Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παντρευομαστε για να .......????

Nantia

Recommended Posts

ο καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και τον ερωτευομαστε για αυτο που ειναι ακριβως , πως τολμαμε να λεμε οτι τον αγαπαμε και απο την αλλη να θελουμε να τον αλλαξουμε ? ξερετε κοριτσια ειχα παλια μπει σε ενα τετοιο τρυπακι πριν γνωρισω τον πανο μου , με μια παλια σχεση , ηθελε να με αλλαξει να γινω ποιο κοντα στα δικα τουθ μετρα και σταθμα , ε λοιπον αυτος ο ανθρωπος οχι απλα δεν με αγαπησε ποτε αλλα ουτε καν με σεβαστηκε τα θελω μου την προσωπικοτητα μου και το ποια ειμαι . Θα μπορουσε να ειναι ποτε δυνατον να ερωτευτω εναν τετοιο ανθρωπο και να μοιραστω τη ζωη μου μαζι του ? Κανενας δεν αλλαζει , ολοι ειμαστε αυτο που ειμαστε , εγω αφιερωσα τη ζωη μου και τον ερωτα μου στο μονο ανθωρπο που σεβαστηκε και λατρεψε ακομα και τις παραξενιες μου και στο μονο ανθρωπο οπου μπορω να του λεω εντελως τα παντα ακομα και μυστικα που δεν εχω πει σε φιλες και να τα σεβαστει .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οι ανυπαντρες γυναικες πανω απο τα 28 ( και πιστεψτε με ειναι πολλες) αγχωνονται στην ιδεα οτι ειναι ακομα ελευθερες και δεν εχουν κανει παιδια. Αυτο το αγχος προκαλει να ψαξουν απεγνωσμενα για ανδρα για να τεκνοποιησουν. Επομενως καποια στιγμη φτανουν στο σημειο να συμβιβαστουν με εναν συζυγο που δεν τους καλυπτει πληρως σε πολλους τομεις αλλα τουλαχιστον μπορουν να κανουν παιδι μαζι του και το σημαντικοτερο να ειναι και οικονομικα ευκαταστατος για να μπορουν αυτες και το παιδι τους να εχουν μια ανετη ζωη.

Νομιζω οτι αυτο γινεται ευκολα αντιληπτο στους ανδρες.

Απο συζητησεις κατα καιρους που εχω κανει, οι ανδρες φοβουνται να κανουν μια σχεση με μια 27 και πανω γιατι φαινεται καθαρα το αγχος της να παντρευτει και να κανει παιδι.

Αν κρίνω από τον κύκλο μου κάπως έτσι είναι.

Εγώ γνώρισα τον άντρα μου σε ηλικία 22 ετών.Ήξερα από την αρχή πως ήθελα να είμαι μαζί του για πάντα.

Είμαστε,μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε μαζί 10 χρόνια.

Μετά το γάμο,το θέμα των παιδιών δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου.

Με εκνεύριζε τρομερά η πίεση των γύρω μου για αυτό το θέμα με το κοινότυπο επιχείρημα "...μα ο άνθρωπος παντρεύεται για να κάνει παιδιά..." :evil::evil::evil:

Όχι,ο άνθρωπος παντρεύεται για να ζήσει την χαρά της συντροφικότητας αρχικά και έπειτα έρχεται η ανάγκη της δημιουργίας οικογένειας,ως επακόλουθο.

Δε θα διέλυα ποτέ τη σχέση που έχτισα τόσα χρόνια σε περίπτωση που δεν θα μπορούσα να "διαιωνίσω το είδος μου".Εκείνος είναι όλη μου η ζωή.

Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε η επιθυμία για παιδί,στην ώρα του,ώριμα,όταν έπρεπε...Ποτέ δεν ήταν το κίνητρό μου για να κάνω σχέση ή να παντρευτώ και προσωπικά όταν γίνεται αυτοσκοπός το καταδικάζω...

Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε η επιθυμία για παιδί,στην ώρα του,ώριμα,όταν έπρεπε...Ποτέ δεν ήταν το κίνητρό μου για να κάνω σχέση ή να παντρευτώ και προσωπικά όταν γίνεται αυτοσκοπός το καταδικάζω...

