Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Τελικά την λύση την βρήκα μόνη μου.Πονάω λίγο στην αρχή αλλά μετά κυλάει ομαλά ο θηλασμός.Τον αφήνω να θηλάσει μέχρι να νιώσω ότι αδειάζει.Την άλω την πιάνει αλλά και πάλι η θηλη είναι προβληματική και δεν φτάνει μέχρι μέσα-μέσα στο στόμα του με αποτέλεσμα να με πονά.Πάνε όλα καλά παρολα αυτά.Χορταίνει πίνοντας και μόνο από αυτόν τον μαστό.

Δηλαδή δεν έχεις πια πληγές;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Δηλαδή δεν έχεις πια πληγές;

Είναι πολύ καλύτερα.Εκανα πλήσεις με σοδονερα, ξυδονερα, αλατόνερα και καποιες φορές χρησιμοποιησα και το θηλαστρο μόνο σ'αυτόν τον μαστό μέχρι να έρθει η θηλη στα ίσια της.Ευτυχώς όλα καλα μου πάνε!!!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Θήλασα για 9 μήνες και στον 10ο έβαλα και σκόνη με σκοπό τον αποθηλασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε στο τέλος του 10ου.

Για μένα ο θηλασμός έγινε μια υπέροχη εμπειρία μετά τους 2-3 μήνες. Μέχρι τότε ταλαιπωρήθηκα αρκετά με πληγές στη μία θηλή και με κλάμματα του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού τα οποία δεν ήξερα που να τα αποδώσω! Έλεγα έχω μεγάλη ροή, έχω μικρή ροή, θέλει να ρευτεί, έχει αέρια, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!!! Μόλις άρχιζε τα κλάμματα τον σήκωνα, τον πήγαινα μια βόλτα, τον ξάπλωνα και του πίεζα τα πόδια μήπως είχε αέρια (η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές έκανε κακά με αυτόν τον τρόπο) και μετά πάλι στο στήθος. Συνήθως τότε έπινε πιο ήρεμα! Είχα βάλει τα κλάματα άπειρες φορές γιατί έλεγα ότι είμαι ανίκανη να θηλάσω το παιδί μου!!

Τέλος πάντων εκεί γύρω στο τρίμηνο τα ξεπεράσαμε όλα αυτά, έγιαναν και οι θηλές και ο θηλασμός ήταν περίπατος!! Θήλαζα ακόμα και σε εμπορικά και σε καφετέριες χωρίς καμιά ντροπή και χωρίς να καλύπτομαι!:wink:

Θέλω επίσης να πω ότι τις πρώτες δύσκολες μέρες του θηλασμού κάλεσα 2-3 φορές στο σπίτι μια σύμβουλο η οποία με βοήθησε πολύ και στην στάση και στο πως έπρεπε να πάρει τη θηλή το παιδί στο στόμα. Να πω επίσης ότι στο μαιευτήριο είχα rooming in το οποίο λογικά βοήθησε πολύ.

Τώρα, οι λόγοι που το σταμάτησα στο 10μηνο είναι διάφοροι:

1ον. Ήθελα να πάω εκδρομή με τον άντρα μου χωρίς το μωρό για μερικές μέρες και η ιδέα ότι θα έπρεπε να πάρω μαζί μου το θήλαστρο και να αρμέγομαι 2-3 φορές την ημέρα με αποθάρρυνε.

2ον. Ήθελα να μάθω τον μικρό να ηρεμεί μόνος του χωρίς το στήθος μου για πιπίλα τα βράδια που ξύπναγε και τα μεσημέρια για να κοιμηθεί. Όσο θήλαζα είχα την εύκολη λύση οπότε δεν είχε "εκπαιδευτεί" σε αυτό. Τώρα θα μου πείτε, "ήθελες να εκπαιδεύσεις ένα μωρό 9 μηνών;"... έτσι το είχα δει τότε αλλά δεν το έχω μετανιώσει γιατί τώρα που δουλεύω είναι πολύ βολικό που μπορεί και κοιμάται χωρίς βοήθεια.

3ον. Έβλεπα το στήθος μου σαν μια μηχανή παραγωγής γάλακτος, δεν ένοιωθα ερωτική και δεν είχα καμιά διάθεση για σεξ κάτι το οποίο επανήλθε όταν αποθήλασα και επέστρεψε η περίοδος. Ένοιωθα σαν να περνάω κλιμακτήριο!!

