Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ναι κι εμενα απο τρυπουλες στα πλακακια μπαινουν.Με τι μπορουμε να τις κλεισουμε αυτες τις τρυπουλες?

με πλαστελινη αλλα θελει αναναιωση μολις κανουν παλι τρυπα αλλα τουλαχιστον τα ξεχνας για λιγο εγω χθες εριξα στην τρυπα οινοπνευμα και μετα την εκλεισα με πλαστελινη αλλα και με στοκο μπορουμε....

Κορίτσια τις τρύπες μπορείτε να τις κλείσετε και με σιλικόνη. Είναι μόνιμη και δεν χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο αντικατάσταση όπως η πλαστελίνη.

Και εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα αυτά τα μυρμήγκια, μα πώς να τα εξοντώσω που κρύβονται στον τοίχο πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας;

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

Ναι, και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα, δεν μπορείς να φανταστείς τι αντιμετώπισα όταν ήμουν αδιάθετη. Αναγκαζόμουν να τυλίγω τις σερβιέτες σε ξεχωριστά σακουλάκια, να τα κλείνω αεροστεγώς και να τα πετάω στους κάδους σκουπιδιών της γειτονιάς.:oops:

Αχ σε καταλαβαινω, ξυπνησα που λες το πρωι και μολις πηγα τουαλετα:oops:(sorry), ενιωσα να με γαργαλανε στα ποδια και κοιταω,τι να δω!μυρμηγκια παντου να σκαρφαλωνουν πανω μου:shock:!χρειαστηκε να ριξω νερα σε ολο το μπανιο για να τα πνιξω.Και να εχω και τη μπεμπα να κλαιει! ΔΡΑΜΑ!:confused::roll:

N9Urp2.pngGowOp3.png

Ψεκάζουμε κατευθείαν επάνω τους λευκό ξύδι και τα στέλνουμε στον άλλο κόσμο μια και καλή, χώρια που δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν στο σημείο που έχει πέσει το ξύδι, ακομα κι αφού αυτό έχει εξατμιστεί!!!

4RMtp3.png

Κοιτα να δεις τωρα τι εχω παθει.Πριν λιγο καιρο ειχα την υπεροχη ιδεα να πεταξω τον λευκο καδο που ειχα στο μπανιο και να τον αντικαταστησω με εναν ολοκαινουριο μοντερνο πορτοκαλι.

Ε απο τη μερα που εβαλα τον πορτοκαλι καδο στο μπανιο πανε και μπαινουν εκει μεσα...μιλαμε οτι ο καδος μαυριζει και μεσ και εξω απο μυρμηγκια.Στον ασπρο παλιο καδο δεν πλησιαζαν...τον σνομπαραν μαλλον.Και απορω....εχουν προτιμηση στο πορτοκαλι χρωμα...ειναι δυνατον?

Δεν τα αντεχω αλλο...μεχρι και στο κρεβατι μας εχουν αρχισει να ανεβαινουν!!!

Τι τον θες κι εσυ τον πορτοκαλι αφου γινεται μαυρος?!χιχι:lol: Γελαω γιατι κι εγω τα ιδια τραβαω!!!Εχω ξυπνησει αρκετες φορες με μικροσκοπικα μαυρα ζωυφια να περπατανε στο μαξιλαρι μου!!:evil:!Βοηθεια μας!!:!:

N9Urp2.pngGowOp3.png

Ψεκάζουμε κατευθείαν επάνω τους λευκό ξύδι και τα στέλνουμε στον άλλο κόσμο μια και καλή, χώρια που δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν στο σημείο που έχει πέσει το ξύδι, ακομα κι αφού αυτό έχει εξατμιστεί!!!

Το εχω δοκιμασει και με λεμονι που εχει πιο ευχαριστη μυρωδια.Αν δε βρεις την φωλια δεν κανεις τιποτα,μονο προσωρινα!Μετα ξαναβγαινουν τα μ@λ...μενα!:evil:

N9Urp2.pngGowOp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Σας γραφω για να γελασετε πως τελικα τα ξεφορτωθηκα....

Την προηγουμενη βδομαδα πηγαμε διακοπες στο χωριο.Λιγες μερες πριν ειχα εντοπισει τις γλαστρες που ηταν η φωλια τις απομακρυνα λιγο απο την πορτα της κουζινας και εριξα αρκετη κανελα--που λετε και πιο πανω --και ομολογω εκανε αρκετη δουλεια..Τα κρατουσε τουλαχιστον τα πιο πολλα μακρια απο το σπιτι.Τα πιο θαραλεα παλι βρισκαν εισοδο.

