Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φίλοι και έξοδοι

Coraline

Recommended Posts

Κορίτσια, πείτε μου την γνώμη σας για κάτι γιατί θέλω να ξέρω μήπως το βλέπω στραβά το όλο θέμα και είμαι απλά γκρινιάρα και μίζερη.

Ο άντρας μου έχει δύο φίλους από την δουλειά με οικογένεια και παιδιά ο καθένας λίγο μεγαλύτερα από την δική μας. Κανονίζουν λοιπόν εξόδους με τις γυναίκες, χωρίς παιδιά. Ως εδώ καλά. Το πρόβλημα είναι ότι κανονίζουν κάτι σουβλατζίδικα, κάτι αναψυκτήρια κτλ, αυτοί δεν έχουν πρόβλημα γιατί έχουν τις γιαγιάδες κοντά και έρχονται όποτε τους ζητήσουν και προσέχουν τα παιδιά. Εμείς για να βγούμε πρέπει να κανονίσουμε την baby sitter από πριν και φυσικά να την πληρώσουμε επιπλέον. Εμένα μου φαίνεται βλακεία να δίνουμε 40 ευρώ για να πάμε να φάμε σουβλάκια και προτιμώ αν είναι να κανονίσουμε έξοδο να πάμε κάπου πιο 'καλά', κανένα καλό εστιατόριο, ποτάκι κλαμπάκι, κτλ. Κάθε φορά που είναι να κανονίσουν κάτι τέτοιο θέλω να πω όχι να μην πάμε, αλλά από την άλλη ο άντρας μου θέλει να βγαίνουμε μαζί τους και δεν θέλει να φαίνεται και στους φίλους του ότι δεν συμφωνεί η γυναίκα του. (γιατί όταν το κανονίζουν είναι όλο ενθουσιασμό και μετά έρχεται και μου το λέει και ξενερώνω εγώ οπότε πρέπει να πάει να τους πει 'παιδιά συγνώμη εμείς δεν θα μπορέσουμε')

Επίσης δεν νομίζω να είναι και σωστό να τους λέμε εμείς να πηγαίνουμε κάπου καλύτερα ή να τα κανονίζουμε εμείς γιατί δεν ξέρω και από οικονομική κατάσταση πως είναι οι άλλοι και μέχρι πόσα χρήματα θέλουν να ξοδεύουν σε κάθε τους έξοδο.

Αυτά και συγνώμη για το μεγάλο post.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

αγαπητη μου αφου πατε σε σουβλακατζιδικα και οχι καπου ουα ου γιατι δεν παιρνετε και τα παιδακια σας μαζι. Μια δυο θα πιασουν το νοημα οι φιλοι του ανδρα σου και θα φερνουν και αυτοι τα δικα τους.

Το κανονίζουν αργά ( μετά της 10) και η δική μας η καημένη κοιμάται. Αλλά έχεις δίκιο, την επόμενη φορά που θα προτίνουν τέτοιο μέρος θα του πω, 'εντάξει πάμε άλλα λίγο νωρίτερα για να πάρουμε και το παιδί' :) :)

Ποσο δικιο έχεις! 40 ευρώ η baby sitter για το Σάββατο??????? ΕΛΕΟΣ! Δηλαδή τα χρυσοπληρώνετε τα σουβλάκια. Λοιπον την επόμενη με την μικρούλα σας. Εγώ έτσι έκανα ώσπου το έπιασαν το νοημα και βγαίνουμε πιο νωρις για καφε.

Ποσο δικιο έχεις! 40 ευρώ η baby sitter για το Σάββατο??????? ΕΛΕΟΣ! Δηλαδή τα χρυσοπληρώνετε τα σουβλάκια. Λοιπον την επόμενη με την μικρούλα σας. Εγώ έτσι έκανα ώσπου το έπιασαν το νοημα και βγαίνουμε πιο νωρις για καφε.

