Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Εγώ δεν έχω ακόμη παιδάκι. Φυσικά και δεν φυλαγόμαστε με το σύζυγο μου αλλά δεν μας έχει κάτσει ακόμη. Ειλικρινά έχω φτάσει σε ένα σημείο που αν τύχει και μείνω έγκυος δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ.

Εγώ είμαι ελ. επαγγελματίας και η δουλειά πάει χειρότερα απο χάλια... και εκείνος ιδ. υπάληλος.

Δεν θέλω πλέον παιδί και σταματάμε τις προσπάθειες. Ωραία όσα λέτε.....πως παλιότερα κάνανε πολλά παιδιά και δούλευε μόνο ο ένας, πως γεννιόντουσαν παιδιά στην κατοχή, πως οι γονείς μας και οι παππούδες μας δεν είχαν όσα έχουμε εμείς σήμερα και πάλι κάνανε παιδιά....

Ομως όλα αυτά γινόντουσαν πριν χρόνια. Τότε δεν υπήρχαν τράπεζες να χρωστάει όλος ο κόσμος. Οσοι δεν χρωστούν σήμερα είναι μειονότητα. Και δεν μιλάω για τους αλλοδαπούς. Που κάνουν το σ ......ό τους παξιμάδι....

Σήμερα όλοι χρωστούν ένα δάνειο, καμιά κάρτα..... μέσα σ'αυτούς κι εμείς. Το σύστημα πλέον είναι πολύ διαφορετικό. Παλιά δεν φοβόντουσαν οτι αν δεν πληρώσουν θα τους πάρει η τράπεζα το σπίτι. Σήμερα όμως???? Εγώ αν στις 5 κάθε μήνα δεν βάλω το ποσό της δόσης του δανείου στην τράπεζα, στις 6 αρχιζουν τα τηλέφωνα. Είναι άλλες οι εποχές, και το σύστημα πλέον μας έχει βάλει όλους σε ένα καλούπι δεμένους χειροπόδαρα!!!

Αν δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα τώρα (εννοείται χωρίς εξόδους, διακοπές και ψώνια.... εδώ και το σούπερ αραιώσαμε...) πόσο μάλλον με ένα παιδί. Και μην ακούσω αυτά που μου λέει και μια φίλη...οτι ρούχα θα έχω απο τη βάφτιση του.... τα έξοδα ενός παιδιού δεν είναι και πολλά...και τα φάρμακα και τα εμβόλια τα γράφει το ικα και άλλα τέτοια....

Εχω ζήσει απο πολύ κοντά το μεγάλωμε 2 παιδιών, της αδερφής μου και ειδικά με το πρώτο της, μέχρι να φτάσει 5 χρονών παιδευόταν συνεχώς με ουρολοίμωξη και νοσοκομεία.... Πάντα υπάρχουν έκτακτα έξοδα...

Ωραίο ένα παιδικό γέλιο στο σπίτι σου αλλά όταν μπορείς να το μεγαλώνεις, όχι όταν το παιδεύεις...

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για τα παιδιά όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα σε αυτό το φόρουμ, ποτέ κανείς δεν μετάνιωσε που έκανε παιδιά, πολλοί όμως που δεν έκαναν μετάνιωσαν.

Εγώ δεν έχω ακόμη παιδάκι. Φυσικά και δεν φυλαγόμαστε με το σύζυγο μου αλλά δεν μας έχει κάτσει ακόμη. Ειλικρινά έχω φτάσει σε ένα σημείο που αν τύχει και μείνω έγκυος δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ ή να λυπηθώ.

υπάρχουν έκτακτα έξοδα........................

Ωραίο ένα παιδικό γέλιο στο σπίτι σου αλλά όταν μπορείς να το μεγαλώνεις, όχι όταν το παιδεύεις...

Μα σωστά όσο λες...αλλά για περισσότερα παιδιά...μου φαίνεται πραγματικά πολύ περίεργο που το συζητάς για το 1!!..

οκ έχεις δόσεις ..'όλοι έχουμε..!!..αλλά με αυτή τη λογική δεν θα κάνεις ποτέ παιδί???????

