Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συζυγος-Γυναικα-Εργαζομενη-Νοικοκυρα-Μητερα

φιλιτσα

Recommended Posts

Γεια σας και από μενα .

Εχω προβληματιστει πάρα πολύ γιατι , μετα απο μια κουβεντα που εγινε απο τους αντρες της παρεας η απόφαση ειναι ότι η γυναικα πρεπει να ειναι όλα ΤΑ ΠΑΝΤΑ .

Ο δικος μου εκανε μικρα παραπονα οτι με το που γεννηθηκε το παιδι νιωθει παραμελημμενος...

Εχω προβληματιστει δηλαδη τι θελουν τι ζητανε , πώς σκεφτονται ???

Γιατι ειμαστε τόσο διαφορετικοι ???

και γιατι τελικα Η γυναικα πρεπει να εχει 5 ρόλους και ο αντρας μόνο 1 ????

Γιατι πρεπει να περνανε όλα απο τα χερια μας ?

γιατι ο αντρας καθε κυριακη να βλέπει μπάλα εντος ή εκτος σπιτιου και εγω να μην μπορω να πάω για καφε με τις φιλες μου ????

Δηλαδη εμενα ευτυχως ειναι και νοικοκυρης και με βοηθαει δηλαδη όσο σκεφτομαι αλλες γυναικες που δνε εχουν βοηθεια τρελαινομαι ....

Δεν ξερω θα ηθελα να μου πειτε καμια φορμουλα επιτυχιας σε όλους τους ρόλους αυτους γιατι με βλέπω με πλαστη και παντοφλα να βγαινω σαν την Λουκά και να τους βριζω όλους

Ουφ

αααα και να μην ειμαστε και γκροινιαρες ε ??? αυτο το ξεχασα

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλημέρα!

Όλα αυτά που λες παραπάνω είναι ο αναμενόμενος ρόλος για εμάς τις γυναίκες. Όχι μόνο μας μεγαλώνουν οι μανάδες μας έτσι ώστε να το θεωρούμε καθήκον και υποχρέωσή μας, αλλά έτσι μεγάλωσαν και οι άντρες μας, με μανάδες και αυτοί που ακολουθούσαν το ίδιο σκεπτικό.

Έτσι κι αλλιώς η φύση τα έχει μοιράσει έτσι ώστε τη "βαριά" δουλειά να την κάνει το γυναικείο φύλλο (βλέπε εγκυμοσύνη). Εκ των πραγμάτων λοιπόν, αυτό είναι και η αρχή της ανάληψης των ευθυνών.

Στην πραγματικότητα είμαι κι εγώ από τις τυχερές που ο άντρας μου κάνει τα πάντα. Φυσικά όμως δεν τα κάνει όπως θα τα έκανα εγώ!!!:mrgreen:

ναι συμφωνω αλλα εγω πιστευω κρυβεται κατι πιο βαθυ πίσω απ όλα αυτα

Πάντα θα εχουν παραπονα , θέλουν να ειναι αυτοι το κεντρο του κόσμου ???

δεν μπορω να καταλαβω , αραγε αγαπουν τα παιδια όπως εμεις ?????

Νομίζω πως όπως τους κακομάθαιναν οι μάνες τους το κάναμε κάποια στιγμή κι εμείς (προφανώς πριν έρθουν τα παιδιά) οπότε αυτό είναι κάτι σαν κεκτημένο δικαίωμα. Εγώ να καταλάβεις σε ένα μήνα περίπου θα γεννήσω το πρώτο μας παιδάκι. Επειδή έχω διάφορες δυσκολίες ο καλός μου κάνει τα πάντα, δουλειές του σπιτιού, ψώνια, καθαριότητες κτλ.. Κι εγώ σκέφτομαι πως είμαι ΤΥΧΕΡΟΤΑΤΗ που έχω τέτοιον άντρα. Λογικά όμως αν το δει κανείς, δεν θα έπρεπε να νιώθω τυχερή για αυτά που στο κάτω κάτω επιβάλλεται να κάνει αν δεν θέλουμε να μας φάει ο σκώρος. Στην τελική, αν είχε οποιοδήποτε θέμα αυτός εγώ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα έκανα τα πάντα. Και μάλλον δεν θα αισθανόταν τυχερός αφού απλά θα έκανα τα αναμενόμενα..

Όσο για την αγάπη προς τα παιδιά αυτό είναι άλλο. Νομίζω πως δεν τα αγαπάνε περισσότερο ή λιγότερο, αλλά το κάνουν από άλλη σκοπιά με διαφορετικό τρόπο από εμάς. Άλλο να έχεις μεγαλώσει μια ζωή μέσα στο σώμα σου, να το γεννήσεις και να το θηλάσεις και άλλο το να συμβάλλεις στο γεγονός αυτό με 15' sex.;)

Πάμε όλες μαζί!!!!!!!!!!!!

Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά.

Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό.