Ας μην είμαστε τόσο σκληροί. Υπάρχουν και χειρότερα κίνητρα :wink: ...

Ναι υπάρχουν.Κι εκείνα τα καταδικάζω.

Εν προκειμένω όμως,δεν μπορώ να δεχτώ ως μόνο κίνητρο ένα παιδί για ένα γάμο.Χωρίς έντονο συναίσθημα,στην αρχή τουλάχιστον.

Μέσα στο μυαλό μου υπάρχει σφηνωμένη η ακολουθία άντρας-γυναίκα-έρωτας-αγάπη-παιδί.Παντρευόμαστε πρώτα για να ζήσουμε την χαρά όλων των άλλων.Το παιδί έρχεται ως φυσικό επακόλουθο των παραπάνω.

Ναι υπάρχουν.Κι εκείνα τα καταδικάζω.

Εν προκειμένω όμως,δεν μπορώ να δεχτώ ως μόνο κίνητρο ένα παιδί για ένα γάμο.Χωρίς έντονο συναίσθημα,στην αρχή τουλάχιστον.

Μέσα στο μυαλό μου υπάρχει σφηνωμένη η ακολουθία άντρας-γυναίκα-έρωτας-αγάπη-παιδί.Παντρευόμαστε πρώτα για να ζήσουμε την χαρά όλων των άλλων.Το παιδί έρχεται ως φυσικό επακόλουθο των παραπάνω.

Elli μου συμφωνώ απόλυτα με αυτό.

Απλά, έχοντας και κάποια κοντινά παραδείγματα, πιο πολύ εννοώ γυναίκες μόνες που κοντεύουν τα σαράντα, εάν γνώριζαν κάποιον άνθρωπο συμπαθή και ταίριαζαν κάπως στις αντιλήψεις τους, και χωρίς να υπάρχει ο έρωτας, να τον παντρευόντουσαν προκειμένου να γλυτώσουν από τη μοναξιά και να κάνουν και ένα παιδί. Αυτή η σχέση δεν είναι όμως απαραίτητα καταδικασμένη. Μπορεί και να εξελιχθεί. Μπορεί και εκείνος να επιθυμεί το ίδιο. Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο. Μην κοιτάς, εμείς ανήκουμε στις τυχερές, που τον πατέρα τον παιδιών μας τον επιλέξαμε από έρωτα.

Διαφημίσεις

...εγώ κάπου το έχω ξαναπεί...παντρεύτηκα εντελώς συνειδητά τον συγκεκριμένο άνθρωπο ..........αλλά ο γάμος έγινε την στιγμή που ήμουν εγώ (γιατί ο Κώστας το ήθελε πολύ νωρίτερα) σίγουρη πως θέλω οικογένεια-παιδιά.

....όσο για τους πρίγκιπες ....... πιστεύω πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του , και ανάλογα συμβιβάζεται ....εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο από αυτό που ήδη έχω, από ένα άντρα που θα με κάνει να νιώθω "όμορφη" (Κι'ας μην είμαι για τους υπόλοιπους :lol: ) που θα με σέβεται , θα με κοιτάει στα μάτια όταν μου μιλά .......θα είναι ο "άνεμος κάτω από τα φτερά μου"....πάντα!

.... για μένα πρίγκιπες υπάρχουν !!! μπορεί να μην έχουν άσπρα άλογα ή "κόκκινα" αυτ/τα - στις μέρες μας........ αλλά υπάρχουν άνθρωποι "ευγενικοί" .... "ευγενείς"!

....όσο για την φύση της γυναίκας ...θα σου πω όπως ακριβώς το αισθάνομαι : "Με τον γιο μου είμαστε "συγγενείς" εξ αίματος ........ με τον άντρα μου όχι" ! ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ......

....το παιδί μου θα είναι πάντα πάνω από όλους

...για το παιδί μου θα είμαι "πανταχού παρόν & τα πάντα πληρών"

(καλό θα ήταν ο φίλος σου να ξέρει πως .......σήμερα το 2008 στην Ελλάδα , είναι πια εύκολο μια κοπέλα απλά να παντρευτεί & να κάνει απλά 1 , 2, 3 παιδάκια .......... και απλά μετά απο λίγο καιρό να χωρίσει.........) :roll::wink:

Με καλυψε η προλαλησαντα... :)

Δεν μου αρεσει η ιδεα να παντρευτω καποιον απο συμβιβασμο γιατι με πηραν τα χρονια η γιατι δεν προκειται να βρω τον ιδανικο αντρα για μενα.

