Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

Κορίτσια άκυρο αυτό που έγραψα.Επισκέφτηκα την Αγλαϊα και μου είπε ότι έχω γάλα για όλη την οικογένεια και ότι η μικρή δεν παίρνει βάρος γιατί προφανώς έχει κάποια αλλεργία,οπότε αλλάζω την διατροφή μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά.Αλλά και πάλι δεν νοιώθω τύψεις για το πρώτο μου μωρό γιατί τόσα ήξερα τόσα κανα.Ακόμα και ο παιδίατρος όταν είδε ότι η μικρή, δεν παίρνει βάρος και τον είπα ότι μάλλον δεν έχω γάλα ,δεν μου είπε να το ψάξω αλλά να δώσω ξένο.Τόσα ξέρει και αυτός βέβαια για τον θηλασμό όπως και πολλοί παιδίατροι πιστεύω δυστυχώς.(π.χ και η παιδίατρος της αδερφής μου είπε ότι δεν έχουν όλες οι μαμάδες γάλα ενώ η Αγλαϊα μου είπε ότι όποια θηλάσει 1 μωρό 6 εβδαμάδες με ικανοποιητικό βάρος τότε μπορεί να συνεχίσει επ'αόριστον εκτός από παθολογικά αίτια.Το ίδιο ισχύει για όλα τα μωρά της.1ο,2ο,3ο κτλ.)Δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για τον θηλασμό με αποτέλεσμα κάποιες να νοιώθουν τύψεις (π.χ.γιατί δεν έχω γάλα?-'οπως ένοιωθα έγω στην αρχή και προσπαθούσα να τις διώξω γιατί ένοιωθα οτι έκανα ότι μπορούσα(20 ώρες- στην κυριολεξία- στο στήθος κάθε μέρα για 30 μέρες και να κλαίει συνέχεια) Ευτυχώς που υπάρχει το parents και μας ενημερώνει.Οτι και να γίνει με την μπέμπα μου,πιστευω όταν με το καλό κάνω 3 θα τα πάω καλύτερα στο θηλασμό γιατί γνωρίζω και έχω συμπάρασταση από εδώ.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Δεν αισθάνομαι τύψεις που δεν της έδωσα δικό μου γάλα περισσότερο καιρό γιατί δεν είχα και πολύ γάλα με το άγχος που τράβηξα. Αισθάνομαι τύψεις που δεν την έβαλα ούτε μία φορά στο στήθος μου για να αισθανθώ αυτό που όμορφο συναίσθημα που περιγράφετε οι περισσότερες από εσάς. Δυστυχώς η κόρη μου επειδή γεννήθηκε μόλις 2 κιλά και την πήραμε σπίτι 2080 δεν ήθελα να ρισκάρω να φάει από το στήθος μου γιατί δεν θα ήξερα πόσο θα έτρωγε. Έτσι νοίκιασα ένα επαγγελματικό θήλαστρο από μία εταιρεία και αντλούσα το γάλα από το στήθος μου. Το έβαζα στο μπιμπερό και έτρωγε η μικρούλα μου. Επειδή όμως δεν είχα πολύ γάλα, από τη στεναχώρια που εγώ είχα φύγει από το μαιευτήριο και το παιδί είχε μείνει εκεί το γάλα σιγά σιγά κοβόταν. Ξεκινήσαμε επομένως και το ξένο γάλα. Ένα γεύμα δικό μου ένα γεύμα ξένο. Της μικρής μου όμως της άρεσε περισσότερο το ξένο γάλα και έτσι δεν έπινε από τη δικό μου γάλα. Αποφάσισα και εγώ το παιδί μου πίνει ξένο γάλα και μεγάλωσε μια χαρά. Τώρα είναι ένας κορίτσαρος 3 χρονών, πανύψηλο και 16 κιλά.

• 2 εβδομάδες μετά...

Οχι,δεν νιωθω καθολου τυψεις που θηλασα μονο 1 μηνα κ οχι αποκλειστικα. Η επιλοχειος μου χτυπησε την πορτα χωρις να το περιμενω κ οι 20 ωρες που ειχα την μικρη στο στηθος χειροτερευαν την κατασταση μου. Σταματησα να θηλαζω οταν πλεον ειχα αρχισει να κανω πολυ ασχημες σκεψεις. Τελικα συνηλθα κ καταφερα να σταθω στα ποδια μου κ να χαρω το παιδακι μου. Οσο περιεργο κ αν θα σας φανει νομιζω οτι ο θηλασμος με αγχωνε,με πιεζε αφανταστα!

