Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συζυγος-Γυναικα-Εργαζομενη-Νοικοκυρα-Μητερα

φιλιτσα

Recommended Posts

αχ με κανετε και γελαω καλοπροερετα πάντα !!!

εγω σημερα που ο μήνας εχει 25 καταλαβα οτι στις 8 μαιου ειχαμε επετειο γαμου και το ξεχασαμε και οι 2 ..........και εχω στεναχωρεθει πααααρα πολύ :(

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αχ με κανετε και γελαω καλοπροερετα πάντα !!!

εγω σημερα που ο μήνας εχει 25 καταλαβα οτι στις 8 μαιου ειχαμε επετειο γαμου και το ξεχασαμε και οι 2 ..........και εχω στεναχωρεθει πααααρα πολύ :(

Αμα σε παρηγορει κοπελα μου καλη εγω δεν θυμαμαι καν ποτε παντρευτικαμε η 6 η 7 /10 , δε γιορταζουμε ποτε επετειους , δεν μας λεει κατι το να γιορταζουμε καθε χρονο αυτη τη μερα .

αρα δεν ειμαι η μονη ε? χαχαχαχχα

πώς μας εχουν κανει ετσι βρε κοριτσια ...νιωθω οτι ειμαι μεσα σε ενα αλλον σωμα οτι δεν ειμαι εγω αυτη που θελω να ειμαι , να το σκίσω και να βγω εξω

θελω να ειμαι χαρουμενη να μεγαλωνω την κορη μου με ηρεμια και οχι μεσα στο αγχος

..........

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

• 2 εβδομάδες μετά...

Συζυγος, Γυναικα, Εργαζομενη, Νοικοκυρα, Μητερα και κορη θα προσθεσω στο θεματακι σας. Γιατι συμβαινει να εχουμε και γονεις οι οποιοι μας χρειαζονται. Λετε να ξεχασαμε κατι????

Διαφημίσεις

Συζυγος, Γυναικα, Εργαζομενη, Νοικοκυρα, Μητερα , κορη και νύφη θα προσθεσω επίσης. Γιατι συμβαινει να εχουμε και γονεις οι οποιοι μας χρειαζονται. Λετε να ξεχασαμε κατι????

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Άλλο κεφάλαιο αυτό με τους γονείς...Πάλι καλά που έχω σύζυγο που κατανοεί ότι έχω να ασχοληθώ και με τα προβλήματα της οικογένειας, που η αδερφή μου χώρισε από τον δεκα χρονών γάμο της με δύο κορίτσια σε κρίσιμη ηλικία και που ο αδερφός μου χωρίζει από τον 3 μηνών γάμο του με ένα μωρό 2 μηνών και που οι γονείς μου είναι και οι δύο ράκος και άντε σε ποιον απ'όλους να συμπαρασταθείς και με τι ψυχή να είσαι όλα τα υπόλοιπα που αναφέρατε??

Συζυγος, Γυναικα, Εργαζομενη, Νοικοκυρα, Μητερα , κορη και νύφη θα προσθεσω επίσης. Γιατι συμβαινει να εχουμε και γονεις οι οποιοι μας χρειαζονται. Λετε να ξεχασαμε κατι????

Σωστη προσθηκη. Δεν το σκεφτηκα γιατι τα πεθερικα μου απεβιωσαν προ 5ετιας, οποτε δεν με απασχολει αυτο. Αλλα, ναι, ειμαστε και αυτο. Και, δεν μπορει θα υπαρχει και κατι αλλο. Γυναικα και πολλαπλοι ρολοι πηγαινουν πακετο.

Τυχεροι οι αντρες σ'αυτο τον τομεα.

Προταση :

Για να μην ανοιξω αλλο θεμα, θα θελατε να προσθεσετε εδω την αποψη σας για ρολους που καλειται η γυναικα να παιξει στη ζωη της?

Βαζω τον τιτλο του θεματος και τις μεχρι τωρα προσθηκες. Ποσους ακομα ρολους...?

Εσεις συμπληρωνετε.....

Συζυγος, γυναικα, μητερα, εργαζομενη, νοικοκυρα, κορη, νυφη, ..........