Μόλις ξυπνήσω το πρωί, πολύ πρωί, πριν ξημερώσει δηλαδή καλά-καλά,

λέω από μέσα μου μουλάρι σήκω ντύσου γιατί εδώ σε περιμένουνε πολλά

και τότε τρέχω να ξυπνήσω, να ταΐσω, να ποτίσω και να ντύσω τα παιδιά

ενώ παράλληλα ετοιμάζω πρωινό για τον πασά.

Του το πηγαίνω στο κρεβάτι κι αυτομάτως κατεβάζω τα παιδιά στο σχολικό,

πάω γραμμή για να ψωνίσω κι ο χασάπης μες στη φούρια να μου πιάνει και τον κω...

να 'χω το νου μου κάθε μέρα για πουκάμισο και σώβρακο καινούριο καθαρό

κι αλίμονο μου αν το ξεχάσω και δεν βρει ζεστό νερό.

Να συγυρίζω τα κρεβάτια και το σπίτι να ετοιμάζω φαγητό για τα παιδιά

κι έχω να φύγω νηστική και σαν τρελή για την δουλειά.

Ντάπα, ντάπα, ντάπα, νταμ...

Και μόλις φτάσω αλαφιασμένη στη δουλειά να 'χω να κάνω και καφέ στ' αφεντικό

να 'χω κι αυτόν που του τη δίνει κάθε τόσο και που θέλει να μου πιάνει και τον κω...

να 'χω το ντρουν του τηλεφώνου μες στ' αυτί μου κι από πάνω τις δικές του τις φωνές

και να με στέλνει έξω να κάνω και του κόσμου τις δουλειές.

Μόλις σχολάσω τρέχω αμέσως να προφτάσω να ετοιμάσω το τραπέζι για φαΐ

να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να κόβω και ψωμί

να 'μαι ένα ράκος που να σέρνεται στα πόδια του απ' την πείνα κι από το τρεχαλητό

κι αυτοί να βρίζουν πως δεν ήτανε καλό το φαγητό.

Να πλένω πιάτα και πιρουνιά και μαχαίρια και να μου 'ρχεται να κάνω φονικό

κι αυτός ο κύριος να θέλει να μου πιάνει και τον κω...

Μόλις ξαπλώσει και φωνάξει "ησυχία" μην ακούσω μες στο σπίτι τσιμουδιά,

είναι η ώρα που τελειώνω εγώ τα πιάτα και που πρέπει να διαβάσω τα παιδιά,

είναι η ώρα να διαβάσουν οι διαβόλοι για ν' αρχίσουμε να τρέχουμε μετά

στα ιδιαίτερα του ενός και στ' αλλουνού τα γαλλικά.

Κι αφού μου βγάλουνε καλά-καλά την πίστη και γυρίσουμε στο σπίτι τελικά

τότε θα φάνε, θα πλυθούνε, θα δαρθούνε και θα παν να κοιμηθούν κανονικά

κι ενώ εγώ θα σιδερώνω και θα πλένω, ό,τι κάνει μια γυναίκα δηλαδή,

αυτός ο κύριος θα είναι αραγμένος στην ΤV

κι αν γίνω έξαλλη σαν πέσω στο κρεβάτι και τον δω πως είν' ο νους του στο κακό,

"είναι καθήκον σου" γυρίζει και μου λέει, συζυγικό.

Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι ένα ζώον δηλαδή κανονικό.

Στίχοι: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πρώτη εκτέλεση: Αφροδίτη Μάνου

Διαφημίσεις

αχ αυτο ειναι το σημειο που ποναει.Εχει μισο χρονο που ο συζηγος ειναι ανεργος κ βοηθαει με το μωρο κ με τις δουλειες , αλλα θελει συνεχεια υπενθυμιση.Εγω 8 μηνων μωρο δουλεια(επιχειρησηπολυ τρεξιμο)επιστρεφω με πονοκεφαλο, σπιτι-μαγειρεμα, συμμαζεμα, κ.λ..........

κ παραπονα απο συζηγο γιατι οχι ετσι κ το εκανες αλλιως εχω κουραστει να δικαιολογουμαι κ γιατι μια γυναικα να μπ[ορει να μπαιει στη θεση μου κ αυτος οχι...

Πάμε όλες μαζί!!!!!!!!!!!!

Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι αυτό που λέμε δείγμα τυπικό.

Μόλις ξυπνήσω το πρωί, πολύ πρωί, πριν ξημερώσει δηλαδή καλά-καλά,

λέω από μέσα μου μουλάρι σήκω ντύσου γιατί εδώ σε περιμένουνε πολλά

και τότε τρέχω να ξυπνήσω, να ταΐσω, να ποτίσω και να ντύσω τα παιδιά

ενώ παράλληλα ετοιμάζω πρωινό για τον πασά.

