Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τύψεις

Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο  

1.461

1. 1. Αισθάνεστε τύψεις/απογοήτευση που δεν θηλάσατε περισσότερο

• ναι
      458
    • έτσι και έτσι
      222
    • όχι
      273

Recommended Posts

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285&page=39

εδω ειναι η απαντηση της αγλαιας στην ιδια ερωτηση που της εκανα για μια γνωστη μου.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Δημητρούλα!

VmXMp3.png

Διαφημίσεις

Τη μεγαλύτερη κούραση της ζωής μου την τράβηξα όταν ετοίμαζα μπιμπερό μες στη νύχτα.

Εγώ πάλι, εκανα 2 αντλησεις νυχτερινές και επρεπε αφού κανω αντληση, να πλυνω, και να βαλω το θηλαστρο στον αποστειρωτή για να το ξαναβρώ ετοιμο και αλλες 2 φορες ξυπναγα για το μωρό για να ζεστανω το αντλημενο γαλα. Είχα γίνει ζόμπι. Ευτυχως καποιες φορες, ξυπναγε και ο αντρας μου και ταιζε τη μικρη γιατί δεν μπορουσα να την κρατησω στα χερια μου απο τη νυστα.

CYaip2.png

Επιτελους βρηκα θηλαστρο νοσοκομειου.Eχω εδω και μια ωρα το θηλαστρο στο στηθος και δεν εχει βγει σταγονα. Εκανα μαλαξεις πριν ξεκινησω και αρχισαν να με πονανε οι θηλες γιατι μαλλον το αφησα πολυ ωρα. Τωρα τι κανω?το μωρο εξακολουθει να πειναει μετα απο το μητρικο σε περιπου μιση ωρα!!!!

.Παραλληλα το παιδι μαζευει τα ποδαρακια της αποτομα και κλαιει γοερα πραγμα που σημαινει οτι ποναει και εχει κανει 4 φορεσ κακα κιτρινοπα...........Παω να της κανω 180 ml γαλα.

Διαφημίσεις

Επιτελους βρηκα θηλαστρο νοσοκομειου.Eχω εδω και μια ωρα το θηλαστρο στο στηθος και δεν εχει βγει σταγονα. Εκανα μαλαξεις πριν ξεκινησω και αρχισαν να με πονανε οι θηλες γιατι μαλλον το αφησα πολυ ωρα. Τωρα τι κανω?το μωρο εξακολουθει να πειναει μετα απο το μητρικο σε περιπου μιση ωρα!!!!

.Παραλληλα το παιδι μαζευει τα ποδαρακια της αποτομα και κλαιει γοερα πραγμα που σημαινει οτι ποναει και εχει κανει 4 φορεσ κακα κιτρινοπα...........Παω να της κανω 180 ml γαλα.

Ρένα Βάλια, σου απάντησα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1408322#post1408322

Ας συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση γιατί έχουμε βγει τελείως εκτός τόπικ!

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι εμένα o γυναικολόγος μου είχε δώσει τα χάπια dipergon για να σταματήσω το θηλασμό. Είχα ρίγος μες στο καλοκαίρι, κρύωνα τη νύχτα που έπεφτα να κοιμηθώ Ιούνιο μήνα, ναυτία, πονοκέφαλο και κρίσεις πανικού. Ταχυκαρδία και υψηλή πίεση.

Αχ, να γνώριζα για την επανεκκίνηση του θηλασμού και να είχα ενημερωθεί σωστά! Τίποτε από αυτά δεν θα περνούσα!

Mπορεί να γίνει.;)

Αγλαία μου φαίνεται απίστευτο όλο αυτό και δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ (επίσης πιστεύω οτι πολύ λίγοι/ες το γνωρίζουν). Και το γάλα θα μπορούσε να έχει εξίσου την ίδια ποιότητα με αυτή που έχει μια κοπέλα που δεν διέκοψε τον θηλασμό?