Και εμείς παντού με τη μπουμπού. Και αν κοιμάται, αφού δεν έχω κάπου να την αφήσω, συνεχίζει τον ύπνο της στο καρότσι ξαπλωτή. Άσε που δεν το συζητώ για baby sitter. Όχι για το έξοδο αλλά περισσότερο είναι θέμα εμπιστοσύνης.

Διαφημίσεις

Καλά εμείς την έχουμε την baby sitter κάθε μέρα οπότε δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αλλά μόλις πριν λίγο που είπα να παίρνουμε και το παιδί η οργισμένη απάντηση του συζύγου ήταν ότι θα αφήσουμε το παιδί και μόνο εγώ έχω τέτοια κολλήματα και είμαι ανάποδη ενώ όλοι συμφωνούνε ( αφού έχουν τις γιαγιάδες). Τώρα φταίω να στραβώσω πραγματικά και να πω δεν ξαναβγαίνουμε με αυτούς;

Καλά εμείς την έχουμε την baby sitter κάθε μέρα οπότε δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αλλά μόλις πριν λίγο που είπα να παίρνουμε και το παιδί η οργισμένη απάντηση του συζύγου ήταν ότι θα αφήσουμε το παιδί και μόνο εγώ έχω τέτοια κολλήματα και είμαι ανάποδη ενώ όλοι συμφωνούνε ( αφού έχουν τις γιαγιάδες). Τώρα φταίω να στραβώσω πραγματικά και να πω δεν ξαναβγαίνουμε με αυτούς;

Πες του το ευθέως ότι αν είναι για να πηγαίνουμε για σουβλάκια μήπως δεν αξίζει να πετάμε και 40 Ευρώ τέτοιες εποχές? Βεβαίως μου αρέσει η παρέα αυτή αλλά βρε παιδί μου ας πάμε και κάπου αλλού και να πούμε χαλάλι και τα λεφτά που δίνουμε για το babysitting. Αν θα περιοριζόμαστε στα ίδια και στα ίδια να κάτσω σπίτι με το μωρό και πήγαινε εσύ. Αλλά πες το όμορφα και με το γάντι. Μην τσακωθείς τώρα εσύ με τον καλό σου για τους άλλους.

απλως σκεφτομαι.... τι τραβανε κι αυτα τα μωράκια. τα ρωτησε ποτε κανένανς αν θελουν να τα σερνουμε απο 'δω κια πο 'κει;

κι εγω ετσι... τη σερνω οπου παω, ενω ειμαι σιγουρη οτι θελει να κατσει σπιτι να παίξει με τα παιχνίδια της, να δει τηλεόραση, να κανει ζημιες, σκανταλιές κλπ Όχι να τρεχει στο σουπερ μαρκετ μαζι μου ή για ψωμί ή για τις απειρες δουλειες που εχω το σαββατο γιατι την υπολοιπη εβδομάδα δεν προλαβάινω.

καθε μερα το ιδιο σκεφτομαι... τι τραβανε τα καημενούλια μας.

και αν εχεις να πας σε γαμο; το σερνεις μαζί σου στην εκκλησία, στο τραπέζι, μες τη μουσική (ευτυχως πλεον δεν καπνιζουν στους κλειστους χώρους) να προσπαθεί το μωρό να κοιμηθεί... ταλαιπωρούνται, δε ταλαιπωρούνται;

μονο εγω το σκέφτομαι...;;;;

μονο κυριακή καθόμαστε σπίτι και παιζουμε. μέσα σε μία μερα, πόσα παιχνίδια της να χαρεί; πόσες σκανταλιές να κάνει; να μην πάει παιδική χαρά; να μην πάει σε ενα παιδικό πάρτυ;

αχ!!!!!!

age.png

χμ...τι να σου πω.Εγω δεν το βλεπω ακριβως ετσι.Ενταξει δε λεω μπορει να κουραζονται λιγο τα παιδακια αλλα νομιζω περνανε καλα.Δε γινεται να ειναι ολη την ωρα κλεισμενα στο σπιτι.Μονο καλο τους κανει η εξοδος...τουλαχιστον αυτο πιστευω εγω.Κοινωνικοποιουνται κιολας και ξεθαρευουν.