Τελικα σημασια για μενα εχει να ειναι η μαμα καλα γιατι αλλιως δεν μπορει να φροντισει το παιδακι της.

Υγ. Διαβαζα συνεχεια για τα μαιευτηρια κ τους παιδιατρους οτι δεν υποστηριζουν τον θηλασμο αλλα εγω ειδα ακριβως το αντιθετο. Ολοι θεωρουσαν αυτονοητο οτι θα θηλασω αποκλειστικα κ με βοηθησαν παρα πολυ να πιασει το μωρο το στηθος κτλ. Να σκεφτειτε οτι η παιδιατρος μου την ειπε κανονικα που σταματησα να θηλαζω!

• 1 month later...

αν και αργα θελω να καταθεσω την εμπειρια μου σχετικα με το θηλασμο και ας με κατηγορησουν οι περισσοτερες!το μωρο μου ειναι τωρα 3,5 μηνων,στην αρχη λοιπον συσσωμοι γυναικολογος παιδιατρος κλπ ιατρικο team επεμενε αφορρητα στο θηλασμο του μπεμπη..ειμαι πεπεισμενη για τα χρυσα οφελη και θαυμαζω τις γυναικες που το κανουν αποκλειστικα,εγω δε τα καταφερα,το μωρο εκλαιγε συνεχεια,ειχαν σπασει τα νευρα μου!!δεν ηταν ποτε χορτατο και ειχαν σπασει και του ιδιου τα νευρα.αποφασισα τη μικτη διατροφη και ακομη τη διατηρω.του δινω 2-3 γευματα δικο μου και τα υπολοιπα ξενο.δεν εχω αρχισει διαδικασια αποθηλασμου γιατι αυτο συμβαινει καιρο τωρα.οπως προειπα θαυμαζω τις γυναικες που θηλ αποκλειστικα αλλα τελικα τι εχει μεγαλυτερη σημασια!;;;;;εγω καταλαβα ευτυχως νωρις οτι η δικη μου ηρεμια επηρρεαζε αποοοοοοολυτα το μωρο και τη πετυχαμε μ ενα ιδιαιτερο τροπο!!!!:wink::wink:ευχαριστω

Διαφημίσεις

Εγω οταν γεννησα το γιο μου ημουνα πολυ θετικη στο να θηλασω , μπορω να πω οτι και η παιδιατρος παρηχε αρκετη βοηθεια. Γυρησαμε σπιτι , αρκετα λιγο γαλα στο στηθος , πολυ γκρινια , πολυ αγχος εγω , επιλοχειο , ειχα και τη μανα μου να μας τα πρηζει , καπου εκει στο μηνα εγκατελειψα την προσπαθεια. ΕΙχα φτασει να ξυπναω τα βραδια και να κλαιω . Τελικα πηρε το 3ενο γαλατακι και ησυχασαμε ολοι .

Στην μικρη ημουνα προκατελημενη απο την προηγουμενη εμπειρια και αμα βαλεις και μερικους δικους μου λογους καθως και οτι δεν ειχαμε απο κανενα ουσιαστικη βοηθεια με τα παιδια και τα μεγαλωνουμε , 3ενυχταμε μονοι αποφασησα αππο πριν να μην προσπαθησω καν να θηλασω . Δεν μετανοιωσα για τις επιλογες μου , ισα ισα θα ελεγα οτι ημουνα στην κορη μου ιδιαιτερα χαρουμενη και χαλαρη και ενοιωθα οτι εδεινα και στα 2 παιδια μου το 100 τις εκατο του εαυτου μου .

QRyOp2.png

Κι εγω δεν θήλασα..έχω ενα ιό ανενεργό στο σώμα μου που ανιχνεύεται με εξετάσεις dna και ο γυναικολόγος συνέστησε να μην τον μεταδώσω στο μωρό μέσω θηλασμού..ούτως ή άλλως δεν ένιωσα και την ανάγκη, μάλλον έβρισκα καταπιεστική την ιδέα ενός νεογέννητου κολημένου πάνω μου 24 ώρες το 24ωρο..ξέρω ότι πολλές φρικάρουν με αυτό που λέω...αλλά όπως ένιωσα έτσι έπραξα..και τύψεις δεν ενιωσα ούτε μια φορά..βοήθησε και ο πατέρας της με το μπουκάλι, κοιμόμασταν ολοι και διατηρήσαμε την ηρεμία μας.