VmXMp3.png

Αγλαία μου φαίνεται απίστευτο όλο αυτό και δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ (επίσης πιστεύω οτι πολύ λίγοι/ες το γνωρίζουν). Και το γάλα θα μπορούσε να έχει εξίσου την ίδια ποιότητα με αυτή που έχει μια κοπέλα που δεν διέκοψε τον θηλασμό?

H ποιότητα του γάλακτος δεν αλλάζει και δεν έχει σχέση με τον τρόπου που έγινε η διακοπή.;)

Ο επαναγαλακτισμός sto ellada δεν είναι γνωστός όμως αναφέρεται σε τίτλους εργασιών από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 και σε κείμενα εργασιών από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 αν και σαν πρακτική ήταν πάντα γνωστή. Αναφέρομαι στις επιστημονικές δημοσιεύσεις για να φανεί η δυνατότητα που είχε κάποιος σχετικός να το διαβάσει σε μια επιστημονική δημοσίευση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαθέτει ολόκληρο βιβλίο για τον επαναγαλακτισμό εντελώς δωρεάν σε 3 διαφορετικές γλώσσες

http://www.who.int/child_adolescent_health/documents/who_chs_cah_98_14/en/index.html

το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί περισσότερο από μια δεκαετία και βασίζεται τη βιβλιογραφία που μέχρι τότε είχε δημοσιευτεί

Η βιβλιογραφία συμπεριλαμβάνεται στο τέλος και φαίνεται από πότε ξεκίνησαν οι δημοσιεύσεις.

Δεν είναι εντυπωσιακή η ενημέρωση που έχουν οι γιατροί με τις σχετικές ειδικότητες;

Είμαι καινούρια στο φόρουμ σας και έχω εκπλαγεί πολύ ευχάριστα.

Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που θήλαζα θα ήθελα να πω στις καινούριες μανούλες να μην τα παρατήσουν.

Ο θηλασμός είναι μια δύσκολη υπόθεση και αυτή τη στιγμή είστε μέσα στην καταιγίδα οπότε το βλέπετε λίγο βουνό το όλο θέμα.

Πρωσοπικά αντλούσα δύναμη από τον ίδιο τον θηλασμό.

Οσο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη να ήμουνα όταν έβαζα τα παιδιά μου να θηλάσουν ξεκουραζόμουν,χαλάρωνα πολλές φορές κοιμόμουνα κιολας και με ξυπνούσαν τα μικρά μου.

Είναι κάτι που μου λείπει αφάνταστα κι αισθανομαι πολύ τυχερή που το έκανα και δεν άκουσα κανένα να κάνω καμιά βλακεία.Γιατί καλοθελητές υπάρχουν πολλοί,γιατροί ,παιδίατροι,οικογενειακό περιβάλλον κ.τ.λ.

Διαφημίσεις

Καλημερα μανουλες παμε γερα με τσαμπουκα. . . Το μωρακι χθες και σημερα ειναι λιγο καλλυτερα... Ο παιδιατρος μου ειπε πως ισως το πειραξε το γαλα μου.Αλλα μου ειπε οτι καλο ειναι να προσπαθησω να επαναφερω τον θηλασμο στο μωρο αλλα αν δω οτι δεν αυξανεται το γαλα μου ή αν το παιδι δεν τρωει λιγοτερο ξενο γαλα και συνεχιζουν τα πονακια μεχρι την αλλη Παρασκευη καλο θα ειναι να παψω τις προσπαθειες.Προς το παρων πινει ανα μια ωρα στηθος μονο απο τη δεξια θηλη και ανα 3ωρο πινει 180ml frisolak. Την αριστερη ουτε να την δει. Μαλλον γιατι εχει αλλο σχημα μετα την κοπη της.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαθέτει ολόκληρο βιβλίο για τον επαναγαλακτισμό εντελώς δωρεάν σε 3 διαφορετικές γλώσσες

http://www.who.int/child_adolescent_health/documents/who_chs_cah_98_14/en/index.html

το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί περισσότερο από μια δεκαετία και βασίζεται τη βιβλιογραφία που μέχρι τότε είχε δημοσιευτεί

Η βιβλιογραφία συμπεριλαμβάνεται στο τέλος και φαίνεται από πότε ξεκίνησαν οι δημοσιεύσεις.