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που θα μπορούσα να θηλάσω άνετα μέχρι να κλείσει χρόνο ο μικρός, δεν το μετανιώνω και μπορώ να πω ότι νοιώθω και περήφανη που το παιδί μου θήλασε 10 μήνες όταν τα περισσότερα παραδείγματα που έχω είναι από καθόλου έως το πολύ 3-4 μήνες. Το πάλεψα και το απόλαυσα όσο μπορούσα. Παρόλα αυτά θεωρώ πολύ τυχερά τα παιδάκια που θηλάζουν για μεγαλύτερο διάστημα! Το γάλα της μάνας είναι όντως αναντικατάστατο και όλη η πράξη του θηλασμού παράγει απίστευτα συναισθήματα!

u65Tp3.png

QACnp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας μανουλες.. Εχω ενα κοριτσακι 17 ημερων..εχω την εντυπωση οτι εχει κανει το στηθος πιπιλα..νομιζω οτι δν εχω και πολυ γαλα ηιατι δν εχω αυτα τα πρηξιματα και τα γαλατα να τρεχουν εχω αγχωθει δν θελω να σταματησω να θηλαζω.. Και εκτος απο αυτο ειναι τωρα 2 μερες που τρωει ανα μιση ωρα..της δινω και ξενο μια φορα τη μερα. Κανω κατι λαθος; Πειτε μου τη γνωμη σας.. Ο καθενας μου λεει τα δικα του εχω χαζεψει

η καθε μαμα ειναι και διαφορετικο εργοστασιο γάλακτος

και το καθε παιδι ειναι και διαφορετικος καταναλωτης

μην αγχωνεσαι , η φυση ξερει παντα ποια ειναι η σωστη ποσοτητα γαλακτος

που πρεπει να παρει ενα μωρο. οσο πιο πολυ θηλαζει τοσο αυξανεται και η παραγωγη . το γεγονος οτι δεν εχεις πρηξιματα ειναι καλο

σημαινει πως το παιδι θηλαζει σωστα και δεν αφηνει το στηθος να μπουκωσει και να παθεις καμμια μαστιτιδα

Διαφημίσεις

Γεια σας μανουλες.. Εχω ενα κοριτσακι 17 ημερων..εχω την εντυπωση οτι εχει κανει το στηθος πιπιλα..νομιζω οτι δν εχω και πολυ γαλα ηιατι δν εχω αυτα τα πρηξιματα και τα γαλατα να τρεχουν εχω αγχωθει δν θελω να σταματησω να θηλαζω.. Και εκτος απο αυτο ειναι τωρα 2 μερες που τρωει ανα μιση ωρα..της δινω και ξενο μια φορα τη μερα. Κανω κατι λαθος; Πειτε μου τη γνωμη σας.. Ο καθενας μου λεει τα δικα του εχω χαζεψει

Καλημέρα, μην ανησυχείς γιατί μέχρι τις 40 μέρες δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός, κάτι που θα γίνει αφήνοντας το μωράκι να θηλάζει όσο θέλει, ακόμη και κάθε μισή ώρα. Δίνοντάς του συμπλήρωμα, μπερδεύεις την παραγωγή σου η οποία τώρα προσπαθεί να συγχρονιστεί με τις ανάγκες του μωρού. Το οτι δεν έχεις πρηξίματα σημαίνει πως είσαι σε καλό δρόμο όπως λέει και η προλαλήσασα. Καλή συνέχεια

Θήλασα 11 μήνες αποκλειστικά και αν και θα ήθελα να θηλάσω παραπάνω δεν νιώθω τύψεις γιατί ο μικρός τον έκοψε μόνος του τον θηλασμόκαι δεν ήθελε με τίποτα να συνεχίσουμε.:confused::rolleyes:

Μα και στο στηθος που τη βαζω δν τρωει απλα την κραταει λαι καθεται με τις ωρες

Αν το μωρό βρέχει και λερώνει τις απαραίτητες πάνες, τότε η πρόσληψη γάλακτος είναι επαρκής.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...
Εγώ θήλασα μέχρι 3,5 μηνών και με το πολύ ζόρι. Δυστυχώς είχα μπει στην διαδικασία να σκέφτομαι ανα δύο ώρες "Πίνει γάλα τώρα ή δεν πίνει? Έχω γάλα ή δεν έχω? Μήπως ήθελε να πιεί λίγο περισσότερο και εγώ δεν έχω? Πριν 1 ώρα τον θήλασα γιατί κλαίει? Πάει αυτό ήταν.... δεν έχω γάλα" Και άντε να έρθει ο γιατρός με την ζυγαριά και κάθε φορά να μου λεει όλα οκ, να ησυχάζω εγώ, και μετά από δέκα μέρες πάλι τα ίδια. Και σίγουρα να περνάω όλο αυτό το άγχος στο παιδί. Αποφάσισα λοιπόν τον τελευταίο μήνα να πάρω θήλαστρο για να βγάζω το γάλα, να ξέρω πόσο πίνει και να ηρεμήσωωωωωω!!!! Φυσικά μετά από ένα μήνα μου κόπηκε το γάλα και έσκασα ένα τεράστιο χαμόγελο!!!! Για να μην παρεξηγηθώ είμαι φυσικά υπερ του θηλασμού αλλά προτιμώ να του δίνω ένα χειρότερο γάλα παρα να του μεταφέρω το άγχος και αυτήν την μη ψυχική ηρεμία που ίσως να χρειάζονται λίγο περισσότερο:!:

εγω θηλασα 3 μηνες με επιτυχια απο σχετικα νωρις και ειχα καταφερει να κοιμιζω το μωρακι στις 10 το βραδυ και να κοιμαται ενα καλο 4ωρο, δηλαδη ολα τελεια. οταν ομως το μωρακι εμφανισε πολυ εντονη αλλεργια στο αγελαδινο γαλα, (μαλλον ηταν σε αυτο, θα μπορουσε να ηταν αυγα η και μοσχαρι) με αιμα στα κακα, πολυ ανησυχια και δεν επαιρνε ικανοποιητικο βαρος, επρεπε να κανω προσεκτικη διατροφη. ξεκινησα λοιπον, μη γνωριζοντας ακριβως το αλλεργιογονο,βλεποντας οτι σχεδον παντου υπαρχουν ιχνη γαλακτος και αυγου και να φοβαμαι το καθετι, διοτι μια τετοια σοβαρη αλλεργια ειναι επικινδυνη, και με πολυ πεινα ( ας μη κοροιδευομαστε ο θηλασμος ανοιγει πολλλυυυ την ορεξη και μπορει να παχαινει) αρχιζα να σκεφτομαι το μπουκαλι. η αληθεια ειναι οτι στις αρχες ειχα τυψεις, μεχρι που δακρυσα τη τελευταια φορα που τον θηλασα, οταν ομως μετα τη δευτερη μερα που το παιδακι ηρεμησε, αλλαξε το προσωπο του ( μεχρι και η παιδιατρος το ειπε που ειναι υπερ του θηλασμου), αρχισε να κοιμαται και να παιρνει βαρος εφυγαν οι τυψεις και εγινα πιο χαρουμενη και ξεκουραστη μαμα.

τα ερωτηματα μου ειναι λοιπον -επρεπε να συνεχιζω να μη τρεφω το παιδι μου σωστα μονο και μονο για να λεω οτι θηλαζω και να μη εχω τυψεις??? αν το να μη θηλαζεις σε κανει να νιωθεις πιο χαρουμενη, λιγοτερο κουρασμενη και να ευχαριστιεσαι πιο πολυ τους πρωτους δυσκολους και μοναδκους μηνες της ζωης τους, πρεπει να επιμεινεις στο θηλασμο???:? οχι στις τυψεις, ναι στη λογικη.

Διαφημίσεις

• 5 months later...

κοριτσια καλησπερα....το θεμα του θηλασμου με πονεσε πολυ...την πρωτη μου κορη δεν την θηλασα ουτε μια μερα(επιλοχειος καταθλιψη)...εκλαιγα για 6 μηνες που δεν τη θηλασα...την δευτερη μου κορη αποφασισα οτι και να γινει να τη θηλασω,,πηγα σε σεμιναρια,εκανα συζητησεις διαβαζα τοσα και τοσα..οταν μου την φερανε στο δωματιο(μετα απο καισαρικη)την εβαλα στο στηθος κι επεινε κανονικα..το καταλαβαινα και απο τις πανες(ειχα ενημερωθει)..μετα απο 3 μερες αποκλειστικου θηλασμου,με ματωσε στην μια θηλη...ποναγα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..τοσο πολυ που ουρλιαξα!!γυρισα σπιτι και αποφασισα να τ βγαζω με θηλαστρο...της εδινα συμπληρωμα βιολογικο γαλα ...μεχρι σημερα που ειναι 2μιση μηνων το βγαζω με θηλαστρο(οχι νοσοκομειακο)περιπου στα 240 ml και της το δινω συν συμπληρωμα..προσπαθησα να την βαλω στο στηθος ,επινε μια χαρα αλλα παλι αρχιζε να με ποναει,,,μεχρι και πριν 3 εβδομαδες το επιανε..τωρα πια δεν το θελει καθολου..:cry:.στενοχωριεμαι που δεν την θηλαζω αποκλειστικα,που βγαινουμε βολτες και παιρνω ενα σωρο πραγματα μαζι μου(μπουκαλια κτλ),αλλα τι να κανω?το παλεψα κι εχασα γιατι δεν αντεξα τον πονο.τωρα πια με θηλαστρο και οσο παει..δεν θα με κανει ο θηλασμος καλυτερη μητερα...

