχ ο γιος μου ήταν αλλεργικος στο αγελαδινο γάλα, οπότε το ειδικο γάλα που του παίρναμε κόστιζε 19 ευρω τα 400ml!!!!εκει πως να κάνω οικονομία; Στο ΙΚΑ μου έκλειναν ραντεβού για εμβόλια μετά απο 2 μήνες, οπότε τον πήγα εξωτερικά, είχε ένα προβληματακι κ κάθε μήνα του εκανα εξειδικευμένες εξετάσεις 150 ευρω η επίσκεψη. Στην ζωή υπάρχουν κ απρόσμενα γεγονότα για τα οποία δεν είμαστε προετοιμασμενοι... Σίγουρα υπάρχει τρόπος να κάνουμε παιδια... Πάνω απο όλα θέλουν αγάπη, άλλα κ καλή ψυχολογία όμως. Αν οι γονείς είναι άνεργοι, τι ψυχολογία θα υπάρχει;;;;; Δεν ξέρω...το όλο κλίμα με έχει κάνει κ εμένα απαισιοδοξη, αν κ προς το παρον δεν αντιμετωπίζουμε οικονομικό προβλημα

Είναι το αγχος και ο φοβος πλέον αν θα μπορέσει η μάνα και ο πατέρας να ανταποκριθούν σε κάτι στραβό που μπορεί να προκύψει...Υπάρχουν οικογένειες που έχουν χάσει και οι 2 την δουλειά τους και δεν υπάρχουν σπίτι ούτε τα απαραίτητα...Αυτοί δεν ζούν απλά υπάρχουν και ευχονται μην τους βρεί κανένα κακό και δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Σου έχουν πει οι γονείς σου πως έζησαν;

Όταν το 1952 ο πατέρας μου διάβαζε για να μπει στο Πανεπιστήμιο, μπαίναν 32 άτομα στη Γεωπονική. Παρόλα αυτά κατάφερε και μπήκε, παρόλο που ήταν ορφανός και έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει και τις 3 μικρότερες αδελφές του. Και μετά κατάφερε και πήγε Γερμανία και έκανε και διδακτορικό.

Όλα στρωμένα τα θέλουμε. Εκπαίδευση: είχαμε εμείς καλύτερη εκπαίδευση; ΟΧΙ. 35 παιδιά ήταν στο τμήμα σε όλο το δημοτικό. Έμαθα γράμματα επειδή με έτρεχε η μάνα μου από πίσω. Το ίδιο θα κάνω και εγώ στα παιδιά μου. Δεν πειράζει αν δεν πάνε μπαλλέτο, μπάσκετ κτλ.

Δεν πειράζει αν δεν μάθουν να παίζουν με το playstation. Κάποιος που έπαιζε δεν κυβερνούσε την Ελλάδα και είμαστε τώρα εδώ έτσι.

Καιρός να γεμίσουν λίγο ξανά οι αλάνες από παιδιά που παίζουν μπάλλα, τζαμί, μήλα αντί για PS3, WII, Xbox.

Όταν με γέννησαν οι δικοί μου την εποχή της χούντας πιστεύεις ότι ήταν καλύτερα; το μόνο που μπορούσαν τότε να μου προσφέρουν ήταν ένα πιάτο φαί και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Αν αυτο το λέγανε επί Τουρκοκρατίας, τότε που γεννιόντουσαν Ελληνάκια - σκλαβάκια τότε δεν θα υπήρχαμε. Τα σκλαβάκια όμως μεγάλωσαν, πήραν τα όπλα και σταμάτησαν να είναι σκλαβάκια

Και κατι τελευταιο απο μενα.Νομιζω οτι οι συγκρισεις του τυπου δεν εκαναν παιδια το 40-50, επι τουρκοκρατιας κτλ δεν υπαρχουν. Οι εποχες εκεινες ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα του σημερα. Τοτε εκαναν οχι 2 αλλα πολλα παιδια 1.γιατι δεν ηξεραν ποσα θα επιζησουν και θα φτασουν μεχρι την νηπιακη ηλικια 2. γιατι χρειαζονταν εργατικα χερια 3. μπορει να μην γνωριζαν πολλοι την αντισυλληψη.