Του το πηγαίνω στο κρεβάτι κι αυτομάτως κατεβάζω τα παιδιά στο σχολικό,

πάω γραμμή για να ψωνίσω κι ο χασάπης μες στη φούρια να μου πιάνει και τον κω...

να 'χω το νου μου κάθε μέρα για πουκάμισο και σώβρακο καινούριο καθαρό

κι αλίμονο μου αν το ξεχάσω και δεν βρει ζεστό νερό.

Να συγυρίζω τα κρεβάτια και το σπίτι να ετοιμάζω φαγητό για τα παιδιά

κι έχω να φύγω νηστική και σαν τρελή για την δουλειά.

Και μόλις φτάσω αλαφιασμένη στη δουλειά να 'χω να κάνω και καφέ στ' αφεντικό

να 'χω κι αυτόν που του τη δίνει κάθε τόσο και που θέλει να μου πιάνει και τον κω...

να 'χω το ντρουν του τηλεφώνου μες στ' αυτί μου κι από πάνω τις δικές του τις φωνές

και να με στέλνει έξω να κάνω και του κόσμου τις δουλειές.

Μόλις σχολάσω τρέχω αμέσως να προφτάσω να ετοιμάσω το τραπέζι για φαΐ

να τηγανίζω, να ετοιμάζω τη σαλάτα, να σερβίρω και να κόβω και ψωμί

να 'μαι ένα ράκος που να σέρνεται στα πόδια του απ' την πείνα κι από το τρεχαλητό

κι αυτοί να βρίζουν πως δεν ήτανε καλό το φαγητό.

Να πλένω πιάτα και πιρουνιά και μαχαίρια και να μου 'ρχεται να κάνω φονικό

κι αυτός ο κύριος να θέλει να μου πιάνει και τον κω...

Μόλις ξαπλώσει και φωνάξει "ησυχία" μην ακούσω μες στο σπίτι τσιμουδιά,

είναι η ώρα που τελειώνω εγώ τα πιάτα και που πρέπει να διαβάσω τα παιδιά,

είναι η ώρα να διαβάσουν οι διαβόλοι για ν' αρχίσουμε να τρέχουμε μετά

στα ιδιαίτερα του ενός και στ' αλλουνού τα γαλλικά.

Κι αφού μου βγάλουνε καλά-καλά την πίστη και γυρίσουμε στο σπίτι τελικά

τότε θα φάνε, θα πλυθούνε, θα δαρθούνε και θα παν να κοιμηθούν κανονικά

κι ενώ εγώ θα σιδερώνω και θα πλένω, ό,τι κάνει μια γυναίκα δηλαδή,

αυτός ο κύριος θα είναι αραγμένος στην ΤV

κι αν γίνω έξαλλη σαν πέσω στο κρεβάτι και τον δω πως είν' ο νους του στο κακό,

"είναι καθήκον σου" γυρίζει και μου λέει, συζυγικό.

Δεν είμαι τίποτα το σπέσιαλ, το καταπληκτικό, είμαι ένα ζώον δηλαδή κανονικό.

Στίχοι: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Πρώτη εκτέλεση: Αφροδίτη Μάνου

ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ και γελασα γιατι ειλικρινα θελω να κλαψω ....

Μια καλη μου φιλη χωρισε και η κουβεντα με τον αντρα της πραγματικα με προβληματησε .......... και γιαυτο ανοιξα το θεμα αυτο

my_beba αυτο ακριβως μου ειπε και αυτος οτι ετσι τους μαθαμε εμεις πριν τα παιδια...

Βρε κοριτσια ειναι όμως δικαιο αυτο ?

Η μόνη λυση που εχω σκεφτει ειναι να εχω γυναικα καθε εβδομαδα τουλαχιστον να απαλλαχτω απο το νοικοκυρα :) τι να πω δεν ξερω .....

Εμένα αυτό που νευριάζει πλέον είναι η σύγκριση κοίτα η τάδε με 2 παιδιά και μπορεί τα πάντα ενω εσυ με ένα και όλο γκρινιάζεις.........

όταν όμως απαντώ οτι η τάδε δεν δουλεύει τη συντηρεί ο σύζυγος με δυο δουλειές και έχει όλη μέρα γυναίκα στο σπίτι κάνε και συ δυο δουλειές και τα λέμε τότε...................

Πλέον απο το ένα αφτί μπαίνει απο το άλλο βγαίνει στην αρχή με ενοχλούσε και φόρτωνα και γινόταν ο κακός χαμός μετά κατάλαβα οτι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.............

ελα βρε μωρό και αύριο μέρα είναι θα σιδερώσω το πρωί για να κάτσουμε λίγο τώρα μαζί...............

οκ δίκιο έχεις......(αν του έλεγα οτι βαριέμαι τώρα να σιδερώσω άσε με ήσυχη θα σφαζόμασταν οπότε μια χαρά την έχω καταβρεί..........)

Εμένα αυτό που νευριάζει πλέον είναι η σύγκριση κοίτα η τάδε με 2 παιδιά και μπορεί τα πάντα ενω εσυ με ένα και όλο γκρινιάζεις.........