• 1 month later...
κοριτσια καλησπερα....το θεμα του θηλασμου με πονεσε πολυ...την πρωτη μου κορη δεν την θηλασα ουτε μια μερα(επιλοχειος καταθλιψη)...εκλαιγα για 6 μηνες που δεν τη θηλασα...την δευτερη μου κορη αποφασισα οτι και να γινει να τη θηλασω,,πηγα σε σεμιναρια,εκανα συζητησεις διαβαζα τοσα και τοσα..οταν μου την φερανε στο δωματιο(μετα απο καισαρικη)την εβαλα στο στηθος κι επεινε κανονικα..το καταλαβαινα και απο τις πανες(ειχα ενημερωθει)..μετα απο 3 μερες αποκλειστικου θηλασμου,με ματωσε στην μια θηλη...ποναγα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ..τοσο πολυ που ουρλιαξα!!γυρισα σπιτι και αποφασισα να τ βγαζω με θηλαστρο...της εδινα συμπληρωμα βιολογικο γαλα ...μεχρι σημερα που ειναι 2μιση μηνων το βγαζω με θηλαστρο(οχι νοσοκομειακο)περιπου στα 240 ml και της το δινω συν συμπληρωμα..προσπαθησα να την βαλω στο στηθος ,επινε μια χαρα αλλα παλι αρχιζε να με ποναει,,,μεχρι και πριν 3 εβδομαδες το επιανε..τωρα πια δεν το θελει καθολου..:cry:.στενοχωριεμαι που δεν την θηλαζω αποκλειστικα,που βγαινουμε βολτες και παιρνω ενα σωρο πραγματα μαζι μου(μπουκαλια κτλ),αλλα τι να κανω?το παλεψα κι εχασα γιατι δεν αντεξα τον πονο.τωρα πια με θηλαστρο και οσο παει..δεν θα με κανει ο θηλασμος καλυτερη μητερα...

Δοκίμασε ψευδοθηλες!!εγω το ιδιο έπαθα και στις δυο θηλές και μ΄αυτα σώθηκα!!θηλασα για 3 μηνες ετσι και σιγα σιγα τις έβγαλα... Το θηλαστρο πάλι το συγχενομουν δεν άντεχα να αφιερώνω τόσο χρονο σε αυτο!!!Κι εγω ήμουν έτοιμη να παρω χάπια..αλλα ευτυχώς δεν το έκανα γιατι θα έχανα πολλα...καλή συνεχεια!

Εγώ θήλασα μόνο δεκαπέντε μέρες και τα τρία μου παιδιά ,αποτέλεσμα δικής μου απόφασης.Ξέρω ότι πολλές θα πέσετε να με φάτε,αλλά παραθέτω κάποιους από τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.α.Ήθελα να είμαι ξεκούραστη,χωρίς να σέρνομαι από τα ξενύχτια,ώστε να αφιερώνω το εκατό τοις εκατό στα παιδάκια μου και στον αντρούλη μου.Δεν είχα σκοπό να είμαι συνέχεια με το μωρό κολλημένη στο στήθος και να παραμελώ τα υπόλοιπα παιδάκια μου ή αυτά να νιώθουν ζήλια προς το νεογέννητο,γιατί η μαμά τους δεν τους αφιερώνει όσο χρόνο αυτά ζητούν.β.Έβαλα από νωρίς τον μπαμπά στη διαδικασία της βοήθειας προς το νεογέννητο,με το να βοηθά στο τάισμα,ώστε να μην νιώθει ξέμπαρκος. γ.Αποκατάστάθηκε σχεδόν άμεσα η σεξουαλική μας σχέση,μια που αυτή γενικά ταράσσεται με τον ερχομό νέου μέλους και ενδεχομένως να οδηγήσει το ζευγάρι σε κρίση.Το γεγονός ότι δεν θήλασα συνειδητά,δεν με κάνει λιγότερο μητέρα από όσες θήλασαν,ούτε θεωρώ πως είναι κατακριτέο..Λατρεύω τα παιδάκια μου ,είναι το άλφα και το ωμέγα στην ζωή μου.Και ξαναλέω εκφράζω πάντα την δική μου προσωπική άποψη.

Αποδέχομαι απόλυτα την άποψή σου, όπως αποδέχομαι απόλυτα και ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για το παιδί. Εγώ έκανα θηλασμό και συμπλήρωμα μέχρι τον 7 μήνα και μετά μόνο ξένο. Φυσικά δεν ήθελε άλλο αφου το μπουκαλι είναι πιο έυκολο. Προσπάθησα αρκετά για αποκλειστικό αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν κρίνεται καμιά μάνα ότι είναι καλή επειδή θήλασε αποκλειστικά η όχι το παιδί της το θέμα είναι αν το προσπάθησε και τι προσφέρει γενικότερα σαυτό και στην οικογένειά της.

