Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόβεται το επίδομα των τριτέκνων?

NASIA

Recommended Posts

εκανα κι εγω την φορολογικη μου ,στην οποια ο λογιστης εγραψε εκει που λεει για τον αριθμο τεκνων, 1,αφου ενα παιδι ειχα μεσα στο 2012.σωστο αυτο,ή επρεπε να γραψουμε 3;Εκανα ομως και Α21 ,στο οποιο αναγραφονται και τα αλλα 2 παιδια ,που γεννηθηκαν το 2013. ειναι σωστη η διαδικασια,το Α21 αναφερεται στο 2012 ή στο 2013;

και κατι αλλο,αν ολα σωστα,μετα τί κανουμε;παμε ογα για να δωσουμε τα χαρτια,ή περιμενουμε το επισημο εκκαθαριστικο και μετα;

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 498
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πηγα σημερα στη τραπεζα κ μου ειχαν βαλει τα χρηματα για το πρωτο εξαμηνο του 2013,μειωμενο βεβαια απο τα 520που παιρναμε το 2012

απο δω κ περα,ποτε θα μπαινουν,γνωριζει καποιος?

πηγα σημερα στη τραπεζα κ μου ειχαν βαλει τα χρηματα για το πρωτο εξαμηνο του 2013,μειωμενο βεβαια απο τα 520που παιρναμε το 2012

απο δω κ περα,ποτε θα μπαινουν,γνωριζει καποιος?

Ποτε την εκανες τη δηλωση???

Διαφημίσεις

τι να πω κ μενα μου φανηκε πολυ παραξενο

φαντασου επειδη ημουν στο ατμ πηγα μεσα στη τραπεζα να δω αναλυτικα απο που ηταν τα χρηματα,γιατι δεν το περιμενα καθολου

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχω να θέσω την εξής ερώτηση.Την τελευταία φορά που εγιναν πληρωμές πριν την αντικατασταση του πολυτεκνικού επιδόματος με το ενιαίο επίδομα εμείς πήραμε μόνο την εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ.Για το τελευταίο παιδί όμως δεν πληρώθηκα το πολυτεκνικό επίδομα που του αντιστοιχούσε για 19 μήνες μεχρι δηλαδή και ιανουάριο του 2013 όπου και καταργήθηκαν.Αυτό το ποσό θα καταβληθεί μαζί με τα καινούργια πολυτεκνικά επιδόματα?Αν όχι πού πρέπει να απευθυνθώ?

Εχω να θέσω την εξής ερώτηση.Την τελευταία φορά που εγιναν πληρωμές πριν την αντικατασταση του πολυτεκνικού επιδόματος με το ενιαίο επίδομα εμείς πήραμε μόνο την εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ.Για το τελευταίο παιδί όμως δεν πληρώθηκα το πολυτεκνικό επίδομα που του αντιστοιχούσε για 19 μήνες μεχρι δηλαδή και ιανουάριο του 2013 όπου και καταργήθηκαν.Αυτό το ποσό θα καταβληθεί μαζί με τα καινούργια πολυτεκνικά επιδόματα?Αν όχι πού πρέπει να απευθυνθώ?

Το πιο πιθανο ειναι να μην σου βαλουν τα αναδρομικα τωρα.Σε εχουν καθυστερησει παρα πολυ ομως και το καλυτερο θα ηταν να πας κατευθειαν στον ΟΓΑ της περιοχης σου και να μιλησεις με το γραφειο οικογενειακων επιδοματων μηπως εχεις ελειψεις στον φακελο σου.

"Καταβάλλονται σήμερα σε 99.683 δικαιούχους του ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013)."

πείτε μου πώς είναι δυνατόν με το κατώτερο εισόδημα να πήραμε 1500 ευρώ για οκτώ παιδιά?

Διαφημίσεις

Από το ενιαίο επίδομα τέκνων δικαιούμαστε 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.Δηλαδή για τα πρώτα 2 τρίμηνα του 2013 πρέπει να πάρουμε συνολικά 1920.Επίσης το επίδομα πολυτέκνων στην δική μας περίπτωση είναι περίπου 4000 ευρώ ετησίως.Σε αυτή τη δόση τί ακριβώς μου έδωσαν?Η επόμενη δόση είναι τέλη σεπτεμβρίου?

καλησπερα!εμενα που η δηλωση μου εχει εκκαθαριστει,τουλαχιστον ετσι λεει στο taxisnet, γιατι δεν μου μπηκαν τα λεφτα σημερα;;;

Oυτε σε μενα μπηκανε....

Το Α21 το εχεις συμπληρωσει σιγουρα?