όταν όμως απαντώ οτι η τάδε δεν δουλεύει τη συντηρεί ο σύζυγος με δυο δουλειές και έχει όλη μέρα γυναίκα στο σπίτι κάνε και συ δυο δουλειές και τα λέμε τότε...................

Πλέον απο το ένα αφτί μπαίνει απο το άλλο βγαίνει στην αρχή με ενοχλούσε και φόρτωνα και γινόταν ο κακός χαμός μετά κατάλαβα οτι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.............

ελα βρε μωρό και αύριο μέρα είναι θα σιδερώσω το πρωί για να κάτσουμε λίγο τώρα μαζί...............

οκ δίκιο έχεις......(αν του έλεγα οτι βαριέμαι τώρα να σιδερώσω άσε με ήσυχη θα σφαζόμασταν οπότε μια χαρά την έχω καταβρεί..........)

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ αρα για να μην σιδερωσω πρεπει να δωσω κοκο ε ?? αχαχαχ

ουφ βρε τι τραβαμε .....

θελει τρόπο αλλα υπομονη ποιος εχει ....

Φοβερο αυτο το Παναγιωταρα το παλιο καλο τραγουδι του Κηλαιδονη.....ουφ....αλλα ευτυχως δεν εχουμε φτασει μεχρι εκει 'ακομα'. Ειχα την επιλογη να τιναξω απο πανω μου τον ρολο της επαγγελματια, και εμεινα με τον ρολο μανα/νοικοκυρα (με μια βοηθεια το Σαββατο απο γυναικα για το σπιτι και το σιδερο)....παρολαυτα λιωνω στα ποδια μου ολη μερα τρεχω με την μικρη/πισω απο την μικρη/εξω με την μικρη (οχι οτι δεν γουσταρω τρελλα αλλα......).....το βραδυ ειμαι ψωφια. ΕΥΤΥΧΩΣ εχω ανθρωπο που εχει μεν πολλα ελλατωματα (οχι του παροντος παντως) και εχουμε δυσκολιες, αλλα τουλαχιστον σε αυτο το κομματι με καταλαβαινει απολυτα. Και στο κομματι κοκο (αν δεν θελω, δεν συμβαινει τπτ, και μιλαμε για πανω απο 1 1/5 χρονο αποχη με 'ελαχιστες' διακοπες ορεξης στην μεση), οπως επισης αν δεν μαγειρεψω ειναι οκ 'θα παρουμε απεξω δεν τρεχει τπτ'.....βεβαια δεν τα καταφερνει στις δουλειες του σπιτιου καθολου, αλλα απο την αλλη ειναι φοβερος ηλεκτρολογος, ηλεκτρονικος, δυκτυας (ειναι και το επαγγελμα του), υδραβλικος, τεχνικος δορυφορικης, μπετατζης, κουβαλητης......οποτε το κανω μοκο και κανω την δουλεια μου και εγω. Τι εννοω με τα παραπανω εκτος απο διαφημηση 'τεχνικου' στον αντρα μου, εννοω οτι δεν ειναι οτι εχουν μονο 1 ρολο. Εχουν και ολους τους παραπανω ρολους, ΚΑΙ τον ρολο του πατερα, ΚΑΙ τον ρολο του επαγγελματια. Ειναι μοιρασμενα τα πραγματα. Τωρα αν η καθημερινοτητα η δικη μας ειναι πιο βαρια, ειναι ισως πως το βλεπουμε εμεις. Βεβαια μιλω εκ του ασφαλους ετσι? Γιατι πλεον δεν δουλευω. Αν δουλευα θα τρελλενομουν να προλαβω ολα. Ειμαι σιγουρη. Και δεν το ηθελα αυτο.

