Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΙΠΙΛΑ & ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Εχω το ιδιο προβλημα και το μωρο ειναι 5,5 μηνων.

Απο τη αρχη ηταν κατι που με ενοχλουσε , αλλα τωρα πια μου εχει γινει σχεδον ανυποφορο. Το μωρο δε χρησιμοποιει πιπιλα και τωρα πια δεν την παιρνει κιολας. Δεν ξερω τι να κανω. Πραγματικα, αν δεν κοιμηθω εγω πρωτη, στο τελος τα νευρα μου γινονται κροσια. Μπορει να γινει κατι; Ειναι κατι που πραγματικα με εχει κουρασει παρα πολυ, μερικες φορες σκεφτομαι μεχρι και να αποθηλασω γι' αυτο το λογο...

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Το μωρό παίρνει πιπίλα;

Αν δεν τη θέλει δοκίμασε να του δώσεις το μικρό σου δάχτυλο για πιπίλα (με το μαλακό προς τα πάνω) και δες πώς αντιδρά.

Το ξανασυζητάμε :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 428
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μωρό παίρνει πιπίλα;

Αν δεν τη θέλει δοκίμασε να του δώσεις το μικρό σου δάχτυλο για πιπίλα (με το μαλακό προς τα πάνω) και δες πώς αντιδρά.

Το ξανασυζητάμε :)

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου Αγλαϊα...

Μακάρι να μπορείς να με βοηθήσεις, γιατί απελπίζομαι ωρες, ωρες... Το μωρό δεν θέλει πιπίλα ούτε ζωγραφιστή... Έχουμε δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα σχέδια και μοντέλα, δε γίνεται τίποτα. Το κόλπο με το δάχτυλο το έχουμε εφαρμόσει επίσης, με μερική μόνο επιτυχία, στο παρελθόν, τωρα πια το πιπιλάει λίγο και μετά το φτύνει και φωνάζει. Επίσης παλιότερα κοιμόταν καμιά φορά και με λίγο τραγουδάκι και κούνημα στο ρηλάξ, με καμιά βόλτα στο καρότσι, με περπάτημα πάνω κάτω στο διάδρομο κι αυτός στον ώμο (χιλιομετρα)... Έχει όμως δύο μήνες τουλάχιστον που κοιμάται μόνο στο στήθος ή τίποτα.

Οποιαδήποτε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί καμιά φορά με εξαντλει ψυχλογικα σε τέτοιο βαθμό η διαδικασία, που μόλις κοιμηθεί κλαίω. Επίσης, τη μία και μοναδική φορά που τον άφησα το βράδυ γιατί έπρεπε όπωσδήποτε να πάω κάπου, κοιμήθηκε νηστικός (δεν πέρνει ούτε μπιμπερό, ήπιε ελάχιστο γάλα με το κουτάλακι), μετά από μιαμιση ώρα κλάματος, απαρηγόρητου. Κοιμήθηκε από την εξάντληση ο καημένος. Μονο που το λέω δακρύζω. Έκτοτε ουτε τόλμω να τον αφήσω, ούτε και τον αναλαμβάνει κανείς βέβαια...

Τέλος πάντων, το αφήνω έδω το θέμα γιατί ήδη μακρυγορώ.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου Αγλαϊα...

Μακάρι να μπορείς να με βοηθήσεις, γιατί απελπίζομαι ωρες, ωρες... Το μωρό δεν θέλει πιπίλα ούτε ζωγραφιστή... Έχουμε δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα σχέδια και μοντέλα, δε γίνεται τίποτα. Το κόλπο με το δάχτυλο το έχουμε εφαρμόσει επίσης, με μερική μόνο επιτυχία, στο παρελθόν, τωρα πια το πιπιλάει λίγο και μετά το φτύνει και φωνάζει. Επίσης παλιότερα κοιμόταν καμιά φορά και με λίγο τραγουδάκι και κούνημα στο ρηλάξ, με καμιά βόλτα στο καρότσι, με περπάτημα πάνω κάτω στο διάδρομο κι αυτός στον ώμο (χιλιομετρα)... Έχει όμως δύο μήνες τουλάχιστον που κοιμάται μόνο στο στήθος ή τίποτα.