Τοτε το πτυχιο ειχε αντικρισμα και οι περισσοτεροι πτυχιουχοι του τοτε κατι καταφεραν να κανουν. Τωρα το πτυχιο ειναι σαν να λεμε αποφοιτοι λυκειου του τοτε.

Επισης και μην μου πειτε οχι αν δεν ξερεις να χειριζεσαι σημερα Η.Υ. ειναι σαν να εισαι ο αγραμματος του τοτε.

Τοτε ζουσαν στα χωρια και ειχανε να ταισουν τα παιδια τους απο τις κατσικες, τις κοτες κτλ σημερα στις πολεις τί θα τα ταιζουμε (λεμε σε ενδεχομενο χρεοκοπιας -αν και προσωπικα πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως μας τα πασαρουνε, για τη χρεοκοπια και τις επιπτωσεις της μιλαω).

Τελος ο καθενας αποφασιζει με βαση τον εαυτο του και την οικογενειακη του κατασταση. Προσωπικα επειδη οι γονεις μου μου τα παρειχαν ολα και ποτε δεν μου ελλειψε τιποτα θεωρω υποχρεωση μου να κανω το ιδιο για το παιδι μου. Αν καποιος δεν βρηκε κατι απο τους γονεις του λογικο ειναι να βλεπει τα πραγματα αλλιως (να σκεφτεται οτι βρηκα εγω θα βρει και το παιδι μου). Χωρις καμμια κριτικη στους γονεις που δεν μπορουν ή δεν μπορεσαν να αφησουν στα παιδια τους περιουσια, ετσι; Ο καθενας οτι μπορει κανει. Απλα θελω να εξηγησω το διαφορετικο τροπο σκεψης μου. Και μην μου πει κανεις οτι αντικαθιστω την αγαπη, τα χαδια κτλ απο το παιδι μου με τα υλικα αγαθα γιατι ουδεμια σχεση δεν εχει αυτο με την πραγματικοτητα.

Αυτα απο μενα, φιλικα παντα συζητηση κανουμε.:rolleyes:

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ!

άλλες οι εποχές του τότε και άλλες τώρα. Τώρα είναι το σύστημα έτσι που δεν σου αφήνει περιθώρια να ζήσεις αλλιώς.

Ποιος δεν έχεις έστω μια κάρταή ένα δάνειο ή έστω ένα κινητό που συνεπάγεται έξοδα???

Τότε δεν είχαν τα έξοδα που έχουμε τώρα.

sj3dp3.png

Συμφωνώ!

άλλες οι εποχές του τότε και άλλες τώρα. Τώρα είναι το σύστημα έτσι που δεν σου αφήνει περιθώρια να ζήσεις αλλιώς.

Ποιος δεν έχεις έστω μια κάρταή ένα δάνειο ή έστω ένα κινητό που συνεπάγεται έξοδα???

Τότε δεν είχαν τα έξοδα που έχουμε τώρα.

τα έξοδα που αναφέρεις τα δημιουργούμε. Το κινητό δεν είναι ανελαστική δαπάνη. Γιατί το έχουμε αυτονόητο ότι πρέπει να έχουμε κινητό;

Το σύστημα και τις ανάγκες μας τις δοαμορφώνουμε εμείς. Το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι τροφή για να ζει. Όλα τα άλλα είναι ελαστικές δαπάνες.

Και κατι τελευταιο απο μενα.Νομιζω οτι οι συγκρισεις του τυπου δεν εκαναν παιδια το 40-50, επι τουρκοκρατιας κτλ δεν υπαρχουν. Οι εποχες εκεινες ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικοτητα του σημερα. Τοτε εκαναν οχι 2 αλλα πολλα παιδια 1.γιατι δεν ηξεραν ποσα θα επιζησουν και θα φτασουν μεχρι την νηπιακη ηλικια 2. γιατι χρειαζονταν εργατικα χερια 3. μπορει να μην γνωριζαν πολλοι την αντισυλληψη.