Δεν είναι εντυπωσιακή η ενημέρωση που έχουν οι γιατροί με τις σχετικές ειδικότητες;

Το κατέβασα και θα το μελετήσω!

Ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ!!!

ΡΕΝΑ ΒΑΛΙΑ καλή επιτυχία με την προσπάθεια, φαίνεται ότι είσαι σε καλό δρόμο!

VmXMp3.png

• 2 months later...

εχω σιγουρα τυψεις που δεν καταφερα να θηλασω τα παιδια μου. στον πρωτο στο μαιευτηριο κιολας ειχαν ματωσει οι θηλες μου και ηταν αδυνατον να θηλασει ο μικρος. Στον δευτερο μια εβδομαδα μονο γιατι αντιμετωπισα παλι το ιδιο προβλημα

Εγώ δεν έχω τύψεις γιατί έκανα ότι ήταν δυνατό εξαντλώντας τα οριά μου για να θηλάσω το γιο μου. Τελικά κατάφερα να θηλάσω για 4 μήνες (οταν μπήκε στον 5ο το γάλα μου κόπηκε μαχαίρι μόνο του, χωρίς χάπια φυσικά).

Ημουν πάντα υπερ του θηλασμού και οταν γεννησα ζήτησα απο το μαιευτηριο αποκλειστικό θηλασμό που τελικά δεν γινόταν οπως θα έπρεπε γιατί γέννησα με καισαρικη και άργησαν να μου τον φερουν κλπ κλπ.

Η παιδίατρος που πήρα την οποία μου είχαν συστήσει στη γιογκα ως υπερμαχη του θηλασμου κλπ, οταν με το καλο πηγαμε σπιτι και ηρθε να μας δει μου είπε πως το παιδι μου υποσιτίζεται και θα ανεβάσει ικτερο αν δεν του δωσω συμπληρωμα γιατί μου ειπε πως το γαλα μου δεν ηταν αρκετο και το παιδι δεν χορταινε. Ετρεχε ο αντρας μου να αγορασει μπιμπερο αποστηρωτες κλπ γιατι βεβαιως εγω δεν ειχα μιας και δεν ηθελα το παιδι μου να πιει ξενο γαλα.

Αρχισα λοιπον το συμπληρωμα...γυρω στις 10 μερες ξεπερναω λιγο το σοκ της γεννας και λεω ''Τι κανω παναγιά μου.. θα μου κοπει το γαλα με το συμπληρωμα!'' .

Παιρνω τηλεφωνο μια αλλη παιδιατρο ερχεται σπιτι και μου λέει ολα θα πανε καλα εχεις γαλα κοψε το συμπληρωμα. Το μωρο ηταν συνεχεια στο στηθος μερα νυχτα και συνεχως εκλαιγε...στο μηνα ειχα καταφερει να του δινω ενα μπιμπερο το πρωι και ενα το βραδυ και το υπολοιπο δικό μου.

Παντα τον εβαζα στο στηθος οσο και οποτε ηθελε δηλαδη συνεχεια..Πηρα και νοσοκομειακο θηλαστρο medela και μολις ειδα οτι δεν εβγαζα ουτε 30ml παρολο που ειχα διαβασει οτι αυτο μπορει να μην παιζει ρολο κλπ κλπ σιγουρα απογοητευτηκα.

Δεν ειχα καμμια υποστηριξη ουτε απο τη μαια ουτε απο το γιατρο ..Η πεθερα μου ηρθε μια φορα που θηλαζα και μετα απο λιγο το μωρο αρχισε να κλαιει και λεει'' αχ μωρακι μου πεινάς και η μανα σου δεν σε ταίζει!'' ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ. Η γυναικα αυτη βεβαια δεν ειχε θηλασει κανενα απο τα δυο παιδια της και ειχε κοψει το γαλα με χαπια.