Αν ηθελα να κανω παιδια θα εκανα κ χωρις γαμο.Τοσοι τροποι υπαρχουν πλεον. :wink:

age.png

.

Αν ηθελα να κανω παιδια θα εκανα κ χωρις γαμο.Τοσοι τροποι υπαρχουν πλεον. :wink:

Τροποι υπαρχουν πολλοι να κανει καποιος παιδια χωρις γαμο....

Τα κοτσια ομως τα εχουν πολυ λιγες.............

Θελω να πω οτι δεν ειναι ολα τοσο απλα, ας μην τα μηδενιζουμε ολα. Ζουμε σε μια κοινωνια που δεν ειναι ακομα τοσο προοδευτικη (και δεν μιλαω μονο για την Αθηνα)....

Αλλα ξεχναμε κατι πολυ σημαντικο

Ενα παιδι χρειαζεται και τους δυο γονεις για να μεγαλωσει...

Θέλω να πω ότι δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο. Μην κοιτάς, εμείς ανήκουμε στις τυχερές, που τον πατέρα τον παιδιών μας τον επιλέξαμε από έρωτα.

Κι αυτό σωστό είναι,Αντιγόνη...

.

Θελω να πω οτι δεν ειναι ολα τοσο απλα, ας μην τα μηδενιζουμε ολα. Ζουμε σε μια κοινωνια που δεν ειναι ακομα τοσο προοδευτικη (και δεν μιλαω μονο για την Αθηνα)....

Συμφωνώ. Και ο Θεός ξέρει πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει κανείς παιδί μόνος του.

.

Φυσικα κ χρειαζεται κ τους 2 γονεις.Εγω απαντησα σε αυτο που ειπε ο φιλος σου,οτι παντρευομαστε για να κανουμε παιδια κ οχι για να ζησουμε την υπολοιπη ζωη με τον συντροφο μας!

Αλλα για πολλους κ διαφορους λογους καποιες οικογενειες αναγκαζονται να ειναι μονογονεικες.Καποιες αλλες ειναι απο επιλογη.Αυτο δεν σημαινει οτι τα παιδια που μεγαλωνουν μεσα σε αυτες τις οικογενειες δεν μεγαλωνουν σωστα.Ολοι εχουμε παραδειγματα απο οικογενειες που υπαρχουν κ οι 2 γονεις αλλα,δυστυχως, υπαρχουν τοσες διαμαχες κ εντασεις αναμεσα τους που επηρεαζουν αρνητικα τα παιδια.

Νομιζω οτι στην σημερινη κοινωνια ειτε υπαρχει ενας ειτε 2 γονεις σημασια εχει η ανατροφη των παιδιων να ειναι σωστη κ να μεγαλωνουν μεσα σε ενα υγιες κ ηρεμο οικογενειακο περιβαλλον,απο το οποιο δεν λειπει η αγαπη! :wink:

Οι γυναικες που αποφασιζουν να κρατησουν ενα παιδι εκτος γαμου με την βοηθεια του πατερα η χωρις ειναι ηρωιδες.Τους βγαζω το καπελο!Οχι μονο εχουν τα κοτσια να το κανουν,αλλα εχουν μια δυναμη ψυχης που λιγοι τους το αναγνωριζουν!

Ενα μπραβο σε αυτες τις γυναικες! :D:D:D

age.png

Διαφημίσεις

.

Σωστό .... και αυτό ακριβώς πρέπει να καταλαβαίνουν και οι 2 (γυναίκα + άντρας ) και να είναι συνοδοιπόροι στο "δρόμο"..... που χαράζει η ανατροφή των παιδιών

........ αν όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό .... θεωρώ οτι ειναι καλύτερα για τα παιδιά να μεγαλώνουν με όποιον απο τους 2 γονεις εχει τις αντοχές , την δύναμη , την διάθεση , το χρόνο , την αγάπη , την υπομονή .......... και πάρα πολλά ακόμα που όλοι τα γνωρίζουμε!