'Εχω απίστευτες τύψεις ακόμα και σήμερα μετά απο 2,5 χρόνια, που θήλασα τον γίο μου μόνο 40 ημέρες και αυτές όχι αποκλειστίκα λόγο λάθος πληροφοριών απο παιδίατρο,γνωστούς κλπ.Ελπίζω αν με αξίωσει ο Θεός να κάνω δεύτερο να μπορέσω.Θα το ηθελα πολύ

Διαφημίσεις

'Εχω απίστευτες τύψεις ακόμα και σήμερα μετά απο 2,5 χρόνια, που θήλασα τον γίο μου μόνο 40 ημέρες και αυτές όχι αποκλειστίκα λόγο λάθος πληροφοριών απο παιδίατρο,γνωστούς κλπ.Ελπίζω αν με αξίωσει ο Θεός να κάνω δεύτερο να μπορέσω.Θα το ηθελα πολύ

Οι τυψεις δε βοηθουν σε τιποτα μονο σου κανουν δυσκολη τη ζωη! Την ειχα πατησει καπως ετσι κι εγω με το πρωτο μου παιδι, μετα ομως ενημερωθηκα μονη μου, το εψαξα μονη μου ( δεν υπηρχαν τοτε συμβουλοι θηλασμου εδω που μενω), νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο και με αφανταστη υπομονη τα καταφερα μια χαρα. Ενημερωση θελει και επιμονη.Οσο για το θηλασμο, εννοειται οτι ειναι η καλυτερη τροφη για το παιδι και πρεπει η μανες να προσπαθουν σε αυτο αλλα αν για χ λογους δεν τα καταφερουν, ε δεν ηρθε και η συντελεια του κοσμου!

Οι τυψεις δε βοηθουν σε τιποτα μονο σου κανουν δυσκολη τη ζωη! Την ειχα πατησει καπως ετσι κι εγω με το πρωτο μου παιδι, μετα ομως ενημερωθηκα μονη μου, το εψαξα μονη μου ( δεν υπηρχαν τοτε συμβουλοι θηλασμου εδω που μενω), νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο και με αφανταστη υπομονη τα καταφερα μια χαρα. Ενημερωση θελει και επιμονη.Οσο για το θηλασμο, εννοειται οτι ειναι η καλυτερη τροφη για το παιδι και πρεπει η μανες να προσπαθουν σε αυτο αλλα αν για χ λογους δεν τα καταφερουν, ε δεν ηρθε και η συντελεια του κοσμου!

Σαφώς δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου που δεν θήλασα τον μικρό μου.Ούτε η πρώτη είμαι και σίγουρα ούτε η τελευταία.Και εγώ είχα ενημερωθεί για τον θηλασμό από σεμινάρια που πήγα,απο foroum,από φίλη που θήλασε δυο παιδία κλπ.Ίσως τελικά όπως αποδείχτηκε όχι αρκετά γιατί βασίστηκα σε μία γυναικολόγο που δεν συμπαθούσε τον θηλασμό (τον θεωρούσε χάσιμο χρόνου μάλλον),μια παιδίατρο που με προέτρεπε συνεχώς να δίνω μόνο ξένο και όχι ως συμπλήρωμα λόγω κάποιου προβλήματος του μικρού, που τελικά δεν ήταν αυτό απλά προωθούσαν πολύ μια μάρκα και μιας φίλης που ενώ είχε θηλάσει και η ίδια με επιτυχία 9 μήνες επέμενε πως το δικό μου γάλα δεν ήταν καλό ή δεν είχα γάλα έλεγε ( ο γιος μου ήταν πολύ λαίμαργος και εκτός απο το στήθος έτρωγε και αρκετό συμπλήρωμα) με αποτέλεσμα να μου λέει να κόψω το θηλασμό για καλό του παιδίου μου (ακόμα και σήμερα 2,5 χρόνια μετά ακόμα μου λέει πως εγώ δεν θα μπορούσα να θηλάσω γιατί είναι πολύ δύσκολο,ενώ για εκείνη μάλλον ήταν εύκολο?).Τελικά σταμάτησα τον θηλασμό στις 40 ημέρες και εγώ μετά για 9 μήνες είχα ακόμα γάλα.Να γιατί λοιπόν είχα τύψεις,γιατί βασίστηκα σε άτομα τα οποία νόμιζα ότι λόγω της ιδιότητας τους ήξεραν τι οδηγίες μου έδιναν και όχι ότι εξηπηρετούσαν άλλα συμφέροντα αποτην μερία του ο καθένας.

