Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Elenitet...αν περιμένεις να έχεις χρόνο και χρήμα για να κάνεις παιδιά...τότε δεν θα κάνεις ποτέ...μόλις κάνεις όμως τα παιδάκια σου τότε τα βρίσκεις όλα!

Είναι από τα μυστήρια της ζωής... :)

Έχεις δίκιο να αγχώνεσαι και να προβληματίζεσαι...και ένα παιδί όντως έχει πολλά έξοδα...αλλά τα λεφτά είναι απλά ο μικρός καθημερινός παράγοντας, που καλύπτει τις βασικές ανάγκες...αν υπάρχει μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ....και όχι απλά άτομα σε ένα σπίτι...αν υπάρχει κατανόηση, επικοινωνία και αγάπη...τότε όλα πάνε καλά.

Να σου πω ότι όταν συνηδητοποίησα ότι ήμουν έγκυος στην κόρη μου... τρομοκρατήθηκα...είχα ήδη ένα αγοράκι 13μηνών τότε και εγώ άνεργη...και το όλο θέμα μου φάνηκε βουνό...θα τα καταφέρναμε;

Σκέφτηκα όλες τις εκδοχές...ναι, ακόμα και να το ρίξω...

Αλλά όταν το ανακοίνωσα στον σύζυγο...δεν είχε καμμία αμφιβολία...όλα θα πήγαινανε καλά...και πήγαν....και την μικρή μου απέκτησα...και δουλειά βρήκα.

Άλλωστε ένα μωράκι πάντα φέρνει τύχη στο σπίτι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως βλέπω γύρω μου όλο και περισσότερες εγκυμοσύνες !!! Είναι απίστευτο πόσες γνωστές έχω που είναι έγκυος!!

Μάλλον ο κόσμος δν έχει χρήματα να βγει έξω και ''το διασκεδάζει'' αλλιώς στο σπιτάκι του!! :P

jlUpp3.pngSotBp2.png

Νομίζω πως έχετε μεγάλο δίκιο!! Πράγματι, κι εμείς που δεν έχουμε λεφτά για όξω.. μέσα το διασκεδάζουμε!! Και το διασκεδάζουμε πολύ! χαχαχαχααααα!!Κορίτσια δεν ξέρω τι συνέβη στη ζωή μου, δε μπορώ να πω ότι είμαι φανατική με το μάτιασμα, αλλά όταν χάσαμε και οι 2 τη δουλίτσα μας, στενα;χωρέθηκα πάααρα πολύ.. και τώρα που δε μπορούμε να βρούμε ξανά εδώ στη θεσσαλονίκη και δουλεύουμε περιστασιακά... τι να πω βρε κορίτσια? Μάλλον κάποια στιγμή θα φέξει και για μας!! Προσπαθώ να κρατάω το σύντροφο (όσο μπορώ) σε καλά επίπεδα ψυχολογικά γιατί τον έχει παρει πολύ από κάτω...

Αν δε μπορείς, πρέπει. Αν πρέπει, μπορείς..

Κορίτσια το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. έχω 2 παιδάκια και πριν λίγο καιρό έμαθα πως είμαι έγκυος. έχασα τον κόσμο. ένιωσα απαίσια. αγχώθηκα και έκανα πολύ άσχημες σκέψεις. τρίτο παιδί τη σημερινή εποχή με την κρίση μου φάνηκε τραγικό. στα σχέδιά μας όχι τα άμεσα ήταν το τρίτο παιδί.δεν μπόρεσα να το χαρώ στο ελάχιστο. το βράδυ πεταγόμουν με πανικό. έψαξα μέσα μου να βρω την αιτία και αυτό που βρήκα ήταν η οικονομική κρίση. μετά από 2 μέρες απέβαλα. η αλήθεια είναι πως ηρέμησα, με έπιασαν βέβαια απίστευτες τύψεις για αυτά που αισθάνθηκα και σκέφτηκα. τί να πω με έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα ζουζούνια μου είναι γλύκα, είναι τρέλα!