Διαφημίσεις

Ρόλοι μιας "γυναικας"

1) Συζυγος,

2) Γυναικα,

3) Μητερα,

4) Εργαζομενη,

5) Νοικοκυρα,

6) Κορη,

7) Νυφη,

8 ) Φίλη,

9) Αδελφή

10) Νοσοκομα Α' Βοηθειων

11) Ψυχολογικη υποστηρικτρια

Η γυναίκα έχει τους ίδιους ρόλους με τον άντρα.Σύζυγος,μητέρα,νοικοκυρά,εργαζόμενη,φίλη,αδελφή,κόρη,θεία/σύζυγος-πατέρας,νοικοκύρης,εργαζόμενος,φίλος,αδελφός,γιός,θείος...

Το ζήτημα είναι κατά πόσο τηρούνται όλα αυτά και από ποιόν.

Εγώ με δύο μικρά παιδιά,την εγκυμοσύνη και την 8ωρη δουλειά μου,είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω σε όλα μόνη.Αναγκαστικά πρέπει κάποιος να με βοηθάει και από το να ανακατεύονται τρίτοι στο σπίτι μας προτιμήσαμε να μοιράσουμε στα δύο τις δουλειές.

Η ανατροφή που έχει πάρει ο άντρας από την οικογένεια του προκαθορίζει σχεδόν το πόσο ενεργητικό ρόλο θα αναλάβει στην μελλοντική,δική του οικογένεια.Εγώ ευτυχώς είμαι τυχερή και ο άντρας μου δεν μεγάλωσε πασάς στα Γιάννενα.:rolleyes:

Με βοηθάει πολύ σε όλα και κυρίως στα παιδιά.Είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα να κρατάει τα παιδιά ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ στις δουλειές και να τις τελειώσω γρήγορα.Έχει αναλάβει το μαγείρεμα που είναι η καθημερινή σπαζοκεφαλιά της σύγχρονης νοικοκυράς και τις υπόλοιπες δουλειές τις κάνουμε όπως προκύψει.

Αν είχα παράπονο θα ήμουν αχάριστη

Μπισκοτάκι 6/2/08

Κλαψιάρης 16/6/09

dev348pr___.png

Δεν θα μιλήσω....δεν θα γραψω γιατι αν ξεκινήσω θα γραψω επος....

Η μονη μου διαφωνια ειναι οτι "δεν μας βοηθάνε" κάνουν το μερίδιο τους οσο μπορουν...

Γιατι αν συμφωνήσω με το "με βοηθαει" θα σημαινει οτι οοοοοολα αυτα ειναι μονο δικες μου υποχρεώσεις, δουλειες κτλπ...Κατι που με στεναχωρει ιδιαίτερα!

Όχι καλαμαράκι μου,εννοείται πως δεν είναι μόνο υποχρέωση της γυναίκας να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.Εγώ την έκφραση την χρησιμοποίησα ενώ σκεφτόμουν πως δεν είναι από τους άντρες που γυρνάνε σπίτι και πιάνουν τον καναπέ :roll:

Ο δικός μου σύζυγος δουλεύει περισσότερες ώρες από εμένα γιατί κάνει δύο δουλειές αλλά παρολαυτά δεν αμελεί την οικογένεια του.Περνάει χρόνο με τα παιδιά,τα κρατάει πολύ συχνά για να βγω με τις φίλες μου,βοηθάει σε όλες τις δουλειές...Θέλω να πως πως δεν επικαλείται την κούραση του για να λουφάρει από τους υπόλοιπους ρόλους του.Εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο.Η αδιαφορία κάποιων αντρών :roll:

Μπισκοτάκι 6/2/08

Κλαψιάρης 16/6/09

dev348pr___.png

Βρε ναι...δεν ειπα για σενα ή για τον δικο σου αντρα...

Γενικα μιλαω, γιατι αυτη η εκφραση με βοηθαει μου βαραει τα μινίγκια....

Δεν ξερω κοριτσια αν βρειτε λυση πειτε μου και μενα...