συγνώμη κιόλας που το λέω αλλά τότε τι να το κάνεις το σπίτι και γιατί πληρώνεις δάνειο..μαζί μας δεν θα τα πάρουμε ,αυτό είναι σίγουρο!!

ένα παιδάκι δεν έχει τόσα έξοδα...και ναι είναι αλήθεια πως παίρνεις πολλά δώρα στην βάφτιση...και εμβόλια κλπ τα γράφεις..και πάντα υπάρχει το ΄ΠΑΊΔΩΝ΄΄ για έκτακτες περιπτώσεις...το περιστατικό που λες με την αδερφή σου δεν είναι κανόνας..έτυχε..

Γράφετε για δώρα απο τη βάπτιση... πόσα δώρα θα πάρει το παιδί, που δε θα χρειαστεί μετά άλλα??? Το πρόβλημα της ανατροφής του παιδιού είναι τα ρούχα που θα βάλει?

Παρεπιμπτόντως τα εμβόλια πια δε τα γράφουν και θα πρέπει να τα πληρώσουμε... πήγα στο φαρμακείο να τα πάρω και μου είπαν οτι έληξε η σύμβαση με κάποια ταμεία...

Διαφημίσεις

Manoulina, έχεις τραγικοποιήσει τα γεγονότα!

Χαλάρωσε ρε κοπέλα μου και σκέψου ότι ένα παιδί θα αλλάξει τη ζωή σου!!! (προς το καλύτερο)...Μην σκέφτεσαι εγωιστικά! Επίσης, τα χρόνια περνούν γρήγορα αν περιμένεις να ξοφλήσεις το δάνειο ή να βγει η χώρα από την κρίση, θα είναι αργά...

Αλλά κυρίως σκέψου το πόσο θα αλλάξει η ζωή σας!

Σιγουρα η αποφαση ειναι προσωπικη και του ζευγαριου

Το παιδι δεν ειναι αυτοσκοπος για καθε ζευγαρι

Απο εκει και περα υπαρχουν και αναγκες που εχουμε δημιουργησει (επειδη ετσι μαθαμε συνεχιζουμε)

Για παραδειγμα ποιος ο λογος ενα παιδι που απο τη β'δημοτικου στο δημοσιο σχολειο αρχιζει αγγλικα..να πρεπει να αρχισει απο την ιδια ταξη αγγλικα και στο φροντηστηριο; Γιατι να εχει καθιερωθει ο παιδοτοπος για τη διασκεδαση του;

Γιατι να επιμενουμε να αγοραζουμε ακριβες μαρκες πανας; Γιατι να μην παιρνουμε μεταχειρισμενα ρουχαλακια απο μεγαλυτερα παιδια φιλων και συγγενων;

Υπαρχουν βεβαια και τα παγια εξοδα αυτα πρεπει να βρουμε τροπο να τα εξασφαλισουμε

Τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ..πρεπει να βαλουμε νερο στο κρασι μας (οσοι εχουμε σπουδασει) και να καταδεχτουμε να εργαστουμε σε πιο ταπεινες θεσεις(οχι οτι ειναι ευκολο να βρουμε και αυτες τις θεσεις...αλλα ολο και κατι προκυπτει οταν εισαι "ανοιχτος" σε τετοιες προτασεις)

Ολα αυτα ισχυουν στην περιπτωση που θελει ενα ζευγαρι πολυ να κανει παιδι και η κριση το προβληματιζει

Θαρρος παιδια και τσαμπουκα θελει η ζωη!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Σιγουρα η αποφαση ειναι προσωπικη και του ζευγαριου. Το παιδι δεν ειναι αυτοσκοπος για καθε ζευγαρι

Θα έρθω να συμφωνήσω με την marchalina.

Και αν δεν υπάρχουν γερές βάσεις στο ζευγάρι, και ένα σωρό άλλες προϋποθέσεις το παιδί όχι μόνο δεν δένει το ζευγάρι αλλα το διαλύει φίλη Νίτσα..... :cool:

Πάντως πολύ εύκολα νιώθω οτι τα βλέπετε. Εμένα γιατί μου φαίνονται βουνό????

sj3dp3.png

Ευτυχως που υπαρχουν ακομα άνθρωπη που ειναι αισιοδοξη σαυτην την ζωη!!!!