Κορίτσια το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι και εγώ. έχω 2 παιδάκια και πριν λίγο καιρό έμαθα πως είμαι έγκυος. έχασα τον κόσμο. ένιωσα απαίσια. αγχώθηκα και έκανα πολύ άσχημες σκέψεις. τρίτο παιδί τη σημερινή εποχή με την κρίση μου φάνηκε τραγικό. στα σχέδιά μας όχι τα άμεσα ήταν το τρίτο παιδί.δεν μπόρεσα να το χαρώ στο ελάχιστο. το βράδυ πεταγόμουν με πανικό. έψαξα μέσα μου να βρω την αιτία και αυτό που βρήκα ήταν η οικονομική κρίση. μετά από 2 μέρες απέβαλα. η αλήθεια είναι πως ηρέμησα, με έπιασαν βέβαια απίστευτες τύψεις για αυτά που αισθάνθηκα και σκέφτηκα. τί να πω με έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Zouzou δε φαντάζεσαι πόσο πολύ σε καταλαβαίνω! Τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση? Λες και είμαστε στο μεσαίωνα, θα παλεύουμε για τα δικαιώματά μας λες και δεν τα είχαμε ποτέ πριν! Αν είναι δυνατόν! Το πήρα απόφαση, θέλω πολύ ένα παιδί και θέλω να είναι ικανό να αλλάξει αυτόν τον κόσμο. Θα φτιάξουν τα οικονομικά μας έστω και λίγο και μετά θα το βάλουμε μπρος..! Κορίτσια, μέχρι σήμερα το πρωί ήμουν ολίγον έγκυος και τώρα δεν είμαι!:cry:

Τέλος πάντων ας μην το συζητήσουμε αυτό, απλά ήθελα να πω πως αυτή ήταν η αιτία που αρχισα να σκέφτομαι τετοια πράγματα... λέγαμε για την ακρίβεια μέχρι και να φύγουμε στο χωριό.. με τις κοτούλες, τις κατσικούλες κλπ κλπ...

Διαφημίσεις

εχθες συναντω μια γειτονισσα στην πολυκατοικια μας κ επειδη παντα εχει κατι να πει αυτη η γυναικα, με ρωταει ευθυς αμεσως γιατι πρηστηκες, της λεω οτι ειμαι εγκυος κ τι μου απανταει???

'' αχ, γιατιιι..? '' (επρεπε να βλεπατε την εκφραση του προσωπου της) ..... :shock: ο μι τζι δηλαδη, ηταν απαντηση αυτη?? της λεω τι γιατι ελενη κ μου λεει '' μα σε τετοιους καιρους...και καλα δν ησουν ετσι, τι μπλεκεσαι τωρα με αυτα...'' συναδελφος εκπαιδευτικος η γειτονισσα κ με δυο παιδακια να σημειωσω..

δλδ καλα που δν με συμβουλεψε να το ριξω κιολας, δν παει καλα ο κοσμος..και βεβαια οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα η ζωη ειναι μπροστα μας και επιβαλλεται να συνεχιστει, δεν ειπα να φερνουμε αυθαιρετα στον κοσμο παιδια που να μην μπορουμε να ταισουμε, αλλα κ παλι οταν προκυπτουν ο θεος μας δινει παντα τη δυναμη κ η ζωη τροπους να τα μεγαλωσουμε, τα πανω-κατω να ερθουν.

οσο για την ιδεα να φυγετε στο χωριο Elenitet και τις κοτουλες, τα κατσικακια κλπ δεν ειστε οι μονοι που τα συζητατε αυτα να ξερεις ο περισσοτερος κοσμος τα ιδια σκεφτεται κ συζητα πανω κατω κ μη σου πω τυχεροι αυτοι που εχουν χωριο!! :lol:

vs2up3.png

Κορίτσια όλοι στην ίδια φάση είμαστε (πάνω κάτω). Εμεις θέλουμε πάρα πολύ δεύτερο παιδάκι αλλά προσπαθούμε να κάνουμε λίιιιγο υπομονή. Εγώ άνεργη, τα βγάζουμε τσίμα τσίμα με το μισθό του συζύγου και τη μικρή.

Συμφωνώ στο ότι όλα γίνονται αλλά πιστεύω θα πρέπει να είμαστε και λίγο υπεύθυνοι.(και φυσικά δεν εννοώ αν έρθει μόνο του, αν έρθει το πουλάκι μου έτσι, με το καλό να έρθει, μιλάω για προσπάθεια επί τούτου)

Εμείς πχ πώς να ξεκινήσουμε να κάνουμε παιδί αφού δεν βγαίνουμε? Πώς να το κάνουμε δηλαδή ? ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ. Παλαιότερα κορόιδευα τα ζευγάρια που το έλεγαν αυτό και πίστευα ότι το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία...ε...μεγάλη μπουκιά φάε....