Τελικα φυγαμε και ερχοταν ο αδερφος μου να μου ποτισει τα λουλουδια και να ταισει το γατι

Την πρωτη μερα ο ερμος βρηκε δυο μπουκαλια διλιτρα κατω απο το τραπεζι της κουζινας.Ζαβλακωμενος απο τη ζεστη των ημερων τα πηρε και τα ποτισε αλλα τα μπουκαλια δυστηχως ειχαν τσιπουρο 60 βαθμων που δεν ειχα προλαβει να αποθηκευσω!!!!!!!!

Συνεχισε να πηγαινει και να μουλεει οτι δεν εχει ιχνος μυρμηγκια το σπιτι

"Ειδες η κανελα?" ελεγα εγω και ο καημενος ο αδερφος μου καθε μερα που ερχοταν μου ελεγε οτι μαστουρωνει απο την κανελα

Τελικα οταν επιστρεψαμεκαι ειδαμε αδεια τα μπουκαλια και το σπιτι να μυριζει κανελα-οινονευμα αλκοολ ενα κατι καταλαβαμε οτι αθελα του εκανε απεντομωση...

Ο αντρας μου κλαιει τα τσιπουρα κι εγω δυο γλαστρες που καηκαν οι αλλες ειναι καλα

Παρολα αυτα μυρμηγκια γιοκ

Χαχαχαχχα!!Gavramid καλό!!Εγώ μετά από άκαρπες προσπάθειες κοντά δύο εβδομάδων με διάφορα... μαντζούνια,αναγκάστηκα να ρίξω φάρμακο... Πολύ λυπήθηκα αλλά τι να κάνω!!:confused:

Σε λιγες μερες παντρευομαι.Η μανουλα μου θα φτιαξει καποιο γλυκο που σαν εθιμο μοιραζουμε εμεις στους γαμους και ψαχνω ακομα να βρω τροπο να τα ξεφορτωθω τα βρωμιαρικα για να μπορεσουμε να διατηρησουμε τα γλυκα ανεπαφα...αλλιως βλεπω τους καλεσμενους να βρισκουν μυρμηγκακια μεσα στο μελι...

Εμενα δεν φευγανε γ...ω με το φαρμακο..Για μια-δυο ωρες μετα παλι τα ιδια.Εχω γατα και το φαγητο της ειναι στο πατωμα επομενως ορμαγανε στο λεπτο..

Το τσιπουρακι εκανε τη δουλιτσα του παντως..δεν το προτεινω σε λουλουδια

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια δεν ξέρετε πόσο σας νιώθω! Τα διώχνω από το παιδικό πάνε στο σαλόνι, τα διώχνω από το σαλόνι, πάνε στην κουζίνα. Και έχω ψεκάσει με το άοσμο spray που λέτε. Άδειασα ένα μπουκάλι σε 2 μέρες. (ευτυχώς τα παιδιά λείπουν διακοπές).

Και να σκεφτείτε ότι ντρεπόμουν να το πω παραέξω μην με θεωρήσουν βρωμιάρα.

Κορίτσια

το παρακάτω μήνυμα το έχετε δει;

To βρήκα σήμερα σε ένα άλλο τόπικ:

Αν θέλετε να απαλλαγήτε από τα μυρμήγκια που έτυχε να περάσουν από τον πάγκο της κουζίνας σας για ένα λουκούλιο γεύμα :evil: , να χρησιμοποιήσετε αρκετή σκόνη πεικιν πάουντερ , κάνει θαύματα!!!

Αφού τα σκουπίσετε, σκοτώσετε , διώξετε τα περισσότερα, ένα καλό σφουγγάρισμα με διάλυμμα χυμού λεμονιού και μπόλικο νερό για αρχή , έπειτα στο διάδρομο που παρέλαυναν οι στρατιές τους ρίχνεται αρκετή σκόνη πείκιν παουντερ μέχρι έξω την φωλιά τους (αν την βρήτε)!

Το άλλο πρωινό δεν θα υπάρχει ίχνος!!! :lol: :lol: :lol:

Εγγυημένο σας λέω και προπάντων οικολογικό :wink: το έκανα χτες και σήμερα όλα καθαρά και δίχως μυρμηγκάκια!!! :D :D :D

Υ.Σ. εννοείται ότι την άλλη μέρα το πρωί το σκουπίζουμε το πέικιν πάουντερ με την ηλεκτρική...!!! :lol:

Μικρή σημείωση: Το βασικό συστατικό του μπέκιν πάουντερ είναι ... η σόδα.