Οποιαδήποτε ιδέα είναι ευπρόσδεκτη, γιατί καμιά φορά με εξαντλει ψυχλογικα σε τέτοιο βαθμό η διαδικασία, που μόλις κοιμηθεί κλαίω. Επίσης, τη μία και μοναδική φορά που τον άφησα το βράδυ γιατί έπρεπε όπωσδήποτε να πάω κάπου, κοιμήθηκε νηστικός (δεν πέρνει ούτε μπιμπερό, ήπιε ελάχιστο γάλα με το κουτάλακι), μετά από μιαμιση ώρα κλάματος, απαρηγόρητου. Κοιμήθηκε από την εξάντληση ο καημένος. Μονο που το λέω δακρύζω. Έκτοτε ουτε τόλμω να τον αφήσω, ούτε και τον αναλαμβάνει κανείς βέβαια...

Τέλος πάντων, το αφήνω έδω το θέμα γιατί ήδη μακρυγορώ.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

Πώς σε νοιώθω πώς σε νοιώθω!!!!

Μου ξύπνησες αναμνήσεις... :?

Ακριβώς το ίδιο θέμα με το πιπίλισμα αντιμετωπίζω κ εγώ. Το μωράκι μου είναι 19 ημερών κ κοιμάται μόνο πιπιλίζοντας το στήθος, αφού έχει ήδη χορτάσει. Και αν μου κλάψει στο κρεββατάκι του, μόνο με το στηθος θα τον ξαναπάρει ο ύπνος. Την πρώτη φορά που μου το έκανε (ήταν 5 το πρωί...) κ με εξάντλησε. Τώρα το αποδέχτηκα, τον αφήνω, αλλά μόλις καταλάβω ότι τον πήρε ο ύπνος τον απομακρύνω, γιατί μετά από πολλή ώρα νιώθω ενόχληση στη θηλή κ φοβάμαι μήπως μου την ερεθίσει. Πάντως, για να μοιραστώ κ εγώ την αγωνία μου, έχω ένα άγχος μήπως αυτό του γίνει συνήθεια κ τους μετέπειτα μήνες, αλλά διαβάζοντας τα μηνύματά σας, κορίτσια, μάλλον θα πρέπει να το πάρω κ αυτό απόφαση... (τελικά, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση είναι να την πάρεις απόφαση κ να μην τη θεωρείς ως κάτι αρνητικό! :wink: )

Γεια σας κορίτσια και εγώ με την σειρά μου να σας πω την εμπειρία μου. Μέχρι τους πρώτους 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού θεωρώ ότι είναι αναμενόμενο το παιδί να έχει ανάγκη το πιπίλισμα για όσο θέλει...και πρέπει να κάνετε υπομονή........... Τι γίνεται όμως μετά???? Διότι και εγώ είχα αρκετή υπομονή πέρασαμε τους 6 μήνες αρχίσαμε τις στερεές τροφές και ακόμα προσπαθώ με το θέμα θηλασμού-πιπίλισμα-συνεχόμενος ύπνος.......Παρατήρησα ότι από την στιγμή όπου ξεκίνησαν οι στερεές τροφές σαν να μπήκε κάποιο προγραμματάκι μέσα στην ημέρα...συγκεκριμένα ύστερα από την φρουτόκρεμα θα κοιμηθεί 1 ωρίτσα το ίδιο και μετά το μεσημεριανό φαγητό, αλλα στο απογευματινό και βραδυνό-πρωινό που είναι ακόμα θηλασμός επικρατεί αναρχία!!!!! Και αν καταφέρω να τον κοιμίσω έστω και στο κρεββάτι μαζί μας χρησιμοποιεί το στήθος σαν πιπίλα κάθε δύο ώρες θα με αναζητήσει έστω για να πιπιλίσει δευτερόλεπτα και να ξανακοιμηθεί....και αν ξυπνήσει και δεν με βρει δίπλα του με φωνάζει και περιμένει να πάω στο κρεββάτι και να πιπιλίσει....βέβαια αν δεν πάω προκειμένου να το ξεχάσει και να ξανακοιμηθεί τότε επιχειρεί να κατέβει από το κρεββάτι και να έρθει στο σαλόνι!!!!!Φυσικά η πιπίλα του είναι παντελώς αδιάφορη και αν προσπαθήσω να του την δώσω ή υπάρχει στο κρεββάτι μαζί μας μπορεί μα παίξει λίγο και μετά την πετάει!!!