Αγαπητή κουνελίτσα (:-)) εννοείται πως δεν είπα να σπέρνουμε ανεξέλεγκτα, παιδιά, από δω κι απο κει!! Εννοείται πως πρέπει κάτι να φάνε..! Κ'άπως να αναπτυχθούν! Γι'αυτό και δεν είπα "..τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη.." αλλά ότι "...εκτός από τα απαραίτητα τα οποία εννοείται χρειάζονται λεφτά, σε ένα παιδί μπορείς να δώσεις πολλά περισσότερα που δε χρειάζονται λεφτα..."! Μεταξύ άλλων, αυτό είπα!! Εγώ έχω στο μυαλό μου ότι ούτως ή άλλως, ένα παιδάκι θέλω!!!!! Ένα μπορώ...!! :-)

Αγαπητή Elenitet δεν το προσωποποίησα...γενικά μίλησα (όχι προς το πρώτο σου ποστ) και είπα τη γνώμη μου και την κατάστασή μας. Μετο καλό και ένα και δύο και τρία και τεσσερα παιδία...που λέει και το τραγούδι!

κορίτσια καλησπέρα! ένα έχω να σας πώ για να νοιώσετε καλύτερα!

εμείς που δεν έχουμε την οικονομική ευχέρια..δοξασι ο θεός δηλαδή...και έχουμε να κάνουμε και εξωσωματικές να κάνουμε παιδι???? τι σας λέει ...και 1 και 2 και βάλε και παιδί τσίφος;;; απο γιατρό σε γιατρό και απο ενέσεις σε ενέσει και χωρίς σπίτι?? πώς αφού μέχρι τώρα 2 χειρουργία και εξωσωματικές...γιαυτό μην παραπονείστε...ειλικρινά..υπάρχουν χειρότερα απο σας...να τα χαίρεστε και νασται πάντα καλά ολοι μαζί!!

οθεός βοηθάει με κάθε παιδί..το κάθε παιδί φέρνει και τύχη μαζί! εύχομαι να με αξιώσει οθεός να το βιώσω...φιλιά..

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα! ένα έχω να σας πώ για να νοιώσετε καλύτερα!

εμείς που δεν έχουμε την οικονομική ευχέρια..δοξασι ο θεός δηλαδή...και έχουμε να κάνουμε και εξωσωματικές να κάνουμε παιδι???? τι σας λέει ...και 1 και 2 και βάλε και παιδί τσίφος;;; απο γιατρό σε γιατρό και απο ενέσεις σε ενέσει και χωρίς σπίτι?? πώς αφού μέχρι τώρα 2 χειρουργία και εξωσωματικές...γιαυτό μην παραπονείστε...ειλικρινά..υπάρχουν χειρότερα απο σας...να τα χαίρεστε και νασται πάντα καλά ολοι μαζί!!

οθεός βοηθάει με κάθε παιδί..το κάθε παιδί φέρνει και τύχη μαζί! εύχομαι να με αξιώσει οθεός να το βιώσω...φιλιά..

Σε ευχαριστούμε Ειρήνη για την εμπειρία σου και που τη μοιράστηκες μαζί μας! Ειλικρινά, πάντα σκέφτομαι ότι υπάρχουν και χειρότερα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό..! Χωρίς λεφτά π'ως γίνεται να κάνεις εξωσωματική? Εγώ δηλαδή, αν χρειαστώ εξωσωματική (για παράδειγμα), δεν θα το σκεφτώ καν. Δε γίνεται, τέλος! Όταν έγραψα αυτό το θέμα, είχα πολλά στο μυαλό μου. Και εννοείται πως ό,τι και να συμβαίνει, πάντα υπάρχει ένας λόγος να λες "δόξασοι ο Θεός"..! Σκέψου ότι μπορεί να μπει κάποια άλλη κοπέλα, και να μας πει κάτι ακόμα χειρότερο! (κούφια η ώρα..)! Δυστυχώς έτσι είναι αυτά! Ο καθένας μόνος του ξέρει τι περνάει, όπω είπα και πριν! Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά, όπως και σε όλους. Και όχι μόνο τα μωράκια... και η αγάπη φέρνει πολλή τύχη μαζί της..! Καλη επιτυχία σε όλα!!

Αγαπητή Elenitet δεν το προσωποποίησα...γενικά μίλησα (όχι προς το πρώτο σου ποστ) και είπα τη γνώμη μου και την κατάστασή μας. Μετο καλό και ένα και δύο και τρία και τεσσερα παιδία...που λέει και το τραγούδι!