Αυτό που έχω παρατηρήσει σε τέτοιες περιπτώσεις κρουσμάτων... είναι πως η αντιμετώπιση με διάφορες τεχνικές είναι παροδική. Φεύγουν/εξολοθρεύονται/απωθούνται για 1 ή το πολύ 2 μέρες και μετά, μια μέρα (ή και νύχτα)..... γίνονται πάλι στρατιές................

Αν κάποια το δοκιμάσει αυτό με τη σόδα (μπέκιν πάουντερ) ας μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα... :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Φέτος από την αρχή του καλοκαιριού είχα το ίδιο πρόβλημα με τα μυρμηγκια. Ήτανε παντού, από την κουζίνα κάτω από το τραπέζι μέχρι στο σαλόνι πάνω στη συρταριέρα. Στην αρχή τα έβαζα με τα παιδιά που γεμίζουν ψίχουλα παντου. Μόλις έβλεπα ψίχουλο από πίσω με το σκουπάκι, αλλά τίποτα. Πάλι μυρμηγκια. Τι ξίδι δοκίμασα, τι ρίγανη, τα πάντα. Μέχρι που μια μέρα ακολούθησα την πορεία τους και τελικά βρήκα την φωλιά τους. Ήτανε στο πιατάκι κάτω από μια γλάστρα έξω στο μπαλκόνι!!!!

Σηκώνω την γλάστρα και ήτανε χιλιάδες εκατομύρια!!! Ψεκάζω απομακρύνω και την γλάστρα και από τότε περίπου ένα μήνα δεν έχω δει ούτε ένα.

Για διαβάστε αυτό που βρήκα

http://angel.aenaon.info/blog/2010/04/20/pos-na-xefortotho-ta-mirmigkia-apo-to-spiti-mou/

Mπήκε η άνοιξη! Ο καιρός έχει μαλακώσει αισθητά, ο αέρας μυρίζει διαφορετικά, τα δένδρα δίπλα μας είναι ανθισμένα κι εμείς είμαστε σαφώς πιο ευδιάθετοι και έξω καρδιά! Κι ενώ όλοι και όλα διακατέχονται από μία διάθεση εξωστρέφειας, τα γνωστά σε όλους μας μυρμηγκάκια τείνουν προς τα έσω και δη προς το εσωτερικό των σπιτιών μας … Και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι το φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο αισθητό. Δεν ξέρω για τα δικά σας τα σπίτια, αλλά στο δικό μου τον τελευταίο καιρό τα μυρμήγκια κάνουν παρέλαση σε διάφορα σημεία. Μου κάνουν παρέα την ώρα που μαγειρεύω στην κουζίνα, την ώρα που σιδερώνω στο καθιστικό, την ώρα που λούζομαι στο μπάνιο. Ίσως να με συντροφεύουν και την ώρα που κοιμάμαι, αλλά αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Δεν λέω, καλή η παρέα τους, αλλά, καλά μου μυρμηγκάκια, γιατί δεν πάτε στο σπίτι σας;

109150-300x238.jpg

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μπορέσουμε να κάνουμε το σπίτι μας ένα “δυσάρεστο” μέρος για τα μυρμήγκια. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας απλά και οικολογικά μέσα. Ποια είναι αυτά; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Καταρχήν, πρέπει να θυμόμαστε πως τα μυρμήγκια “εισβάλλουν” στα σπίτια μας για έναν λόγο. Για φαγητό ή νερό. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχουμε τα τρόφιμα καλά συσκευασμένα και κλεισμένα σε γυάλινα βάζα. Επίσης κάθε φορά που ετοιμάζουμε το φαγητό καλό θα ήταν να καθαρίζουμε καλά τον πάγκο της κουζίνας μας. Να ελέγχουμε επίσης τα υδραυλικά για τυχόν διαρροές, ιδιαίτερα κάτω από τους νεροχύτες (καθώς τα νεκρά έντομα ενδέχεται να προσελκύουν μεγάλους αριθμούς μυρμηγκιών).

Από κει και πέρα; Εντοπίζουμε τα σημεία από τα οποία μπαίνουν στο σπίτι και τα μέρη όπου εμφανίζονται ως επί το πλείστον και μπορούμε να “δράσουμε” ως εξής:

- Βρέχουμε με χυμό λεμονιού τις περιοχές όπου συχνάζουν τα μυρμήγκια.

- Αφήνουμε μία μικρή ποσότητα κανέλας στις περιοχές όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια. Η κανέλα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγούμε από τους μικρούς μας φίλους!

- Πολύ αποτελεσματική είναι επίσης η λεβάντα. Αν ρίξουμε λάδι λεβάντας στα “μονοπάτια” των μυρμηγκιών, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως μάλλον δεν θα τα ξαναδούμε (δεν μπορώ να πω πως θα μου λείψουν ιδιαίτερα!).