το να μεγαλώνει ένα παιδί σε περιβάλλον με διαμάχες , φωνές ...κτλ :?:?:?

το να μεγαλώνει επίσης ένα παιδί σε ένα "γυάλινο ιδανικό κόσμο" .....σίγουρα δεν είναι "πραγματικό" δεν είναι "υγειές" ........ σε όλα τα σπίτια-οικογένειες , υπάρχουν διαφωνίες ...... αλλα το να υπάρχουν εις βάρος των παιδιών και οι γονεις να ζουν ανταγώνιστικά μεταξύ τους ....

ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις το να μεγαλώνει ενα παιδάκι μονο με την μαμα ή μόνο με τον μπαμπά.....είναι πιο εύκολος "ο δρόμος" .........

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Χαίρομαι που βλέπω τόσες από σας να νιώθετε ικανοποιημένες από την επιλογή σας. Μου δίνει ελπίδα για το μέλλον...

Είσαστε όμως και πολύ ρομαντικές οι περισσότερες.

Για τις σχέσεις αντρών-γυναικών και τα παρασκήνια τους έχουν σπαταληθεί τόνοι μελανιού και πολύ φαιά ουσία. Και ποιός δεν θυμάται το ανέκδοτο με τον θέό και την γέφυρα?

Υπάρχουν πολλές πλευρές στο ζήτημα, ως συνήθως. Μια είναι η πλευρά της φύσης. Είναι στη φύση μας να αναπαραχθούμε, είτε το θέλουμε είτε όχι. Το βιολογικό ρολόι είναι πολύ αληθινό και υπαρκτό. Από την στιγμή που χρειάζεται σπέρμα και ωάριο για να γίνει η δουλειά, εμπλέκονται και οι δύο. επειδή όμως παραδοσιακά η γυναίκα είναι η "μαμά" και επειδή είναι αυτη που έχει ας πούμε και κάποιο μικρότερο χρονικό περιθώριο νιώθει ίσως την ανάγκη εντονότερα. Αυτό δεν είναι κακό. Καλό είναι! Το πρόβλημα είναι με τους άντρες οι οποίοι νιώθουν να απειλούνται από αυτό. Απειλείται η ελευθερία τους κλπ. Ποιά ελευθερία? Η ελευθερία του να κ...λοβαράς και να π...ηδολογάς από δω και από κει? Δυστυχώς αυτό το ίματζ μας πάσαρε η κοινωνία του lifestyle και της σεξουαλικής απελευθέρωσης...

Αυτά καλό είναι τα κάνει κανείς νωρίς, ας πούμε μέχρι τα 30 το πολύ να τα βγάλει από το σύστημα του και μετά να σοβαρεύεται. Γιατί υπάρχει ζωή και ΜΕ παιδιά και είναι απείρως ομορφότερη.

Από τη πλευρά του έρωτα. Αν και πιστεύω πολύ στον έρωτα, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν πολλά είδη του. Και κάποια από αυτά δεν είναι τόσο "υγιή" ,ειδικά για μια σχέση η οποία θέλει να προχωρήσει σε γάμο. Σύμφωνα με ένα βιβλίο που διάβασα, υπάρχει ο ώριμος και ανώριμος έρωτας. Τον ανώριμο φαντάζομαι τον έχουμε ζήσει όλοι, σε ένα βαθμό. Είναι ο έρωτας που είναι τόσο δυνατός και παθιασμένος αλλά συχνά με τον λάθος άνθρωπο. Και βρισκόμαστε σε καταστάσεις με πολλά μπρος-πίσω, απιστίες, μίσος, αγάπη, πάθος φοβερό. Όλα πολύ καλά αν θες να γράψεις κάνα τραγούδι η ποίηση, αλλά όχι ακριβώς οι καλύτερες συνθήκες για μια ήρεμη οικογενειακή ζωή!