Πάντως και εγω δεν έχω καταφέρει να βγω ένα βράδυ με την ησυχία μου.....θέλω τόσο πολύ να σταματήσει τον θηλασμό από μόνος του αλλα αν όλη αυτή η αναρχια σχετίζεται με τον θηλασμό πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αντέξω για πολύ!!!! Μια σκέψη είναι να περιμένω να κλείσει χρόνο και μετά να του δώσω φρέσκο γάλα μήπως και του πέσει πιο βαρύ και ναρκώνεται πιο πολύ οπότε να κοιμηθεί συνεχόμενα στο μέλλον..........

Το μόνο σιγουρο πάντως είναι ότι το παιδί έχει ανάγκη να πιπιλίσει και δεν πρέπει να του στερήσεις αυτό όμως δεν ξέρω εως πότε μπορείς να κάνεις υπομονή!!!!!

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Διαφημίσεις

Μια σκέψη είναι να περιμένω να κλείσει χρόνο και μετά να του δώσω φρέσκο γάλα μήπως και του πέσει πιο βαρύ και ναρκώνεται πιο πολύ οπότε να κοιμηθεί συνεχόμενα στο μέλλον..........

ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας..μπορεί να σου ξυπνάει και πάλι, και εσύ, εκεί που είχες το στήθος έτοιμο και ξαναέπεφτες γρήγορα για ύπνο, τώρα να έχεις τη προετοιμασία γάλακτος, το νανούρισμα, την αγκαλιά, το πέρα δώθε ίσως...

ΙΣΩΣ, λέω, μη το πάρεις τις μετρητοίς :D

Το μόνο σιγουρο πάντως είναι ότι το παιδί έχει ανάγκη να πιπιλίσει και δεν πρέπει να του στερήσεις αυτό όμως δεν ξέρω εως πότε μπορείς να κάνεις υπομονή!!!!!

Η ανάγκη και η συνήθεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα...στην ηλικία που είναι ο δικός σου, πιο πολύ για συνήθεια γίνεται (χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρη ότι αυτό ισχύει και στο μωρό σου..είναι πολλά που λαμβάνονται υπόψη: η επαφή κατά τη διάρκεια της μέρας, οι θηλασμοί κατά τη διάρκεια της μέρας, κλπκλπ).

Στα λέω όλα αυτά, γιατί κι εγώ εκεί βρίσκομαι. Σου προτείνω, αν διαβάζεις βιβλία στα αγγλικά, το no-cry-sleep solution και το baby sleep book του Sears. Εκεί θα βρεις αρκετά "κολπάκια" να μειώσεις το πιπίλισμα και τα ξυπνήματα, αν βέβαια δε τα έχεις εφαρμόσει ήδη.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι χρειάζεται υπομονή!

fouska, τα περισσότερα μωρά αλλάζουν συμπεριφορά όταν ξεκινούν οι στερεές τροφές κι εσείς είστε πολύ κοντά οπότε μπορεί να βρεθεί αυτόματα η λύση στην αλλαγή της διατροφής.

Το μωρό σου έχει δοκιμάσει να βάλει τα δικά του δάχτυλα στο στόμα για να παρηγορηθεί ή προτιμά αποκλειστικά το στήθος;

fouska, τα περισσότερα μωρά αλλάζουν συμπεριφορά όταν ξεκινούν οι στερεές τροφές κι εσείς είστε πολύ κοντά οπότε μπορεί να βρεθεί αυτόματα η λύση στην αλλαγή της διατροφής.