- Το ίδιο ισχύει και για το λάδι κίτρου.

- Άλλη καλή και δοκιμασμένη λύση είναι να ρίξουμε περιμετρικά των περιοχών όπου παρατηρούνται μυρμήγκια μαγειρική σόδα. Δεν πρόκειται να την περάσουν!

- Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τον καφέ, ιδίως γύρω από τα φυτά.

- Μπορούμε επίσης να ρίξουμε ένα μείγμα από φλούδες πορτοκαλιών και νερό.

- Ψεκάζουμε με ξύδι γύρω από τις πόρτες και άλλες περιοχές όπου εμφανίζονται. Μπορούμε επίσης να βάλουμε σε ένα μπωλάκι ξύδι με μέλι.

- Κάποιος γνωστός μου μού είπε πως το ταλκ σκοτώνει τα μυρμήγκια. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι από τις καλύτερες λύσεις!

- Μπορούμε να χύσουμε βραστό νερό στα σημεία από τα οποία έχουν ήδη περάσει (αυτός ο τρόπος εξαφανίζει το ίχνος μυρωδιάς τους).

- Αν έχουμε κατοικίδια (προσωπικά έχω τέσσερα γατιά!) μπορούμε να ρίξουμε γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) γύρω από τα πιατάκια τους. Όσοι από εσάς έχετε κάποιο ζώο στο σπίτι σας, ξέρετε πολύ καλά πόσο λατρεύουν τα μυρμήγκια τα απομεινάρια στα πιατάκια…

- Αν έχουμε κήπο (το θυμήθηκα διότι μέχρι πρότινως είχα), αφαιρούμε τυχόν πέτρες και ξύλα και φυτεύουμε γύρω από το σπίτι και γύρω από τα σημεία που έχουμε φυτέψει λουλούδια μέντα.

- Η κιμωλία είναι επίσης μία πολύ καλή λύση, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις κάθετες επιφάνειες. Σχεδιάστε με μία κιμωλία μια γραμμή στα σημεία από όπου έχουν περάσει. Και πάλι τα μυρμήγκια δεν πρόκειται να την περάσουν.

109137-300x225.jpg

Αυτά τα ολίγα…

Πιστέψτε με, πιάνουν όλα, λιγότερο ή περισσότερο. Και όλα είναι φθηνά και οικολογικά υλικά που τα έχουμε δίπλα μας. Δοκιμάστε τα και καλή επιτυχία!

Εγγραφείτε, πείτε μας τα αποτελέσματά σας κι αν γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο, μοιραστείτε τον μαζί μας. Κάθε τι καινούριο είναι πάντα ευπρόσδεκτο!

• 8 months later...

Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρηκα κάτι σχετικό στο φόρουμ, οπότε έρχομαι να σας ρωτήσω αν εκτός από τα κλασσικά εντομοκτονα γνωρίζετε να υπάρχει και κάποιο άλλο φάρμακο ή τρόπος απώθησης πιο "οικολογικός", αφού έχω και μικρό παιδί!

Ευχαριστώ :P

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

Φυσικα εντομοαπωθητικά κλπ

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρηκα κάτι σχετικό στο φόρουμ, οπότε έρχομαι να σας ρωτήσω αν εκτός από τα κλασσικά εντομοκτονα γνωρίζετε να υπάρχει και κάποιο άλλο φάρμακο ή τρόπος απώθησης πιο "οικολογικός", αφού έχω και μικρό παιδί!

Ευχαριστώ :P

Ωχ τι μου τα θυμησες τα κωλομυρμηγκια ειδα κι επαθα να φυγουν.Το πιο αποτελεσματικο που εγω βρηκα ηταν χυμος λεμονιου.Κοψε ενα λεμονι στη μεση και τριψετην επιφανι που ενφανιζονται πχ τα πκακακια της κουζινας.μη το ξεβγαλεις ομως αστο εκει...δεν τους αρεσει και φευγουν.

βρε κορίτσια εγω έπαθα το εξής...σ'ενα βαζάκι που κρατάω στο μπάνιο έχω αναμείξει που λέτε μαύρη ζάχαρη λεμόνι και λάδι για το peeling μου...ξεχνάω μια ημέρα να το κλείσω καλά και γέμισε μυρμήγκια το μπάνιο έβγαλα απο κεί το βάζο (για την ακρίβεια το άδειασα και το έπλυνα) και δεν φεύγουν...πως να βάλω λεμόνι στην μπανιέρα;τα έχω εντοπίσει κυρίως στον νιπτήρα και στην μπανιέρα που είναι δίπλα-δίπλα

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...