Πχ..το Σαββατοκυριακο ήμουν μονη μου εντελως, παιδι στους γονεις μου εξοχικο, συζηγος ταξιδι στους γονεις του...Ε το μονο που εκανα αν θελετε με πιστευετε, ολη μερα ανοιχτος ο υπολογιστης, και εγω δουλειες δουλειες...

Εφτιαξα, οργανωσα τακτοποιησα τις δυο βιβλιοθηκες μας, τα εφοριακα μας, την κουζινα μου και την συρταριερα της, την συρταριερα με τις πετσετες τραπεζομαντιλα κτλπ.... Κατεβασα και τακτοποιησα και τελειωσα επιτελους χειμωνιατικα καλοκαιρινα δικα μου και της μικρης μου, επλυνα και σιδερωσα τρια πλυντήρια... Αλλαξα τα καλυμματα και μαξιλαροθήκες στο σαλονι, εβαλα τα καλοκαιρινα μας, επλυνα τις κουρτινες μας και σημερα μαλλον θα κρεμάσω τις καλοκαιρινες μας...

Μαζεψα το χαος απο τα μπαλκονια μου....και ενω το απολαυσα γιατι ηταν πραγματα που εδω και μερες, βδομαδες ή μηνες ελεγα θαααααα τα κανω, παρολα αυτα βγηκα μονο για μιαμιση ωρα για καφε την κυριακη...Τι θελω να πω...αν ηταν ο αντρας μου μονος του αποκλειετε να ειχε κανει κατι απο ολα αυτα!!!

Διαφημίσεις

Και θα ηθελα να παραθεσω τελος εδω το δικο μου παραπονο...

Δεν με ενοχλουν οι ρολοι μου καθολου....(λεμε τωρα)

Με ενοχλει η μη ενεργη συμμετοχη του, δηλαδη για να κανει κατι πρεπει να του το πω εγω...λες και ειμαι η μαμα του!!!!!!! Και ειναι και ο μοναδικος λογος που μαλωνουμε συνήθως...

Μονος του λιγες φορες κανει κατι....Βεβαια κανει πολλα που δεν κανω εγω , οπως επισκευες,μερεμέτια κτλπ οτιδήποτε στο σπιτι, επαγγελματια δεν εχουμε φωναξει ποτε δοξα το θεο!

Αλλα και παλι....η μη ενεργη συμμετοχη του μου τη σπαει απεριόριστα...!

Ουφ τα ειπα και ξαλαφρωσα....

Αντε σας αφηνω επιστρεφει το μωρακι μου (μη χαιρεστε την κορη μου εννοώ χαχαχα) και αναλαμβανω ρολο μανουλας!!!!!

Τους πατριωτικους και συναδελφικους μου χαιρετισμους!!!!!!!

Με ενοχλει η μη ενεργη συμμετοχη του, δηλαδη για να κανει κατι πρεπει να του το πω εγω...λες και ειμαι η μαμα του!!!!!!! Και ειναι και ο μοναδικος λογος που μαλωνουμε συνήθως...

Τι μου θυμιζεις βρε καλαμαρακι!!!!!

Ειχα κουραστει να λεω και να ξαναλεω, για το ενα ή το αλλο που επρεπε να κανει ο καλος μου. Στις μερεμετιοδουλειες ειναι ιδιοι οι δικοι μας. Καποια στιγμη πηρα ενα χαρτι και τα εγραψα για να τα δει οταν θα εχει χρονο και να ασχοληθει. Σε πληροφορω πως το χαρτι ειναι ακομα κολλημενο στο ψηγειο.

Κι εδω θα αναφερω κατι που διαβασα ...καπου... και συμφωνω απολυτα.

<<Οποιος θελει να κανει κατι ψαχνει τροπους. Οποιος δεν θελει να κανει κατι βρισκει αιτιες>>

Ειναι γεγονος οτι σημερα τα πραγματα εχουν αλλαξει. Οι ρολοι πρεπει να μοιραζονται εφοσον εργαζεται και η γυναικα. Ποσοι ομως αντρες υπαρχουν που συμφωνουν να κανουν δουλειες του σπιτιου μετα τη δουλεια τους ή να κρατησουν τα παιδια για να παει η γυναικα τους κομωτηριο ή γυμναστηριο κλπ?