Οι ορμονες που χορευουν, το περιβαλλον που δεν βοηθαει, η καταθλιψη , η μοναξια, το άγχος συντελουν τελικα ωστε να μην ξεκινησει καλα η γαλουχια και να υπαρχει προβλημα αργοτερα. Εαν πάντως δεν ειχα κανει οτι μπορουσα και δεν ειχα εξαντλησει ολα τα περιθωρια για να θηλασω εστω και ετσι οπως θηλασα εγω προσωπικα θα ειχα πεθανει απο τις τυψεις μου. Τωρα νιωθω καλα με τον ευατο μου γιατι τουλαχιστον προσπαθησα και ελπιζω το δευτερο να το θηλασω αποκλειστικά οσο περισσοτερο μπορώ!

θηλαζω 8 μηνες και θελω να καταφερω να θηλασω το σκατουλινι μου μεχρι και τον δευτερο χρονο της ζωης της

ελπιζω να τα καταφερω αλλα μεχρι στιγμης εχω κανει οτι καλυτερο μπορω τωρα αν δεν τα καταφερω θα αισθανθω καπως περιεργα αλλα εχω κανει οτι μπορω μεχρι τωρα οποτε δεν μπορω να πω οτι θα εχω τυψεις με σιγουρια

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

θήλασα την κορούλα μου αποκλειστικά για 2 μήνες και μικτά τον 3ο μήνα, οπότε επέστρεψα στη δουλειά. Έπαιρνε 50 γρ. την ημέρα. Η δουλειά δεν ήταν ο λόγος διακοπής, αλλά η κακή ψυχολογική κατάσταση του συζύγου, που έφτασε στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας, εξαιτίας της "υπέρμαχου του θηλασμού " παιδιάτρου και της "γλυκύτατης πεθεράς" μου.

Η παιδίατρος πριν γεννήσω, όταν την επισκεφθήκαμε με το σύζυγο μας τα έλεγε καλά. Αφού γέννησα, βάλθηκε να διακόψω. Προσπάθησε να μας επιβάλλει πρόγραμμα θηλασμού ανά δίωρο, πιπίλα, κίντερτε, προβιοτικά, ξένο, για να μην κοιμάται στο στήθος και άλλα τέτοια απαράδεκτα.

Η πεθερούλα που ήταν ενήμερη από το σύζυγο για τις συμβουλές της παιδιάτρου, ήθελε να μη θηλάσω, "γιατί δεν είναι στα καλά της η γυναίκα σου γιέ μου, είναι ψυχωτική με το θηλασμό, λόγω της επιλόχειας κατάθλιψης, έχει χάσει την μπάλα" "δώσε της ξένο, πιπίλα, μην αφήνεις τη γυναίκα σου να θηλάζει πολύ, δώσε κίντερτε στο μωρό, όταν κλαίει από πείνα νωρίτερα" και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Τους άκουγα που μιλούσαν ψιθυριστά στο σαλόνι, ξεχώριζα τα λόγια της στο στόμα του άντρα μου, κάθε φορά που πήγαινε για καβγά. Έκλαιγα και θήλαζα. Δεν άκουσα κανέναν.

Από την κλινική ακόμα, δεν έπαιρνα τα παυσίπονα που μου πρότειναν, για να θηλάζω απερίσπαστη, δεν με πτόησε ο πόνος της τομής στιγμή, ούτε οι πληγωμένες θηλές που κόντευαν να ματώσουν, ούτε η αυπνία ούτε η πείνα πολλές φορές που δεν προλάβαινα να φάω, ούτε το κρύωμα στην τομή, που μουσκευόμουν από τα άπειρα πλυσίματα της μπουμπούς λόγω συγκάματος από την κλινική, ούτε τα κλάματα της μικρής πάλι λόγω συγκάματος-αυπνίας, ούτε η κούρασή μου από τις δουλειές του σπιτιού, που ανέλαβα μόλις επέστρεψα από την κλινική. Θήλαζα ακατάπαυστα, χωρίς πρόγραμμα, μέχρι που εδραιώθηκε πολύ σύντομα η γαλουχία. Κέρβερος.

