Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φίλοι και έξοδοι

Coraline

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δηλαδη μαλλον εγω ειμαι χαιβανι που οταν κάνω ιδιαίτερα εκτακτα δεν παιρνω μεταφορικά εξοδα πχ να ζητησω την βενζίνη μου....:confused::confused:

Πραγματικα αυτο το πρεπει δεν το αντιλαμβάνομαι....αλλα εγω ειμαι το δεντρο και οχι το δάσος!

Αντιλαμβάνομαι ότι σε ενοχλεί που η baby sitter μας παίρνει έξοδα κίνησης και υπερωρίες αλλά αυτή είναι η συμφωνία μας και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο θέμα να την συζητάμε.

There is no patch for human stupidity.

Σιγα μην με ενοχλει.... συζήτηση παράπλευρη καναμε και απλα σχολιασα την υπερβολή της!

Και παλι συγνωμη για τα οφ τοπικ ποστ μου, δεν θα επαναληφθει!

Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου Καλαμαράκι μου!!!!

Επίσης, δε μπορώ να καταλάβω πως υπάρχουν σύζυγοι-γυναίκες και άντρες- που αναγκάζουν συνέχεια το ταίρι τους να κάνουν πράγματα που δεν θέλουν...δηλαδή για μένα ούτε οι φίλοι εδώ είναι το πρόβλημα, ούτε η ακριβή babysitter με τα μεταφορικά της αλλά ο σύζυγος που δεν καταλαβαίνει την ανάγκη του άλλου και την αναγκάζει να κάνει συνέχεια πράγματα που νιώθει ότι δεν της ταιριάζουν!

Και εμάς πηγαίνουν σε διάφορα μέρη οι φίλοι μας που οι οποίοι είναι ελεύθεροι και ωραίοι και πολύ απλά όταν δεν μας βολεύει με το παιδί δεν τους ακολουθούμε!!!Και σημειωτέον: έχω και γιαγιά να το κρατήσει...

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι ούτε η συμφωνία με τη νταντά ούτε αν οι φίλοι έχουν να τα παρκάρουν και εμείς όχι. Το βασικό θέμα νομίζω που πρέπει να μας απασχολεί όλους είναι οι σχέσεις μας, με όλους όσους έχουμε δίπλα μας! Βασικά θεωρώ ότι τρέχουμε τόσο πολύ κάθε μέρα, έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο δεν χαλαλίζω να είμαι με ανθρώπους που δεν νοίωθω άνετα να μιλήσω για το καθετι. Αν είναι αληθινοί φίλοι, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης θα καταλάβουν ότι δεν θα πληρώσεις τη νταντά για να βγαίνεις μόνο για σουβλάκια....τα παραγγέλνεις και στο σπίτι, ενώ τα μικρά σου κοιμούνται και πίνεις και ένα ποτηράκι παραπάνω, το συζητάς με το άνδρα σου και το καταλαβαίνεις, προτείνεις αυτό που θέλεις στους φίλους σου και δεν γίνεται πάντα το δικό τους γιατί τότε δεν τους έχεις φίλους σε έχουν μόνο αυτοί. Αληθινές ουσιαστικές φιλίες γιατί ο χρόνος κυλάει γρήγορα και δε θέλω να χάνω λεπτό........

Όπως είπα δεν είναι φίλοι μου, έχουμε γενικά τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο που όταν μπορούμε εγώ προτιμώ να βγαίνουμε μόνοι με τον άντρα μου. Δεν έχω ανάγκη να βλέπω κανέναν άλλο, ούτε να προσποιούμαι την κοινωνική και την ευγενική σε άτομα που δεν με ενδιαφέρουν. Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν στο χέρι μου δεν θα έβγαινα καθόλου. Τον μόνο που σκέφτομαι είναι ο άντρας μου που δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω το θέμα της αμοιβής της babysitter, η κοπέλα έρχεται κάθε μέρα και προσέχει την μικρή με συγκεκριμένο ωράριο. Όταν είναι να μείνει εκτός αυτού το ωραρίου πληρώνεται υπερωρίες, δηλαδή με την ώρα. Αν πρέπει να έρθει βράδυ και να φύγει αργά επειδή δεν έχει δικό της μεταφορικό μέσο, ή θα πρέπει να την πάμε σπίτι ή να της δώσουμε χρήματα για ταξί. Επίσης πληροφοριακά ο εργοδότης μου πληρώνει έξοδα κίνησης αν πρέπει να μετακινηθώ εκτός της συνηθισμένης διαδρομής όπως επίσης διαθέτει και λεωφορείο από και προς σταθμούς μετρό για όλους τους υπαλλήλους.