Θα ηταν πολυ ομορφο και για τους δυο (για το ζευγαρι) να μοιραζονται τις υποχρεωσεις και κατα συνεπεια και τον ελευθερο χρονο που θα προκυπτει κανοντας πραγματα για τους δυο τους ή και για τον καθενα ξεχωριστα.

Σιγουρα οι δουλειες του σπιτιου, η ανατροφη των παιδιων, οι κοινωνικες και οι συγγενικες υποχρεωσεις, δεν ειναι υποχρεωση μονο της γυναικας. Αν ο αντρας σεβεται και αγαπα τη γυναικα του - κατι που νομιζω το εχουν οι σημερινοι συζυγοι- τοτε θεωρω πως πορευονται σωστα στη κοινη ζωη τους δημιουργωντας εναν πολυ δυνατο δεσμο μεταξυ τους.

Φυσικα και η γυναικα οφειλει να σεβεται και να αγαπα τον αντρα της και να μην κ@β@λ@ει το καλαμι.

Μερικα πραγματα τι ευκολα που ειναι στη θεωρια!:confused:

Να ξερετε οτι δεν ειστε οι μοναδικες. Και να σας πω κατι να χαρειτε; Ειστε τυχερες που οι αντρες σας ξερουν και κανουν μερεμετια, γιατι ο δικος μου δεν ξερει να βαλει μια προκα στον τοιχο:?. Οκ, το ηξερα αυτο με το που τον γνωρισα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με ενοχλει οποτε προκυπτει ενα προβλημα στο σπιτι και κοιταζομαστε σαν χανοι... Θελουμε υδραυλικο απο τοτε που μπηκαμε στο σπιτι, 4 μηνες κοντα, για 2 μερεμετοδουλειες, και λυπαμαι να δωσω 50 ευρω για να ερθει καποιος να ασχοληθει 5 λεπτα. Εκεινος δεν ξερει, και εννοειται δεν θα ασχοληθει, εψαξα λοιπον, και βρηκα στο νετ ενα σαιτ με οδηγιες πως να φτιαξετε και να επιδιωρθωσετε διαφορα πραγματα... Δεν τα εφαρμοσα ακομη, αλλα τοχω στα υποψιν.:rolleyes:

Αν εξαιρεσεις τα υδραυλικα, οτιδηποτε αλλα μερεμετια τα κανω εγω στο σπιτι, αφου με φωναζει πια Μπομπ ο μαστορας:shock:!!!

h0MYp3.png

Να ξερετε οτι δεν ειστε οι μοναδικες. Και να σας πω κατι να χαρειτε; Ειστε τυχερες που οι αντρες σας ξερουν και κανουν μερεμετια, γιατι ο δικος μου δεν ξερει να βαλει μια προκα στον τοιχο:?.!!!

Μινουλα μου, γεια σου κι απο εδω.

Μεγαλωσα σε σπιτι οπου ολοι καταπιανονταν με τα παντα. Εμαθα να αλλαζω λαστιχο στο ποδηλατο μου απο 9 χρονων. Βρηκα εναν αντρα που εκανε το ιδιο. Μαθαμε τα παιδια μας να κανουν απο ολα. Κι οταν λεω απο ολα, κυριολεκτω. Βαψιμο σπιτιου, υδραυλικα, ηλεκτρολογικα, κοπες, τριβες, επιπλομερμετια, κηπους, επεικευες αυτοκινητων και μοτοσυκλετων,........

Σταματαω γιατι δεν θα χωρεσει το ποστ.

Αλλα, τις περισσοτρες φορες για να γινει κατι απο ολα αυτα, πρεπει να το πω εκατο φορες. Να πω ενα που δεν ξερουμε να κανουμε??? Δεν περναμε πλακακια. Τουλαχιστο οχι ακομα γιατι σε λιγο που θα ρθει ενας φιλος να μας περασει στο σαλονι πλακακια, θα τον βλεπουμε, θα τον βοηθαμε και θα μαθουμε.