Τωρα παλι αν απλα τα θελει ΟΛΑ απο εσενα και στο τελος και κοκο και κεφι και οχι γκρινια και αυτος καθεται και ξυνει τα παπ@ρια του γειτονα (χιουμοριζω ετσι?)......τοτε εχει προβλημα. Και νομιζω πως ΔΕΝ εχει να κανει οχι με το πως τον συνηθησες εσυ κοριτσι μου. Δεν φταις εσυ πουθενα. Εχει να κανει με την μανα του. Απλα.....:evil: Εκτος και αν ο συζυγος σου ηθελε να 'δειχτει' στους αντρες φιλους του. Ξερεις ειπαν αυτοι μια λαμακια ειπε και αυτος μην μεινει απεξω και φανει καπως......ε?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Φοβερο αυτο το Παναγιωταρα το παλιο καλο τραγουδι του Κηλαιδονη.....ουφ....αλλα ευτυχως δεν εχουμε φτασει μεχρι εκει 'ακομα'. Ειχα την επιλογη να τιναξω απο πανω μου τον ρολο της επαγγελματια, και εμεινα με τον ρολο μανα/νοικοκυρα (με μια βοηθεια το Σαββατο απο γυναικα για το σπιτι και το σιδερο)....παρολαυτα λιωνω στα ποδια μου ολη μερα τρεχω με την μικρη/πισω απο την μικρη/εξω με την μικρη (οχι οτι δεν γουσταρω τρελλα αλλα......).....το βραδυ ειμαι ψωφια. ΕΥΤΥΧΩΣ εχω ανθρωπο που εχει μεν πολλα ελλατωματα (οχι του παροντος παντως) και εχουμε δυσκολιες, αλλα τουλαχιστον σε αυτο το κομματι με καταλαβαινει απολυτα. Και στο κομματι κοκο (αν δεν θελω, δεν συμβαινει τπτ, και μιλαμε για πανω απο 1 1/5 χρονο αποχη με 'ελαχιστες' διακοπες ορεξης στην μεση), οπως επισης αν δεν μαγειρεψω ειναι οκ 'θα παρουμε απεξω δεν τρεχει τπτ'.....βεβαια δεν τα καταφερνει στις δουλειες του σπιτιου καθολου, αλλα απο την αλλη ειναι φοβερος ηλεκτρολογος, ηλεκτρονικος, δυκτυας (ειναι και το επαγγελμα του), υδραβλικος, τεχνικος δορυφορικης, μπετατζης, κουβαλητης......οποτε το κανω μοκο και κανω την δουλεια μου και εγω. Το να τα θελει ΟΛΑ απο εσενα και στο τελος και κοκο και κεφι και οχι γκρινια νομιζω πως εχει να κανει οχι με το πως τον συνηθησες εσυ κοριτσι μου. Δεν φταις εσυ πουθενα. Εχει να κανει με την μανα του. Απλα.....:evil:

μιλαω γενικα ... εμενα με βοηθαει στο σπίτι ειναι νοικοκυρης αλλα βλεπω οτι κοιταει να περναει καλα να μην στερειται τιποτα , εγω ομως να στερουμε ...αυτο προσπαθω να καταλαβω

επίσης οταν υπαρχουν παιδια και το παιδι εχει αναγκες πραγματικες , δεν το καταλαβαινουν ??? κοιτανε αμεσως να παραπονεθουν και να πουνε οτι δεν τους προσεχουμε κλπ κλπ.

δηλαδη ώρες ωρες σκεφτομαι οτι λειτουργουνε εντελως διαφορετικα ... μονο δουλεια ξεκουραση και ξαααααααπλα

Εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και τι όρια έχει βάλει ο καθένας στην σχέση του...Αν εγώ η ίδια τον έχω μάθει έτσι απο την αρχή....Να μην κάνει τίποτα και να ζητάει και τα ρέστα και να τα περιμένει όλα απο μένα και να έχω και τα παιδιά και να είμαι και μια άριστη σύζηγος τότε φταίω εγω που έχω επιτρέψει να γίνει αυτό!!!!

Μιλάω στο πρώτο πρόσωπο για να μην υπάρξει παρεξήγησις έτσι?? Παράδειγμα φέρνω!!!

μιλαω γενικα ... εμενα με βοηθαει στο σπίτι ειναι νοικοκυρης αλλα βλεπω οτι κοιταει να περναει καλα να μην στερειται τιποτα , εγω ομως να στερουμε ...αυτο προσπαθω να καταλαβω

επίσης οταν υπαρχουν παιδια και το παιδι εχει αναγκες πραγματικες , δεν το καταλαβαινουν ??? κοιτανε αμεσως να παραπονεθουν και να πουνε οτι δεν τους προσεχουμε κλπ κλπ.

δηλαδη ώρες ωρες σκεφτομαι οτι λειτουργουνε εντελως διαφορετικα ... μονο δουλεια ξεκουραση και ξαααααααπλα

Και να δεις που υπαρχει σχετικα 'αντιστοιχο' θεμα και αλλου. Για δες εδω......κατι που περιγραφει ο Πανος Β. Ισως πως το ΄βλεπουν' εκεινοι......χμμμ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61723

Και να δεις που υπαρχει σχετικα 'αντιστοιχο' θεμα και αλλου. Για δες εδω......κατι που περιγραφει ο Πανος Β. Ισως πως το ΄βλεπουν' εκεινοι......χμμμ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61723

τον εχω διαβασει αλλα το προβλημα του μαλλον ηταν οτι η συζυγος ειχε παραμελησει εντελως το ''κοκό'' .

΄Στην ηλικία των 11, 12 , ίσως λίγο πιο πάνω , ίσως λίγο πιο κάτω ένα αγόρι μάθαινε πως κρατάνε το τιμόνι στο αυτοκίνητο , ενώ το κορίτσι θα μάθαινε πως να πλένει πιάτα.Μιλάω για την γενιά των 40ηδων , στην οποία και ανήκω.