Εκεί είναι που χρειαζόμαστε τον ώριμο έρωτα. Γιατί σε αυτόν παίζει ρόλο και η λογική. Και όσο και αν αυτό δεν ακούγεται ρομαντικό, είναι όμως αποτελεσματικό. Όταν το πάθος καταλαγιάζει και μένει η αγάπη, ο σεβασμός, η καλή θέληση και η επιθυμία για μια κοινή πορεία προς την ΙΔΙΑ κατεύθυνση. τότε είναι που είμαστε στην πιό όμορφη και δημιουργική μας φάση. Όταν είμαστε συναισθηματικά καλυμμένοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.

Θα πω και πάλι πως λανθασμένα πολλοί πιστεύον σήμερα πως "'ηρεμη οικογενειακή ζωή" σημαίνει βαριομάρα και θάνατο του έρωτα. Αυτό είναι λάθος και συμβαίνει μόνο όταν το επιτρέψεις.

Όσες από σας δηλώνετε ότι και αν δεν μπορούσατε να έχετε παιδιά πάλι θα θέλατε να είσαστε με τον σύντροφο σας, μην είσαστε τόσο σίγουρες. Γνωρίζω ο ίδιος γυναίκα που έχει σχέση με άντρα αρκετά μεγαλύτερο ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε παιδιά αλλά και δεν μπορούσε μια και ειχε κάνει βαζεκτομή. (νομίζω έτσι λέγεται...) Η κοπελιά δήλωνε συνεχώς πως δεν ήθελε παιδιά και είχε τα ανίψια της κλπ.κλπ αλλά δεν την πίστεψα ποτέ. Το βιολογικό ρολογάκι χτυπάει πολύ δυνατά καμιά φορά, και ακούγεται. ακόμη και από έναν άντρα...

Αν δεν βρεθείτε λοιπόν σε αυτή τη θέση μην το λέτε έτσι εύκολα.

Το αλιενάκι μου δήλωσε πρόσφατα ότι τώρα που έχει το μωράκι της, εγώ είμαι σε δεύτερη μοίρα. Είμαι όμως αρκετά συνειδητοποιημένος για να ξέρω ότι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Έτσι είμαστε προγραμματισμένοι από τη φύση. Γιατί εγώ δεν είμαι αβοήθητος και δεν χρειάζομαι γαλατάκι καθε 3 ώρες ούτε να μου αλλάζουν τις πάνες... Δοξα σοι ο θεός και χεράκια έχω και μαγειρεύω και πλένω και σκουπίζω και τα καταφέρνω μια χαρά. Και με 2+1 παιδιά. Και με μια επιχείρηση που απασχολεί και 3 άτομα.

Nantia γενικώς θα συμφωνήσω μαζί σου ,δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις παιδιά μόνος, αλλά καμιά φορά τα φέρνει η ζωη έτσι και πρέπει να το αντιμετωπίσεις με τον καλύτεορ δυνατό τρόπο...

Τέλος alienaki δεν είναι "προλαλήσαντα" αλλά "προλαλήσασα"...

χαχα

Αυτά από μένα προς το παρόν. Σας ζάλισα?

Papapete

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

Διαφημίσεις

Papapete τιποτα δεν σου ξεφευγει!!!Ηταν αργα οταν ειδα οτι το εγραψα λαθος!Εσυ παντως καταλαβες τι εννοουσα!!! :P:P:P:lol:

Δεν πιστευω οτι διαφωνει κανεις οτι η ιδανικο μοντελο οικογενειας ειναι αυτο με τους 2 γονεις(αντρα+γυναικα)μαζι,σε ενα υγιες,ηρεμο κ ιδανικο οικογενειακο περιβαλλον,οι οποιοι εχουν μια καλη επικοινωνια κ συνεργασια μεταξυ τους, με κυριοτερο συστατικο της την αγαπη!

Αλλα απο τη στιγμη που υπαρχουν οι μονογονεικες οικογενειες ,δεν σημαινει οτι ενα υγιες,ηρεμο περιβαλλον ,γεματο αγαπη κ στοργη για τα παιδια ειναι δυσκολο να υπαρξει!

Το θεμα αυτο εχει πολλες προεκτασεις κ πολλες ωρες συζητησης!

Παντως εγω παντρευτηκα γιατι με αναγκασε ο αντρας μου.Με κατεστησε εγκυο κ μου ειπε ''η με παντρευεσαι η θα το κρατησω μονος μου το παιδι''!!!