Ζυγίστηκε και το μωρό, αλλά κανείς δεν μου ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία. Η πεθερά μου δεν είπε τίποτα. Η δε παιδίατρος κατέβασε τα μούτρα της λες και είχε πένθος. Άλλα περίμενε.

Μέχρι που η πεθερά μου είπε ότι το μωρό που θηλάζει έχει αναπτυγμένη σεξουαλικότητα, γιατί μαθαίνει σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις με το στόμα!! τρελάθηκα όταν το άκουσα. Είναι και φιλόλογος.

Αλλά τι να πεις σε μια γυναίκα που δεν θήλασε το γιό της για να καπνίζει και να πίνει καφέδες. Που και στις 2 εγκυμοσύνες της κάπνιζε. Τη δε κουνιάδα μου για 2 μήνες την θήλασε καπνίζοντας, πίνοντας καφέ και δίνοντας ξένο κυρίως.

Δυστυχώς ο άντρας μου άργησε να καταλάβει το σφάλμα του. Μου ζήτησε συγνώμη, αλλά πλέον χρειαζόταν φροντίδα ειδικού. Εγώ δεν μπορούσα να παραβλέψω την ανάγκη του άντρα μου να του σταθώ. Πήρα χάπια για 2 εβδομάδες, γιατί με τη μία δεν κόπηκε το γάλα, ούτε σταδιακά από μόνο του.

Τώρα είναι καλά ο σύζυγος, αλλά δεν πρόκειται να συγχωρήσω ούτε να ξεχάσω τίποτα.

Κάθε φορά που την βλέπω την σκύλα την πεθερά μου θέλω να την λιώσω, να την πατήσω με τα πόδια μου κάτω σαν πινέζα.

Δεν μπορώ να ξεχάσω το μουτράκι της κορούλας μου ικανοποιημένο, αφού είχε πιεί το γαλατάκι της μαμάς, τη φατσούλα της να χαίρεται όταν πεινασμένη έβλεπε το στήθος της μανούλας έτοιμο να την χορτάσει, την αγκαλιά της όταν την θήλαζα. Μου στέρησαν ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου.

Έχω τύψεις που άφησα τρίτους να κατευθύνουν το σύζυγό μου και αυτό ήταν αρκετό για να διακόψω το θαύμα του θηλασμού.

Στο επόμενο, θα γίνει ανάστα ο κύριος.

sevoula ειλικρινα λυπηηκα πολυ που δεν σε αφησαν να θυηλασεις και ακομα περισοτερο που δεν ειχες συμπαρασταση απο τον συζηγο!!!!!!

ουτε και εμενα του αρεσει ο θηλασμος και ειδικοτερα στην αρχη ηταν σπασιμο νευτων

τωρα παει να το συνιθισει

αν ειχα και εγω αλλα 2-3 ατομα να μου κανουν ψυχολογικο εκβιασμο σιγουρα θα α ειχα παρατησει ειναι πολυ ευαισθητοι οι πρωτοι 3-4 μηνες κριμα που δεεν σε σεβαστηκαν:(:(

ποσο μηνων ειναι το μωρακι σου????

η πεθερα τι δουλεια ειχε καιε μερα σπιτι σου?????