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και τι όρια έχει βάλει ο καθένας στην σχέση του...Αν εγώ η ίδια τον έχω μάθει έτσι απο την αρχή....Να μην κάνει τίποτα και να ζητάει και τα ρέστα και να τα περιμένει όλα απο μένα και να έχω και τα παιδιά και να είμαι και μια άριστη σύζηγος τότε φταίω εγω που έχω επιτρέψει να γίνει αυτό!!!!

συμφωνω απολυτα αλλα θελω να συμπληρωσω οτι και να τον εχεις "κακομαθει" ποτε δεν ειναι αργα για να αλλαξεις τακτικη! ιδιως μετα τα παιδια αλλαζει η ζωη του ζευγαριου οποτε πρεπει να προσαρμοστουν στις αλλαγες κ οι δυο εφοσον κ οι δυο ηθελαν να γινουν γονεις!!

΄Στην ηλικία των 11, 12 , ίσως λίγο πιο πάνω , ίσως λίγο πιο κάτω ένα αγόρι μάθαινε πως κρατάνε το τιμόνι στο αυτοκίνητο , ενώ το κορίτσι θα μάθαινε πως να πλένει πιάτα.Μιλάω για την γενιά των 40ηδων , στην οποία και ανήκω.

Στην ιδια γενια ανηκω χε χχε χε...........:rolleyes: και στην ηλικια των 7 μαθαινα να αναβω την μηχανη του αυτοκινητου.......στα 14 οδηγουσα στην ομονοια χωρις διπλωμα μια μαουνα απο σιδερο με μαξιλαρι απο κατω για να βλεπω......πιατα εμαθα να πλενω μετα τα 25 επειδη 'επρεπε'. Δεν ειναι οτι ηταν της γεννιας, ειναι θεμα του καθε σπιτιου........:-D:mrgreen::-D

2 ειναι οι βασικοι παραγοντες γιατι ενας αντρας καταληγει ετσι: οι μαναδες και ο χαρακτηρας τους.

Εγω λοιπον εχω αντρα που δεν ξερει να βοηθησει μεσα στο σπιτι-αν και παντα ρωταει αν θελω βοηθεια-και δεν κανει τπτ υδραυλικο-ηλεκτρολογικο!!! Αναγκαστικα, οτι μπορω, τα εχω μαθει εγω να τα κανω στο σπιτι.

Εχουν γινει απειροι καυγαδες για το θεμα"δουλειες στο σπιτι" και ακομη μπεμπε δεν εχουμε. Δεν θελω να σκεφτομαι πως θαναι τοτε!!!:P:p:p

Αρα, εχου 800 ρολους και ο αντρας μου εναν και μοναδικο...

h0MYp3.png

παντως εμενα κοριτσια χαιρομαι που το λεω με βοηθαει στις δουλειες του σπιτιου σκουπιζει την εξωτερικη σκαλα κ την ταρατσα κανει τα μπαλκονια απλωνει τα ρουχα βαζει πλυντηριο πιατων μια χαρα το πουλακι μου αλλα κ εγω δεν του χαλαω χατηρι οτι θελει το κανει το μονο που δεν ξερει να φτιαχνει καλα ειναι καφες

Ax πονεμένη ιστορία! Ένα μόνο παράδειγμα θα πω. Καλοκαίρι, να γυρνάμε από την θάλασσα, κι ενώ εγώ έχω ένα κάρο πράγματα να συμμαζέψω, κουβαδάκια, άπλυτα, μαγιώ κ.τ.λ., ένα σπίτι σκ...., μία κουζίνα ακόμη χειρότερα, δύο παιδιά νηστικά και άπλυτα, (τον εαυτό μου, τον βγάζω έξω) ο κύριος κάνει μπάνιο και την πέφτει στην τηλεόραση μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Όταν ήμασταν αραβωνιασμένοι, και μπήκε μια μέρα για μπάνιο, η πεθερά μου μου λέει άντε δεν θα του βγάλεις ρούχα και εσώρουχα. Κι εγώ λέω δεν είμαστε με τα καλά μας. Τελικά όπως μάθει κανείς στην μάνα του. Άχ αυτές οι μανάδες τα κάνουν όλα!