Οσοι εχουν οφειλες στην εφορια,τα κραταει αμεσως.οποτε φροντιστε για διακανονισμο.δυστυχως δεν προλαβα κ μου εβαλαν ενα μικρο ποσο.βεβαια στο taxis φαινετσι ακομα οτι τα χρωσταω.αυριο θα μαθω περισσοτερα

NRNSp2.pngsMstp2.png

Διαφημίσεις

Τελικα μου εβαλαν το ποσο που αντιστοιχει σε 2παιδια κ οχι 3.ειχαν πει οτι θα ζητησουν αποδεικτικα αλλα αντι να σσχοληθουν με το παιδι απο το πρωτο γαμο,θεωρησαν σωστι να δωσουν μονο για τα 2.στον ογα γινεται χαμος απο τους τσιγγανους κ τηλεφωνικα δεν βγαζεις ακρη.αν γνωριζει καποιος για την περιπτωση μου ας με βοηθησει

NRNSp2.pngsMstp2.png

Επειδη εβγαλα ακρη ενημερωνω για αναλογες περιπτωσεις.στελνουν χαρτι με τι δικαιολογητικα χρειαζονται περαιτερω.μεσα στο σεπτεμβρη θα εχουν ερθει.μολις τα καταθεσουμε παιρνουμε αναδρομικα για οσα παιδια δικαιουμαστε

NRNSp2.pngsMstp2.png

• 7 months later...

σημερα το πρωι ακουσα οτι σε οσους πηραν περσι το επιδομα στηριξης τεκνων, θα γινει προκαταβολη του πρωτου τριμηνου κανονικα ,ασχετα με το αν εγινε η φορολογικη δηλωση και το Α21 με βαση το περσινο εισοδημα .Και αν υπαρχει αυξηση εισοδηματος το επομενο τριμηνο θα γινει η αναλογη μειωση.Περσι τα πειραμε καλο αυγουστο και φετος λεει θα μας τα προκαταβάλλουν εμ βεβαια φετος εχει εκλογες

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

• 4 months later...

Καλησπέρα. Μπορείτε να μου πείτε τι δικαιούνται ως οικονομική παροχή οι τρίτεκνοι; Προσπαθώ να βγάλω άκρη και έχω μπερδευτεί. Άλλο είναι το επίδομα παιδιών που το παίρνουν όλες οι οικογένειες ανάλογα με το εισόδημα και άλλο το επίδομα τριτέκνων; Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και που τα καταθέτω; ΕΥχαριστώ

Καλησπέρα. Μπορείτε να μου πείτε τι δικαιούνται ως οικονομική παροχή οι τρίτεκνοι; Προσπαθώ να βγάλω άκρη και έχω μπερδευτεί. Άλλο είναι το επίδομα παιδιών που το παίρνουν όλες οι οικογένειες ανάλογα με το εισόδημα και άλλο το επίδομα τριτέκνων; Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και που τα καταθέτω; ΕΥχαριστώ

καλησπερα.πλεον υπαρχει μονο το ενιαιο οικογενειακο επιδομα(Α21)που το παιρνουν ολοι οι γονεις εφοσον δεν εχουν υψηλο εισοδημα.αν το εχεις συμπληρωσει θα δεις κ τι ποσο δικαιουσε/κατω απο 23000 ειναι 2480 το χρονο 23.000 εως 30.000 αν δεν κανω λαθος ειναι 1980 το χρονο.αυτες ειναι οι κλιμακες που γνωριζω.για τα αλλα εισοδηματα αν ψαξεις στο νετ θα το βρεις.το Α21 μπορεις να το κανεις ολο το χρονο αφου εχεις κανει φορολογικη δηλωση ομως.διαφορετικα δεν γινεται.οι τριτεκνοι παιρνουν 5οο ε παραπανω το χρονο απο τους αλλους

NRNSp2.pngsMstp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
καλησπερα.πλεον υπαρχει μονο το ενιαιο οικογενειακο επιδομα(Α21)που το παιρνουν ολοι οι γονεις εφοσον δεν εχουν υψηλο εισοδημα.αν το εχεις συμπληρωσει θα δεις κ τι ποσο δικαιουσε/κατω απο 23000 ειναι 2480 το χρονο 23.000 εως 30.000 αν δεν κανω λαθος ειναι 1980 το χρονο.αυτες ειναι οι κλιμακες που γνωριζω.για τα αλλα εισοδηματα αν ψαξεις στο νετ θα το βρεις.το Α21 μπορεις να το κανεις ολο το χρονο αφου εχεις κανει φορολογικη δηλωση ομως.διαφορετικα δεν γινεται.οι τριτεκνοι παιρνουν 5οο ε παραπανω το χρονο απο τους αλλους

Η δήλωσή μας είναι κάτω από 30.000. Δηλαδή μόνο το Α21 συμπληρώνουμε και αυτόματα παίρνουμε το επίδομα; Είναι αν κατάλαβα καλά 1980+500; Πολλά δεν είναι;

Εμεις που εχουμε 4 παιδια παιρνουμε 500 ευρω το χρονο ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ συνολο 2000 το χρονο...λογικα εσεις με 3 παιδια θα παιρνετε 1500 το χρονο λογω τριτεκνιας

Όπως το λέει η love4 είναι.Κι εμείς με τρία παιδιά πήραμε μια δόση 750 ευρώ και θα πάρουμε άλλα τόσα....

H μάνα του λόχου: 2006-2008-2011-2015

39177juaehpmaxa.gif

Όπως το λέει η love4 είναι.Κι εμείς με τρία παιδιά πήραμε μια δόση 750 ευρώ και θα πάρουμε άλλα τόσα....

Αυτό το ποσό μου ακούγεται πιο λογικό. Άρα το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσουμε το Α21.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...