αν θες να θηλασεις το επομενο θα πρεπει να το συζητησεις μεε τον αντρα σου και να συμφωνησετε να μην ερχετε η μανα του σπιτι τον πρωτο καιρο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Ναι εχω τυψεις γιατι θηλασα 4 μηνες και οταν νερωσε το γαλα μου ΑΝΤΙ να το ψαξω ΓΙΑΤΙ εγινε αυτο και να κανω κατι να φτιαξει η ποιοτητα του, βολευτικα 'μαλλον' με την σκεψη και αρχισα να δινω συμπληρωμα και τελικα καταληξαμε σε αυτο. Ελπιζω ΑΝ κανω δευτερο και ξεροντας περισσοτερα να μην κανω παλι τα ιδια λαθη. Πλεον η μικρη το εφτυνε......δεν το ηθελε......:oops: Πιστευω εχει να κανει μαλλον με διατροφη, ισως και την ψυχολογια μου τι να σας πω......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μαριρένα σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Η μικρούλα μου είναι 5 μηνών και 7 ημερών.

Δυστυχώς η πεθερά ερχόταν με το πρόσχημα του να με βοηθάει, αλλά αντί αυτού έπιανε τον καφέ και το τσιγάρο και ενδιάμεσα τη ζωή μου κόλαση, για να γεμίζει τα κενά της. Ο αγαπούλης μου της έχει τρελή αδυναμία, αλλά δεν παραδέχεται ότι τον εκμεταλλεύεται.

Για το επόμενο παιδί έχουμε καταλάβει τί δεν θα επαναλάβουμε, ευτυχώς!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

για να πω την αληθεια δεν ειχα τυψεις που δε θηλασα περισσοτερο γιατι δεν ηξερα οτι θα μπορουσα και ηταν και περιεργες οι συνθηκες και στα 2 παιδια

η πρωτη γεννηθηκε προωρη και εμεινε 2 μηνες στη θερμοκοιτιδα. αργοτερα εμαθα οτι στην ιταλια για παραδειγμα μπορεις να βγαζεις το γαλα και να του το δινουν στο νοσοκομειο. εμενα δε μου το ειπε κανεις

ο δευτερος γεννηθηκε πριν κλεισει η κορη μου τα 2 και τον θηλασα για 2 μηνες, οποτε και κοπηκε μονο του το γαλα χωρις χαπι. δεν ηξερα τιποτα για το πως μπορω να συνεχισω και περισσοτερο τα βλεπω τωρα.

το θεμα ειναι οτι και τοσο λιγο που θηλασα κουραστηκα με τη συχμοτητα γιατι και η αλλη ηταν μικρη και δεν ειχα την ηρεμια να ασχοληθώ με το μωρό και ολη μερα να το εχω στο στηθος και δεν ειχα οοοοολη την ημερα κανεναν να με βοηθησει εστω με τη μεγαλη. τιγινεται σε αυτες τις περιπτωσεις δηλαδη οταν εχεις κι αλλο μικρο παιδ; γινεται να ασχολεισαι μονο με το 1;

θα ηθελα πολυ αν κανω αλλο παιδακι να προσπαθησω και να τα καταφερω

να θηλασω πολυ περισσοτερο. αυτη τη φορα θα ζητησω συμβουλες απο ειδικους.

ευτυχω τα 2 πλεον ειναι μεγαλα και καταλαβαινουν οποτε θα μπορω πιστευω να αφοσιωθω περισσοτερο στο θεμα

παντως δε με βοηθησε κανεις στο θεμα, σα να μην υπηρχε καν το διλημμα θηλασμος ή ξενο

πραγματικα θαυμαζω αυτες που θηλαζουν για καιρο αν και για να πω την αληθεια και μενα στην αρχη μου φαινόταν πολυ παραξενο.