Μπορουσα να κανω κ αλλιως??? :lol::lol::lol:

age.png

Ήθελα να συμπληρώσω κάτι ακόμα που σκέφτηκα. Στο αρχικό ποστ μιλάει η θεματοθέτρια για τους άντρες που πιστεύουν ότι κάποιες γυναίκες ειδικά από μια ηλικία και πάνω τους θέλουν απλώς για να κάνουν παιδιά. Αν και δεν μου έχει τύχει, έχω υπόψη μου κάτι άλλο. Κάποιες γυναίκες που "καίγονται" να έχουν μια σχέση, είτε λόγω μοναξιάς, η ηλικίας, η "βιολογικού ρολογιού" αφήνουν να φανεί ένα είδος απελπισίας στη συμπεριφόρά τους. Είτε κάνουν βεβιασμένες κινήσεις είτε δείχνουν βιασύνη, ίσως αυτό περισσότερο είαι που επηρρεάζει κάποιους άντρες. Γιατί κακά τα ψέματα σε κανέναν δεν αρέσει να είναι με κάποιον που έχει τον αέρα του απελπισμένου...

Αυτά.

Papapete

Babies, boats, bikes and the blues, the whole blues and nothing but the blues...

πολύ καλό το θεματάκι !!!!

παντρεύτηκα γιατί ερωτεύτηκα!!!!!!!

βασικά την δάγκωσα πολύ άσχημα την λαμαρίνα

(εγώ που έλεγα ........ σιγά μην την πατήσωωωωω)

αχχχχχ αχχχχχχ :oops::oops::oops:

επίσης παντρεύτηκα για να βάλω και το νυφικό :lol::lol::lol:

αχ πολύ μου άρεσε θέλω να ξαναπαντρευτώωωωωωωω

δεν είχα σκεφτεί καθόλου για παιδιά και οικογένεια.

η μπουμπου ήρθε στην ζωή μας τον 7ο χρόνο του γάμου!!!!!!!

και από την μέρα που την κράτησα στην αγκαλιά μου αισθάνομαι τόση μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Θεό γιατί πραγματικά είναι για μένα ένα Θείο δώρο.

και τότε κατάλαβα ότι στον κόσμο τίποτε δεν είναι πιο βαθύ και πιο αληθινό από την αγάπη της μάνας για το παιδί της . :!::!:

Παντρευομαστε για να .......????

Για να γινουμε γονεις, για τι αλλο? Αλλιως το ζευγαρι μπορει να ζει μαζι και χωρις γαμο.

Συμφωνώ απόλυτα..

βρε κορίτσια ...... ο γάμος προυποθέτει πως μπορώ να "μείνω κ έγκυος" :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

παντρευόμαστε γιατί γουστάρουμε !!!

και με τα παιδιά ολοκληρώνετε η απόλυτη "επαφή-σχέση"....

εγω πάντως πριν το γάμο δεν ήξερα αν μπορώ να κάνω παιδιά , γιατι ποτε στην ζωη δεν είχα ελέυθερες σχέσεις ........

άρα όταν παντρεύτικα ήθελα παρα πολυ να κάνω παιδιά αλλα δεν ημουν κ σιγουρη οτι μπορώ :roll::wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Απλά εννούσα ότι ο κύριος λόγος (μιλώ για μένα πάντα) για να παντρευτώ - κι αυτο το έλεγα ανέκαθεν - ήταν για να κάνω παιδια, χωρίς να ξέρω αν μπορώ ή όχι... Θα μπορούσα κάλλιστα να συζώ με τον σύντροφό μου και να ήταν το ίδιο σαν να ήμαστε παντρεμένοι, και αν κάποτε τα πράγματα δεν ερχόντουσαν όπως τα θέλαμε να χώριζαν και οι δρόμοι μας χωρίς το κώλυμα του διαζυγίου... Εξ' αλλου και ο γάμος τι είναι στην ουσία?? Ενα χαρτακι υπογράφεις... Το τι αισθάνεσαι για τον άνθρωπό σου δεν έχει να κάνει με χαρτιά και ληξιαρχικές πράξεις...