Ναι καλέ, το κατάλαβα! Απλά το ξανατόνισα για την αποφυγή παρεξηγήσεων! Γιατί επικρατεί πολύ αυτή η άποψη και δε μου αρέσει καθόλου..! Έχω πολλές γνωστές που ειλικρινά κορίτσια, απορώ πως ζούνε αυτά τα παιδιά! Νομίζουν είναι γάτες, θα γεννήσουν, θα θηλάσουν και αυτό ήταν! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!!:confused:

ειναι ενα θεμα που ποτε δε με απασχολησε στο να μεγαλωσω την οικογενεια μου!!!εχω δυο και θελω συντομα και τριτο. ολα τα αλλα βρισκονται!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

elenitet μου το ξέρω ότι ο καθέ ένας κουβαλάει το δικό του σταυρό...δεν είπα και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έχει κάποιους που δεν έχουν προβλημα ότιδήποτε..μακάρι ο θεός να μας βοηθήσει όλες σε ότι και να αντιμετωπίζουμε σύντομα..σας φιλώ!

• 4 εβδομάδες μετά...

Μεγαλύτερη ευτυχία από ένα παιδάκι δεν υπάρχει. Να το βλέπεις να σου γελάει, και το βράδυ μετά το βραδινο του γάλα, να γέρνει στον ώμο σου και να κοιμάται. Ένα αθώο πλασματάκι που το μόνο που θέλει είναι να το αγαπάς και τίποτε άλλο. Όλοι έχουμε προβλήματα, είτε σοβαρά είτε όχι, αλλά πάντα υπάρχει κάτι για να κόψεις και να ζήσεις αυτό το θαύμα ξανα και ξανά. Θέλω πολλά παιδιά, και ο άντρας μου το ίδιο αλλά κάθε φορά που το συζητάω μου λέει κάτσε λίγο να μεγαλώσει ο πρώτος, να άλουμε και χρήματα στην άκρη... Αν και δουλεύουμε και οι δύο ήμαστε πολύ δύσκολα, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος αρκεί να θες...

Διαφημίσεις

επειδη ειναι ενα θεμα που μας απασχολει κ εμας πολυ, νομιζω οτι εξαρταται απο το τι θετεις ως προτεραιοτητα. Ετσι, εκτος απο τις εντελως ακραιες καταστασεις στη μια ή στην αλλη πλευρα, καθε αποψη ειναι αποδεκτη. θελεις να κανεις δυο, τρια παιδια για να εχουν παρεα, γιατι πιστευεις οτι αυτο που ουσιαστικα χρειαζονται ειναι αγαπη κ γιατι με τον ενα με τον αλλο τροπο θα τα βγαλετε ικανοποιητικα περα;

η θελεις να παρεχεις στο παιδι σου δραστηριοτητες κ αγαθα στα οποια στην ελλαδα δυστυχως πληρωνεις κ αν δεν εχεις, ξεχνα το; δεν βρισκω κατι κακο ουτε στη μια ουτε στην αλλη αποψη, απλα αξιολογεις τα πραγματα κ παιρνεις μια αποφαση, κ καθε αποφαση εχει το δικο της κοστος..

γιατί βρε κορίτσια, οι αλλοδαποί που έρχονται στην Ελλάδα και είναι αρκετοί από αυτούς σε δύσκολη κατάσταση, με ενοίκια, με ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία πολλές φορές, χωρίς κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης (μανάδες, πεθερές), δεν κάνουν παιδιά? μια χαρά κάνουν και είναι πολύ ωραίες οικογένειες, εμείς τους βλέπουμε κάθε μέρα στο πάρκο, η διασκέδασή τους είναι η βόλτα στο πράσινο με τα παιδιά τους, οι κούνιες, παίρνουν μαζί και το φαγητό τους και περνάνε μια χαρά. Έχουν βρει το νόημα και έχουν απλοποιήσει τη ζωή τους και μεγαλώνουν ωραία τα παιδάκια τους (άσε που οι πιο πολλοί κάνουν πάνω από ένα παιδιά και μάλιστα οι γονείς είναι πολύ νέοι)

Μόνοι μας δυσκολεύουμε τα πράγματα, δεν λέω να κάνουμε παιδιά αν δεν έχουμε να φάμε, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε όλες τις πολυτέλειες.