Εγώ δεν θα κρίνω αν γουστάεις τους ανθρώπους που βγαίνετε ή όχι. Θα σχολιάσω μόνο αυτό που λες για τη νταντά, γιατί μπορεί κάποια φορά πραγματικά να θέλεις να βγεις και να σου κοστίσει 40 ευρώ.

Λοιπόν, δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις, αλλά αυτό που λες ... απλά δεν υπάρχει. Η νταντά που έρχεται και μας κρατάει τα παιδιά κάθε μέρα, όταν μας κάνει babysitting βράδυ πληρώνεται, φυσικά με την ώρα και με τις τιμές της αγοράς, δηλαδή 6,7 ευρώ την ώρα. Ειδικά αυτές οι κοπέλες που τις πληρώνουμε και με το μήνα, πληρώνονται με 6 ευρώ. Καμία δεν παίρνει μεταφορικά και κυρίως ... ταξί. Εμείς από ευγένεια την γυρίζουμε σπίτι της, γι αυτό φροντίσαμε να μένει κοντά, γιατί το είχαμε υπόψη μας ότι θα συμβαίνει αυτό. Αυτά τα ολίγα.

Παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι θέλετε να σχολιάσετε τα πόσα χρήματα παίρνει η baby sitter μας. Προφανώς για να τα δίνουμε πιστεύουμε ότι καλά κάνουμε και ότι τα αξίζει και τα παίρνει. Για να ξεκαθαρίσω κάτι το θέμα και η ερώτηση ήταν πως να χειριστώ τους φίλους και τον άντρα μου που θέλει να βγαίνουμε με αυτούς και όχι αν είναι καλή και δίκαια η αμοιβή της κοπέλας και αν θα πρέπει να της την μειώσω.

συμφωνώ μαζί σου απόλυτα...εμείς για τον ίδιο λόγο δεν βγαίνουμε βράδυ, εκτός και αν πάμε κάπου καλά οπότε αξίζει να τα δώσουμε και στη νταντά...

νομίζω ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσεις με τον άντρα σου πρώτα αυτό...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Εχεις προτεινει ποτε κατι αλλο?πχ εχεις πει ποτε στον αντρα σου "Δεν παιρνεις τα παιδια να κανονισουμε να παμε σινεμα?".Αρνηθηκαν και επεμειναν ντε και καλα να πατε παλι για σουβλακια?

Το λεω γιατι καμια φορα ξερεις ρουτινιαζουμε και κανουμε τα ιδια και τα ιδια γιατι κανεις δε ριχνει μια καλυτερη ιδεα.

Το να αποκοπεις τελειως απο την παρεα,να καθεσαι μεσα στο σπιτι και να λες στον αντρα σου "Δεν ερχομαι,αμα θες πηγαινε εσυ"...το θεωρω και λαθος γιατι εσυ θα μιζεριασεις μεσα αλλα και αγενεια ως προς τους υπολοιπους.Με κουβεντα ολα λυνονται.Μιλα με τον αντρα σου αλλα μη προβαλλεις το θεμα λες και σε ενοχλει η συγκεκριμενη παρεα και εχεις προβλημα μαζι τους αλλα οτι σκεφτεσαι το οικονομικο.