και εγω μαζι σας κοριτσια .............3 παιδια 3 δανεια και δυο μισθους οταν και οπως υπαρξουν διοτι ελευθεροι επαγγελματιες και οι δυο αρα μια πικρα .....

υγεια πανω απο ολα ....και υπομονη ......για χατηρι των παιδιων μας...................

Τα παιδιά δε "πάνε" ανάλογα με τα μνημόνια, τα ΔΝΤ κλπ, εάν ήταν έτσι τότε στην Κατοχή δεν θα έπρεπε να είχαν γεννηθεί παιδιά. Τα παιδιά θα πρέπει να έρχονται μετά την ανάγκη του ζευγαριού για ένα παιδί, που θα το θέλουν και οι δύο!

Οκ, δε λέω ότι είναι εύκολο, αλλά με επιμονή όλα τα καταφέρνουμε. Και όσο για τα έκτακτα έξοδα, ναι μεν τα πληρώνεις αλλά μετά αν σε περιμένει ένα χαμόγελο παιδικό και μια αγκαλιά τα ξεχνάς όλα!

Συμφωνώ ότι θα πρέπει να κοπούν πολλά περιττά, (παιδότοποι, ακριβά ρούχα κλπ) άλλωστε τα παιδιά χρειάζονται αγάπη περισσότερο απ'όλα.

Εμένα πριν τα παιδιά μου φαινόταν βουνό, με παιδιά στο σπίτι (το οικονομικό κυρίως), αλλά τελικά εμείς τα διογκώνουμε όλα στο μυαλό μας.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!

Διαφημίσεις

Γράφετε για δώρα απο τη βάπτιση... πόσα δώρα θα πάρει το παιδί, που δε θα χρειαστεί μετά άλλα??? Το πρόβλημα της ανατροφής του παιδιού είναι τα ρούχα που θα βάλει?

Παρεπιμπτόντως τα εμβόλια πια δε τα γράφουν και θα πρέπει να τα πληρώσουμε... πήγα στο φαρμακείο να τα πάρω και μου είπαν οτι έληξε η σύμβαση με κάποια ταμεία...

ειναι μεγαλη βοηθεια τα δωρα βαφτισης. εγω αλλαξα πολλα (διοτι σχεδον ολα ηταν για ενος ετους) και εφτασα να παρω μεχρι και για 5 ετων. αν κανεις μια καλη διαχειρηση και δεν παει τιποτα χαμενο και τιμας καλυτερα το δωρο που σου εφεραν.

τα εμβολια πραγματι το ακουσα κι εγω, αλλα ελπιζω οτι ειναι μια προσωρινη κατασταση μεχρι να αρχισουν παλι τα ταμεια να πληρωνουν. εχει συμβει ξανα στο παρελθον. δεν περασε καποιος νομος που καταργει τα δωρεαν εμβολια.

Πολλές φορές διάβασα αυτό το θέμα και έλεγα να γράψω να μην γράψω???

Το πήρα απόφαση και θα γράψω γιατί κάπου πρέπει να τα πω αλλιώς θα σκάσω.

Όταν γέννησα το δεύτερο, είπα οκ Μυρτώ τώρα φρένο.Έκανες δύο κοντά-κοντά,σε 6-7χρόνια κάνεις το επόμενο αν όλα είναι καλά.Τώρα τελευταία όμως μου ξαναήρθε η ιδέα για ένα ακόμα παιδάκι,όχι τόσο πολύ σε εμένα όσο στον άντρα μου, ο οποίος με έχει πρήξει.Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και πάντα βοηθάει, μπορώ να πω πως έχει ξενυχτήσει πολύ περισσότερο από εμένα στο δεύτερο με το γάλα μου σε μπουκάλι από το θήλαστρο!