Τοτε το πτυχιο ειχε αντικρισμα και οι περισσοτεροι πτυχιουχοι του τοτε κατι καταφεραν να κανουν. Τωρα το πτυχιο ειναι σαν να λεμε αποφοιτοι λυκειου του τοτε.

Επισης και μην μου πειτε οχι αν δεν ξερεις να χειριζεσαι σημερα Η.Υ. ειναι σαν να εισαι ο αγραμματος του τοτε.

Τοτε ζουσαν στα χωρια και ειχανε να ταισουν τα παιδια τους απο τις κατσικες, τις κοτες κτλ σημερα στις πολεις τί θα τα ταιζουμε (λεμε σε ενδεχομενο χρεοκοπιας -αν και προσωπικα πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως μας τα πασαρουνε, για τη χρεοκοπια και τις επιπτωσεις της μιλαω).

Τελος ο καθενας αποφασιζει με βαση τον εαυτο του και την οικογενειακη του κατασταση. Προσωπικα επειδη οι γονεις μου μου τα παρειχαν ολα και ποτε δεν μου ελλειψε τιποτα θεωρω υποχρεωση μου να κανω το ιδιο για το παιδι μου. Αν καποιος δεν βρηκε κατι απο τους γονεις του λογικο ειναι να βλεπει τα πραγματα αλλιως (να σκεφτεται οτι βρηκα εγω θα βρει και το παιδι μου). Χωρις καμμια κριτικη στους γονεις που δεν μπορουν ή δεν μπορεσαν να αφησουν στα παιδια τους περιουσια, ετσι; Ο καθενας οτι μπορει κανει. Απλα θελω να εξηγησω το διαφορετικο τροπο σκεψης μου. Και μην μου πει κανεις οτι αντικαθιστω την αγαπη, τα χαδια κτλ απο το παιδι μου με τα υλικα αγαθα γιατι ουδεμια σχεση δεν εχει αυτο με την πραγματικοτητα.

Αυτα απο μενα, φιλικα παντα συζητηση κανουμε.:rolleyes:

συμφωνώ μαζί σου κι επισημαίνω ότι έχει αυξυθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που τα αφήνουν οι γονείς τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν πια να τους προσφέρουν τα βασικά...:cry:

Καλημέρα κι από εμένα!

Το να φέρνουμε στον κόσμο παιδιά που δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα στοιχειώδη, εννοώ αγάπη, προστασία, ζεστασια, σπίτι, φαγητό, εμβόλια είναι κάτι παραπάνω από εγκληματικό. Είναι πράξη καθαρά εγωιστική και ανώριμη...Τώρα, αν δεν έχουν επώνυμα ρούχα και παιχνίδια και λούξ διακοπές, ε, δεν έγινε και τίποτα! Αλλά αμα είναι δυο γονείς άνεργοι με χρεη, δανεια και ανασφάλιστοι, τι να το ταλαιπωρήσουν το παιδάκι???

Καλημέρα κι από εμένα!

Το να φέρνουμε στον κόσμο παιδιά που δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα στοιχειώδη, εννοώ αγάπη, προστασία, ζεστασια, σπίτι, φαγητό, εμβόλια είναι κάτι παραπάνω από εγκληματικό. Είναι πράξη καθαρά εγωιστική και ανώριμη...Τώρα, αν δεν έχουν επώνυμα ρούχα και παιχνίδια και λούξ διακοπές, ε, δεν έγινε και τίποτα! Αλλά αμα είναι δυο γονείς άνεργοι με χρεη, δανεια και ανασφάλιστοι, τι να το ταλαιπωρήσουν το παιδάκι???

αυτό λέω κι εγώ!

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

δε ξερω βρε παιδια ας μη κρινουμε τις επιλογες των αλλων. ο καθενας ζυγιζει τα θελω του και το τι θυσιες μπορει να κανει, τι ειδους ζωη θελει να ζησει και να αποφασισει αν θα πορευτεί με ενα δυο τρια η και κανενα παιδι. εγω εχω αδερφια και τα παιδικα μου χρονια τα περασα δυσκολα απο οικονομικης αποψης. δε θα πω ψεμματα ναι βεβαια χαιρομαι που εχω τα αδερφια μου,αλλα καποια πραγματα που στερηθηκα με σημαδεψαν. το ποσο ελαστικες η τεχνιτες ειναι οι αναγκες του καθένα ειναι μια πολυ σχετικη κουβεντα.