Παιδιά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι θέλετε να σχολιάσετε τα πόσα χρήματα παίρνει η baby sitter μας. Προφανώς για να τα δίνουμε πιστεύουμε ότι καλά κάνουμε και ότι τα αξίζει και τα παίρνει. Για να ξεκαθαρίσω κάτι το θέμα και η ερώτηση ήταν πως να χειριστώ τους φίλους και τον άντρα μου που θέλει να βγαίνουμε με αυτούς και όχι αν είναι καλή και δίκαια η αμοιβή της κοπέλας και αν θα πρέπει να της την μειώσω.

λοιπον δεν θα σχολιασω την αμοιβη της νταντας καλα κανεις κ τις τα δινεις της κοπελας τωρα για τους φιλους σας θα μπορουσες στην επομενη εξοδο να το προτινεις εσυ στους υπολοιπους κ οχι στον αντρα σου να παρετε μαζι τα παιδια σας η να πατε πουθενα αλλου εκτος απο σουβλατζιδικο σε κανενα κλαμπ κλπ

εαν δεν περνουν απο λογια πολυ απλα δηλωσε στον καλο σου οτι δεν προκειτε να ξαναπας γιατι τους βαριεσαι αφορητα

Ο άντρας μου έχει την πάγια απάντηση 'εμένα δεν με νοιάζει που θα πάμε, εγώ πάω για την παρέα' . Αν του πω για τα λεφτά της νταντάς θα απαντήσει 'τώρα σε πιάσαν τσιγγουνιές; αλλού και αλλού ξοδεύεις'. Μου φαίνεται ότι αυτό που τελικά θα κάνω είναι να πάμε μαζί τους να τσιμπίσουμε κάτι και μετά θα κανονίσω άλλη παρέα για ποτό/κλαμπάκι.

Ο άντρας μου έχει την πάγια απάντηση 'εμένα δεν με νοιάζει που θα πάμε, εγώ πάω για την παρέα' . Αν του πω για τα λεφτά της νταντάς θα απαντήσει 'τώρα σε πιάσαν τσιγγουνιές; αλλού και αλλού ξοδεύεις'. Μου φαίνεται ότι αυτό που τελικά θα κάνω είναι να πάμε μαζί τους να τσιμπίσουμε κάτι και μετά θα κανονίσω άλλη παρέα για ποτό/κλαμπάκι.

Μπορεις να κανεις κι αυτο.Το βρισκω πολυ λαθος να γειωσεις τελειως τους φιλους του αντρα σου.Αν βγαινατε με δικη σου παρεα δε νομιζω να σου αρεσε να γυρναγε ο αντρας σου να σου πει "δε θελω να ξαναβγουμε με τις φιλες σου,τις βαριεμαι".Δε θα σε εφερνε σε δυσκολη θεση.Δεν ειναι σωστο να προσπαθουμε να κοψουμε τον αλλον απο τις παρεες του.

Προσωπικά απο όσα μας αναφέρεις βρίσκω λάθος τον άνδρα σου.. ΟΚ έχει την παρέα του και να βγαίνετε μια στο τόσο μαζί τους αλλά δεν είναι μόνος του πλέον, υπάρχεις εσύ και το παιδί σας, οπότε δικαιούστε και εσείς χρόνο απο το χρόνο του και μάλιστα το μεγαλύτερο κομμάτι του. Καλές οι παρέες και τα σουβλάκια αλλά οι στιγμές μεταξύ σας και με το παιδί σας δεν θα στις αναπληρώσει κανένα σουβλατζίδικο και καμιά παρέα. Εσύ αλήθεια δεν έχεις κρατήσει επαφές με τις παλιές σου παρέες?

Δεν ξέρω τι να πώ.. Εμείς πάντως κρατήσαμε τις παρέες που μπορούμε και οι δύο να νοιώθουμε άνετα μέσα σε αυτές ότι και αν κάνουμε.. ακόμα και να πιούμε ένα ούζο στην αυλή κάποιου ένα βράδυ ή να βγούμε σε μια ταβέρνα με τα παιδιά μια φορά το μήνα.. Κατα βάση προτιμάμε να περνάμε το χρόνο μας μόνοι μας και σύντομα με το παιδί μας μιας και για μας αυτός είναι ένας απο τους λόγους που κάνεις οικογένεια..:-)

EwCip3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...