ειναι ενα θεμα που με απασχολει και μενα

ειχα ονειρο για 4-5 παιδια και σταματησα στα 2 θεωρωντας οτι απο κει και περα δημιουργω θυματα μιας κοινωνιας που δεν θα εχουν κανενα εφοδιο

ειχα μια φιλη νοσηλευτρια ειχε 6 παιδια

αγγλικα??? τα πρωτα δυο......παιδικο??? τα δευτερα δυο

για να μην παρεξηγηθει η λεξη θυματα το διευκρινιζω

λεω κι απ την αλλη...οι μανες μας τι εκαναν? η δικια μου ειναι 80....δηλαδη δικια σας γιαγια... κανεις δεν ειχε πλυντηριο λεει, στο χερι τα εκαναν πιο μπουζατα....η βολτα τους ηταν περπατητο χιλιομετρα....οι γονεις τους δεν τους εδωσαν τιποτα, αντε καμμια αγελαδα προικα οταν θα πουλιοταν να παρουν τα λεφτα....μετα ηρθαν οι τηλεορασεις, δεν πηραν ολοι γρηγορα λεει....πως μας μεγαλωσαν, τι παθαμε???

βεβαια τοτε δεν ειχες εσυ, δεν ειχε και ο διπλανος, βασικο κι αυτο στην Ελλαδα να το λεμε!

Σιγουρα τα λεφτα δεν ειναι ποτε αρκετα....ειμαστε ομως ευνοημενη γενια ας το παραδεχτουμε

Οι γονεις μας ολο και κανενα σπιτακι, ολο και κανενα επιπλακι, ολο και κανενα ηλεκτρικο, δινουν και βοηθανε....εγω βλεπω οτι παντα οσα εχω τα φερνω ισα ισα....δεν ειναι δα και κανενα ποσο μεγαλο....

οταν ακουω νεους με 1200 μισθο να λενε δε μπορω να κανω οικογενεια μου φαινονται τοσο δειλοι....δηλαδη αμα δουλευουν δυο και φτανουν τα 2 χιλιαρικα και βαλε τι θελουν αλλο???? ξερω πολλα παιδια που με ενα μισθο εχουν και δανεια και μεγαλωνουν και μωρα....

εξαρταται λοιπον τι προτεραιοτητες εχει ο καθενας λεω εγω.....

θα ζησουμε παιδια, και με λιγοτερα ρουχα, και με πιο πολλες μακαροναδες για να αποφυγουμε ισως τα ακριβα κρεατικα, και με λιγοτερες βολτες, καποιες ΚΥΡΙΕΣ ας ξεχασουν το μανικιουρ και το κομμωτηριο, τα χρονια αλλαξαν.....

δεν ειναι λογος ομως να μην κανουμε οικογενεια για μενα

ειναι λογος να μην κανουμε πολλα παιδια

αλλα οχι να μην κανουμε καθολου

να με συγχωρειτε αν σας ζαλισα!

ειναι ενα θεμα που με απασχολει και μενα

ειχα ονειρο για 4-5 παιδια και σταματησα στα 2 θεωρωντας οτι απο κει και περα δημιουργω θυματα μιας κοινωνιας που δεν θα εχουν κανενα εφοδιο

ειχα μια φιλη νοσηλευτρια ειχε 6 παιδια

αγγλικα??? τα πρωτα δυο......παιδικο??? τα δευτερα δυο

για να μην παρεξηγηθει η λεξη θυματα το διευκρινιζω

λεω κι απ την αλλη...οι μανες μας τι εκαναν? η δικια μου ειναι 80....δηλαδη δικια σας γιαγια... κανεις δεν ειχε πλυντηριο λεει, στο χερι τα εκαναν πιο μπουζατα....η βολτα τους ηταν περπατητο χιλιομετρα....οι γονεις τους δεν τους εδωσαν τιποτα, αντε καμμια αγελαδα προικα οταν θα πουλιοταν να παρουν τα λεφτα....μετα ηρθαν οι τηλεορασεις, δεν πηραν ολοι γρηγορα λεει....πως μας μεγαλωσαν, τι παθαμε???

βεβαια τοτε δεν ειχες εσυ, δεν ειχε και ο διπλανος, βασικο κι αυτο στην Ελλαδα να το λεμε!

Σιγουρα τα λεφτα δεν ειναι ποτε αρκετα....ειμαστε ομως ευνοημενη γενια ας το παραδεχτουμε

Οι γονεις μας ολο και κανενα σπιτακι, ολο και κανενα επιπλακι, ολο και κανενα ηλεκτρικο, δινουν και βοηθανε....εγω βλεπω οτι παντα οσα εχω τα φερνω ισα ισα....δεν ειναι δα και κανενα ποσο μεγαλο....

οταν ακουω νεους με 1200 μισθο να λενε δε μπορω να κανω οικογενεια μου φαινονται τοσο δειλοι....δηλαδη αμα δουλευουν δυο και φτανουν τα 2 χιλιαρικα και βαλε τι θελουν αλλο???? ξερω πολλα παιδια που με ενα μισθο εχουν και δανεια και μεγαλωνουν και μωρα....