Θα σας πω και εγω τη γνωμη μου λοιπον . Δεν υπαρχει λαθος η σωστο σε αυτα , το εχω ψαξει και εγω πολυ και ο αντρας μου ειναι πολυ περιποιητικος , πολυ εντα3ει , πολυ νοικοκυρης , το ιδιο τελειος πατερας οσο εγω μητερα , ομως οταν καλεστικα να γινω η οικοδεσπινα του σπιτιου δυσκολευτικα καθως και να αναλαβω ολους αυτους τους ρολους , πρωτον γιατι ημουνα εντελως καλομαθημενη απο το σπιτι μου , δεν ηξερα τι παει να πει καθαριοτητα , μαγειρικη κτλ , και επειτα γιατι μου τι εσπαγαν ολα αυτα . Περασαν 4 χρονια γαμου για να απολαυσω τους ρολους μου , ναι μου αρεσει που ειμαι μητερα , νοικοκυρα , γυναικα του αντρα μου , να σημειωσω οτι ο αντρας μου πριν τα παιδια εκεινος με ειχε καλομαθημενη επισης , στα ποδαρακια μου ολα , ομως πλεον δεν τον αφηνω απο καθαριοτητα να πιασει τιποτα περαν την καθαριοτητα του μπανιου , συμαζεμα παιχνιδιων και κουζινας , μου αρκει που ειναι τοσο καλος πατερας , μου αρκει που ειναι αφοσιωμενος σε μενα και τα παιδια μας και μου αρκει που περναει ολο του το χρονο μαζι τους και κανω εγω δουλειες η μαγειρευω . Ειναι το στυλ του αντρα που δεν προκειτε να ζητησει φαγητο , δεν προκειτε να κανει παρατηρησεις , δε θα πιεσει για σεξ κτλ , και τα παιδια μας δεν ηταν μονο 15 λεπτα σεξ για εκεινον (οπως ειπε μια κοπελα ) ισως για αυτο και εγω ειμαι τοσο περιφανη μαζι του και τοσο δωσμενη στους ρολους μου . Δεν το κρυβω οτι πολλες ειναι οι φορες που κουραζομαι παρα πολυ και γκρινιαζω και λεω οτι ειναι δυσκολο να εισαι γυναικα .

Ειμαι παρα πολυ εγωιστρια κοριτσια και πρααγματικα αμα ειχα καποιον που γκρινιαζε οτι δεν τοθ δεινω σημασια και και και και δεν εχω ιδεα αμα θα μπορουσα να συνεχισω να ειμαι μαζι του τοσο απλα . Πιστευω τελικα επειτα απο οση σκεψη εχω κανει οτι ο ρολος της γυναικας ειναι να ειναι ολα αυτα , για αυτο και λεγεται γυναικα και για αυτο γινεται μητερα , επειδη εχει γτα κοτσια να τα αντε3ει .

γραφιστρια, εισαι πααααααραααα πολυ τυχερη γυναικα. Δεν μιλαω βεβαια για το θεμα της αγαπης και της φροντιδας (αυτα τα θεωρω αυτονοητα), αλλα για την βοηθεια. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολο ειναι (ή τουλαχιστον εγω το βλεπω ετσι) να μην βοηθαει καθολου στο σπιτι, και να μην ξερει καν πως να βοηθησει, και αν παει να καταπιαστει με κατι να το κανει χειροτερο. Και μενα να μου ανεβαινει η πιεση στο φουλ :twisted:. Ασε, ασε... μην αρχισω να λεω, σταματημο δεν θα εχω!!!!

Ακομη δεν ειμαι μανουλα.. Δεν θελω να σκεφτομαι πως θα ειμαστε τοτε. Απο τωρα μου λεει " εμενα θα με παραμελεις οταν θα ερθει(με το καλο) το μπεμπε;; " Τι του απαντας;;;;;:twisted:

h0MYp3.png

Κοιταξτε κακα τα ψεμματα οι αντρες δεν εχουνε το γυνακειο ματι στην καθαριοτητα , κατι μισοβρωμικο το ονομαζουνε καθαρο , ετσι ειναι το σκαρι τους , δεν φταιει κανεις ή ακομα και στην καλαισθησια . Μπορει το σπιτι να εχει κατω πεταμενα πραγματα και χνουδια και ο δικος μου να λεει τι ωραια καθαρο που ειναι . Οι γυναικες ειμαστε πιο υστερικες σε αυτα , σημερα παλι το πρωι εβαλα ηλεκτρικη επειδη ειχα να βαλω 3 μερες και επειδη ειχε λιγα χνουδακια κατω εεε δε αντεχα να τα βλεπω , ο δικος μου θα ελεγε οτι ειναι πεντακαθαρα .

Απο την αλλη δεν το θεωρω θεμα βοηθειας , το θεωρω θεμα υποχρεωσης γιατι και εκεινος ζει εδω μεσα και υπαρχει αρα εχει και αυτος υποχρεωσεις στο σπιτι του οπως και εγω . Οπως και στα παιδια , ειναι και δικα του και δικα μου αρα οσο υποχρεωση εχω εγω εχει και εκεινος , εντα3ει δεν αντιλεγω ουτε εγω ουτε εκεινος , μανα ειμαι , παντα θα ειμαι λιγο παραπανω .

το θέμα είναι να μπορείς να νοιώθεις χαρούμενη μέσα στον γάμο σου για να μπορείς να δώσεις παραπάνω στα παιδάκια σου και στον αντούλη σου .

εαν είμαστε όλη την ημερα δουλεια - μετα σπίτι πάλι δουλείες - ο χρόνος που μένει είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ για να ξεκουραστούμε και να κάνουμε κατι το δημιουργικό με τα παιδιά μας ή να απολαύσουμε όλοι μαζί την οικογένειά μας.