Σαφώς δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου που δεν θήλασα τον μικρό μου.Ούτε η πρώτη είμαι και σίγουρα ούτε η τελευταία.Και εγώ είχα ενημερωθεί για τον θηλασμό από σεμινάρια που πήγα,απο foroum,από φίλη που θήλασε δυο παιδία κλπ.Ίσως τελικά όπως αποδείχτηκε όχι αρκετά γιατί βασίστηκα σε μία γυναικολόγο που δεν συμπαθούσε τον θηλασμό (τον θεωρούσε χάσιμο χρόνου μάλλον),μια παιδίατρο που με προέτρεπε συνεχώς να δίνω μόνο ξένο και όχι ως συμπλήρωμα λόγω κάποιου προβλήματος του μικρού, που τελικά δεν ήταν αυτό απλά προωθούσαν πολύ μια μάρκα και μιας φίλης που ενώ είχε θηλάσει και η ίδια με επιτυχία 9 μήνες επέμενε πως το δικό μου γάλα δεν ήταν καλό ή δεν είχα γάλα έλεγε ( ο γιος μου ήταν πολύ λαίμαργος και εκτός απο το στήθος έτρωγε και αρκετό συμπλήρωμα) με αποτέλεσμα να μου λέει να κόψω το θηλασμό για καλό του παιδίου μου (ακόμα και σήμερα 2,5 χρόνια μετά ακόμα μου λέει πως εγώ δεν θα μπορούσα να θηλάσω γιατί είναι πολύ δύσκολο,ενώ για εκείνη μάλλον ήταν εύκολο?).Τελικά σταμάτησα τον θηλασμό στις 40 ημέρες και εγώ μετά για 9 μήνες είχα ακόμα γάλα.Να γιατί λοιπόν είχα τύψεις,γιατί βασίστηκα σε άτομα τα οποία νόμιζα ότι λόγω της ιδιότητας τους ήξεραν τι οδηγίες μου έδιναν και όχι ότι εξηπηρετούσαν άλλα συμφέροντα αποτην μερία του ο καθένας.

Κρίμα στη φιλενάδα σου βασικα που υποτειθεται οτι πρέπει να σε υποστηρίζει!

Εγω σε γνωστή μου της έδειξα πως να βάλει την μπεμπα στο στήθος !!!

Τελώσπαντων μην νοιωθεις άσχημα σίγουρα θα έχεις δεύτερη ευκαιρία !!

Κρίμα στη φιλενάδα σου βασικα που υποτειθεται οτι πρέπει να σε υποστηρίζει!

Εγω σε γνωστή μου της έδειξα πως να βάλει την μπεμπα στο στήθος !!!

Τελώσπαντων μην νοιωθεις άσχημα σίγουρα θα έχεις δεύτερη ευκαιρία !!

Κ εγώ το εύχομαι BabyCute.

• 4 εβδομάδες μετά...
Εγώ θήλασα μόνο δεκαπέντε μέρες και τα τρία μου παιδιά ,αποτέλεσμα δικής μου απόφασης.Ξέρω ότι πολλές θα πέσετε να με φάτε,αλλά παραθέτω κάποιους από τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.α.Ήθελα να είμαι ξεκούραστη,χωρίς να σέρνομαι από τα ξενύχτια,ώστε να αφιερώνω το εκατό τοις εκατό στα παιδάκια μου και στον αντρούλη μου.Δεν είχα σκοπό να είμαι συνέχεια με το μωρό κολλημένη στο στήθος και να παραμελώ τα υπόλοιπα παιδάκια μου ή αυτά να νιώθουν ζήλια προς το νεογέννητο,γιατί η μαμά τους δεν τους αφιερώνει όσο χρόνο αυτά ζητούν.β.Έβαλα από νωρίς τον μπαμπά στη διαδικασία της βοήθειας προς το νεογέννητο,με το να βοηθά στο τάισμα,ώστε να μην νιώθει ξέμπαρκος. γ.Αποκατάστάθηκε σχεδόν άμεσα η σεξουαλική μας σχέση,μια που αυτή γενικά ταράσσεται με τον ερχομό νέου μέλους και ενδεχομένως να οδηγήσει το ζευγάρι σε κρίση.Το γεγονός ότι δεν θήλασα συνειδητά,δεν με κάνει λιγότερο μητέρα από όσες θήλασαν,ούτε θεωρώ πως είναι κατακριτέο..Λατρεύω τα παιδάκια μου ,είναι το άλφα και το ωμέγα στην ζωή μου.Και ξαναλέω εκφράζω πάντα την δική μου προσωπική άποψη.