εγω θυμαμαι σαν παιδι να αισθανομαι πολυ μειονεκτικα που δε φορεσα σχεδον ποτε καινουριο ρουχο(ουτε καν στις γιορτες) αλλα παντα απο δευτερο χερι απο ξαδερφες και την αδερφη μου, που μου εκοψαν το μπαλετο γιατι δε εβγαιναν οικονομικα (εκλαιγα κρυφα τουλαχιστον τρια χρονια). λυπαμαι αλλα δεν εβρισκα την ιδια χαρα στο να παιζω μηλα, αμπαριζα και τα σχετικα, οταν ζητησα να μαθω δευτερη ξενη γλωσσα και παλι δε γινοταν, όταν ξεπαγιαζα τον χειμωνα διαβαζοντας γιατι καναμε οικονομια στο καλοριφερ, οταν εδωσα ξανα πανελληνιες , ενω ειχα περασει στη σχολη που ηθελα για να περασω στην αντιστοιχη στην αθηνα. οταν δεν πηγα στο μεταπτυχιακο που ηθελα στην αγγλια, αλλα εκατσα και διαβαζα για να δωσω στον ασεπ αμεσως μολις πηρα το πτυχιο μου επειδη δεν υπηρχε περιπτωση οι γονεις μου να χρηματοδοτησουν αλλο τις σπουδες μου και επρεπε γρηγορα γρηγορα να τακτοποιησω το εργασιακο μου.

επισης εχω να σας πω πως επειδη οι γονεις μου οντως μεγαλωσαν σε πολυ πιο δυσκολες εποχες δε θεωρησαν ουτε θεωρουν πως εχω στερηθει κατι ουσιαστικο, εγω ομως μεγαλωσα σε ενα περιβαλλον που τα υπολοιπα παιδακια της ηλικιας μου τις ειχαν λιγο πολύ αυτες τις παροχες και πραγματικα αισθανομουνα στερηση. λυπαμαι που ισως απογοητευσω καποιους αλλα αυτο ειναι το δικο μου βιωμα και ακόμα και τώρα που τα θυμάμαι δε νομίζω πως ήμουνα ένα παράλογο κακομαθημένο παιδί που ζήταγε τον ουρανό με τα άστρα.

Θα συμφωνήσω ΑΠΌΛΥΤΑ με zouzounix. Σίγουρα εμείς δημιουργούμε κάποιες ανάγκες, άλλα αν το παιδι θελήσει μόνο του να κάνει κάποια πράγματα;;; Αθλητισμό, σπουδές, δραστηριότητες;;; Δεν πα να κόψουμε κινητά, σταθερά, ακίνητα!!!! Το ίδιο μας κάνει....

Θα συμφωνήσω ΑΠΌΛΥΤΑ με zouzounix. Σίγουρα εμείς δημιουργούμε κάποιες ανάγκες, άλλα αν το παιδι θελήσει μόνο του να κάνει κάποια πράγματα;;; Αθλητισμό, σπουδές, δραστηριότητες;;; Δεν πα να κόψουμε κινητά, σταθερά, ακίνητα!!!! Το ίδιο μας κάνει....

το παιδι θελει, θελει θελει, εμεις θελουμε

το παιδι θα μαθει οτι πολλες φορες δεν μπορει να εχει αυτο που θελει, η αλλιως δεν μπορει να εχει παντα αυτο που θελει κι εκει τελειωνει η τραγωδια

δεν μπορει να του παρεχεις κατι τωρα οκ μπορει να το αποκτησει αργοτερα με περισσοτερο κοπο η σε μια αλλη συγκυρία οπου θα μπορει, ε και τι εγινε!