Όμως είμαι άνεργη βρε κορίτσια και ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα βρω δουλειά,είναι πολύ δύσκολα εκεί έξω.Κάθε μέρα τα ζυγίζω στο μυαλό μου, βάζω κάτω έξοδα, λογαριασμούς, δάνεια και προσπαθώ να βρω μια άκρη.Ο άντρας μου είναι αλουμινάς και δόξα το Θεό έχουν ακόμα δουλειά συν κάτι έξτρα από δικές του δουλειές τα βγάζουμε πέρα.Πάντα ήταν της άποψης έχει ο Θεός και μην αγχώνεσαι και θα τα καταφέρουμε.Δηλαδή πάρα πολύ αισιόδοξος σε εκνευριστικό σημείο!:) Τη μία λέω δεν μας παίρνει άστο καλύτερα για αργότερα.Την άλλη λέω και που ξέρεις ότι σε 5 χρόνια θα έχω δουλειά?Και αν έχουμε πτωχεύσει?Η ακόμα χειρότερα και αν δεν μπορώ σε 5 χρόνια να κάνω άλλο παιδί?Δεν ξέρω....πραγματικά τρελαίνομαι δεν μπορώ να αποφασίσω.Είπα να περιμένουμε να μπει ο καινούργιος χρόνος τουλάχιστον μήπως βγει μια σύμβαση στο δήμο που περιμένω και βλέπουμε.

Αυτό όμως που με τρελαίνει πιο πολύ και θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας είναι ο κοινωνικός περίγυρος.Οι φίλοι, κουμπάροι και γνωστοί που μόλις ακούσουν την ιδέα του τρίτου παιδιού σε κοιτούν λες και είπες ότι θα ρίξεις ατομική βόμβα!!Και αρχίζουν τα σχόλια!Και ακόμα πιο πολύ(γιατί τους φίλους τους έχω και λίγο γραμμένους, όπως δεν τους σχολιάζω εγώ έτσι δεν θα έπρεπε και αυτοί) με ενοχλεί η οικογένειά μου μαμά, μπαμπάς, γιαγιά, αδεφός.Λόγια του στυλ "Εγώ για αυτό σε σπούδαζα για να γεννοβολάς?", "Είσαι τρελή παιδί μου, θα κάνεις και άλλο?" "Ακόμα καλά καλά δεν τα καταφέρνετε τελείως και θες και άλλο" ή η μαμά μου "Φτάνει τώρα Μυρτώ εγώ κουράστηκα, κάνε και ένα διάλειμμα να ξεκουραστώ και μετά κάνεις άλλο" γιατί πέρσι που γέννησα δούλευα και το κράταγε εκείνη τα πρωινά.Ε αποφάσισε να μη δουλεύω για να μην το κρατάς ή να δουλεύω για να εκπληρώσω τις απαιτήσεις σας ως προς την "καριέρα μου", αλλά χωρίς άλλο παιδί???Δεν αντέχω αυτό το ύφος του κόσμου, την ξινίλα και τη στραβομουτσουνιά των δικών μου μόλις αναφέρω τη λέξη τρίτο παιδί.Εσείς το έχετε αντιμετωπίσει αυτό?Τις αντιδράσεις αυτές εννοώ?Τεσπά, χίλια συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά ήδη νιώθω καλύτερα

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Κοίτα για τα εμβόλια δεν ξέρω εμένα μέχρι τον προηγούμενο μήνα μια χαρά μου τα έγραψαν και τα πήρα.

Όσο για τα ρούχα εμείς τουλάχιστον πήραμε πολλά πααααααααρα πολλά!Στον πρώτο κράτησα πολλά και άλλαξα λίγα με μεγαλύτερα.Στον δεύτερο τα άλλαξα σχεδόν όλα σε μεγαλύτερα.Έχω ρούχα και μπουφάν μέχρι και για 6 χρονών.Μετά στις γιορτές γενέθλια κ.λ.π. σου φέρνουν συνέχεια.

Τεσπα έχεις δίκιο δεν είναι τα ρούχα μόνο το πρόβλημα, σίγουρα.Είναι και πολλά άλλα, αλλά οπλίζεσαι με δύναμη και αγάπη, στερείσαι και προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο για τα παιδιά σου πρώτα.