κι εγώ κοιτάζω με δέος τις γυναίκες που τα καταφέρνουν..η αδελφή μου πχ είχε να κοιμηθεί έναν χρόνο..μια γνωστή θήλαζε και έκλαιγε..και σε άλλες φίλες όλα δούλεψαν ρολόι..ειναι πολύ προσωπική επιλογή, όπως όλα

Εγω θηλασα την μπεμπα μου μεχρι 6 μηνων.Απορω πως αντεξα τοσο!!!Ειμαι σιγουρα υπερ του θηλασμου αλλα...με τις απαραιτητεσ προυποθεσεις!!!δηλαδη να εχεις βοηθεια!!!!παρ ολο που δεν ειχαμε προβληματα στο θηλασμο κ το βραδυ κοιμοταν, ηταν τρελο να τρεχω ολη τη μερα στο σπιτι με το βυζι εξω κ τη μπεμπα κολλημενη!!!Απειρες φορες εχω καει,επισης απειρα φαγητα εχω καψει,ευτυχως που δεν εκαψα κ το σπιτι!!!Κακα τα ψεματα ο θηλασμος θελει χρονο πολυ!!!αν τυχον εκανα δευτερο παιδι δε νομιζω να το θηλαζα περισσοτερο απο 40 μερες!!!αμετρητα τα πλεονεκτηματα τπυ θηλασμου αλλα απο καποιο σημειο κ μετα θετονται κ θεματα επιβιωσης!

Εγω θηλασα την μπεμπα μου μεχρι 6 μηνων.Απορω πως αντεξα τοσο!!!Ειμαι σιγουρα υπερ του θηλασμου αλλα...με τις απαραιτητεσ προυποθεσεις!!!δηλαδη να εχεις βοηθεια!!!!παρ ολο που δεν ειχαμε προβληματα στο θηλασμο κ το βραδυ κοιμοταν, ηταν τρελο να τρεχω ολη τη μερα στο σπιτι με το βυζι εξω κ τη μπεμπα κολλημενη!!!Απειρες φορες εχω καει,επισης απειρα φαγητα εχω καψει,ευτυχως που δεν εκαψα κ το σπιτι!!!Κακα τα ψεματα ο θηλασμος θελει χρονο πολυ!!!αν τυχον εκανα δευτερο παιδι δε νομιζω να το θηλαζα περισσοτερο απο 40 μερες!!!αμετρητα τα πλεονεκτηματα τπυ θηλασμου αλλα απο καποιο σημειο κ μετα θετονται κ θεματα επιβιωσης!

Συμφωνώ στο 100% , με τις σωστές προυποθέσεις!!! Εγώ τα κατάφερα για 3 μήνες, στεναχωριέμαι που δεν μπόρεσα περισσότερο :(, πολλές φορές τα βάζω με τους άλλους που δεν με στήριξαν περισσότερο σε αυτή μου την επιλογή, ήθελα να θηλάσω και μου έλεγαν 'έλα μωρέ στην εποχή μας μόνο 40 μέρες θηλάζουν οι γυναίκες....'

Νομίζω ότι εάν με είχα βοήθεια ουσιαστική θα ήταν αλλιώς.....αλλά τελικά όλοι την πάρτη τους κοιτάνε και πως να μην ξεβολευτούν. Εάν δεν έχει όφελος κανείς δεν κάνει τόποτα και για κανέναν....ελπίζω να μην βγήκα εκτός θέματος αλλά το έχω μέσα μου....

αν τυχον εκανα δευτερο παιδι δε νομιζω να το θηλαζα περισσοτερο απο 40 μερες!!!αμετρητα τα πλεονεκτηματα τπυ θηλασμου αλλα απο καποιο σημειο κ μετα θετονται κ θεματα επιβιωσης!

Αν κάνεις δεύτερο παιδί, θα απορείς τι έβρισκες να κάνεις όλη μέρα με ένα μόνο παιδί :-D Πίστεψέ με, όλα γίνονται πιο απλά αν βρεθείς στην ανάγκη.