εξαρταται λοιπον τι προτεραιοτητες εχει ο καθενας λεω εγω.....

θα ζησουμε παιδια, και με λιγοτερα ρουχα, και με πιο πολλες μακαροναδες για να αποφυγουμε ισως τα ακριβα κρεατικα, και με λιγοτερες βολτες, καποιες ΚΥΡΙΕΣ ας ξεχασουν το μανικιουρ και το κομμωτηριο, τα χρονια αλλαξαν.....

δεν ειναι λογος ομως να μην κανουμε οικογενεια για μενα

ειναι λογος να μην κανουμε πολλα παιδια

αλλα οχι να μην κανουμε καθολου

να με συγχωρειτε αν σας ζαλισα!

Πλάκα κάνεις τώρα έτσι; Έχεις δοκιμάσει να γυρνάς πτώμα από τη δουλειά, να πρέπει να συμμαζέψεις το σπίτι, να μαγειρέψεις και να βάλεις και μπουγάδα στο χέρι; Αν τα καταφέρνεις, πες μου πόσα θες να έρχεσαι να μου τα κάνεις "μπουζάτα"; :mrgreen: Θα το πουλησω το πλυντήριο!

Εκείνες τις εποχές που λες, οι γυναίκες δούλευαν στα χωράφια. παντρεύονταν απ' τα 16 και αραδιάζανε παιδιά γιατί δνε ξέρανε κι από αντισύλληψη. Ήταν φυσικό, όλοι έτσι κάνανε. Αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Τι συγκρίνεις τώρα;

Ξέρεις πολλούς νέους που παίρνουν 1200 ευρώ μισθό; Γιατί οι περισσότεροι που ξέρω εγώ, παίρνουν 600 και τους ζητάνε να κάνουν και μείωση ωραρίου για να παίρνουν ακόμη λιγότερα. 600Χ2 μας κάνουν 1200 κι αν υπολογίσεις ενοίκιο 300-400 ευρώ (γιατί δεν έχουν ολοι ιδιοκατοίκηση), μένουν 800 ευρώ για να πληρώσεις κοινοχρηστα, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, βενζίνες και όλο και κάτι έκτακτο θα προκύψει κάθε λίγο και λιγάκι.

Και αν εσύ το θεωρείς πλεονέκτημα να τσοντάρουν οι γονείς, εγώ το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα μου πεις, και φυσικά όπως είπες, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων.

με παρεξηγησες τελειως ομως

δεν εννοω να πλενουμε στο χερι ο χριστος και η παναγια

εννοω οτι ο ανθρωπος ζουσε και με πιο λιγα

και πριν 30 χρονια δε νομιζω να αραδιαζανε παιδια οπως λες

πριν 60 ισως....

εγω δε μιλησα για οσους παιρνουν τα λεφτα που λες, μιλησα για συγκεκριμενο παραδειμα

ξερω, ειπα, νεους που παιρνουν 1200, 1500 (εκαστος), και φοβουνται το γαμο και τις υποχρεωσεις.... και εκει ειπα, υπαρχουν και αλλοι με συνολικο εισοδημα 1200 (και οχι κατ ατομο) που εχουν και νοικι και σπιτι και ολα οσα λες....και το παλευουν!!! Και ναι ακομα και με λιγοτερα....αρα δε βρισκω οτι λεμε κατι διαφορετικο....το ιδιο πραγμα λεμε απλα εσυ μιλας για ακομα πιο χαμηλο μισθο...

και το οτι βοηθανε οι γονεις δεν το ειπα για βολη, αλλα για να σταματησουμε καποτε να γκρινιαζουμε.....φυσικα και δεν ειναι καλο να χρειαζεσαι βοηθεια και το τελειο ειναι να τα καταφερνεις απο μονος σου, εγω δεν μπορω ομως, αν εσυ μπορεις χαιρομαι για σενα

το μονο που ηθελα να πω ειναι οτι δεν ειναι λογος η κριση να μην κανουμε παιδια αυτη ειναι η δικη μου γνωμη....συγνωμη τι να πω!

Πλάκα κάνεις τώρα έτσι; Έχεις δοκιμάσει να γυρνάς πτώμα από τη δουλειά, να πρέπει να συμμαζέψεις το σπίτι, να μαγειρέψεις και να βάλεις και μπουγάδα στο χέρι; Αν τα καταφέρνεις, πες μου πόσα θες να έρχεσαι να μου τα κάνεις "μπουζάτα"; :mrgreen: Θα το πουλησω το πλυντήριο!