απλως σκεφτομαι.... τι τραβανε κι αυτα τα μωράκια. τα ρωτησε ποτε κανένανς αν θελουν να τα σερνουμε απο 'δω κια πο 'κει;

κι εγω ετσι... τη σερνω οπου παω, ενω ειμαι σιγουρη οτι θελει να κατσει σπιτι να παίξει με τα παιχνίδια της, να δει τηλεόραση, να κανει ζημιες, σκανταλιές κλπ Όχι να τρεχει στο σουπερ μαρκετ μαζι μου ή για ψωμί ή για τις απειρες δουλειες που εχω το σαββατο γιατι την υπολοιπη εβδομάδα δεν προλαβάινω.

και αν εχεις να πας σε γαμο; το σερνεις μαζί σου στην εκκλησία, στο τραπέζι, μες τη μουσική (ευτυχως πλεον δεν καπνιζουν στους κλειστους χώρους) να προσπαθεί το μωρό να κοιμηθεί... ταλαιπωρούνται, δε ταλαιπωρούνται;

μονο κυριακή καθόμαστε σπίτι και παιζουμε. μέσα σε μία μερα, πόσα παιχνίδια της να χαρεί; πόσες σκανταλιές να κάνει; να μην πάει παιδική χαρά; να μην πάει σε ενα παιδικό πάρτυ;

αχ!!!!!!

Και εγω παντου την σουρνω μαζι αλλα βλεπω οτι δεν γουσταρει πλεον σουπερ μαρκετ και μεγαλιστικες υποχρεωσεις. Της αρεσει το εξω οταν εχει να κανει με παιδακια και παιδικη χαρα αλλιως ειναι βαρεμαρα για αυτην. Για την πρωτη κοπελα κοριτσι μου εγω προσωπικα 40 ευρω δεν θα εδινα να παω για σουβλακια. Την μαυρη μου αληθεια να πω. Θα του ελεγα να παει μονος του, θα καθομουν εγω με το παιδι και θα του ελεγα να μου φερει κανα 2 γυρους πισω. Και αν θελει να παμε κανα σινεμα να μου πει να φωναξω ΤΟΤΕ την νταντα.......αιντε γιουχου λεμε.......:mrgreen: Και ΣΙΓΑ μην τραβολογησω το παιδι στα σουβλατζιδικα. λες να του αρεσει? ΠΟΛΥ αμφιβαλλω.........εκτος αν εχει κανα παιδοτοπο εκει γυρω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Εγώ δεν τα παίρνω βράδυ έξω, ακόμα κι αν είναι για σουβλάκια.... σε παγκάκι. Νομίζω ότι τους δίνω λάθος μήνυμα, ενώ πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη μόνο για μεγάλους. Εκτός αν βγούμε με άλλα παιδιά, οπότε τα παίρνω, αλλά κι αυτό με μισή καρδιά. Γενικά το βράδυ είναι στα κρεβάτια τους. Τώρα για το οικονομικό, έχουμε βρει μία κοπέλα που την εμπιστευόμαστε-όταν δεν έχουμε γιαγιά-, της δίνουμε 7 ευρώ την ώρα, δηλαδή 20 ευρώ τις 3 ώρες και κάνουμε την έξοδό μας. Εσένα πώς σου βγαίνουν 40 ευρώ. Οι τιμές είναι 6-7 ευρώ νομίζω. Τί κάνετε 6 ώρες στο σουβλατζίδικο?

Anyway, για 2-3 ωρίτσες που διαρκούν οι δικές μας έξοδοι, δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση!

Ούτε εγώ πιστεύω ότι ταλαιπωρούνται αν δεν τα τραβολογάς και τα κουράζεις και μην νομίζετε ότι αυτό συμβαίνει κάθε τρεις και λίγο, απλά κάθε κανένα τρίμηνο μία φορά. Οι υπόλοιπες όλες εξόδοι μας είναι παιδικές χαρές και πάρκα ή μικρές αποδράσεις.