Το μωρό σου έχει δοκιμάσει να βάλει τα δικά του δάχτυλα στο στόμα για να παρηγορηθεί ή προτιμά αποκλειστικά το στήθος;

μακάρι αγλαϊα μου να στρωσει η κατάσταση όταν αρχίσει να τρώει. Τα δικά του δάχτυλα τα βάζει στο στόμα, ενίοτε τα πιπίλάει κιόλας, αλλά σαν παιχνίδι, όχι για χαλάρωση. Για να κοιμηθεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας τρόπος.

Κι εγώ πάντως έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στις στερεές τροφές. Ελπίζω να μη χρειαστεί να ακολουθήσω καμία μέθοδο για να κοιμηθεί, γιατί δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Δεν ξέρω, το Σεπτέμβριο θα γυρίσω στη δουλειά και αγχώνομαι ακόμα πιο πολύ...

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, χρειάζομαι τα φώτα σας!

Το αγοράκι μου είναι σήμερα 39 ημερών κ το θηλάζω αποκλειστικά, έχει πάρει δε αρκετό βάρος μέχρι σήμερα (περίπου 1300 γρ.). Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία λογική στα γεύματα που κάνει, τρώει 3-4 λεπτά, κοιμάται στο στήθος, μετά από λίγο ξυπνάει, πιπιλάει αρκετή ώρα, ξανατρώει 2-3 λεπτά, ξαναπιπιλάει, ξανακοιμάται κ.ο.κ. Όση ώρα δεν κοιμάται, είναι στο στήθος μου. "Καθαρά" γεύματα κάνει μόνο τη νύχτα που ξυπνάει, τρώει γύρω στα 10 λεπτά κ ξανακοιμάται. Καταλήγω λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη μεγαλύτερη ποσότητα του γάλατος που πίνει μάλλον το πίνει καθώς πιπιλάει, δεδομένου ότι ενεργητικό θηλασμό κάνει 3λεπτα ή 5λεπτα το πολύ. Αν δηλαδή κάποιος με ρωτήσει πόσα γεύματα κάνει την ημέρα, πολύ απλά, δεν ξέρω! Αυτό έχει ως περαιτέρω συνέπεια να μην ξέρω πότε να τον βάλω να ρευτεί.

Είναι φυσιολογικό αυτό για την ηλικία του? Δεν θα έπρεπε ήδη να ξεχωρίζουν τα γεύματά του από το πιπίλισμα? Το θέμα είναι ότι αυτό με έχει κάπως κουράσει κ φοβάμαι μην το συνεχίσει κ αργότερα. Για το λόγο αυτό θέλω να του δώσω πιπίλα. Πλην όμως, δεν την παίρνει!!! :roll: Δυο τρεις φορές την πήρε, αλλά τις περισσότερες φορές του έρχεται αναγούλα.. :lol:

Θα ξεκολλήσει μονάχο του από το στήθος, ή μόνο με τη βοήθεια της πιπίλας? Και πως μπορώ να τον κάνω να την δεχτεί? Γιατί έχω ακούσει ότι αν δεν την πάρει σε πρώιμο στάδιο μετά μπορεί να μην την παίρνει καθόλου. Θέλω πολύ να συνεχίζω να τον θηλάζω, αλλά σε λίγο θα ξεκινήσω δουλειά, ενώ εξάλλου, μου λείπει πολύ κ ο μεγαλύτερος γιός μου, με τον οποίο θέλω (κ ο ίδιος θέλει) να ασχολούμαι περισσότερο.