Διαφημίσεις

μιας και ακομα θηλαζω τη μπεμπα μου(ειμαστε στους 7 μηνες και συνεχιζουμε:)) δεν ψηφιζω ακομα.πιο μετα...

αλλα διαβαζοντας καποια μνατα απο καποιες μανουλες,θελω να γραψω κι εγω καποια πραγματα.θεωρω οτι καθε μανουλα κανει το καλυτερο για το μωρο της ειτε το θηλασει ειτε οχι και δεν ειναι σωστο να κατακρινουμε κανεναν γιατι το εκανε ή γιατι δεν το εκανε.προσωπικα ειχα αποφασισει απο την αρχη να θηλασω οσο μπορω και ευτυχως ακομα τα καταφερνω.η αρχη ηταν λιγο δυσκολη αλλα μετα ολοι μπηκαμε στους ρυθμους μας.μερικοι μου λενε ακομα θηλαζεις,χαλαρωσε:cry: και με κοιτουν περιεργα οταν θηλαζω σε δημοσιο χωρο αλλοι παλι μου λενε μπραβο.εμενα το μονο που με ικανοποιει ειναι το χαμογελο ευτυχιας που σχηματιζεται στα χειλακια της μπεμπουλας μου οταν ειναι χορτατη:-Pκι ας ςχω να κοιμηθω συνεχομενα μια νυχτα απο τοτε που γεννησα,δεν με νοιαζει καθολου.βοηθεια δεν εχω μονο τον αντρα μου και οποτε ερχεται τη μαμα μου(δυστυχως μενει σε αλλη πολη)

τωρα οταν κανουμε και 2ο μαλλον θα ειναι πιο δυσκολο...αλλα θα κανω κι εκει ο,τι περναει απο το χερι μου ή μαλλον απ'το στηθος μου...!

σορρυ αν βγηκα λιγο εκτος αλλα μου ηρθε και τα γραψα

θηλασα 5 μηνες αποκλειστηκα και 2,5 μηνων αφησα το μωρο για να παω δουλεια.....ορισμενες μπορειτε να φανταστειτε την ταλαιπωρια μου...και οσο ημουν σπιτι αλλα και μετα που πηγα δουλεια...περασα μια αρκετα καλη επιλοχεια καταθλιψη,αφου δεν επεσα απο κανενα μπαλκονι...ειχα φρικτους πονους τις πρωτες 40 μερες που δεν εχω ξανανοιωσει ποτε οταν θηλαζα...μετανιωσα οχι που θηλασα τοσο αλλοα απεναντιας επρεπε να το ειχα σταματησει και νωριτερα....δεν θελω να γραψω πολλα...απλα μεσα απο την εμπειρια μου ειδα οτι πανω απ ολα για το μωρο ειναι μια υγιεις μαμα...το μονο που με ενοχλει πολλες φορες ειναι οτι αισθανομαι σαν να υπαρχει μια προπαγανδα να το πω γυρω απο το θηλασμο..δλδ για να μην παρεξηγηθω ,δεν το συζητω οτι το γαλα της μανας ειναι το καλυτερο και ασυγκριτο με οτιδηποτε αλλο απλα με ενοχλει πχ που οταν σε ρωταει η παιδιατρος η ακομη και η γραμματεας εξω απο το ιατρειο τι γαλα δινεις για να το σημειωσει και λες δικο μου σου λεει μπραβο και ερχεται η αλλη κοπελα και της λεει πχ το ταδε γαλα και ...σιωπη....και γενικα το χω δει να συμβαινει και με ατομα γυρω μας ,ειπα ενα παραδειγμα...δλδ η μια ειναι πιο μανα και αξιζει το μπραβο και η αλλη οχι????και μιλαω απο τη θεση αυτης που θηλασε με 1000 προβληματα ,με προβληματα υγειας του μωρου και μπες βγες στα νοσοκομεια...οπως και να χει...ας κανει η καθε μανα οτι καλυτερο για το παιδακι της απλα εχω να πω στις κοπελες που δεν καταφεραν ισως αυτο που ηθελαν στο θηλασμο οτι εχουμε να δωσουμε τοσα πολλα στα παιδια μας που δεν πρεπει να εχουν τυψεις για αυτο..ειναι αδικο.....