θελει δραστηριοτητες θα κοπιασει για να τις εχει η δεν θα τις εχει, τοσο απλα, η καποια στιγμη αργοτερα θα μπορει

το παιδι θελει, θελει θελει, εμεις θελουμε

το παιδι θα μαθει οτι πολλες φορες δεν μπορει να εχει αυτο που θελει, η αλλιως δεν μπορει να εχει παντα αυτο που θελει κι εκει τελειωνει η τραγωδια

δεν μπορει να του παρεχεις κατι τωρα οκ μπορει να το αποκτησει αργοτερα με περισσοτερο κοπο η σε μια αλλη συγκυρία οπου θα μπορει, ε και τι εγινε!

θελει δραστηριοτητες θα κοπιασει για να τις εχει η δεν θα τις εχει, τοσο απλα, η καποια στιγμη αργοτερα θα μπορει

Συμφωνω απολυτα!

Ας εχουμε και ενα μετρο!Εχουμε μαθει στην υπερκαταναλωση πλεον!Βαζω και τον εαυτο μεσα!Θελει κινητο το παιδι??? Θα εχει κινητο!!Τι αλλο θελει το παιδι?? Να του το παρουμε!!

Φυσικα και απαραιτητη προυποθεση για να κανεις παιδι ειναι να εχεις να του προσφερεις τα στοιχιωδη.. αλλωστε δεν ειμαστε ζωα να γενναμε αβερτα.. αλλα μην τρελαθουμε επειδη δεν θα παει μπαλετο.. η δεν θα κανει γαλλικα και πιανο.. θα εχει ψυχολογικα προβληματα?

Και φυσικα .. δεν ειναι κριτικη το να λεμε ολες την αποψη μας!Αλλωστε ο αντιλογος ειναι ο καλυτερος διαλογος!Αν συμφωνουσαμε ολες.. θα ηταν και λιγο βαρετο.Αρα μια διαφορετικη αποψη απο την δικια μας.. να μην την χαρακτηριζουμε αμεσως ως κριτικη!Ο καθενας εδω λεει την αποψη του συμφωνα με την δικια του ζωη και δικια του εμπειρια!

FvxMp3.png

Συμφωνω απολυτα!

Ας εχουμε και ενα μετρο!Εχουμε μαθει στην υπερκαταναλωση πλεον!Βαζω και τον εαυτο μεσα!Θελει κινητο το παιδι??? Θα εχει κινητο!!Τι αλλο θελει το παιδι?? Να του το παρουμε!!

Φυσικα και απαραιτητη προυποθεση για να κανεις παιδι ειναι να εχεις να του προσφερεις τα στοιχιωδη.. αλλωστε δεν ειμαστε ζωα να γενναμε αβερτα.. αλλα μην τρελαθουμε επειδη δεν θα παει μπαλετο.. η δεν θα κανει γαλλικα και πιανο.. θα εχει ψυχολογικα προβληματα?

Και φυσικα .. δεν ειναι κριτικη το να λεμε ολες την αποψη μας!Αλλωστε ο αντιλογος ειναι ο καλυτερος διαλογος!Αν συμφωνουσαμε ολες.. θα ηταν και λιγο βαρετο.Αρα μια διαφορετικη αποψη απο την δικια μας.. να μην την χαρακτηριζουμε αμεσως ως κριτικη!Ο καθενας εδω λεει την αποψη του συμφωνα με την δικια του ζωη και δικια του εμπειρια!