Και κριμα που δεν εισαι Θεσ/νικη, θα σου εστελνα καποιον για τις επισκευες που ανεφερες, φιλικα.....

Και για να γελασουμε λιγο : Πριν λιγο καιρο που επισκευαζαμε το πατρικο μου, οπως λενε σπιτι απο την αρχη, σκεφτηκα το επαγγελμα που θα ακολουθησουμε οικογενειακως αν ξεμεινουμε απο δουλεια.

Γενικες επισκευες-Πασης φυσης επιδιορθωσεις.

Πιστευω να μην ειναι πολυ δυσκολο να πέρναμε πλακακια. Χαχαχαχα

Αληθεια, αυτο μπορω να το προσθεσω στους ρολους της γυναικας?

Ετσι, ετσι, να τα κανετε ολα! Να σου πω την αληθεια; Ζηλευω οσους ειναι αυτονομοι, και γω καταπιανομαι με πολλα, αλλα αν δεν εχω καποιον να μου δειξει και 5 πραγματα, πως θα μαθω;

Μια φορα ο αντρας μου μου ειπε οτι στο παλιο του σπιτι πηγε να περασει ενα φωτιστικο με τον ξαδερφο του, βραχυκυκλωσε, κατι εκαψε, και εμειναν χωρις ρευμα καποιες μερες....:shock::shock:

Αχ, ολα απο τα χερακια μου περνανε....:P:p:p

h0MYp3.png

Κορίτσια σας νιωθω. Εμένα ο άντρας μου βοηθάει αλλα οταν δεν έχει αλλη επιλογη. Οταν μπηκα στο νοσοκομειο να γεννησω το δευτερο, τεσσερις μερες κρατησε το μεγαλο μονος του, ετρωγαν, εκαναν μπανιο δεν αμελησε καμια υποχρεωση απεναντι στο παιδι. Το σπιτι μου ειπε ηταν καθαρο, με τη δικη του οπτικη ομως... Εκανε ολο και ολο 4 μερες μια σκουπα. Οταν γυρισα ειχε 4 τηγανια απλυτα γιατι λεει μαγειρευε, ενω εγω ειχα αφησει ετοιμα φαγητα στην καταψυξη!!!

Καλα οταν επιστρεφουμε απο θαλασσα, το μονο που τον νοιαζει ειναι να φαει και να κοιμηθει. Μπανιο το σκεφτεται να κανει πριν ή μετα τον υπνο, εγω εννοειται οτι τρεχω να προλαβω σαν την τρελη οσα ανεφερε παραπανω μια κοπελα.

Το σπιτι παντα ειναι καθαρο, ε, για μερικα ψιχουλα στον παγκο της κουζινας (μα καλε μου θα κανουν παρελαση τα μυρμηγκια), μερικα ψιχουλα στο πατωμα του σαλονιου (μα θα βγουν οι κατσαριδες)....

Τι να πω, οντως οπως εχει μαθει κανεις. Μπορει να κρινει την μανα του που η βρωμια της ειναι απεριγραπτη αλλά και αυτος θελει σπρωξιμο για να κανει κατι...

Να θέσω το ερώτημα από μια διαφορετική σκοπιά ?? Εκτός από τους ρόλους που έχουμε επιλέξει π.χ μητέρα, επαγγελματίας, σύντροφος

Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες θα προσπαθούν να αναλάβουν όλους αυτούς τους ρόλους που αναφέρετε και να κάνουν τα πάντα (σχεδόν) τελικά μόνες τους?

Και το χειρότερο από όλα είναι να προσπαθούν να τα κάνουν και όλα τέλεια??

Και όταν δεν το καταφέρνουν γιατί να νοιώθουν και ανεπαρκείς ……..ανεπαρκής……… μητέρα, σύντροφός, γυναίκα, νοικοκυρά………….

Δηλαδή τι είναι αυτό που με ωθεί ως γυναίκα να βάζω τις δικές μου ανάγκες πάντα τελευταίες?