και εγω ειχα ξεκινησει πιπιλα απο την 6η εβδομαδα,δεν την επαιρνε στην αρχη,τι εκανα;του την εβαζα και την κραταγα με το δαχτυλο μου προς τα κατω μεχρι να αρχισει να την πιπιλαει καλα,στην αρχη την γλυφουν και την διωχνουν προς τα εξω.Εσυ κρατα την σταθερη στο στοματακι του μεχρι να βρει τον τροπο. :)

Διαφημίσεις

Αν με διαβάσεις πριν κανα μήνα τα ιδια ακριβώς γραφω σαν εσενα :)

Ολα ειναι πολυ φυσιολογικά και σιγα σιγα θα σταματήσουν και θα ξεκαθαρίσουν τα γεύματα . Ξερει το μικρό σου τι κάνει άστο ελευθερο και δωστου λίγο χρόνο :)

Εμένα την πιπιλα την έμαθε απο τον αντρα μου , εγω δεν ήθελα να της την δωσουμε και απο εμενα δεν την έπαιρνε με τιποτα στις αρχές .

Ακομα και τωρα την παιρνει μόνο οταν ειναι ξαπλωμενη για να νανουριστεί και αυτο για 5 λεπτά μετα την φτύνει , δεν της αρεσει :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Athena, τέτοια "βίαια" κάνω κ εγώ, άλλοτε πιάνουν, άλλοτε κοκκινίζει όλος από την προσπάθεια να την διώξει... :shock:

Από τη μία τον λυπάμαι, από την άλλη το θεωρώ απαραίτητο. Πόσο καιρό σου πήρε τελικά?

Λες Λαμπρινή να τα καταφέρει μόνο του? Εγώ είμαι πελαγωμένη. Για να είμαι ειλικρινής, η μητέρα μου με πιέζει να του τη μάθω την πιπίλα, κ όπως λες κ εσύ, μόνο ξαπλωμένος την παίρνει από εμένα, ποτέ όταν τον έχω αγκαλιά, κ μη σου πω, μόνο όταν είναι μισοκοιμισμένος...

Εσένα, πότε "καθάρισε" τα γεύματά του, πολύ μετά τις 40 ημέρες?

Να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι ακριβως . Καπου εκει , ίσως όταν πλησιαζαμε στους 2 μήνες . Αρχισε να κοιμαται λιγο περισσότερο (δεν κοιμοταν σχεδον καθολου την διαρκεια της μερας ) και να κανει πιο "καθαρα" γευματα .

Εγω θα σου λεγα , με την ελαχιστη πειρα που έχω , να μην επιμενεις για πιπιλα . Αν δεν την θελει ειναι κριμα να επιμένεις , εξάλλου δεν νομιζω να σε οφελήσει σε κατι .

Το μωράκι σου λε κανει ολη την δουλειά για να έχεις γαλατάκι να το ταίζεις ! Γιαυτο παλευει και κουραζεται και πιπιλάει :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Athena, τέτοια "βίαια" κάνω κ εγώ, άλλοτε πιάνουν, άλλοτε κοκκινίζει όλος από την προσπάθεια να την διώξει... :shock:

Από τη μία τον λυπάμαι, από την άλλη το θεωρώ απαραίτητο. Πόσο καιρό σου πήρε τελικά?

Αργησε αλλα την συνηθισε μετα και με βολεψε πολυ αυτο γιατι σταματησε να με πιπιλαει χωρις να πειναει,ηρεμησα και εγω ετσι.

Mεχρι να τα καταφερω δοκιμασα ολες τις πιπιλες του εμποριου και τελικα δεχθηκε καλυτερα τις πιπιλες με σιλικονη mothercare.

Διαφημίσεις

Μονο που το διαβαζα,ζοριστηκα εγω.... :(

Προσπαθει το μωρο να διωξει την πιπιλα η οποια το αναγουλιζαει κι εσυ επιμενεις;Δεν το λυπασαι;

Με τιποτα δεν θα κανα κατι τετοιο εγω στο μωρο.

Και μην ξεχνας οτι αυτο το πιπιλισμα του στηθους ειναι φυσιολογικο,η πιπιλα ειναι κατι τεχνητο.Κι αν κοψει αυτο το πιπιλισμα μπορει να χανει γευματα και να μην βαλει το αναμενομενο βαρος.