Εγώ δεν τα παίρνω βράδυ έξω, ακόμα κι αν είναι για σουβλάκια.... σε παγκάκι. Νομίζω ότι τους δίνω λάθος μήνυμα, ενώ πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη μόνο για μεγάλους. Εκτός αν βγούμε με άλλα παιδιά, οπότε τα παίρνω, αλλά κι αυτό με μισή καρδιά. Γενικά το βράδυ είναι στα κρεβάτια τους. Τώρα για το οικονομικό, έχουμε βρει μία κοπέλα που την εμπιστευόμαστε-όταν δεν έχουμε γιαγιά-, της δίνουμε 7 ευρώ την ώρα, δηλαδή 20 ευρώ τις 3 ώρες και κάνουμε την έξοδό μας. Εσένα πώς σου βγαίνουν 40 ευρώ. Οι τιμές είναι 6-7 ευρώ νομίζω. Τί κάνετε 6 ώρες στο σουβλατζίδικο?

Anyway, για 2-3 ωρίτσες που διαρκούν οι δικές μας έξοδοι, δεν είναι μεγάλη επιβάρυνση!

Όπως εύστοχα παρατήρησες δεν μένουμε 6 ώρες για σουβλάκια, το ποσό αυτό προκύπτει γιατί στην συμφωνία μας είναι όταν πρόκειται για ώρες εκτός του ωραρίου να φροντίζουμε και για την μεταφορά της.

εγω παντως Coraline νομιζω οτι μπορουν και οι φιλοι σας να κανουν υποχωρηση και να κανετε μια φορα στο τοσο μια "καλυτερη" εξοδο. Ετσι θα ειναι ικανοποιημενοι ολοι κι εσυ θα νιωσεις οτι "επιασαν τοπο" τα χρηματα της baby sitter. Αν ταιριαζουν τα γουστα σας και περνατε καλα, ειναι κριμα να μην βγαινετε.

LQvip2.png

αχ!!!!!!

Μάλλον διαφωνώ με αυτή τη λογική γιατί μου κάνει κάπως: "τα ρώτησε κανείς για να έρθουν στον κόσμο??"

Προσωπικά την παίρνω κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ μαζί μου, εννοείται ότι αν το κλίμα ή η ώρα είναι ακατάλληλο/η, δεν την παίρνω...Για παράδειγμα, δεν πάω σε γλέντι γάμου-θεωρώ ακατάλληλη ΚΑΙ την ώρα ΚΑΙ το κλίμα- από τη στιγμή που δεν έχω πού να την αφήσω βράδυ...

Νομίζω ότι όχι απλά γουστάρει, αλλά ΚΑΡΑγουστάρει και βαριέται απίστευτα στο σπίτι...Από περίπου 13 μηνών, πήγαινε, έφερνε το μπουφάν και μου έδειχνε την πόρτα...Πλέον την ανοίγει και μόνη και φεύγει...(δε χρειάζεται και μπουφάν!) χεχε!!!(και μην πέσετε και με βαράτε ότι το παιδί φεύγει ΜΟΝΟ του, στη βεράντα βγαίνει, κατεβαίνει στην αυλή και παίζει με τα σκυλιά...)

Coraline, νομίζω χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε ΤΙ θέλετε να κάνετε με τον άντρα σου για να περάσετε καλά ΚΑΙ οι ΔΥΟ...Καλά τα σουβλάκια, αλλα μια, δυο, τρεις, τα βαρέθηκες βρε αδερφέ!Δεν είναι κακό αυτό...Του λες απλά και ήρεμα να πάει από μόνος του εκεί-αφού συνεχίζετε και πάτε για σουβλάκια και εσύ δε θέλεις...

Επίσης, εσύ ΔΕ ρώτησες αν τα άλλα ζευγάρια έχουν λεφτά για κάπου πιο...σικ βρε παιδί μου!ΑΥΤΟΙ σε ρώτησαν αν έχεις 40 ευρώ να σκας για να πας για...σουβλάκια????Όταν έχεις τη γιαγιά, δεν καταλαβαίνεις την ανάγκη και το ζόρι του άλλου που δεν έχει πού να αφήσει το μωρό...