Γιατί ας πούμε οι δουλειές του σπιτιού τελικά, να είναι σε υψηλότερο σημείο στην λίστα μου από την ρίζα στο μαλλί μου ??? γιατί θα πρέπει να νοιώθω ότι η ρίζα στο μαλλί με κάνει λιγότερο επιθυμητή στον σύντροφο μου (με όλα τα ψυχολογικά επακόλουθα που μπορεί να έχει αυτό στην σχέση μας)

Τελικά γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε χίλια κομμάτια όσο και να προσπαθήσουμε ………..

Sorry σας ζάλισα άλλα αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις ………

Κακώς βέβαια αλλά τα πρότυπα της τέλειας μητέρας, συντρόφου, εργαζόμενης γυναίκας, σουπερ σέξι γκόμενας τα έχουμε θέσει μόνες μας τελικά, αποδεχόμενες τις εικόνες που βλέπουμε να μας σερβίρουν τα ΜΜΕ τα περιοδικά, ακόμα και το κίνημα του φεμινισμού που τελικά (θεωρώ) ότι αντί να μας απελευθερώσει από τα δεσμά μας, έχει κάνει τα πράγματα ποιο δύσκολα για μας έτσι όπως εξελίχθηκε.

Πρός θεού δεν λέω ότι τα πράγματα ήταν καλλίτερα προ φεμινιστικού κινήματος άλλα ότι πάλι βλέπουμε τα φύλλα και χάνουμε το δάσος........ :?:???:

Να ξερετε οτι δεν ειστε οι μοναδικες. Και να σας πω κατι να χαρειτε; Ειστε τυχερες που οι αντρες σας ξερουν και κανουν μερεμετια, γιατι ο δικος μου δεν ξερει να βαλει μια προκα στον τοιχο:?. Οκ, το ηξερα αυτο με το που τον γνωρισα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν με ενοχλει οποτε προκυπτει ενα προβλημα στο σπιτι και κοιταζομαστε σαν χανοι... Θελουμε υδραυλικο απο τοτε που μπηκαμε στο σπιτι, 4 μηνες κοντα, για 2 μερεμετοδουλειες, και λυπαμαι να δωσω 50 ευρω για να ερθει καποιος να ασχοληθει 5 λεπτα. Εκεινος δεν ξερει, και εννοειται δεν θα ασχοληθει, εψαξα λοιπον, και βρηκα στο νετ ενα σαιτ με οδηγιες πως να φτιαξετε και να επιδιωρθωσετε διαφορα πραγματα... Δεν τα εφαρμοσα ακομη, αλλα τοχω στα υποψιν.:rolleyes:

Αν εξαιρεσεις τα υδραυλικα, οτιδηποτε αλλα μερεμετια τα κανω εγω στο σπιτι, αφου με φωναζει πια Μπομπ ο μαστορας:shock:!!!

Μινούλα μου όταν πήγα να μείνω με τον άντρα μου πριν γίνει άντρας μου στο σπίτι του, δεν ήξερα να φτιάχνω τίποτα για φαγητό εκτός από το να κόβω σαλάτα και να ετοιμάζω σάντουιτς. Για όλα τα υπόλοιπα είμουν εξπερτ, το μαγείρεμα όμως ήταν κάτι που δεν είχα ασχοληθεί ποτέ. Δεν πήρα δάσκαλο, προσπάθησα και έμαθα και μαγειρεύω από τότε κάθε μέρα. Όπως ο δικός σου, το ίδιο και ο δικός μου πολλά πράγματα δεν ήξερε να τα κάνει και αν δεν τον έπριζα στη γκρίνια κάθε μέρα δεν θα έκανε τίποτα. Απλά όταν θέλω κάτι ξέρω ότι σίγουρα πρέπει να του το πω καμμιά δεκαριά φορές γιατί έτσι είναι οι άντρες. Ακόμα και αν δεν είναι το πασαλίκι κάτι που έμαθαν από την μανούλα τους, το έχουν στη φύση τους.

Βέβαια ο δικός μου προσφέρεται να κάνει διάφορα, παράπονο δεν έχω αλλά όταν πρέπει να κάνει κάτι το αναβάλει, το αναβάλει... μέχρι νεοτέρας γκρίνιας δικής μου.