Επισης,οι περισσοτερες συμβουλες της γενιας των μαμαδων μας ειναι λαθος, γι αυτο να μην πολυδινουμε σημασια....

Ποτέ δεν δίνουμε ή κάνουμε κάτι με το ζόρι ενάντια στη θέληση του μωρού.. Αν τη δεχτεί έχει καλώς είναι ανάγκη του. Αν όχι σημαίνει ότι δεν θέλει να ικανοποιησει την αναγκη αυτή , ειδιά με ταχνητό τρόπο.

eNeap2.pngNziDp2.png

Ρε και εγώ στεναχώρια που είχα που δεν είχε μάθει ο μικρός την πιπίλα για να "ξεκουράζομαι" λιγάκι... όλες τις είχα δοκιμάσει αλλά εκείνος προτιμούσε "the real thing" :P

Τώρα όμως που είναι 20 μηνών και δεν έχω το άγχος να την "κόψω" σκέφτομαι τι καλά που δεν την έμαθε... :wink:

Λιγάκι υπομονή... και αν δεν τη μάθει τελικά μη ζορίζεσαι... θα αποζημιωθείς αργότερα! :wink:

:oops:

Και εγώ νιώθω άσχημα, ίσως δεν το κατέστησα σαφές, από τη μία προσπαθώ να αλλάξω φάση, από την άλλη δεν νιώθω καλά που τον πιέζω, γι αυτό κ ρώτησα αν το συνεχές πιπίλισμα είναι κάτι που θα σταματήσει μόνο του. Γιατί έχω ακούσει περιπτώσεις μωρών που το συνεχίζουν για αρκετούς μήνες. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που πρέπει σε λίγο διάστημα να ξεκινήσω δουλειά? πως θα αποκοιμιέται (τώρα, μόνο με το στήθος) κ πως θα παρηγορείται που εγώ θα λείπω? Μόνο στο στήθος σταματάει το κλάμα. Αν δεν δώσω πιπίλα, τι άλλο μπορώ να κάνω?

Κι εμένα ακριβώς έτσι! Είχα αγχωθεί μήπως μάθει δάχτυλο κλπκλπ...ποτέ δεν δέχτηκε πιπίλα με ΤΙΠΟΤΑ μόνο που και που τη δαγκωνε όταν την τρώνε τα δόντια...

Δεν με νοιάζει όμως, δεν θα έχω το θέμα κοψίματος, και δεν θα ξυπνάει καθε τρεις και λιγο όταν της πέφτει η πιπίλα το βράδυ...(ξυπναει βεβαια ουτως η αλλως κάθε τρεις και λιγο...χαχαχαχα για ΜΕΕΕΕΕΜ)

eNeap2.pngNziDp2.png

Προσπαθει το μωρο να διωξει την πιπιλα η οποια το αναγουλιζαει κι εσυ επιμενεις;Δεν το λυπασαι;

Με τιποτα δεν θα κανα κατι τετοιο εγω στο μωρο.

Και μην ξεχνας οτι αυτο το πιπιλισμα του στηθους ειναι φυσιολογικο,η πιπιλα ειναι κατι τεχνητο.Κι αν κοψει αυτο το πιπιλισμα μπορει να χανει γευματα και να μην βαλει το αναμενομενο βαρος.

Επισης,οι περισσοτερες συμβουλες της γενιας των μαμαδων μας ειναι λαθος, γι αυτο να μην πολυδινουμε σημασια....

Δεν αναγουλιαζει...αλλο το πιπιλισμα της θηλης αλλο της πιπιλας.Θηλασα τον γιο μου 2 χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα.Η πιπιλα εμενα με βοηθησε αρκετα.Και ο λογος που την χρησιμοποιησα ηταν για να πιπιλαει τις ωρες που το χρειαζεται.Ειχα φτασει σε σημειο απο το πιπιλισμα να εχω υπερπαραγωγη γαλακτος και ο Μαριος επαιρνε πολυ βαρος,γιατι ετρωγε χωρις να χρειαζεται.Οπως και να εχει το θεμα δεν ειναι αν χρειαζεται ή οχι η πιπιλα,αλλα καποιες φορες κοιταμε και το πρακτικο μερος στις σχεσεις μας.Οσες θηλασαν ή θηλαζουν το αντιμετωπιζουν αυτο.

athena, σε ποια ηλικία του την άρχισες την πιπίλα, πώς και ποια ήταν η εξέλιξη του βάρους του μέχρι σήμερα? το έξτρα βάρος το έχει ακόμα ή το έχασε λόγω κινητικότητας?