Σεβαστοτατο!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Θηλασα 2,5 μηνες μονο μαζι με ξενο αφου δεν ειχα αρκετο γαλα. Ισως φταιει και οτι εβγαζα αποκλειστικα με το θηλαστρο αφου η κορη μου οσο κ αν προσπαθησαμε με τις μαιες στο νοσοκομειο και το σπιτι δεν ηθελε να παρει με τπτ το στηθος μου. Δε νιωθω καμια τυψη και καμια ενοχη. Η κορη μου δοξα τω Θεω ειναι υγιεστατη. Παει στο σταθμο απο ενος ετους καθε μερα κ παρολα αυτα εχει αρρωστησει μονο 1-2 φορες αυτα τα 2 χρονια με απλο πυρετο κ λιγο βηχα. Δεν αμφισβητω τα οφελη του θηλασμου, απο την αλλη δεν ειμαι κ τοσο σιγουρη οτι οντως οδηγει σε υγιεστερα παιδια. Ξερω μωρα που θηλασαν αποκλειστικα τουλαχιστον 6μηνο κ ειναι συνεχως αρρωστα με αντιβιωσεις.

• 2 εβδομάδες μετά...
Ξερω μωρα που θηλασαν αποκλειστικα τουλαχιστον 6μηνο κ ειναι συνεχως αρρωστα με αντιβιωσεις.

Άσχετα από το αν το μητρικό γάλα παρέχει λίγο μεγαλύτερη θωράκιση ενάντια στις αρρώστιες (που πιστεύω ότι παρέχει) το συμπέρασμα αυτό δεν μπορεί να σταθεί γιατί θα έπρεπε να μπορείς να συγκρίνεις πόσο θα αρρώσταιναν αυτά τα ίδια μωρά αν δεν θήλαζαν καθόλου. Διαφορετικά είναι σαν να λέμε ξέρω πολλούς που καπνίζουν κ είναι καλά άρα το κάπνισμα δεν βλάπτει. Και γενικότερα η υγεία ενός μωρού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από την διατροφή.

Κατά τ' άλλα χαίρομαι πάρα πολύ που δεν νιώθεις ενοχές και που έχεις ένα υγιέστατο παιδάκι! Να το χαίρεσαι!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Θηλασα 2,5 μηνες μονο μαζι με ξενο αφου δεν ειχα αρκετο γαλα. Ισως φταιει και οτι εβγαζα αποκλειστικα με το θηλαστρο αφου η κορη μου οσο κ αν προσπαθησαμε με τις μαιες στο νοσοκομειο και το σπιτι δεν ηθελε να παρει με τπτ το στηθος μου. Δε νιωθω καμια τυψη και καμια ενοχη. Η κορη μου δοξα τω Θεω ειναι υγιεστατη. Παει στο σταθμο απο ενος ετους καθε μερα κ παρολα αυτα εχει αρρωστησει μονο 1-2 φορες αυτα τα 2 χρονια με απλο πυρετο κ λιγο βηχα. Δεν αμφισβητω τα οφελη του θηλασμου, απο την αλλη δεν ειμαι κ τοσο σιγουρη οτι οντως οδηγει σε υγιεστερα παιδια. Ξερω μωρα που θηλασαν αποκλειστικα τουλαχιστον 6μηνο κ ειναι συνεχως αρρωστα με αντιβιωσεις.

Και εγω δυστυχως στη πρωτη κορουλα μου θηλασα μονο δυο μηνες μαζι με ξενο γαλα..με ειχε παρει πολυ ομως απο κατω ολο αυτο και ψυχολογικα δεν ημουν καθολου καλα..ωσπου μια μερα συνειδητοποιησα πως δε γινοταν να συνεχιστει αλλο αυτο γιατι δε μπορουσα να ανταποκριθω οπως επρεπε στο μωρο σαν μανα..και ειπα τελος ..εκανα τη προσπαθεια μου...αλλα οχι και να φτανω σε τετοιο σημειο να κλαιω συνεχως απο τις τυψεις και να ειμαι χαλια..ευτυχως και εμενα η μικρη μου 1.5 χρονων ειναι και ειναι υγιεστατη.εως τωρα μια-δυο φορες εχει κανει πυρετο και βηχα...κι θα συμφωνησω οτι και εμενα πολλες γνωστες μου δυστυχως ενω θηλαζαν η θηλαζουν αρρωσταινουν τα μωρα τους και τα εχουν με αντιβιωσεις φουλ..μπορει να ειναι και κατι τυχαιο μπορει και οχι...αυτο βεβαια δε με κανει να αμφισβητω σε καμια περιπτωση τα οφελη του θηλασμου..