Άλλο βέβαια το ότι σε πρήζουν οι γονείς σου ότι θα τους μεινεις ανύπαντρη έτσι :lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Απλά εννούσα ότι ο κύριος λόγος (μιλώ για μένα πάντα) για να παντρευτώ - κι αυτο το έλεγα ανέκαθεν - ήταν για να κάνω παιδια, χωρίς να ξέρω αν μπορώ ή όχι... Θα μπορούσα κάλλιστα να συζώ με τον σύντροφό μου και να ήταν το ίδιο σαν να ήμαστε παντρεμένοι, και αν κάποτε τα πράγματα δεν ερχόντουσαν όπως τα θέλαμε να χώριζαν και οι δρόμοι μας χωρίς το κώλυμα του διαζυγίου... Εξ' αλλου και ο γάμος τι είναι στην ουσία?? Ενα χαρτακι υπογράφεις... Το τι αισθάνεσαι για τον άνθρωπό σου δεν έχει να κάνει με χαρτιά και ληξιαρχικές πράξεις...

Άλλο βέβαια το ότι σε πρήζουν οι γονείς σου ότι θα τους μεινεις ανύπαντρη έτσι :lol:

με κάλυψες πλήρως!!

Για μένα ο γάμος σήμαινε ολοκλήρωση της (7χρονης τοτε) σχέσης μας, αρχή μιας οικογένειας (μελλοντικά σχέδια για παιδιά) αλλά και σαν θρησκευτικό μυστήριο που είναι ευλογία για το ξεκινημα αυτο στη ζωή μας...

Ο καθε ανθρωπος, αναλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες που έχει, λογικό είναι να έχει και διαφορετική άποψη για το θεσμό αυτό.

G9FN.jpg.png

Χαιρομαι γιατι φαινεται οι περισσοτερες ειμαστε απο τις τυχερες που παντρευτηκαν απο τρελο ερωτα και ζουν μια παραμυθενια ζωη που δεν θα την αλλαζαν..

Εγω παντρευτηκα μικρη σχετικα εχοντας μια πολυ συντομη σχεση και πραγματικα χωρις να ειμαι σιγουρη για το τι κανω. Απλα μου το προτεινε και ειπα γιατι οχι? Σαφως και ειμασταν ερωτευμενοι, αλλα ειχαμε μεχρι τοτε απλα μια σχεση που κανεις μας, και σιγουρα κανεις απο τους γυρω μας, δε περιμενε να παει για γαμο. Ομως ειπαμε να το κανουμε και αυτο, και αλλωστε δε νομιζω οτι κανενας απο τους δυο μας θα εβρισκε καποιον αλλο να τον ανεχεται για συμβιωση. :lol: Πραγματικα θεωρω οτι παρολες τις καθημερινες μας μικροδιαφωνιες ταιριαζουμε οσο γινεται καλυτερα και για αυτο πιστευω οτι θα γερασουμε μαζι. Δεν πιστευω οτι πρεπει να παντρευεσαι το μεγαλο ερωτα και παθος της ζωης σου μονο. Ειναι πολλα περισσοτερα που πρεπει να λαβεις υποψην, απο τα απλα καθημερινα μεχρι το οικονομικο και τις οικογενειες απο πισω. Ο γαμος ειναι λαχειο και επειδη πολλα συμβαινουν και συνηθως καποια στιγμη εμπλεκονται και παιδια καλο ειναι να ειμαστε προσεκτικοι.

Και ναι, πιστευω οτι οι γυναικες εχουν μια μανια με το γαμο γιατι ετσι μας εχουν μαθει απο μικρες.Στην αρχη ολες το παιζουν ανετες, αλλα με το που καβατζαρουν τα τριαντα αρχιζουν.. Ολες μα ολες οι φιλες μου το καναν αυτο!Αφου ελεγα ευτυχως που τελικα παντρευτηκα μικροτερη και δεν περασα αυτην την κριση..Ασε αυτες τις μακροχρονιες σχεσεις που συνηθως καταληγουν σε γκρινια του στυλ "α, παντρευτηκαν και αυτοι,μπραβο...και στα δικα μας αγαπη μου" και σιγονταρουν και οι γονεις απο πισω..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...