σιγουρα καλη μου εχεις δικιο σε ολα αυτα που λες.οπως νιωθει η καθε μια .και αν δεν ενιωθες καλα οταν θηλαζες καλα εκανες και το σταματησες,δεν ειναι παραλογο.πανω απ'ολα μια υγιης μανουλα(ψυχικα και σωματικα) για να ειναι καλα και το μωρακι της.σιγουρα παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες γι'αυτο.εγω ας πουμε δουλευω συνηθως απογευματα και η δουλεια μου γινεται και στο σπιτι,οποτε ειχα τις προυποθεσεις για να συνεχιζω να θηλαζω.ισως αν ηταν αλλιως τα πραγματα να μην τα καταφερνα ακομα.νομιζω οτι μπραβο αξιζουν ολες οι μανουλες που προσπαθουν για τα παιδια τους με οποιο τροπο

θηλασα 5 μηνες αποκλειστηκα και 2,5 μηνων αφησα το μωρο για να παω δουλεια.....ορισμενες μπορειτε να φανταστειτε την ταλαιπωρια μου...και οσο ημουν σπιτι αλλα και μετα που πηγα δουλεια...περασα μια αρκετα καλη επιλοχεια καταθλιψη,αφου δεν επεσα απο κανενα μπαλκονι...ειχα φρικτους πονους τις πρωτες 40 μερες που δεν εχω ξανανοιωσει ποτε οταν θηλαζα...μετανιωσα οχι που θηλασα τοσο αλλοα απεναντιας επρεπε να το ειχα σταματησει και νωριτερα....δεν θελω να γραψω πολλα...απλα μεσα απο την εμπειρια μου ειδα οτι πανω απ ολα για το μωρο ειναι μια υγιεις μαμα...το μονο που με ενοχλει πολλες φορες ειναι οτι αισθανομαι σαν να υπαρχει μια προπαγανδα να το πω γυρω απο το θηλασμο..δλδ για να μην παρεξηγηθω ,δεν το συζητω οτι το γαλα της μανας ειναι το καλυτερο και ασυγκριτο με οτιδηποτε αλλο απλα με ενοχλει πχ που οταν σε ρωταει η παιδιατρος η ακομη και η γραμματεας εξω απο το ιατρειο τι γαλα δινεις για να το σημειωσει και λες δικο μου σου λεει μπραβο και ερχεται η αλλη κοπελα και της λεει πχ το ταδε γαλα και ...σιωπη....και γενικα το χω δει να συμβαινει και με ατομα γυρω μας ,ειπα ενα παραδειγμα...δλδ η μια ειναι πιο μανα και αξιζει το μπραβο και η αλλη οχι????και μιλαω απο τη θεση αυτης που θηλασε με 1000 προβληματα ,με προβληματα υγειας του μωρου και μπες βγες στα νοσοκομεια...οπως και να χει...ας κανει η καθε μανα οτι καλυτερο για το παιδακι της απλα εχω να πω στις κοπελες που δεν καταφεραν ισως αυτο που ηθελαν στο θηλασμο οτι εχουμε να δωσουμε τοσα πολλα στα παιδια μας που δεν πρεπει να εχουν τυψεις για αυτο..ειναι αδικο.....

ολες ακουμε διαφορα,και τα ερμηνευουμε τελειως υποκειμενικα

εγω ας πουμε πριν γεννησω ακουγα ελα μωρε και να μη θηλασεις δεν εγινε και τιποτα, μεγαλωνουν εξισου καλα,αυτο με τσαντιζε γιατι εγω ειχα αναγκη να ακουσω κατι αλλο,,,ηθελα να ακουσω θα τα καταφερεις μια χαρα κι αν χρειαστεις βοηθεια διαβασε αυτο, συμβουλευσου, καποιον κλπ

εμας τις γυναικες, απ οτι φαινεται, δεν μας πιανεις με τιποτα, ουτε στα σχολια που κανουμε εμεις σε αλλες, ουτε στο πως πληγωνομαστε απο σχολια που κανουν αλλοι,,,αν εγω πω μπραβο σε μια κοπελα που θηλαζει μια αλλη που δεν θηλαζει μπορει να πει, εγω γιατι οχι μπραβο???,,αν πω μην ανησυχεις δεν τρεχει καστανο αν δεν καταφερεις να θηλασεις, καποια αλλη μπορει να πει, μα γιατι μου το λεει με εχει για τοσο αχρηστη, εγω που θελω ενθαρρυνση να θηλασω?