η μοναδική λύση που βρίσκω είναι μια βοήθεια έιτε απο τον άντρα οποτε γλιτώνουμε και τα έξοδα είτε απο γυναίκα επι πληρωμής.

ο δικός μου ο αντρούλης δουλευει πολλες ώρες και μετά ερχεται η κούραση για να κάνει και στο σπίτι πράγματα.

Ομως ποτε μα ποτέ δεν μου λεει γιατι δεν το έκανες ....

φέρνω και μια κοπέλα και βοηθά πολύ την κατάσταση.

το θέμα με την μπάλα την Κυριακή και μένα με ενοχλεί (το κάνουν γνωστοί μας) αλλά νομίζω ότι μια στο τόσο ο καθένας δικαιούται λιγάκι να ξεσκάσει αρκεί να γίνεται και από τις δύο πλευρές. ή στην τελική μετα την μπάλα να βγούμε και όλοι μαζί για έναν καφέ ή μια βολτίτσα.

Αγαπη να υπάρχει και μετα όλα είναι τέλεια ... το σημαντικό είναι να λέμε τις ανάγκες μας στον σύντροφό μας για να μπορεί να μπαίνει στην θέση μας.

Για αν δεν μιλήσουμε ..... δεν θα πάρουν χαμπάρι τι νοιώθουμε...

Στο θέμα καθαριότητας, ο άντρας μου είναι πιο προσεχτικός και πιο τακτικός στο συμμάζεμα...είναι στο χαρακτήρα του...Όταν σκουπίζει, καθαρίζει τα πάντα, σκουπίζει 2 ώρες και τον παρακαλάω να μου πει πότε θα βάλει σκούπα να φεύγω-δεν αντέχω το θόρυβο τόση ώρα!Εγώ κάνω το σκούπισμα της πεθεράς!!!!χαχα!!Αλλά και σε όλες τις δουλειές, τα κάνει πιο προσεχτικά.

Ειλικρινά, ό,τι κάνω εγώ, το κάνει και ο άντρας μου...Με μια διαφορά...Επειδή εγώ γυρνάω στις 2 στο σπίτι και αυτός στις 7 το ααπόγευμα, ε, δεν μπορώ να του πω "τράβα πλύνε το μπάνιο"...Έχει αναλάβει (με μια σιωπηλή συμφωνία) όμως τόοοοοοοσα άλλα...Στο σπίτι, ΠΟΤΕ και για ΤΙΠΟΤΑ, δεν παίρνουμε μάστορα...Ό,τι κι αν χαλάσει ή θέλει άλλαγμα, το κάνει αυτός...Και μιλάω για τις "αντρικές" δουλειές-ό,τι μπορείτε να φανταστείτε...Αλλά και για τις "γυναικείες", πολλές φορές, Σάββατο πρωί έχουμε κάτσει και έχουμε κάνει μαζί καθαριότητα στο σπίτι...

Ποδόσφαιρο, δε βλέπει, έξω δε βγαίνει, αντίθετα, μου έχει κρατήσει το μωρό και έχω βγει εγώ...

Σήμερα το πρωί σηκώθηκα και βρήκα σημείωμα "Σας αγαπάω κορίτσια μου!"...ε, πώς να μη λιώσω και να πάρω δύναμη για όλους τους "ρόλους" μου???

Νομίζω έχουμε βρει τις ισορροπίες μας, δεν υπάρχει γκρίνια (τη σιχαίνομαι!) ούτε από μένα, ούτε από εκείνον, δεν είναι απαιτητικός του στυλ "τι θα φάμε σήμερα?" και κάθε φορά που μαγειρεύω ή κάνω κάτι άλλο, έχει έναν καλό λόγο να πει...Πάντα επαινεί πόσο καλή μητέρα είμαι, πάντα μου δείχνει τρυφερότητα και φροντίδα-το ομολογώ αυτός πολύ περισσότερο από ότι εγώ κι ας ξέρω πόσο ανάγκη το έχει...

Δεν ξέρω, απλά αυτό που λέω έχουμε ηρεμία, έχουμε μια ισορροπία και μου αρέσει έτσι όπως είμαστε...

Αρνητικά??Έχει, όπως όλοι, απλά τα αγαπάω ΚΑΙ αυτά!Κάποια από αυτά με κάνανε και τον ερωτεύτηκα!

Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος και ΜΟΝΟ ο σύζυγος μου θα μπορούσε να με δεχτεί έτσι όπως είμαι (δε θα αναλύσω τώρα τα αρνητικά μου...)

Απλά, δεν ένιωσα ποτέ ότι μέσα στο σπίτι καθένας έχει το ρόλο του και πιο πολλούς εγώ...Καθένας συμπληρώνει τον άλλο στα πάντα...κι αυτό είναι που μου αρέσει...