Νομίζω οτι το σφάλμα σου είναι πως το συζητάς μαζί τους.

Κι εμένα οι δικοί μου θέλουν να κάνω παιδί, και η πεθερά μου συνεχώς μου λέει "άντε και του χρόνου με ένα μωρό" και άλλα τέτοια εκνευριστικά χαριτομένα. Το οτι δεν θέλω παιδί το συζητάω με τις φίλες μου, εκ των οποίων κιόλας η μίας ( αγαπημένη μου Νίτσα....) αντί να με καταλάβει με πρήζει να κάνω παιδί!!!!

Βλέπεις δεν είσαι η μόνη που οι γύρω της την πρήζουν. Και το έχω ακούσει κι απο άλλες κοπέλες αυτό το "φτάνει έχεις παιδιά". Να κάνεις με τον άντρα σου ότι εσείς θέλετε, να μην το συζητάτε με άλλους μιας και δεν αφορά και κανέναν άλλον στο κάτω κάτω. Πάρτε την απόφαση σας και όταν με το καλό μείνεις έγκυος απλά ανακοίνωσε το!

sj3dp3.png

Έχεις δίκιο σε όλα!Εννοείται πως στο τέλος ό,τι θέλω εγώ και ο σύζυγος θα γίνει,απλά για μια φορά θα ήταν ωραίο να είχα και τις "ευλογίες" τους.Ξέρεις όταν έρχεται η στιγμή να πας για δουλειά και ναι μεν προθυμοποιούνται να στο κρατήσουν, αλλά σε δεδομένη φάση ακούς, πόπο κουράστηκα, με έχει πεθάνει η μέση μου με το μωρό, ή η μαμά σου έχει 2 σπίτια να φροντίζει, που ποτέ δεν της είπα να κάνει δουλειές (ίσα ίσα με εκνευρίζει κιόλας)απλά αυτή είναι σπαστική με την καθαριότητα, εκεί τρελαίνεσαι γιατί αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πάρεις κοπέλα να στο κρατάει τι θα κάνεις?

Τεσπά, καλή είναι η μανούλα μου και πάντα βοηθάει δε λέω, απλά είναι από τους ανθρώπους που επειδή σε βοηθάνε νομίζουν ότι μπορούν να σου κάνουν και κουμάντο και λίγο αυτό εκνευρίζει.Θα αρχίσω να κλείνω αυτάκια νομίζω...;)

Διαφημίσεις

..κοιτα και εμενα αυτο συμβαίνει..όλοι μας λέγαν απο το πρωτο κιόλας παιδι ..μη κανετα άλλο αμεσως,,και θα κουραστειτε κλπ..γιατι ειχα πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη,΄..

μαλιστα η πεθερα μου ελεγε σε ολους πως δεν θα κανω αλλο και δεν μπορω και τετοια..

οταν καναμε το δευτερο επειδη ηξερα την κατασταση το ανακοινωσα 5 μηνων και οκ αναγκαστηκα το δεχτηκαν..ειχα ομως παλι δυσκολη εγκυμοσυνη..

τωρα πια δεν μιλαγε κανενας γιατι θεωρουσαν αδιανοητο να κανω τριτο ..και πως αποκλειεται να θελω να κλειστω αλλους 9 μηνες μεσα...

οταν τους ανακοινωσαμε για το τριτο 5 μηνων παλι..πεσανε να μας φανε...

και πως θα τα μεγαλωσετε και που εισαστε μακρια ..και χωρις βοηθεια...κλπκλπ... μετα αρχισαν να λενε παντου οτι ψαχναμε το γιο ..

δεν βρισκεις ακρη κοινως..

μη σου πω τι ακουμε τωρα..μαλλον φοβουνται μην παμε για τεταρτο...

που θα το θελαμε αλλα συτη τη στιγμη ειναι δυσκολα και οικονομικα και απο αποψη χρονου...

εκει θα μας αποτελειωσουν..

μην ακους κανεναν λοιπον..