Να θέσω το ερώτημα από μια διαφορετική σκοπιά ?? Εκτός από τους ρόλους που έχουμε επιλέξει π.χ μητέρα, επαγγελματίας, σύντροφος

Τι είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες θα προσπαθούν να αναλάβουν όλους αυτούς τους ρόλους που αναφέρετε και να κάνουν τα πάντα (σχεδόν) τελικά μόνες τους?

Και το χειρότερο από όλα είναι να προσπαθούν να τα κάνουν και όλα τέλεια??

Και όταν δεν το καταφέρνουν γιατί να νοιώθουν και ανεπαρκείς ……..ανεπαρκής……… μητέρα, σύντροφός, γυναίκα, νοικοκυρά………….

Δηλαδή τι είναι αυτό που με ωθεί ως γυναίκα να βάζω τις δικές μου ανάγκες πάντα τελευταίες?

Γιατί ας πούμε οι δουλειές του σπιτιού τελικά, να είναι σε υψηλότερο σημείο στην λίστα μου από την ρίζα στο μαλλί μου ??? γιατί θα πρέπει να νοιώθω ότι η ρίζα στο μαλλί με κάνει λιγότερο επιθυμητή στον σύντροφο μου (με όλα τα ψυχολογικά επακόλουθα που μπορεί να έχει αυτό στην σχέση μας)

Τελικά γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να γίνουμε χίλια κομμάτια όσο και να προσπαθήσουμε ………..

Sorry σας ζάλισα άλλα αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις ………

Κακώς βέβαια αλλά τα πρότυπα της τέλειας μητέρας, συντρόφου, εργαζόμενης γυναίκας, σουπερ σέξι γκόμενας τα έχουμε θέσει μόνες μας τελικά, αποδεχόμενες τις εικόνες που βλέπουμε να μας σερβίρουν τα ΜΜΕ τα περιοδικά, ακόμα και το κίνημα του φεμινισμού που τελικά (θεωρώ) ότι αντί να μας απελευθερώσει από τα δεσμά μας, έχει κάνει τα πράγματα ποιο δύσκολα για μας έτσι όπως εξελίχθηκε.

Πρός θεού δεν λέω ότι τα πράγματα ήταν καλλίτερα προ φεμινιστικού κινήματος άλλα ότι πάλι βλέπουμε τα φύλλα και χάνουμε το δάσος........ :?:???:

AGE μου, ρωτάω τώρα... Και αν δεν αποδεχτούμε τις εικόνες που βλέπουμε να μας σερβίρουν τα ΜΜΕ τα περιοδικά? Και αν δεν προσπαθήσουμε έστω όσο μπορούμε να είμαστε καλές μανούλες, καλές σύζυγοι, σέξι γυναίκες και όλα όσα παραθέτεις?

Δεν θα είμαστε εκτός συναγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες?

AGE μου, ρωτάω τώρα... Και αν δεν αποδεχτούμε τις εικόνες που βλέπουμε να μας σερβίρουν τα ΜΜΕ τα περιοδικά? Και αν δεν προσπαθήσουμε έστω όσο μπορούμε να είμαστε καλές μανούλες, καλές σύζυγοι, σέξι γυναίκες και όλα όσα παραθέτεις?

Δεν θα είμαστε εκτός συναγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες?

Δεν είπα να μην προσπαθείς να γίνεις καλλίτερος σε όποιο τομέα θεωρείς εσύ ότι θα πρέπει να γίνεις καλλίτερος ή έχει προτεραιότητα για σένα άλλα δεν νομίζω ότι θα είμαστε εκτός συναγωνισμού κοίτα γύρω σου ........ο κόσμος είναι γεμάτος από συνηθισμένες γυναίκες που οι περισσότερες από αυτές (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) προσπαθούν ενοχικά να γίνουν ΤΕΛΕΙΕΣ και τότε πέφτουμε στην παγίδα να θεωρούμε αποτυχημένο τον εαυτό μας γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρνουμε σε ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...