μπράβο τα ειπες πολυ ωραια και εγω πιστεύω πως ετσι ακριβώς ειναι, εμενα οι γονεις μου μπορουσαν να μου προσφερουν τα παντα απο οικονομικη πλευρα, δεν το εκαναν ομως για να μη μαθω στην υπερκαταναλωση, στερήθηκα πολλα πραγματα και σημερα μονο ευχαριστω μπορω να τους πω που πανω στην κριση ειμαι συγκρατημένη και δεν εχω πεσει σε κατάθλιψη οπως εχει γινει με αλλους που μεγαλωσαν εχοντας τα παντα. εκανα τα παντα για να καταφερω να αποκτήσω μια γνήσια μπαρμπι η ενα επώνυμο τζιν αργοτερα ώσπου καταλαβα πως δουλευοντας και με οικονομια μπορω να αποκτησω οτι θελω απο την στιγμη που υπαρχει δυνατοτιτα να γινει αυτο, αλλιως και χωρις αυτα μπορω να ζησω και....... δεν επαθα απολύτως τιποτα....... το συμπερασμα που εβγαλα και εγω ειναι οτι και βεβαια ειναι θεμα εμπιριων, χαρακτηρα και συνθηκων καθε οικογενειας, δεν θα ηταν μονο βαρετο να συμφωνουσαμε ολοι, ανυποφορο θα ηταν, ετσι και αλλιως ειναι κατι αδυνατο να γινει και ειναι υπεροχο που εχουμε την δυνατότητα να λεμε την γνωμη μας και να ακουμε και αλλες γνωμες και εμπιριες, αρκει να μην κολλαμε σε αυτα που λεμε μονο εμεις ωστε να ανοιγει το μυαλο μας. ουφ... πολλα ειπα.... παω να μαγειρεψω!!!!!!!

Τα στοιχειώδη για τον καθένα είναι διαφορετικά...για μένα η μόρφωση και οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μέσα στα στοιχειώδη.

Και όταν λέω εξωσχολικές δραστηριότητες εννοώ ένα θέατρο που και που, αθλητισμός όποιο άθλημα αρέσει στο παιδί μου και αν του αρέσει κάποιο άθλημα αλλιώς μπαλέτο, μουσική ή ό,τι άλλο ''ανοίγει'' το μυαλό του και διευρύνει τους ορίζοντές του....

Αν για κάποιον δεν είναι μέσα στα στοιχειώδη αυτά είναι δικαίωμα του αλλά κανείς δε μπορεί να μπει ένα παιδί κακομαθημένο όταν οι γονείς του προσφέρουν τα δικά τους στοιχειώδη!

Τα στοιχειώδη για τον καθένα είναι διαφορετικά...για μένα η μόρφωση και οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι μέσα στα στοιχειώδη.

Και όταν λέω εξωσχολικές δραστηριότητες εννοώ ένα θέατρο που και που, αθλητισμός όποιο άθλημα αρέσει στο παιδί μου και αν του αρέσει κάποιο άθλημα αλλιώς μπαλέτο, μουσική ή ό,τι άλλο ''ανοίγει'' το μυαλό του και διευρύνει τους ορίζοντές του....

Αν για κάποιον δεν είναι μέσα στα στοιχειώδη αυτά είναι δικαίωμα του αλλά κανείς δε μπορεί να μπει ένα παιδί κακομαθημένο όταν οι γονείς του προσφέρουν τα δικά τους στοιχειώδη!

Εννοειται οτι εννοω και τη μορφωση του παιδιου μου και τον αθλητισμο!

Φυσικα θα φροντισω πρωτα μηπως μπορω να τον βαλω σε καποιο δωρεαν προγραμμα!Δηλ ποδοσφαιρο στο δημο.. ζωγραφικη στο δημο κλπ και μορφωση σε δημοσιο σχολειο.. και αν χρειαζεται και βοηθεια εξωσχολικη θα κοψω απο μενα και θα του προσφερω.Μα ολοι οι γονεις..(τουλαχιστον οι περισσοτεροι) .. ειναι διατεθιμενοι να προσφερουν οσα πιο πολλα μπορουν!Τωρα αν μου ζηταει το τελευταιο μοντελο του πλαυσταισον και δεν εχω να του το προσφερω οποτε εκεινο το θελει ε δεν νομιζω να παθει και τπτ!Και εγω μεγαλωσα σε οικογενεια που ειχαν να μου δωσουν τα παντα.. αλλα δεν μου τα διναν οποτε εγω τα ηθελα!Και οπως λεει μια κοπελα πιο πανω.. τοτε θυμωνα.. τωρα τους ευχαριστω!

FvxMp3.png

Τα στοιχειώδη είναι ΙΔΙΑ για όλους τους ανθρώπους. Έιναι τα άκρως απαραίτητα για να μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι επιπλέον από τα στοιχειώδη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...