στο κατω κατω εσυ θα τα μεγαλωσεις τελικα και κανεις αλλοσ..

mama aga και εσείς τα ίδια ε???Τουλάχιστον να ξέρω βρε παιδί μου ότι δεν είμαι η μόνη που τα ακούω:)

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Φυσικά και κανένας δε μετάνιωσε για τα παιδιά που απέκτησε και κανένα παιδάκι δεν θα πάθει τίποτε αν φορέσει τα ρούχα από τα αδερφάκια του ή δεν πάει στον παιδότοπο. Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αδιαπραγμάτευτα όπως λ.χ. η θέρμανση στο σπίτι ή η ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, θέλω το παιδί μου να βλέπει τους γονείς του και να μην είναι υπερβολικά κουρασμένοι ώστε να μπορούν να ασχοληθούν μαζί τους. Αν αποκτήσω τώρα δεύτερο ο σύζυγος θα πρέπει να εργάζεται 7 μέρες την εβδομάδα 12 ώρες τη μέρα. Αν κάποιος μπορεί να προσφέρει αυτά τα βασικά στα παιδιά του, τότε σίγουρα όσα περισσότερα τόσο καλύτερα.

• 2 months later...

Εγω πάλι κοριτσια,το παιδακι μου ήρθε σε μια εποχη που τα πραγματα ήταν αβεβαια σε όλους τους τομεις της ζωής μου.Ότι ειχαμε αρραβωνιαστει με τον αντρα μου,και ειχαμε αποφασισει να περιμενουμε αρκετα για γαμους και παιδια,ειχαμε παρει στεγαστικο δανειο για πρωτη κατοικια ,και ειχαμε φτιαξει σπιτι ,αλλα οι δοσεις υπερογκες γιατι πεσαμε εξω στους υπολογισμους και πηραμε συμπληρωματικα ,η οικογενειακη δουλεια με τους γονεις πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο και τα δανεια εκει επισης ετρεχαν,και ο αρραβωνιαστικος μου ότι ειχε προσληφθει σε μια δουλεια,με αβεβαιο μελλον.Όταν λοιπόν εμεινα εγκυος περασαμε μια περιοδο αναποφασιστικοτητας σχετικα με το τί θα κανουμε,λογω όλων αυτων,και κυριως επειδη παντα μου αρεσε να προγραμματιζω τα πραγματα που θα εκανα στην ζωη μου και αυτο με εβγαλε "εκτος προγραμματος".(Εννοειται φυσικα πως ότι και να προγραμματιζα,ποτε δεν γινοταν ,απορω με τον εαυτο μου που συνεχιζα να κανω προγραμματα.)Ετσι,αν πηγαιναν όλα συμφωνα με τα δικα μου τελεια προγραμματα,θα ξεχρεωναμε το σπιτι ..καποτε,θα περιμεναμε να δουμε αν παει καλα η δουλεια του αντρα μου-στο ενδιαμεσο θα πηγαιναμε τα ταξιδια μας,και θα ''ζουσαμε την ζωή μας'',και αργοτερα θα καναμε και παιδι,οταν θα ειχαμε λυσει όλα τα οικονομικα μας,ετσι ωστε να πηγαινα σε ιδιωτικη κλινικη για την γεννα,κτλ κτλ.Η ηλικα μου όταν εκανα όλα αυτα τα"σχεδια";32! Ποτε περιμενα να γινουν οοολα αυτα και μετα να αρχισω να προσπαθω για παιδι;αγνωστο!!:rolleyes:

Τελωσπαντων μετα απο πολλες συζητησεις και αναλυσεις ,προσγειωθηκα απο το ροζ συννεφακι μου,και αποφασισαμε να το παλεψουμε και οπως βγει.Ευτυχως μας ευνοησαν και οι συνθηκες,ειχα μια πολυ καλη εγκυμοσυνη,και ακομα καλυτερη γεννα,(τελικα γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο,και δεν εχω κανενα απολυτως παραπονο απο εκει,καμια σχεση με αυτα που ακουγα για τα δημοσια),και τωρα το κοριτσακι μου ειναι 29 μηνων.Μπορει να μην εχουμε λυσει τα οικονομικα μας(και ουτε θα τα λυσουμε ποτε),μπορει να ζουμε με ενα μισθο,μπορει να δουλευω τον μισο χρονο στην οικογενειακη επιχειρηση χωρις να εχω εσοδα,μονο και μονο για να μην την παρει η τραπεζα και να μπορουμε να πληρωνουμε τις δοσεις,μπορει να μην βγαινουμε συχνα και να μην πηγαινουμε διακοπες,αλλα εχουμε το κοριτσακι μας!Ποτε δεν περιμενα οτι ενα παιδι φερνει τετοια χαρα στο σπιτι..Γεμισε το σπιτι μας αγαπη,μας εκανε καλυτερους ανθρωπους,πιο ωριμους.Ευτυχως όταν η ευτυχια μας χτυπησε την πορτα,της ανοιξαμε και μπηκε..

Τωρα σκεφτομαστε για δευτερο παιδακι,και μπορει καποιες φορες στο πισω μερος του μυαλου μου να θελω να εγκαταλειψω την σκεψη αυτη και να κανω πισω,όμως κοιταζοντας το κοριτσακι μου παιρνω δυναμη και λεω οτι μπορω να το κανω.Τί ενα τί δυο,ποοοσο πια να δυσκολεψει τα πραγματα ενα δευτερο παιδι;Τα υπερ ειναι πολλα περισσοτερα απο τα κατα.Ισως δεν μου φαινεται τοσο,γιατι η οικονομικη κριση ήταν"μονιμη" στην οικογενεια μου χρονια τωρα,πολυ πριν την καταλαβουν΄και οι υπολοιποι,οποτε "τί ειχες Γιαννη,τί ειχα παντα".

Τωρα ελπίζω να ερθει συντομα ενα μωρακι,για να μην εχουν μεγαλη διαφορα ηλικιας με την μικρη μου,και να ειναι ολα παλι ευκολα με εγκυμοσυνη, ετσι ωστε να γεννησω παλι σε δημοσιο και να μην εχουμε εξτρα εξοδα,αλλα και αλλιως να ερθουν τα πραγματα, υγεια να υπαρχει και όλα τα αντιμετωπιζει ο ανθρωπος.Υγεια και θεληση..

κορίτσια διαβάζοντας σας παίρνω δύναμη!!! Θέλω τόσο μα τόσο ένα δέυτερο αλλά φοβάμαι τόσο μα τόσο!!! πολύ δύσκολο με τις δουλειές μας και πολύ ανασφάλεια αν θα τις έχουμε! αλλά είμαι 35 και η φύσηδεν θα με περιμένει μαι ζωή! αλλά πραγματικά είχα πολύ καιρό να μπω στο Parents και σήμερα που σας διάβασα πήρα λίγο το πάνω μου!!!! Ευχαριστώ!!!

εχω 3 παιδια και δεν σκεφτηκα ποτε το οικονομικο μας χαλι, οχι γιατι μου περισσευουν και δεν εχω αναγκη, αλλα γιατι θεωρω οτι οικογενεια κανεις βασει καρδιας και οχι εκκαθαριστικου. προτιμω να στερουμαι εγω αλλα οχι τα παιδια μου και ετσι πορευομαστε με τον συζυγο. τα παιδια ειναι δωρα Θεου. οταν παιρνουμε ενα δωρο δεν εξεταζουμε αν μας κανει ή αν μας αρεσει, ποσο μαλλον αν η στιγμη για να μας κανουν δωρο ειναι η καταλληλη!!! καντε λοιπον παιδακια, μονο απο αυτα θα παρουμε κουραγιο στις δυσκολες εποχες που ζουμε.

lRR9p3.png

εχω 3 παιδια και δεν σκεφτηκα ποτε το οικονομικο μας χαλι, οχι γιατι μου περισσευουν και δεν εχω αναγκη, αλλα γιατι θεωρω οτι οικογενεια κανεις βασει καρδιας και οχι εκκαθαριστικου. προτιμω να στερουμαι εγω αλλα οχι τα παιδια μου και ετσι πορευομαστε με τον συζυγο. τα παιδια ειναι δωρα Θεου. οταν παιρνουμε ενα δωρο δεν εξεταζουμε αν μας κανει ή αν μας αρεσει, ποσο μαλλον αν η στιγμη για να μας κανουν δωρο ειναι η καταλληλη!!! καντε λοιπον παιδακια, μονο απο αυτα θα παρουμε κουραγιο στις δυσκολες εποχες που ζουμε.

aχ ..ωραία τα λες..