σε μερικες μερες περιμενω τη δευτερη κορουλα μου και εχω πει στον εαυτο μου οτι θα προσπαθησω πολυ περισσοτερο απο οτι στη πρωτη και ιδιαιτερα θα αποφυγω να δωσω ξενο γαλα..αλλα δε θα αφησω επισης τον εαυτο μου να με παρει απο κατω οπως εκανα στο πρωτο παιδι..θα κανω πραγματικα οτι καλυτερο μπορω τωρα πλεον που εψαξα και ενημερωθηκα περισσοτερο απο οτι στο πρωτο και ο θεος βοηθος..:)

Άσχετα από το αν το μητρικό γάλα παρέχει λίγο μεγαλύτερη θωράκιση ενάντια στις αρρώστιες (που πιστεύω ότι παρέχει) το συμπέρασμα αυτό δεν μπορεί να σταθεί γιατί θα έπρεπε να μπορείς να συγκρίνεις πόσο θα αρρώσταιναν αυτά τα ίδια μωρά αν δεν θήλαζαν καθόλου. Διαφορετικά είναι σαν να λέμε ξέρω πολλούς που καπνίζουν κ είναι καλά άρα το κάπνισμα δεν βλάπτει. Και γενικότερα η υγεία ενός μωρού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο από την διατροφή.

Κατά τ' άλλα χαίρομαι πάρα πολύ που δεν νιώθεις ενοχές και που έχεις ένα υγιέστατο παιδάκι! Να το χαίρεσαι!

Εννοείται! Και εξαρτάται απο τι επαφή έχει με αλλά παιδάκια, που ειναι συνέχεια άρρωστα! Αν ειναι μέσα σου σπίτι συνέχεια γιατι να άρρωστησει

Και ο γιος μου που ακομα θηλάζει συνέχεια αρρώστος ήταν τον χειμώνα γιατι πηγαίνει παιδικό και παιδότοπο θα συνέχεια και κολλάει , όλοι κολλάνε δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δίπλα σε παιδι με ίωση και να μην κολλήσεις ... Αλλά περνάει την μια μετα την άλλη αρρώστια παρά πολυ εύκολα και εκεί βλέπω διάφορα με αλλά παιδάκια

Και στο κάτω κάτω τα παιδια που αναφέρετε δεν ξέρετε αν θα ήτανε σε ακομα χειρότερη κατάσταση αν δεν είχανε θηλάσει!

Το θέμα δεν ειναι να πούμε οτι ο θηλασμος δεν έχει διάφορα (η οτι κάνει και κακό!) και να κάνουμε καποιον να νοιώσει καλα! Αυτο κάνει και η πεθερά μου για να κάνει την άλλη νύφη της να νοιώσει καλα και ακούγεται γελοία! Η αλήθεια και οι έρευνες μετράνε!!

Εννοείται οτι δεν πειράζει που μερικές δεν τα καταφέρανε στο θηλασμο , και εγω μπορεί να μην τα καταφέρω στο επόμενο παιδάκι μου, το σημαντικό ειναι οτι όλες προσπαθήσαμε, τίποτα δεν έχει καμμια άλλη σημασία!

Αρχίζω να πιστεύω πραγματικά ότι κάποια πράγματα είναι "Ελληνικό φαινόμενο". Ζω στην Ελβετία και παρόλο που και εδώ είναι όλοι υπέρμαχοι του θηλασμού, γιατροί και μαίες, σε ενθαρρύνουν και σε βοηθούν με κάθε τρόπο να θηλάσεις, αν τελικά για οποιοδήποτε λόγο δεν τα καταφέρεις κανείς δε σου ζητά το λόγο (επιστήμονας, συγγενής ή φίλος) και καμία μαμά δεν αισθάνεται τύψεις και ενοχές. Επίσης δε γνωρίζω καμία μαμά που θήλασε αποκλειστικά (και είναι οι περισσότερες εδώ) να το έκανε θέμα, να το δηλώνει ευθαρσώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί και γενικώς να το θεωρεί μεγάλο κατόρθωμα. Ίσως γι' αυτό κι εγώ να είμαι τόσο cool. Όταν η κόρη μου δεν έπαιρνε το στήθος μου με τπτ και άρχισα να αγχώνομαι και να νιώθω άσχημα που μπορεί να μην καταφέρω να θηλάσω, οι μαίες και ο κοινωνικός μου περίγυρος με έκαναν να αισθανθώ ότι αυτά συμβαίνουν και δεν είναι πια και το τέλος του κόσμου. Από αυτά που διαβάζω και ακούω από φίλες, μάλλον στην Ελλάδα θα ήμουν δαχτυλοδειχτούμενη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...