για μενα δεν υπαρχει καμια προπαγανδα για να θηλασουν οι γυναικες, απλα επειδη τους εχουν κραξει διεθνως προσπαθουν να υπογραμμισουν και να στηριξουν το αυτονοητο δικαιωμα μανας παιδιου που τοσο οργανωμενα δεκαετιες τωρα ειχε απαξιωθει για ευνοητους λογου

το να ενθαρρυνεται ο θηλασμος οργανωμενα απο την κοινωνια και τα κρατη και τα μαιευτηρια και τον ΠΟΥ ειναι μια σημαντικη κατακτηση που ειτε θηλαζουμε ειτε δεν γουσταρουμε να θηλασουμε ειτε δεν τα καταφερνουμε οφειλουμε να αναγνωρισουμε ως κατι καλο και μονον καλο

τωρα το πως αισθανεται η καθεμια απο εμας σχετικα με το πως το εχει ζησει το ολο θεμα του θηλασμου ειναι καθαρο υποκειμενικο , οπως και το οτι κυκλοφορουν πολλοι αδιακριτοι ξερολες που μας τα πρηζουν, ολα αυτα ειναι γεγονος, αλλα ποσο μεγαλη αξια θα δωσουμε στα οσα τσαμπουναει ο καθενας ειναι μονον θεμα δικο μας,,,

ως γυναικα χαιρομαι που ειναι καλυτερα τα πραγματα για το θηλασμο και στην ελλαδα, δεν εχει γινει χωρις κοπο ολο αυτο, ειναι ενα δικαιωμα που το ειχαν πεταξει στα αζητητα, ειχαμε ξεχασει οτι προκειεται για ΔΙΚΑΙΩΜΑ, οχι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ αλλα για δικαιωμα, γι αυτο ειναι περιττες οι ενοχες η τα παρασημα, θελω να σεβαστουν το δικαιωμα μου και το δικαιωμα του παιδιου μου στο θηλασμο κι οχι να φτασουν στο αλλο ακρο να το νιωσω σαν χρεος,,,ολες φανταζομαι θελουμε να εχουμε την επιλογη, απαξ και την εχουμε ολες οι αλλες σαλτσες και οι κατινες και οι αδιακριτοι και οι πεθερες ειναι χαριτωμενες φιλολογιες

• 2 εβδομάδες μετά...

συγνωμη που γραφω εδω δεν βρηκα αλλο ποστ σχετικο. που ρωταω για προβλημα με το θηλασμο; ανοιγω καινουριο ποστ; δεν βαζει βαρος το μωρο μου και θελω πληροφοριες

Διαφημίσεις

συγνωμη που γραφω εδω δεν βρηκα αλλο ποστ σχετικο. που ρωταω για προβλημα με το θηλασμο; ανοιγω καινουριο ποστ; δεν βαζει βαρος το μωρο μου και θελω πληροφοριες

καλησπερα δοσε περισσοτερες πληροφοριες,θηλαζεις αποκλειστικα;;ποσο ειναι το μωρο σου;;;ποσο γεννηθηκε,περιγραψε μας λιγο!!!!:wink:

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλύτερα να γράψεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2386654#post2386654 για να μην βγεις εκτός θέματος εδώ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 3 months later...

Εγώ θήλασα μέχρι 3,5 μηνών και με το πολύ ζόρι. Δυστυχώς είχα μπει στην διαδικασία να σκέφτομαι ανα δύο ώρες "Πίνει γάλα τώρα ή δεν πίνει? Έχω γάλα ή δεν έχω? Μήπως ήθελε να πιεί λίγο περισσότερο και εγώ δεν έχω? Πριν 1 ώρα τον θήλασα γιατί κλαίει? Πάει αυτό ήταν.... δεν έχω γάλα" Και άντε να έρθει ο γιατρός με την ζυγαριά και κάθε φορά να μου λεει όλα οκ, να ησυχάζω εγώ, και μετά από δέκα μέρες πάλι τα ίδια. Και σίγουρα να περνάω όλο αυτό το άγχος στο παιδί. Αποφάσισα λοιπόν τον τελευταίο μήνα να πάρω θήλαστρο για να βγάζω το γάλα, να ξέρω πόσο πίνει και να ηρεμήσωωωωωω!!!! Φυσικά μετά από ένα μήνα μου κόπηκε το γάλα και έσκασα ένα τεράστιο χαμόγελο!!!! Για να μην παρεξηγηθώ είμαι φυσικά υπερ του θηλασμού αλλά προτιμώ να του δίνω ένα χειρότερο γάλα παρα να του μεταφέρω το άγχος και αυτήν την μη ψυχική ηρεμία που ίσως να χρειάζονται λίγο περισσότερο:!:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

• 3 months later...

καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!εχω ενα μεγάλο δείλημα και θα ήθελα την γνωμη σας.Το 2ο παιδακι μας είνα τώρα 3 μηνων και 10 ημερων και το θηλαζω.Σημερα πηγαμε στον παιδιατρο, και το ζυγισε και μας ειπε ότι δεν πηρε πολύ βάρος και γι'αυτό θα πρέπει να του δίνω 1 γευμα με ξένο γάλα.Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατι το πρώτο μας παιδι το θήλασα μέχρι 6.5 μηνών.ομως το μωρο δεν παραπονιεται καθολου και μετα απο καθε γευμα κοιμαται και το βράδυ κοιμαται πολυ καλά.Το μπορεί να συμβαίνει;μηπως το γαλα μου δεν έχει τις πλέον τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες;δεν θελω να του δωσω ακομα το γαλα του εμποριου.Θα ηθελα πολυ την γνώμη σας!!!!

καλησπερα σε ολες τις μαμαδες!!εχω ενα μεγάλο δείλημα και θα ήθελα την γνωμη σας.Το 2ο παιδακι μας είνα τώρα 3 μηνων και 10 ημερων και το θηλαζω.Σημερα πηγαμε στον παιδιατρο, και το ζυγισε και μας ειπε ότι δεν πηρε πολύ βάρος και γι'αυτό θα πρέπει να του δίνω 1 γευμα με ξένο γάλα.Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ γιατι το πρώτο μας παιδι το θήλασα μέχρι 6.5 μηνών.ομως το μωρο δεν παραπονιεται καθολου και μετα απο καθε γευμα κοιμαται και το βράδυ κοιμαται πολυ καλά.Το μπορεί να συμβαίνει;μηπως το γαλα μου δεν έχει τις πλέον τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες;δεν θελω να του δωσω ακομα το γαλα του εμποριου.Θα ηθελα πολυ την γνώμη σας!!!!

Μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις του μωρού από τη γέννηση μέχρι τώρα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχω μπεί και εγώ στο κλαμπ του θηλασμού.Οταν βγήκα από το μαιευτηριο δεν μπορούσε το μωρό να πιάσει σωστά με αποτέλεσμα να μην θηλασω για 2 μέρες και να υποφέρω απο τους πονους αφού δεν μπορούσα με κανέναν τρόπο να αποσυμφορήσω το στήθος.Δεν έβγαινε σταγόνα!Αγόρασα τα χάπια για να αποθηλάσω αλλά στην κυριολεξία ...πνίγηκα από τις τύψεις.Εκλαιγα ασταμάτητα γιατί δεν μπόρεσα έστω και λίγο να κάνω το αυτονόητο.Ομως δεν πήρα τα χάπια και κάλεσα όποια γνωστή ήξερα ότι έίχε θηλάσει για να με βοηθησει.Τα κατάφερα τελικά και μετά απο αυτό δεν με απασχολεί πότε θα αποληθάσω.Εκανα ότι μπορούσα, με την μία θηλή να έχει έχει κακή μορφολογία και το παιδί να μην πιάνει καλά από εκεί αλλά σφίγγω τα δόντια και συνεχίζω.