και εγώ έχω 3 παιδάκια και συνεχεία..μα συνέχεια όμως σκέφτομαι πως θέλω και άλλο η και άλλα (αν ερθουν..και αν θέλει και ο Θεός φυσικά)..

όμως λέω άσε τον άλλο μήνα κλπ...λες και άμα το αποφασίσω θα έρθει και αμέσως..

πόσο μα πόσο θα ήθελα να έρθει μόνο του ..΄΄κατά λάθος΄΄ που λέμε , ώστε να βγω από το δίλημμα..

Εγώ πάλι δεν μπορώ καθόλου να σκεφτώ έτσι ρε γ@!&@&.

Οταν δεν έχουμε να πληρώσουμε τις μηνιαίες υποχρεώσεις μας, και χωρίς εννοείται να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη ζωή πλέον, σαν τα μυρμήγκια ζούμε πια.... δουλειά-σπίτι & σπίτι-δουλειά.

όταν λοιπόν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα πως να βάλουμε μπρος για παιδί.

Απορώ και σας θαυμάζω για το πως τα καταφέρνετε βρε παιδια....

sj3dp3.png

Εγώ γέννησα πριν 2 μήνες περίπου το δεύτερο παιδάκι μου και σε 6 μήνες από τώρα βάζουμε πλώρη για το τρίτο.

Πριν γεννήσω έλεγα οτι δεν κάνω άλλο παιδάκι, θα μείνω με δύο. Ο μόνος λόγος ποιος άλλος? το οικονομικό.

Αλλά πραγματικά ρε κορίτσια γέμισε η αγκαλιά μου με δύο παιδάκια και πλυμμήρησε από ευτυχία.

Όταν κρατάω τις κόρες μου αγκαλιά ξεχνάω και μνημόνια τα ξεχνάω όλα.

Όσο για τα οικονομικά...έχει ο Θεός. Και πραγματικά ποτέ δεν πέσαμε στο γκρεμό αν και υπήρξαν φορές που φτάσαμε στο χείλος του.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Καλημερα κοριτσια!!

Και εγω ειμαι καμενη απο την οικονομικη κριση!Και εγω τα ειχα προγραμματισει αλλιως τα πραγματα στη ζωη μου!Και εγω .. εχοντας αρκετα εφοδια (σπιτι αμαξι κλπ) απο τους γονεις μου προικα,, περιμενα να πανε αλλιως τα πραγματα!Ονειρευομουν ιδιωτικες κλινικες κλπ.Δυσκολευτηκα αρκετα να κανω παιδι(4,5 χρονια με εξωσωματικες κλπ) τελικα ηρθε μονο του φυσιολογικα οποτε εκεινο ηθελε και γεμισε την ζωη μου!Ναι οχι απλα σκεφτομαι και δευτερο αλλα θα κανω και συντομα ελπιζω!(δεν εχω πια το αγχος της συλληψης).Πιστευω οτι θα βρουμε την ακρη με τα οικονομικα.. νεοι ειμαστε .. σχετικα .. εγω 33 ο αντρας μου 40!Ρε κοριτσια.. αμα δεν κανουμε και παιδια.. με ολο το χαος που υπαρχει γυρω μας.. και ετσι οπως μας καταντησανε.. τι νοημα θα εχει η ζωη μας???Ποιος ο λογος να παλευουμε??Να ζουμε μονο και μονο να πληρωνουμε τα χαρατσια και τους λογαριασμους??Εεπειδη ετσι θελουν να μας κανουν και οι νεοι να μην τολμανε να κανουν οικογενειες πρεπει να παμε κοντρα σε αυτο και να ζησουμε την δημιουργια της ζωης!!!

FvxMp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...