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

τυψεις... δεν ξερω αν ειναι τυψεις... μια ενοχληση ειναι... εγω θηλασα μονο 12 μερες στην αρχη. το ηθελα πολυ και στο μαιευτηριο θηλαζα αλλα επειδη η μικρη απο το απογευμα και μετα κρεμοταν στο στηθος μου συνεχεια χωρις να σταματαει της εδινα και συμπληρωμα και τα βραδυα που την επαιρναν κατω επειδη ημουν πολυ ταλαιπωρημενη και απο τη γεννα και απο τον τελευταιο μηνα της εγκυμοσυνης μου (ειχα καποια προβληματα) την ταιζαν αυτοι. δεν την απετρεπε ομως να θηλαζει, ειχε απιστευτη χαρα οταν μου την εφερναν και ετρωγε μπορω να πω και λαιμαργα... οταν ηρθαμε σπιτι μας επειδη απο τις απογευματινες ωρες η μικρη δεν σταματουσε να θηλαζει δευτερολεπτο κι αν σταματουσα εκλαιγε ασταματητα. σκεφτηκα λοιπον να βγαλω με το θηλαστρο να βλεπω ποσο ειναι να καταλαβω αν επαιζε απλα με τις θηλες μου. το αποτελεσμα ηταν απογοητευτικο... σταγονα σταγονα και με μαλαξεις ταυτοχρονα με το θηλαστρο εβγαζα με το ζορι 200ml τη μερα. εγω βεβαια ειχα κανει δυο επεμβασεις στο δεξι στηθος (ειχα οινοαδενωμα και κυστες) πριν 5 χρονια... απο το δεξι λοιπον δεν εβγαινε σχεδον καθολου. ειχα περασει πολυ ασχημα τοτε και δεν θα αντεχα με τιποτα να το ξαναπερασω. θα εκανα τα παντα για την κορουλα μου αλλα αυτο ισως ειναι επικυνδυνο για μενα. το στηθος μου ηταν πρησμενο, ειχε γαλα αλλα δεν εφευγε. σταματησα λοιπον με χαπια και της δινω μονο ξενο.δεν θεωρω οτι φοβηθηκα η οτι εβαλα τον εαυτο μου πανω απο το παιδακι μου, απλα ηταν κατι σοβαρο κι ισως ηταν χειροτερο για τη δικη μου υγεια να το προσπαθησω. ασφαλως στεναχωριεμαι που σταματησα. οσες λοιπον μπορουν να το κανουν ας το προσπαθουν. αλλιως ας μην νοιωθουν τυψεις, υπαρχουν τοσα πραγματα και τοσα γεγονοτα κι εχουμε ολη τη ζωη μπροστα μας να κανουμε οτι μπορουμε για το καλο των παιδιων μας!!!

Έβαλα έτσι κι έτσι, γιατί ενώ ήθελα να θηλάσω, δεν είχα καθόλου γάλα (και προσπάθησα και με θήλαστρο πολλές μέρες μπας και "πάρει μπρος"), οπότε ουσιαστικά δεν ήταν στο χέρι μου.

Δεν πειράζει, πιστεύω ότι δεν θα μου το κρατήσει μανιάτικο ο γιος μου :D.

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Μα, δεν μπορείς να φανταστείς, μέρες κοπανιόμουν σαν την αγελάδα μ' εκείνο το πλαστικό μαραφέτι, για να βγάλω 20ml, μετά 10ml, ενώ είχα γεννήσει ένα μωρό 4kg που ΠΕΙΝΟΥΣΕ :D!

Δεν πειράζει, έχει απ' όλα τώρα και μια χαρά ξεπετάχτηκε ο μικρός.

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

• 2 εβδομάδες μετά...
Μα, δεν μπορείς να φανταστείς, μέρες κοπανιόμουν σαν την αγελάδα μ' εκείνο το πλαστικό μαραφέτι, για να βγάλω 20ml, μετά 10ml, ενώ είχα γεννήσει ένα μωρό 4kg που ΠΕΙΝΟΥΣΕ :D!

Δεν πειράζει, έχει απ' όλα τώρα και μια χαρά ξεπετάχτηκε ο μικρός.

Λάθος θήλαστρο, λάθος οδηγίες maestria μου είχες..

Δε φταις εσύ, ούτε ο οργανισμός σου..

Να είσαι καλά!

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...