Εκείνες τις εποχές που λες, οι γυναίκες δούλευαν στα χωράφια. παντρεύονταν απ' τα 16 και αραδιάζανε παιδιά γιατί δνε ξέρανε κι από αντισύλληψη. Ήταν φυσικό, όλοι έτσι κάνανε. Αλλά ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Τι συγκρίνεις τώρα;

Ξέρεις πολλούς νέους που παίρνουν 1200 ευρώ μισθό; Γιατί οι περισσότεροι που ξέρω εγώ, παίρνουν 600 και τους ζητάνε να κάνουν και μείωση ωραρίου για να παίρνουν ακόμη λιγότερα. 600Χ2 μας κάνουν 1200 κι αν υπολογίσεις ενοίκιο 300-400 ευρώ (γιατί δεν έχουν ολοι ιδιοκατοίκηση), μένουν 800 ευρώ για να πληρώσεις κοινοχρηστα, θέρμανση, ρεύμα, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ, βενζίνες και όλο και κάτι έκτακτο θα προκύψει κάθε λίγο και λιγάκι.

Και αν εσύ το θεωρείς πλεονέκτημα να τσοντάρουν οι γονείς, εγώ το θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα μου πεις, και φυσικά όπως είπες, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων.

συμφωνω μαζι σου ειναι μειονεκτημα να τσονταρουν οι γονεισ για τα παιδια τουσ.και μενα μονο ο συζυγοσ μου δουλευει τα βγαζουε δυσκολα περα με δανει κανουμε εξωσωματικεσ και αμα κατσω και λογαριασω ποσα λεφτα εχουμε ξοδεψει τρελαινομαι.αλλα δε μπορουμε να τα χουμε ολα στη ζωη.παμε σουπερ μαρκετ και περνουμε τα απαραιτητα για διασκεδαση ουτε δεκαρα τσακιστη,το πολυ κανενα καφεδακι.αλλα θα ηθελα να χα και 5 παιδια και θα βρισκαμε τροπο να τα μεγαλωσουμε.οταν κατι το θελεισ πολυ τοτε γινεται.λοιπον ασ ειμαστε ευχαριστημενοι και με τα λιγα να χουμε το καθημερινο μασ για να περναμε και ολα θα γινουν.5 εξωσωματικεσ επι 3500 συν εξετασεισ συν φαρμακα φαντασου τι γινεται και παλι λεω ευχαριστω το θεο που ειμαι γερη και με χιλιεσ δυο στερησεισ τα καταφερνουμε.

παιδια δεν ξερω για τι ποσα μιλατε

εμενα ο αντρας μου παιρνει 850 ευρω

αυτα ειναι και τελος

περισυ με την αναπηρια μου γονατισαμε ολη τη χρονια

δε μιλαμε καν για καφεδες η για να ντυθουμε η τιποτα απ αυτα φυσικα

ξερω πως ειναι

αλλα δε διαννοουμαι οτι καποιος με ενα χιλιαρικο δε μπορει να παρει μια κοπελα με επισης ενα χιλιαρικο (για συγκεκριμενα ατομα μιλαω μη βαρεσετε) και να κανουν οιοκογενεια

εμεις πως περναμε δηλαδη???? αυτο ηθελα να πω !

boyboom εγώ συμφωνώ με όσα λες κι ας με παρεξηγήσουν - αυτή είναι η γνώμη μου. Εγώ μεγάλωσα λίγο δύσκολα και δύσκολα περνάω. Αλλά η αγάπη που πήρα απ΄την οικογένειά μου επισκίαζε αυτές τις δυσκολίες.

Δεν μεγάλωσα με φροντιστήρια, γυμναστήρια, μπαλέτα, πιάνα ή πολεμικές τέχνες. Μεγάλωσα παίζοντας σε πάρκο - όχι σε παιδότοπο κι έγινα ένας ήρεμος άνθρωπος, πάλεψα και κατέκτησα μια καλή θεσούλα στη δουλίτσα μου, στερήθηκα κι έφτιαξα ένα κεραμίδι και γενικά θέλω να πω πως αν κοιτάξω πίσω είμαι περήφανη για τους γονείς μου που με φέρανε στον κόσμο γιατί αγαπούσαν τα παιδιά, αλλά και για μένα που κατάφερα μόνη μου 5 πράγματα.