Οπότε όσο δύσκολα και να φαντάζουν τα πράγματα...ας κάνουμε εμείς την προσπαθεια μας.Είναι σημαντικότερη η προσπαθεια και ας μην έχει τα καλυτερα αποτελεσματα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εχω μπεί και εγώ στο κλαμπ του θηλασμού.Οταν βγήκα από το μαιευτηριο δεν μπορούσε το μωρό να πιάσει σωστά με αποτέλεσμα να μην θηλασω για 2 μέρες και να υποφέρω απο τους πονους αφού δεν μπορούσα με κανέναν τρόπο να αποσυμφορήσω το στήθος.Δεν έβγαινε σταγόνα!Αγόρασα τα χάπια για να αποθηλάσω αλλά στην κυριολεξία ...πνίγηκα από τις τύψεις.Εκλαιγα ασταμάτητα γιατί δεν μπόρεσα έστω και λίγο να κάνω το αυτονόητο.Ομως δεν πήρα τα χάπια και κάλεσα όποια γνωστή ήξερα ότι έίχε θηλάσει για να με βοηθησει.Τα κατάφερα τελικά και μετά απο αυτό δεν με απασχολεί πότε θα αποληθάσω.Εκανα ότι μπορούσα, με την μία θηλή να έχει έχει κακή μορφολογία και το παιδί να μην πιάνει καλά από εκεί αλλά σφίγγω τα δόντια και συνεχίζω.

Οπότε όσο δύσκολα και να φαντάζουν τα πράγματα...ας κάνουμε εμείς την προσπαθεια μας.Είναι σημαντικότερη η προσπαθεια και ας μην έχει τα καλυτερα αποτελεσματα.

Να σου ζήσει!

Τι εννοείς κακή μορφολογία; Ειναι επίπεδη;

Πονάς πολύ την ώρα του θηλασμου; Έχεις πληγές;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Να σου ζήσει!

Τι εννοείς κακή μορφολογία; Ειναι επίπεδη;

Πονάς πολύ την ώρα του θηλασμου; Έχεις πληγές;

Αυτή την θηλή την φοβόμουν από την εγκυμοσύνη κιόλας..Οταν περίμενα περίοδο πάντα αυτή πονούσε.Δεν είναι επίπεδη.Η βάση της είναι τόσο χοντρή και στρογγυλη που το μωρό πιάνει πολύ δύσκολα. Και όταν καταφέρουμε και την πιάσει του γλιστράει του κακομοίρη.Θηλάζει κανονικά από εκεί με κόπο βέβαια αλλά θηλάζει.Με πονάει πολύ ειδικά στην αρχή γιατί πιάνει μόνο την θηλή έξω-εξω αλλά προσπαθώ να το διορθώνω όσο μπορώ.Η θηλή μου τώρα έχει γίνει κατακόκκινη, σαν ωμό κρέας.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Αυτή την θηλή την φοβόμουν από την εγκυμοσύνη κιόλας..Οταν περίμενα περίοδο πάντα αυτή πονούσε.Δεν είναι επίπεδη.Η βάση της είναι τόσο χοντρή και στρογγυλη που το μωρό πιάνει πολύ δύσκολα. Και όταν καταφέρουμε και την πιάσει του γλιστράει του κακομοίρη.Θηλάζει κανονικά από εκεί με κόπο βέβαια αλλά θηλάζει.Με πονάει πολύ ειδικά στην αρχή γιατί πιάνει μόνο την θηλή έξω-εξω αλλά προσπαθώ να το διορθώνω όσο μπορώ.Η θηλή μου τώρα έχει γίνει κατακόκκινη, σαν ωμό κρέας.

Το καλύτερο θα ηταν να σε δει σύμβουλος θηλασμου μήπως χρειάζεται απλα αλλη στάση για να πιάσει καλύτερα.

Ο θηλασμος δεν πρέπει να πονάει για κανέναν λόγο κι οτι δεν πιάνει καλα εκείνο το στήθος μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή.

Την αλω θέλεις να πιάνει!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το καλύτερο θα ηταν να σε δει σύμβουλος θηλασμου μήπως χρειάζεται απλα αλλη στάση για να πιάσει καλύτερα.

Ο θηλασμος δεν πρέπει να πονάει για κανέναν λόγο κι οτι δεν πιάνει καλα εκείνο το στήθος μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή.

Την αλω θέλεις να πιάνει!

Τελικά την λύση την βρήκα μόνη μου.Πονάω λίγο στην αρχή αλλά μετά κυλάει ομαλά ο θηλασμός.Τον αφήνω να θηλάσει μέχρι να νιώσω ότι αδειάζει.Την άλω την πιάνει αλλά και πάλι η θηλη είναι προβληματική και δεν φτάνει μέχρι μέσα-μέσα στο στόμα του με αποτέλεσμα να με πονά.Πάνε όλα καλά παρολα αυτά.Χορταίνει πίνοντας και μόνο από αυτόν τον μαστό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...