Διαφημίσεις

Συγνωμη που επεμβαινω....

θα σχολιασω μονο αυτο

Τι σημαινει ειναι εκτος ωραριου???? Και επειδη? Λεφτα δεν θα παρει?

Και τι σημαινει πρεπει να φροντισεις και την μεταφορά της???? Που ακουστηκε????

Δηλαδη εσενα σε πληρώνει ο χ εργοδότης για τα μεταφορικα σου που πας καθε μερα στη δουλεια...???? Νομιζω πως σε χρεωνει ετσι γιατι "την κλεινεις" Σαββατοβραδο στο σπιτι....

Μη τρελλαθω... ακους εκει μεταφορικα!!!!!!!!

Και παλι σορυ για το ασχετο σχολιο μου.

Συγγνώμη που επεμβαίνω κι εγώ, απλά καταλαβαίνω ότι προφανώς την έχουνε με "μισθό", κάθε μήνα, μέσα στον οποίο, η νταντά έχει κουτσοβολέψει και το θέμα μεταφοράς της...Ενώ όταν την καλούν "έκτακτα", είναι εξτρά η χρέωση...Νομίζω...έτσι???

Και παλι...δεν συμφωνω!

Πληρώνεται για τις υπερεσίες της πχ ντατνα πχ υδραυλικος

Τι σημαινει εξοδα μεταφορας????

Εμενα δεν μου αρεσει αυτο....μα καθολου!

αυτό συμβαίνει κάθε φορά που βγαίνετε με τα συγκεκριμένα άτομα..να βγαίνετε χωρίς τα παιδιά?

δλδ τα παιδιά τα "παρκάρουν" κάθε φορά που θέλουν να βγουν...

μπράβο τους!!

έχεις δίκιο να μην θες να πληρώνεις τόσα λεφτά για μια βραδυά!!

τώρα που καλοκαίριασε και βγαίνουμε πιο συχνά το ίδιο θα κάνετε?

εγώ πάντως στη θέση σου θα έπαιρνα το παιδί μαζί...

είμαι σίγουρη ότι είναι από αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να βγαίνουν χωρίς παιδιά και αυτό επιβάλουν και στην υπόλοιπη παρέα!!!

δλδ αν δεν μπορεί μια βραδιά η νταντά?

κι εμείς το παιδί το παίρνουμε παντού...

δεν έχουμε και άνθρωπο να μας το κρατήσει... αλλά δεν βρίσκω και λογικό το παιδί στο σπίτι κλεισμένο για να βγαίνω εγώ!!!

αλλά δεν θα πάμε και σε κλαμπ!!

δεν θα μείνω όμως και στο σπίτι!!

γιατί δεν λες του άντρα σου ότι δεν θες να βγαίνεις χωρίς το παιδί??

pPyfp1.png

IxVpp1.png

νομιζω οτι δεν ταιριαζεις με τους συγκεκριμενους ανθρωπους. ολα τ' αλλα που λεμε για τον μισθο της babysitter ειναι ασχετα.

κανεις υποχωρηση για να περασει καλα ο συζυγος? εδω ειναι το θεμα.

Coraline και εμείς πάμε συχνά για σουβλάκια με φίλους αλλά όταν βγαίνουμε ''οικογενειακά'' παίρνουμε όλοι τα παιδιά μαζί(όσοι έχουμε δηλαδή) :lol:

Κατα τ'άλλα πάμε και σε clubakia,σε μπαράκια,σε μαγαζία που τα παιδιά θα βαρεθούν π.χ. πιο καλά εστιατόρια.Τότε δεν τα παίρνουμε γιατί θα είναι εξίσου κουραστικό και για εκείνα και για εμάς.