Τώρα συνεχίζουμε να περνάμε δύσκολα αλλά είμαι έγκυος κι είμαι τρισευτυχισμένη! Για το μωρό μου και τον άντρα μου! Θα βρούμε τον τρόπο να το μεγαλώσουμε και να κάνουμε κι άλλο!

Είναι ευλογία...

Κι ένα παράδειγμα που εμένα μου χτύπησε άσχημα: Φίλη μου έμεινε άνεργη. Το παιδάκι της να το χαίρεται 8 ετών, το πάει σε σχολή πολεμικών τεχνών, Αγγλικά και παιδότοπο στανταράκι κάθε Σάββατο μεσημέρι και Τετάρτη απότευμα. Μου μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν να κάνει άλλο ένα παιδάκι τώρα που είναι άνεργη.

Της πρότεινα να κόψει τις πολεμικές τέχνες και τον παιδότοπο και αντέδρασε σαν να της είπα να κόψει το σχολείο... Ε, σόρυ, αν μεγαλώσεις το παιδάκι σου με όοοοοολα τα καλά, με επώνυμα ρούχα, χωρίς στερήσεις και χωρίς να καταλαβαίνει τη λέξη "δεν μπορουμε παιδι μου", με γεια σου με χαρά σου. Οταν μεγαλώσει, πχ στα 25 αυτό και χαμηλοσυνταξιούχοι οι γονεις.... θα'θελα να τα ξαναπούμε. Γίνεται;

εγω ημουν μοναχοπαιδι

και τα αγγλικα μου πηγα και τα γαλλικα μου

ισπανικα εμαθα μονη μου δεν ειχαμε λεφτα να παω

και κιθαρα πηγα και αρμονιο και χορους....

δε μου ελειψε κατι σε θεμα μαθησης

τηλεοραση εγχρωμη ομως πηραμε οταν ημουν 14....υπολογιστη δεν ειχα ποτε

τριτη λυκειου δουλευα σε ενα περιπτερο για το χαρτζιλικι μου

ηρθαν μερες που πηγαιναμε σουπερ μαρκετ και μου λεγανε οχι αυτο, οχι εκεινο

και τι παθαμε?? πεθαναμε???

δουλευα απο τα 18 κανονικοτατα 9 το πρωι με 10 το βραδυ σε φροντιστηριο

μετα καναμε το σπιτι μας και μειναμε ταντελα αν και ειναι εργολαβικο, δεν το χτισαμε δηλαδη μονοι μας....δοξα το θεο εχω ενα κεραμιδι απο τον καλο μου πατερα....

τι θελω να πω??

ζησαμε και με τα αρκετα, ποτε δεν ηταν πολλα, ζησαμε και με τα λιγα.....επιβιωσαμε

αυτο που ακουω τωρα απο τους συνομιληκους μας που θελουν να ειναι οοοοολα ετοιμα για να παντρευτουν δεν το καταλαβαινω...παλευοντας κυλαει η ζωη

επισης αυτο οτι δεν δεχονται τιποτα και καλα απο τους γονεις δεν το πιστευω

αλλο αν δεν εχουν να σου δωσουν

εμενα ο πατερας μου μου αφησε ενα σπιτι

τι επρεπε να πω....οχι θελω να ειμαι αυτοδημιουργητη ασε θα παρω δανειο και θα κανω δικο μου....τι να πω αν καποιος εχει τετοιες δυναμεις μεσα του, εγω μαλλον ειμαι πολυ μικρη και το δεχτηκα με χαρα....

δειλια μου μοιαζει πιο πολυ αυτο που συμβαινει

βεβαια αυτο που λεει η φιλη μας με 600 και 700 συνολο και δανεια και εξωσωματικες πωπω τη θαυμασα πως μπορει και ανταπεξερχεται...

εγω και το τονιζω μιλαω για οσους εχουν στην τσεπη πανω απο χιλιαρικο και κολλανε να κανουν οικογενεια, κατσε ρε φιλε θα δουλευει και η γυναικα σου, θα ξεπερνας το διχιλιαρο, ποσα θες δηλαδη???

παντως η ανεργια ειναι κακη επιρροη σιγουρα, αν ο αλλος ερθει σ αυτη την κατασταση

εμενα εμεινε ο αντρας μου ανεργος οταν ημουν 7 μηνων εγκυος στο δευτερο παιδι.....περασαμε δυσκολα δε λεω....βρηκε δουλεια ευτυχως μετα απο καποιους μηνες

δε θελω να δημιουργω αντιπαραθεσεις ουτε να ειμαι ακλονητη, ακουω ολες τις γνωμες, αυτο το νοημα εχει και το φορουμ εξαλλου.......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...