κι εμένα θα με ενδιέφερε η απαντηση σου, καθότι η μικρή γεννηθηκε 3 κιλά και 6 μηνών ήταν 9 κιλά. Τρώνε οντως ακόμα κι αν δεν χρειάζονται? Εχει πέσει πολύ πιπίλισμα τελευταία(το αποδιδω μηπως βγάλουμε το πρώτο δόντι) και πολλά εξτρα ξυπνηματα το βράδυ που μόνο με θηλασμό ξανακοιμάται με ΤΙΠΟΤΑ άλλο...Αχχχχ.....η μέση μου η ερμη...εχω αρχίσει να ανυσηχω λιγάκι πάντως για το βάρος...όσο για το πιπίλισμα δεν νομίζω ότι μου έχει αυξήσει ιδιαίτερα την παραγωγή, αλλά πλέον έχω κόψει και μια αντληση στη δουλειά (απο 2) και μπορεί έτσι να έρχεται στα ισα της!

eNeap2.pngNziDp2.png

κι εμένα θα με ενδιέφερε η απαντηση σου, καθότι η μικρή γεννηθηκε 3 κιλά και 6 μηνών ήταν 9 κιλά. Τρώνε οντως ακόμα κι αν δεν χρειάζονται? Εχει πέσει πολύ πιπίλισμα τελευταία(το αποδιδω μηπως βγάλουμε το πρώτο δόντι) και πολλά εξτρα ξυπνηματα το βράδυ που μόνο με θηλασμό ξανακοιμάται με ΤΙΠΟΤΑ άλλο...Αχχχχ.....η μέση μου η ερμη...εχω αρχίσει να ανυσηχω λιγάκι πάντως για το βάρος...όσο για το πιπίλισμα δεν νομίζω ότι μου έχει αυξήσει ιδιαίτερα την παραγωγή, αλλά πλέον έχω κόψει και μια αντληση στη δουλειά (απο 2) και μπορεί έτσι να έρχεται στα ισα της!
και εμενα καπως ετσι.Την ξεκινησε την 6η-8η εβδομαδα,αναγκαστικα πινουν και γαλα καθως πιπιλανε και θυμαμαι οτι η γκρινια του μεγαλωνε οταν γινοταν αυτο,μετα ηρεμησαμε ολοι μας και η παραγωγη μου επανηλθε στα φυσιολογικα και καλυτερα κοιμοταν και εγω ηρεμησα αρκετα αφου καθοταν και με αλλος στην αγκαλια εχοντας την πιπιλα του.

galatoula γειαααα!!!!

Εμεις γεννηθηκαμε 4 και 6 μηνων ημασταν 9 κιλα και 73 ποντους!Βεβαια τις διπλες που εχετε στα χερια δεν τις εχουμε :lol::lol: μαλλον εχουμε αλλο σωματοτυπο.

Επειδη εγω, ξερεις,ταιζω με το μπουκαλι,μπορω να σου πω (οσο τουλαχιστον αφορα την δικια μου) οτι τρωνε οσο θελουν και οταν χορταινουν, στοπ!!Δεν τρωει γουλια παραπανω.Βεβαια εξαρταται απο το παιδι.

Εσυ ,ομως γιατι ανησυχεις για το βαρος;

Με στερεες πως πατε;(καταχρηση τοπικ σορυ.... :oops: )εδωσες ρυζαλευρο και τετοια;

Εμεις τρωμε φρουτακι,πότε αρκετο πότε λιγοτερο.Παντα με καραγκιοζιλικια παντως :lol: !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...