Εγώ λέω να προτείνεις στους φίλους σας να έρθουν κάποιο Σάββατο στο σπίτι σας μαζί με τα παιδάκια τους για να περάσετε μικροί μεγάλοι καλά!Ρίξε και την ιδέα να βγαίνετε λίγο νωρίτερα ή να πηγαίνετε σε μέρη που μπορούν να παίξουν ασφαλή τα παιδιά.Μπορεί να μην γίνεται να πηγαίνουν κάπου πιο 'καλά' για οικονομικούς λόγους.:roll:

Εμείς με τους κουμπάρους που έχουμε πιο στενή σχέση πάμε πολλές φορές και σε παιδότοπους ή πάρκα και συνδιάζουμε καφεδάκι με παιχνίδι.

Ασφαλώς δεν είναι καθόλου κακό να βγαίνετε μερικές φορές χωρίς το παιδί.

Μπισκοτάκι 6/2/08

Κλαψιάρης 16/6/09

dev348pr___.png

νομιζω οτι δεν ταιριαζεις με τους συγκεκριμενους ανθρωπους. ολα τ' αλλα που λεμε για τον μισθο της babysitter ειναι ασχετα.

κανεις υποχωρηση για να περασει καλα ο συζυγος? εδω ειναι το θεμα.

Νομίζω ότι αυτό κάνει στην ουσία. Δε λέω να μην το κανεις Coraline μου αλλά θα πρεπει και ο σύζυγος να υποχωρεί κι εκείνος με τη σειρά του όταν εσύ ενοχλείσαι με κάτι όπως π.χ. το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, αφού τα ζευγάρια είναι φίλοι όπως λες γιατί δεν τους λέτε την κατάσταση (baby sitter κλπ) και να προτείνετε να κανονίστε κατι αλλο που θέλετε εσείς μια φορά για αλλαγή; Δεν είναι ωραίο να προτείνει παντα η μία πλευρά και αυτό που τη βολεύει.

Συγνωμη που επεμβαινω....

θα σχολιασω μονο αυτο

Δηλαδη εσενα σε πληρώνει ο χ εργοδότης για τα μεταφορικα σου που πας καθε μερα στη δουλεια...???? Νομιζω πως σε χρεωνει ετσι γιατι "την κλεινεις" Σαββατοβραδο στο σπιτι....

Μη τρελλαθω... ακους εκει μεταφορικα!!!!!!!!

Και παλι σορυ για το ασχετο σχολιο μου.

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω το θέμα της αμοιβής της babysitter, η κοπέλα έρχεται κάθε μέρα και προσέχει την μικρή με συγκεκριμένο ωράριο. Όταν είναι να μείνει εκτός αυτού το ωραρίου πληρώνεται υπερωρίες, δηλαδή με την ώρα. Αν πρέπει να έρθει βράδυ και να φύγει αργά επειδή δεν έχει δικό της μεταφορικό μέσο, ή θα πρέπει να την πάμε σπίτι ή να της δώσουμε χρήματα για ταξί. Επίσης πληροφοριακά ο εργοδότης μου πληρώνει έξοδα κίνησης αν πρέπει να μετακινηθώ εκτός της συνηθισμένης διαδρομής όπως επίσης διαθέτει και λεωφορείο από και προς σταθμούς μετρό για όλους τους υπαλλήλους.

Και συμφωνώ με όσα λέτε, αν τους ένιωθα και εγώ φίλους μου μάλλον δεν θα με πείραζε και ούτε και θα ένιωθα ότι είναι θέμα να τους πω ότι θέλω να πάμε κάπου αλλού.

Όταν είναι να μείνει εκτός αυτού το ωραρίου πληρώνεται υπερωρίες, δηλαδή με την ώρα. Αν πρέπει να έρθει βράδυ και να φύγει αργά επειδή δεν έχει δικό της μεταφορικό μέσο, ή θα πρέπει να την πάμε σπίτι ή να της δώσουμε χρήματα για ταξί.

Δηλαδη μαλλον εγω ειμαι χαιβανι που οταν κάνω ιδιαίτερα εκτακτα δεν παιρνω μεταφορικά εξοδα πχ να ζητησω την βενζίνη μου....:confused::confused:

Πραγματικα αυτο το πρεπει δεν το αντιλαμβάνομαι....αλλα εγω ειμαι το δεντρο και οχι το δάσος!